Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  2014   :


***  Μεσσηνιακό  άρωμα  στην ενημέρωση  και  άλλα  :


~ Άδικος  δικαστής  , μολυσμένη συνείδηση ! {Όσιος Ευάγριος} .-
~ Εάν πράττουμε το δίκαιο , αυτό θα μοιάζει σαν να προσφέρουνε θυσία (και λογική λατρεία) στον Θεό .- {Μέγας  Αθανάσιος } .-

***  Εισέβαλαν σε σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα… 

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε αργά το βράδυ της Πέμπτης ένα ζευγάρι στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών. Γυρίζοντας στο σπίτι τους, αντίκρισαν τις κρεβατοκάμαρες ανάστατες και τα χρήματα να λείπουν. Μιλώντας στο Φιλιατρά News ο ιδιοκτήτης Γ. Β. είπε ότι όλα έγιναν από τις 9.30 το βράδυ μέχρι τις 00.30 που είχαν φύγει με τη σύζυγό του για φιλικό τους σπίτι. Στο σπίτι είχε μείνει μόνη της η ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Οι δράστες -όπως μας είπε- δεν παραβίασαν καμία πόρτα, αλλά σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας από την πίσω μεριά και κινήθηκαν μόνο στις κρεβατοκάμαρες. Γυρίζοντας το ζευγάρι κατά τη μία τα ξημερώματα, και μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρα, αντίκρισαν ένα δωμάτιο ανάστατο. Τα ρούχα από τις ντουλάπες πεταμένα έξω, το στρώμα εκτός θέσης και τα συρτάρια από τα κομοδίνα άδεια και αναποδογυρισμένα. Αμέσως αντιλήφθηκαν ότι έλειπαν τα χρήματα (αρκετά μεγάλο ποσό) και ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, που κατέγραψε το συμβάν. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. - 

***  Ενημέρωση προέδρου στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εφετείου Καλαμάτας. Όσο για το θέμα της ημερήσιας διάταξης, είναι η ενημέρωση των μελών από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου για τα θέματα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που έγινε στα Καλάβρυτα στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου (Σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ασφαλιστικές εισφορές, προβλήματα στις σχέσεις Δικηγορικών Συλλόγων και τραπεζών αναφορικά με τις δικηγορικές υπηρεσίες, αδυναμία Ελλήνων δικηγόρων στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους, κατάργηση μεταβατικών Μονομελών Πλημμελειοδικείων), καθώς και για τρέχοντα ζητήματα. - 

***   Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο της Κωνσταντίνας Κουτσουμπού «Δημοσιογραφικά, της πένας παιχνιδίσματα» θα παρουσιαστεί σήμερα Κυριακή, στις 7.00 το απόγευμα, στο «καφέ σινέ», τέρμα της οδού Αρτέμιδος. Την παρουσίαση θα κάνουν η κα Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος, και ο κ. Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος. - 

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  1o Antifa League στην Καλαμάτα

Το 1o Antifa League διοργανώνεται σήμερα στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του 3ου Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της πόλης, που θα διεξαχθεί στο Πάρκο Λιμενικού, στις 4 και 5 Οκτωβρίου. Το τουρνουά ποδοσφαίρου - μπάσκετ θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων σήμερα στις 5.00 το απόγευμα. Στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές σημειώνουν: «Προσκαλούμε όλες και όλους τους αντιφασίστες/ριες και αντιρατσιστές/ριες όλων των εθνικοτήτων και ηλικιών να συμμετάσχουν στο 1ο ANTIFA LEAGUE της πόλης μας στο πλαίσιο του 3ου Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας. Το ANTIFA LEAGUE περιλαμβάνει τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και μπάσκετ 3x3 και θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου από τις 5.00 μ.μ. στο Πάρκο του ΟΣΕ με σύνθημα: να σουτάρουμε φασίστες και ρατσιστές έξω από τις γειτονιές μας». Α.Π. - 

*** «Στάση» στην Κύμη για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου         
            
Στην Εύβοια βρίσκεται από χθες το βράδυ η αποστολή της Καλαμάτας, προκειμένου να αντιμετωπίσει στην Κύμη, το ομώνυμο Σωματείο, για την 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής, έχοντας θέσει ως στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του συγκεκριμένου θεσμού. Ο Νίκος Κουρμπανάς πήρε άλλωστε όλους σχεδόν τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές του, αφήνοντας εκτός αποστολής μονάχα τον Χρήστο Καλαντζή για να πάρει κάποιες ανάσες ξεκούρασης, δείχνοντας ότι θα ζητήσει τη νίκη και την πρόκριση. Η Καλαμάτα θα παραταχθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει το βάρος των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αφήνοντας χώρο μονάχα για λιγοστές αλλαγές. Το πιθανότερο είναι ότι οι Πάππος, Νιφορόπουλος, Χριστοφιλέας, Τριάντος, Ρούσσης, Λουμπαρδέας, Μαρτίνος, Τσάτσος, Χαρίτος, Γεωργακόπουλος θα είναι στο αρχικό σχήμα, στο οποίο διεκδικούν θέση οι Ζάρκος, Κουντάνης και Σκαρλάτος. Μαζί με τους παραπάνω την αποστολή συμπληρώνουν οι Μούζος, Βασιλόπουλος, Κακαλής και Νικολόπουλος.
Την αποστολή ακολούθησαν οι Χρήστος Λουκάς και Κώστας Γυφτέας, όμως ενδέχεται να βρεθούν σήμερα στην Κύμη και κάποια από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.
Από την άλλη πλευρά στο πλευρό του κ. Κουρμπανά δεν θα βρίσκεται ο Ιωσήφ Λουκάς, καθώς ο νεαρός συνεργάτης του Κορίνθιου τεχνικού, θα «κατασκοπεύσει»  Κιβέρι και Ζακυνθιακό, δύο ομάδες που θα βρει στο δρόμο της το προσεχές διάστημα η Καλαμάτα, στο μεταξύ τους παιχνίδι Κυπέλλου.
  Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των σημερινών αγώνων
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα και οι διαιτητές – βοηθοί των σημερινών αναμετρήσεων του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής για τον 3ο όμιλο, έχουν ως εξής:
 
1.- ΑΟ Κύμης – Μαύρη Θύελλα  0-1 .-^
Τσαγκαράκης (Κορινθίας), Λυμπερόπουλος (Αθηνών), Πυργάκης (Κορινθίας).
  1. 2. ΑΟ Λουτράκι – Μανδραϊκός 1-0 .- ^
  2. Αδαμόπουλος (Ζακύνθου), Καραλής (Ηλείας), Γκοτσόπουλος (Αχαΐας)
  3. 3 Αχαϊκή – Πανελευσινιακός  0-4 .- ^
  4. Ψυχούλας (Βοιωτίας), Μπούνος (Φωκίδας), Καραγιάννης (Φθιώτιδας)
  5. 4.Ερμής Κιβερίου – Ζακυνθιακός   3-1 .- ^
  6. Νίκας, Αδαμόπουλος (Μεσσηνίας), Σταματάκος (Λακωνίας)
  7. 5. Δόξας Νέας Μανωλάδας – Βύζας Μεγάρων 0-0  πεν.  6-5 .- ^
  8. Κόλλιας (Αργολίδας), Τσιρίνης (Αχαΐας), Σκούρτης (Κορινθίας)
  9. 6. Παναρκαδικός – Παναργειακός   0-1 .- ^
  10.  Παπαδόπουλος, Γκαβέρας, Οικονόμου (Αχαΐας)
  11. 7. ΠΑΟ Βάρδας – Αστέρας Μαγούλας  3-0 .- ^
  12. Σχίζας, Νιδριώτης, Τάμαλης (Αθηνών).
 Έτοιμο το περίπτερο της Καλαμάτας στο λιμάνι
Εντός των επόμενων ωρών, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ή το αργότερο μέχρι αύριο θα είναι έτοιμο το περίπτερο της Καλαμάτας στο λιμάνι, όπως μας επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και διαφήμισης της Μαύρης Θύελλας Νίκος Νίκας, που έχει δώσει μεγάλη πνοή στο συγκεκριμένο κομμάτι από το διάστημα της εμπλοκής του και έπειτα. 

***  Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων Α΄ και Α1 τοπικής και το σημερινό πρόγραμμα (φωτογραφίες)         
     
  
 
 
 
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, αλλά και της πρεμιέρας της Α1 κατηγορίας, είχαν ως εξής:

Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Κορώνη – ΑΣ Ανδρούσας 0-1
Μεσσηνιακός – Ολυμπιακός Κ. 0-1
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πύλος 3-2
Πάμισος Μ. – Εράνη Φ. 1-0

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κεραυνός Κ. – Μιλτιάδης 1-0
Ομόνοια – Χανδριναϊκός 4-1
ΑΟ Φαραί – Άμφεια  5-0

  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Ενδιαφέροντα ματς σε Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, «Γ. Λουκαρέας», Αρφαρά
Τέσσερα ενδιαφέροντα ματς περιλαμβάνεται το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων περιμένει τον ΑΟ Σπερχογείας, ο ΑΟ Κυπαρισσίας φιλοξενεί τον Εθνικό Μελιγαλά, ο Απόλλων Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον νεοφώτιστο ΑΟ Ασπροχώματος, ενώ ο Αστέρας Αρφαρών «συγκρούεται» με τον Δωριέα Δωρίου.

~  Τ. ΑΓΡΑΣ – ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  0-1 .- ^
Με στόχο την παρθενική νίκη (μετά την ήττα στην Πύλο), αντιμετωπίζει τον ΑΟ Σπερχογείας ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων. Ο τεχνικός Δημήτρης Παναγιώτου θα έχει στη διάθεσή του τους Χαράλαμπο Νάκο, Γιώργο Παπανδρεόπουλο, Χρυσόστομο Δημητρόπουλο (αποθεραπεύτηκαν).
Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Άκη Δημόπουλου, Νίκου Μπακάκη (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει το συγκρότημα της Σπερχογείας, παραμένοντας στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Βασίλη Βασιλόπουλου, Χρήστου Ζουμπόπουλου (για διάφορους λόγους).

  ~ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ Μ.  2-1 .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θέλει να συνδυάσει κόντρα στον Εθνικό Μελιγαλά ο ΑΟ Κυπαρισσίας. Ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης δε θα έχει στη διάθεσή του τους Σάκη Σταματόπουλο, Γιώργο Παναγόπουλο (απέχουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), Ηλία Κυριακούλη (στρατευμένος).
Ενισχυμένος με τον Ιούλιο Ντούζια (εξέτισε την ποινή του) θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Μελιγαλά. Ο τεχνικός Γιώργος Καλόμαλος και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα.

  ~ ΑΠΟΛΛΩΝ Κ. – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  5-0 .- ^
Να «ζευγαρώσει» τις νίκες (μετά το «διπλό» στ’ Αρφαρά) θα επιδιώξει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Ασπροχώματος ο Απόλλων Καλαμάτας, παραμένοντας στο ρετιρέ. Ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος θα έχει στη διάθεσή του και τον Κώστα Μάλαμα (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί).
Νοκ άουτ είναι οι Δημήτρης Γιακουμής (τιμωρημένος) και Σωτήρης Φουρναράκος (τραυματίας).
Καλή εμφάνιση και ό,τι βγει είναι ο στόχος της ομάδας του Ασπροχώματος. Ο τεχνικός Πέτρος Χιώτης προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Κώστα Ζησιμάτου, Χρήστου Πολίτη, Νίκου Δημητρίου, Αλέκου Καραχάλιου, Δημήτρη Κουρούπη, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).

~ ΑΡΦΑΡΑ – ΔΩΡΙΟ  1-3 .- ^
Χωρίς τον Σωτήρη Καρτερολιώτη (τιμωρημένος) υποδέχεται τον Δωριέα Δωρίου ο Αστέρας Αρφαρών. Ο τεχνικός Τάκης Βούτσας και οι ποδοσφαιριστές του βλέπουν μόνο νίκη για να καλύψουν τη βαθμολογική απώλεια από την  εντός έδρας ήττα στο ματς της πρεμιέρας με τον  Απόλλωνα Καλαμάτας.
Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» η ομάδα του Δωρίου. Ο προπονητής Γιάννης Αντωνόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Άγγελου Κουλουρά (τραυματίας).

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 2ης  αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα - 4.30 μ.μ.
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας – Σπερχογεία 0-1 .-
 Ζαρακοβίτης, Καστανάς, Αντωνόπουλος
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Εθνικός Μελιγαλά  2-1 .-
 Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος  5-0 .-
Πλακογιάννης, Τσαούση, Κατσάς
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Δώριο  1-3 .-
Γιαννόπουλος, Καλογερόπουλος, Τσοπανάκης.

 “Καθαρό» διπλό και… απόλυτο
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΠΑΔΕΑΣ (48΄) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και ακόμη περισσότερο στα νικηφόρα αποτελέσματα έδωσε χθες το απόγευμα ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, επικρατώντας εκτός έδρας του Μεσσηνιακού με σκορ 1-0 στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, αποτέλεσμα το οποίο διατηρεί τους ερυθρόλευκους στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Το συγκρότημα του Γιώργου Πολυμενέα δεν επηρεάστηκε από τον αγωνιστικό χώρο, ούτε από την απουσία του Χρήστου Αριτζή, ελέγχοντας πλήρως το ματς σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκειά του και δικαιώθηκε χάρις στο χρυσό γκολ του Παναγιώτη Παπαδέα στο 48΄ και αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες με σημαντικότερη το δοκάρι του Αλεξανδρόπουλου στο 39΄. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που απειλούσε σχεδόν συνεχώς την αντίπαλη εστία και στην επανάληψη δέχθηκε πίεση μονάχα στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μάρη. Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι αμυντικές αρετές, στηριζόμενος πολύ στο δίδυμο των Αργάνη, Μπάλλα, όμως είχε καλή κυκλοφορία, σωστή ανάπτυξη και κάποια ακόμη στοιχεία που τον έβαλαν σε ρόλο οδηγού. Αντιθέτως, ο Μεσσηνιακός στηρίχθηκε μονάχα σε κάποιες προσωπικές ενέργειες, που δεν έφεραν αποτέλεσμα και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει εστίες πίεσης στα καρέ του τερματοφύλακα των ερυθρολεύκων. Οι πράσινοι πρέπει να βελτιωθούν, βρίσκοντας λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και στη δημιουργία φάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα δύο πρώτα ματς δεν έχουν ακόμη σκοράρει και ακόμη δεν πείθουν με την παρουσία τους, όμως αν μη τι άλλο έχουν τις προϋποθέσεις να φανούν ανταγωνιστικοί στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τους ερυθρόλευκους, το γράψαμε και στην πρεμιέρα, μπορούν ν’ αποτελέσουν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις, όμως πιο σαφής θα γίνει η εικόνα μετά την πρόοδο του πρωταθλήματος και κυρίως τα δύο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν και Κυπαρισσία και Πάμισο.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
6΄  κεραυνός του Τζίφα από τα 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
25΄ ωραία ανάπτυξη του Ολυμπιακού, που έκλεισε με σουτ του Αλεξανδρόπουλου, υποχρέωσε τον Σκαλαίο να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ.
32΄ σειρά του Μεσσηνιακού ν’ απειλήσει, όμως το τελείωμα του Μερκούρη ύστερα από φάση διαρκείας, ήταν άσχημο με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
39΄ από βολέ του Μάρη η μπάλα έφθασε στον Φίλαι, αυτός άφησε για τον επερχόμενο Αλεξανδρόπουλο, που έπιασε  το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
41΄ στην κόντρα ο Ολυμπιακός, με τον Αλεξανδρόπουλο να επιχειρεί την πάσα για τον αμαρκάριστο και ξεχασμένο Παπαδέα, που έμπαινε μόνος στην περιοχή του Μεσσηνιακού, όμως αυτή ήταν άσχημη και η μπάλα έφυγε άουτ.
48΄ φάουλ – γέμισμα του Τζίφα στα καρέ του Μεσσηνιακού, αδράνησαν οι αμυντικοί και ο Μπάλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πολυμενέας τη δεύτερη και ο ξεχασμένος Παπαδέας με κοντινό σουτ στην κίνηση πέτυχε το 0-1, βάζοντας μπροστά τους ερυθρόλευκους.
64΄ φάουλ του Τσαναλία, έστειλε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Μπάλλας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς αυτή κατέληξε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
76΄  σέντρα του Τσαναλία από δεξιά, με τους αμυντικούς του Μεσσηνιακού να μην απομακρύνουν και τον Παπαδέα να πιάνει το γυριστό σουτ, αλλά τον Σκαλαίο να διώχνει με δυσκολία.
85΄ στα τελευταία λεπτά ο Μεσσηνιακός είχε την κατοχή αλλά η μοναδική φάση που δημιούργησε ήταν αυτή ελάχιστα πριν το τέλος. Ο Αρβανίτης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί έδιωξαν σ’ ένα σημείο όπου βρέθηκε αμαρκάριστος ο Διονύσης Δημόπουλος, ωστόσο το συρτό σουτ του υψηλόσωμου αμυντικού μέσου κατέληξε στην αγκαλιά του Μάρη.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Γιαννόπουλου, σ’ ένα ματς αρκετά εύκολο θα λέγαμε, ενώ στο  ίδιο επίπεδο κινήθηκαν και οι βοηθοί του κ.κ. Καστανάς, Κυριακόπουλος. Υπήρξαν κάποια μικρά λάθη, όμως δεν επηρέασαν σε τίποτα το αποτέλεσμα και αυτό είναι που κρατάμε.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Σταματελόπουλος, Κουρέας, Μπιζίμης, Αρβανίτης, Μπεγέτης, Μανωλόπουλος (78΄ Κ. Δημόπουλος), Κουλουράς, Κουλόπουλος, Μερκούρης (64΄ Κούτρης), Πουλάκος (46΄ Δ. Δημόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάρης, Μαρούδας (79΄ λ. τρ. Ζωγράφος), Παπαλέξης, Αργάνης, Μπάλλας, Πολυμενέας, Τσαναλίας, Τζίφας, Παπαδέας, Φιλάι (86΄ Κατσαρός), Αλεξανδρόπουλος (92΄ Δούβας).

~* ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 3-2

Ματσάρα με ψυχή και διπλή ανατροπή από τους γηπεδούχους
ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΧΕΛΑ ΣΤΟ 85΄ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΔ
Δύο από τις πλέον ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος, που έχουν τις δυνατότητες να χαρίσουν πολλές καλές στιγμές στους φίλους της Α΄ Τοπικής, αναμετρήθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Διαβολιτσίου με την τοπική ομάδα να φθάνει τελικά στη νίκη επί του Τσικλητήρα Πύλου με σκορ 3-2, κατακτώντας το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.
Το παιχνίδι, που ανήκε στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, ήταν συγκλονιστικό, περιλαμβάνοντας εκτός από τα πέντε τέρματα πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.
Οι φιλοξενούμενοι, που απέδειξαν και πάλι ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, πήραν δύο φορές τα ηνία στο σκορ, όμως το Διαβολίτσι έδειξε μεγάλη θέληση και πάθος, και κατάφερε στο τέλος να πετύχει την απόλυτη ανατροπή. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Χελάς, που πέτυχε δύο τέρματα, ειδικότερα το νικητήριο στο 85΄ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Φώτη Μίντζηρα, όμως εξαιρετικός ήταν και ο Μάριος Βουρνάς, που έδωσε μεγάλη ώθηση στους γηπεδούχους σε δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού.
Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από ποδοσφαιριστές και φιλάθλους του ΑΟΔ, που είναι η αλήθεια ότι είδαν με πολύ άγχος την αναμέτρηση, έχοντας στην πλάτη την ήττα της πρεμιέρας, ενώ μια μικρή απογοήτευση ήταν εμφανής πάνω από το στρατόπεδο της Πύλου για τον τρόπο τον οποίο χάθηκε τουλάχιστον ο βαθμός της ισοπαλίας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Μόλις στο 4΄ ο Φώτης Διακουμής εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων και με ψιλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γιάννη Μητσέα, ο οποίος πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση, κάνοντας το 0-1, όμως η αντίδραση του ΑΟΔ ήταν άμεση, καθώς στο επόμενο λεπτό, ο Βουρνάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας ύστερα από γέμισμα του Καπόγλη και με εξαιρετικό σουτ από πλάγια θέση πέτυχε το 1-1. Η μπάλα πήγαινε κυριολεκτικά πάνω – κάτω και στο 15΄ ένα φοβερό σουτ του Νίκου Εμμανουήλ, έστειλε τη μπάλα στο γάμα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Μητσέα, φέρνοντας και πάλι μπροστά τους φιλοξενούμενους. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του κ. Ζάγκου θα πάει με  προβάδισμα στα αποδυτήρια,  ήρθε το γκολ του Χελά στο 45΄, ύστερα από ασίστ του Δασκαλάκη, να διαμορφώσει το 2-2 και κυρίως να δώσει μεγάλη ώθηση στους γηπεδούχους. Αυτό φάνηκε στην επανάληψη, καθώς ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερη. Βεβαίως, η Πύλος ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όμως ο Παπαγεωργίου δεν σημάδεψε σωστά στο 50΄, και από κει και πέρα το Διαβολίτσι πήρε τα ηνία του ματς. Πλασέ του Θεοδωρόπουλου έστειλε την μπάλα λίγο άουτ στο 57΄, σουτ του Αργύρη Κωστόπουλου στο 70΄ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και προσπάθεια του Παπαδόγιαννη στο 79΄ δεν βρήκε στόχο. Πάντως οι γηπεδούχοι χαμογέλασαν για την κατάκτηση του πρώτου τριπόντου του πρωταθλήματος, καθώς στο 85΄ ο Δασκαλάκης έβγαλε κάθετη πάσα για τον Χελά, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Μίντζηρα, που τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Νίκα να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα και τον Χελά να ευστοχεί, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Πρέπει να πούμε ότι οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν ότι ο Χελάς ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, ενώ έκριναν υπερβολική την αποβολή του Μίντζηρα στη συγκεκριμένη φάση, όμως όπως αναφέρει στο Φ.Α. ο κ. Νίκας, ο παίκτης του Διαβολιτσίου ήταν σε προφανή θέση για γκολ.
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μητσέας, Μαυροειδάκος, Δ. Δημητρίου, Σκαρπαλέζος, Βεργόπουλος, Καπόγλης, Κωστόπουλος (75΄ Ράτσεφ), Δασκαλάκης, Βουρνάς, Χελάς (91΄ Καστριτσέας), Θεοδωρόπουλος (65΄ Παπαδόγιαννης).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Μίντζηρας, Μάρης, Αντωνόπουλος, Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Διακουμής, Σεφεράσι (86΄ Νικολόπουλος), Μπουντάς (77΄  Λυμπερόπουλος), Οθ. Εμμανουήλ (46΄ Δούνιας), Ν. Εμμανουήλ, Κάνιστρας.

  ~  Ο ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 1-0 ΤΗΝ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
«Ζευγάρωσε» τις νίκες με γκολ του Χρ. Τρίψα…
Ένα γκολ του Χρήστου Τρίψα (9΄ με σουτ), έμελε να κρίνει το παραδοσιακό ντέρμπι, Παμίσου Μεσσήνης – Εράνης Φιλιατρών, με 1-0 υπέρ των πρασίνων της Μεσσήνης που φιγουράρουν στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας μαζί με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Οι Νησιώτες χωρίς να εντυπωσιάσουν, έχασαν αξιόλογες ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια με τους Δημήτρη Φιλόπουλο, Γιάννη Καλογερόπουλο, φθάνοντας δίκαια στη δεύτερη νίκη.
Από την άλλη πλευρά, η Εράνη Φιλιατρών ήταν νωθρή, και δεν απείλησε τον Πάμισο Μεσσήνης. Δέχθηκε γκολ πολύ νωρίς αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
8΄ ο Γιάννης Καλογερόπουλος ωραία σέντρα ο Δημήτρης Φιλόπουλος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με φοβερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
9΄ ο Χρήστος Τρίψας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Βασίλη Αθανασόπουλο ανοίγοντας το σκορ. Ο σκόρερ πνίγηκε στις αγκαλιές του πάγκου και των συμπαικτών του.
12΄ ο Ανδρέας Σεϊτάι εκτέλεσε κόρνερ, ο Δημήτρης Φιλόπουλος γυριστή κεφαλιά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά.
16΄ ο Ανδρέας Σεϊτάι σέντρα, ο Δημήτρης Φιλόπουλος κοντινή κεφαλιά μόλις άουτ.
36΄ ο Άγγελος Μπαστακός εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα μόλις άουτ.
49΄ ο Φάνης  Βλαχόπουλος έκοψε στον Γιάννη Καλογερόπουλο, που έκανε το πλασέ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
73΄ ο Στέλιος Σπανός εκτέλεσε κόρνερ, ο προωθημένος Στέλιος Μπεγλεκτσής πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και φάνηκε να παρεμποδίζεται, ενώ βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Γιώργος Μπλάνας κοντά στη φάση δεν είδε παράβαση.
75΄ο διαιτητής Γιώργος Μπλάνας έδειξε κίτρινη κάρτα στον  αμυντικό της Εράνης Φιλιατρών Στέλιο Μπεγλεκτσή, που διαμαρτυρήθηκε (προφανώς ζητούσε πέναλτι για την φάση του 73΄). Ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής συνέχισε να διαμαρτύρεται κουνώντας τα χέρια, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.
Ο Μπεγλεκτσής βγήκε εκτός εαυτού και με τη βοήθεια παραγόντων της Φιλιατρινής ομάδας απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα δημιουργήθηκε ένταση στον αγωνιστικό χώρο και με την παρέμβαση του παρατηρητή αγώνα Αλέκου Τσατά και των πάγκων των 2 ομάδων, τα πνεύματα ηρέμησαν. Από τον πάγκο της Εράνης Φιλιατρών απομακρύνθηκε ο παράγοντας Σπύρος Καυκάς για διαμαρτυρία. Σ’ εκείνο το σημείο υπήρξε 4λεπτη διακοπή του ματς.
Καλή ήταν η διαιτησία του Γιώργου Μπλάνα, που είχε βοηθούς τους Ηλία Σκόρδο, ο οποίος επέστρεψε πολύ ορεξάτος στην αγωνιστική δράση και Χρήστο Γεωργαντά.
ΠΑΜΙΣΟΣ (Σπύρος Τσίκινης, Νίκος Γεωργακλής): Καλλιντέρης, Ι. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Φιλόπουλος, Μωράκης (92΄Ρούτσης), Τσιμπλάκης, Αργυρόπουλος, Χρ. Τρίψας, Βλαχόπουλος (81΄ Αντ. Καλογερόπουλος), Σεϊτάι (88΄ Πατσιώτης), Ι. Καλογερόπουλος.
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Κώστας Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Γκότσης): Αθανασόπουλος, Μιχαλακόπουλος (88΄ Γιάννης), Μπεγλεκτσής, Γκρέτσα, Κώτσος, Μπαστακός, Αντωνόπουλος (57΄  Πετρόγιαννης), Σπανός, Σπυρόπουλος, Κίτος, Νικολόπουλος.
  • Γιατρός  αγώνα ήταν ο Ευάγγελος Μιχαήλ
  • Το ματς παρακολούθησαν 200 και πλέον φίλαθλοι
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης διακρίναμε μεταξύ άλλων τον Αντιδήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο του Π.Σ. Η Καλαμάτα Γιώργο Ράλλη και τον τεχνικό διευθυντή των πρασίνων Ηρακλή Τσίκινη.
~* ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ-ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 0-1
«Άλωσε» τη Μεθώνη με κόρνερ του Μαραγκούλια
Αρκετά κακό θέαμα πρόσφεραν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Μεθώνης ο Ακρίτας Κορώνης και ο ΑΣ Ανδρούσας, απογοητεύοντας τους αρκετούς φιλάθλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν στις κερκίδες. Οι φιλοξενούμενοι και οι περίπου 50 φανατικοί οπαδοί έφυγαν όμως στο τέλος πανηγυρίζοντας, αφού το γκολ που πέτυχε στο 75’ ο Μαραγκούλιας με απ’ ευθείας χάρισε τη νίκη και το πρώτο φετινό 3ποντο στην ομάδα του Κώστα Καρλαύτη. Ο θεός …Αίολος έβαλε το χεράκι του στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, εξουσιάζοντας σε μεγάλο βαθμό με τους ανέμους του όλο το παιχνίδι, όμως αν άξιζε μια ομάδα να κερδίσει χθες ήταν πράγματι η Ανδρούσα. Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα κακοί, χάνοντας τη μοναδική τους ευκαιρία στο α’ ημίχρονο με τον Χ. Καπινιάρη, ενώ πλήγμα αποτέλεσε στο 70’ η αποβολή του Μουντζούρη, με δύο σχεδόν διαδοχικές κίτρινες που του έδειξε ο διαιτητής κ. Πλακογιάννης, η πρώτη για αντιαθλητικό φάουλ και η δεύτερη επειδή ως «τείχος» δεν κράτησε επαρκή απόσταση στην εκτέλεσή του.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν περισσότερες καλές φάσεις, απειλώντας με τους Βοσνάκη, Μαραγκούλια, Μπαλόπουλο και Ζάκκα.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Ι. Καπινιάρης, Μπόγιο, Χοτζόλι (64’ Κυριόπουλος), Β. Κουτσολίας, Ν.-Στ. Τομαροπανάγος, Αντ. Καπινιάρης, Χαρ. Καπινιάρης, Φλέσσας, Μουτζούρης, Μάραντος (56’ Ι. Κουτσουμπός), Τσάνι (75’ Μπλάνας).
ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ: Λίβας, Δέδες, Γάλλος, Γκούνης, Μπαλόπουλος, Βοσνάκης, Καρλαύτης, Ζάκκας, Θεοδοσόπουλος, Μαραγκούλιας, Δ. Ανδρ. Χονδρός (55’ Εμμανουήλ).

A1 KATHΓΟΡΙΑ

Αίαντας Κ. – Νέος Άρις, Πεταλίδι – Ηρακλής Κ. στην πρεμιέρα
Ντέρμπι ΑΟ Μεθώνης – Πανθουριακού
Το ντέρμπι ΑΟ Μεθώνης – Πανθουριακού, δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Ακόμη ο Αίαντας Καλαμάτας υποδέχεται τον Νέο Άρι, ενώ ο Απόλλων Πεταλιδίου «συγκρούεται» με τον Ηρακλή Καλαμάτας.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς της πρεμιέρας της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα 5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Νέος Άρις   3-1 .- ^
Κυριακόπουλος, Τσίρμπας, Μπασιλάρης
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Πανθουριακός   2-1 .- ^
Μπλάνας, Σερεμέτης, Λάμιας
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ηρακλής Καλαμάτας 0-2 .-^
Κουτσαναστάσης, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη
Ρεπό: Παπαφλέσσας Χώρας

~ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ 4-1
Εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Α1 με ανατροπή μέσα σε ένα 7λεπτο
-ΜΕ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΝΤΟΚΟ ΚΑΙ Γ. ΔΡΟΓΓΙΤΗ
-ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 60’ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ
Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η Ομόνοια την παρουσία της στη νέα Α1 κατηγορία της ΕΠΣΜ, επικρατώντας με το ευρύ 4-1 σε βάρος του Χανδριναϊκού. Η αναμέτρηση φιλοξενήθηκε χθες το απόγευμα στο «Γ. Λουκαρέας», με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται από την κόλαση στον παράδεισο και το σκορ –τουλάχιστον στην έκτασή του- να αδικεί τους φιλοξενούμενους οι οποίοι μάλιστα μέχρι το 60’ διατηρούσαν το προβάδισμα, αλλά μετά το πέναλτι και την ισοφάριση ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, έδειξαν σημάδια κατάρρευσης, με αποτέλεσμα να δεχθούν τρία γκολ, μέσα σε ένα 7λεπτο!
Οι γηπεδούχοι είχαν πάντως μπει καλύτερα στο παιχνίδι και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να προηγηθούν στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουν να εκμεταλλευθούν τον ευνοϊκό δυνατό άνεμο ή να ευστοχήσουν σε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αντί αυτού, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και με πιο καθαρό μυαλό, κατόρθωσαν να απειλήσουν επανειλημμένως και να βρουν τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 35’ με έναν πολύ όμορφο συνδυασμό των Κοντού-Κοτσίρη και εύστοχο κοντινό σουτ του Καραμπάτσου.
Μετά από το 0-1 η ομάδα των Παναγιώτη Βλαχογιάννη-Γιάννη Σουρέλη έδειχνε να κρατάει στα χέρια της την τύχη του αγώνα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με αυτό το προβάδισμα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μοιρασμένο, αλλά η επιλογή των Σωτήρη Μπουραντώνη-Βασίλη Παναγιωτόπουλου να περάσουν στο παιχνίδι τον Χανδρινό έδωσε νέα πνοή στην επιθετική γραμμή της Ομόνοιας, ενώ ήταν και ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι (ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Νικητόπουλο) στο 60’, οπότε και ξεκίνησε η επική ανατροπή των Καλαματιανών. Το μετέτρεψε σε γκολ από τα 11 βήματα ο Γιάννης Ντόκος, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, καθώς σημείωσε χατ τρικ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην απίστευτη νίκη της ομάδας του. Μετά την ισοφάριση ήταν ο παίκτης που έδωσε και το προβάδισμα στην Ομόνοια, πετυχαίνοντας το 2-1 στο 65’, αν και ουσιαστικά επρόκειτο για ένα …δώρο από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τη μπάλα, σε ένα αρκετά αδύναμο συρτό σουτ έξω από την περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα «κλείδωσε» ουσιαστικό το 3ποντο ο πολλά υποσχόμενος νεαρός Γιώργος Δρογγίτης, με ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση, έξω από την περιοχή που κατέληξε κοντά στο «Γ» της εστίας του Χανδριναϊκού. Στο 85’ ο Ντόκος διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τους γηπεδούχους, με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.
Διαιτητές: Λάμιας (Τσαούση-Σακκάς).
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Βασιλόπουλος, Κ. Κοστρίβας (46’ Χανδρινός), Πετριτάι, Κάππος, Ντανταβασίλης, Ασημακόπουλος (86’ Λαγωνικάκος), Ντόκο, Κυριόπουλος, Γ. Δρογγίτης (80’ λ. τρ. Γαλανόπουλος), Χατζηπαναγιώτης, Ντάσης.
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ: Π. Νικητόπουλος, Χούτος, Λύρας (65’ Κουφός), Φωτόπουλος, Νικητόπουλος, Ηλιόπουλος, Καλδής, Κοτσίρης, Κοντός, Τσώνης, Καραμπάτσος.

~ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0 ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
«Χρυσή αλλαγή» ο Χρ. Νιάρχος
Mε γκολ του Χρήστου Νιάρχου (85΄ με σουτ), ο Κεραυνός Καλαμάτας επικράτησε με 1-0 του Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας χθες  στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.
Ο υψηλόσωμος φορ (προερχόταν από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού) αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή», καθώς στο 70΄ αντικατέστησε τον Δημήτρη Μυστριώτη.
Δοκάρι για την τριφυλιακή ομάδα είχε ο προπονητής – παίκτης Κώστας Στυλιανόπουλος (65΄ σε σουτ).
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κώστα Ψηλοπαναγιώτη που είχε βοηθούς τον Στάθη Ζαρακοβίτη και την Ανδριανή Τσέλο.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τάσος Χαρίτος): Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Σώκαλης, Γιαμαρέλος, Μυστριώτης (70΄ Νιάρχος), Μπεσσής (80΄ Μαραγκός), Κοζοκάρου, Κότσης, Τριαντόπουλος, Τοντερίκα, Καναλουπίτης.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (Κώστας Στυλιανόπουλος): Κ. Στασινόπουλος, Σταθόπουλος, Ανδρώνης, Μπαχούμας, Γεωργιόπουλος, Καραμπότσος, Διαμαντόπουλος, Νικολόπουλος (86΄ Ζώτος), Ταχίρι, Γαλάνης (34΄ Δεσποτόπουλος), Βασιλόπουλος (32΄ Στυλιανόπουλος).
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Αντώνης Κουτρουμπής, διαιτησίας ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, ενώ γιατρός ο Νίκος Μπάκας.

***  Για  την Σούπερ Λίγκα  στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Σάββατο 27-09-2014 :
Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης  0-1  , (0-0)  .-^
Πανιώνιος - Ξάνθη  1-1 ,(1-1) .- ^
Ατρόμητος - Ολυμπιακός  1-0 , (1-0) .- ^  
 Κυριακή 28/9/2014
16:00 Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου 1-0 .-^
18:15 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 .-^
18:15 Λεβαδειακός - Κέρκυρα  2-3 .-^
18:15 Εργοτέλης - Παναιτωλικός   1-1 .- ^
20:30 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ   4-0 .- ^

Δευτέρα 29/9/2014

19:30 Καλλονή - Πανθρακικός

*** ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
 ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html  
~  Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18 Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  19  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/19-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  20  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/20-2014.html ,.-
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/20-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  22 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.- 
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html , .-  
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  24  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/24-2014.html ,.-
  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~  Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html ,.-   
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.-   
~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.-  
~