Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Μαϊου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :

~






***
~
***  Οι κόρες έστειλαν πατέρα και μάνα στο αυτόφωρο για να βγαίνουν ως αργά 

Η διαμάχη δύο κοριτσιών 20 και 16 ετών με τον πατέρα τους για τις ώρες εξόδου οδήγησε τον πρώτο να τις κλειδώσει έξω από το σπίτι και τις δεύτερες να απαντούν με μήνυση, που οδήγησε τους γονείς στο αυτόφωρο, σε χωριό της Μεσαράς στην Κρήτη. Τα δύο κορίτσια, σύμφωνα με το cretalive που δημοσιεύει την περίεργη ιστορία, είχαν δεχθεί από τον πατέρα τους πολλαπλές συστάσεις και είχαν γίνει «ομηρικοί καυγάδες», μέχρι την απόφασή του να αλλάξει την κλειδαριά του σπιτιού. Αν και η επίδειξη της αποφασιστικότητάς του ήταν σαφείς, οι δύο κρητικοπούλες απάντησαν με το ίδιο δυναμικό τρόπο: πρώτα προσπάθησαν να εισβάλλουν στο σπίτι παραβιάζοντας κάποια πόρτα ή παράθυρο και, όταν δεν τα κατάφεραν, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα των Μοιρών και η μικρότερη, που είναι ανήλικη, κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονιών της. Μετά από τα παραπάνω η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν αναπόφευκτη και οι δύο γονείς οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η δίκη αναβλήθηκε για το πρωί της Πέμπτης, λόγω απουσίας της μηνύτριας κόρης αλλά και της αδερφής της, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζονταν από ιατροδικαστή. Η μητέρα των δύο κοριτσιών υποστήρξε ότι ούτε αυτή, ούτε ο πατέρας δεν "σήκωσαν χέρι" στα παιδιά τους, αλλά- όπως είπε- στην προσπάθεια τους να μπουν στο σπίτι υπέστησαν μικροτραυματισμούς ενώ προξένησαν και φθορές σε πόρτες και παράθυρα. Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αποφάσισε την άρση της προσωρινής κράτησης των γονέων, με την προϋπόθεση όμως ότι μέχρι τη δίκη δεν θα πάνε στο σπίτι τους στην ενδοχώρα, αλλά θα διανυκτερεύσουν σε περιοχή κοντά στο Ηράκλειο. www.ethnos.gr . - 
~
*** Αύγουστο θύμιζε χθες η παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
 
 Αν έκανε κάποιος χθες το μεσημέρι μια βόλτα στη Ναυαρίνου, θα αντίκριζε τις εικόνες που βλέπετε. Η θάλασσα γεμάτη κόσμο, κυρίως νέα παιδιά, που δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Η ζέστη για τα δεδομένα της εποχής μεγάλη, επισκέπτες αρκετοί, παραλία πανέμορφη. Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται για όσους έχουν ελεύθερο χρόνο. Σε αντίθεση, χθες το μεσημέρι, η κεντρική πλατεία έμοιαζε με... έρημο. Με τόσο τσιμέντο, πουλί δεν άντεχε να πετάξει...  Α.Π.  φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
~
*** Μισές δουλειές στον αγωγό της Ναυαρίνου
Με όλα τα απαραίτητα επικοινωνιακά... ταρατατζούμ η Δημοτική Αρχή μάς ενημέρωσε πρόσφατα ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής νέας οροφής αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΚ στην οδό Ναυαρίνου και το νότιο πεζοδρόμιο του δρόμου αυτού είναι στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών της Καλαμάτας. Η νέα οροφή του αντλιοστασίου αποχέτευσης εξασφαλίζει καλύτερη πρόσβαση σ’ αυτό μέσω θυρίδων, που διευκολύνουν τον καθαρισμό και τη συντήρησή του. Θα προκύπτει, με τον τρόπο αυτό, καλύτερη απορροή των λυμάτων και αποφυγή βλαβών και οσμών. Αν επιχειρήσει να κατέβει κανείς από το συγκεκριμένο σημείο στην παραλία, μέσω μιας σκάλας, θα ανακαλύψει ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, ενώ και η γενικότερη κατάσταση του αγωγού με τα σπασμένα τσιμέντα, από αισθητικής άποψης αν το δει κάποιος, δεν είναι η καλύτερη. Πόσο κοστοβόρο θα ήταν για τη Δημοτική Αρχή να κάνει μιαν ολοκληρωμένη παρέμβαση στον αγωγό; Α.Π. - 
~
*** Οργάνωση Μελών Παραλίας του ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση για τους εκτελεσμένους πατριώτες
Η Οργάνωση Μελών Παραλίας του ΣΥΡΙΖΑ, τιμώντας την 9η Μαΐου, ημέρα αντιφαστιστικής νίκης των λαών, καλεί τους Καλαματιανούς το προσεχές Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 10.00 το πρωί, μπροστά από το ΣΙΝΕ ΚΑΦΕ (Γουλιμίδες, Δυτική Παραλία). Ο λόγος είναι η απονομή φόρου τιμής στη μνήμη των 10 εκτελεσθέντων πατριωτών, στη μάντρα των Παλαιών Σφαγείων (Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας), από τους Ναζί. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία και να διατρανώσουμε την απαίτηση του Καλαματιανού Λαού, ότι χώροι ποτισμένοι με αίμα αγωνιστών δεν πωλούνται». - 
~
***   Το στράγγισμα των αποθεματικών φουντώνει το δάκο          
      
 - Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί σε όλη τη χώρα, μπροστά στον κίνδυνο η σοδειά τους να πάει στράφι για μια ακόμη χρονιά, εξαιτίας της καθυστερημένης όσο και πλημμελούς εφαρμογής στα κρατικά προγράμματα δακοκτονίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.
Το πρόβλημα σχετίζεται κι εδώ με την έλλειψη ρευστότητας των Περιφερειών, που υλοποιούν τη δακοκτονία, τα αποθεματικά των οποίων δεσμεύει η κυβέρνηση, γεγονός που πάει πίσω τη διαδικασία.
Όπως βαίνει το πράγμα, σημειώνουν χαρακτηριστικά στην Agrenda, έμπειροι ελαιοπαραγωγοί, η σοδειά έπειτα από πολλά χρόνια κινδυνεύει να εκτεθεί στην επιβλαβή αυτή ασθένεια, γεγονός που θα την υποβαθμίσει ποιοτικά και θα αφαιρέσει εισόδημα, μιας και οι έμποροι απορρίπτουν το συγκεκριμένο είδος καρπού. Πόσω μάλλον φέτος που βροχές και υγρασία έχουν δημιουργήσει άριστες συνθήκες για ανάπτυξη της ασθένειας.
Ήδη ο χρόνος κυλά αντίστροφα, αφού για να έχει αποτέλεσμα η δακοκτονία πρέπει η πρώτη επέμβαση στα λιοστάσια να γίνει το αργότερο στο τέλος Μαΐου, αρχές Ιούνη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών και του υπουργείου να έχουν επιδοθεί σε… ράλι, δίνοντας μάλιστα σχετικές κατευθύνσεις πριν από λίγες μέρες στις Περιφέρειες ότι η πρώτη επέμβαση μπορεί να γίνει και με περσινά υλικά! Πάντως, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι προκηρύξεις του διαγωνισμού θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και θα διαρκέσουν τουλάχιστον 40 ημέρες, ενώ εκκρεμεί η διαδικασία έγκρισης και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθίσταται δύσκολο να ξεκινήσει το πρόγραμμα στην ώρα του. Αν, μάλιστα, υπάρξει και κάποια ένσταση, τότε οι προθεσμίες θα χαθούν οριστικά.
Τις χρονοτριβές και τα προβλήματα παραδέχθηκε και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, ρίχνοντας ωστόσο το «μπαλάκι» και τις ευθύνες στις Περιφέρειες.
 ~  Μπρα ντε  φερ για τα κονδύλια
Πόλεμος έχει σημάνει, εν τω μεταξύ, ανάμεσα στις Περιφέρειες για την κατανομή των κονδυλίων 25 εκατ. ευρώ περίπου, που κατανεμήθηκαν σε 35 ελαιοκομικές ζώνες στα τέλη Φλεβάρη. Πολλά παράπονα έχουν εκφράσει φορείς από την Κρήτη, για την οποία όμως ο κ. Αποστόλου τόνισε στη Βουλή πως θα λάβει φέτος αυξημένα κατά 13% κονδύλια, σε σύγκριση με το 2014, χωρίς ωστόσο να αποκλείει εσωτερική μεταφορά πόρων, από μια Περιφέρεια στην άλλη.
 ~ Πρόβλημα από έλλειψη προσωπικού
∆εν επαρκούν τα 900 άτομα προσωπικό για απασχόληση στο πρόγραμμα δακοκτονίας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που ζήτησε να προσλάβει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Αυτό ανέφερε στη βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας προ ημερών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανόλη Συντυχάκη. Παράλληλα, ο αναπληρωτής τόνισε ότι όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παγιδοθεσία να ανατίθεται σε εργολάβους, κάτι που όπως είπε θ’ αντιμετωπιστεί, όχι τώρα, αλλά αργότερα στα πλαίσια ευρύτερου σχεδιασμού. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο προσωπικό έχει ως έργο την αλλαγή των παγίδων.
 ~ Υλικά από το στοκ
βγάζει το υπουργείο
Πενία τέχνας κατεργάζεται και σε σχέση με τη δακοκτονία, με την αρμόδια ∆ιεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να διευκρινίζει πως ο πρώτος ψεκασμός μπορεί να γίνει με τα υπόλοιπα των περσινών υλικών δακοκτονίας, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Τα συγκεκριμένα υλικά βρίσκονται στις αποθήκες των ∆ΑΟΚ των περιφερειακών ενοτήτων, ενώ σημειώνεται πως οι τεχνικές προδιαγραφές των υλικών υπεγράφησαν από τον Β. Αποστόλου και προωθήθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, η οποία προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού.   Μπίκας Αλέξανδρος
~
***  Εντυπωσιακός απολογισμός δράσης της ΕΛΑΣ τον Απρίλιο στην Πελοπόννησο          
     
«Πλούσιος» είναι ο απολογισμός της δράσης των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου για τον Απρίλιο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συνελήφθησαν συνολικά εξακόσια 619 άτομα, εκ των οποίων 1 για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 7 για ληστεία (και απόπειρες), 78 για κλοπή (και απόπειρες), 62 για παράβαση νόμου περί ναρκωτικών, 174 για παράβαση νόμου περί αλλοδαπών, 15 για παράβαση νόμου περί όπλων, 9 για παράβαση νόμου περί τελωνειακού κώδικα, 4 για παράβαση νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 12 για παράβαση νόμου περί βεγγαλικών-πυροτεχνημάτων, 1 για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (βιασμός, σεξουαλική εκμετάλλευση, μαστροπεία κ.λπ.), 13 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 2 για απάτη, 6 για πλαστογραφία, 9 για παραβάσεις ΓΟΚ, 95 για παραβάσεις ΚΟΚ, 6 για ενδοοικογενειακή βία, 44 για καταδιωκτικά έγγραφα και 81 για διάφορα άλλα αδικήματα.
Στο ίδιο διάστημα εξιχνιάσθηκαν οι εξής υποθέσεις: 1 απόπειρας ανθρωποκτονίας, 8 ληστειών (και απόπειρες), 102 κλοπών – διαρρήξεων (και απόπειρες), 37 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 26 για παράβαση του νόμου περί όπλων, 1 για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 2 για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα, 1 εκβίασης, 2 απάτης και 2 λαθρεμπορίου.
Εξαρθρώθηκαν 2 εγκληματικές οργανώσεις στη Μεσσηνία, οι οποίες ενέχονται στη διακίνηση ηρωίνης, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής. Συνελήφθησαν 23 άτομα, εκ των οποίων τα 21 είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη 123 άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Κατασχέθηκαν συνολικά: 196,5 γραμμάρια ηρωίνης, 980,31 γραμμάρια χασίς, 329,41 γραμμάρια μεθαδόνης, 269 δενδρύλλια χασίς, 169 ναρκωτικά χάπια, 2 τσιγαριλίκια, 2 ζυγαριές, 2 τριβεία χασίς, 1 πολεμικό όπλο, 5 πιστόλια, 14 κυνηγετικά όπλα, 3 γεμιστήρες. 156 φυσίγγια διαφόρων τύπων, κάλυκες, βολίδες κ.λπ., 9 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ., 2 λοιπά όπλα (σιδερογροθιές, συσκευές εκτόξευσης χημικής ουσίας, ράβδοι, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης κ.λπ.), 15.527 βεγγαλικά-κροτίδες-παιδικά αθύρματα κ.ά., 38.607,02 ευρώ, 24 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, 1.063 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, 1.775 γραμμάρια λαθραίος καπνός, 169 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, 10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 38 κινητά τηλέφωνα, 9 οχήματα, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, χρυσαφικών και εργαλείων.
Τέλος, στο ίδιο διάστημα κλάπηκαν 57 οχήματα και βρέθηκαν 29.  ~
~
poutin1
- Αρνητική ήταν η απάντηση του Τούρκου προέδρου πρόεδρος Ερντογάν στην πρόσκληση που του απέστειλε ο Ρώσος ομόλογός του Πούτιν, να παραβρεθεί στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου.
Το ηχηρό όχι του Ερντογάν έρχεται ως απάντηση στη δήλωση του Πούτιν πως η σφαγή των Αρμενίων συνιστά γενοκτονία.
Η Τουρκία θα εκπροσωπηθεί στις εκδηλώσεις από τον πρέσβη της στη Μόσχα. Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού κοινοβουλίου Τσεμίλ Τσισέκ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, είπε πως μέχρι τις 15 Απριλίου ήταν βέβαιος πως ο πρόεδρος Ερντογάν θα πάει στη Μόσχα.
«Η 24η Απριλίου του 1915 είναι συνδεδεμένη με ένα από τα τρομακτικότερα και δραματικότερα γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία, την Αρμενική γενοκτονία», είχε δηλώσει ο Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στο Γερεβάν της Αρμενίας. Την ίδια ημέρα, στις 24 Απριλίου 2015, η ρωσική Δούμα εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο επίσης χαρακτήρισε ως γενοκτονία την σφαγή των Αρμενίων.
~
ekrhxh1
-  Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση της Τουρκίας, στην επαρχία Σανλιούρφα κοντά στα σύνορα της χώρας με την Συρία. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και πυροσβέστες, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί, ούτε τα αίτια της έκρηξης.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στην Hürriyet πως αντιαρματική νάρκη εξερράγη «προγραμματισμένα και υπό έλεγχο».
Ωστόσο, αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της έκρηξης.
Δείτε το βίντεο: Şanlıurfa Zırhlı tugay komutanlığında patlama , https://youtu.be/gVDiLMSPpGY .-
~
***  ΈΚΤΑΚΟ! Ρωσική βοήθεια- Προσφέρονται δωρεάν εκατοντάδες οχήματα για τον εξοπλισμό των ΜΟΜΑ!
rwsika1
- Εκατοντάδες μηχανήματα για τις νεοσυσταθείσες ΜΟΜΑ (ΔΙΔΕΡΓΩΝ) που αποφάσισε το ΥΠΕΘΑ πρόκειται να προσφερθούν δωρεάν από τη Ρωσία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ρωσία θα προσφέρει στις τέσσερις νέες ΜΟΜΑ εκατοντάδες μηχανήματα (εκσκαφείς, γεωπροωθητές, φορτηγά και γενικώς οχήματα οδοποιίας παντός τύπου) εντελώς δωρεάν για τον εξοπλισμό των τεσσάρων νέων κλιμακίων Δημόσιων Έργων του Στρατού, έπειτα από αίτημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένου στο οποίο η ρωσική πλευρά απάντησε καταφατικά.
Τα κλιμάκια αυτά θα βρίσκονται στο Λουτράκι, τη Λάρισα, τη Θράκη και τη Μακεδονία.
Η εξέλιξη λύνει τα χέρια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τον εξοπλισμό των ΜΟΜΑ με μηχανήματα καθώς η πλειονότητα αυτών εκποιήθηκε σε ιδιώτες προκειμένου να αχρηστευθεί και πρακτικά η δυνατότητα τους να πραγματοποιούν έργα.
Ο μόνος όρος που έθεσαν οι Ρώσοι είναι τα μηχανήματα, η πλειονότητα των οποίων πρόκειται να μεταφερθεί στην Ελλάδα εντός του Θέρους, είναι να συντηρούνται.
Αυτό στην περίπτωση που αγοραστούν νέα μηχανήματα τα ρωσικά να μεταφερθούν πίσω σε καλή και σε λειτουργήσιμη κατάσταση. Σε άλλη περίπτωση απλά θα παραμείνουν στην χώρα μας χωρίς καμία απαίτηση από τη Ρωσία.
~
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ανεπάγγελτο με περιουσία… άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ
anergos
-  Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τον περασμένο Απρίλιο ανακάλυψαν νέα "λαυράκια", καθώς σε ολόκληρη τη χώρα εντοπίστηκαν επιχειρηματίες, δικηγόροι, εργολάβοι, μεσίτες, ξενοδόχοι αλλά και άνεργοι, με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στην εφορία και που δεν προκύπτει από πουθενά πώς αποκτήθηκαν.
Κυριολεκτικά «βγάζει μάτι», η περίπτωση ενός ανεπάγγελτου στην Δυτική Ελλάδα που προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 3.866.144,90 €, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης.
Η λίστα με τις κραυγαλέες περιπτώσεις όμως είναι μεγάλη:
Στην ίδια περιοχή, ένας μεσίτης προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 8.514.860,60€ την περίοδο 2000-2002, χωρίς και πάλι να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευσή τους.
Στην Αττική, μια επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χονδρικού εμπορίου τροφίμων και οπωρολαχανικών δεν κατέθεσε παραστατικά για 875 συναλλαγές, συνολικής αξίας 6.796.244,25 €, ενώ άλλες τέσσερις επιχειρήσεις είχαν «εικονικά» βιβλία, με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ, συνολικού ύψους 1.002.448,20 €.
Μια ανώνυμη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τουριστικού και ξενοδοχειακού τομέα, δεν απέδωσε ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία συνολικής αξίας 4.621.396,27€, ενώ δεν απέδωσε τέλη υπέρ τρίτων και λοιπών φορολογιών και Φ.Μ.Υ. συνολικής αξίας 497.560,11 €.
Ένας γιατρός προσαύξησε την περιουσία του από το 2001 έως το 2010 κατά 1.194.988,66€, ενώ στην ανατολική Μακεδονία εντοπίστηκε άνεργος, που είχε πουλήσει 130.706 κούτες των 10 πακέτων, λαθραία τσιγάρα με διαφυγόντες δασμούς και φόρους 4.461.201,14€!
~
*** Ποιός σημερινός ηγέτης κατασκόπευε τον Ρήγκαν;
poutin spy
Μια φωτογραφία από την ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ρήγκαν στη Μόσχα πριν από 27 χρόνια παρουσιάζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε ρόλο τουρίστα αριστερά με φωτογραφική μηχανή κρεμασμένη στο λαιμό να παρακολουθεί τον πρόεδρο.
 Σύμφωνα με τον φωτογράφο του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, Pete Souza, εμφανίζεται ο Πούτιν ως πράκτορας της ΚGB να παρακολουθεί τον Αμερικανό πρόεδρο Ρήγκαν.
Όταν έγινε η αποκάλυψη της φωτογραφίας πριν από λίγα χρόνια το Κρεμλίνο έγινε έξαλλο θεωρώντας ότι ο Ομπάμα προσπαθεί να σπιλώσει τον Πούτιν.
 Αν και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, διαρροές ανέφεραν πως εκείνη την εποχή ο Πούτιν υπηρετούσε ως πράκτορας της ΚGB στην Ανατολική Γερμανία.
~
***   Κυκλοφοριακό μπάχαλο στο κέντρο της Καλαμάτας         
      
~ Παρεμβάσεις στην καρδιά της πόλης εν όψει καλοκαιριού και τουριστικής κίνησης
 ~ Προχωρά η αμφιδρόμηση Βασιλέως Γεωργίου και Ακρίτα, αναδιάταξη νησίδας στην Αρτέμιδος
 - Όταν έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι η πρόταση για αμφιδρόμηση της Βασιλέως Γεωργίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας ήταν ο μοναδικός φορέας που είχε αντιδράσει, θεωρώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα παρά θα έλυνε.
Κι αυτό, διότι σε σημείωμα που είχε αποστείλει τόνιζε ότι, προκειμένου να εφαρμοστεί μια τέτοια ρύθμιση, θα πρέπει να εκπονηθεί μια ευρύτερη κυκλοφοριακή μελέτη, που θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες που μπορεί να προκληθούν σε άλλες περιοχές της πόλης.
Μάλιστα, ο Νίκος Πατσαρίνος, μιλώντας και ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, υποστήριζε ότι πρόκειται για μια αποσπασματική ρύθμιση, που όμως έρχεται να ανατρέψει ολόκληρο το σύστημα κυκλοφορίας της πόλης, όπως αυτό περιγράφεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Ειδικότερα, σημείωνε ότι η αμφιδρόμηση θα εξασθενήσει την αποτελεσματικότητα των δακτυλίων του κέντρου της Καλαμάτας, που διοχετεύουν την κίνηση προς ανατολάς από τη Βασιλίσσης Όλγας και προς δυσμάς από τη Βασιλέως Γεωργίου.
Επιπλέον, θα ανατρέψει το χαρακτήρα των κάθετων οδών της Φαρών και της Ακρίτα, καθώς, σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό, η πρώτη έχει σκοπό να διοχετεύει την κίνηση προς το νότο και η δεύτερη προς το βορρά, ενώ με την αμφιδρόμηση η Ακρίτα (που θα αμφιδρομηθεί επίσης στο τμήμα Βασιλέως Γεωργίου - Βασιλίσσης Όλγας) θα δεχτεί μεγαλύτερο φόρτο στην κάθοδό της.
Όλες αυτές οι ανατροπές, τόνισε ο κ. Πατσαρίνος, θα φορτώσουν με ακόμη μεγαλύτερη κυκλοφορία την Αριστομένους.
Όπως ανακοινώθηκε, όμως, χθες από τη Δημοτική Αρχή, υπεγράφη σύμβαση από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο του αναδόχου Δημήτριο Παπαδέα, για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (Τμήματα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος)».
Υπενθυμίζεται ότι μειοδότης είχε αναδειχθεί η εταιρεία Ανέλιξη ΟΕ, καθώς προσέφερε έκπτωση 5,03% όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 163.639,89 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους και ΣΑΤΑ.
Η εκτέλεση των εργασιών θα ξεκινήσει άμεσα (προθεσμία για την αποπεράτωση του έργου: 3 μήνες).
 - Αμφιδρόμηση της Βασιλέως
Γεωργίου, καθώς και της Ακρίτα
Επισημαίνεται πως, σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν: α) στην αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου από την οδό Αριστομένους μέχρι την οδό Φαρών και β) στην αμφιδρόμηση της οδού Ακρίτα από την οδό Βασ. Γεωργίου μέχρι την οδό Βασ. Όλγας.
 - Διευθέτηση τμήματος
οδού Αρτέμιδος
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι στην κάθοδο της οδού Αρτέμιδος από την οδό Αγίου Γεωργίου έως την οδό Σταδίου/ Μεσσήνης δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή στο φωτεινό σηματοδότη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις.
Προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω ζητήματα, κατέστη απαραίτητη η εκπόνηση μελέτης, η οποία έχει ως στόχο μέσω της εκτέλεσης των αντιστοίχων εργασιών την αναδιάταξη των νησίδων διαχωρισμού των κατευθύνσεων κυκλοφορίας και την ανάπλαση των οδικών τμημάτων, όπου πραγματοποιείται αναδιάταξη της νησίδας, με σκοπό την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών.
 - Οι απαραίτητες
παρεμβάσεις
Για την εφαρμογή πρότασης μελετητή για την αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου και τμήματος της οδού Ακρίτα, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι απαραίτητο:
-Να κλείσει η νησίδα στην οδό Αριστοδήμου
-Να επεκταθεί η νησίδα της Βασ. Γεωργίου από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών
-Να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης των κρασπέδων
-Να τοποθετηθούν ιστοί σηματοδότησης στη νησίδα, σε όποιες διασταυρώσεις είναι σηματοδοτούμενες
-Να τροποποιηθούν τα προγράμματα σηματοδότησης στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου, Φαρών - Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα - Βασ. Γεωργίου, αλλά και σε όσες διασταυρώσεις υπάρχει συντονισμός με αυτές (π.χ. Φαρών - Βασ. Όλγας)
-Να αλλάξει η προτεραιότητα στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Όλγας και Ακρίτα - Βασ. Όλγας
-Να απαγορευθεί η στάθμευση στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασ. Γεωργίου μεταξύ των οδών Αριστομένους και Φαρών
-Να απαγορευθεί η στάθμευση στην οδό Ακρίτα μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Βασ. Όλγας
-Να πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού.
Στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης, προτείνεται να μην πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού. Η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος θα διερευνηθεί μεταγενέστερα.
~
*** Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο για τις πανελλαδικές εξετάσεις  

Το ρυθμό του αρχίζει να ανεβάζει ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διοργάνωση των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς απομένουν 12 ημέρες για το εναρκτήριο λάκτισμα, τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Χθες στο υπουργείο, πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, σύσκεψη εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους υποψηφίους ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες θα συνδράμουν στην άρτια και αδιάβλητη διεξαγωγή των εξετάσεων» ανέφερε το υπουργείο Παιδείας. Στις φετινές εξετάσεις υπολογίζεται ότι θα πάρουν μέρος περί τους 105.000 υποψηφίους, διεκδικώντας μία από τις 68.345 σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. - 
~
*** Δικαστήριο στον ενοικιαστή του Τουριστικού Περιπτέρου για οφειλές και έξωση από το Δήμο Τριφυλίας         
     
Δικαστήριο για απαίτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 367.000 ευρώ (μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014) και έξωση στον ενοικιαστή του Τουριστικού Περιπτέρου Κυπαρισσίας, που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, κάνει ο Δήμος Τριφυλίας, όπως είπε χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η πρόεδρός της και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου.
Η κα Πανουσιοπούλου ανέφερε πως σε συνεργασία με τη δικηγόρο στην οποία ο Δήμος είχε αναθέσει την υπόθεση, κάνουν εξώδικη καταγγελία, όχληση, πρόσκληση λόγω του ότι έχει παρέλθει η 12ετία. Σημείωσε, δε, πως η έναρξη της μίσθωσης έγινε την 1η Μαρτίου 2003, συμπληρώνοντας πως έχουν γίνει 4 σχετικές κοινοποιήσεις για τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Δήμος για απαίτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και έξωση.
Η ίδια γνωστοποίησε πως οι οφειλές είναι 117.000 περίπου για τον αρχικό ενοικιαστή και 250.000 ευρώ (μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014) περίπου για ΕΠΕ στη συνέχεια.
«Πώς επιτρέψατε αλλαγή επωνυμίας;», ρώτησε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, και συνεχίζοντας ρώτησε μήπως ζητήσουν (σ.σ. οι ενοικιαστές) να εξαντλήσουν τη 12ετία από την αλλαγή της επωνυμίας.
«Έγινε τροποποίηση», είπε η κα Πανουσιοπούλου και πρόσθεσε ότι αυτό έγινε από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, προσθέτοντας πως σε επικοινωνία που είχαν με τους ενοικιαστές, είπαν πως είναι στην Αθήνα και σε δέκα μέρες θα κατέβουν να παραδώσουν.
«Το Δικαστήριο», είπε η κα Πανουσιοπούλου, «είναι για απαίτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και έξωση...».  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 ~
***  Δ. Μπούχαλης: «Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αν….»          
      
Φανατικός «βάζελος» ο αντιδήμαρχος Δημ. Μπούχαλης, σε σημείο να φημολογείται ότι ρέει χλωροφύλλη στις φλέβες του, δήλωσε προχθές, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, πως «αν καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να “βάλει μέσα” τον Μαρινάκη, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».
Και το καλύτερο; Το είπε όχι κατ’ ιδίαν, αλλά εις επήκοον όλων.  Χ.Χ. 
~
*** Κέρδισε τις εντυπώσεις το «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο» από τους μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας          
     
  -Εξαιρετικά κείμενα, υπέροχες ερμηνείες, εντυπωσιακά κοστούμια και χορευτικά ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Συγκίνηση αισθάνθηκαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ρεπορτάζ στον Παράδεισο», την οποία ανέβασαν μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας.
Κείμενα εξαιρετικά, προσαρμοσμένα στο σήμερα και στην ελληνική πραγματικότητα, υπέροχες ερμηνείες από τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματίες ηθοποιούς. Εντυπωσιακά κοστούμια και ακόμη καλύτερα χορευτικά ήρθαν να συνθέσουν ένα λαμπρό σκηνικό, το οποίο θα θυμούνται για πολύ καιρό όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Ας πούμε, όμως, και δυο λόγια για το έργο, αλλά και τους συντελεστές του, που κέρδισαν τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα, το οποίο, μάλιστα, είχε ως αφετηρία τον τρόπο δράσης των ΜΜΕ, προσαρμοσμένα σε μια διαφορετική και πρωτότυπη πραγματικότητα, μιας και εξελίσσεται στον… «Παράδεισο».
Δύο δημοσιογράφοι, η Σάρα Στάνη και η Μάρα Κοθώνη πηγαίνουν στον παράδεισο με αποστολή από την εφημερίδα «Το Πένθος», του Μπάμπη Μπόχολα, ώστε να εξιχνιάσουν τη λίστα… Καπούτ! Κατά την παραμονή τους, όμως, στον παράδεισο μαθαίνουν από τους «κατοίκους» του πολλά περισσότερα για τη ζωή εκεί… και όχι μόνο!
Αν μη τι άλλο, τα παιδιά από το Γυμνάσιο της Θουρίας, που γι’ ακόμη μια φορά πρωτοτυπεί και ξεχωρίζει μέσα σε μια δύσκολη παιδαγωγική πραγματικότητα, άφησαν το στίγμα τους. Ακολούθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κείμενα της καθηγήτριάς τους Ευτυχίας Κούτρικα και τις σκηνοθετικές συμβουλές των επίσης καθηγητριών τους Μαρίας Μπαλάσκα (σκηνοθεσία) και Μαρίας Πολυχρονοπούλου (βοηθός σκηνοθέτη), που ήταν οι βασικοί άξονες πραγματοποίησης της παράστασης, στην οποία συνέβαλαν η διευθύντρια Παναγιωτίτσα Ανδρεάκου, ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου – Λυκείου Θουρίας, οι κ.κ. Ντυμένος, Λαχανάς και οι γονείς των μαθητών.
Αφήσαμε για το τέλος τους πρωταγωνιστές… Στην παράσταση συμμετείχαν οι: Παναγιώτα Τσικούρη, Νικολίνα Μιχαλιά (δημοσιογράφοι), Θανάσης Χριστόπουλος (άγγελος), Εμμανουήλ Κασεμάι (διάβολος), Αναστάσιος Σακκάς (βοηθός αγγέλου), Θεοδώρα Δωδεκάτου (Λιλίκα), Γεωργία Τσουκαλά (δικηγόρος), Παναγιώτα Λυγίζου (γλωσσού), Φιλίτσα Στασινοπούλου (βλάχα), Κατερίνα Κοντοπούλου, Ελευθερία Λεκαδίτη, Αθηνά Σακκά, Ελίνα Κουλοπούλου, Βασιλική Παπακωνσταντίνου, Βάσω Χαραλαμποπούλου και Ξανθίππη Σακκά (χορός).
 ~
***  745.000 ευρώ για συντήρηση οδικού δικτύου και για προστασία ακτών Μ. Μαντίνειας         
     
Τις προκηρύξεις των διαγωνισμών για έργα βελτίωσης – συντήρησης οδικών δικτύων της Μεσσηνίας και τη β’ φάση του έργου της προστασίας των ακτών στη Μικρά Μαντίνεια, συνολικού προϋπολογισμού 745.000 ευρώ, υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Μεσσήνης», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Κεφαλληνού – Καλογερέσι», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Άρις κόμβος – Αίπειας», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και «Προστασία ακτών Μικράς Μαντίνειας, β’ φάση», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. 
 ~
***  Περιφραγμένο πεζοδρόμιο!          
      
Ένα κομμάτι από το πεζοδρόμιο στη διασταύρωση των οδών Σανταρόζα και Βύρωνος είναι αποκλεισμένο για τους πεζούς με πλέγμα. Υπάρχει λόγος; Τυχόν θέμα προστασίας τους από κάποιον κίνδυνο, ορατό ή κρυφό, ή κάποιος αυθαίρετα αποφάσισε να το κλείσει, κι έκτοτε ισχύουν νέοι νόμοι στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο;   Α.Π. 
~
***  Στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της Καλαμάτας         
     
Εδώ και αρκετή ώρα στο σκοτάδι έχει βυθιστεί το κέντρο αλλά και πολλές περιοχές της Καλαμάτας.
Στους δρόμους της πόλης είναι συνεργεία της ΔΕΗ και καταβάλλουν προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης. 
~
*** Επιθυμίες, αδιέξοδα, απομάγευση
Περνάμε, χωρίς πρώτο, κατευθείαν στο κυρίως πιάτο. Ζούμε μια κρίση. Είναι μια φάση όχι ακριβώς μετάβασης, αλλά στασιμότητας. Αυτό που βλέπω είναι ότι δε βγήκε κανένα νέο παράδειγμα όχι απλώς διακυβέρνησης, αλλά ακόμα και απλής διαχείρισης. Είμαστε στη λογική της ευκολίας. Ο ριζοσπαστισμός που γεννήθηκε μέσα στα τελευταία χρόνια ως αντίδραση, ως άρνηση του προηγούμενου συστήματος εξουσίας των ανθρώπων, δε γονιμοποίησε κάτι καινούργιο, πραγματικές αλλαγές, αλλά δημιουργεί ουσιαστικά μια τάση παλινόρθωσης του προηγούμενου καθεστώτος ή πλευρών του. Θέλουμε πάλι να πάμε στον κόσμο των δανεικών. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί δε συνοδεύτηκε από μια αυτοκριτική, από μια σκέψη για το τι πάει άσχημα στο εσωτερικό σύστημα. Η κυβερνητική λογική λειτούργησε και λειτουργεί με όρους μνημόνιου-αντιμνημόνιου. Έχουμε καταλήξει στα πολιτικά αδιέξοδα της στιγμής, επειδή δε φτιάχτηκε μια πραγματική απάντηση στο «τι θέλω εγώ να συμβεί στο ελληνικό σύστημα εξουσίας, στην ελληνική οικονομία, στην ελληνική κοινωνία». Αυτές οι διαπιστώσεις με ενοχλούν; Ασφαλώς, γιατί μέχρι πρότινος έκανα την υπόθεση ότι χρειάζεται μια αλλαγή παραδείγματος και ότι δεν μπορούσες να πας προς αυτή την αλλαγή με όρους κέντρου ή συναίνεσης. Υπέθετα ότι χρειάζεται να τραβήξεις τη διαπραγμάτευση προς τη ριζοσπαστικότητα. Όχι όμως προς τον εθνικισμό, όχι προς την αθώωση της ελληνικής κοινωνίας συνολικά. Το να μιλάς για την κοινωνία απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό είναι ένα εξαιρετικά αφηρημένο πράγμα. Γιατί μέσα στην κοινωνία υπάρχει το μεγάλο τμήμα των μεσοστρωμάτων που αναπαρήγαγε ανισότητες, αναπαρήγαγε πολιτική διαφθορά, εκμεταλλευτικά συστήματα. Και ξαφνικά τι γίνεται; Υπάρχει μια συνολική οπισθοδρόμηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μιλήσει διαυγώς και ορθολογικά, να κάνει μια πιο ζόρικη ανάλυση της ελληνικής κοινωνίας βγάζοντας ευθύνες και προς τα κάτω, όχι μόνο προς τα πάνω, χωρίς όμως ισοπεδωτισμούς. Ο ριζοσπαστισμός δεν είναι κάτι κραυγαλέο ή φωνακλάδικο. Το να θεωρεί κάποιος πως είναι ριζοσπάστης όταν είναι απλώς αγενής ή περισσότερο φωνακλάς από τους άλλους, ε, αυτό είναι πολύ φτωχή και παρακμιακή αντίληψη ριζοσπαστισμού. Ο ριζοσπαστισμός μπορεί να συνδυαστεί με τη μετριοπάθεια, όταν κάποιος θέτει τα προβλήματα και προσπαθεί να είναι διαυγής στις απαντήσεις του ως προς αυτά. Τότε δεν αρκείται στις μισές λύσεις... του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
***  Δείτε με τι εξοπλίζουν οι Τούρκοι την Ανατ. Θράκη! Το άρμα που μας αγριοκοιτάζει (ΒΙΝΤΕΟ)
THRAKI
-  Η τουρκική εταιρεία OTokar παρουσίασε στη διεθνή αμυντική έκθεση το ΤΟΜΑ Tulpar-S που είναι εξοπλισμένο με
πυρομαχικά RWS από την Aselsan
πολυβόλο 7,62 χιλιοστών
αντιαρματικούς πυραύλους της Ρωσικής Kornet.
Το Tulpar-S ζυγίζει 15 τόνους και συνδιασμό με τα ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ και τους αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS , η τουρκική πλευρά το ρίχνει στην Ανατ. Θράκη με στόχο την εξουδετέρωση οποιασδήποτε απειλής.  Otokar, Tulpar : https://youtu.be/oo1OVEVRFHY  .-
~
***  Περήφανος Ρωμιός! Δείτε τον ιερέα που άφησε άφωνους τους Τούρκους (ΒΙΝΤΕΟ)
ponyos
-  Στη Τραπεζούντα , ο περήφανος Έλληνας παπάς άφησε άφωνους τους Τούρκους όταν σηκώθηκε σε γαμήλιο γλέντι και χόρεψε το Ποντιακό 'Χορον' μέσα σε χειροκροτήματα! 
~ Rum Papazdan Efsane Horon :D .. Yürü be Papaz Efendi .. :)  : https://youtu.be/I3YamxZ0JE8 .-
~
***  Στο Μαξίμου ο Δραγασάκης για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων- Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ απόψε
maximou1
- Νέα τηλεφωνική επικοινωνία -τη δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο- αναμένεται να έχει τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Οι διεργασίες για την επίτευξη συμφωνίας είναι «πυρετώδεις», ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ώστε να συζητηθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων.
~
*** Πανικός στη Βουλή: Ο Λαγός πήγε να επιτεθεί στην Κανέλλη- Στο λόγο της αντρικής μου τιμής δεν την απείλησα απαντάει ο Λαγός
kannelh1
-  Ο βουλευτής της Xρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λαγός, επιχείρησε να επιτεθεί στη Λιάνα Κανέλλη μέσα στη Βουλή.
Το περιστατικό ξεκίνησε στην επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος όταν ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός είπε ότι θέλει να μιλήσει ως υπόδικος. Η Λιάνα Κανέλλη λίγο αργότερα απάντησε «δεν είμαστε όλοι ίδιοι σ' αυτή την επιτροπή» και βγήκε έξω. Όμως αμέσως την ακολούθησε ο Γιάννης Λαγός.
Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Νίκος Μανιός και Χρήστος Σμίας και ο Δημήτρης Κυριαζίδης από τη Νέα Δημοκρατία τον εμπόδισαν να την πλησιάσει, αλλά ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, στην οποία ο Γ. Λαγός της είπε: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής».
«Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ.
«Να δεις πώς θα φύγεις» είπε ο Γ. Λαγός.
«Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη.
«Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λ. Κανέλλη.
Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου.
«Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας».
 ~ * Η απάντηση του Γ. Λαγού για το περιστατικό:
Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το περιστατικό και για το αν υπήρξαν απειλές, ο Γιάννης Λαγός απάντησε: «Σαν δίνω το λόγο της αντρικής μου τιμής ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι ψέματα, αυτό που της είπα (σ.σ. για το δικαστήριο) είναι να δω ερχόμενη στο δικαστήριο τι εγκλήματα έχετε για εμάς» είπε ακόμη ο βουλευτής της ΧΑ. Η κυρία Κανέλλη είναι φαίνεται εξπέρ να δημιουργεί καταστάσεις, για να κρατά το όνομά της στην επικαιρότητα».
Τέλος, τόνισε ότι «πέφτει από τα σύννεφα» για τις καταγγελίες της κυρίας Κανέλλη, ενώ, ερωτηθείς αν τον κράτησαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι πρώτη φορά τα ακούει αυτά.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά, όπως αναφέρει, του υπόδικου βουλευτή Χρυσής Αυγής, καθώς επίσης και τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με τη συμπεριφορά της- όπως αναφέρει η ανακοίνωση- έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».
~
***
~


*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
***  Στα ημιτελικά του Europa League
Livescore: Σεβίλη-Φιορεντίνα (1-0) και Νάπολι-Ντνίπρο (0-0)
Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :
~*  Σεβίλη (Ισπανία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)  3-0  , (1-0).-

~* Νάπολι (Ιταλία)-Ντνίπρο (Ουκρανία)  1-0  , (1-0) .-
~ Οι ρεβάνς στις 14 Μαϊου, ενώ ο τελικός στις 27 Μαϊου.
~
*** «Για ό,τι συμβεί από δω και πέρα, έχουν ευθύνη οι άλλοι»
«Για ό,τι συμβεί από δω και πέρα, έχουν ευθύνη οι άλλοι» 
~  Κοντονής: Εξαντλήσαμε τα περιθώρια από τη μεριά μας

«Θεωρούμε πως εξαντλήσαμε απ' τη μεριά μας οιαδήποτε περιθώρια συζήτησης, και για ό,τι συμβεί από δω και πέρα, έχουν ευθύνη οι άλλοι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στην καταληκτική του παρέμβαση επί του νομοσχεδίου ενάντια στη βία στον αθλητισμό.
- Προηγουμένως, ο κ. Κοντονής είχε δεχθεί να αναδιατυπώσει το επίμαχο άρθρο 15 σε ό,τι αφορά την ευθύνη της ΕΠΟ για τις "εσωτερικές της υποθέσεις" (επιλέγοντας τελικά την εκδοχή για τις "υποθέσεις της"), όχι όμως και το άρθρο 5 που αφορά τους όρους εισαγωγής τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του επαγγελματικού αθλητισμού, και για το οποίο έχει εκφραστεί η αντίρρηση της UEFA.
-  Σημειώνεται πως το συγκυβερνόν κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εμφανίστηκε διχασμένο σε ό,τι αφορά το άρθρο 5, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Νίκο Μαυραγάνη να αξιώνει «καμία υποχώρηση» στο άρθρο, αλλά τον ειδικό του αγορητή Παύλο Χαϊκάλη να μεταφέρει στην αίθουσα την ένσταση της UEFA στην τριετή θητεία των τακτικών δικαστών και να δηλώνει πως «δεν μπορούμε να το υπερασπιστούμε».
-  Το άρθρο 5, μαζί με τα άρθρα 13 και 14 (που αφορούν ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) τίθενται σε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος της ΝΔ.
~
***  Θα τον αρπάξει η ΑΕΚ μέσα από τα χέρια του ΠΑΟ;
Θα τον αρπάξει η ΑΕΚ μέσα από τα χέρια του ΠΑΟ;
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ προχωράει κανονικά, μιας και η επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ θεωρείται δεδομένη, ενώ το μόνο που απομένει είναι να τελειώσει η ...αγγαρεία των πλέι οφ, για να αρχίσει και επίσημα ο σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν.
Οι Κιτρινόμαυροι έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, καθώς πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει από την πρώτη κιόλας χρονιά στα μεγάλο σαλόνια. Γι΄ αυτό οι στόχοι που εξετάζονται από τους ανθρώπους του συλλόγου αφορούν περιπτώσεις αξιόλογων ποδοσφαιριστών που θα μπορέσουν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.
Μέσα, λοιπόν, στους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα της Ένωσης είναι και ένας ξένος μέσος, ο οποίος παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες ως κλεισμένος από τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Μεχντί Αμπεντ, που πέρυσι έκανε αξιόλογη χρονιά με το Τριφύλλι και φέτος, που δεν κατάφερε να διακριθεί στη Νιουκάστλ, αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Την πληροφορία έχει, για μια ακόμα φορά, η πάντα έγκυρη στήλη του Σκύλου στο Twitter, "SportDog Penalty", που αναφέρει ότι Αλγερινός άσος αρέσει πολύ στον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος ψάχνει για ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και θέλει έναν βασικό box to box χαφ για τη νέα χρονιά.
Όπως αντιλαμβάνεστε, αν και εφόσον η ΑΕΚ καταφέρει να αρπάξει τον Αμπέντ μέσα από τα χέρια του Τριφυλλιού, θα πρόκειται οπωσδήποτε για μια σπουδαία μεταγραφή, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει μία μεγάλη επικοινωνιακή -και όχι μόνο- ήττα για τους Πράσινους.
Αυτό, ωστόσο, που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα Αμπέντ, καθώς μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση παραμονή για τη Νιούκαστλ, δε σκοπεύει ο αγγλικός σύλλογος, όπως είναι φυσικό, να κάνει καμία κουβέντα για το μέλλον του 22χρονου μέσου.
ΠΟΙΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, με παλαιότερη θητεία στη Σούπερ Λιγκ, θέλει να πάρει η ΑΕΚ; H απάντηση ΕΔΩ 


~
***
~


~

***  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015      ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-                
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-                              
~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html.                            
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-             
~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
~ 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-
~                       


BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2485 video.  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9124  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4154/ 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 437 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.061+17/777 .–   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   418 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937                       

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 387 .-   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .- 
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-    
~



Δεν υπάρχουν σχόλια: