Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης

  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα   Τετάρτη 29  Αυγούστου  2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
Το  ποντικάκι  στην ενημέρωση ! :
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες 3,5 δισ ευρώ τον Ιούλιο :
Image
* Σημαντικά ποσά επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες μετά τις εκλογές του Ιουνίου και τον σχηματισμό της κυβέρνησης σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Συνολικά 3,5 δις ευρώ επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες τον Ιούλιο αυξάνοντας τις καταθέσεις των Ελλήνων και του Δημοσίου από 158,8 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου στα 161,95 δισ ευρώ.
Συγκεκριμένα στις καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η εισροή των καταθέσεων άγγιξε
τα 3,3 δισ. ευρώ, καθώς το συνολικό τους απόθεμα έφθασε τα 153,9 δισ. ευρώ από τα 150,6 δισ. ευρώ του Ιουνίου.

Βασικοί λόγοι για την επιστροφή των χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες ήταν οι καθησυχαστικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για την παραμονή της χώρας στο ευρώ αλλά και τα θετικά αποτελέσματα των
πρόσφατων συναντήσεων που είχε ο Πρωθυπουργός με την Α. Μέρκελ και τον Φ. Ολάντ.

To ισχυρότερο πλήγμα το τραπεζικό σύστημα με μαζικές αναλήψεις χρημάτων το δέχθηκε κατά την περίοδο Μαίου -Ιουνίου 2012 όταν η αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν από τις τράπεζες περίπου 18 δισ. ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

*** Φιλιατρά      
 Image
*Απατεώνας επιχείρησε να εξαπατήσει κόρη τεθνεώτος ιερέα…
Αδίστακτος απατεώνας επιχείρησε προχθές το πρωί να εξαπατήσει κόρη τεθνεώτος ιερέα στα Φιλιατρά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός από τη γυναίκα, η οποία χθες το πρωί κατήγγειλε το περιστατικό στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», προχθές το πρωί ο απατεώνας τηλεφώνησε στην οικία που διαμένει η κόρη τεθνεώτος ιερέα στα Φιλιατρά, λέγοντάς της πως ονομάζεται «πατέρας Γεώργιος Σκιαδάς» και τηλεφωνεί από το Επικουρικό Ταμείο Κληρικών. Συνεχίζοντας την τηλεφωνική του επικοινωνία, ο απατεώνας είπε ότι ο πατέρας της (ανέφερε και το ονοματεπώνυμό του), ο οποίος σημειωτέον απεβίωσε πριν από αρκετά χρόνια, δικαιούται να πάρει αναδρομικά από εισφορές, ύψους 21.000 ευρώ!

Το γεγονός ότι ο άγνωστος που τηλεφωνούσε και είπε πως είναι από τον ασφαλιστικό φορέα του ιερέα πατέρα της, ο οποίος όμως δεν είναι στη ζωή εδώ και χρόνια, καθώς και το ότι είπε πως δικαιούται αναδρομικά, έβαλε σε υποψία τη γυναίκα. Αυτά, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι ο τηλεφωνικός αριθμός της οικίας της δεν είναι καταχωρημένος στους τηλεφωνικούς καταλόγους επειδή είναι απόρρητος, είναι όμως, δε, ο ίδιος αριθμός που είχε στην οικία του και στο όνομά του ο ιερέας πατέρας της, όταν εκείνος ήταν στη ζωή, της έδωσαν να καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν, δε, ο άγνωστος της είπε πως για να πάρει ο πατέρας της τα αναδρομικά, ύψους 21.000 ευρώ, θα έπρεπε να προκαταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό – της έδωσε και συγκεκριμένο αριθμό λογαριασμό τράπεζας – 2.165, που, τάχα, ήταν ο φόρος, ήταν πια σίγουρη πως πρόκειται για απάτη. Ο άγνωστος της έδωσε έναν αριθμό σταθερού τηλεφώνου και έναν κινητού, για να επικοινωνήσουν όταν μπουν τα χρήματα στην τράπεζα. Χθες το πρωί, η γυναίκα από τα Φιλιατρά κατήγγειλε το συμβάν στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, η οποία διέταξε την έρευνα της υπόθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέσα από το γραφείο της Εισαγγελίας κάλεσαν το σταθερό τηλέφωνο που είχε δώσει ο απατεώνας, το οποίο δεν υπήρχε. Ακολούθως πήραν στο κινητό, στο οποίο απάντησε κάποιος, αλλά μετά από πολύς μικρής διάρκειας συνομιλία το έκλεισε, προφανώς αντιλαμβανόμενος πως έχει αποκαλυφθεί η απατεωνιά που είχε στήσει.
Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως μάθαμε, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό εξαπάτησης ιερέων στην περιοχή. Πριν από λίγες μέρες ανάλογο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Δωρίου. Εκεί, δυστυχώς, ο ιερέας έπεσε θύμα του απατεώνα και «έχασε» τα χρήματά του, προκαταβάλλοντας, όπως του ζητήθηκε, ένα χρηματικό ποσό, για να πάρει, μετά, τα αναδρομικά!
Ανάλογα κρούσματα έχουν συμβεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις Μητροπόλεις να εφιστούν την προσοχή των ιερέων και δη των συνταξιούχων και των οικείων τους.
Του Ηλία Γιαννόπουλου  εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2012  .-

*** Στο κόκκινο τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας   :
Image
* Άσχημες εξελίξεις για το Δήμο Καλαμάτας, σε περίπτωση που συνεχιστεί η πολιτική περικοπών της κυβέρνησης στους πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προέβλεψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, Δ. Μπούχαλης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του οργάνου. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η τακτική, μπαίνει πλέον θέμα βιωσιμότητας και για το Δήμο Καλαμάτας».
* Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ισολογισμού για το 2011, επισήμανε: «Αυτός έληξε με κερδοφορία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, παρά τις περικοπές που έγιναν και την προηγούμενη χρονιά. Βέβαια, ακόμη κι έτσι, δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αφού οι υποχρεώσεις μας προς τρίτους παραμένουν.
Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι για τη ΣΑΤΑ του 2012 δεν έχουμε πάρει ακόμα ούτε ένα ευρώ, ενώ στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για το μήνα Ιούλιο υπάρχει περικοπή 30%. Κάτι ανάλογο προβλέπεται και για το μήνα Αύγουστο. Με την τακτική αυτή μπαίνει πλέον θέμα βιωσιμότητας και για το Δήμο Καλαμάτας. Με τις περικοπές, σε περίπτωση που συνεχιστούν βέβαια, δε βγαίνει να πληρωθεί ούτε η μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Είναι εύκολα αντιληπτό για τον καθέναν να καταλάβει τι θα σημαίνει αυτό για την κατάσταση των υποδομών του Δήμου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ακόμα και για τη διαχείριση του πρασίνου.
Από την πλευρά μας, βέβαια, θα αγωνιστούμε να μη φτάσει ο Δήμος στο μη παρέκει, αλλά, δυστυχώς, αν δεν αλλάξει κάτι για τη χρηματοδότηση των Δήμων, δεν είναι ευοίωνο το μέλλον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Ο δε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, σημείωσε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει «λευκό» επί της διαδικασίας και θα μελετήσει ενδελεχώς τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έτσι ώστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσει την άποψή της.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του «Δικτύου» και μέλος της Επιτροπής, Σταμ. Μπεχράκης, έκρινε ως απαράδεκτο το γεγονός ο Δήμος Καλαμάτας να πληρώνει 12.000 ευρώ για αμοιβή εξωτερικού συνεργάτη, προκειμένου να συντάξει τον ισολογισμό και να κάνει διάφορες άλλες εργασίες. Σημείωσε δε, ότι η Δημοτική Αρχή έπρεπε να έχει φροντίσει τόσα χρόνια να στελεχώσει την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να είναι σε θέση να κάνει τις εργασίες που απαιτούνται. Επίσης, είπε ότι πρέπει να μπει φρένο στο δανεισμό του Δήμου Καλαμάτας, γιατί η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει.
Τέλος, άφησε ερωτηματικά για το ύψος των απολαβών των αιρετών του Δήμου και το γεγονός ότι οι αντιδήμαρχοι είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι περισσότεροι πρόεδροι στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις δημόσιοι υπάλληλοι, κάτι που επιτρέπει στους μεν και δε να εισπράττουν δύο μισθούς.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Αετός Τριφυλίας  :
Image
100 περίπου στρέμματα έκαψε η φωτιά
Από θαύμα σώθηκε προχθές το βράδυ ο Αετός Τριφυλίας, με τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί λίγο πριν από το σούρουπο να πλησιάζει αργά το βράδυ τα σπίτια στην πλαγιά του βουνού! Σωτήριες ήταν, δε, οι επεμβάσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, που καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά και λίγο πριν τα ξημερώματα να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Η φωτιά εκδηλώθηκε προχθές γύρω στις 8.15 μ.μ. στη θέση «Βεργωτό», στην πλαγιά του βουνού, πάνω από τον οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Αετού. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν δυνατοί και αμέσως η φωτιά πήρε διαστάσεις, έχοντας 2 – 3 πύρινα μέτωπα, τα οποία, με τη φορά των ανέμων, κατευθύνονταν ανατολικά του χωριού. Άμεσα στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και επιτόπου έσπευσαν 11 οχήματα με 35 άτομα, από Κυπαρισσία, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Καλαμάτα, πεζοπόρο τμήμα, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα των Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας. Το συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης είχε ο διοικητής της Π.Υ. Βασίλης Καπέλιος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή που εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε η φωτιά είχε ξανακαεί πριν από λίγα χρόνια, ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Αετού σχεδόν κάθε χρόνο εκδηλώνονται πυρκαγιές, γεγονός που προβληματίζει τις τοπικές Αρχές και υπηρεσίες.
Χθες το πρωί, μόνο θλίψη προκαλούσε η εικόνα του καμένου «γυμνού» βουνού πάνω από τον Αετό, ενώ η μυρωδιά από τα αποκαΐδια είχε πνίξει την ατμόσφαιρα. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή και τη φυλάσσουν. Στον Αετό μετέβησαν ο δήμαρχος, ο τοπικός αντιδήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
*** Αλλάζει και πάλι κατεύθυνση η Σιδ. Σταθμού  : 
Image
* Σύμφωνα με το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας
Μάχη με το χρόνο δίνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο εργολάβος προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες στις οποίες έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν την πλατεία προς χρήση για τα καταστήματα, δηλαδή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η στρώση των κυβόλιθων στους χώρους που νοικιάζουν τα μαγαζιά και να έχει τσιμεντοστρωθεί η υπόλοιπη πλατεία.
Χθες, το συνεργείο ολοκλήρωσε τις πρώτες παρεμβάσεις μέχρι το ύψος του καταστήματος «Λωτός». Στο διάβα τους οι μπουλντόζες ξερίζωσαν κάποια δένδρα ακόμη, ενώ σε εξέλιξη είναι και η στρώση «φιλέτων» γρανίτη.

Οι εργασίες αυτές γίνονται μπροστά στου «Αθανασίου» και του πρώην «Μούστου», ενώ μπροστά από την Εθνική Τράπεζα μέχρι το «Λωτό», μαζί με τις υπόλοιπες εργασίες, βρίσκεται σε εξέλιξη η υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ύδρευσης.
Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αλλάξει και πάλι η κατεύθυνση της Σιδηροδρομικού Σταθμού. Συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα θα κινούνται ξανά με κατεύθυνση από νότο προς βορρά, μέχρι το ύψος της οδού Γιατράκου.
Στις δηλώσεις του επανέλαβε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την πρόοδο των εργασιών και τόνισε ότι, αν δεν υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Πάρκο ΟΣΕ   :
Image
* "Βαρέλι δίχως πάτο" η συντήρησή του
Με… βαρέλι δίχως πάτο μοιάζει μέχρι σήμερα η πολιτική της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά τη συντήρηση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Κατά καιρούς ξοδεύονται αρκετές χιλιάδες ευρώ για τη συντήρηση και την ευταξία στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα δεν είναι τα προσδοκώμενα. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, για να διατηρούνται σε κάποια καλή κατάσταση οι υποδομές ενός τόσου μεγάλου χώρου απαιτούνται χρήματα και, μάλιστα, ουκ ολίγα.
Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι με τα νέα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκεί τους επόμενους μήνες τα προβλήματα θα μειωθούν ακόμα περισσότερο και οι δημότες θα μπορούν να χαίρονται πραγματικά το συγκεκριμένο χώρο αναψυχής.

Έτσι, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας συζητήθηκε η διάθεση πίστωσης 40.000 ευρώ (αν και η μελέτη αναφερόταν σε 105.000 περίπου ευρώ) από δημοτικούς πόρους, προκειμένου να γίνουν επιπλέον βελτιωτικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Πάρκο.
Ειδικότερα, θα γίνει οριοθέτηση του χώρου με χαμηλή ξύλινη περίφραξη, κατά μήκος των οδών Ψαρών και Πλάτωνος, όπως και κατασκευή πεζοδρομίων στη βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά.
Επίσης, θα δημιουργηθούν δύο πύλες πρόσβασης, μία βόρεια και μία νότια. Παράλληλα, θα γίνουν έργα σήμανσης μέσα στο Πάρκο, δαπεδοστρώσεις και κατασκευή δύο ξύλινων δαπέδων για την κίνηση των πεζών πάνω από τις υφιστάμενες γραμμές ΟΣΕ, στα σημεία που αυτές διασταυρώνονται με τα πεζοδρόμια (διακόπτοντας- εμποδίζοντας την κίνηση).
Κριτική, πάντως, στη μέχρι σήμερα πολιτική της Δημοτικής Αρχής άσκησε ο Θ. Μπρεδήμας, τονίζοντας ότι η κατάσταση στο Δημοτικό Πάρκο είναι απαράδεκτη, κάτι που σημαίνει ότι και τα χρήματα που θα διατεθούν εκ νέου για τη βελτίωσή της δε θα πιάσουν τόπο.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας  :
Image
* Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ
Μια σημαντική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στην «καρδιά» της πόλης φαίνεται να μπαίνει και πάλι σε τροχιά υλοποίησης, αφού κάποια διαδικαστικά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα την είχαν κρατήσει σε… ακινησία.
Όπως τόνισε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, η ΔΕΗ, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή της και άρχισε προχθές τις εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου της στο Ιστορικό Κέντρο. Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι έργο που εντάσσεται στη γ’ φάση της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου, προϋπολογισμού 500.000 περίπου ευρώ, η οποία είχε «κολλήσει» εδώ και δύο μήνες ακριβώς, επειδή η ΔΕΗ καθυστερούσε να ξεκινήσει τις σχετικές εργασίες.

Η υπογειοποίηση ξεκίνησε από την περιοχή της Κεντρικής Αγοράς. Τo ποσοστό επί του συνόλου του έργου που έχει εκτελεστεί μέχρι σήμερα ανέρχεται, περίπου, στο 30%.
Σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες πλακόστρωσης στην περιοχή που περικλείεται από την οδό Πολίτη και την πλατεία παρά την οδό Γορτυνίας και βόρεια μέχρι και την οδό Βιλεαρδουίνου, καθώς και σε τμήμα της περιοχής η οποία βρίσκεται ανατολικότερα της πλατείας Αγ. Ιωάννου και περιλαμβάνει το κηπάριο και πεζόδρομους ανατολικά της οδού Αγ. Ιωάννου και νότια της οδού Κυριακού.
Επίσης, σε αυτή την περιοχή έχουν γίνει όλες οι υπόγειες εγκαταστάσεις, αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης. Στον άμεσο προγραμματισμό είναι η τοποθέτηση, σε αυτό το τμήμα των υπέργειων εγκαταστάσεων του ηλεκτροφωτισμού (ιστοί-φωτιστικά σώματα κ.λπ.), της ύδρευσης, της άρδευσης και της πυρόσβεσης (παροχές, κρουνοί, κ.λπ.).
Στην οδό Βιλεαρδουίνου και βορειότερα στην οδό Ισαβέλλας έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες υπόγειες εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, αποχέτευσης ομβρίων κ.λπ. Στον άμεσο προγραμματισμό είναι η πλακόστρωσή τους, αμέσως μετά την επικείμενη παρέμβαση της ΔΕΗ για την υπογειοποίηση του εκεί δικτύου της.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Πριν 94 χρόνια

- ΤΗΝ 9ην και 30΄ π.μ. της αύριον επί τη επετείω της ονομαστικής εορτής της Α.Μ. του Βασιλέως Αλεξάνδρου θα τελεσθή μεγαλοπρεπής τελετή εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν. Εις την τελετήν εκλήθησαν όπως παραστώσι κατά το επίσημον πρόγραμμα της Νομαρχίας αι πολιτικαί και στρατιωτικαί Αρχαί της πόλεως, οι παρεπιδημούντες ενταύθα βουλευταί, οι πρόξενοι των ξένων και συμμάχων κρατών, αν ευαρεστούνται, τα σωματεία, οι σύλλογοι, αι συντεχνίαι κ.λπ. Το εσπέρας θα φωταγωγηθώσι πάντα τα δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα.
- ΕΙΣ την θέσιν Γιάλοβα της Πύλου ο Ηλίας Κατερνάλος απεπειράθη να φονεύση δια περιστρόφου τον Δημ. Νινιόν.
- Ο Νικόλαος Χαρ. Δουβόγιαννης κάτοικος Νησίου, ενώ εβοήθει την μητέρα του εις το πότισμα των λαχανικών των καταληφθείς υπό επιληψίας έπεσεν επί της παρακειμένης δεξαμενής και επνίγη.
- Ο Αριστείδης Μαραγκόπουλος κάτοικος Αγίου Φλώρου ετραυμάτισε ελαφρώς δια μαχαίρας εις την δεξιάν ωμοπλάτην τον συγχώριόν του Αρ. Γ. Μακρήν.

 

*** Με το θάρρος της γνώμης
Επιχειρηματικό δαιμόνιο…
Λένε ότι, ειδικά στις δύσκολες εποχές, το επιχειρηματικό δαιμόνιο, προσόν κάποιων επαγγελματιών, είναι αυτό που τους διαφοροποιεί…
Ισχύει, βέβαια, σε όλες τις εποχές.
Εννοούν τους επιχειρηματίες που βλέπουν μπροστά, πριν από τους πολλούς, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται, πολλές φορές δε τις προκαλούν και οι ίδιοι.
Είναι αυτοί που το μυαλό τους γεννάει ιδέες και, βεβαίως, τις υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, δυστυχώς διαχρονικές «αξίες», των οποίων το επιχειρηματικό δαιμόνιο περνά μέσα από δύσβατα μονοπάτια, σκοτεινά ταξίδια, με συνεχώς αναμμένη τη φωτεινή επιγραφή «Προσδεθείτε».
Το σκέφθηκα διαβάζοντας για το ριφιφί στο Τμήμα Αλλοδαπών προχθές στην Καλαμάτα. Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο είχαν, προφανώς, στη διάθεσή τους για να δράσουν. Πήραν μαζί τους κενές κάρτες διαμονής και εργασίας αλλοδαπών και δευτερευόντως κάποιες χιλιάδες ευρώ από το χρηματοκιβώτιο.
Φαντάζεστε, με το που «έσκασε» η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» (συγκέντρωση για απέλαση των παράνομων μεταναστών), τι χρυσές δουλειές θα κάνει η σπείρα με τα έγγραφα που κατόρθωσε να πάρει; Καλό, δε, είναι να εξετάσουν αν λείπουν και σφραγίδες!
Κι αν για μας, τους «κοινούς θνητούς», αυτό θεωρείται παράνομο ή έχουμε στο νου μας ότι στο τέλος πάντα καίνε τον καρνάβαλο, γι’ αυτούς το ρίσκο του ταξιδιού στ’ ανοιχτά με το ενδεχόμενο καταιγίδας είναι ένα τίποτα μπροστά στο όφελος που θα αποκομίσουν.
Κι αν ισχύει το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», σκεφθείτε πόσοι επιδίδονται σε ριφιφί που δεν έχουν πάντα την ίδια δημοσιότητα… Α.
 *** Πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κρήτη,Ύδρα και Φλώρινα :
Πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κρήτη,Ύδρα και Φλώρινα
* Σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Ρόδο, Ύδρα και Φλώρινα κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις.
Η φωτιά στη Ρόδο που μαίνεται από το απόγευμα της Τρίτης συνεχίζει να καίει, ενώ ο Άγιος Σουλάς Ρόδου έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της πύρινης λαίλαπας.
Νωρίς το πρωί ήρθαν για ενίσχυση στη Ρόδο με C130 50 δασοκομάντος, 50 πυροσβέστες και πληρώματα 14 πυροσβεστικών οχημάτων που έφτασαν στο νησί με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν 33 οχήματα με 94 πυροσβέστες, 67 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 27 οχήματα.
Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν επίσης πέντε αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Το ευτύχημα είναι οτι στη διάρκεια της νύχτας άλλαξε η φορά των ανέμων και δεν κινδύνευσε η κοιλάδα των Πεταλούδων, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Επί ποδός ήταν όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από
τη μία μέχρι την άλλη άκρη της Κρήτης, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο
τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν και τα οποία πήραν διαστάσεις με
αφορμή και τους ισχυρούς ανέμους.
Αυτή την ώρα η φωτιά καίει στην περιοχή Σμάρι του Δ. Μίνωα Πεδιάδας όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Τετάρτη στη δασική περιοχή Παλαιό Σουληνάρι στην Πύλο. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα 6 άτομα πεζοπόρο 2 αεροσκάφη και 2 PLZ.
Στο μεταξύ, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά στην περιοχή της Ελούντας Λασιθίου, καθώς επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα στη Βαγιωνιά, ενώ σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβέστες στο Σταυρό της Σητείας. Η φωτιά στον Ομαλό Χανίων έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Στις φλόγες τυλίχτηκε την Τρίτη και η Ύδρα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο, σε ένα σημείο που εκτός από πεύκα, υπάρχουν διάσπαρτα και σπίτια, χρειάστηκε να ξεκινήσουν 10 πυροσβέστες από τον Πειραιά με 5 οχήματα. Η Ύδρα δεν διαθέτει πυροσβεστική δύναμη, παρά μόνο κάποια οχήματα του Δήμου που σε περιπτώσεις φωτιάς πηγαίνουν εθελοντικά.
Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης και στον Νέο Βουτζά Αττικής από βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ. Ωστόσο εκεί, με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα μέτωπα στην περιοχή Μέλισσα Κυλλήνης, στο Κερί Ζακύνθου και στις Πετριές Ευβοίας. Διαβάστε εδώ την πορεία όλων των πυρκαγιών που καίνε στη χώρα.

*** Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Λαγκάρντ :
Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Λαγκάρντ
* Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Κριστίν Λαγκάρντ, ύστερα από πρωτοβουλία της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Από ό,τι έχει μέχρι στιγμής γίνει γνωστό, αντικείμενο της συνομιολίας τους ήταν οι οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και ευρωζώνη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο οποίος επισκέπτεται την χώρα μας την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο για συναντήσεις του πρωθυπουργού και με την επικεφαλής του ΔΝΤ καθώς και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι πριν από την Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

*** Πυρκαγιά στην Πύλο Μεσσηνίας :
Πυρκαγιά στην Πύλο Μεσσηνίας
* Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Παλαιό Σουληνάρι της Πύλου Μεσσηνίας εκδηλώθηκε στις έξι σήμερα το απόγευμα.
Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, 15 πυροσβέστες με 7 υδροφόρα οχήματα και 6 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012 .
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/10-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή  10 Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους …και Άγιο Όρος  ,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 24 Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 σας ενημερώνουμε .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 26 Αυγούστου 2012 .-
~**    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html ,      ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
      ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html , ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html ., Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Φωτογραφίες από τα παλιά για μιά θύμιση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-   
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
  ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~**
**** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ :


 
 

 
 

 
**

 
 
 
 
 
 

 

**


Δεν υπάρχουν σχόλια: