Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013

ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  - Θέματα  υγειας  Πέμπτη  04  Απριλίου  :


***


Οδηγός σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
Οδηγός σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
    • Σεξουαλική ταυτότητα
      • Από αγόρι άνδρας
      • Η ανατομία και η σωματική διάπλαση του άνδρα και της γυναίκας εμφανίζουν περισσότερες ομοιότητες σε σχέση με αυτές των αρσενικών και τα θηλυκών του ζωικού βασιλείου. Οι άνδρες διαφέρουν συχνότερα από τις γυναίκες ως προς το ανάστημα, τη σιλουέτα και το βάρος. Ο,τι κυρίως διαχωρίζει τα δύο φύλα είναι τα γεννητικά τους όργανα και οι μεταβολές κατά την εξέλιξή τους, που εμφανίζονται με τη σωματική ωρίμανση και προκαλούνται από τη δράση των γεννητικών ορμονών

        Από αγόρι άνδρας

        Η ανατομία και η σωματική διάπλαση του άνδρα και της γυναίκας εμφανίζουν περισσότερες ομοιότητες σε σχέση με αυτές των αρσενικών και τα θηλυκών του ζωικού βασιλείου. Οι άνδρες διαφέρουν συχνότερα από τις γυναίκες ως προς το ανάστημα, τη σιλουέτα και το βάρος. Ο,τι κυρίως διαχωρίζει τα δύο φύλα είναι τα γεννητικά τους όργανα και οι μεταβολές κατά την εξέλιξή τους, που εμφανίζονται με τη σωματική ωρίμανση και προκαλούνται από τη δράση των γεννητικών ορμονών. Οι αλλαγές που σηματοδοτούν τη σωματική εξέλιξη του αγοριού, ώσπου να ανδρωθεί και να αποκτήσει την ικανότητα αναπαραγωγής, αρχίζουν οπό την προεφηβεία και το πρώτο διάστημα της εφηβείας, και ολοκληρώνονται, ανάλογα με το άτομο, από το 14ο έως το 18ο έτος.
        Οι εφηβικές μεταβολές στη σωματική εξέλιξη του αγοριού προκαλούνται από τη δράση ορμονών, και συγκεκριμένα από την ανδρική γεννητική ορμόνη, την τεστοστερόνη.
        Οι εφηβικές αυτές μεταβολές -τα αγόρια ψηλώνουν και γίνονται μυώδη, με φαρδύτερους ώμους και ανεπτυγμένα γεννητικά όργανα, ενώ εμφανίζεται τριχοφυΐα στο εφήβαιο, στις μασχάλες, στο πρόσωπο, στο στήθος, στους βραχίονεςκαι στα πόδια- προκαλούνται από τη δράση ορμονών, και συγκεκριμένα από την ανδρική γεννητική ορμόνη, την τεστοστερόνη. Ο νέος άνδρας, εκτός από όλες τις παραπάνω αλλαγές στο κορμί του, ακούει και τη φωνή του να βαθαίνει, επειδή ο λάρυγγας μεγαλώνει και οι φωνητικές χορδές μακραίνουν και χοντραίνουν. Παράλληλα, δραστηριοποιούνται περισσότερο οι ιδρωτοποιοί και οι σμηγματογόνοι αδένες. Η λειτουργία των όρχεων, η οποία αρχίζει στην εφηβεία, φυσιολογικά συνεχίζεται και στην υπόλοιπη ζωή, με κάποια εξασθένηση στην τρίτη ηλικία. Τότε παρατηρείται μείωση τουσπέρματος και της παραγωγής ανδρογόνου, φαινόμενα που σχετίζονται με ορισμένες εκφυλιστικές μεταβολές στους όρχεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει απότομη παύση της λειτουργίας τους, ανάλογη με την κλιμακτήριο στη γυναίκα. Ο μέσος άνδρας έχει ύψος 1,73μ., βάρος 74 κιλά, ενώ το στήθος, η μέση και οι γοφοί του είναι αντίστοιχα 98, 80 και 93 εκατοστά.

        Το ανδρικό σώμα

        Σκελετός

        Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η μυϊκή δύναμη και το ύψος του αγοριού αυξάνονται ραγδαία.
        Tα αγόρια ψηλώνουν κατά πέντε περίπου πόντους το χρόνο έως το 13ο ή το 14ο έτος. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, η μυϊκή δύναμη και το ύψος του αγοριού αυξάνονται ραγδαία. Σε αυτό το χρονικό διάστημα τα περισσότερα αγόρια ψηλώνουν ακόμα και εννέα πόντους ετησίως. Στο τέλος αυτής της περιόδου ανάπτυξης, ο σκελετός είναι σκληρότερος και περισσότερο εύθραυστος, ενώ οι μεταβολές των οστών στα διάφορα σημεία του σώματος δεν συντελούνται με τον ίδιο ρυθμό. Οταν οι ώμοι αρχίσουν να φαρδαίνουν, οι γοφοί μοιάζουν συγκριτικά πολύ στενότεροι, εμφάνιση που αποτελεί σήμα κατατεθέν του νεαρού άνδρα.

        Τριχοφυΐα

        Η πυκνότητα της τριχοφυΐας εξαρτάται από την εθνικότητα και την κληρονομικότητα.
        Στα πρώτα στάδια της εφηβείας η τριχοφυΐα εμφανίζεται στη βάση του πέους και στη συνέχεια στο όσχεο. Αναπτύσσεται επίσης και γύρω από την περιοχή του πρωκτού. Οι τρίχες στο εφήβαιο φυτρώνουν σαν ανάποδο τρίγωνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Ενα, δύο χρόνια αργότερα, η τριχοφυΐα θα παρουσιαστεί στις μασχάλες και το επάνω μέρος των χειλιών. Το τρίχωμα στο εφήβαιο είναι μακρύ, χοντρό και σγουρό. Μπορεί να είναι πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό από το χρώμα των μαλλιών, ενώ είναι δυνατόν να ασπρίσει με το πέρασμα του χρόνου. Εκτός από το σγουρό τρίχωμα στο εφήβαιο, τρίχες φύονται στους βραχίονες, στους μηρούς και στις γάμπες, όπως επίσης και το στήθος, τους ώμους, στην πλάτη και στο πίσω μέρος της παλάμης. Οσο ο νεαρός ανδρώνεται, οι τρίχες στο πρόσωπο χοντραίνουν και σκουραίνουν. Τα γένια και το μουστάκι μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα με τα μαλλιά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η πυκνότητα της τριχοφυΐας εξαρτάται από την εθνικότητα και την κληρονομικότητα. Οι Καυκάσιοι (Ινδοευρωπαίοι) είναι γενικά περισσότερο δασύτριχοι από τους Ανατολίτες ή τους Αφρικανούς.

        Μύες

        Στην εφηβεία, οι μηροί, οι περόνες, οι ώμοι και το επάνω μέρος των βραχιόνων αναπτύσσονται περισσότερο, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η μυϊκή δύναμη. Από την ημέρα της γέννησής του έως την ενηλικίωση, οι μύες του άνδρα αυξάνονται κατά 40% περίπου. Ο καθοριστικός παράγοντας της σωματικής δύναμης είναι η σωματική διάπλαση. Οι μύες αποτελούν, άλλωστε, το 40% του συνολικού βάρους του σώματος. Από την ημέρα της γέννησής του έως την ενηλικίωση, οι μύες του άνδρα αυξάνονται κατά 40% περίπου.

        Οργανα αναπαραγωγής

        Το πέος στον πλήρως ανεπτυγμένο άνδρα, σε κατάσταση χαλάρωσης, έχει μήκος από 7,5 έως 10 εκατοστά.
        Οι όρχεις αναπτύσσονται πολύ αργά έως την ηλικία των δέκα ή των έντεκα χρόνων, οπότε ο ρυθμός της ανάπτυξης των εξωτερικών γεννητικών οργάνων επιταχύνεται. Σε έναν άνδρα, του οποίου η ανάπτυξη έχει ολοκληρωθεί, οι όρχεις έχουν μήκος 3,8 εκατοστά περίπου, όγκο 16 έως 27 χιλιοστά του λίτρου και χρώμα κάπως μουντό. Ο ένας όρχις, συνήθως ο αριστερός, κρέμεται λίγο πιο χαμηλά από τον άλλο. Αυτό συμβαίνει για να μην τρίβονται οι όρχεις μεταξύ τους κατά το βάδισμα. Στους περισσότερους άνδρες και οι δύο όρχεις έχουν το ίδιο μέγεθος, αλλά σε ορισμένους ο ένας μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος. Οι μεταβολές στο πέος αρχίζουν ύστερα από τις αλλαγές στους όρχεις. Τότε, το πέος μεγαλώνει, σε μήκος και διάμετρο, όπως άλλωστε και η βάλανος, δηλαδή η κεφαλή του πέους, Το πέος στον πλήρως ανεπτυγμένο άνδρα, σε κατάσταση χαλάρωσης, έχει μήκος από 7,5 έως 10 εκατοστά. Συχνά, όταν ένας άνδρας έλθει σε επαφή με παγωμένο νερό ή εκτεθεί στο κρύο, εάν αισθανθεί φόβο ή κούραση, το πέος συρρικνώνεται προσωρινά. Σε προχωρημένη ηλικία, ωστόσο, το μέγεθός του μπορεί να γίνει, μόνιμα, μικρότερο.
      • Από κορίτσι γυναίκα
      • Πηγή: Reuters
        Η ανατομία και η σωματική διάπλαση του άνδρα και της γυναίκας εμφανίζουν περισσότερες ομοιότητες σε σχέση με αυτές των αρσενικών και τα θηλυκών του ζωικού βασιλείου. Οι άνδρες διαφέρουν συχνότερα από τις γυναίκες ως προς το ανάστημα, τη σιλουέτα και το βάρος. Ο,τι κυρίως διαχωρίζει τα δύο φύλα είναι τα γεννητικά τους όργανα και οι μεταβολές κατά την εξέλιξή τους, που εμφανίζονται με τη σωματική ωρίμανση και προκαλούνται από τη δράση των γεννητικών ορμονών. Προς το τέλος της εφηβείας, το σώμα του κοριτσιού μεταμορφώνεται σταδιακά σε γυναικείο. (Πριν από την εφηβεία, τα αγόρια και τα κορίτσια, εκτός από τη διαφορά τους στα εξωτερικά όργανα αναπαραγωγής, μοιάζουν). Οι μεταβολές που συμβαίνουν συνδέονται άμεσα με την έκκριση των γυναικείων γεννητικών ορμονών, των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Το κορίτσι ψηλώνει, οι γοφοί και οι μηροί του "δένουν", το κορμί στρογγυλεύει και αποκτά καμπύλες.
        Οι μεταβολές που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα συνδέονται άμεσα με την έκκριση των γυναικείων γεννητικών ορμονών, των οιστρογόνων και της προγεστερόνης.
        Μεγαλώνουν οι μαστοί και η τριχοφυΐα κάνει αισθητή την παρουσία της στις μασχάλες και ανάμεσα στα πόδια. Τα εσωτερικά και τα εξωτερικά γεννητικά όργανα αναπτύσσονται, ενώ τα τοιχώματα του κόλπου, που αρχίζει να εκκρίνει περισσότερα υγρά, γίνονται πιο χοντρά. Η τελική διαμόρφωση της σιλουέτας -στρογγυλή ή αγορίστικη- εξαρτάται από δύο παράγοντες: τις ορμόνες που παράγει η νέα γυναίκα και την αντίδρασή του σώματός της σε αυτές. Γύρω στα 45 χρόνια, η λειτουργία των ωοθηκών σταδιακά εξασθενεί, ενώ τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης μειώνονται, προκαλώντας αλλαγές στο σώμα, όπως παύση της εμμηνορρυσίας και απώλεια της γονιμότητας. Επίσης, λεπταίνουν τα τοιχώματα του κόλπου, ενώ πολύ συχνά οι μεταβολές στο σκελετό έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ύψους. Η μέση γυναίκα έχει ύψος 1,58μ., βάρος 61 κιλά, ενώ το στήθος, η μέση και οι γοφοί είναι, αντίστοιχα, 90, 75 και 95 εκατοστά.

        Το γυναικείο σώμα

        Από τα δύο του χρόνια το κορίτσι ψηλώνει γύρω στους πέντε πόντους ετησίως. Στην ηλικία των δέκα χρόνων αναπτύσσεται ραγδαία και μέσα σε ένα μόνο χρόνο μπορεί να ψηλώσει κατά 11 πόντους ή και περισσότερο. Στη συνέχεια όμως ο ρυθμός επιβραδύνεται, ώσπου η κοπέλα να αποκτήσει το τελικό ανάστημά της, περίπου ένα με τρία χρόνια μετά την πρώτη εμμηνορρυσία της. Τα οστά της μεγαλώνουν αλλά όχι όλα με τον ίδιο ρυθμό. Για παράδειγμα, τα οστά στους βραχίονες, τις γάμπες και τα άκρα των ποδιών αναπτύσσονται γρηγορότερα από εκείνα της σπονδυλικής στήλης, ενώ τα πυελικά οστά αποκτούν ένα χαρακτηριστικά φαρδύ σχήμα. Η πύελος της γυναίκας είναι πλατύτερη από του άνδρα για να φιλοξενεί το έμβρυο και, έτσι, το ένα μηριαίο οστό βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από το άλλο. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότερες γυναίκες έχουν, ως ένα βαθμό, στραβά πόδια. Οι μηροί παίρνουν απότομη κλίση προς τα μέσα, ώστε τα γόνατα να πλησιάζουν το κέντρο βάρους. Η κοπέλα αποκτά το τελικό ανάστημά της περίπου ένα με τρία χρόνια μετά την πρώτη εμμηνορρυσία της.

        Τριχοφυΐα

        Η τριχοφυΐα στα γεννητικά όργανα εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία των 11 ή 12 χρόνων, μόλις αρχίσει η ανάπτυξη των μαστών.
        Η τριχοφυΐα στα γεννητικά όργανα εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία των 11 ή 12 χρόνων, μόλις αρχίσει η ανάπτυξη των μαστών. Το τρίχωμα είναι μακρύ, χοντρό και σγουρό. Παρουσιάζεται πρώτα στο αιδοίο και σταδιακά καλύπτει το εφήβαιο και τα κολπικά χείλη, σχηματίζοντας ένα ανάποδο τρίγωνο. Σε ορισμένες γυναίκες αναπτύσσεται έως τον ομφαλό και προς τους μηρούς. Η τριχοφυΐα διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα: σε άλλες είναι πυκνή και σε άλλες αραιή. Οι τρίχες δεν έχουν απαραίτητα ίδιο χρώμα με τα μαλλιά και είναι δυνατόν να ασπρίσουν με τον καιρό. Οι μασχάλες αποκτούν τρίχωμα δύο χρόνια σχεδόν μετά την εμφάνισή του στο εφήβαιο.

        Μυς και λίπος

        Οταν το κορίτσι γίνεται εννέα έως δέκα χρόνων, παρατηρείται αύξηση λίπους στους μαστούς, τους γοφούς, τους μηρούς και τους γλουτούς. Αργότερα, από τα 15 έως τα 17 του χρόνια, θα προστεθεί και άλλο λίπος στις ίδιες περιοχές. Ενώ όμως οι γοφοί θα στρογγυλέψουν και θα φαρδύνουν, η μέση θα λεπτύνει και θα διαγράφεται αισθητά. Στην περίοδο αυτή, ορισμένες κοπέλες αποκτούν στην επιδερμίδα τους μοβ ή άσπρες γραμμές. Αυτό συμβαίνει όταν το δέρμα τους τεντώνεται υπερβολικά και βίαια από τη ραγδαία ανάπτυξη.

      • Σεξουαλική ανατομία-Ανδρας
      • Σεξουαλική ανατομία

        Τα γεννητικά σας όργανα είναι μοναδικά

        Οπως και πολλά άλλα μέρη του σώματος, έτσι και τα σεξουαλικά όργανα διαφέρουν από άτομο σε άτομο ως προς το σχήμα και το μέγεθος.
        Οι άνδρες γνωρίζουν καλύτερα τη σεξουαλική ανατομία τους, καθώς τα γεννητικά τους όργανα βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος του σώματός τους, σε αντίθεση με πολλά από τα όργανα αναπαραγωγής της γυναίκας, τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό του κορμιού της. Οπως και πολλά άλλα μέρη του σώματος, έτσι και τα σεξουαλικά όργανα διαφέρουν από άτομο σε άτομο ως προς το σχήμα και το μέγεθος. Ορισμένες γυναίκες, ας πούμε, έχουν εξαιρετικά μεγάλο ή μικρό κόλπο και κάποιοι άνδρες έχουν εξαιρετικά μεγάλο ή μικρό πέος. Πολλοί άνδρες είναι απογοητευμένοι από το μέγεθος των σεξουαλικών τους οργάνων και πιθανώς να αισθάνονται ότι ένα μικρό ή μέτριο πέος μειώνει το ερωτικό τους κύρος. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν δίνουν καν σημασία στο μέγεθος του πέους του παρτενέρ τους και ορισμένες, μάλιστα, νιώθουν δυσάρεστα όταν είναι υπερμέγεθες. Τη σεξουαλική ικανοποίηση στη σύντροφό του χαρίζει ο εραστής με την επιδεξιότητα και την υπομονή του και όχι με το μέγεθος του πέους του. Από την άλλη πλευρά, πολλές γυναίκες δυσανασχετούν με το στήθος τους. Φαίνεται ότι η δυσαρέσκεια και των δύο φύλων για τα ορατά σεξουαλικά τους όργανα οφείλεται στην οπτική γωνία (από πάνω προς τα κάτω), από την οποία βλέπουν το στήθος και το πέος. Εκείνο που έχει πραγματική σημασία, είναι να καμαρώνετε και να χαίρεστε για την ιδιαιτερότητά σας.
      • Σεξουαλική ανατομία - Γυναίκα
      • Όργανα αναπαραγωγής Τα σεξουαλικά όργανα του άνδρα βρίσκονται στην επιφάνεια του σώματός του. Αντίθετα, τα γεννητικά όργανα της γυναίκας είναι σχετικά απρόσιτα, περισσότερα σε αριθμό και πιο περίπλοκα στη δομή τους. Δεν είναι ίδια σε όλες τις γυναίκες. Ποικίλλουν ως προς το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα και την υφή.

        Τα γεννητικά σας όργανα είναι μοναδικά

        Οπως και πολλά άλλα μέρη του σώματος, έτσι και τα σεξουαλικά όργανα διαφέρουν από άτομο σε άτομο ως προς το σχήμα και το μέγεθος.
        Οι άνδρες γνωρίζουν καλύτερα τη σεξουαλική ανατομία τους, καθώς τα γεννητικά όργανά τους βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος του σώματός τους, αντίθετα με πολλά από τα όργανα αναπαραγωγής της γυναίκας, τα οποία είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό του κορμιού της. Οπως και πολλά άλλα μέρη του σώματος, έτσι και τα σεξουαλικά όργανα διαφέρουν από άτομο σε άτομο ως προς το σχήμα και το μέγεθος. Ορισμένες γυναίκες, για παράδειγμα, έχουν εξαιρετικά μεγάλο ή μικρό κόλπο και κάποιοι άνδρες έχουν εξαιρετικά μεγάλο ή μικρό πέος. Πολλοί άνδρες είναι απογοητευμένοι από το μέγεθος των σεξουαλικών οργάνων τους και πιθανώς να αισθάνονται ότι ένα μικρό ή μέτριο πέος μειώνει το ερωτικό κύρος τους. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν δίνουν καν σημασία στο μέγεθος του πέους του παρτενέρ τους και ορισμένες, μάλιστα, νιώθουν δυσάρεστα όταν είναι υπερμέγεθες. Τη σεξουαλική ικανοποίηση στη σύντροφό του χαρίζει ο εραστής με την επιδεξιότητα και την υπομονή του και όχι με το μέγεθος του πέους του. Από την άλλη πλευρά, πολλές γυναίκες δυσανασχετούν με το στήθος τους. Φαίνεται πως η δυσαρέσκεια και των δύο φύλων για τα ορατά σεξουαλικά τους όργανα οφείλεται στην οπτική γωνία (από πάνω προς τα κάτω), με την οποία βλέπουν το στήθος και το πέος. Εκείνο που έχει πραγματική σημασία είναι να καμαρώνετε και να χαίρεστε για την ιδιαιτερότητά σας.

  • Η ερωτική πράξη
  • Η ερωτική πράξη  γιά  τον άνδρα :

    Η απόλαυση της σεξουαλικής επαφής εξαρτάται από ορισμένα στάδια και για τους δύο παρτενέρ. Προκαλείται στύση στον άνδρα, ενώ ο κόλπος ετοιμάζεται για τη διείσδυση. Ερεθίζονται το πέος και ο κόλπος, προκειμένου να φτάσει το ζευγάρι σε οργασμό. Μετά τον οργασμό, το σώμα αρχίζει σιγά σιγά να ηρεμεί και να ξαναβρίσκει τους συνηθισμένο του ρυθμό, ενώ τα γεννητικά όργανα επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση. Η απόλαυση της σεξουαλικής επαφής εξαρτάται από ορισμένα στάδια και για τους δύο παρτενέρ.

    Η ερωτική εμπειρία του άνδρα

    Διέγερση: Στα σωματικά και εγκεφαλικά ερεθίσματα, οι σηραγγώδεις ιστοί του πέους πλημμυρίζουν από αίμα. Το ανδρικό όργανο διογκώνεται και σκληραίνει.
    Διείσδυση: Αμέσως μετά την είσοδό του στον κόλπο, ο άνδρας αρχίζει τις παλινδρομικές κινήσεις. Το πέος φτάνει στο μέγιστο μέγεθός του, ενώ οι όρχεις ανεβαίνουν μέσα στο όσχεο.
    Οργασμός: Οι συσπάσεις των μυώνων προκαλούν την εκσπερμάτωση και ο άνδρας αισθάνεται απέραντη ηδονή σε όλο του το σώμα.
    Χαλάρωση: Το πέος χάνει τη στύση του και οι όρχεις επανέρχονται στη φυσιολογική τους θέση. Εως την επόμενη στύση μεσολαβεί κάποιος χρόνος. Αν η σχέση με το κορμί μας είναι αρμονική, η σεξουαλική πράξη εξελίσσεται σε τέσσερις φάσεις -της διέγερσης, της ανόδου, του οργασμού και της χαλάρωσης- που συνοδεύονται από αλλαγές στο σώμα. Μολονότι όμως τα στάδια αυτά βιώνουν με την ίδια σειρά και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και ο άνδρας και η γυναίκα, οι διαφορές από το ένα φύλο στο άλλο είναι σημαντικές. Οι γυναίκες αφυπνίζονται ερωτικά με άλλα ερεθίσματα και, μολονότι η διέγερσή τους δεν είναι άμεση, διαρκεί περισσότερο και μπορεί σε σύντομο διάστημα να οδηγήσει σε νέο οργασμό. Ωστόσο, εάν διασπαστεί η προσοχή ενός από τους δύο παρτενέρ και το μυαλό του ταξιδέψει μακριά από το ερωτικό παιχνίδι, οι σωματικές αλλαγές μπορεί να αναστραφούν. Ο πόθος ξεκινά από τον εγκέφαλο, ο οποίος στέλνει μηνύματα στο σώμα. Ακολουθούν τότε όλες αυτές οι αλλαγές, που είναι τα σημάδια της ανόδου. Οταν η φάση αυτή παραταθεί αρκετή ώρα, οδηγεί στον οργασμό.
    Ο πόθος ξεκινά από τον εγκέφαλο, ο οποίος στέλνει μηνύματα στο σώμα.
    • Η ερωτική πράξη - Ανδρας
    • Η ερωτική πράξη - Γυναίκα
    • Η σεξουαλική απόλαυση ακολουθεί ορισμένα στάδια και για τους δύο παρτενέρ. Προκαλείται στύση στον άνδρα, ενώ ο κόλπος ετοιμάζεται για τη διείσδυση. Ερεθίζονται το πέος και ο κόλπος, για να φτάσει το ζευγάρι σε οργασμό. Μετά τον οργασμό το σώμα αρχίζει σιγά σιγά να ηρεμεί, να ξαναβρίσκει το συνηθισμένο ρυθμό του, ενώ τα γεννητικά όργανα επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση. Η σεξουαλική απόλαυση ακολουθεί ορισμένα στάδια και για τους δύο παρτενέρ

      Η ερωτική εμπειρία της γυναίκας

      Διέγερση

      Με τα ερωτικά παιχνίδια και ερεθίσματα η κλειτορίδα διογκώνεται και ο κόλπος υγραίνεται και μεγαλώνει.

      Διείσδυση

      Μόλις εισχωρήσει το πέος, τα τοιχώματα του κόλπου συσπώνται και σφίγγουν το ανδρικό μέλος. Η μήτρα ανυψώνεται, ενώ η κλειτορίδα αποσύρεται μέσα στο κάλυμμά της.

      Οργασμός

      Οι επαναλαμβανόμενες, έντονες και ρυθμικές συσπάσεις στα κολπικά τοιχώματα προκαλούν μια εξαιρετικά έντονη αίσθηση ηδονής σε όλο το σώμα.

      Χαλάρωση

      Ο πόθος ξεκινά από τον εγκέφαλο, που στέλνει μηνύματα στο σώμα.
      Η διαστολή της κλειτορίδας και των χειλιών υποχωρεί σταδιακά, ενώ το αιδοίο και ο κόλπος επανακτούν το φυσιολογικό μέγεθος και χρώμα τους. Αν η σχέση με το κορμί μας είναι αρμονική, η σεξουαλική πράξη εξελίσσεται σε τέσσερις φάσεις -της διέγερσης, της ανόδου, του οργασμού και της χαλάρωσης-, οι οποίες συνοδεύονται από αλλαγές στο σώμα. Μολονότι όμως τα στάδια αυτά τα βιώνουν με την ίδια σειρά και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και ο άνδρας και η γυναίκα, οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα είναι σημαντικές. Οι γυναίκες αφυπνίζονται ερωτικά με άλλα ερεθίσματα. Η διέγερσή τους δεν είναι άμεση, διαρκεί όμως περισσότερο και μπορεί σε σύντομο διάστημα να οδηγήσει σε νέο οργασμό. Οι αλλαγές αυτές είναι ωστόσο αναστρέψιμες, αν διασπαστεί η προσοχή σε έναν από τους δύο παρτενέρ και το μυαλό του ταξιδέψει μακριά από το ερωτικό παιχνίδι. Ο πόθος ξεκινά από τον εγκέφαλο, που στέλνει μηνύματα στο σώμα. Ακολουθούν τότε όλες αυτές οι αλλαγές που είναι τα σημάδια της ανόδου. Οταν η φάση αυτή παραταθεί για αρκετή ώρα, οδηγεί στον οργασμό.
    • Η ανταπόκριση της γυναίκας
    • Η ανταπόκριση του άνδρα
    • Ο οργασμός στη γυναίκα
    • Ο οργασμός στον άνδρα
    • Το σημείο G στη γυναίκα
    • Το σημείο G γιά  την  γυναίκα :

      Η εξερεύνηση του κορμιού σας είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσετε εάν το σημείο G μπορεί να σας χαρίσει την υπέρτατη ηδονή ή εάν το όλο θέμα δεν είναι παρά μία πλάνη.
      Τη δεκαετία του 1940 στη Γερμανία, ένας γυναικολόγος-μαιευτήρας, ο Ερνστ Γκράφενμπουργκ, υποστήριξε ότι είχε κάνει μια ανακάλυψη. Είχε εντοπίσει μιαν άγνωστη, εσωτερική ερωτογενή ζώνη στις γυναίκες που συμμετείχαν στις έρευνές του. Ξεκίνησε τότε μια διαμάχη ανάμεσα στους επιστήμονες σχετικά με την ύπαρξη του σημείου G (το αρχικό γράμμα του ονόματος Grafenburg) στον άνδρα και στη γυναίκα. Είναι σχεδόν βέβαιο πως υπάρχει μια κρυφή περιοχή, σε ορισμένους τουλάχιστον άνδρες και γυναίκες, η οποία, όταν ερεθιστεί, προκαλεί απερίγραπτη ηδονή και οργασμό. Στις γυναίκες είναι γνωστή ως σημείο G, στους άνδρες εντοπίζεται στον αδένα του προστάτη. Οι παθολογοανατόμοι όμως δεν έχουν βρει έως τώρα το σημείο G (όταν ερεθιστεί μοιάζει με φασολάκι) σε όσες γυναίκες έχουν κάνει νεκροψία. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως το συγκεκριμένο σημείο έχουν μόνο μερικές γυναίκες. Αλλοι φρονούν ότι επειδή το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου είναι πολύ ευαίσθητο, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλεί οργασμό. Αλλοι απορρίπτουν αυτές τις θεωρίες ως ανόητες και υποστηρίζουν ότι όλος αυτός ο θόρυβος δημιουργεί σε άνδρες και γυναίκες αδικαιολόγητο συναίσθημα ανεπάρκειας και άγχους. Τελικά, η εξερεύνηση του κορμιού σας είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσετε εάν το σημείο G μπορεί να σας χαρίσει την υπέρτατη ηδονή ή εάν το όλο θέμα δεν είναι παρά μία πλάνη.

      Το σημείο G στη γυναίκα

      Κατά τον οργασμό "εκσπερματώνει" ένα διαυγές υγρό, παρόμοιο σε σύνθεση με εκείνο που παράγει ο προστάτης.
      Είναι ένα πλέγμα από απολήξεις νεύρων, αδένες, πόρους και αιμοφόρα αγγεία γύρω από την ουρήθρα ή ουροφόρο οδό. Η περιοχή αυτή γίνεται αντιληπτή μόνο όταν ερεθιστεί έντονα ο κόλπος. Αρχίζει τότε να διογκώνεται, συχνά σχεδόν αστραπιαία, και εμφανίζεται στο κολπικό τοίχωμα ως μια μικρή μάζα με ευδιάκριτο σχήμα. Ο προορισμός της δεν φαίνεται άλλος από το να ενισχύει τη σεξουαλική ηδονή της γυναίκας. Κατά τον οργασμό "εκσπερματώνει" ένα διαυγές υγρό, παρόμοιο σε σύνθεση με εκείνο που παράγει ο προστάτης. Ορισμένοι μάλιστα ειδικοί πιστεύουν πως το σημείο G στη γυναίκα είναι μια μη εξελιγμένη μορφή του ανδρικού αδένα. Ο ευκολότερος τρόπος να εντοπίσει μια γυναίκα αυτή την περιοχή στο σώμα της, είναι να καθίσει κανονικά ή οκλαδόν. Καλύτερα να αρχίσετε τις εξερευνήσεις σας όταν κάθεστε στη λεκάνη της τουαλέτας, αφού ο ερεθισμός του σημείου G μπορεί να σας προξενήσει την επιθυμία να ουρήσετε. Όταν αδειάσει η ουροδόχος κύστη, θα συνεχίσετε με μεγαλύτερη άνεση τη διέγερση της ερωτογενούς αυτής ζώνης, γνωρίζοντας πια ότι η αίσθηση ηδονής που σας έχει κυριεύσει, προέρχεται από το σημείο G και όχι από τη γεμάτη κύστη.

      Η διέγερση του σημείου G

      Οι ερωτικές στάσεις που ερεθίζουν το σημείο G είναι εκείνες στις οποίες είτε η γυναίκα είναι από πάνω είτε η διείσδυση γίνεται από πίσω.
      Πιέστε με τα δάχτυλά σας σταθερά και προς τα επάνω το πρόσθιο τοίχωμα του κολπικού τοιχώματος. Ταυτόχρονα, με το άλλο χέρι πάνω στην κοιλιά σας πιέστε προς τα κάτω. Με τη διέγερση, το σημείο G θα αρχίσει να διογκώνεται και θα το νιώσετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας σαν ένα σβολαράκι μέσα και έξω από τον κόλπο. Στη μήτρα μπορεί να αρχίσουν τότε ηδονικές συσπάσεις, προκαλώντας ένα βαθύ οργασμό, ασύγκριτα πιο έντονο από εκείνον που προέρχεται από την κλειτορίδα. Μπορεί ακόμα και να εκσπερματώσετε από την ουρήθρα ένα διαυγές υγρό, που, παρά τα φαινόμενα, δεν είναι ούρα. Η διέγερση θα είναι πιο αποτελεσματική, αν την αναλάβει ο παρτενέρ σας. Ξαπλώστε ανάσκελα σε ένα κρεβάτι, με δύο μαξιλάρια κάτω από τους γοφούς, με τα πόδια λίγο ανοιχτά και τα οπίσθιά σας κάπως ανασηκωμένα. Ο σύντροφός σας μπορεί τότε να γείρει επάνω σας και με την παλάμη στραμμένη προς τα κάτω να περάσει δύο δάχτυλα στον κόλπο και να αρχίσει να χαϊδεύει το πρόσθιο τοίχωμα. Οι ερωτικές στάσεις που ερεθίζουν το σημείο G είναι εκείνες στις οποίες είτε η γυναίκα είναι από πάνω είτε η διείσδυση γίνεται από πίσω. Στη δεύτερη περίπτωση, το πέος τρίβεται απευθείας πάνω στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου, όπου εδρεύει το περίφημο σημείο. Όταν πάλι η γυναίκα βρίσκεται από πάνω, ελέγχει αποτελεσματικότερα την κατεύθυνση του πέους και το βάθος του, ώστε μπορεί με μικρές μετακινήσεις προς τα εμπρός ή στα πλάγια να το οδηγήσει στο σημείο που την ευχαριστεί περισσότερο. Ο άνδρας συμβάλλει επίσης στη διέγερση της συντρόφου του μετακινώντας το σώμα του κατάλληλα και πιέζοντας τη βάση του πέους, ώστε η κεφαλή του οργάνου του να συμπέσει ακριβώς με το σημείο G. Το αποτέλεσμα για το ζευγάρι θα είναι πιθανότατα διαδοχικοί και έντονοι οργασμοί.
    • Το σημείο G στον άνδρα
    • Το σημείο G γιά  τον άντρα :

      Η εξερεύνηση του κορμιού σας είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσετε εάν το σημείο G μπορεί να σας χαρίσει την υπέρτατη ηδονή ή εάν το όλο θέμα δεν είναι παρά μία πλάνη.
      Τη δεκαετία του 1940 στη Γερμανία, ένας γυναικολόγος-μαιευτήρας, ο Ερνστ Γκράφενμπουργκ, υποστήριξε ότι είχε κάνει μια ανακάλυψη. Είχε εντοπίσει μιαν άγνωστη, εσωτερική ερωτογενή ζώνη στις γυναίκες που συμμετείχαν στις έρευνές του. Ξεκίνησε τότε μια διαμάχη ανάμεσα στους επιστήμονες σχετικά με την ύπαρξη του σημείου G (το αρχικό γράμμα του ονόματος Grafenburg) στον άνδρα και στη γυναίκα. Είναι σχεδόν βέβαιο πως υπάρχει μια κρυφή περιοχή, σε ορισμένους τουλάχιστον άνδρες και γυναίκες, η οποία, όταν ερεθιστεί, προκαλεί απερίγραπτη ηδονή και οργασμό. Στις γυναίκες είναι γνωστή ως σημείο G, στους άνδρες εντοπίζεται στον αδένα του προστάτη. Οι παθολογοανατόμοι όμως δεν έχουν βρει έως τώρα το σημείο G (όταν ερεθιστεί μοιάζει με φασολάκι) σε όσες γυναίκες έχουν κάνει νεκροψία. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν πως το συγκεκριμένο σημείο έχουν μόνο μερικές γυναίκες. Αλλοι φρονούν ότι επειδή το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου είναι πολύ ευαίσθητο, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλεί οργασμό. Αλλοι απορρίπτουν αυτές τις θεωρίες ως ανόητες και υποστηρίζουν ότι όλος αυτός ο θόρυβος δημιουργεί σε άνδρες και γυναίκες αδικαιολόγητο συναίσθημα ανεπάρκειας και άγχους. Τελικά, η εξερεύνηση του κορμιού σας είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσετε εάν το σημείο G μπορεί να σας χαρίσει την υπέρτατη ηδονή ή εάν το όλο θέμα δεν είναι παρά μία πλάνη.

      Το Σημείο G στον άνδρα

      Το σημείο G στον άνδρα είναι ο αδένας του προστάτη.
      Το σημείο G είναι ο αδένας του προστάτη ο οποίος, όπως το αντίστοιχο σημείο στη γυναίκα, βρίσκεται γύρω από την ουρήθρα στον αυχένα της ουροδόχου κύστης. Ο αδένας αυτός παράγει ένα υγρό που κατά τη συνουσία βοηθά την κίνηση των σπερματοζωαρίων προς τον κόλπο. Πολλοί άνδρες υποστηρίζουν ότι η διέγερσή του, πριν από ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, οδηγεί σε έναν έντονο οργασμό και σε μια εκσπερμάτωση μάλλον ήρεμη παρά ορμητική. Είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψει κάποιος το σημείο G του, δηλαδή τον αδένα του προστάτη που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Ο μόνος τρόπος να τον αγγίξετε, είναι από τον πρωκτό. Η καλύτερη θέση για να τα καταφέρετε είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν με όλη τους την επιφάνεια στο δάπεδο ή με τα γόνατα λυγισμένα έως το στήθος. Περάστε τον αντίχειρα στον πρωκτό και πιέστε το πρόσθιο τοίχωμα. Θα αισθανθείτε τότε μια στερεή μάζα, μεγάλη όσο ένα καρύδι, τον προστάτη.

      Η διέγερσή του

      Ακόμα και αν η σύντροφός σας δεν αγγίξει καν το πέος σας, το πιθανότερο είναι ότι και στύση θα έχετε και οργασμό.
      Ο πρωκτός είναι ευαίσθητος και καθόλου συνηθισμένος να δέχεται ξένα σώματα, τα οποία είναι μάλιστα στεγνά. Σιγουρευτείτε ότι τα νύχια σας είναι κομμένα κοντά και τα δάχτυλά σας αλειμμένα με βαζελίνη ή κάποια παρόμοια λιπαντική ουσία, προκειμένου να αποφύγετε πιθανό τραυματισμό του. Αν προτιμάτε να σας διεγείρει η παρτενέρ σας, ξαπλώστε μπρούμυτα και αφήστε τη να περάσει το δάχτυλό της στον πρωκτό σας. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, ώσπου να συνηθίσει το δάχτυλο εκεί μέσα, και ύστερα ζητήστε της να ψηλαφίσει το πρόσθιο τοίχωμα, ώσπου να αγγίξει τον προστάτη. Μπορεί τότε να αρχίσει τις μαλάξεις και στη συνέχεια να τον χαϊδεύει πάνω κάτω. Ολη αυτή η διαδικασία μπορεί να σας κουράσει και τους δύο, αλλά θα διευκολυνθείτε αν τραβήξετε τα γόνατά σας πίσω, προς το στήθος σας. Ακόμα και αν η σύντροφός σας δεν αγγίξει καν το πέος σας, το πιθανότερο είναι ότι και στύση θα έχετε και οργασμό. Αυτή η τεχνική δεν είναι τόσο "βρόμικη" όσο θα νομίζετε, γιατί, εάν δεν είστε δυσκοίλιος, δεν θα υπάρχουν κόπρανα στο κάτω μέρος του πρωκτού. Η παρτενέρ σας όμως πρέπει ούτως ή άλλος να πλύνει αμέσως μετά τα χέρια της και να μη χαϊδέψει τον κόλπο της, για να μη μεταφέρει μικρόβια. Πολλές γυναίκες προτιμούν να χρησιμοποιούν πλαστικά γάντια μιας χρήσεως, τα οποία προστατεύουν επίσης από τη μετάδοση του ιού του ΑΙDS.
  • Ερωτικά μηνύματα
    • Ανταπόκριση - Ανδρας
    • Ανταπόκριση - Γυναίκα
    • Το βάφτισμα του άνδρα
    • Το βάφτισμα της γυναίκας
    • Πρώτη σεξουαλική εμπειρία
    • Πρώτη σεξουαλική εμπειρία

      Πηγή: Associated Press
      Η κινητήριος δύναμη της πρώτης σεξουαλικής εμπειρίας μπορεί να είναι η αγάπη, ο πόθος ή ακόμα η απλή περιέργεια. Μετά το ερωτικό τους "βάφτισμα", οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συνήθως φοβισμένοι, ανήσυχοι, σφιγμένοι αλλά και κάπως απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Το σεξ την πρώτη φορά δεν χαρίζει την έκσταση, που οι άπειροι εραστές είχαν φανταστεί και ονειρευτεί. Oπως όλα σχεδόν τα πράγματα, έτσι και το σεξ βελτιώνεται με την εξάσκηση και τη στενότερη γνωριμία του ερωτικού συντρόφου. Ενώ για τους περισσότερους άνδρες ο οργασμός πραγματοποιείται αυτόματα από την πρώτη κιόλας φορά, οι γυναίκες στην αρχή δύσκολα φτάνουν στην αποκορύφωση. Ακόμα και αυτό είναι κάτι που μαθαίνεται σιγά σιγά.

      Πώς να την κάνετε αξέχαστη

      Η βιασύνη δεν έχει θέση στα ερωτικά παιχνίδια και ο άνδρας πρέπει να σέβεται τον πιο αργό ρυθμό της παρτενέρ του.
      Διαλέξτε ένα χώρο με υποβλητική ατμόσφαιρα και κατάλληλο σκηνικό, όπου θα είστε ολομόναχοι και ανενόχλητοι. Αποφασίστε από προηγουμένως αν θα περάσετε τη νύχτα μαζί ή θα χωρίσετε πριν ξημερώσει. Στην πρώτη περίπτωση, όχι μόνο να φροντίσετε για μια αλλαξιά ρούχα, αλλά και να προετοιμαστείτε στην ιδέα πως θα ξυπνήσετε δίπλα σε έναν άνθρωπο που ίσως δεν γνωρίζετε καλά. Η βιασύνη δεν έχει θέση στα ερωτικά παιχνίδια και ο άνδρας πρέπει να σέβεται τον πιο αργό ρυθμό της παρτενέρ του. Χρησιμοποιήστε έναν αξιόπιστο τρόπο αντισύλληψης. Μην ξεχνάτε ποτέ το ΑIDS και τις άλλες ασθένειες, οι οποίες μεταδίδονται με τη συνουσία. Συνεπώς, το προφυλακτικό είναι για τον άνδρα απαραίτητο "αξεσουάρ", ακόμα και για την εναρκτήρια αυτή επαφή. Οσες κοπέλες είναι παρθένες, πρέπει να το διευκρινίσουν στον παρτενέρ τους γιατί, εάν αυτός το γνωρίζει, θα είναι προσεκτικός και οι ωθήσεις του πιο απαλές. Ο άνδρας χρειάζεται να χαϊδέψει και να διεγείρει τη σύντροφό του τουλάχιστον για δέκα λεπτά και να προχωρά στη διείσδυση μόνο όταν βεβαιώνεται ότι την έχει διεγείρει, ώστε να είναι ο κόλπος της αρκετά υγρός, για να υποδεχτεί εύκολα το πέος. Τη διείσδυση διευκολύνουν επίσης το σάλιο ή ορισμένα τεχνητά λιπαντικά. Διαλέξτε μια στάση, στην οποία ο άνδρας να είναι από πάνω. Με ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς, η γυναίκα αισθάνεται πιο αναπαυτικά. Η διείσδυση πρέπει να είναι απαλή αλλά σταθερή και οι παλινδρομικές κινήσεις ήπιες. Η παρτενέρ μπορεί να βοηθήσει τον εραστή της καθοδηγώντας με το χέρι της το πέος του στην είσοδο του κόλπου.

    • Ερωτογενείς ζώνες
    • Ερωτογενείς ζώνες

      Για να ανακαλύψετε τις ερωτογενείς ζώνες του παρτενέρ σας, η περιπλάνησή σας στο κορμί του πρέπει να είναι πράξη αγάπης και τρυφερότητας και όχι ενέργεια μηχανική.
      Για να ανακαλύψετε τις ερωτογενείς ζώνες του παρτενέρ σας, η περιπλάνησή σας στο κορμί του πρέπει να είναι πράξη αγάπης και τρυφερότητας και όχι ενέργεια μηχανική. Οι εραστές που ξέρουν να χαίρονται τη σεξουαλική πράξη, αλληλοδιεγείρονται αργά αλλά με επιμονή. Η περιήγησή τους στο σώμα του άλλου τούς φανερώνει με τον καιρό τα σημεία εκείνα που ξυπνούν τον πόθο. Συχνά, όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα φιλιούνται και αλληλοχαϊδεύονται σε όλο τους το σώμα την ώρα του προκαταρκτικού παιχνιδιού, ψιθυρίζουν ο ένας στον άλλο τι νιώθουν από τα ερωτικά αγγίγματα. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, η διέγερση στις ερωτογενείς ζώνες αρχίζει με τα χέρια και τα δάχτυλα. Ωστόσο, όλα αυτά τα σημεία ερεθίζονται πολύ περισσότερο, όταν τα χάδια προέρχονται από τα χείλη και τη γλώσσα. Στους άνδρες αρέσει να τους χαϊδεύει η σύντροφός τους με το στήθος και τις θηλές της. Τις γυναίκες πάλι διεγείρει πιο πολύ η επαφή με το πέος.

      Ανακαλύπτοντας τις ερωτογενείς ζώνες του άνδρα

      Αλλες πηγές ερωτικής απόλαυσης είναι οι ώμοι, οι παλάμες, η πλάτη, το στήθος και οι θηλές.
      Εκτός από τα χείλη, το πρόσωπο και τα ακροδάχτυλα, που είναι ερωτογενείς ζώνες και για τη γυναίκα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία στο σώμα του άνδρα, τα οποία, όταν δεχτούν χάδια, του δημιουργούν μια αίσθηση απέραντης ηδονής. Τέτοιες πηγές ερωτικής απόλαυσης είναι οι ώμοι, οι παλάμες, η πλάτη, το στήθος και οι θηλές. Οταν πιπιλάτε ή αγγίζετε τις ρόγες του συντρόφου, αυτές ανορθώνονται και σκληραίνουν.
      Ολη η περιοχή των γεννητικών του οργάνων διεγείρεται υπερβολικά εύκολα. Η περιοχή ακριβώς πίσω από τη βάση του πέους, ανάμεσα στο πέος και τον πρωκτό όπου βρίσκεται ο προστάτης, είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο άγγιγμα. Οι όρχεις είναι επίσης πολύ ευαίσθητοι και η γυναίκα πρέπει να τους πιάνει προσεκτικά και μαλακά, γιατί η παραμικρή αδεξιότητα προκαλεί έντονο πόνο. Πάντως, η πιο ευαίσθητη ερωτογενής ζώνη για τον άνδρα είναι το πέος του. Ολο το στέλεχος ερεθίζεται εύκολα, αλλά η κορυφή της βαλάνου ακόμα περισσότερο, γιατί είναι πλούσια σε απολήξεις νεύρων. Οσο για το χαλινό, είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία σε όλους τους άνδρες. Οι γλουτοί είναι μια άλλη ερωτογενής ζώνη. Στους άνδρες αρέσει να δέχονται εκεί όχι μόνο χάδια αλλά και χτυπήματα. Πλούσια σε απολήξεις αισθητηρίων νεύρων είναι και η περιοχή του πρωκτού, γι' αυτό και ερεθίζεται πολύ εύκολα με κάθε είδους χάδια.

      Ανακαλύπτοντας τις ερωτογενείς ζώνες της γυναίκας

      Η επιδερμίδα της γυναίκας είναι μία απέραντη ερωτογενής ζώνη, ευαίσθητη σε χάδια και φιλιά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που, όταν ερεθίζονται, προκαλούν πιο έντονη διέγερση. Αυτά τα σημεία διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, γι' αυτό και ο άνδρας πρέπει κάθε φορά να τα ανακαλύπτει και να τα χαϊδεύει τρυφερά.

      Οι ερωτογενείς ζώνες που έχουν όλες οι γυναίκες

      Τα σεξουαλικά χάδια σε οποιοδήποτε σημείο του κορμιού της προκαλούν συχνά ερωτικές αντιδράσεις στο στόμα, στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα.
      Το πρόσωπο της γυναίκας, για παράδειγμα, περιέχει πολλές ερωτογενείς ζώνες, όπως είναι οι ρίζες των μαλλιών, το μέτωπο, οι κρόταφοι, τα φρύδια και τα μάγουλα. Για τις περισσότερες το στόμα είναι μία από τις πιο αισθησιακές ζώνες και ερεθίζεται εύκολα, όταν δέχεται φιλιά ή χάδια με τα ακροδάχτυλα. Επίσης, τα σεξουαλικά χάδια σε οποιοδήποτε σημείο του κορμιού της προκαλούν συχνά ερωτικές αντιδράσεις στο στόμα, το στήθος και στα γεννητικά της όργανα. Μία άλλη ερωτογενής περιοχή είναι οι λοβοί των αφτιών της, που πρέπει να χαϊδεύονται απαλά. Ορισμένες γυναίκες, ακόμα και με ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα στο σημείο αυτό, διεγείρονται τόσο ώστε φτάνουν ακόμα και σε οργασμό. Εξαιρετικά ευαίσθητος είναι και ο λαιμός, ιδιαίτερο ο σβέρκος, όπως άλλωστε και οι δύο πλευρές στη βάση του. Ενας επιδέξιος και τρυφερός εραστής μπορεί να της χαρίσει μεγάλη ηδονή διεγείροντας ερωτικά και τα μπράτσα, τις μασχάλες, τα χέρια, την πλάτη, τους γοφούς και όλη την κάτω κοιλιακή χώρα. Η περιοχή γύρω από τον αφαλό είναι επίσης πολύ ερωτική. Σε πολλές αρέσει να τις χαϊδεύουν με τα ακροδάχτυλα, τα χείλη ή το πέος σε όλο το μήκος των ποδιών και πιο πολύ στην εσωτερική πλευρά των μηρών.

      Κρίσιμες ιδιαιτερότητες

      Η κλειτορίδα είναι το πιο αισθησιακό μέρος των γεννητικών της οργάνων και διεγείρεται όταν ο άνδρας τη χαϊδεύει απαλά και επιδέξια, χωρίς βιασύνη.
      Σεξουαλικό πεδίο είναι και τα στήθη, που παίζουν ζωτικό ρόλο στην ερωτική έκσταση. Οι θηλές ανασηκώνονται με το γλείψιμο, τα χάδια και το μασάζ, σηματοδοτώντας τη διέγερση. Ωστόσο, οι αντιδράσεις στον ερεθισμό ποικίλλουν από τη μία γυναίκα στην άλλη, και έγκειται στο ταλέντο του καλού εραστή να ανακαλύπτει τι ακριβώς αρέσει στην παρτενέρ του. Η πιο ερωτογενής ζώνη του γυναικείου κορμιού περιλαμβάνει το περίνεο, μια περιοχή δέρματος ανάμεσα στο αιδοίο και τον πρωκτό, όπου υπάρχει πυκνό δίκτυο από νευρικές απολήξεις. Αν κάποιος ακουμπήσει εκεί όλο του το χέρι, πιέζοντας δυνατά ή κάνοντας μασάζ, η γυναίκα μπορεί να διεγερθεί πάρα πολύ γρήγορα. Πλούσια σε νευρικές απολήξεις είναι επίσης τα εσωτερικά και τα εξωτερικά χείλη της περιοχής του περινέου και οι έμπειρες γυναίκες γνωρίζουν πόσο ευαίσθητα σεξουαλικά είναι. Ωστόσο, τα εσωτερικά χείλη είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα εξωτερικά, ιδιαίτερα αν ερεθιστούν στη μέσα επιφάνεια, κατά μήκος της σχισμής του κόλπου. Αν ενώσετε τα δύο χείλη κάνοντας με τα δάχτυλά σας δυνατό μασάζ σε όλα τα ευαίσθητα σημεία του κόλπου, ένα δυνατό κύμα ηδονής θα πλημμυρίσει τη γυναίκα. Η κλειτορίδα είναι το πιο αισθησιακό μέρος των γεννητικών της οργάνων και διεγείρεται όταν ο άνδρας τη χαϊδεύει απαλά και επιδέξια, χωρίς βιασύνη. Μεγάλη σεξουαλική απόλαυση γεννά και ο ερεθισμός της κλειτορίδας με την κεφαλή του πέους σε στύση. Οπως το στόμα, έτσι και η είσοδος του κόλπου είναι γεμάτη απολήξεις νεύρων και διεγείρεται έντονα με κάθε είδους χάδια, προπάντων από την επαφή της με το πέος. Ορισμένες γυναίκες εκστασιάζονται, όταν ο εραστής τους ερεθίζει το σημείο αυτό με τη γλώσσα ή με τα χείλη του. Οι γλουτοί, μία άλλη ερωτογενής ζώνη με πολλές απολήξεις νεύρων, ερεθίζονται εύκολα με ελαφρά χτυπήματα, τρίψιμο ή χάδια.
       
    • Αυνανισμός
    • Ανδρες και γυναίκες ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους με τον αυνανισμό, ο οποίος συνήθως αρχίζει περίπου στα δέκα ή έντεκα χρόνια. Φυσικά, αγόρια και κορίτσια παίζουν από πολύ νωρίτερα με τα γεννητικά τους όργανα. Ιδιαίτερα τα αγόρια, πιάνουν το πέος τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής τους, επειδή το βλέπουν σαν ένα περίεργο εξάρτημα, που προεξέχει από το υπόλοιπο σώμα τους. Τα νήπια χαϊδεύονται για την ευχαρίστηση -όχι τη σεξουαλική- που νιώθουν. Οταν γίνουν πέντε ή έξι χρόνων, επιδίδονται σε σεξουαλικές διερευνήσεις με μορφή παιχνιδιού με άλλα συνομήλικά τους παιδιά. Μόνο όταν τα αγόρια και τα κορίτσια φτάσουν στην εφηβεία, οπότε αρχίζει και η παραγωγή αρσενικών και θηλυκών ορμονών, καταφεύγουν στον αυνανισμό συνειδητά για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Πολλά παιδιά αυνανίζονται από τα δέκα ή τα έντεκά τους χρόνια, ενώ άλλα πολύ αργότερα. Η αυτοϊκανοποίηση είναι για τους περισσότερους μια εντελώς προσωπική υπόθεση και ο αυνανισμός ένα από τα πιο λεπτά θέματα συζήτησης για ένα ζευγάρι. Πολλοί δυσκολεύονται να αναφερθούν στον αυνανισμό, επειδή νομίζουν ότι έτσι θα υποχρεωθούν να μοιραστούν με το σύντροφό τους τις εμπειρίες που έχουν κατ' ιδίαν. Η αυτοϊκανοποίηση δεν περιορίζεται φυσικά στον ερεθισμό του πέους ή της κλειτορίδας. Υπάρχουν στη ζωή πολλές άλλες εμπειρίες που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Μην οριοθετείτε λοιπόν την άποψή σας για την αυτοϊκανοποίηση στο χώρο του σεξ. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να διεγείρεται από τα διάφορα ερεθίσματα που προσφέρουν η φύση και η καθημερινότητα, όπως είναι μία ηλιόλουστη ημέρα στην καρδιά του χειμώνα, η βόλτα στην ακροθαλασσιά όταν ο ήλιος βασιλεύει, ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια ή το κολύμπι στη θάλασσα ή την πισίνα.

      Πως βλέπει ο κόσμος τον αυνανισμό

      Ο αυνανισμός είναι ένας ιδανικός τρόπος σεξουαλικής αυτογνωσίας.
      Πολλοί θεωρούν ότι ο αυνανισμός είναι μια αφύσικη και αηδιαστική πράξη. Δεν καταλαβαίνουν καθόλου το λόγο ύπαρξης αυτής της επίδοσης και καταδικάζουν εκείνους που δεν την απαρνιούνται, μολονότι έχουν σεξουαλικούς συντρόφους. Αλλοι πάλι όταν αυνανιστούν μπροστά στον ερωτικό τους παρτενέρ ή εάν ο αυνανισμός είναι αμοιβαίος, αισθάνονται μεγάλη απόλαυση, ιδιαίτερα όταν η σεξουαλική αυτή εμπειρία αποτελεί επιστέγασμα στα προκαταρκτικά ερωτικά τους παιχνίδια. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι η αυτοϊκανοποίηση δεν βλάπτει κανέναν, παρά μόνο όσους έχουν ηθικούς κώδικες που τον καταδικάζουν. Θεωρείται μάλιστα ιδανικός τρόπος σεξουαλικής αυτογνωσίας. Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να προκαλεί ενοχές ή ντροπή. Αλλωστε, ο αυνανισμός μπορεί να οδηγήσει σε έντονους οργασμούς και να γεννήσει αισθήματα σεξουαλικής ασφάλειας και αυτοεκτίμησης. Πάνω από όλα, δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι όποιος αυνανίζεται είναι ανικανοποίητος σεξουαλικά από τον ερωτικό του σύντροφο. Πολλοί εραστές έχουν καταπληκτικές ερωτικές εμπειρίες όταν αυνανίζονται, μόνοι ή με τη βοήθεια του παρτενέρ τους, πριν από ή κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

      Τι αρέσει στον άνδρα

      Ο αυνανισμός των ανδρών είναι μια υπόθεση προσωπική, στην οποία σπάνια συμμετέχει η γυναίκα. Ακόμα και στο γάμο, η σύζυγος δεν έχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα αυτή του άνδρα της. Αν όμως δεν ξέρετε τι ακριβώς κάνει ο παρτενέρ σας για να ικανοποιηθεί, είναι δύσκολο να του χαρίσετε εσείς μια τέτοια ευχαρίστηση. Ο καλύτερος τρόπος για να το μάθετε, είναι να τον βλέπετε και να τον ρωτάτε. Το πιο ευαίσθητο σημείο του πέους είναι η βάλανος. Αντίθετα, η γυναίκα διαθέτει περισσότερα σημεία που ερεθίζονται σεξουαλικά. Τα χάδια στο όσχεο και στους όρχεις δεν διεγείρουν τους άνδρες τόσο πολύ. Ο άνδρας επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη βάλανο και στο χαλινό και όχι τόσο στη ράβδο του πέους, που χρησιμεύει για να ανεβοκατεβάζει το χέρι του ρυθμικά.

      Τι αρέσει στη γυναίκα

      Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθει ένας άνδρας πώς θέλουν οι γυναίκες να διεγείρονται, είναι να τις παρακολουθεί όταν αυνανίζονται. Ωστόσο, ορισμένες προτιμούν να τις αυνανίζει ο ερωτικός σύντροφός τους, γιατί η αυτοϊκανοποίηση τους γεννά ενοχές. Για άλλες πάλι, ο αυνανισμός έχει γίνει διαδικασία ρουτίνας, για να ανακουφιστούν από τις σεξουαλικές παρορμήσεις τους. Καθώς προϋπόθεση για το γυναικείο οργασμό είναι η άμεση και συνεχής διέγερση, ορισμένες γυναίκες, όταν κάνουν έρωτα, καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση για να φτάσουν σίγουρα στην αποκορύφωση. Σύμφωνα με τις στατιστικές, μόνο το 30% των γυναικών έχουν οργασμό κατά τη συνουσία, ενώ κατά 80% φτάνουν στην αποκορύφωση με τον αυνανισμό.

      Ο αυνανισμός είναι απόλαυση

      Οσοι αυνανίζονται χωρίς ενοχές εκδηλώνουν πιο ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους, γνωρίζουν καλύτερα τις αντιδράσεις τους στα ερωτικά καλέσματα και απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο.
      Ο αυνανισμός είναι μια επιλογή, ένας τρόπος για να αυξηθεί η σεξουαλική απόλαυση ενός ζευγαριού, ο οποίος βοηθά τη σεξουαλικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι, εάν δεν αυνανίζεστε, δεν είστε φυσιολογικοί. Αξίζει να θυμάστε επίσης ότι ο αυνανισμός δεν επηρεάζει την επιτυχία ή την αποτυχία της συζυγικής σας ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, όσοι αυνανίζονται χωρίς ενοχές εκδηλώνουν πιο ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους, γνωρίζουν καλύτερα τις αντιδράσεις τους στα ερωτικά καλέσματα και απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο. Η αυτοϊκανοποίηση είναι άριστο υποκατάστατο της συνουσίας όταν η γυναίκα είναι έγκυος, λεχώνα ή αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση ή όταν ο άνδρας δεν μπορεί να έχει στύση.

      Πόσο μπορεί να αυνανίζεται ένας άνδρας;

      Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανδρών, η συχνότητα με την οποία αυνανίζονται κυμαίνεται από μία φορά το μήνα σε δύο με τρεις φορές την ημέρα. Σχεδόν όλοι ανησυχούν για την υποτιθέμενη επίδραση του υπερβολικού αυνανισμού στην ψυχική τους υγεία, αλλά όλοι θεωρούν ότι αυτοϊκανοποιούνται λιγότερο συχνά από τους άλλους. Ενας άνδρας που αυνανίζεται δύο με τρεις φορές την ημέρα, θεωρεί ότι οι πέντε ή έξι φορές την ημέρα είναι εξαιρετικά μεγάλος αριθμός. Δεν υπάρχει ιατρικώς αποδεκτό κριτήριο, το οποίο να καθορίζει τα όρια του "φυσιολογικού" αυνανισμού, αλλά ούτε και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο αυνανισμός, όποια και αν είναι η συχνότητά του, οδηγεί σε κάποια μορφή πνευματικής ασθένειας. Ο αυνανισμός, ωστόσο, χαρίζει σε μια σχέση περισσότερο αισθησιασμό και μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση.

      Τι κάνουν οι άνδρες

      Πολλοί άνδρες συνδέουν λανθασμένα τον αυνανισμό και την εκσπερμάτωση με τη γρήγορη ανακούφιση από τη σεξουαλική ένταση.
      Οι άνδρες ανακαλύπτουν τον τρόπο διέγερσης που τους αρέσει, μόνο χάρη σε προσωπικούς πειραματισμούς. Ορισμένοι μόλις που ακουμπούν το επάνω μέρος του πέους τους. Αλλοι πιάνουν όλο το όργανό τους σφιχτά και κάνουν τόσο δυνατές μαλάξεις, που για ορισμένους θα ήταν δυσάρεστες, αν όχι επώδυνες. Συνήθως, προτιμούν να διεγείρουν μόνο τη βάλανο, είτε ερεθίζοντας αποκλειστικά την επάνω επιφάνεια του πέους γύρω από το χαλινό ή όλη την περιοχή της βαλάνου. Ωστόσο, οι περισσότεροι προτιμούν να διεγείρουν με μαλάξεις τη ράβδο όλου του οργάνου τους. Η ταχύτητα, η έκταση της κίνησης και το σφίξιμο ποικίλλουν από άνδρα σε άνδρα. Πολλοί άνδρες συνδέουν λανθασμένα τον αυνανισμό και την εκσπερμάτωση με τη γρήγορη ανακούφιση από τη σεξουαλική ένταση. Οσο πλησιάζει η στιγμή της εκσπερμάτωσης, οι περισσότεροι πυκνώνουν τις μαλάξεις, ώσπου ο ρυθμός των κινήσεων γίνεται πολύ γρήγορος. Κατά την εκσπερμάτωση, οι περισσότεροι σταματούν εντελώς ή μειώνουν αισθητά τις μαλάξεις στη ράβδο του πέους τους. Μετά τον οργασμό, η βάλανος αποκτά μεγάλη ευαισθησία. Ορισμένοι αλείφουν τα χέρια τους με λιπαρή ουσία, για να μειώνεται η τριβή και να αυξάνεται η απόλαυση. Η βαζελίνη, οι λοσιόν για τα χέρια ή το σώμα και τα έλαια για μασάζ συντελούν, ώστε να γίνει η εμπειρία πιο ηδονική.

      Πώς να διεγείρετε μια γυναίκα

      Η κλειτορίδα είναι ένα όργανο λεπτό και ευαίσθητο, που πρέπει να το προσεγγίζεται με προσοχή. Μην ασκείτε πίεση, εκτός και αν σας το ζητήσει η παρτενέρ σας. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν την έμμεση διέγερση πιο ευχάριστη και ερεθιστική. Τα δάχτυλά σας πρέπει να είναι υγρά, γι' αυτό αλείψτε τα με κολπικό υγρό, σάλιο ή βαζελίνη, για να μειώσετε τις πιθανότητες ερεθισμού. Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το χέρι σας, όλα τα δάχτυλα, την παλάμη ή τον καρπό, ώστε ένα έντονο αίσθημα ηδονής να πλημμυρίσει όλη την περιοχή της κλειτορίδας. Οι κινήσεις είναι δύο ειδών: κυκλικές και παλινδρομικές. Για τις πρώτες, απλώστε το χέρι στην περιοχή της κλειτορίδας. Πιέστε ελαφρά με την παλάμη ή τα δάχτυλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Μετακινήστε το χέρι σας ψηλότερα, ώστε να βρεθεί ο καρπός πάνω από την κλειτορίδα, στην κορυφή του κόλπου, ενώ ακουμπά και στο ηβικό οστό. Μπορείτε να πιέσετε εκεί, καθώς θα τρίβετε, ή πιέστε απαλά με την παλάμη σας χαμηλότερα, έτσι ώστε τα δάχτυλά σας να κρέμονται πάνω από την κλειτορίδα. Κάντε σταθερές, κυκλικές κινήσεις. Για τον αυνανισμό με παλινδρομικές κινήσεις, ακουμπήστε το χέρι στο ηβικό οστό και με τα δάχτυλά σας ερεθίστε την κλειτορίδα μπρος πίσω. Με το χέρι σας ακίνητο, βάλτε από ένα δάχτυλο στα χείλη του κόλπου και αρχίστε να τα κουνάτε πέρα δώθε. Πιέζοντας δυνατά στις πτυχές τους, τρίψτε την κάθε πλευρά των εσωτερικών χειλιών στη βάση της κλειτορίδας. Σε πολλές γυναίκες αρέσει, ταυτόχρονα με τη διέγερση της κλειτορίδας, να διεισδύει στον κόλπο τους ένα δάχτυλο. Φροντίστε, πριν βάλετε το μεσαίο δάχτυλο μέσα στον κόλπο, να είναι το νύχι του κοντό και λιμαρισμένο. Κρατήστε τα άλλα σας δάχτυλα λυγισμένα, ώστε με τις αρθρώσεις τους να πιέζουν την κλειτορίδα. Μπορείτε να βάζετε και να βγάζετε απαλά το δάχτυλό σας, πιέζοντας το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου. Επίσης, αν θέλετε, τρίψτε πάνω στην κλειτορίδα την κεφαλή του πέους σας.
      Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν την έμμεση διέγερση της κλειτορίδας πιο ευχάριστη και ερεθιστική.
    • Τι αρέσει στον άνδρα
    • Τι αρέσει στη γυναίκα
    • Στοματικός έρωτας
    • Στοματικός έρωτας Το  κατα φύση επεσίωξε  ,το παραφύση απέφυγε ...

      Χωρίς τρυφερότητα και προσοχή η πεολειξία και η αιδοιολειξία μπορεί να γίνουν επώδυνες, ενώ η συνέργεια συμβάλλει στη σεξουαλική ικανοποίηση των εραστών.
      Η πεολειξία ή η διέγερση του πέους με το στόμα, με ή χωρίς εκσπερμάτωση, είναι ο πιο αποτελεσματικός και ηδονικός τρόπος για να διεγερθεί ένας άνδρας. Το γυναικείο στόμα είναι για τους κυρίους κάτι ανάλογο με τον κόλπο αλλά πιο συναρπαστικό, κυρίως γιατί η γλώσσα συμμετέχει ενεργά στη διέγερση του οργάνου τους. Προορισμένο θα ΄λεγε κανείς για τη σεξουαλική απόλαυση, το στόμα προσφέρει μια πλούσια γκάμα από δραστηριότητες, όπως τα χάδια, τα φιλιά, το γλείψιμο και η διείσδυση. Είναι, επίσης, δέκτης ποικιλίας αισθήσεων, που περιλαμβάνουν τις γεύσεις και τις οσμές από τα κορμιά των εραστών. Η αιδοιολειξία, το γλείψιμο και το χαΐδεμα της κλειτορίδας και του κόλπου με τη γλώσσα και το στόμα, αφυπνίζει σεξουαλικά τις γυναίκες. Η γλώσσα, όπως είναι πιο μαλακή από τα δάχτυλα, διεγείρει πιο απαλά, χαρίζοντας μια διαφορετική αίσθηση ηδονής. Οι περισσότεροι άνδρες είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να την εφαρμόσουν στις συντρόφους τους. Χωρίς τρυφερότητα και προσοχή οι τεχνικές αυτές μπορεί να γίνουν επώδυνες, ενώ η συνέργια συμβάλλει στη σεξουαλική ικανοποίηση των εραστών.

      Πως να τον απολαύσετε

      Υπάρχουν ενδείξεις ότι το ΑIDS μπορεί να μεταδοθεί μέσω του στοματικού σεξ.
      Ο φόβος εκσπερμάτωσης στο στόμα σχεδόν εξαφανίζεται, αν οι παρτενέρ συμφωνήσουν από πριν τι πρόκειται να κάνουν. Αν θέλουν να αποφεύγουν την εκσπερμάτωση στο στόμα, ο άνδρας πρέπει να αποσύρεται εγκαίρως και τη διέγερση να συνεχίζει η σύντροφός του με μαλάξεις. Ο φόβος της ασφυξίας είναι αβάσιμος, αφού η γυναίκα ρυθμίζει πόσο βαθιά θα βάλει το πέος στο στόμα της. Ακόμα, μπορεί να το πιάνει από τη βάση, για να ελέγχει τις ωθήσεις του. Η ανησυχία για τις σωματικές οσμές διαλύεται με καθημερινό μπάνιο. Η μυρωδιά από τα σεξουαλικά υγρά θα είναι τότε ευχάριστη και ηδονική. Η γυναίκα ας μην προσπαθεί να καλύπτει τις φυσικές οσμές της με σπρέι και αποσμητικά, που ίσως ενοχλούν τον παρτενέρ της. Αλλωστε, στους περισσότερους άνδρες αρέσει η όξινη γεύση των κολπικών υγρών. Στα σεξουαλικά παιχνίδια μη δαγκώνετε και μη φυσάτε μέσα στα γεννητικά όργανα του συντρόφου σας παρασυρμένοι από το ερωτικό σας πάθος, γιατί είναι επικίνδυνο. Μην επιχειρείτε το στοματικό έρωτα, αν έχετε έρπη στα χείλη ή μόλυνση στα γεννητικά όργανα. Δεν θα ήταν κακή ιδέα, αν αποφεύγατε το στοματικό έρωτα με περιστασιακό παρτενέρ που έχει άγνωστο για εσάς σεξουαλικό ιστορικό. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το ΑIDS μπορεί να μεταδοθεί με τον τρόπο αυτό.
    • Πρωκτική συνουσία
    • Πρωκτική διέγερση

      Ο πρωκτός και η γύρω περιοχή παρουσιάζουν σε πολλούς ανθρώπους μεγάλη σεξουαλική ευαισθησία.
      Ο πρωκτός και η γύρω περιοχή παρουσιάζουν σε πολλούς ανθρώπους μεγάλη σεξουαλική ευαισθησία, ενώ για ορισμένους είναι το πλέον ερωτογενές σημείο, γιατί είναι γεμάτο νεύρα. Ο οργασμός που προκαλείται με τη διείσδυση στον πρωκτό, φαίνεται ότι είναι ασύγκριτα ηδονικός. Στην απλούστερη μορφή πρωκτικής διέγερσης χαϊδεύετε τον πρωκτό του παρτενέρ σας. Η ερωτική του όμως απόλαυση θα ενταθεί, αν βάλετε στο ορθόν έντερο το δάχτυλό σας, αφού το αλείψετε με μια λιπαντική ουσία και λιμάρετε το νύχι σας. Μην επιχειρήσετε ποτέ αυτή την τεχνική, αν το δάχτυλο ή το χέρι σας έχουν κάποια μόλυνση. Στο "γλουτιαίο σεξ", μια άλλη μέθοδο πρωκτικής διέγερσης, οι πτυχές των γυναικείων γλουτών είναι για τον άνδρα το υποκατάστατο του κόλπου. Η γυναίκα συμμετέχει με συσπάσεις στους γλουτιαίους μυς, με περιστροφικές κινήσεις της λεκάνης και ο σύντροφός της κάνει τις ωθήσεις του, ώσπου να φτάσει σε οργασμό. Η πρωκτική διείσδυση ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσης του ΑIDS. Ωστόσο, το πέπλο παρανομίας που περιβάλλει τη δραστηριότητα αυτή, το δίδυμο της εξουσίας και της υποταγής που τη συνοδεύει, όπως και η σπάνια σεξουαλική αίσθηση που την σφραγίζει, την κάνουν πολύ δημοφιλή ακόμα και στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

      Πως να διεγείρετε έναν άνδρα

      Ο προστάτης και ο πρωκτός, αν ερεθιστούν, γεννούν έντονη σεξουαλική απόλαυση. Η τεχνική αυτή είναι πολύ χρήσιμη, όταν ο ανδρισμός του παρτενέρ σας βρίσκεται σε κάμψη. Αλείψτε πρώτα το δάχτυλο ή τα δάχτυλά σας με κάποια λιπαντική ουσία (αν δεν το κάνετε, ο σύντροφός σας θα πονέσει). Να τα περάσετε σιγά σιγά μέσα στο ορθόν, σε βάθος πέντε περίπου πόντων. Για να ερεθίσετε τον αδένα του προστάτη, πιέστε το πρόσθιο τοίχωμα του ορθού με απαλές, κάθετες κινήσεις. Ταυτόχρονα, πιέστε δυνατά με τον καρπό του χεριού σας την περιοχή πίσω από το όσχεο.

      Πώς να διεγείρετε μια γυναίκα

      Βάλτε πολύ προσεκτικά το δάχτυλό σας -το οποίο έχετε αλείψει με λιπαντική ουσία- στο ορθόν έντερο της γυναίκας και κινήστε το απαλά μέσα έξω. Ο καρπός του χεριού σας να πιέζει δυνατά την περιοχή ανάμεσα στον πρωκτό και το αιδοίο. Ταυτόχρονα με την εξωτερική πίεση, ζητήστε από τη σύντροφό σας να σφίξει το δάχτυλο σας, ώστε να σφίξει έτσι και ο σφιγκτήρας του πρωκτού και υστέρα να χαλαρώσει. Το δάχτυλο που έχει μπει στο ορθόν δεν πρέπει να αγγίξει τον κόλπο. Φυσικά, αμέσως μετά την πρωκτική διέγερση, τα χέρια χρειάζονται πάρα πολύ καλό πλύσιμο.
  • Ο ερωτικός σύντροφος
  • Σεξ σε ειδικές καταστάσεις
  • Σεξ και ηλικιωμένοι
  • Προβλήματα σχέσεων
  • Αναπαραγωγή
  • Αντισύλληψη
  • Αφροδίσια νοσήματα
    • Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
    • ΑΙDS (ΕΪΤΖ)
    • Το ΑΙDS, το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας, προκαλείται από τον ανθρώπινο ιό ανοσοανεπάρκειας ΗΙV, που καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τον οργανισμό επιρρεπή στις αρρώστιες. Οταν εισβάλει στο σώμα, ο ΗΙV διεισδύει στα βοηθητικά λεμφοκύτταρα Τ, που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις και καρκίνους. Ο ιός του ΑΙDS προκαλεί τη διάρρηξη των λεμφοκυττάρων Τ, που απελευθερώνουν μόρια του ΗΙV στο αίμα, με αποτέλεσμα να μολυνθούν και άλλα λεμφοκύτταρα Τ. Οταν συμβαίνει αυτό, το σώμα γίνεται ευάλωτο σε ορισμένες "ευκαιριακές" ασθένειες όπως είναι η πνευμονία και οι καρκίνοι, που επωφελούνται από την εξασθενημένη άμυνα του οργανισμού και προκαλούν τις πιο πολλές φορές το θάνατο.
      Αν φοβάστε πως έχετε εκτεθεί στον ιό του ΗΙV, επικοινωνήστε με το γιατρό σας και κανονίστε ένα ραντεβού για εξέταση αίματος.
      Η μόλυνση από τον ΗΙV δεν οδηγεί αμέσως στην ανάπτυξη του ΑΙDS, που μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και οκτώ χρόνια αργότερα. Ετσι, όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό, μπορεί να μην το γνωρίζουν και να τον μεταδίδουν άθελά τους σε άλλους. Το τεστ για να εξακριβωθεί αν υπάρχει μόλυνση ή όχι από ΑΙDS, γίνεται με μια εξέταση αίματος για την ανίχνευση αντισωμάτων του ΗΙV. Τα αντισώματα είναι ουσίες που δημιουργούνται από τον οργανισμό ως αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο ιό. Η παρουσία λοιπόν των αντισωμάτων του ΗΙV αποδεικνύει ότι το άτομο έχει προσβληθεί από τον ιό. Ο άνθρωπος που το αίμα του περιέχει αντισώματα του ΗΙV, λέμε ότι είναι "φορέας του ΑΙDS". Αν φοβάστε πως έχετε εκτεθεί στον ιό του ΗΙV, επικοινωνήστε με το γιατρό σας και κανονίστε ένα ραντεβού για εξέταση αίματος. Ωστόσο, επειδή μεσολαβεί μια περίοδος επώασης μερικών μηνών από τη στιγμή της έκθεσης στον ιό έως τη στιγμή που το θύμα γίνεται φορέας του ΑΙDS, τα τεστ μπορεί να είναι αρνητικό ακόμα και αν κάποιος έχει μολυνθεί από τον ΗΙV. Γι' αυτό άλλωστε οι μεταγγίσεις αίματος δεν είναι 100% ασφαλείς. Πώς μεταδίδεται;
      Το ΑΙDS προσβάλλει τόσο τους ομοφυλόφιλους όσο και τους ετεροφυλόφιλους.
      Ο πιο συνηθισμένος τρόπος εισβολής της μόλυνσης στον οργανισμό είναι η σεξουαλική επαφή, γιατί ο ιός βρίσκεται εν αφθονία στο σπέρμα του μολυσμένου ατόμου. Μπορεί, λοιπόν, να μεταδοθεί είτε με την κολπική είτε με την πρωκτική συνουσία. Ο ιός είναι παρών και στο αίμα των θυμάτων της νόσου και γι' αυτό είναι δυνατόν να μεταδοθεί από ένα χρήστη -ενδοφλεβίως- τοξικών ουσιών στο φίλο του, επειδή μοιράζεται μαζί του την ίδια βελόνα. Ο ΗΙV μεταφέρεται επίσης στους αιμοφιλικούς, όταν το αίμα που μεταγγίζεται είναι μολυσμένο, όπως και στο αναπτυσσόμενο έμβρυο μέσα στη μήτρα ή κατά τον τοκετό από το μολυσμένο αίμα της μητέρας. Θεωρητικά, η μετάδοση του ιού από το ένα άτομο στο άλλο κατά τη διάρκεια της συνουσίας μπορεί να αποτραπεί από οποιοδήποτε μέσο εμποδίζει την ανάμειξη αίματος, σπέρματος και κολπικών υγρών. Ξέρουμε πλέον ότι το προφυλακτικό εξασφαλίζει ασφαλές σεξ, αφού οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ιός δεν μπορεί να διαπεράσει το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Φραγμό στη μετάδοση του ΗΙV αποτελούν και τα σπερματοκτόνα. Αν χρησιμοποιούσαν όλοι προφυλακτικό σε συνδυασμό με σπερματοκτόνα, η εξάπλωση του ΑΙDS θα είχε σίγουρα περιοριστεί. Το ΑΙDS προσβάλλει τόσο τους ομοφυλόφιλους όσο και τους ετεροφυλόφιλους. Αρχικά, η ασθένεια είχε περιοριστεί στους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ζήλο στο κάλεσμα για ασφαλές σεξ. Τώρα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος μόλυνσης από τον ΗΙV προέρχεται από τους χρήστες -ενδοφλεβίως- τοξικών ουσιών και τους ετεροφυλόφιλους. Πολλές τραγικές περιπτώσεις γυναικών που προσβλήθηκαν από ΑΙDS επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι και μόνο μια σεξουαλική επαφή με φορέα της αρρώστιας αρκεί για να μολυνθεί κάποιος. Πάρα πολλές γυναίκες -τα παραδείγματα είναι αμέτρητα- κόλλησαν ΑΙDS ύστερα από μία και μοναδική σεξουαλική συνάντηση με άγνωστο άνδρα, που ήταν τοξικομανής και μοιραζόταν σύριγγες με άλλους. Επίσης, μια γυναίκα είναι δυνατόν να μολυνθεί από τον άνδρα της, αν έχει προσβληθεί από τον ιό από άλλες εξωσυζυγικές σχέσεις, ομοφυλοφιλικές και μη.
      Ηπατίτιδα Β
    • Γονόρροια-Βλενόρροια
    • Έρπης γεννητικών οργάνων (HSV)
    • Γεννητικά κονδυλώματα (HPV)
    • Τριχομονάδες
    • Σύφιλη
    • Η σύφιλη προκαλείται από ένα μικροσκοπικό βακτηρίδιο που μοιάζει με τιρμπουσόν και ονομάζεται Treponema Pallidum. Πριν από δύο, τρεις αιώνες η ασθένεια είχε πάρει έκταση μιας τρομερής επιδημίας, που σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στην Ευρώπη. Η σύφιλη προσβάλλει την επιδερμίδα, τους ιστούς, τα όργανα του σώματος, τον εγκέφαλο και τα νεύρα, προκαλώντας παράλυση, τρέλα και θάνατο. Στη διάρκεια της ανάπτυξής της μιμείται τα συμπτώματα άλλων ασθενειών. Προκαλεί πρήξιμο στις αρθρώσεις, πόνους στη σπονδυλική στήλη, δυσμορφίες και καρδιοπάθεια. Την εποχή της "δόξας" της την αποκαλούσαν "μιμητή" και κατά κάποιον τρόπο το ΑΙDS είναι ο σύγχρονος διάδοχός της. Ωστόσο, το βακτηρίδιο της σύφιλης εξοντώνεται πολύ εύκολα με πενικιλίνη. Η ασθένεια μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, από δερματικά έλκη που υπάρχουν στα γεννητικά όργανα, τον κόλπο, το αιδοίο, τον τράχηλο, το στόμα και όλη την περιοχή των γεννητικών οργάνων, όπου έχει εισχωρήσει το βακτηρίδιο. Τα έλκη αυτά είναι σκληρά, κόκκινα στην άκρη και δεν πονούν. Η σύφιλη εξελίσσεται σε τρία στάδια και στα δύο πρώτα η μετάδοσή της είναι εξαιρετικά εύκολη. Το πρώτο αναπτύσσεται μέσα σε τρεις εβδομάδες περίπου μετά τη σεξουαλική επαφή με μολυσμένο παρτενέρ, ενώ τα πρώτα συμπτώματα -ένα δύο δερματικά έλκη- εμφανίζονται σε εννέα με 90 ημέρες αργότερα. Το έλκος εξαφανίζεται μέσα σε δύο με έξι εβδομάδες ακόμα και χωρίς θεραπεία. Αλλωστε, μόνο λίγες γυναίκες που το αναπτύσσουν το παρατηρούν, γιατί είναι συνήθως κρυμμένο βαθιά μέσα στον κόλπο. Την επούλωση του πρώτου έλκους ακολουθεί, ύστερα από διάστημα μιας εβδομάδας έως έξι μηνών, το δεύτερο στάδιο. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξάνθημα, πυρετό, πονοκεφάλους, τσούξιμο στο λαιμό, ανορεξία, ναυτία, ερεθισμένα μάτια και τριχόπτωση. Το στάδιο αυτό διαρκεί από τρεις έως έξι μήνες έως και πάρα πολλά χρόνια. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο της σύφιλης αναπτύσσεται δέκα με είκοσι χρόνια αργότερα και είναι φοβερό και αδυσώπητο. Ο άρρωστος μπορεί να πάθει σοβαρές καρδιοπάθειες, να τρελαθεί, να τυφλωθεί, και να υποστεί βλάβες σε όλα τα όργανα του σώματός του. Από τους ασθενείς που δεν ακολουθούν καμιά θεραπευτική αγωγή στο δεύτερο στάδιο ένας στους τέσσερις πεθαίνει ή μένει ανάπηρος. Θεραπεία :
      Η θεραπεία γίνεται με πενικιλίνη ή τετρακυκλίνη και πρέπει να την ακολουθήσουν ταυτόχρονα και οι δύο παρτενέρ. Πρέπει να γίνονται συχνές αναλύσεις αίματος για δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της υποτροπής. Οταν η σύφιλη θεραπεύεται στο πρώτο ή το δεύτερο στάδιο, οι μόνιμες βλάβες αποφεύγονται. Επειδή η ασθένεια μεταδίδεται και από τη μάνα στο παιδί προκαλώντας του φοβερές δυσμορφίες, σε όλες τις μέλλουσες μητέρες γίνονται στους τέσσερις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης -προληπτικά- αναλύσεις αίματος για διάγνωση σύφιλης.
    • Ψείρες του εφηβαίου
    • Μη ειδική ουρηθρίτις
    • Χλαμύδια
    • Μυκητίαση
    • Μυκητίαση

      Η μυκητίαση του κόλπου προκαλείται από μύκητες του γένους monilia και candida. Οι μύκητες monilia είναι μόνιμοι... κάτοικοι του γυναικείου κόλπου και η μόλυνση παρουσιάζεται όταν αναπτυχθούν πολύ. Αυτό συμβαίνει όταν η γυναίκα χρησιμοποιεί κολπικά διαλύματα ή αντισηπτικά στο μπάνιο της, γιατί καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον που εμποδίζει τους μύκητες να πολλαπλασιαστούν. Η μυκητίαση είναι πιο συνηθισμένη σε ορισμένες ομάδες γυναικών και περιλαμβάνουν
      • Τις γυναίκες που παίρνουν αντιβιοτικά. Τα βακτηρίδια που υπάρχουν επίσης εκεί δεν αφήνουν τους μύκητες να αυξηθούν. Οταν όμως με την αντιβίωση εξοντωθούν τα βακτηρίδια και διαταραχθεί η ισορροπία, οι μύκητες πληθαίνουν.
      • Τις διαβητικές γυναίκες. Οταν ο διαβήτης είναι ασταθής, η παρουσία σακχάρου στα ούρα δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για όλους τους μύκητες και έτσι η μυκητίαση φουντώνει.
      • Τις γυναίκες που παίρνουν συνθετική προγεστερόνη- όπως, για παράδειγμα, το αντισυλληπτικό χάπι, που περιέχει υψηλή δόση προγεστερόνης-, επειδή ευνοεί την ανάπτυξη των candida.
      • Τις γυναίκες που στο σώμα τους υπάρχουν υψηλά επίπεδα προγεστερόνης, όπως λόγου χάρη όταν περιμένουν περίοδο ή είναι έγκυοι.
    Αν έχετε μολυνθεί από μυκητίαση, να αποφύγετε τη συνουσία, ώσπου να θεραπευθείτε.
    Τα συμπτώματα της μυκητίασης είναι έντονος ερεθισμός και κνησμός στον κόλπο και το αιδοίο, που συνοδεύονται από παχύρρευστο, λευκό και άοσμο απέκκριμα. Το δέρμα πολύ συχνά κοκκινίζει και ξεφλουδίζει και το εξάνθημα μπορεί να απλωθεί στο εσωτερικό των μηρών. Οταν ο άνδρας μολυνθεί από γυναίκα ενοχλείται από κνησμό στη βάλανο, ενώ εμφανίζονται μικρά επιφανειακά έλκη στο πέος του, το όσχεο, την περιοχή των γεννητικών οργάνων και στην κάτω πλευρά των μηρών. Οταν η μόλυνση φτάσει στο ορθόν έντερο του άνδρα ή της γυναίκας, προκαλούνται τσούξιμο, κνησμός, ακόμα και διάρροια. Αν έχετε μολυνθεί από μυκητίαση, να αποφύγετε τη συνουσία, ώσπου να θεραπευθείτε. Να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να σας δώσει μια ολοκληρωμένη θεραπευτική αγωγή, που ίσως κρατήσει και δύο εβδομάδες. Μπορεί να περιλαμβάνει κολπικά υπόθετα και κρέμα . Αν η περίπτωσή σας είναι σοβαρή, η θεραπεία θα είναι τριπλή, θα χρησιμοποιείτε κρέμα στην επιδερμίδα, υπόθετα στον κόλπο και παστίλιες για να καθαρίσει το έντερο από τους μύκητες. Να μην ξύνετε τις ερεθισμένες περιοχές, γιατί οι μύκητες μπορεί να εισχωρήσουν κάτω από τα νύχια σας, ούτε να καταφεύγετε σε πρόχειρα γιατροσόφια. Τη σωστή θεραπεία θα σας τη δώσει μόνο ο γιατρός. Μη χρησιμοποιήσετε κανένα φάρμακο που περιέχει αναισθητική ουσία. Μπορεί να σας ανακουφίσει προσωρινά, αλλά η επίδρασή του είναι παροδική και ίσως σας δημιουργήσει αλλεργία.







    ***
    ~**
    ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-

    ~*http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-

    ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

    .- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 .-

    ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-

     **ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 :
     * http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
    *
    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημερωσης Τρίτη 02 Απριλίου 2013.-
    *
    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02Απριλίου 2013 .-
    *
    http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
     *  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.- 
     *
    ~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  .-

    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
                                 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: