Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

 
Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013  :

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
***   Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών                                            
Στην χειμερινή ώρα περνάμε τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου. Έτσι, στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας. -

*** ΔΗΜΑΡ: Σκανδαλώδης φορολογική μεταχείριση βουλευτών και δικαστικών , ...Ερώτηση Γιαννακάκη στη Βουλή
ΔΗΜΑΡ: Σκανδαλώδης φορολογική μεταχείριση βουλευτών και δικαστικών



























Το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%, είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
Αθήνα
Θέμα «σκανδαλώδους» φορολογικής μεταχείρισης βουλευτών και δικαστών έθεσε την Πέμπτη στη Βουλή η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, αξιοποιώντας την προγραμματισμένη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής της προς το υπουργείο Οικονομικών, με θέμα τις «φορολογικές ανισότητες και απαλλαγές».
Μολονότι η βουλευτής στην επίκαιρη ερώτησή της δεν επεφύλασσε αναφορά στον τρόπο φορολόγησης των βουλευτών και δικαστών, εκτός από γενικές μόνο αναφορές, κατά την ανάπτυξή της στην Ολομέλεια, κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει για την ειδική φορολογική μεταχείριση των βουλευτών.
«Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία εισοδημάτων που δεν φορολογούνται. Για παράδειγμα, υπερβαίνει το 50% το αφορολόγητο του εισοδήματος στους βουλευτές, ενώ υπάρχουν και πολλά επιδόματα που παίρνουν, αλλά δεν φορολογούνται» ανέφερε η κ. Γιαννακάκη, σημειώνοντας μάλιστα ότι, στην προσπάθεια της να δει που εδράζονται όλα αυτά, διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα δαιδαλώδες νομικό καθεστώς που δημιουργεί πονηρές σκέψεις και υπόνοιες για προσπάθεια συγκάλυψης.
«Οπότε, κύριε υπουργέ, θα ήθελα να μας ενημερώσετε πόσες και ποιες είναι αυτές οι εισοδηματικές κατηγορίες, πέρα από τους βουλευτές, διότι όλοι εδώ πέρα κάναμε φορολογική δήλωση και ξέρουμε πάρα πολύ καλά γιατί μιλώ. Αν έχετε υπολογίσει ποια είναι τα έσοδα που χάνει το κράτος από τα αφορολόγητα εισοδήματα αυτών των κατηγοριών και αν σκοπεύει η κυβέρνηση να άρει αυτό το φορολογικό καθεστώς που ειδικά στις μέρες που διανύουμε σκανδαλίζει τον μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος έχει δει να φορολογείται πάρα πολύ βάναυσα, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια».
Απάντηση Μαυραγάνη
Ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επισήμανε: «Οποιαδήποτε απόκλιση από τους συνηθισμένους κανόνες της φορολογίας εισοδήματος ή των άλλων φορολογιών θεωρείται μια φορολογική δαπάνη, είτε είναι απαλλαγή, είτε είναι ειδικό καθεστώς, είτε είναι μειωμένος συντελεστής. Αυτές οι κατηγορίες σε όλη τη φορολογία καταγράφονται αναλυτικά ανά είδος φόρου αλλά και με ποσά στον τόμο εκείνο του προϋπολογισμού που αναφέρεται ακριβώς στις φορολογικές εκπτώσεις». Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών «είναι ένας ογκωδέστατος τόμος 577 σελίδων για το 2013 στον οποίο αναλύονται κατ' όνομα και κατά ποσό οι εκπτώσεις αυτές».
Αν και δεν έκανε αναφορά ειδικά στο καθεστώς για τους βουλευτές, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι «η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δημοσίων δαπανών και των φορολογικών δαπανών είναι ότι ενώ οι άμεσες δημόσιες δαπάνες αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και έγκρισής τους από τη Βουλή, οι φορολογικές δαπάνες συζητούνται και εγκρίνονται άπαξ, μέχρι την τυχόν τροποποίηση ή την κατάργησή τους».
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επέμεινε, όμως, και επικαλούμενη τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών για το 2011, παρατήρησε ότι το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%. «Να σας πω μια άλλη κατηγορία. Με το Ν. 3842 του 2010, στο ίδιο φορολογικό καθεστώς με αυτό των βουλευτών έχουν ενταχθεί και οι δικαστές. Συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνω ότι το φορολογητέο εισόδημα των βουλευτών, το οποίο φορολογείται κυμαίνεται μεταξύ 18.000 ευρώ και 30.000, ενώ το αφορολόγητο αντιστοιχεί περίπου σε 65.000 ευρώ» είπε η κ. Γιαννακάκη, θέτοντας αυτή τη φορά και ζήτημα για τη φορολογική μεταχείριση των δικαστών.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι -σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος του Ζ' Ψηφίσματος του 1975, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει- από τη βουλευτική αποζημίωση πρέπει να αφαιρείται ποσό ίσο με το 25% του ακαθαρίστου ποσού της ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψή των δαπανών μίσθωσης γραφείων κλπ.
«Σκάνδαλο ηθικό και δημοσιονομικό»«Όμως, βλέπουμε -και ο καθένας μας από δω το ξέρει όταν παίρνει το εκκαθαριστικό- ότι δίνονται επιδόματα και για την εκμίσθωση των γραφείων, και επίδομα κίνησης, και για ταχυδρομικά τέλη, τα οποία μάλιστα και δεν φορολογούνται. Άρα προκύπτει ότι το σκανδαλώδες ποσοστό φορολόγησης ή μη φορολόγησης των βουλευτών δεν εδράζεται σε κανένα νόμο ή τουλάχιστον δεν εδράζεται σε αυτό το νόμο τον είπα σας είπα» σημείωσε η βουλευτής, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο ηθικό και δημοσιονομικό και επαναφέροντας την πρόταση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της φορολογικής ισότητας και της φορολόγησης ολόκληρου του ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης, βάσει της φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων.
«Ήρθα στη Βουλή προετοιμασμένος να απαντήσω γι' αυτά τα οποία αναφέρατε στο κείμενο της ερώτησης της» σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι δεν απέφυγε την απάντηση, καθώς παρέπεμψε στις 577 σελίδες του προϋπολογισμού με τον τίτλο «φορολογικές δαπάνες». «Εκεί αναφέρονται μια-μια, ανά είδος φόρου και ποσά» οι απαλλαγές, ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, προσθέτοντας ότι οι αποκλίσεις που καταγράφονται εκεί έχουν γίνει για λόγους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθειες που έχει καταβάλλει ως σήμερα η κυβέρνηση για να περιοριστούν οι απαλλαγές στις περιπτώσεις εισοδήματος, όπου υπήρχε πρόβλημα (αγρότες, ναυτικοί, συντάξεις αναπήρων κ.λπ.).  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Τα μειωμένα έσοδα από διόδια προκαλούν πονοκέφαλο στο «Μορέα»           
     To οικονομικό πρόβλημα χτυπά την πόρτα και σε αυτή την παραχώρηση;
  Μέχρι προ ολίγου χρονικού διαστήματος ο Μορέας (Ελλάκτωρ, J&P ΑΒΑΞ, Intrakat), δηλαδή ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα θεωρούνταν… υπεράνω υποψίας καθώς είναι το πλέον προχωρημένο έργο και είχε βγει εκτός του πακέτου των 4 άλλων συμβάσεων που αντιμετωπίζουν χρηματοδοτικά ή τεχνικά ζητήματα.
Ωστόσο, αν ευσταθούν τα όσα κυκλοφορούν στην εργοληπτική πιάτσα, φαίνεται ότι και η εν λόγω κοινοπραξία αντιμετωπίζει προβλήματα που ωστόσο, έχουν κρατηθεί σε… χαμηλούς τόνους.
Σύμφωνα με πληροφορίες και στο έργο αυτό παρατηρείται το φαινόμενο της δραστικής μείωσης των χρηματοροών, δηλαδή των εσόδων από τα διόδια, τα οποία, επιπρόσθετα, συνδέονται και με άλλες παραμέτρους, όπως ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της χώρας, ο πληθωρισμός κ.λ.π.
Κατά τις πληροφορίες λοιπόν της αγοράς, από την Ε.Ε. και την ΕΤΕπ φέρεται να τίθεται ζήτημα για το κυκλοφοριακό και χρηματοδοτικό μοντέλο του αυτοκινητόδρομου με τις Βρυξέλλες να βάζουν ερωτηματικά για τις προβλέψεις όσον αφορά στις ροές του project.
Αν μάλιστα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή άλλος ευρωπαϊκός φορέας θέσει εντονότερα το θέμα της αλλαγής του χρηματοδοτικού σκέλους, τότε μοιραία πάμε και για το εν λόγω έργο προς αλλαγή της σύμβασης και θα πρέπει αυτή να εγκριθεί από την Ε.Ε. και μετά να περάσει από τη Βουλή.
Σημειώνεται ότι Μορέας είναι ένα από τα δύο έργα, το άλλο είναι ο Ε 65, για τον οποίο προβλέπεται επιδότηση από το Δημόσιο αν η κυκλοφορία πέσει κάτω από τις προβλέψεις. Ενώ σημειώνεται ότι η κοινοπραξία διεκδικεί αποζημιώσεις δεκάδων εκατ. ευρώ λόγω καθυστερήσεων με υπαιτιότητα του δημοσίου (κατά τον Μορέα) με τις δύο πλευρές να έχουν προσφύγει σε διαιτησία.  axiaplus.gr

***   Το ερωτικό καβγαδάκι και «κρυφτούλι» Ελβετίδας «κινητοποίησε» του πάντες για λαθρομετανάστες!      
   Η ερωτική αντιζηλία, το ερωτικό καβγαδάκι και το «κρυφτούλι» Ελβετίδας στη νήσο Πρώτη προχθές το βράδυ, τρόμαξε τους κατοίκους της Μαραθόπολης και των Γαργαλιάνων και κινητοποίησε το Λιμενικό για  λαθρομετανάστες! Το βράδυ της Τρίτης, κάτοικοι της Μαραθόπολης και των Γαργαλιάνων είδαν πολλές εστίες φωτιάς καθώς και δέσμες φωτός από φακούς στη νήσο Πρώτη και αμέσως το μυαλό τους πήγε στο ενδεχόμενο κάποιο πλοιάριο να έχει παρατήσει στο νησί λαθρομετανάστες. Ήδη, τις προηγούμενες μέρες, σημειώθηκαν δύο τέτοια κρούσματα στην περιοχή και συνειρμικά, υπέθεσαν πως για να ανάβουν φωτιές στο νησί και να βλέπουν φώτα από φακούς, ίσως ήταν λαθρομετανάστες. Αμέσως ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο της Πύλου και σκάφος της υπηρεσίας ξεκίνησε για την Πρώτη, ερευνώντας κάθε ενδεχόμενο που είχαν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε ετοιμότητα ήταν υπηρεσίες και τοπικές αρχές. Στο μεταξύ, σε Μαραθόπολη και Γαργαλιάνους, ο κόσμος είχε ανησυχήσει και αρκετοί, δε, έσπευσαν στον παραλιακό πεζόδρομο και το λιμάνι της Μαραθόπολης για να μάθουν τί συμβαίνει στην Πρώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το σκάφος του Λιμενικού από την Πύλο, έφτασε την Πρώτη και εκεί διαπίστωσαν πως δεν επρόκειτο για λαθρομετανάστες αλλά και παρέα 21 Ελβετών τουριστών που έκαναν διακοπές στη χώρα μας και βρέθηκαν στην Πρώτη με κανό, ξεκινώντας από το Ρωμανού. Όπου είχαν αφήσει τα δύο μικρά εκδρομικά λεωφορεία που είχαν για τις μετακινήσεις τους,  για το αγαπημένο τους θαλάσσιο χόμπι. Όπως είπαν στους Λιμενικούς, στην Πρώτη, έχασαν μία φίλη τους και επειδή είχε νυχτώσει άναψαν τις φωτιές ώστε αυτή να τις δει , να προσανατολιστεί και να πάει να τους βρει, ενώ οι  ίδιοι με τους φακούς που διέθεταν έψαχναν να τη βρουν μέσα  στη νύχτα και τη δασώδη περιοχή του νησιού. Μετά από ώρες και αρκετές έρευνες, εντοπίστηκε η Ελβετίδα και εκεί ήρθε και η μεγάλη έκπληξη: Η γυναίκα δεν είχε χαθεί! Είχε μαλώσει με το σύντροφό της, επειδή αυτός γλυκοκοίταζε κάποια άλλη από την παρέα! Του έκανε σκηνή ζηλοτυπίας και στη από συνέχεια τον παράτησε και έτρεξε στο δάσος να του κρυφτεί για να τον τιμωρήσει. Έβλεπε τις φωτιές που είχαν ανάψει, αλλά δεν εμφανιζόταν για να τον «βασανίσει» που «ξενοκοίταξε» και γλυκομίλησε σε κάποια άλλη.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το ζευγάρι, «τα βρήκε» και οι δυο τους βγήκαν στην στεριά στη Μαραθόπολη, όπου πέρασαν τη νύχτα στο γνωστό ξενοδοχείο Artina!
Οι άλλοι 19 Ελβετοί πέρασαν τη νύχτα τους στην Πρώτη και χθες οι μισοί από αυτούς θα έβγαιναν με βάρκα στη Μαραθόπολη, όπου θα τους περίμενε το ένα λεωφορείο τους και οι υπόλοιποι θα επέστρεφαν με τα κανό στο Ρωμανού, για το άλλο λεωφορείο και, ακολούθως, όλοι μαζί θα αναχωρούσαν για την Ιταλία!

 ***   Πρωτοβουλία κατοίκων για τη Δυτική Καλαμάτα         
           Μια σημαντική προσπάθεια αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Συμπαράσταση στη Δυτική Γειτονιά Αγίας Τριάδος». Σκοπός της η ανάληψη δράσεων για τον καθαρισμό και συντήρηση της περιοχής Αγίας Τριάδος στη Δυτική Γειτονιά».
Η παρέμβαση θα συντελεσθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Τριάδος, κατά μήκος της οδού Αθηνών, από το ύψος του παλιού Νοσοκομείου που μετασκευάζεται σε νέο Δημαρχείο μέχρι το ύψος της οδού Ευσταθίου Καρέλια και περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους του Δυτικού Κέντρου, εκείνους όλων των Εργατικών Κατοικιών της περιοχής, τα αδιαμόρφωτα δημοτικά οικόπεδα και τα πεζοδρόμια της οδού Αθηνών και των παρακειμένων οδών.
 Οι εργασίες που θα γίνουν, είναι: καθαρισμός χώρων από απορρίμματα με προϋπολογισμό 3.500 ευρώ, συντήρηση χλοοταπήτων με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ, καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης με προϋπολογισμό 3.500 ευρώ, κοπή αναβλαστημάτων – κλαδέματα με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ, καθαρισμός και ασβέστωμα κρασπέδων με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ και ελαιοχρωματισμοί με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ. Το σύνολο των εργασιών αντιστοιχεί σε 13.000 ευρώ.
Η σύναψη αυτής της προγραμματικής σύμβασης κατέστη αναγκαία εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων του Δήμου Καλαμάτας λόγω έλλειψης του ικανού και αναγκαίου προσωπικού για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των υπαιθρίων κοινοχρήστων χώρων και των δημοτικών αδιαμόρφωτων οικοπέδων από την αυτοφυή βλάστηση, της βούλησης των πολιτών της περιοχής Αγίας Τριάδος να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια στις υπάρχουσες δομές του Δήμου Καλαμάτας με πρώτο στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης στη γειτονιά τους, καθώς και της βούλησης του Δήμου Καλαμάτας να σταθεί όρθιος σε εποχή πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους δημότες.   Α.Π.

***  Γιορτή κάστανου το Σάββατο           
            Ο Σύλλογος Αμπελιωνιτών διοργανώνει τη γιορτή του κάστανου στην Αμπελιώνα, η οποία
θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού , «Θόδωρος Αγγελόπουλος» το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι.  Μετά το τέλος της γιορτής θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στο Καστανόδασος της Αμπελιώνας  με τη στήριξη του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμπελιώνας.




***  Αυτή είναι τη μητέρα της Μαρίας (;)                                              
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Θόδωρος Αθανασιάδης, Έλληνας επιχειρηματίας, από το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας παρακολουθώντας την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος», στο ΕΧTRA 3, παρενέβη για να δηλώσει ότι είχε δει τη μικρή Μαρία με τη μητέρα της στο νοσοκομείο της πόλης. «Είμαι σίγουρος κατά 92% εγώ και 99% η σύζυγός μου ότι το μικρό κοριτσάκι που είδαμε στα εξωτερικά ιατρεία ήταν η Μαρία. Παρουσίαζε ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα και η μητέρα της την είχε μεταφέρει εκεί για να την εξετάσουν οι γιατροί. Ο κύριος που συνόδευε τη μητέρα του παιδιού ήταν ξανθός». Λίγο νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή, οι τσιγγάνοι των Φαρσάλων σε ζωντανή σύνδεση διαβεβαίωναν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι η θετή «μητέρα» πρόσεχε το παιδί και το μετέφερε σε νοσοκομεία για οφθαλμολογικό πρόβλημα που παρουσίαζε. Η σύμπτωση των δύο μαρτυριών για το οφθαλμολογικό πρόβλημα είναι φανερό ότι είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το επόμενο βράδυ σε τηλεφωνική συνομιλία, στενός συγγενής της οικογένειας, ο «Α» έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο-κλειδί για την όλη υπόθεση. Αποκάλυψε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τη μεγάλη είδηση λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Προσπαθούμε να βρούμε το όνομα της μητέρας γιατί μετά από τόσο καιρό το μοναδικό στοιχείο που μας έχει απομείνει είναι η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης της Μαρίας. Νοσοκομείο Λαμίας 31/1/2009». Όπως ήταν φυσικό, καταφύγαμε σε γιατρό και εργαζόμενο του νοσοκομείου προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία. Εάν δηλαδή υπήρχε τοκετός Βουλγάρας στις 31 Ιανουαρίου του 2009. Αφού μας διαβεβαίωσαν ότι τοκετός με τη συγκεκριμένη ημερομηνία (αλλά ούτε μία εβδομάδα νωρίτερα ή μετά) δεν είχε καταγραφεί στα αρχεία του νοσοκομείου, ανατρέξαμε στο δημοτολόγιο του δήμου Λαμιέων. Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Κοτρωνιά, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και αναζήτησε αμέσως στο αρχείο πιστοποιητικό γεννήσεως από μητέρα βουλγαρικής καταγωγής που ενδεχομένως έφερε τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η απάντησή του ήταν η μεγαλύτερη είδηση που θα μπορούσαμε να ακούσουμε. Επιβεβαίωνε ότι στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, είχε όντως εμφανιστεί γυναίκα από τη Βουλγαρία με στοιχεία ταυτότητας Σάσα Ρούσεβα (Sasha Ruseva, του γένους Αλέκοβα, από το Μπουργκάς) προκειμένου να δηλώσει τη γέννηση της κόρης της με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου του 2009! Η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν ότι ο στενός συγγενής της τσιγγάνας «μητέρας», Ελευθερίας Δημοπούλου, από τα Φάρσαλα, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ποτέ ότι μία γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής γέννησε ένα κορίτσι, τη συγκεκριμένη ημερομηνία, στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου της Λαμίας. Από κει και πέρα ήταν φανερό ότι κάτι πολύ ενδιαφέρον συνέβαινε, εφόσον από τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας επιβεβαιωνόταν ότι τον τοκετό είχε πραγματοποιήσει ο μαιευτήρας Θεόδωρος Χαρίτος στο νοσοκομείο της Λαμίας. Η μόνη μας απορία ήταν γιατί οι δικοί μας άνθρωποι δεν είχαν κατορθώσει να βρουν την καταγραφή του τοκετού στα αρχεία της κλινικής. Την είδηση ενδυναμώνει η ψευδής δήλωση της μητέρας στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ότι ήταν άγαμη ενώ βάσει επισήμων εγγράφων εφέρετο ως παντρεμένη με τον Βούλγαρο Ατανά Ρούσεβ του Ανγκέλοβ από το Νικολάεβο. Στο έγγραφο του Δήμου, μάλιστα, μπορεί κανείς να διαβάσει την πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση: «Είναι παντρεμένη, ενώ στο νοσοκομείο δήλωσε ότι είναι άγαμη και έχει το επίθετο του συζύγου της. Περιμένουμε δικαστική απόφαση», ενώ στο πάνω μέρος της ληξιαρχικής πράξης επιπρόσθετα υπάρχει η υποσημείωση «προσοχή είναι παντρεμένη». Πιθανόν, η Σάσα Ρούσεβα να μην ήθελε να προσθέσει στην οικογενειακή της μερίδα ένα ακόμη παιδί, καθώς από τα επίσημα έγγραφα εμφανιζόταν ως μητέρα άλλων δυο τέκνων. Στην περίπτωση που όλα αυτά δεν αποτελούν διαβολική σύμπτωση, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν απομένει παρά μόνον ο έλεγχος DΝΑ από τις Αρχές για να επιβεβαιωθεί πως η Βουλγάρα Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας. Από έρευνα που κάναμε στη Βουλγαρία, η Ρούσεβα φαίνεται να λείπει από την πατρίδα της λόγω απουσίας ενσήμων (από το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτει η χώρα) το 2008, 2009, 2010. Με ένσημα επιστρέφει τα έτη 2011,2012 και 2013. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα ζει και εργάζεται στη Βουλγαρία και είναι πλέον χρέος των εκεί Αρχών να την ανακαλύψουν και να εξακριβώσουν αφενός εάν είναι η πραγματική μητέρα της Μαρίας και αφετέρου εάν όσα δήλωσαν οι δύο συλληφθέντες Ρομά στα Φάρσαλα, για τον τρόπο με τον οποίο περιήλθε το παιδί στα χέρια τους, είναι ακριβή. Εφόσον από τον έλεγχο του DNA αποδειχθεί ότι η Σάσα Ρούσεβα δεν είναι η βιολογική μητέρα της Μαρίας, τότε θα επιβεβαιωθούν οι υποψίες ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός κυκλώματος εμπορίας βρεφών, πολύ πιο δυσάρεστη είδηση με λίγα λόγια... zougla.gr -

***     Άνθρωποι «φαντάσματα» ζουν ανάμεσά μας...   
 Νεαροί τσιγγάνοι ενηλικιώνονται χωρίς να έχουν δηλωθεί ποτέ!
  Της Βίκυς Βετουλάκη
Και εκεί που τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούσαμε για τσιγγάνους που διπλογράφονται ή γράφουν μέλη της οικογένειάς τους που δεν υπάρχουν, ώστε να διεκδικούν επιδόματα, τώρα έρχεται στο φως και μια άλλη εκδοχή: Αυτή νεαρών κυρίως, τσιγγάνων που φτάνουν ακόμα και λίγο πριν την ενηλικίωσή τους χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι σε κανένα επίσημο κρατικό φορέα. Δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα, ακόμα και πιστοποιητικό γέννησης και στην ουσία… δεν υπάρχουν!
Μεταφέροντας εμπειρίες τους, αξιωματικοί της Αστυνομίας, μας είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο παιδιά τσιγγάνων 8-10 χρονών να μην έχουν δηλωθεί καθόλου, ενώ τις διαδικασίες ξεκινούν όταν οι γονείς χρειαστεί να καταθέσουν δικαιολογητικά για την είσπραξη επιδόματος ή αργότερα τα ίδια για να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης ή άλλα κρατικά έγγραφα.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις – ευτυχώς λίγες – νεαρών τσιγγάνων που λόγω αδικημάτων συνελήφθησαν, αλλά για το κράτος δεν είχαν… «γεννηθεί»!
  Ούτε στο ληξιαρχείο
Όπως μας διηγήθηκε αξιωματικός της Αστυνομίας, σε μία περίπτωση πριν μερικά χρόνια, σε χωριό της Μεσσηνίας, είχαν σημειωθεί κλοπές. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει  έναν νεαρό τσιγγάνο, περίπου 15 χρονών, τον οποίο θεωρούσαν ύποπτο για τις κλοπές και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν πράγματι και ο δράστης.
Γνώριζαν το ονοματεπώνυμο με το οποίο ήταν γνωστός, αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν σε κάποιο κρατικό έγγραφο ή σε οικογενειακή μερίδα. Ήταν σαν να μην υπήρχε.
Οι αστυνομικοί για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει, τον σταμάτησαν όταν οδηγούσε αυτοκίνητο και τον προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων. Εκεί διαπίστωσαν, λοιπόν πως όχι μόνο δεν είχε εκδοθεί ταυτότητα, αλλά δεν είχε γίνει ούτε καν εγγραφή σε ληξιαρχείο! Όπως αποδείχθηκε στη συνεχεία τα αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε χώρους που σημειώθηκαν κλοπές, ήταν δικά του και τελικά απέκτησε μια και καλή στοιχεία ταυτότητας στη… φυλακή.
  Αδήλωτοι πατέρας και γιος
Αξιωματικοί της Αστυνομίας μας επισήμαναν, ότι στις πολύ νεαρές ηλικίες, 10-12 χρονών, συνηθίζεται τα παιδιά των τσιγγάνων να μην έχουν δηλωθεί ακόμα, ενώ ενδιαφέρονται να βγάλουν χαρτιά, όταν είναι ώρα έναρξης διαδικασιών για να διεκδικήσουν κάποιο επίδομα.
Σε μια δεύτερη περίπτωση, μετά από προσαγωγή αποδείχθηκε πως 17χρονος τσιγγάνος, επίσης δεν είχε ταυτότητα και με έκπληξη οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας, διαπίστωσαν πως τελικά καταγεγραμμένος δεν ήταν και ο πατέρας του, παρά την έρευνα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που ισχυριζόταν ο ίδιος ότι ήταν εγγεγραμμένος.
Αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών παραδέχονται πως η μη δήλωση των παιδιών από τους τσιγγάνους είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς κάποια από αυτά ξεκινούν την παραβατική τους συμπεριφορά σε πολύ μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα η Αστυνομία σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει να αντιμετωπίσει δράστες «φαντάσματα», που ζουν ανάμεσά μας, αλλά χωρίς… ταυτότητα!
 
***  Η μητέρα της Μαρίας από την Βουλγαρία που την πούλησε για 255 ευρώ!
Την φωτογραφία της 35χρονης Σάσα Ρούσεβα, της Βουλγάρας αθίγγανης που φέρεται να είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, δημοσιεύει η βρετανική Telegraph. Ο δήμαρχος του Νικολάγεβο, του μικρού χωριού όπου ζει η Ρούσεβα με τον 37χρονο σύζυγό της, είπε στην Telegraph, ότι το ζευγάρι έχει προσφύγει στις αρχές για να επιβεβαιώσει ότι η μικρή Μαρία είναι παιδί τους. Η φερόμενη μητέρα και ο σύζυγός της, πήγαν στην αστυνομία στην πόλη Γκούρκοβο για να υποβληθούν σε τεστ Dna, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι όντως οι βιολογικοί γονείς της μικρής. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσει η Telegraph δείχνουν ότι αρκετά από τα παιδιά της οικογένειας των Βουλγάρων έχουν ξανθά μαλλιά, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μάτια, όπως η Μαρία. Η φερόμενη μητέρα της λέγεται ότι πούλησε το κοριτσάκι για 500 λεβ (255 ευρώ). 
 
***  Γλάστρες παντού...
Ποιός είπε ότι η "φρέσκια" ανακαινισμένη κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, δεν έχει πράσινο; Μάλλον δεν βλέπει καλά. Εδώ, τις τελευταίες ημέρες, γέμισε ο κόσμος καλλωπιστικές γλάστρες. Θα μου πείτε άλλο πράσινο, άλλο η γλάσρα. Ε, να μην είμαστε και αχάριστοι. Όταν έλεγε η Δημοτική Αρχή ότι θα τριπλασιαστεί το "πράσινο" στην κεντρική πλατεία, κάτι τέτοιο εννοούσε...Κάποιοι αδαείς κατάλαβαν άλλα πράγματα. Α.Π. - 




***   Με δικαστικές αποφάσεις η εγγραφή παιδιών και στο Δήμο Μεσσήνης            
            Μόνο με δικαστικές αποφάσεις γίνονται εγγραφές παιδιών που γεννήθηκαν σε σπίτια και στο Δήμο Μεσσήνης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας, με αφορμή την άσκηση κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημ. Σταύρου μετά από έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Όπως μας επισήμανε, ο Δήμος Μεσσήνης από την 1η Ιανουαρίου 2011, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» δεν έχει προβεί σε εγγραφές παιδιών με υπεύθυνες δηλώσεις, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, αλλά μόνο με δικαστικές αποφάσεις.  Είναι δε χαρακτηριστικό το ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι σήμερα, έχουν δηλωθεί μόνο τρία παιδιά και αυτά με δικαστική απόφαση. «Είμαστε προσεκτικοί  γενικότερα  και θέλουμε πάντα να υπάρχουν τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά»,  τόνισε.
Από την πλευρά του ο ληξίαρχος του Δήμου Μεσσήνης Νικ. Ρούτσης, ανέφερε πως τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, δεν έχει γίνει εγγραφή παιδιού με δήλωση, παρά μόνο με δικαστική απόφαση.  Χ.Χ.

 ***  

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Χωρίς Μπελεβέτη, αλλά με Ρήγα η Καλαμάτα… Καμία ανησυχία για Οντβόνγκ         
             Toυ Νίκου Μπαλόπουλου
 Χωρίς τον Βαγγέλη Μπελεβέτη, που υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης, θα παραταχθεί η ομάδα της Καλαμάτας στο Κυριακάτικο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τον Μεσσηνιακό. Ο υψηλόσωμος αμυντικός μέσος, που έδειχνε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κ. Γκόφα, ξεκίνησε θεραπείες από χθες προκειμένου να επιστρέψει υγιής το ταχύτερο δυνατό. Η απουσία του από το χώρο της μεσαίας γραμμής είναι δεδομένη, όμως στον αντίποδα υπάρχει και το θετικό νέο της επιστροφής του Χρήστου Ρήγα, που όπως όλα δείχνουν θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα στο πλευρό του Παναγιώτη Τσιμικλή.
Όσον αφορά τον Μπορίς Οντβόνγκ που ακολούθησε χθες ατομικό πρόγραμμα, καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στον αστράγαλο, δεν υπάρχει καμία ανησυχία και κανένα ενδεχόμενο να χάσει το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής. Φάνηκε άλλωστε το τελευταίο διάστημα με τη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της ομάδας πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι αλλά και πόσο πολύ έλειψε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς.
Τέλος, ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο ακολουθούν οι Γιάννης Καλογερόπουλος και Αντώνης Κωνσταντόπουλος, που δεν υπολογίζονται για το προσεχές διάστημα.
Η έναρξη της προετοιμασίας έγινε χθες στο γήπεδο του Ασπροχώματος και από σήμερα επικεντρώνεται στο Μεσσηνιακό, με τις προπονήσεις να διεξάγονται στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας.
Η προετοιμασία κινείται πλέον από χθες, οπότε και οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στο γήπεδο, συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ασπροχώματος, σε ρυθμούς Μεσσηνιακού, και ο κ. Γκόφας ξεκίνησε να δουλεύει πολύ πάνω σε θέματα τακτικής.

*** Ο ΝΟΚ συναινεί για το παραθαλάσσιο πάρκο στην Καλαμάτα         
            «Το ΔΣ του Ομίλου μας, που πιστεύω ότι εκφράζω τις απόψεις του, σας ευχαριστεί και σας εύχεται να φέρετε εις πέρας αυτό που σχεδιάστηκε διότι θα αλλάξει η όψη της περιοχής και θα γίνει πόλος έλξης για τους συμπολίτες μας που αγαπούν το ήρεμο και πολιτισμένο περιβάλλον».
Τα ανωτέρω επισημαίνει σε επιστολή του προς το δήμαρχο Παν. Νίκα, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Δημήτρης Κακαλίκας, αναφορικά με την πρόταση του Δήμου για ανάπλαση της περιοχής μεταξύ των οδών Ακρίτα και Λεωνίδου, βόρεια – βορειοανατολικά του ΝΟΚ. Ο Δήμος σκοπεύει να κατασκευάσει εκεί ένα παραθαλάσσιο πάρκο, με ήπια παρέμβαση και αφήνοντας αλώβητη την αμμουδιά.
Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την επιτόπια επίσκεψή του την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ήταν θετικός για το έργο αφού απέκτησε προσωπική αντίληψη της κατάστασης.
 Σε δηλώσεις του τόνισε πως «πρέπει οι πόλεις να συνδέονται με την παραλία τους και πρέπει η παραλία να είναι βιτρίνα των πόλεων». Επίσης, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του λιμένα εάν γίνει ανάπλαση. Απομένει η υπηρεσιακή εξέταση του ζητήματος.
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού με το Δήμαρχο, για την προώθηση της επίλυσης του θέματος.
 
*** ΠΑΟΚ- Μακάμπι Χάιφα (Europa League 3η αγωνιστική) ,
απόψε (20:00, ΑΝΤ1).-
Βήμα πρόκρισης ψάχνει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα
 Η βαθμολογία του 12ου ομίλου
Ομάδα Γκολ Βαθμοί
ΠΑΟΚ 5-4 7

Άλκμααρ 3-2 5
Σαχτιόρ 4-5 2
Μακάμπι 4-6 1
 
***Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χακόμπο, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίνο από αριστερά προς τα δεξιά.
Αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Τζιόλης και ο Λάζαρ, με τον Νίνη και τον Στοχ να παίζουν στα πλάγια. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Νέτσιντ, Λόρενς, Βούκιτς και Λούκας.  Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Σαχτιόρ Καραγκαντί υποδέχεται την Άλκμααρ.-

***  ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης -ΜΑΚΑΜΠΙ  Χάϊφα    3-2  , (2-2)   .-
*Τα  γκόλ :    -14 ΄  Ντλόβου , 22΄ Γκολάσα , 35΄Βίτορ , 38΄ πεναλτι χαμάνο Στόχ αποκρούεται , 39΄ Σωτ. Νίνης , 45΄ 2ο πεν. Στόχ αποκρούει και πάλι ο Σαράνοφ , 66΄Δ. Σαλπιγκίδης ,
Κάρτες : Μεσουμάρ , Μπόκολι , Τσότσαλιτς , Γκολάσα,
**Οι συνθέσεις των δυο ομάδων
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ(Λόρενς), Νίνης(Λούκας), Σαλπιγγίδης(Βούκιτς), Αθανασιάδης
Μακάμπι Χάιφα (Αρίκ Μπενάντο):Σαράνοφ, Μεσουμάρ, Τσότσαλιτς, Πιλιάβσκι, Τουάθα, Γιαντί, Ράγιος, Γκολάσα, Μπόκολι, Εζρά, Εντλόβου
Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βούκιτς, Λόρενς, Λούκας, Νέτσιντ.
Στον πάγκο για τη Μακάμπι Χάιφα: Εντρι, Γκαμπάι, Κέιναν, Αμπουκράτ, Αζουλάι, Αμπουχατζίρα, Ακράτ.

Video from   mats :
ΠΑΟΚ -  ΜΑΚΑΜΠΙ  3 - 2   24 /10/ 2013 : http://youtu.be/5na58AsK58s ,
 
ΠΑΟΚ - ΜΑΚΑΜΠΙ Χάιφα  3 - 2   24 -10 – 2013 :  http://youtu.be/TgrQgDE4JtI ,
  
ΠΑΟΚ  -  Μακαμπί  Χάϊφας  3 - 2  24/ 10/ 2013   δηλώσεις φάσεις  γκόλ :

Live ΠΑΟΚ - Μακάμπι X. (2-2) για το βήμα πρόκρισης
12ος όμιλος
ΣΑΧΤΙΟΡ  Γκαραγκάντι  - ΑΛΚΜΑΑΡ   1-1.- ^
7ος όμιλος
ΓΚΕΝΚ - ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ   1-1   , (1-0) .-^  21΄Γκόριους ,82΄ Σαμπίτσερ ,
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ  - ΤΟΥΝ   3-0   , (1-0)  .- ^ 35΄Γιαρμολένκο ,60΄Μποκανί , 78΄Σαμπίτσερ ,
8ος όμιλος
 ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ - ΣΕΒΙΛΗ    1-1 , (1-0) .-^  20΄Ράμπουσιτς , κόκκινη ο Κοβάρ, 88΄
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΕΣΤΟΡΙΛ  1-1  , (1-0) .- ^ 11΄ Νταριντά ,53΄
9ος όμιλος
ΛΥΩΝ - ΠΙΕΚΑ   1-0  , (0-0) .- ^ 66΄Γκρενιέ ,
ΜΠΕΤΙΣ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ   1-0  , (0-0) .-^  50΄Βαντίγιο
10ος  όμιλος
ΤΡΑΝΖΑΡΠΟΡ - ΛΕΓΚΙΑ Βαρσοβίας    2-0   , (1-0) .- ^ 7΄Γιάνκο , 83΄Αντίν
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΛΑΤΣΙΟ   0-0  , (0-0) .-^
11ος όμιλος
ΑΝΤΖΙ - ΤΡΟΜΣΟ    1-0 .- ^
ΣΕΡΙΦ - ΤΟΤΕΝΑΜ   0-2  , (0-1 ) .-^  11΄Εντόλβου , 75΄Ντεφόε


***  Αποτελέσματα Europa League - Ποδόσφαιρο

Επιλέξτε αγωνιστική
1 2 3

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα
1η Αγωνιστική
19/09/2013 Βαλένθια Σουόνσι Σίτι 0 - 3
19/09/2013 Σεντ Γκάλεν Κούμπαν Κράσνονταρ 2 - 0
19/09/2013 Ντιναμό Ζάγκρεμπ Τσορνομόρετς Οντέσα 1 - 2
19/09/2013 Αϊντχόβεν Λουντογκόρετς Ράζγκραντ 0 - 2
19/09/2013 Σάλτσμπουργκ Ελφσμποργκ 4 - 0
19/09/2013 Σταντάρ Λιέγης Εσμπιεργκ 1 - 2
19/09/2013 Ζούλτε Βάρεγκεμ Γουίγκαν 0 - 0
19/09/2013 Μάριμπορ Ρούμπιν Καζάν 2 - 5
19/09/2013 Φιορεντίνα Πάκος Φερέιρα 3 - 0
19/09/2013 Παντούρι Τάργκου Ζίου Ντνίπρο 0 - 1
19/09/2013 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης Μπορντό 3 - 0
19/09/2013 Μακάμπι Τελ Αβίβ ΑΠΟΕΛ 0 - 0
19/09/2013 Ντιναμό Κιέβου Γκενκ 0 - 1
19/09/2013 Τουν Ραπίντ Βιέννης 1 - 0
19/09/2013 Φράιμπουργκ Σλόβαν Λίμπερετς 2 - 2
19/09/2013 Εστορίλ Πράια Σεβίλη 1 - 2
19/09/2013 Μπέτις Λιόν 0 - 0
19/09/2013 Βιτόρια Γκιμαράες Ριέκα 4 - 0
19/09/2013 Απόλλων Λεμεσού Τραμπζονσπόρ 1 - 2
19/09/2013 Λάτσιο Λέγκια Βαρσοβίας 1 - 0
19/09/2013 Σερίφ Τίρασπολ Ανζί 0 - 0
19/09/2013 Τότεναμ Τρόμσο 3 - 0
19/09/2013 ΠΑΟΚ Σαχτέρ Καραγκάντι 2 - 1
19/09/2013 Μακάμπι Χάιφα ΑΖ Αλκμααρ 0 - 1
2η Αγωνιστική
03/10/2013 Σαχτέρ Καραγκάντι Μακάμπι Χάιφα 2 - 2
03/10/2013 Ανζί Τότεναμ 0 - 2
03/10/2013 Ρούμπιν Καζάν Ζούλτε Βάρεγκεμ 4 - 0
03/10/2013 Κούμπαν Κράσνονταρ Βαλένθια 0 - 2
03/10/2013 Σεβίλη Φράιμπουργκ 2 - 0
03/10/2013 Σλόβαν Λίμπερετς Εστορίλ Πράια 2 - 1
03/10/2013 Ραπίντ Βιέννης Ντιναμό Κιέβου 2 - 2
03/10/2013 Γκενκ Τουν 2 - 1
03/10/2013 Τρόμσο Σερίφ Τίρασπολ 1 - 1
03/10/2013 ΑΖ Αλκμααρ ΠΑΟΚ 1 - 1
03/10/2013 Λέγκια Βαρσοβίας Απόλλων Λεμεσού 0 - 1
03/10/2013 Τραμπζονσπόρ Λάτσιο 3 - 3
03/10/2013 Ριέκα Μπέτις 1 - 1
03/10/2013 Λιόν Βιτόρια Γκιμαράες 1 - 1
03/10/2013 ΑΠΟΕΛ Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0 - 3
03/10/2013 Μπορντό Μακάμπι Τελ Αβίβ 1 - 2
03/10/2013 Ντνίπρο Φιορεντίνα 1 - 2
03/10/2013 Πάκος Φερέιρα Παντούρι Τάργκου Ζίου 1 - 1
03/10/2013 Σουόνσι Σίτι Σεντ Γκάλεν 1 - 0
03/10/2013 Λουντογκόρετς Ράζγκραντ Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 - 0
03/10/2013 Τσορνομόρετς Οντέσα Αϊντχόβεν 0 - 2
03/10/2013 Γουίγκαν Μάριμπορ 3 - 1
03/10/2013 Εσμπιεργκ Σάλτσμπουργκ 1 - 2
03/10/2013 Ελφσμποργκ Σταντάρ Λιέγης 1 - 1
3η Αγωνιστική
24/10/2013 Σαχτέρ Καραγκάντι ΑΖ Αλκμααρ 1 - 1
24/10/2013 Ανζί Τρόμσο 1 - 0
24/10/2013 Σερίφ Τίρασπολ Τότεναμ 0 - 2
24/10/2013 ΠΑΟΚ Μακάμπι Χάιφα 3 - 2
24/10/2013 Λιόν Ριέκα 1 - 0
24/10/2013 Μπέτις Βιτόρια Γκιμαράες 1 - 0
24/10/2013 Τραμπζονσπόρ Λέγκια Βαρσοβίας 2 - 0
24/10/2013 Απόλλων Λεμεσού Λάτσιο 0 - 0
24/10/2013 Γκενκ Ραπίντ Βιέννης 1 - 1
24/10/2013 Ντιναμό Κιέβου Τουν 3 - 0
24/10/2013 Σλόβαν Λίμπερετς Σεβίλη 1 - 1
24/10/2013 Φράιμπουργκ Εστορίλ Πράια 1 - 1
24/10/2013 Πάκος Φερέιρα Ντνίπρο 0 - 2
24/10/2013 Φιορεντίνα Παντούρι Τάργκου Ζίου 3 - 0
24/10/2013 Μπορντό ΑΠΟΕΛ 2 - 1
24/10/2013 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης Μακάμπι Τελ Αβίβ 2 - 0
24/10/2013 Ελφσμποργκ Εσμπιεργκ 1 - 2
24/10/2013 Σάλτσμπουργκ Σταντάρ Λιέγης 2 - 1
24/10/2013 Γουίγκαν Ρούμπιν Καζάν 1 - 1
24/10/2013 Ζούλτε Βάρεγκεμ Μάριμπορ 1 - 3
24/10/2013 Τσορνομόρετς Οντέσα Λουντογκόρετς Ράζγκραντ 0 - 1
24/10/2013 Ντιναμό Ζάγκρεμπ Αϊντχόβεν 0 - 0
24/10/2013 Σουόνσι Σίτι Κούμπαν Κράσνονταρ 1 - 1
24/10/2013 Βαλένθια Σεντ Γκάλεν 5 - 1

«Πάτησε» τη Γαλατάσαραϊ μέσα στη «δική» του... Πόλη
                       *** ΓΑΛΑΤΑ  ΣΑΡΑΪ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς   67-78 .-
Τα δεκάλεπτα: 11-22, 30-42, 57-59, 67-78
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάρτιν (Ισπανία), Λοτερμόσερ (Γερμανία), Μάριτσιτς (Σερβία)
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Εργκίν Αταμάν): Έρτσεγκ 7, Γκόρντον 5, Κοκσάλ 5 (1), Μαρκοϊσβίλι 7, Τζαβάι 22, Αλντεμίρ, Μάτσβαν, Αρόγιο 10 (2), Γκιουλέρ, Αρσλάν, Ντάντλεϊ 10, Ντόμερκαντ 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11 (2), Λο 2, Ντάνστον 9, Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 5 (1), Σίμονς 5, Πρίντεζης 5 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 1, Λοτζέσκι 15 (2).

Α΄ ΌΜΙΛΟΣ
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπουντιβέλνικ Κιέβου (Ουκρανία)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Ναντέρ (Γαλλία)
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Β' ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου

Αρμάνι Μιλάνο - Ζαλγκίρις Κάουνας 82-75
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ 98-58

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου
Στρασμπούρ (Γαλλία) - Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Γ΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου

Γαλατασαράι - Ολυμπιακός 67-78
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Σιένα (Ιτάλια)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) - Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)

Δ΄ ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου

Λοκομοτίβ Κούμπαν - Λιέτουβος Ρίτας 68-53
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ερυθρός Αστέρας 96-82

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 21:30


~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2790   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1290   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1291   video.-
                                                                Σύνολο  :   5371    βίντεο ανηρτημένα .-

 ***
~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :



~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/14-2013.html , ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Βίντεο-Φωτογραφίες  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013 .- ~
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/15-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2013.-
~ https://www.facebook.com/ethelosm?hc_location=stream ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ .
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/16-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  16  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/17-2013.html , Το  καναλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/18-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  18  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  19 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/19-20-21-2013.html , Αθλητικό Τριήμερο 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/21-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/22-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Ανθολογόντας   Γραφοντας  Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~  Άλμπουμ   Φωτογραφίες   Αύγουστος Όκτώβριος 2013
Από 4ήμερη εκδρομή  Εθελοντών Μεσσήνης
Δυτική  Μακεδονία ..Πρέσπες .. Καστοριά ..
Φλώρινα ... Κοζάνη ... Νυμφαίο ..Αρκτούρος ..
ΕΛΛΑΔΑ  2013
Καλαμάτα δραστηριότητες   2013
ΠΡΕΣΠΕΣ -Νησάκι  Αγίου Αχίλλειου  
ΚΑΣΤΟΡΙΑ Λίμνη ,Σπήλαιο Δράκου-Γιάννενα  
Καστοριά -Ι.Μ.Μαυριώτισσας -Λιμναίο
Σπήλαιο Δράκου Καστοριάς -Λαμπαδιδρομία Μεσσήνη
ΠΡΕΣΠΕΣ -ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ -ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ -ΦΛΩΡΙΝΑ -
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ -ΡΟΥΜΑΝΙΑ
 
ΣΟΦΙΑ  - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2013
Βουλγαρία - Ρουμανία
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
ΣΑΝΤΑΣΚΙ Βουλγαρίας  2013
***




Δεν υπάρχουν σχόλια: