Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  16  Σεπτεμβρίου  2014   :

 


****   Μεσσηνιακά  και  άλλα  :



*** Πρόσκληση- πρόκληση για το μνημόσυνο στην Πηγάδα από το Βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση         
           
Πρόσκληση έστειλε χθες το βράδυ ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης για το μνημόσυνο που θα γίνει την Κυριακή στο χώρο της Πηγάδας του Μελιγαλά.
Ακολουθεί το κείμενο όπως ακριβώς εστάλη:
  Ως βουλευτης Μεσσηνιας του Λαικου-Συνδεσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καλω ολους τους Ελληνες πατριωτες στην εκδηλωση μνημης την Κυριακη 21 Σεπτεμβριου και ωρα 9 π.μ στην Πηγαδα του Μελιγαλα.Ειναι αναγκαια η παρουσια ολων μας γιατι το μνημοσυνο αυτο δεν ειναι μονο θρησκευτικο αλλα και  πολιτικο.Οι ΕΛΛΗΝΕΣ αυτοι δολοφονηθηκαν απο το ΚΚΕ, δεν σκοτωθηκαν σε ατυχημα ουτε αυτοκτονησαν ομαδικα και ως εκ τουτου πρεπει να τιμουνται απο τους Εθνικιστες.Για εμας δεν ειναι γιορτη μισους γιατι απλα δεν ονειρευομαστε νεες εκατομβες ουτε δηλωνουμε οπως καποιοι αλλοι οτι εκει εγινε η... ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.Για εμας ειναι τοπος περισκεψης ,εθνικου χρεους και κυριως διατρανωνουμε οτι η ληθη δεν ειναι μονοπλευρη οταν η αριστερα δηλωνει το ετος 2014 οτι το οπλο ειναι παρα ποδα και οτι ο αγωνας του Δ.Σ.Ε συνεχιζεται βεβηλωνοντας το μνημειο της Πηγαδας με συνθηματα μισους...Κι ολα αυτα με την συνεναιση της ΣΑΜΑΡΟΔΕΞΙΑΣ που ανοικτα συνεργαζεται μαζι τους (εδω και καιρο το ΚΚΕ εχει παψει να κανει εκδηλωσεις κατα της κυβερνησης και τις διοργανωνει μονο εναντιον  μας..) δινοντας γη και υδωρ για την παραμονη τους στην εξουσια .Γι'αυτους τους λογους θεωρουμε οτι η παρουσια των σαμαροφυλακων δεν εχει κανενα λογο και βεβαια δεν μιλαμε μονο για στελεχη και βουλευτες αλλα και για ολους αυτους που συνεχιζουν να στηριζουν το ξεπουλημα της πατριδας και τον αισχρο διωγμο των Εθνικιστων με την ψηφο τους.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Λ.Σ
ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ
Υ.ΓΔυστυχως δεν θα μπορεσω να δωσω το παρον γιατι ειμαι υπο κρατηση εντος της οικιας μου.Ευχομαι του χρονου η ημερα μνημης να διοργανωνεται απο το επισημο εθνικιστικο κρατος.

***  Πόλεμος ανακοινώσεων Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ για συνθήματα που γράφτηκαν στην Πηγάδα του Μελιγαλά         
           
Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή για συνθήματα που γράφτηκαν στο μνημείο της Πηγάδας του Μελιγαλά και κατηγορεί ανοιχτά το ΚΚΕ.
Ακολούθησε ανακοίνωση από την πλευρά του Κ.Κ.Ε. που κάνει λόγο για προβοκάτσια.
Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις
Κομμουνιστικές ασχήμιες: Βεβήλωσαν το μνημείο στον Μελιγαλά
Η εμφυλιοπολεμική τακτική που ξεκίνησε το ΚΚΕ και εν γένει η αριστερά κατά τη διάρκεια του Συμμοριτοπολέμου και ουδέποτε απεμπόλησε έως και σήμερα, καλά κρατεί. Από τις ανθελληνικές κορώνες της Κανέλλη, μέχρι τις προκλήσεις των κομμουνιστών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια όλης της χώρας την προηγούμενη εβδομάδα, οι κομμουνιστές ακολουθούν μία στρατηγική αυξανόμενης έντασης.
Τελευταίο τους «κατόρθωμα» είναι η βεβήλωση του μνημείου στον μαρτυρικό τόπο της πηγάδας του Μελιγαλά, του τόπου στον οποίο οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι έσφαζαν και πετούσαν μέχρι και βρέφη. Η δίψα για αίμα του μεταπολεμικού ΚΚΕ παραμένει ασίγαστη, έχοντας μετατραπεί πλέον σε ύβρη εναντίον των θυμάτων τους. Τα θρασίμια του ΚΚΕ, έφτασαν μέχρι του σημείου να βεβηλώσουν ένα μνημείο που θα έπρεπε να τους προκαλεί ντροπή, γράφοντας το όνομα του Άρη Βελουχιώτη και του εθνοπροδοτικού ΕΑΜ ΕΛΑΣ, που αιματοκύλισε την Ελλάδα, για χάρη του «πατερούλη» Στάλιν.
Βεβαίως, τα παραπάνω έρχονται αμέσως μετά τις δηλώσεις – απειλές του βουλευτή του ΚΚΕ, Καραθανασόπουλου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, όπου είπε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της «Ελληνικής Αυγής» ότι «Λίγους σφάξαμε! Έρχεται ο επόμενος γύρος και θα σας φάμε λάχανο». Αυτή η δήλωση Καραθανασόπουλου, αλλά και η μηδενική αντίδραση της πολιτείας σε τόσο αισχρές απειλές, δείχνουν ότι το ΚΚΕ ήταν και είναι ο παρακρατικός βραχίονας του συστήματος της κλεπτοκρατίας, ένα «κόμμα» που με την βία και την ασχήμια του επιχειρεί να συντηρήσει στην εξουσία τους σαμαροβενιζέλους.
Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σχετικά με την προβοκάτσια στο Μελιγαλά
Τη Δευτέρα το μεσημέρι η ΤΟ Καλαμάτας της ΧΑ με ανακοίνωσή της κατηγόρησε με αισχρό τρόπο το ΚΚΕ για «βεβήλωση του μνημείου στον μαρτυρικό τόπο της πηγάδας του Μελιγαλά». Στην πραγματικότητα άθλιοι προβοκάτορες έγραψαν στις μάντρες του μνημείου συνθήματα με κόκκινο χρώμα, τα οποία προσπάθησαν να τα συνδέσουν με το κόμμα μας υπογράφοντας ως «ΚΚΕ», «ΕΑΜ», «ΕΛΑΣ». 
Απ’ ότι φαίνεται οι χρυσαυγίτες της περιοχής επέδειξαν μεγάλη ετοιμότητα στην άμεση απάντηση βάση των  «ατράνταχτων» στοιχείων για να κατηγορήσουν και να σπιλώσουν το ΚΚΕ, λίγες μόνο μέρες πριν την φιέστα που ετοιμάζουν οι συγκεκριμένοι φασίστες στη Πηγάδα.
Αυτές οι προβοκάτσιες καμιά σχέση δεν έχουν με το ΚΚΕ, αντίθετα εξυπηρετούν τους χρυσαυγίτες και τους μηχανισμούς τους για να αποπροσανατολίζουν και να κρύβουν την εγκληματική τους δράση, που αποκαλύπτεται στο λαό.
Ο λαός μας έχει εμπειρία από τέτοιου είδους ενέργειες που σκηνοθετούνται για να φέρουν σε πέρας τα σχέδια των φασιστοειδών και των αφεντικών τους. 
Μόνο το οργανωμένο  εργατικό κίνημα  μπορεί να τσακίσει το φασισμό μαζί με το σύστημα που τον γεννά, αξιοποιώντας την ένδοξη ιστορία του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ.

***  Άρχισαν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (φωτογραφίες)
 
  Άρχισαν χθες οι εγγραφές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για τους πρωτοετείς φοιτητές, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, όσοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγγραφής θα μπορούν να δηλώσουν σε ποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν να μετεγγραφούν. Η δήλωση αυτή, πάντως, δε συνιστά αίτηση μετεγγραφής, αλλά έκφραση προτίμησης. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων, με βάση τα κριτήρια που προβλέπονται από το νόμο και τη διεύρυνση ορισμένων από αυτά τα κριτήρια που αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι 40.000. Ο αριθμός των αιτούντων, πάντως, δε θα γίνει γνωστός παρά στο τέλος της διαδικασίας, δηλαδή στις 26 Σεπτεμβρίου. «Μέχρι τις 26 που τελειώνει η προθεσμία της εγγραφής, θα έχουμε εικόνα πόσοι θα ζητήσουν και μέχρι την Πέμπτη, Παρασκευή που θα βγάλουμε και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, θα μπορούμε να προσεγγίσουμε τον τελικό αριθμό. Αν είναι πολύ μεγάλος, δημιουργείται πρόβλημα με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που θα δεχθούν τα κύματα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποκτήσουν δικαίωμα μετεγγραφής φοιτητές παλαιότερων ετών. Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο πρέπει καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά: -Αίτηση για εγγραφή -Ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης -Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα -Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας -Όσοι πέτυχαν από Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄(90% και 10%), υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη). Σημειώνεται ότι κάποια ιδρύματα της χώρας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Πατρών, Αιγαίου) έχουν πλέον θεσπίσει την ηλεκτρονική εγγραφή, με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας, ενώ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι οι γραμματείες του θα λειτουργήσουν και το προσεχές Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου και την προσεχή Κυριακή, 22 του μηνός, για τη διευκόλυνση των φοιτητών. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ - 

***  Το Σάββατο η κάθοδος της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη         
           
Στις 10.30 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου θα γίνει στο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής στη Μεσσήνη η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας και των ιερών λειψάνων και θα ακολουθήσει η λιτάνευσή τους στις οδούς της Μεσσήνης μέχρι το μετόχι της Μονής Βουλκάνου, όπου και θα παραμείνει για οκταήμερο.
Της υποδοχής και της λιτάνευσης θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ μετά το πέρας της τελετής θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα του αναψυκτηρίου στο κεντρικό πάρκο.
Η κάθοδος της εικόνας σηματοδοτεί και την έναρξη του πανηγυριού της Μεσσήνης.  

***  Ορίστηκαν οι 6 αντιδήμαρχοι στο δήμο Τριφυλίας

  Χθες το μεσημέρι αναρτήθηκε στη Δι@υγεια η υπογραφείσα την ίδια μέρα απόφαση, ορισμού αντιδημάρχων με θητεία δυόμιση ετών, του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα. Η έκπληξη της απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι ενώ είχε δημοσιοποιηθεί, από τον ίδιο το δήμαρχο, ότι ο Γιάννης Αδρακτάς θα οριζόταν πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τελικά πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκε ο Γιάννης Μερκούρης, οποίος, εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων του, είναι πρώτος αναπληρωτής δήμαρχος και έχει την εποπτεία για το σύνολο του προσωπικού (διοικητικού και εργατοτεχνικού)! Επίσης, στις αρμοδιότητες του Σπυρίδωνα Χρονόπουλου, εκτός από την Πολιτική Προστασία και την Πολεοδομία, που είχαν δημοσιοποιηθεί, περιλαμβάνονται και τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις και το εμπόριο. Αξίζει να τονισθεί, δε, ότι σε 3 αντιδημάρχους, τους Γιάννη Αδρακτά, Μαρία Πανουσιοπούλου και Παναγιώτη Τσίγγανο μεταβιβάζονται αρμοδιότητες Ανάπτυξης και Προγραμματισμού! Έμμισθοι αντιδήμαρχοι είναι οι Γιάννης Αδρακτάς, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Παναγιώτης Τσίγγανος και Σπυρίδων Χρονόπουλος, ενώ στους Γιάννη Μερκούρη και Μαρία Πανουσιοπούλου δεν παρέχεται αντιμισθία. Στους 5 εκ των 6 αντιδημάρχων, μεταβιβάστηκαν, εκτός από καθ’ ύλην αρμοδιότητες και αρμοδιότητες κατά τόπο, ανά Δημοτική Ενότητα, ενώ σε κανέναν εκ των αντιδημάρχων δεν μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες σχετικά με τους Αλλοδαπούς - Μετανάστες! - 

***  Στην Καλαμάτα θα διανεμηθούν 20 τόνοι φρούτα         
           
Περί τους 20 τόνους ροδάκινων και νεκταρινιών από τη Δυτική Μακεδονία, που επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Ρωσία αλλά αποκλείστηκαν λόγω του ρώσικου εμπάργκο, θα διανεμηθούν στους αναξιοπαθούντες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έκανε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Ο κ. Νίκας ανέφερε πως στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται άποροι, άτομα που καλύπτουν τις ανάγκες τους από το Δημοτικό Παντοπωλείο, το συσσίτιο, πολύτεκνοι και άλλοι.
Η ποσότητα των φρούτων θα βρίσκεται στην Καλαμάτα την Πέμπτη, οπότε θα γίνει και η διανομή. 

***  Μεσσηνιακός βυθός, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία

 ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΘΩΝΗΜεσσηνιακός βυθός, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία Μπορεί η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων να έχει στην «επικράτειά» της εκατοντάδες αρχαία σκαριά και ολόκληρες αρχαίες πολιτείες κάτω από το νερό, ακόμα και σύγχρονα βυθισμένα πλοία που παρουσιάζουν κάποιο ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά η έδρα της βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της αθηναϊκής στεριάς. Απέναντι από την είσοδο του Ηρωδείου, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από το κτηριό της αντικρίζει κανείς τον Παρθενώνα. Εκεί συναντήσαμε, πριν από λίγες ημέρες, τη δραστήρια προϊσταμένη Αγγελική Σίμωσι, που είναι στη συγκεκριμένη υπηρεσία από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, έχοντας και η ίδια, μάλιστα, πείρα στις καταδύσεις. Και συζητήσαμε μαζί της τα πολλά και ενδιαφέροντα σχέδια της Εφορείας που φαίνεται να μπαίνουν πλέον σε τελική ευθεία: η δημιουργία υποβρύχιων αρχαιολογικών πάρκων στην Πελοπόννησο, οι νέες έρευνες στο ναυάγιο των Αντικυθήρων που ξεκινούν το Σεπτέμβριο, η ανάδειξη βυθισμένων πόλεων, αλλά και το τεράστιο εγχείρημα του σχεδιασμού του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά. Νησιώτισσα με καταγωγή από τη Σύρο και την Εύβοια, η κα Σίμωσι σπούδασε μεν Αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη, αλλά ήταν από τα στελέχη που επελέγησαν να εκπαιδευτούν στις καταδύσεις από τα πρώτα χρόνια κιόλας της Εφορείας Εναλίων, η οποία ιδρύθηκε το 1976. Από τις εναργέστερες αναμνήσεις της είναι μια πολυετής υποβρύχια έρευνα στη Θάσο που έγινε με τη συνδρομή των Γάλλων, αλλά και στο θαλάσσιο πυθμένα της Λήμνου, που κρύβει πλούτο αρχαιολογικών ευρημάτων. Σήμερα οργανώνει και επιβλέπει την υλοποίηση των δράσεων της υπηρεσίας, το ανθρώπινο δυναμικό της οποίας έχει μειωθεί αισθητά, ενώ έχει δυστυχώς σταματήσει να καταβάλλεται στο καταδυόμενο προσωπικό και ένα επιπλέον επίδομα που εισέπρατταν εξαιτίας της επικινδυνότητας της εργασίας τους. Παρ’ όλα αυτά, δε σταμάτησαν να εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, περιμένοντας μια νομοθετική ρύθμιση που θα λύσει το πρόβλημα.Υποβρύχια πάρκα «Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς ότι η Εφορεία Εναλίων πρέπει να ελέγχει με τη βοήθεια του Λιμενικού ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο, που δεν είναι άλλο από τον ελληνικό βυθό με τα εκατοντάδες χιλιάδες διάσπαρτα ευρήματα. Έχουν εντοπιστεί 1.400 αρχαία πλοία και αρκετές πόλεις, καθώς και αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις. Σε οποιοδήποτε έργο μικρής ή μεγάλης κλίμακας που γίνεται στην παραλιακή ζώνη ή μέσα στη θάλασσα, ακόμα και αν είναι μια μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας, οι δύτες μας κάνουν αυτοψία», εξηγεί στην «Κ». «Ήδη, πάντως, έχουμε προχωρήσει αρκετά στο θέμα των επισκέψιμων αρχαιολογικών υποβρυχίων πάρκων. Το πρώτο αφορά στο σύγχρονο δεξαμενόπλοιο Irene Serenade, που είναι βυθισμένο στον κόλπο του Ναυαρίνου, που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015. Ακολουθούν τα δύο αρχαία ναυάγια στη Μεθώνη, που είχαν αντιστοίχως ως φορτίο κίονες και σαρκοφάγους. Επίσης, έχουμε ένα ναυάγιο κλασικής εποχής στην Αλόννησο και άλλα τρία ρωμαϊκά και βυζαντινά ναυάγια στον Παγασητικό». Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Εφορείας εντάσσονται και άλλες δράσεις, με αιχμή τις νέες έρευνες με διεθνούς κύρους ομάδα στο χώρο του ναυαγίου των Αντικυθήρων με μεγάλες φιλοδοξίες, καθώς εντοπίστηκε και δεύτερο σκαρί δίπλα σ’ εκείνο όπου ανασύρθηκε ο μηχανισμός. Παράλληλα, συνεχίζονται και άλλες έρευνες στον Ευβοϊκό Κόλπο για εντοπισμό ναυαγίων, στο βυθισμένο οικισμό κοντά στο σπήλαιο Φράγχθι στην Αργολίδα, στο νησάκι Μήτρος στην Αταλάντη, όπου υπάρχει επίσης βυθισμένος οικισμός. Σε αυτές τις περιπτώσεις συλλέγονται τα κινητά ευρήματα και γίνεται αποτύπωση. Επίσης, στον προμαχώνα Μακρυγιάννη, μέσα στο Φρούριο της Πύλου, φιλοξενήθηκε πρόσφατα μια έκθεση για τις τρεις βυθισμένες πόλεις της Νότιας Πελοποννήσου: την προϊστορική πόλη της Μεθώνης, το Παυλοπέτρι και τα Πλύτρα στη Λακωνία. ΠΗΓΗ: «Καθημερινή» - 

*** Νέες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσσηνία από την Costa Navarino          
   
Επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας δρομολογούν νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, ωθούμενοι και από τη σημαντική αύξηση που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στον ελληνικό προορισμό κατά την τελευταία διετία.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του τρίτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και γκολφ στην Costa Navarino. Από τις δύο νέες επενδύσεις θα δημιουργηθούν περί τις 200 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας στο δημοφιλή προορισμό της Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε στον Επενδυτικό Νόμο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας Byzantium S.A. για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 332 δωματίων με 820 κλίνες, στην περιοχή του Ριζόμυλου της Costa Navarino. 
To συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος θα φθάσει σε 49,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 14,94 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης μετά το 2ο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της ανέρχεται σε 150. 
Τα παραπάνω ανέφερε σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία προσθέτει ότι στον Επενδυτικό Νόμο εντάχθηκε επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας Πανόραμα Α.Ε. για τη δημιουργία γκολφ στην περιοχή Κυνηγός της Costa Navarino. 
Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος θα φθάσει σε 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 7,05 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν 46 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας.

*** Προκήρυξη υποτροφιών από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

  Η 5η Προκήρυξη Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας». Ο δικαιούχος υπότροφος δύναται να συνεχίσει να λαμβάνει την υποτροφία έως τη λήψη του πτυχίου του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εξάμηνα σπουδών του Τμήματος φοιτήσεώς του, εφόσον πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Με την προκήρυξη αυτή οι υποτροφίες που χορηγεί η Εκκλησία της Μεσσηνίας σε απόρους φοιτητές ανέρχονται στις 38. Τηλ. επικοινωνίας: 6937482151 Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: taamfimm@yahoo.gr

***  Πολλές διαμαρτυρίες για την επιστροφή της εικόνας στη Δήμιοβα
 
Έντονες διαμαρτυρίες δεχτήκαμε από πολλούς προσκυνητές για την επιστροφή της εικόνας στη Μονή Δημιόβης την Παρασκευή. Παράπονα υπήρξαν και κατά την κάθοδο της εικόνας, αλλά την Παρασκευή ήταν περισσότερα. Όπως μας μετέφεραν, κάθε χρόνο αρκετοί πιστοί ακολουθούν την εικόνα σε μεγάλο ή σε όλο το μέρος της διαδρομής από την εκκλησία των Γιανντσανίκων έως το Μοναστήρι. Το ίδιο είχαν σκοπό να κάνουν και την περασμένη Παρασκευή, αλλά το πρόγραμμα που τηρείται επί δεκαετίες άλλαξε χωρίς καμία προειδοποίηση. Ειδικότερα, μας ανέφεραν πως μετά τη λειτουργία στην εκκλησία η εικόνα αναχωρούσε και, έπειτα από μικρές στάσεις, έφτανε στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα). Εκεί παρέμενε για λίγο και κατόπιν συνέχιζε τη διαδρομή της για το Μοναστήρι. Μάλιστα, πολλοί περιμένουν την εικόνα στην Παναγίτσα, κι αυτό έκαναν και την Παρασκευή. Ωστόσο, η εικόνα μετά την εκκλησία σταμάτησε σε ιδιωτικό εκκλησάκι σε ιδιόκτητο χώρο, όπου από τις 11 περίπου το πρωί θα παρέμενε έως τις 5.00 το απόγευμα, οπότε και θα ξεκινούσε εκ νέου. Πολλοί, λοιπόν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για τη χωρίς ενημέρωση αλλαγή του προγράμματος και για τις πολλές ώρες, καθώς ο κόσμος που ακολουθούσε ήταν αδύνατον να κάθεται κάτω από τον ήλιο μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η επιστροφή στο Μοναστήρι. Μάλιστα, κάποιοι μας είπαν πως επικοινώνησαν διαμαρτυρόμενοι με τη Μητρόπολη κι αν μας μετέφεραν σωστά, τους ενημέρωσαν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση για όσα συνέβαιναν, ούτε όμως ότι είχε αλλάξει το πρόγραμμα. Δεν ξέρουμε τι λέει η Μητρόπολη για όλα αυτά, πάντως αρκετός κόσμος ταλαιπωρήθηκε και πικράθηκε με κουβέντες που δε θέλουμε να μεταφέρουμε. Β.Β. - 

***  Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε η Alpha Bank         
   

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε η Alpha Bank και ισχύει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2014. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην τράπεζα οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής.
Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ρητώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ  

***  Εικόνες στην Καλαμάτα του σήμερα
   

Οι παραπάνω εικόνες δεν είναι από ένα απόμερο δρομάκι, αλλά από την Ψαρών, οδό παράλληλη του Πάρκου ΟΣΕ. Προφανώς, κάποιος, κάποια, κάποιοι άστεγοι «μένουν» εκεί. Εικόνες του σήμερα… Ω - 
*** Παρουσίαση του βιβλίου «Η Μεσσηνία στη δίνη του Εμφύλιου» την Κυριακή στο Μελιγαλά         
           
Το βιβλίο «Η Μεσσηνία στη δίνη του Εμφυλίου», του ταξιάρχου ε.α. της Χωροφυλακής, Νικ. Κουτρουμπή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», θα παρουσιάσουν στις 11.30 το πρωί της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελιγαλά, στο πλαίσιο του μνημοσύνου που θα τελεσθεί νωρίτερα, ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, Φωτ. Βλάχος και ο γιατρός Αθαν. Μπερσής, με συντονιστή τον καθηγητή Χρ. Μπένο.
Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ιστορικό και αναφέρεται στην περίοδο της κατοχής, 1941-1944.
Στο πρώτο μέρος ο συγγραφέας περιγράφει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, από την εμπλοκή της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κατοχή και στην εθνική αντίσταση.
Στη συνέχεια αναφέρεται στην ίδρυση των αντιστασιακών οργανώσεων και στον ανταγωνισμό που αναπτύχθηκε, γεγονός που κατέληξε στη σύγκρουση και τον εμφύλιο σπαραγμό.
Η εκδήλωση θα κλείσει με σύντομη ομιλία του συγγραφέα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
 
***  Ο Δήμος ξέχασε τους προσκόπους (;)

Η σκηνή της φωτογραφίας αποτέλεσε το Αρχηγείο των εκατοντάδων προσκόπων από όλη την Ελλάδα που βρεθήκαν στην Καλαμάτα μετά τους σεισμούς του 1986. Το Σάββατο έγινε μια μικρή τελετή από το Δήμο γι’ αυτή την επέτειο. Οι διοργανωτές, από παράλειψη φαντάζομαι, δεν κάλεσαν τους προσκόπους της πόλης. Ελπίζω σε άλλες τέτοιες εκδηλώσεις να υπάρχει περισσότερη γνώση και σεβασμός σε ανθρώπους που στήριξαν την πόλη και τους ανθρώπους της σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές.-Το παραπάνω σχόλιο γράφηκε στο Facebook από μέλος των Προσκόπων της Καλαμάτας -

***  Αντιστοιχίσεις Τμημάτων Τ.Ε.Ι. για τις μεταγραφές των σπουδαστών
 
Αντιστοιχίσεις Τμημάτων Τ.Ε.Ι. που αφορούν στη διαδικασία μεταφοράς θέσεων εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. Δείτε εδώ το Φ.Ε.Κ. - 

*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** ΦΟΚ: Με επίδειξη-κάλεσμα στην κεντρική πλατεία ξεκίνησε η νέα σεζόν (φωτογραφίες)         
   
 
 
 
Όμορφες όσο και εντυπωσιακές στιγμές πρόσφεραν το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας περίπου 20 αθλήτριες της αγωνιστικής ομάδας και του τμήματος ελπίδων του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας. Όπως και πέρυσι ήταν ο τρόπος που επέλεξαν οι υπεύθυνοι του ΦΟΚ για να …θυμίσουν στον κόσμο την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, να παρουσιάσουν τα προγράμματα που λειτουργούν, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους και κάνοντας τις πρώτες εγγραφές. Μάλιστα από φέτος εκτός από τη ρυθμική, την αεροβική και τη γυμναστράδα που απευθύνονται σε κορίτσια από 4 ετών και νεαρές κοπέλες προστίθενται δύο ακόμη επιλογές άθλησης και πιο συγκεκριμένα zoumba και αερόμπικ για γυναίκες και αγωνιστική αεροβική γυμναστική από 6 ετών.
Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας στην Τέντα, υπό τις οδηγίες των έμπειρων γυμναστριών του Ομίλου, ενώ καθημερινά από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιούνται εκεί και εγγραφές. 
Στις δραστηριότητες του ιστορικού Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότερα από 100 κορίτσια, με προσανατολισμό τόσο την άθληση, το ωραίο σώμα και την υγεία, όσο και τον πρωταθλητισμό. Ο ΦΟΚ έχει να επιδείξει τόσο στην ιστορική του διαδρομή, όσο και στη σύγχρονη εποχή πολυάριθμες επιτυχίες των αθλητριών του, σε πανελλήνιο ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, ενώ παγκόσμιο σημείο αναφοράς αποτελεί το διεθνές κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής που έχει μπει στην 3η δεκαετία της ζωής του και στο οποίο προστέθηκε από πέρυσι το Elegant Cup, μια διεθνής διασυλλογική διοργάνωση για μικρότερες ηλικίες.
  
*** Με επιτυχία το 3ο κύπελλο "Εθελοντή Δότη" στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
   
 
 
 
Με επιτυχία και ο 1ος κολυμβητικός αγώνας
Το κολυμβητικό σκέλος του 3ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου διεξήχθη με επιτυχία χθες το πρωί, δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Περισσότεροι από 50 κολυμβητές και κολυμβήτριες, χωρίς να είναι όλοι τους αθλητές,  έλαβαν μέρος στους αγώνες ενός ή δύο χιλιομέτρων, προβάλλοντας τον ιερό σκοπό της διοργάνωσης που είναι η αισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα δώρα ζωής, όπως είναι η προσφορά αίματος, μυελού των οστών και ομφαλικού αίματος.
Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου η επιστημονική ομιλία του Διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και αντιπροέδρου του ΝΟΚ, Γιάννη Αδαμόπουλο, η οποία είχε σημαντική ανταπόκριση και μάλιστα άμεση, καθώς περίπου 20 συνάνθρωποί μας έδωσαν δείγματα ιστοσυμβατότητας και εγγράφηκαν στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών, με τη διαδικασία να συνεχίζεται.
Το 3ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τη δεύτερη μέρα των ιστιοπλοϊκών αγώνων όπτιμιστ και λέιζερ 4.7 στους οποίους αγωνίζονται περίπου 40 σκάφη του ΝΟΚ, του Αιόλου και του ΝΟ Λακωνίας.  Χ.Ε. 
 
***Η φετινή μάχη για τη Μαύρη Θύελλα θα είναι πιο δύσκολη και πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι
 
Το νικηφόρο ξεκίνημα της Καλαμάτας δημιούργησε κλίμα ευφορίας, τόσο στις τάξεις της διοίκησης όσο και στο αγωνιστικό τμήμα, ενδεχομένως και σε μερίδα των φιλάθλων της ομάδας, μολονότι κάποιοι δεν εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα που παρουσίασε κόντρα στην Κύμη, όμως, για όσους γνωρίζουν καλά τα δεδομένα, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ίσως το δυσκολότερο της Γ’ εθνικής στο οποίο έχει λάβει μέρος η Μαύρη Θύελλα. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Νίκος Κουρμπανάς έκανε αναφορά σε αυτό μιλώντας για «μάχη» και βεβαίως τέτοια αναμένεται να δίνει η Καλαμάτα κάθε αγωνιστική σχεδόν, απέναντι σε όλα τα σωματεία του 3ου Ομίλου. Η αλήθεια είναι ότι η ισχυροποίηση του Παναργειακού με παίκτες όπως είναι ο Μπρέσκα και ο Πόι, η επιδίωξη διεκδίκησης του Πανελευσινιακού να κερδίσει αυτό που έχασε πέρυσι την τελευταία αγωνιστική, η πάντοτε σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Αιολικός, αλλά ακόμη και η Βάρδα, που θέλει να μπει μεταξύ των βασικών διεκδικητών όπως είναι βεβαίως και η Καλαμάτα, καθιστούν την ποδοσφαιρική πραγματικότητα του 3ου Ομίλου εξαιρετικά δύσκολη. Αναφέραμε τα παραπάνω ονόματα, όμως υπάρχουν και κάποια ακόμη που δεν θα παίξουν ρόλο κομπάρσου. Ζακυνθιακός, Αχαϊκή, Μανωλάδα, Λουτράκι και ίσως κάποιες ομάδες ακόμη, θα παίξουν το δικό τους ρόλο, διαμορφώνοντας πολλές φορές αποτελέσματα. Προφανώς όλα αυτά τα γνωρίζει και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο ο κ. Κουρμπανάς, που με το καλημέρα θέλησε να το μεταφέρει και στους φιλάθλους της ομάδας – το έχει κάνει ήδη στους παίκτες του - , θεωρούμε ότι ισχύει το ίδιο και για τους διοικούντες και για όλους όσοι ασχολούνται με τη Μαύρη Θύελλα. Και για να έρθει επιτέλους η επίτευξη του ονείρου της επιστροφής στη Β’ εθνική, θα πρέπει άπαντες να δουλέψουν με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας, βάζοντας στην άκρη εγωισμούς και προσωπικά οφέλη.Από χθες κιόλας το μυαλό στα Μέγαρα Η νίκη επί της Κύμης έχει περάσει ήδη στο παρελθόν και το μυαλό όλων βρίσκεται στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής στα Μέγαρα, κόντρα στον μάλλον αδύναμο Βύζαντα, που έχασε εύκολα στη Βάρδα με 2-0. Η Καλαμάτα μπαίνει χωρίς ουσιαστικές ανακατατάξεις στο δρόμο της προετοιμασίας, καθώς δεν υπολογίζονται Αργυρόπουλος, Σκάρος, Δημητριάδης, ενώ η κατάσταση του Σαλαπάτα δεν δείχνει τόσο σοβαρή, ώστε να τον κρατήσει εκτός μάχης.Ικανοποιημένος ο Κουρμπανάς, ευχαρίστησε τον κόσμο και μίλησε… για μάχη Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Κουρμπανάς και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι, στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς, αφού η ομάδα ξεκίνησε με το δεξί, ξεπερνώντας άγχος και δυσκολίες της πρεμιέρας. «Η πρεμιέρα πάντα κρύβει δυσκολίες. Κινηθήκαμε σε καλά επίπεδα και θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει και σε άλλα γκολ», τόνισε για το ματς ο τεχνικός της Καλαμάτας και συμπλήρωσε: «Το θετικό για εμάς ήταν πως καταφέραμε να κρατήσουμε του αντιπάλους μας μακριά από την εστία μας αλλά από την άλλη δεν είχαμε την φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό να τελειώσουμε τις φάσεις και να φτάσουμε στο 2-0». Μιλώντας γενικότερα για την σεζόν, ο έμπειρος τεχνικός, σημείωσε: «Θεωρώ πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο από το περυσινό. Αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη». Τέλος, για την παρουσία του κόσμου, είπε: «Ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας διψάει για ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στο σημερινό ματς και την βοήθειά τους».Χρ. Καλαντζής: «Δυνατότητες για περισσότερα» Ο κορυφαίος του αγώνα, Χρήστος Καλαντζής, από την πλευρά του επισήμανε: «Κάναμε το ξεκίνημα που θέλαμε. Πετύχαμε τη νίκη με πολύ καλή παρουσία και μάλιστα είχαμε τις ευκαιρίες να φτάσουμε σε πιο ευρύ σκορ. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, εμείς δείξαμε κάποια πράγματα και πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες για ακόμη περισσότερα στα ματς που έρχονται».Τ. Σαλαπάτας: «Κρατάμε τους βαθμούς και συνεχίζουμε» Ο Τέλης Σαλαπάτας ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 40’ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, είπε για το νικηφόρο ξεκίνημα το οποίο μάλιστα ήρθε με δικό του γκολ: «Υπήρχε αναμφισβήτητα το άγχος της πρεμιέρας καθώς αυτά τα ματς κρύβουν παγίδες αλλά καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε με επιτυχία. Έχουμε δουλέψει πολύ αυτό το διάστημα και περιμέναμε πως και πως το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ, μπήκαμε δυνατά, σημειώσαμε το γκολ και είχαμε τις ευκαιρίες και για άλλα. Κρατάμε το καλό ξεκίνημα, τους βαθμούς και συνεχίζουμε το ίδιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για τα ματς που ακολουθούν». Από την πλευρά του, ο προπονητής της Κύμης, Ευάγγελος Ντόβολης, είπε για το ματς: «Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα. Κάναμε πολλά λάθη στο ξεκίνημα και εκεί κρίθηκε το ματς για εμάς. Η ομάδα μας είναι καινούργια, υπάρχει το ταλέντο ίσως όχι το βάθος που είχαμε πέρυσι. Πρωταρχικός μας στόχος θα είναι η παραμονή και εύχομαι στην Καλαμάτα να πραγματοποιήσει τους στόχους της», ενώ ο Ηλίας Δήμου, επισήμανε: «Αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια ομάδα με ιστορία και προσπαθήσαμε να δείξουμε χαρακτήρα. Κάναμε λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουμε στην συνέχεια. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να εξασφαλίσουμε κατ΄ αρχάς την παραμονή και από εκεί και πέρα να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται». - 

Live Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μ. (21:45) για μια βραδιά... μαγική
*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης  2-1  , (2-1) .-
Τα  γκολ :
Οι αρχικές συνθέσεις...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 21:45
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι, Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι, Μήτρογλου.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Χόρχε Μπούργος): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι, Σουάρεθ, Γκαρθία, Μάντζουκιτς.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Πορτογάλος Προένσα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μιράντα και Σοάρες. Πορτογάλοι βέβαια και οι βοηθοί περιοχής, Ντε Σόουζα και Κάπελα.
Tuesday September 16, 2014 21:35
Ο Μίτσελ έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους:
Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτη, Βέργο, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκη, Διαμαντάκο, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Γιαννούλη, Ρομπέρτο, Κασάμι, Μανιάτη, Μαζουάκου, Μέγιερι, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου, Εντινγκά, Σαλίνο, Σιόβα και Χουτεσιώτη.
Αντίστοιχα, την 20μελή αποστολή των Ισπανών αποτελούν οι: Μογιά, Όμπλακ, Γκοντίν, Σικέιρα, Ανσάλντι, Χέσους Γκάμεθ, Χουανφράν, Μιράντα, Χιμένεθ, Μάριο Σουάρεθ, Τιάγκο, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία, Αρντά, Γκάμπι, Σαούλ, Τσέρτσι, Γκριζμάν, Μάντζουκιτς, Ραούλ Χιμένεθ.

Το υπόλοιπο αποψινό πρόγραμμα έχει ως εξής:


Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου

1ος όμιλος
Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης  3-2  , (2-1) .-  ( 13΄Μαζουάκου , 30΄ Αφελάϊ , 38΄Μάντζουκιτς ,)-  73΄Μήτρογλου ,  86΄Γκρίσμαν ,
Γιουβέντους - Μάλμε  2-0   , (0-0) .-
59΄, 90΄Τέβες ,
2ος όμιλος
Λίβερπουλ - Λουντογκόρετς  2-1  , (0-0) .-
Ρεάλ Μαδρίτης - Βασιλεία  5-1 , (4-1) .-  (αυτ. Σουχί 14', 30' Μπέιλ, 32' Ρονάλντο, 37' Χάμες - 38' Γκονζάλες)-  80΄ Μπενζεμά ,

3ος όμιλος
Μονακό - Λεβερκούζεν  1-0  ,(0-0) .- 61΄Μουτίνιο ,
Μπενφίκα - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης  0-2    ,(0-2) .-  (5΄ Χούλκ  ,21' Βίτσελ)-

4ος όμιλος
Γαλατάσαραϊ - Άντερλεχτ   1-1 , (0-0) .-
Ντόρτμουντ - Αρσεναλ    2-0    , (1-0) .-  (45' Ιμόμπιλε)- 47' Αουμπαμεγιάνγκ , )

~*  Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου

1ος όμιλος
Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης
Γιουβέντους - Μάλμε

2ος όμιλοςΛίβερπουλ - Λουντογκόρετς
Ρεάλ Μαδρίτης - Βασιλεία

3ος όμιλοςΜονακό - Λεβερκούζεν
Μπενφίκα - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης

4ος όμιλοςΓαλατάσαραϊ - Αντερλεχτ
Ντόρτμουντ - Αρσεναλ

 
** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2057     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2077   video.- 
Σύνολον                                                       7781   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    643.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   228 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/

~ http://bromobrysi.blogspot.gr/2014_03_01_archive.html ,

~*  https://www.facebook.com/groups/1457837701152462/   ,  ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  Μέλη  ,

~** https://www.facebook.com/groups/501422786670498/  , Αμφικτυονία-Amphictyonic League Ελληνισμού .-


 ~* http://www.siatista.info/ .- ΣΙΑΤΙΣΤΑ .-


~ https://www.facebook.com/groups/adieksodosnews/ , Αγγελος Πολύζος  .-


~ https://www.facebook.com/ancientmessini , Αρχαία  Μεσσήνη ….


~ https://www.facebook.com/groups/758309067562640/  Αγρίνιο Ενημέρωσης .- 


                                                           

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-~
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: