Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014   :






 ***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

*** Οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας στη διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης         
           
Ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται οι ένστολοι μετά τη χθεσινή ομιλία στη ΔΕΘ του πρωθυπουργού, καθώς δήλωσε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών τους. Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας συμμετείχε στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν από το Λευκό Πύργο και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου κατέθεσαν ψήφισμα.
  «Ο νόμος πρέπει να εφαρμοσθεί»
Μετά τη διαμαρτυρία ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος»: «Παρ’ όλο που αντιλαμβανόμαστε ότι και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές, εμείς δικαιωθήκαμε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο μας δικαίωσε, γιατί οι κοινωνίες τον αστυνομικό τον θέλουν αξιοπρεπή. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Ευελπιστούμε να είναι θετικοί και να εφαρμοσθεί η απόφαση του ΣτΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα τα σωματεία και τα προεδρεία της Ελλάδας, την επόμενη εβδομάδα, θα πάρουμε αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις μας. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε εμείς τους νόμους και όταν είναι υπέρ μας, να μην εφαρμόζονται».
  Αιτήματα
Οι αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε ενωμένοι, δεδομένοι κανενός, παρά μόνο για την κοινωνία και τον πολίτη».
Με το ψήφισμα που παρέδωσαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης διεκδικούν:
-Άρση των μισθολογικών αδικιών και πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας
-Διασφάλιση των ασφαλιστικών τους ταμείων και πλήρη αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί από τα ληστρικά κουρέματα
-Να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του αξιόμαχου της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και του φρονήματος των αστυνομικών, βάζοντας τέρμα στην προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά των κυβερνώντων.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***   Ακατάλληλη η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας         
           
Στο θέμα της νέας αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αναφέρεται με επιστολή της προς το δήμαρχο η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» και ο επικεφαλής της Μιχάλης Αντωνόπουλος. Όπως σημειώνει, «πολύ πρόσφατα ελήφθη απόφαση από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για την αλλαγή του τόπου σύγκλησής του. Ως νέος χώρος, παρά τις ενστάσεις, επιλέχθηκε από συμβούλους και παρατάξεις που εκπροσωπούσαν το απερχόμενο Δ.Σ. αίθουσα στο Δημαρχείο της πόλης.
Κατά τις επισκέψεις στο διαμορφούμενο χώρο και από τη σχετική μελέτη προσαρμογής, γίνεται αντιληπτό ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τους χώρους συνάθροισης κοινού για καθήμενους και όρθιους, καθώς και όλες οι άλλες απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής για αίθουσες διαβούλευσης και συνεδρίασης.
Περιττό να αναφέρουμε ότι σε πλήρη ανάπτυξη το ανώτατο όργανο του Δήμου μας δεν μπορεί να συνεδριάσει ούτε για θέματα ρουτίνας, πόσω μάλλον για σημαντικά θέματα τριβής μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και για πιθανά έκτακτα θέματα. Δεν μπορεί να αποδώσει τιμές σε πρόσωπα ή εκπροσώπους φορέων και πολλά άλλα.
Αναφέρουμε, δε, και τα παραδείγματα από την τελετή της ορκωμοσίας και για τις δημαιρεσίες που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν στην παλιά ανακαινισμένη αίθουσα του Δημαρχείου.
Ως εκ τούτου, ο χώρος κρίνεται ακατάλληλος για συνεδριάσεις και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί το απερχόμενο Δ.Σ. να αποφασίζει πού θα συνταχθεί και θα συνεδριάσει το νέο.
Για το λόγο αυτό αιτούμεθα την αναβολή των συνεδριάσεων στον υπό διαμόρφωση χώρο, να συνεχίσουμε στο αίθουσα Κουμουνδούρος, να τεθεί το θέμα για επαναπροσδιορισμό του χώρου συνεδριάσεων από το Σώμα του νέου Δ.Σ. του Δήμου Καλαμάτας στην πρώτη συνεδρίασή του και να ληφθεί νέα απόφαση».
 
 ***  Ημερίδα για την οδική ασφάλεια και τα τροχαία ατυχήματα στην Καλαμάτα          
           
Τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, αλλά και στους επικίνδυνους δρόμους της Καλαμάτας
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά και τα πρόσφατα θανατηφόρα τροχαία που είχαμε στην Καλαμάτα, παρουσιάζει η ημερίδα με θέμα «Οδική Ασφάλεια- Τροχαία ατυχήματα», την οποία διοργανώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Ομιλητές θα είναι ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, αστυνομικός υποδιευθυντής Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο οποίος θα αναφερθεί στις «Συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης των τροχαίων ατυχημάτων», ο επιμελητής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Παν. Γιαννόπουλος, με θέμα «Υποδοχή πολυτραυματιών στο νοσοκομείο και αντιμετώπιση αυτών» και ο συγκοινωνιολόγος, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, Παν. Παπαντωνίου, με θέμα: «Πολιτικές και μέτρα μείωσης των οδικών ατυχημάτων».
Στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει και έκθεση φωτογραφικού υλικού, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διανέμεται από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου έντυπο υλικό από τους τροχονόμους στους οδηγούς, θα γίνουν ομιλίες και διαλέξεις σε σχολεία και στρατόπεδα, καθώς και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας.
Σε σχετικό φυλλάδιο γίνεται αναφορά στα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, αλλά και στους επικίνδυνους δρόμους της Καλαμάτας, που είναι οι οδοί Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Είσοδος), Λακωνικής, Φαρών, Ναυαρίνου και Αθηνών.
Όσον αφορά στο υπόλοιπο δίκτυο, τα επικίνδυνα σημεία είναι τα εξής:
-62ο-63ο χλμ. εθν. οδού Τρίπολης – Καλαμάτας
-64ο-65ο χλμ. εθν. οδού Τρίπολης – Καλαμάτας
-70ό-72ο χλμ. εθν. οδού Τρίπολης – Καλαμάτας
-75ο-77ο χλμ. εθν. οδού Τρίπολης – Καλαμάτας
-82ο-84ο χλμ. εθν. οδού Τρίπολης – Καλαμάτας
-86ο χλμ εθν. οδού Τρίπολης – Καλαμάτας
-0,5ο-5ο χλμ. εθν. οδού Ασπροχώματος – Πύλου
-9ο-10ο χλμ. εθν. οδού Ασπροχώματος – Πύλου
-25ο-27ο χλμ. εθν. οδού Ασπροχώματος – Πύλου
-30ό-31ο χλμ. εθν. οδού Ασπροχώματος – Πύλου
-123ο-126ο χλμ. εθν. οδού Πύργου – Μεθώνης
-131ο-133ο χλμ. εθν. οδού Πύργου – Μεθώνης
-3ο-6ο χλμ εθν. οδού Τσακώνας – Κυπαρισσίας
-22ο-25ο χλμ. εθν. οδού Τσακώνας – Κυπαρισσίας
-12ο-13ο χλμ. επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Κιτριών. 
 
 ***  Απόκεντρο μέσα στο κέντρο της Καλαμάτας           
           
Το κτήριο Αλειφέρη έχει αφεθεί εδώ και χρόνια στην τύχη του και πλέον αναζητά αγοραστή μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
Το τελευταίο κατάστημα που λειτουργούσε εκεί ήταν ένα κοσμηματοπωλείο, ενώ το περίεργο- αλλά και συνάμα τρομακτικό- είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα του κτηρίου είναι γεμάτα από τα εμπορεύματα που πουλούσαν, σαν να πάγωσαν ξαφνικά όλα.           
Αρκετές φορές έχουν γίνει προσπάθειες να ασφαλιστεί το κτήριο. Μέχρι και καταστηματάρχες της οδού Σφακτηρίας άλλαξαν με δικά τους έξοδα τα σπασμένα τζάμια από την έκρηξη του Μεγάλου Σαββάτου (ενώ αυτά της Αριστομένους παραμένουν σπασμένα).
Ο λόγος που γράφεται το σχόλιο είναι ότι το υπόγειο του κτηρίου άνοιξε ξανά και βρίσκουν καταφύγιο άνθρωποι ή απλά μπαίνουν για να πάρουν παιδικά ρούχα που υπάρχουν εκεί.
Καλό θα ήταν να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις από τους αρμοδίους.    Π.Μπ.

*** Το σχέδιο Αθηνά ξαναχτυπά την πόρτα του ΤΕΙ Καλαμάτας (;)

  Μια νέα «Αθηνά» έρχεται, αργά ή γρήγορα, στην ανώτατη εκπαίδευση, αφού η πρώτη δεν απέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα τόσο με ακαδημαϊκά όσο και με οικονομικά κριτήρια. Πόσω μάλλον όταν το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζεται εκτεθειμένο απέναντι στην υποχρέωση που έχει από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής να εξοικονομήσει περί τα 58 εκατ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014 από τη μείωση λειτουργικών δαπανών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ μέσω συγχωνεύσεων τμημάτων. Επιπλέον 9,6 εκατ. ευρώ από συγχωνεύσεις έχουν προϋπολογισθεί να εξοικονομηθούν για το 2015. Από την άλλη, βέβαια, ο πολιτικός χρόνος που διανύουμε δεν επιτρέπει κινήσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν εντάσεις σε τοπικό και κομματικό επίπεδο. Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε ανύποπτη στιγμή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια την περασμένη Τετάρτη, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του για το επόμενο διάστημα με την επισήμανση για «όσο χρόνο μας επιφυλάσσει ηπολιτική ζωή στο υπουργείο αυτό».Αξιολόγηση Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ζητήσει να περάσει από αξιολόγηση το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης που υλοποίησε ο προκάτοχός του, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προκειμένου να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Η ιδέα για μια νέα «Αθηνά» έχει ωριμάσει στα αρμόδια στελέχη του υπουργείου και, ήδη, έχουν αποτυπωθεί τρεις κατηγορίες τμημάτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «δεξαμενή» για νέες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τουλάχιστον 100 τμημάτων. Πρόκειται για: Τα τμήματα τα οποία, με βάση το σχέδιο «Αθηνά», λειτουργούν σε μεταβατικό καθεστώς ως το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Πρόκειται για 25 τμήματα ΤΕΙ, στην πλειονότητά τους της περιφέρειας, και 2 τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ τα οποία δεν δέχονται πλέον νέους εισακτέους και έχει αποφασιστεί να βάλουν «λουκέτο» το 2018 όταν, δηλαδή, οι νυν σπουδαστές τους ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου, τα τμήματα αυτά θα μπορούσαν να καταργηθούν νωρίτερα και οι φοιτητές τους να μετεγγραφούν σε ομοειδή τμήματα άλλων ιδρυμάτων. Βεβαίως, το ζήτημα της μετακίνησης των φοιτητών σε άλλα ομοειδή τμήματα απαιτεί περισσότερη επεξεργασία, αφού αφενός έχει κόστος, αφετέρου απαιτεί τη συναίνεση των ίδιων των φοιτητών. Ενδεικτικά, μεταξύ των μεταβατικών τμημάτων ΤΕΙ είναι τα ακόλουθα: Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών στα Μουδανιά, Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο, Μηχανολογίας & Υδάτινων Πόρων στο Μεσολόγγι, Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα, Οπτικής και Οπτομετρίας στο Αίγιο, Αυτοματισμού στη Χαλκίδα, Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα, Διεθνούς Εμπορίου στην Καστοριά και Πολιτικών Δομικών Έργων στο Ηράκλειο. Τα τμήματα με εισαγωγικές κατευθύνσεις. Στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», πολλά από τα τμήματα που συγχωνεύτηκαν μετατράπηκαν σε εισαγωγικές κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να διατηρούν τον ίδιο αριθμό εισακτέων και, κατά συνέπεια, να απαιτούν τις ίδιες δαπάνες για φοιτητική μέριμνα, προσωπικό και υποδομές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των 121 τμημάτων με φετινή βάση εισαγωγής κάτω από 10.000 μόρια και αρκετές κενές θέσεις βρίσκονται τμήματα που συγχωνεύτηκαν στο πλαίσιο της «Αθηνάς». Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη σε τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Η κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος, που έχει έδρα στη Ζάκυνθο, είχε 69 θέσεις και μόνο έναν επιτυχόντα. Στο ίδιο τμήμα (Τεχνολογίας Περιβάλλοντος) υπάρχει και η κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος. Δύο κατευθύνσεις που έως πέρυσι ήταν αυτοτελή τμήματα και πλέον συγχωνεύτηκαν σε ένα τμήμα. Υπολογίζεται ότι 24 τμήματα θα πάρουν το δρόμο της συγχώνευσης ή κατάργησης.Διασκορπισμένα Τα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ με εισαγωγικές κατευθύνσεις έχουν ως αντικείμενο σπουδών τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ διασκορπίζονται σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα: Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Λάρισα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Καλαμάτα, Άμφισσα, Πύργο, Αθήνα, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη. Από το υπουργείο Παιδείας εξετάζεται το σενάριο να καταργηθούν οι εισαγωγικές κατευθύνσεις, με το δεδομένο άλλωστε ότι τελικώς οδηγούν τους φοιτητές στο ίδιο πτυχίο, διότι με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και κατά συνέπεια οι δαπάνες που απαιτούνται για τη λειτουργία των τμημάτων.Στο «μικροσκόπιο» τμήματα που δεν έχουν... καθηγητές Η τρίτη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις είναι τα μη αυτοδύναμα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, όσα δηλαδή έχουν λιγότερους από εννέα μόνιμους καθηγητές. Τα τμήματα αυτά αποτελούν «βαρίδια» για τα ιδρύματα, αφού αντλούν πόρους από εκείνα τα τμήματα που θα μπορούσαν με την κατάλληλη στελέχωση σε προσωπικό και υποδομές να ξεχωρίσουν και υπάρχουν σκέψεις να συγχωνευθούν. Τον προβληματισμό της για το θέμα έχει εκφράσει και η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η οποία στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης των πανεπιστημίων και ΤΕΙ σχολιάζει ότι «παρά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, σημαντικός αριθμός τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ εξακολουθεί να μην πληροί το κριτήριο της αυτοδυναμίας». Συνολικά 49 τμήματα -εκ των οποίων οκτώ πανεπιστημίων και 41 ΤΕΙ- διαθέτουν λιγότερα από εννέα μόνιμους καθηγητές, ενώ έξι από αυτά δεν έχουν ούτε ένα (!) μόνιμο μέλος ΔΕΠ. Πρόκειται για ένα πανεπιστημιακό τμήμα -το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- και πέντε τμήματα ΤΕΙ: Νοσηλευτικής και Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας και Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Της Χαράς Καλημέρη, imerisia.gr - 

***  Περισσότεροι από 20.000 καλεσμένοι της Volskwagen θα κατακλύσουν τη Μεσσηνία για δύο μήνες         
           
Ο Όμιλος Volkswagen ψηφίζει Costa Navarino
   Το αφεντικό του Ομίλου Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν, αποδεικνύεται λάτρης της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Πύλου. Αυτό συνέβη, όταν βρέθηκε την άνοιξη στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino για ολιγοήμερες διακοπές. Ο κ. Βίντερκορν ενθουσιάστηκε από τη φυσική ομορφιά της περιοχής, αλλά και τις άρτιες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ από τη θέα αυτοκινήτων της BMW (i3 κ.λπ.), με την οποία συνεργάζεται το ξενοδοχείο.
Έτσι, επιστρέφοντας στο αρχηγείο του Ομίλου στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να διερευνήσουν την περίπτωση να γίνει η παρουσίαση του επόμενου νέου μοντέλου της εταιρείας τους εκεί.
Το μοντέλο αυτό θα είναι το Passat και, σύμφωνα με τους Γερμανούς, θα φέρει κάτι εντελώς νέο, όντας και η απαρχή της νέας σχεδιαστικής γραμμής της VW, την οποία βέβαια θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μοντέλα.
Οι άνθρωποι της τεράστιας αυτής εταιρείας (πάνω από 350.000 εργαζόμενοι!) αναζητούσαν κάτι μοναδικό και εντυπωσιακό για το νέο Passat και τα τοπία της Πύλου είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς, παρότι οι γύρω δρόμοι του συγκροτήματος δεν είναι και οι ιδανικοί για το test drive που συνοδεύει αυτές τις παρουσιάσεις.
Οι όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν κάμφθηκαν από την επιθυμία του διευθύνοντος συμβούλου της VW και έτσι ξεκίνησαν οι επαφές με το ξενοδοχείο και τις τοπικές Αρχές.
Σημειώστε πως η εδώ αντιπροσωπεία δε γνώριζε τίποτα για την επιθυμία του Βίντερκορν, επιβεβαιώνοντας τους όποιους ψιθύρους είχε ακούσει από τους Γερμανούς από το δημοσίευμα του news auto.gr.
Ένα, επίσης, σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας θα γίνει παγκόσμια παρουσίαση αυτοκινήτου στο ίδιο μέρος για δημοσιογράφους, εμπόρους και πωλητές.
Έτσι, οι εργαζόμενοι της Costa Navarino ετοιμάζονται να υποδεχτούν σχεδόν 22.000 καλεσμένους απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη μέσα σε εννέα εβδομάδες. Οι δρόμοι μέσα στο συγκρότημα ήδη φρεσκάρονται, ενώ και έξω απ’ αυτό οι τοπικές Αρχές έχουν ξεκινήσει να συμμαζεύουν τους δρόμους (κλείνουν λακκούβες κ.λπ.).
Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου, παρατείνοντας έτσι για το ελληνικό ξενοδοχειακό συγκρότημα την καλοκαιρινή περίοδο μέχρι και τα Χριστούγεννα!
Τόνοι τροφών θα καταναλωθούν, προερχόμενοι από τους προμηθευτές της περιοχής (η επιθυμία είναι να δοθεί έμφαση στην τοπική κουζίνα), ενώ η προβολή που θα πάρει η περιοχή από τους χιλιάδες δημοσιογράφους που θα βρεθούν εκεί (τηλεοράσεις, έντυπα, ίντερνετ κ.λπ.), θα είναι τεράστια.
Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στη χώρα μας και η κυβέρνηση να ακολουθήσει τα πρότυπα άλλων κυβερνήσεων (π.χ. της Ισπανίας) και να δώσει τα κίνητρα σε μεγάλες εταιρείες να κάνουν στην Ελλάδα τέτοιες εκδηλώσεις μέσα στο χειμώνα. Ο τζίρος του συνεδριακού τουρισμού υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια ευρώ και η Ελλάδα μπορεί να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα…

***  Μετά την Καλαμάτα "έδεσε" στη Σούδα το επιβλητικό γιοτ 

  
 
  Στην πόλη μας βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα το επιβλητικό «High Power III», πλέον το σκάφος σύμφωνα με το flashnews.gr "έδεσε" στα Χανιά και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Σούδας, αυτή την φορά. Πρόκειται για το Super Yacht με το όνομα High Power III το οποίο κατάπλευσε το πρωί στο λιμάνι της Σούδας και "έδεσε" στην προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Άλλωστε , άνετα ανταγωνίζεται σε πολυτέλεια , τους χώρους των κρουαζιερόπλοιων, όπως θα δείτε στην συνέχεια. Πριν απο τα Χανιά, τo High Power III , είχε πάει Κατάκολο και Καλαμάτα, ενώ πριν την κρουαζιέρα στις Ελληνικές θάλασσες ήταν σε λιμάνι του Μαυροβούνιου, στην Αδριατική θάλασσα. Το συγκεκριμένο Super Yacht ναυπηγήθηκε το 2011 στην Ιταλία, έχει μήκος 70 μέτρα και πλάτος 13,2 μέτρα. Η συνήθης ταχύτητά του είναι 16 κόμβοι. Μπορεί να φιλοξενήσει 12 τυχερούς επιβάτες σε έξι σουίτες, τους οποίους εξυπηρετούν τα 18 άτομα του πληρώματος. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό, ποιοί είναι οι τυχεροί "θνητοί", που κάνουν κρουαζιέρα με το συγκεκριμένο γιότ, αλλά βλέποντας την φωτογραφική περιήγηση στο εσωτερικό του σκάφους, μπορείτε να έχετε μια "γεύση" απο τις απολαύσεις τους. - 

***  Παγκόσμιο συνέδριο μαθηματικών από τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

  Στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί, από την προσεχή Δευτέρα έως και την Πέμπτη, το παγκόσμιο συνέδριο «Structured Numerical Linear and Muhilinear Algebra: Analysis, Algorithms and Applications» (SLA 2014), στον τομέα των Εφαρμοσμένων και Υπολογιστικών Μαθηματικών. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Π.Ε. Μεσσηνίας και το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε αυτή θα συμμετέχουν 70 προσκεκλημένοι ομιλητές από διακεκριμένα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής και Ασίας (από 14 χώρες). Ανάμεσα στα ονόματα αυτά υπάρχουν διαπρεπείς μαθηματικοί, καθιερωμένοι παγκοσμίως για το έργο τους. Οι περισσότεροι θα έρθουν με τις οικογένειές τους, θα καλύψουν μόνοι τους τη διαμονή και θα συνδράμουν στην τοπική οικονομία. Οι θετικές εντυπώσεις που θα αποκομίσουν από την οργάνωση και τη φιλοξενία, θα αποτελέσουν πρόκριμα για τη διοργάνωση επόμενων συνεδρίων, καθώς και επισκέψεων στην περιοχή μας, και διαφήμισή της στο εξωτερικό. - 

***  Αναστάτωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

  
Αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ στο τέλος του πεζόδρομου της Αριστομένους, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας ο συναγερμός της τράπεζας ήταν η αιτία που υπάρχει αυτή η αναστάτωση. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής ήταν έτοιμοι να κόψουν με τροχό τα ρολά για να δουν τι γίνεται στο εσωτερικό, ενώ αστυνομικοί και πυροσβέστες περιμένουν υπάλληλο της τράπεζας για να ανοίξει ώστε να γίνει έλεγχος στο εσωτερικό. Τελικά αφού οι άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής μπήκαν στο εσωτερικό της τράπεζας κατέβηκαν στο υπόγειο όπου υπήρχε ένδειξη για φωτιά, όμως δεν εντοπίστηκε κάτι. - 

***  Η απόλυση και η εταιρεία ΚΤΕΛ Μεσσηνίας          
           
Το Προεδρικό Διάταγμα που ενέκρινε αυγουστιάτικα η συγκυβέρνηση και επιτρέπει τις απολύσεις χωρίς καμία αιτιολόγηση στους ιδιοκτήτες και μετόχους των υπεραστικών λεωφορείων, ξεπέρασε, ως διαδικασία τουλάχιστον, κάθε πολιτική δεοντολογία. Ήδη μετριέται ο πρώτος απολυμένος στην Καλαμάτα, έπειτα από απόφαση ιδιοκτήτη λεωφορείου.
Βέβαια, στη θλιβερή, από κάθε άποψη, ιστορία δεν έχει καμία σχέση η εταιρεία ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, η οποία διαθέτει περίπου 300 εργαζόμενους στο δυναμικό της, αλλά παρά την κρίση δεν προχώρησε σε καμία απόλυση. Πρόκειται για μία πραγματικότητα, που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, μπροστά στις νέες εξελίξεις, έχουν άδικο που αγωνιούν για το μέλλον τους...                               Α.Π. 
 
***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Έξι παιχνίδια σήμερα οδηγούν στα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας         
           
Με τα έξι από τα οκτώ επαναληπτικά παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα η γ’ φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς από το αποτέλεσμά τους θα προκύψουν τα εισιτήρια για τους «8» του θεσμού. Εξαίρεση αποτελεί η συνάντηση του Μελιγαλά, καθώς ο τοπικός Εθνικός είχε ηττηθεί στη Μεσσήνη με 3-0 κι έτσι ο Πάμισος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση. Πλεονέκτημα έδρας και γκολ έχουν τρεις ακόμη ομάδες, χωρίς όμως να μπορούν να αισθάνονται σίγουρες, εφ όσον δεν εμφανιστούν σήμερα αποφασισμένες να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα πάνω στο 2-3 του πρώτου αγώνα θα χτίσουν την πρόκρισή τους ο ΑΟ Κυπαρισσίας (κόντρα στη Σπερχογεία) και ο Τσικλητήρας Πύλου (υποδέχεται τον Μεσσηνιακό). Επίσης, το Ασπρόχωμα είχε νικήσει 2-1 στη Μεθώνη την Κορώνη και σήμερα στην έδρα της θα επιδιώξει να σφραγίσει το εισιτήριό της για τα προημιτελικά.
Με προβάδισμα δύο γκολ ταξιδεύει σήμερα ο Απόλλωνας στη Μεθώνη για ν’ αντιμετωπίζει την ομώνυμη ομάδα που είναι και η μοναδική της Β’ Τοπικής που έχει φτάσει μέχρι τους «16» φιλοδοξώντας στην ανατροπή και τη συνέχιση της πορείας της.
Ίσως το παιχνίδι που στερείται περισσότερο ασφάλειας προγνωστικών είναι αυτός στους Γαργαλιάνους, όπου ο φιλόδοξος Τέλος Άγρας θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, με τους Καλαματιανούς να ξεκινούν με προβάδισμα 1-0 από τον πρώτο αγώνα, την Τετάρτη στο «Γ. Λουκαρέας».
  ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 5-3
Πρόκριση θρίλερ για τους γηπεδούχους
Τα …κομπιουτεράκια βγήκαν χθες στο Διαβολίτσι, και τον αγώνα του τοπικού Αθλητικού Ομίλου με τα Αρφαρά για τη γ’ φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας. Πέρα του ότι …χάθηκε το σκορ, με το …κοντέρ να κλείνει στο 5-3 υπέρ των γηπεδούχων, έπρεπε να γίνει και η σούμα του 2-1, με το οποίο είχε κερδίσει ο Αστέρας στο πρώτο ματς. Τελικά βέβαια με συνολική διαφορά τερμάτων 6-5 ο ΑΟΔ συνεχίζει στους «8» του θεσμού…
Όπως δείχνει και το …αγγλικό σκορ οι δύο ομάδες ήταν καταιγιστικές στο χαλί του Διαβολιτσίου και μπροστά από έναν αξιόλογο αριθμό φιλάθλων που ευχαριστήθηκαν παιχνίδι, με πολλές φάσεις, οκτώ γκολ και ανατροπές.
Οι φιλοξενούμενοι του Τάκη Βούτσα ευτύχησαν να πετύχουν το 0-1 στο 15’ με πλασέ του Ψωμάρα. Όμως οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ανακτήσουν το προβάδισμα πριν την εκπνοή του ημιχρόνου χάρις στα γκολ που πέτυχαν στο 35’ ο Κωστόπουλος με πλασέ, έπειτα από πάσα του Ντουμάνι και περίπου στο 40’ ο Δασκαλάκης, μετά από έναν εκπληκτικό συνδυασμό με τους Χελά και Κοντόπουλο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΑΟΔ, τον οποίο καθοδήγησε από τον πάγκο μόνος του ο γυμναστής Μιχάλης Παυλάκης, αφού ο Σωτήρης Δημάκης απουσίαζε εκτός Μεσσηνίας, ήταν καταιγιστικός και μέσα στο πρώτο 8λεπτο κρίθηκαν όλα: ο Θεοδωρόπουλος ευνοήθηκε μέσα στην περιοχή από την επαναφορά της μπάλας και από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε το 3-1, ο Κωστόπουλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ματθαίο Λίβα και με «σκαφτό» σουτ ανέβασε το δείκτη στο 4-1, ενώ και πάλι ο Θεοδωρόπουλος με πλασέ, έπειτα από σέντρα του Χελά σημείωσε το 5-1 στο 53’.
Ο Αστέρας δεν κατέθεσε πάντως τα όπλα, φτάνοντας να απειλήσει με ανατροπή, που όμως δεν ευοδώθηκε μέχρι το τέλος, έφτασε όμως στο αρκετά τιμητικό 5-3, χάρις στα γκολ που σημείωσαν στο 68’ περίπου ο Κάρτσωνας με πλασέ και στο 70’ ο Μπούρας με σουτ έξω από την περιοχή.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μερκούρης, Θεοφ. Δημητρίου, Παν. Δημητρίου, Ντουμάνι (Βουρνάς), Σκαρπαλέζος, Καπόγλης, Δασκαλάκης, Ράτσεφ (Καστριτσέας), Κωστόπουλος (Παπαδόγιαννης), Χελάς, Θεοδωρόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος Λίβας, Καρύδης, Μπούρας, Μπαράι, Σακκάς (85’ Φεράι), Ζέππος, Γιαννακόπουλος, Σταθόπουλος (55’ Λυμπιώτης), Φέστας, Κάρτσωνας, Ψωμάρας.
ΕΡΑΝΗ-ΔΩΡΙΕΑΣ ΔΩΡΙΟΥ 2-2
Φιλιατρινή πρόκριση σε ματς για γερά νεύρα
Πραγματικό ντέρμπι αποδείχθηκε η χθεσινή ρεβάνς κυπέλλου των Φιλιατρών με την Εράνη να αναδεικνύεται ισόπαλη 2-2 με το Δώριο και να παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «8» του θεσμού, χάρις στο γκολ που είχε πετύχει εκτός έδρας την Τετάρτη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο παιχνίδι και παρ’ ότι βρέθηκαν να προηγούνται δύο φορές στο σκορ, δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, θεωρώντας εν μέρει υπαίτιο και τον διαιτητή Ηλία Νικολόπουλο, για την υπόδειξη ανύπαρκτου, όπως υποστηρίζουν φάουλ έξω από την περιοχή στα τελευταία 10-15 λεπτά, χάρις στο οποίοι οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση.
Μπροστά σε περίπου 200 φιλάθλους που επέλεξαν να περάσουν το σαββατιάτικο απόγευμα στο παλιό γήπεδο των Φιλιατρών, ο Κουλουράς άνοιξε στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου το σκορ για τον Δωριέα (με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Σωτηρόπουλου). Οι γηπεδούχοι του Κώστα Λυμπερόπουλου ευτύχησαν να φέρουν το ματς στα ίσα στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Γκρέτσα να ανταποδίδει με τον ίδιο τρόπο στο 2ο μόλις λεπτό (από φάουλ μάλιστα του Κώτσου). Στο 75’ ο νεαρός Γεωργιόπουλος σε μια από τις γνωστές επελάσεις του από δεξιά και διαγώνια σέντρα-σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα, που ισοδυναμούσε με πρόκριση, στην ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου. Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς πριν περάσει ένα 5λεπτο ο Άγγελος Μπαστακός με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε το νεαρό Δήμα, χαρίζοντας το πολύτιμο 2-2 στην Εράνη και το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Σε να δυνατό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες οι δύο ομάδες έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Για τους γηπεδούχους ο Σπυρόπουλος είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του β’ μέρους και για τους φιλοξενούμενους ο Θανάσης Γκότσης είχε στο β’ ημίχρονο ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά στο «Γ» ο Αθανασόπουλος. Στο τελευταίο 5λεπτο ο Δωριέας είχε αλλεπάλληλα σουτ που κόντραραν, ενώ στις καθυστερήσεις μια ατομική προσπάθεια και φαρμακερή σέντρα του Κωτσάκη πέρασε ανεκμετάλλευτη.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Ηλ. Αντωνόπουλος, Γκρέτσα, Μπαστακός, Μιχαλακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κώτσος, Νικολόπουλος, Σπανός, Σπ. Αντωνόπουλος (60’ Φ. Νικολακόπουλος), Κίτο.
ΔΩΡΙΕΑΣ ΔΩΡΙΟΥ: Δήμας, Νικητόπουλος, Κωτσάκης, Παπαγεωργίου, Θαν. Γκότσης (43’ Ι. Γκότσης), Σίνος, Σωτηρόπουλος, Γεωργιόπουλος, Ψωρομύτης, Κουλουράς (55’ Γκιάτα).
  Το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής:
Ώρα 17.00
Γήπεδο Ασπροχώματος
ΑΟ Ασπρόχωμα – ΑΟ Ακρίτας Κορώνης: Σερεμέτης Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Έκτορας, Τσέλο Ανδριανή
Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Απόλλων Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης Κωνσαντίνος, Γεωργαντάς Χρήστος, Ρέκκας Ηλίας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΟ Σπερχογείας: Νίκας Δημήτριος, Ζαρακοβίτης Ευστάθιος, Τσούκαλη Αναστασία
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Μπλάνας Γεώργιος, Αθανασοπούλου Σοφία, Καστανάς Χαράλαμπος
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Μεσσηνιακός Γ.Σ.: Γκούμας Νικόλαος, Βρυώνης Βασίλειος, Μπασιλάρης Ευάγγελος
Γήπεδο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος Μεσσήνης: Λάμιας Σταύρος, Καλογερόπουλος Αντώνιος, Κουτσαναστάσης Ιωάννης.
   ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Παναγιώτου: Ανοικτή η πρόκριση

Σε αποστολή …κατασκοπείας στη Φιλιατρά «πετύχαμε» χθες το απόγευμα τον προπονητή του Τέλου Άγρα, Δημήτρη Παναγιώτου, αφού η Εράνη και το Δώριο είναι αντίπαλοι που θα συναντήσει η ομάδα του στη συνέχεια. Για την ώρα βέβαια τους Γαργαλιανιώτες ενδιαφέρει η σημερινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, η έκβαση της οποίας θα καθορίσει την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Μεσσηνίας. Οι Τριφύλιοι θεωρούν απολύτως εφικτή την ανατροπή του 1-0 που κουβαλούν μαζί τους οι Καλαματιανοί και σίγουρα αναμένεται σήμερα ένα συναρπαστικό ματς που θα συγκεντρώσει φιλάθλους τόσο από τους Γαργαλιάνους όσο και από την ευρύτερη περιοχή.
Ο Τέλος Άγρας θα παραταχθεί στο απογευματινό ματς χωρίς τον τραυματία Νάκο και τον Ανδρέου, που δεν έχει ακόμη το δελτίο του, ενώ μιλώντας στο «Θ» ο κ. Παναγιώτου, τόνισε τα εξής: «Το σκορ είναι ανοικτό, κάνοντας την πρόκριση να είναι μοιρασμένη 50-50 ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θα είναι σημαντικό για μας να μη δεχθούμε γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παίξουμε αμυντικά. Θα παίξουμε για να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Αυτό προϋποθέτει ότι θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο πρώτο παιχνίδι, αν και η εμφάνισή μας δεν ήταν και τόσο κακή, ενώ είχαμε και τις φάσεις για να πετύχουμε ένα τουλάχιστον γκολ» καταλήγει ο έμπειρος προπονητής των «ερυθρολεύκων» των Γαργαλιάνων.
  ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ
Χιώτης: Προβάδισμα, αλλά δεν αγχωνόμαστε για το κύπελλο

Όσα κέρδισε την Τετάρτη στη Μεθώνη (1-2) θα επιδιώξει να υπερασπιστεί σήμερα στην έδρα του ο ΑΟ Ασπροχώματος, υποδεχόμενος την Κορώνη. Η ομάδα του Πέτρου Χιώτη έχει έτσι ένα σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας παρ’ ότι και ο Ακρίτας είναι επίσης ομάδα με «άγνοια κινδύνου». Ο προπονητής του Ασπροχώματος πάντως τονίζει ότι το κύπελλο δεν είναι αυτοσκοπός για την ομάδα του. «Έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα, καθώς ο αντίπαλός μας χρειάζεται να βάλει δύο γκολ, χωρίς να δεχθεί κανένα και σίγουρα η πρόκριση είναι στο χέρι μας, αφού θα έχουμε και το πλεονέκτημα της έδρας. Όμως για μας δεν υπάρχει κανένα άγχος. Θα παίξουμε όπως πάντα το παιχνίδι μας, έχοντας παράλληλα ως μέλημά μας την προετοιμασία μας για το πρωτάθλημα. Όσο περνάει ο χρόνος σίγουρα η ομάδα θα γίνεται καλύτερη και το μέλλον θα δείξει πού μπορούμε να φτάσουμε. Στο παιχνίδι στη Μεθώνη δείξαμε και θετικά και αρνητικά στοιχεία, αν και μας επηρέασαν και οι αναγκαστικές αλλαγές που κάναμε. Καταφέραμε ωστόσο να πάρουμε τη σημαντική νίκη, έχοντας και λίγη τύχη, αφού και η Κορώνη θα μπορούσε να σκοράρει στο β’ ημίχρονο. Ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή μας, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού» κατέληξε ο Πέτρος Χιώτης, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Θεοδωρόπουλο, Άρ. Ηλιόπουλο και Δημητρίου, αλλά μπορεί να υπολογίζει στους Ζησιμάτο, Παπαγεωργίου και Βεργόπουλο, που τελικά δεν έχουν κάτι σοβαρό, με την απόφαση να προφυλαχτούν ν’ αποδεικνύεται σοφή…
 
***  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης: Νικητές ο Δανός Pryds και η Αγγλίδα Philips 

Στην ιστορία πέρασε χθες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης της ΑIDA που φιλοξενήθηκε επί μια εβδομάδα στην Καλαμάτα, προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις στους συμμετέχοντες και τους φίλους του αθλήματος ανά τον κόσμο. Ήταν μια ακόμη απολύτως επιτυχημένη διοργάνωση, χάρις στον Σταύρο Καστρινάκη και το επιτελείο του Free Diving Club, με τη στήριξη πάντα του Δήμου Καλαμάτας που κάνει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα να βάζει ισχυρή υποψηφιότητα να κρατήσει τους κορυφαίους αγώνες της επόμενης χρονιάς, το παγκόσμιο ατομικό πρωτάθλημα. Κατά τη χθεσινή τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού σημειώθηκε και η μεγαλύτερη επίδοση, με τον Βρετανό να καταδύεται στα 95 στα σταθερά βάρη με πέδιλα. Ο Δανός Stig Pryds έφτασε το στόχο των 100 μ. στο ίδιο αγώνισμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ολοκληρώσει το πρωτόκολλο κι έτσι η προσπάθειά του δεν καταγράφηκε. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο του χρυσού Ευρωπαίου Πρωταθλητή, καθώς οι επιδόσεις του των προηγούμενων ημερών ήταν αξιόλογες σε όλα τα αγωνίσματα. Πιο συγκεκριμένα είχε 94 μ. στα σταθερά βάρη με πέδιλα, 91 μ. στο free immersion και 73 μ. στα σταθερά χωρίς πέδιλα. Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης ισοβάθμισαν ο Michael Board και ο Αleix Segura Vendrell. Ο Βρετανός χάρις στη χθεσινή επίδοση των 95 μ. στα σταθερά με πέδιλα και 85 μ. στο free immersion, ενώ δεν αγωνίστηκε στα σταθερά χωρίς πέδιλα και ο Καταλανός με 60, 70 και 50 μ. αντίστοιχα. Όσον αφορά στις γυναίκες νικήτρια του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αναδείχθηκε η Liv Philip από την Αγγλία με 67 στα σταθερά με πέδιλα (επίδοση που πέτυχε χθες), 52 στο free immersion και 42 μ. σταθερά χωρίς πέδιλα, ενώ κι εδώ είχαμε μοιρασιά στη 2η θέση με την Desirre Balfelt από τη Δανία (50, 42, 30 μ. αντίστοιχα) και τη Georgina Miller από την Αγγλία (51, 43, 28 μ.). Η αυλαία της διοργάνωσης έπεσε αργά χθες το βράδυ με την αποχαιρετιστήρια δεξίωση και τις απονομές, στη Μυλόπετρα, στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης. X.E. - 

***  Α2 βόλεϊ των γυναικών (Όλο το πρόγραμμα)          
   
Ο Ακρίτας υποδέχεται τον Θρίαμβο και ο Μεσσηνιακός πάει Χαλάνδρι
Με διπλό μεσσηνιακό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε χθες λίγο μετά το μεσημέρι η κλήρωση της Α2 βόλεϊ των γυναικών. Η Καλαμάτα έχει την τύχη να εκπροσωπείται τη νέα σεζόν με δύο ομάδες, καθώς ο Ακρίτας κατόρθωσε να παραμείνει πέρυσι στην κατηγορία, ενώ ο Μεσσηνιακός ανέβηκε από το περιφερειακό, ως πρωταθλήτρια Πελοποννήσου.
Αμφότερες συμπεριλήφθηκαν στον Β’ Όμιλο, με τον Ακρίτα να κάνει πρεμιέρα στην Καλαμάτα, υποδεχόμενος στις 19 Οκτωβρίου το Θρίαμβο Χαϊδαρίου, ενώ την ίδια μέρα ο ΜΓΣ θα βρεθεί στο Χαλάνδρι για τον εναρκτήριο αγώνα με τον τοπικό ΓΣ. Ο μεσσηνιακός ..εμφύλιος προέκυψε για την 4η αγωνιστική και αν δεν αλλάξει κάτι θα διεξαχθεί στις 9 Νοεμβρίου.
Οι δύο καλαματιανές ομάδες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους με βασικό στόχο την παραμονή στην Α2, έχοντας σε μεγάλο βαθμό διαφοροποιημένο το ρόστερ τους. Στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ακρίτα ανέλαβε φέτος προπονητής ο Δημήτρης Καθάρειος και θα έχει στη διάθεσή του τις εξής παίκτριες: Νάνσυ Πανταζοπούλου, Ερμιόνη Ιωσηφίδη, Αγγελική Σπηλιωτοπούλου.
Ελίνα Μποτσάκη, Μαρία Χάσκου, Ιωάννα Μαντούδη, Μαρία Κουτίβα, Μελίνα Κατσόγιαννη, Σύνθια Σταθουλοπούλου, Μπέττυ Αργυροπούλου.
Δήμητρα Νικολαροπούλου, Σοφία Καρακύκλα, Ευτέρπη Κουκούης, Αφροδίτη Βέλμαχου, Μήνα Πολύδερα, Ελένη Κάβουρα, Πόπη Αλεξανδροπούλου, Αλεξάνδρα Φουρναράκη, Αφροδίτη Ορφανέα, Έλενα Δεδούση, Αλεξάνδρα Κυβέλου, Θένια Κουτίβα, Βάσω Αθανασοπούλου, Άννα Αρτεμίου, Γωγώ Μαυρέα, Δήμητρα Παυλέα, Θεόνη Μπούνα, Λυδία Μπακαράκη.
Όσον αφορά στο Μεσσηνιακό σταθερή αξία παραμένει η Γωγώ Σουρή που συνεχίζει ως παίκτρια-προπονήτρια, ενώ το περυσινό δυναμικό ήρθαν να ενισχύσουν αρκετά σημαντικά ονόματα.
Στο ρόστερ των «πρασίνων» συμπεριλαμβάνονται οι: Βασιλεία Δόλγυρα, Ελένη Εξηνταβελόνη, Αναστασία Κακριδώνη, Βάσια Καλιδώνη, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σεσίλια Μάνα, Εβελίνα Μπεσή, Ολγα Νίκα, Χρύσα Νταγιοπούλου, Ζωή Παναγοπούλου Νατάσα Ραμούνδου, Ιφιγένεια Σαμπάτη, Αναστασία Σιρίνινα, Σπυριδούλα Σκλήρη, Κωνσταντίνα Τζούλου, Πωλίνα Σπανού, Κατερίνα Φωτεινάκη, Φωτεινή Αντωνοπούλου, Αργυρώ Γεωργουλάκου και Μιράντα Κουτσουροπούλου.

 Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Το πρόγραμμα


  1η αγωνιστική
ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ                      -    ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ
ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                -    ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ                -    ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ             -    ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ                      -    ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ
ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                 -    ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ

2η αγωνιστική                     
ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                 -    ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ                       -    ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ              -    ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ
ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ                  -    ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ       -    ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ
ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ       -    ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ

3η αγωνιστική                     
ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                -    ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ                -    ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ
ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ             -    ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ                      -    ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ                   -    ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ
ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ                      -    ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ

4η αγωνιστική                     
ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                 -    ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ
ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ                      -    ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ                       -    ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ              -    ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ
ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ                  -    ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ
ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ       -    ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ

5η αγωνιστική                     
ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ             -    ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ                -    ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ                      -    ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ
ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ                   -    ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ       -    ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                -    ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ

6η αγωνιστική                             
ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                 -    ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ
ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ                      -    ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                -    ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ
ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ                       -    ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ
ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ              -    ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ
ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ       -    ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ

7η αγωνιστική                             
ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ                   -    ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ                      -    ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ             -    ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ       -    ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ
ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ                  -    ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ                -    ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ

8η αγωνιστική                             
ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                 -    ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ
ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ                      -    ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ
ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                -    ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ                -    ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ                       -    ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ       -    ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

9η αγωνιστική                             
ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ                  -    ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ       -    ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ                   -    ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ                      -    ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ
ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ              -    ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ
ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ             -    ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ

10η αγωνιστική                             
ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                 -    ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ                      -    ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                -    ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ                -    ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ
ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ             -    ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ
ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ       -    ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ

11η αγωνιστική                             
ΑΣΠ ΙΩΝΕΣ                       -    ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ              -    ΕΑ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ                  -    ΓΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΦΙΛΑΘΛΗΤ.ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ       -    ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ
ΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ                   -    ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ                      -    ΓΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΣΩΝΑΣ

***
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
http://www.youtube.com/stamos01 ,             3647     video.-       
http://www.youtube.com/stamatios01 ,         2017     video.- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =           2077   video.- 
Σύνολον                                                         7741    βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    613.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   199 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/  ,.-

*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.-  
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.-  
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.-  
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ  Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~  Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~

1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

~ Η μέθη είναι καταστροφή του λογικού , φθορά της δυνάμεως , πρόωρα γεράματα , θάνατος ολιγοχρόνιος .- { Μέγας Βασίλειος } .-
~ Όποιος γνώρισε τα παραπτώματά του , χαλιναγώγησε τη γλώσσα του , ενώ ο πολυλογάς δεν γνώρισε ακόμα καθώς πρέπει τ, ον εαυτό του .- { Άγ,. Ιωάννης ο Σιναϊτης } .-