Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Μαϊου 2015

ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18  Μαϊου  2015  :
~

~
`~**  Γεννέθλια  35α Βασίλη Σ.Σ. 17/05/2015  ΑΡΦΑΡΑ  :  http://youtu.be/8ZBFzC77gbM ,


~

~
*** 18 Μαΐου 
Ιερομάρτυρος Θεοδώρου επισκόπου Ρώμης. Μαρτύρων Βενεδήμου, Παυλίνου, Ηρακλείου, Διονυσίου και Χριστίνης των εξ Αθηνών, (γ΄αι.) Ανδρέου και Παύλου των εκ Μεσοποταμίας. Ιουλιανού. Πέτρου Αλεξανδρίας (Γαλακτίας). Θεοδότου, Τεκούσης και των συν αυτοίς εν Αγκύρα Παρθένων: Αλεξάνδρας, Ευφρασίας, Θεοδότης, Ιουλίας, Κλαυδίας, Ματρώνης και Φαεινής. Οσίων Στεφάνου Α` πατριάρχου Κων/πόλεως, Μαρτινιανού του εν τοις Αρεοβίνδου και Αναστασώς της εν τοις Λευκαδίου.
~   18/04 Απολυτίκιο Αγ. Ιωάννου του Ησυχαστού - 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: https://youtu.be/JZe38y1S67s ,

~
***  Πανελλαδικές 2015: Με Νεοελληνική Γλώσσα το ξεκίνημα (θέματα και απαντήσεις)         
      
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας όπως συνηθίζεται ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους και φέτος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».
Εξάλλου, το υπουργείο, μέσω της ανακοίνωσής του, συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.
Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία επιβεβαιώθηκε η συνδρομή τους στη διασφάλιση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
  Το «Θάρρος» εύχεται με τη σειρά του καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές
 Το σημερινό θέμα της Έκθεσης, δείτε εδώ  
~
***  Σήμερα η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015 – Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό 

Στις 18 Μαΐου εορτάζεται κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με σκοπό να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων που στοχεύουν παράλληλα στην προβολή του έργου τους και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Φέτος το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι: «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία», επιθυμώντας να επισημάνει τις δυνατότητες που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, μια κοινωνία με προοπτικές. Όσο για τη Μεσσηνία, η εδώ Εφορεία Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό με τις εξής δράσεις:Δευτέρα 18 Μαΐου Όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοικτοί, με ελεύθερη είσοδο. 11.00 π.μ.– 13.00 μ.μ. Εκπαιδευτικές περιηγήσεις στην έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (τηλ: 27210 83485, 27210 63100)Κυριακή 24 Μαΐου «Το μουσείο πάει...ποδήλατο» Ποδηλατική – αρχαιολογική περιήγηση στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με την ομάδα «Πάμε βόλτα», με σκοπό την καλύτερη γνωριμία με τα μνημεία της πόλης και παράλληλα την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην κατεύθυνση της υιοθέτησης περιβαλλοντικά φιλικότερων τρόπων μετακίνησης. Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων και θα καταλήξει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, με ενδιάμεσες στάσεις στο Κάστρο Καλαμάτας και το ναό των Αγ. Αποστόλων. Στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία επίσκεψης θα γίνει ξενάγηση από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Τόπος και ώρα συνάντησης: Πάρκο Λιμενικού, 10:00 π.μ. Διάρκεια προγράμματος: περίπου 4 ώρες. - 
~
***   ΠΑΣΟΚ: Εγγραφές στους καταλόγους μελών μέχρι την Τετάρτη, 20/5/2015          
      
Εν όψει της εκλογής αντιπροσώπων για το 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί στις 5, 6, 7 Ιουνίου στο Γήπεδο του Πανελληνίου (Πεδίο του Άρεως), η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας γνωστοποιεί στα μέλη και στους φίλους που επιθυμούν να επαναβεβαιώσουν την εγγραφή τους ή να εγγραφούν στους καταλόγους των μελών, πως μπορούν μέχρι την Τετάρτη, 20 Μαΐου, ηλεκτρονικά στο pasok.gr, να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα ή το έντυπο στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Το μητρώο θα είναι ανοιχτό και κατά την μέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των συνέδρων.
Μόνο όσοι εγγραφούν ή ανανεώσουν την εγγραφή τους έως και τις 20 Μαΐου, έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις εκλογές συνέδρων.
Οι δε υποψηφιότητες για την εκλογή συνέδρων υποβάλλεται μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 10.00 μ.μ. στη Ν.Ε. ή Σ.Ε. αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά: nemess@pasok.gr.
Την Κυριακή 24 Μαΐου θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο ως εξής:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γραφεία Ν.Ε. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης 24/α΄ όροφος, για τα μέλη των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης
ΜΕΣΣΗΝΗ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, για τα μέλη των Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου,  για τα μέλη του Δήμου Τριφυλίας
ΠΥΛΟΣ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, για τα μέλη του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 9.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ.

~
***   Γνωριμία με LGBTQI+ Καλαμάτας         
     
Μια καινούρια ομάδα της Καλαμάτας αποτελεί η LGBTQI+, από ανθρώπους που θεωρούν αυτονόητη για την κοινωνία μας την εξάλειψη της ομοφοβίας και την ανάδειξη ανάλογων ζητημάτων και αιτημάτων της κοινότητας.
Στόχοι της είναι:
-η ενημέρωση του κόσμου σε θέματα ισότητας, ισονομίας και σεξουαλικής ελευθερίας
-η δημιουργία κατάλληλου κλίματος που θα ενθαρρύνει lgbtqi+ άτομα να βγουν από «την ντουλάπα»
-η διοργάνωση εκδηλώσεων (προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις και άλλες δράσεις)
-η γνωριμία ανθρώπων με κοινές ιδέες, ώστε η ομάδα να μεγαλώνει, να γίνεται ισχυρότερη και να ακούγεται η «φωνή» της μέσα στην πόλη.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργάνωσε προχθές την πρώτη της εκδήλωση στο «Προσεχώς- Κοινσεπ», όπου έγινε συζήτηση με τη Μαριανέλλα Κλώκα (διεκδίκηση δικαιωμάτων στη ΜΚΟ Praksis και μέλος του Ανθρωπιστικού Κινήματος από το 1990), για το δικαίωμα και τα οφέλη του να είσαι «εσύ».
Η βραδιά έκλεισε με πάρτυ, μουσική και καλή παρέα. 




~
***  Πρόγραμμα κατάρτισης ελαιοπαραγωγών στην Ιταλία!          
    
Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για ελαιοπαραγωγούς θα υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας στην Ιταλία από 29 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου, γεγονός που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά πως το Κέντρο έχει καταστεί πολύτιμος συνεργάτης των παραγωγών και σύμμαχος για την παραγωγή, εμπορία και προώθηση ποιοτικών προϊόντων στην Τριφυλία!
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα καταρτιστούν για δύο εβδομάδες στη σύγχρονη ελαιοκομία και τις τάσεις εμπορίας και marketing, στην Pescara. Αιτήσεις ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε παραγωγούς που είναι έως 40 ετών και μέλη Ομάδων Παραγωγών ή Συνεταιρισμών.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο προϊστάμενος του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσουμάνης, επισήμανε: «Το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας - και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ -  πιστό στο ετήσιο ραντεβού του για  προγράμματα κινητικότητας μέσω των προγραμμάτων Erasmus Plus και Leonardo da Vinci, παλιότερα, είναι σε θέση να εξαγγείλει ότι την περίοδο 29 Ιουνίου με 13 Ιουλίου θα υλοποιήσει πρόγραμμα κατάρτισης για ελαιοπαραγωγούς στην Πεσκάρα της Ιταλίας! Το πρόγραμμα έχει να κάνει με τη σύγχρονη ελαιοκομία και τις τάσεις που επικρατούν στη γειτονική χώρα όσον αφορά στην εμπορία και το marketing. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, οι οποίοι πρέπει να είναι έως 40 χρονών. Προτεραιότητα έχουν παραγωγοί οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε Ομάδες Παραγωγών και σε Συνεταιρισμούς, ενώ θα δοθεί και μια βαρύτητα σε ανθρώπους - επειδή η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά - οι οποίοι έχουν μια ευχέρεια στο να κατανοούν την αγγλική γλώσσα. Εκτιμώ ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, έτσι ώστε νέα παιδιά απ’ την περιοχή μας να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, να αποκτήσουν την προστιθέμενη αξία που τους δίνει η συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους δράσεις, και για καλό προσωπικό και για καλό των Ομάδων Παραγωγών ή των Συνεταιρισμών στους οποίους ανήκουν.
Αιτήσεις ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας έως την Τετάρτη 20 Μαΐου. Θα βγει και δελτίο Τύπου που θα ανακοινώνει τη διαδικασία ακριβώς και τα δικαιολογητικά».
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 ~
***  Εμπειρίες ζωής το “Erasmus” για 30 μαθητές της ειδικότητας οχημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας         
     
ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟ «Θ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+
Με σημαντικές εμπειρίες στις αποσκευές τους, οι οποίες θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν και εμπειρίες ζωής, επέστρεψαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας από τις επισκέψεις τους στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+.
Τριάντα συνολικά μαθητές και μαθήτριες βρέθηκαν στις δύο αυτές ευρωπαϊκές χώρες μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, έχοντας την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και με άλλα άτομα, διαφορετικών αντιλήψεων, νοοτροπιών και εθνικοτήτων και να αποκτήσουν, σε μια κρίσιμη ηλικία, μια διαφορετική άποψη για την καθημερινότητα, διαμορφώνοντας μια εντελώς διαφορετική στάση ζωής.
Βρεθήκαμε μαζί τους και είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με αντιπροσωπείες εκείνων που βρέθηκαν στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και να πληροφορηθούμε αρκετά και ενδιαφέροντα από τους εκπαιδευτικούς τους.
Εντυπώσεις
Οι Φωτ. Κοτρώτσης, Παν. Μπελαούρης και Θεμ. Κότσιρας ήταν οι τρεις από τους δεκαπέντε της επίσκεψης στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι Γ. Μάλαμας, Μαρία Πολυχρονοπούλου και Λεων. Μαυρογιάννης είχαν επισκεφθεί τη Γερμανία.
Κι αν οι τρεις τελευταίοι είχαν ξαναβρεθεί στο εξωτερικό, για τους υπόλοιπους τρεις ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν μια ξένη χώρα.
Μοιραία, οι εμπειρίες πολλές. «Ήταν κάτι το διαφορετικό. Μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη, καθώς είδαμε, ανάμεσα σε άλλα, μια άλλη πλευρά της βιομηχανικής παραγωγής, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που περιλάμβανε το πρόγραμμα. Είδαμε πώς δουλεύουν στο εξωτερικό και νομίζω πως κι εγώ θα μπορούσα να δουλέψω εκεί», σχολίασε ο Παν. Μπελαούρης.
Όπως είπε στη συνέχεια, είναι καλύτερη εκεί η οργάνωση σε επίπεδο ζωής, ενώ σε επίπεδο εκπαίδευσης διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει διαφορά. «Περιμέναμε κάτι περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν πολύ φιλικοί με όλους και μπορούσε να συνηθίσει κάποιος τη διαφορετικότητα.
«Ήταν μια άλλη νοοτροπία, μια οργανωμένη επιχείρηση στον κάθε τομέα που επισκεφθήκαμε», παρατήρησε από την πλευρά του ο Θεμ. Κότσιρας, για να προσθέσει πως με λίγη δυσκολία θα μπορούσε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Μεγάλης Βρετανίας.
Σε επίπεδο εκπαίδευσης, παρατήρησε πως τα όσα είδαν εκεί, τα είχαν ήδη διδαχθεί στο σχολείο τους.
«Είδαμε πλήθος αστέγων στο Βερολίνο, αν και ακούγεται πως στη Γερμανία δεν υπάρχει πρόβλημα», ήταν η άποψη που μας διατύπωσε ο Λεων. Μαυρογιάννης για να προσθέσει πως θα θεωρούσε δύσκολη τη συνύπαρξή του με τους Γερμανούς.
Σε επίπεδο εκπαίδευσης, επισήμανε και αυτός πως τα όσα είδαν τα είχαν ήδη διδαχθεί στο σχολείο τους.
Από την πλευρά του, ο Γ. Μάλαμας ανέφερε πως, εκτός από την εκπαίδευση, δόθηκε η ευκαιρία γνωριμίας με συνομηλίκους του από άλλες χώρες και μπόρεσε να έλθει σε επαφή με διαφορετικές συνήθειες. Η Γερμανία, είπε, έχει καλύτερη οργάνωση, αλλά δεν του άρεσε ο τρόπος ζωής.
Ωστόσο, οι τρεις που είχαν επισκεφθεί τη Γερμανία, είχαν να καταγράψουν μια ιδιαιτέρως αρνητική συμπεριφορά σε περιστατικό που συνέβη στο ξενοδοχείο όπου διέμειναν, μόλις υπάλληλός του πληροφορήθηκε πως είναι Έλληνες.
Οι εκπαιδευτικοί
Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν είχαν μετακινηθεί ούτε και σε μια μικρή απόσταση, παρατήρησαν από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί Δημ. Κονταξής και Στέφ. Κεχαγιάς, σημειώνοντας πως για όλους αυτούς ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία αυτή που βίωσαν, καθώς έγιναν πιο υπεύθυνοι στη λειτουργία και τη συμπεριφορά τους.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα για τους μαθητές δεν ήταν εύκολη, καθώς έπρεπε να εκπληρωθούν κάποιοι στόχοι. «Είδαν πως όλοι μπορούν να σταθούν σε μία ξένη χώρα. Είδαν ότι οι άνθρωποι συνυπάρχουν και ξέρουμε πως δημιουργήσαμε 30 σπόρους, που μπορούν να δημιουργήσουν μια ευρωπαϊκή κοινωνία στη Μεσσηνία», σημείωσε ο κ. Κεχαγιάς.
«Πήραμε συγχαρητήρια από όλους για το ήθος, τη φιλομάθεια και τη συμπεριφορά των παιδιών», τόνισε στη συνέχεια και παρατήρησε πως «η Τεχνική Εκπαίδευση είναι η μόνη λύση στην οικονομική κρίση».
Ο κ. Κονταξής, αφού εξέφρασε τις ίδιες απόψεις με το συνάδελφό του, ανέφερε πως οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με άλλες κοινωνίες, διαφορετικούς πολιτισμούς και ανθρώπους, αλλά μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις αυτές.
Ευχαρίστησε τους μαθητές για την αξέχαστη εμπειρία που του έδωσαν, υποσχέθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια και για τους μαθητές που ακολουθούν, ενώ και οι δύο μαζί δε έβρισκαν λόγια να ευχαριστήσουν το διευθυντή του σχολείου τους Δημ. Βρυώνη, ο οποίος αγκάλιασε ολόθερμα από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία.
του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
 ~
***  Μονοήμερη  εκδρομή στην  ορεινή Κορινθία  Κυριακή  17  Μαϊου  2015 :
Διαδρομή : Μελιγαλά Μεσσηνίας - Τρίπολη - ΝΕΜΕΑ  Κορινθίας (για καφέ)- .. Λίμνη Στυμφαλία - Αρχαίος Φενεός -Τ. Λίμνη Δόξα -Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Φενεού  -Στενό -Μεσινό -Γκούρα  -Μεσαίο Τρίκορφο Κορινθίας - Κάτω Τρίκορφο (φαγητό , διασκέδαση στην ταβέρνα "Πινακοτή" ) -Μεσαίο Τρίκορφο -Άνω Τρίκορφο -Ι.Μ. Αγίου Βλασίου ..  δρόμος  επιστροφής από Ξυλόκαστρο -ΚΙΑΤΟ (καφέ)Κόρινθος -Τρίπολη - Μελιγαλά .- ..
Σχετικά  βίντεο :
~* ΦΕΝΕΟΣ  ορεινής Κορινθίας  αφήγηση  ενημέρωση  1705/2015 : http://youtu.be/dLUYyHXoL4c , ,
~* ΝΕΜΕΑ διαδρομή προς πόλη   17-05-2015 : http://youtu.be/snscWbTu40I ,
~** Τ Λίμνη Δόξα Φενεός Μονή Αγίου Γεωργίου 17/5/2015 P1020609: https://youtu.be/YUz3ccY9p1Q ,
 ~*ΚΙΑΤΟ Κορινθίας  αφήγηση  ενημέρωση 17/05/2015 : http://youtu.be/6U5L5eex1ls ,
~* ΙΕΡΟ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ  Τρίκορφο Κορινθίας  αφήγηση  ενημέρωση  17/05/2015: http://youtu.be/16MY6V5DEEc ,
~* ΣΤΕΝΟ  ορεινής Κορινθίας  17/05/2015 : http://youtu.be/-x4ZOT0AEZk ,
~*  Στην Τεχνική Λίμνη Δόξας  στο Φενεός Κορινθίας  17-05- 2015: http://youtu.be/m5P1zEkaccQ ,
~*Κάτω  Τρίκορφο Κορινθίας  διασκέδαση στο κέντρο ταβέρνα ¨¨ ΠΙΝΑΚΟΤΗ ¨¨ 17/5/2015: http://youtu.be/mQ-ghQ7PG20  ,
~* ΜΕΣΙΝΟ  ορεινής Κορινθίας  17/05/2015: http://youtu.be/G0LTrcl6KTo ,
~*Λίμνη Στυμφαλία  αφήγηση  17/05/2015: http://youtu.be/UR4KNnEyJpA ,

~*.Αρχαίος Φενεός  Ορεινής Κορινθίας  17/05/2015: http://youtu.be/2tGuNvPiy98 ,
~* ΓΚΟΥΡΑ Ν  Κορινθίας  17/05/2015: http://youtu.be/80Fhaguj2hA ,

~**Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας ταβέρνα ' πινακοτή' 17/5/2015: http://youtu.be/0wt4nKx4rsY ,
~**ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ  χωριό  διαδρομή  17/05/2015: http://youtu.be/xlnAuAm93iA ,
~**Διασκέδαση στα Τρίκαλα Κορινθία  2015:   http://youtu.be/jczDhx4pFvQ ,
~*Τεχνική λίμνη Δόξα προς μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού  2015: http://youtu.be/Z3wK_BjVzuc ,
~**Μοσιός χωριό Φενεού  17/5/2015: http://youtu.be/JVeKIVPAJMQ ,
~** Λίμνη Στυμφαλία 17-5-2015  : http://youtu.be/SsEcCa5r5i4 ,
~**  Τρίκαλα Κορινθίας 2015 : http://youtu.be/Ruq73LrEvyo ,
~**Κορινθίας ΠΙΝΑΚΟΤΗ διασκέδαση  17/5/2015: http://youtu.be/Ruq73LrEvyo ,
~**KASTANIA  Κορινθίας   2015 : http://youtu.be/AcaOlnjV37A ,
 ~**ΝΕΜΕΑ αφήγησης  ενημέρωση  17 05 2015: http://youtu.be/1bESJqVdZ1c ,
~**Κάτω Τρίκαλα  διασκέδαση  2015: http://youtu.be/PbIxxXCZIBs
~** Ανέκδοτο του Χ Δαβίλλα  17 05 2015: http://youtu.be/R1tx5LIgl0E
~**Διασκέδαση στα Τρίκαλα Κορινθίας  2015: http://youtu.be/7f1vP54SMuw ,
~**ΤΡΙΚΑΛΑ  Κορινθίας  διασκέδαση  2015: http://youtu.be/NKeYfl6ydvA ,
~**Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας  ΠΙΝΑΚΟΤΗ  διασκέδαση  2015: http://youtu.be/MKbTN_eJIlY ,
~*** Παρέμβαση του συνηγόρου του πολίτη για τα σκουπίδια στο Μοριά

 ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η Α΄ ΦΑΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη για να ολοκληρωθεί ο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου για τα σκουπίδια Σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη σχετικά με την κατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αφορμή το μεγάλο θέμα στο Δήμο Τρίπολης. Ο Συνήγορος του Πολίτη πήρε θέση, έπειτα από διαμαρτυρίες κατοίκων του Δήμου Τρίπολης προς την ανεξάρτητη αρχή, για τη συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης και την πρόκληση σοβαρής και συστηματικής ρύπανσης του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Μάλιστα, η ανεξάρτητη Αρχή τονίζει ότι η πρώτη φάση των έργων που προβλέπονται από το ΠΕΣΔΑ του 2010 θα έπρεπε να βρίσκεται σε λειτουργία. Να λειτουργεί Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη Αρχή, εξαιτίας των καθυστερήσεων που ανέκυψαν διαχρονικά στη χωροθέτηση των έργων ασφαλούς διάθεσης, που προβλέπονταν από το εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), κανένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) δε λειτουργεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα η διάθεση των απορριμμάτων να γίνεται σε Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ). Ο Συνήγορος του Πολίτη λαμβάνει υπόψη ότι: -το έκτακτο μέτρο της κήρυξης της Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων σε άλλον ΧΥΤΑ, τείνει να γίνει μόνιμο και να αποτελέσει μια στρεβλή μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής, κατά παράβαση των διατάξεων της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας -ο Δήμος Τρίπολης ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν έλαβε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να αυξήσει τα ποσοστά ανακύκλωσης και, ως εκ τούτου, να μειώσει την ποσότητα των προς διάθεση απορριμμάτων -η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τα προβλεπόμενα έργα από το ΠΕΣΔΑ του 2010, η πρώτη φάση των οποίων έπρεπε να βρίσκεται σε λειτουργία. Να ολοκληρωθεί ο ΠΕΣΔΑ Επίσης, συνεκτιμά ότι: α) ο υφιστάμενος εγκεκριμένος σχεδιασμός, ο οποίος παρέχει το αναγκαίο διαχειριστικό πλαίσιο, ουδόλως έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, β) η εφαρμογή ενός ΠΕΣΔΑ απαιτεί χρόνο για να καταλήξει σε ώριμες και βιώσιμες λύσεις, γ) η προώθηση ενός νέου σχεδιασμού θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το διαθέσιμο χρόνο, σε συνδυασμό με τον ενδεχόμενο κίνδυνο των επιπτώσεων από τις νέες καθυστερήσεις που τυχόν προκύψουν και εμποδίσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο για μία ακόμη φορά, και κρίνει αναγκαία: 1. Την άμεση εξυγίανση των υφιστάμενων χώρων απόθεσης του Δήμου Τρίπολης, και τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της ζημίας που προκλήθηκε. 2. Την ενίσχυση των συστημάτων διαλογής στην πηγή, εκ μέρους του Δήμου, ώστε να επιτευχθεί μείωση των προς διαχείριση απορριμμάτων. 3. Την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ, ώστε να λειτουργήσουν άμεσα οι χώροι που προβλέπονται για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας. Τέλος, όπως επισημαίνει η Αρχή, ο Δήμος Τρίπολης ενημέρωσε το Συνήγορο ότι ξεκίνησε μεν τη διαδικασία για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ωστόσο επέλεξε να μισθώσει χώρο και για την προσωρινή, όπως αναφέρει, διάθεση των απορριμμάτων. - 
~
***  Πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για την Αστυνομία 
 Αν και έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα, συνεχίζει να αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης σε αστυνομικούς, νομικούς και δικαστικούς κύκλους η δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου και, καθώς φαίνεται, θα απασχολεί για καιρό ακόμη. Είναι αλήθεια πως μια σημαντική πτυχή της υπόθεσης, με αρκετά ερωτηματικά, μετά την ομόφωνη αθώωση του κατηγορούμενου Γεωργιανού, αγγίζει πλέον την Αστυνομία, ενώ η καθαρογραφή της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας θα πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, ώστε να μην αφήσει κανένα σημείο σκοτεινό. Καθώς οι βασικοί ισχυρισμοί των συνηγόρων υπεράσπισης του νεαρού Γεωργιανού, ότι ποτέ δεν ομολόγησε και ότι η προανακριτική του απολογία στην Αστυνομία έχει πλαστογραφηθεί ως προς το περιεχόμενο (όπου φαίνεται να ομολογεί), ενώ ποτέ δεν την υπέγραψε, αφήνουν όχι απλώς θολά, αλλά σκοτεινά σημεία και σοβαρά υπονοούμενα για την τοπική Αστυνομία. Αν το δικαστήριο στην καθαρογραμμένη απόφασή του δεχθεί ότι η ομολογία του νεαρού στην Αστυνομία δεν έγινε και δεν υπογράφτηκε ποτέ, τότε πρέπει κάποιος αστυνομικός να λογοδοτήσει για πλαστογραφία. Διότι στη δικογραφία αυτή η ομολογία – προανακριτική απολογία υπάρχει. Κατά συνέπεια, είτε είναι αληθινή είτε όχι. Άρρηκτα συνδεδεμένο αυτό και με τη πραγματογνωμοσύνη του δικαστικού γραφολόγου, ο οποίος κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει αν είναι ή δεν πλαστή η υπογραφή (γνωμάτευσε ότι δεν είναι πλαστογραφημένη). Στην απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάμε ότι θα πρέπει να γίνεται μνεία αν τη δέχεται ή όχι. Δεν μπορεί να μην απαντηθούν, λοιπόν, αυτά τα ερωτήματα. Δεν μπορεί να παραμένει αιωρούμενη για την τοπική Αστυνομία η μομφή ότι μπορεί να «κατασκευάζει»-«πλαστογραφεί» απολογίες κατηγορουμένων. Είναι η βαρύτερη κατηγορία που μπορεί να υπάρξει και, μάλιστα, για αστυνομικές υπηρεσίες που τα τελευταία χρόνια έχουν να δείξουν αξιοθαύμαστο έργο στην πάταξη του εγκλήματος. Βίκυ Βετουλάκη - 
~
*** Ευτυχής ο Σταύρος Μπένος από την επιλογή του θέματος στις εξετάσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας         
     
«Είναι επιταχυντής, ποσοτικός και ποιοτικός του μηνύματος του Διαζώματος». Αυτή είναι η πρώτη φάση του ιδρυτή, της ψυχής του Διαζώματος Σταύρου Μπένου, που με  έκπληξη σήμερα το πρωί είδε πως το θέμα για τη Νεοελληνική Γλώσσα στις Πανελλήνιες εξετάσεις, προέρχεται από τις εκδόσεις του Διαζώματος και έχει την υπογραφή του Βασίλη Λαμπρινουδάκη.
Το θέμα με τίτλο «Εμείς και οι αρχαίο χώροι ακρόασης και θέασης» μεταφέρει όλη τη λογική, τους συμβολισμούς και κυρίως τον τρόπο δράσης και τους στόχους του Διαζώματος, αυτής της μεγάλης κίνησης πολιτών που δημιούργησε ο Σταύρος Μπένος με στόχο την ανάδειξη και διάσωση των αρχαίων μνημείων. Προέρχεται από συλλογικό τόμο των εκδόσεων του Διαζώματος που κυκλοφόρησε το 2009.
Ο Σταύρος Μπένος -λίγες μόλις ώρες μετά την μεγάλη εκδήλωση για το Ανω Διάζωμα, τους νέους του Διαζώματος (τι σύμπτωση!)- είδε με συγκίνηση την επιλογή του θέματος, αλλά και τα ερωτήματα που τέθηκαν, όπως είπε στο iefimerida.gr «Το θέμα της έκθεσης είναι επιταχυντής, ποιοτικός και ποσοτικός του μηνύματος του Διαζώματος. Στον πυρήνα του αυτό το μήνυμα έχει την προμετωπίδα ότι η καλύτερη προστασία των μνημείων είναι η πολιτική προστασία. Δηλαδή, η αγάπη των ανθρώπων. Και μεγαλύτερη αξία έχει αυτό να ξεκινά από την εκπαιδευτική κοινότητα, αυτό που τόσο επιδιώκει το Διάζωμα.»
Η αλήθεια είναι πως το θέμα που επελέγη φέτος, έχει μια σοφή τοποθέτηση, δίκαιη απέναντι στα παιδιά. Δεν κάνει νεύμα μόνο στη γνώση, αλλά κυρίως στο συναίσθημα, στο βίωμα, στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά τοποθετούνται στην ιστορία και στον πολιτισμό, τοποθετούνται σε αυτό που ορίζει κατά πολύ την ταυτότητά τους. Και σε μια εποχή καταιγίδας, συμπίεσης ψυχολογικής λόγω της κρίσης, η στροφή του θέματος σε ένα θέμα τόσο ανθρώπινο και οικουμενικό μαζί έχει ιδιαίτερη σημασία.
Ο Σταύρος Μπένος μας επισημαίνει πως ακόμα και οι ερωτήσεις είναι προσεγμένες, μεστές «Για παράδειγμα στο σημείο που γίνεται η διάκριση ανάμεσα στην διασκέδαση και στην ψυχαγωγία στα αρχαία θέατρα». Για να προσθέσει «Και βεβαίως έχει τεράστια συμβολική αξία να μπαίνει σε μια κορυφαία στιγμή της ζωής των παιδιών και όλης της κοινωνίας ένα τέτοιο θέμα. Είναι το καλύτερο, το πιο αποτελεσματικό μήνυμα που θα μπορούσαμε να δώσουμε για την ανάδειξη και την προστασία των μνημείων».
Πως αισθάνεται με μια λέξη ο Σταύρος Μπένος; «Ευτυχής».
Κατερίνα I. Ανέστη Πολιτισμός
18|05|2015 11:18
-A+A
«Είναι επιταχυντής, ποσοτικός και ποιοτικός του μηνύματος του Διαζώματος». Αυτή είναι η πρώτη φάση του ιδρυτή, της ψυχής του Διαζώματος Σταύρου Μπένου, που με  έκπληξη σήμερα το πρωί είδε πως το θέμα για τη Νεοελληνική Γλώσσα στις Πανελλήνιες εξετάσεις, προέρχεται από τις εκδόσεις του Διαζώματος και έχει την υπογραφή του Βασίλη Λαμπρινουδάκη.
Το θέμα με τίτλο «Εμείς και οι αρχαίο χώροι ακρόασης και θέασης» μεταφέρει όλη τη λογική, τους συμβολισμούς και κυρίως τον τρόπο δράσης και τους στόχους του Διαζώματος, αυτής της μεγάλης κίνησης πολιτών που δημιούργησε ο Σταύρος Μπένος με στόχο την ανάδειξη και διάσωση των αρχαίων μνημείων. Προέρχεται από συλλογικό τόμο των εκδόσεων του Διαζώματος που κυκλοφόρησε το 2009.
Ο Σταύρος Μπένος -λίγες μόλις ώρες μετά την μεγάλη εκδήλωση για το Ανω Διάζωμα, τους νέους του Διαζώματος (τι σύμπτωση!)- είδε με συγκίνηση την επιλογή του θέματος, αλλά και τα ερωτήματα που τέθηκαν, όπως είπε στο iefimerida.gr «Το θέμα της έκθεσης είναι επιταχυντής, ποιοτικός και ποσοτικός του μηνύματος του Διαζώματος. Στον πυρήνα του αυτό το μήνυμα έχει την προμετωπίδα ότι η καλύτερη προστασία των μνημείων είναι η πολιτική προστασία. Δηλαδή, η αγάπη των ανθρώπων. Και μεγαλύτερη αξία έχει αυτό να ξεκινά από την εκπαιδευτική κοινότητα, αυτό που τόσο επιδιώκει το Διάζωμα.»
Η αλήθεια είναι πως το θέμα που επελέγη φέτος, έχει μια σοφή τοποθέτηση, δίκαιη απέναντι στα παιδιά. Δεν κάνει νεύμα μόνο στη γνώση, αλλά κυρίως στο συναίσθημα, στο βίωμα, στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά τοποθετούνται στην ιστορία και στον πολιτισμό, τοποθετούνται σε αυτό που ορίζει κατά πολύ την ταυτότητά τους. Και σε μια εποχή καταιγίδας, συμπίεσης ψυχολογικής λόγω της κρίσης, η στροφή του θέματος σε ένα θέμα τόσο ανθρώπινο και οικουμενικό μαζί έχει ιδιαίτερη σημασία.
Ο Σταύρος Μπένος μας επισημαίνει πως ακόμα και οι ερωτήσεις είναι προσεγμένες, μεστές «Για παράδειγμα στο σημείο που γίνεται η διάκριση ανάμεσα στην διασκέδαση και στην ψυχαγωγία στα αρχαία θέατρα». Για να προσθέσει «Και βεβαίως έχει τεράστια συμβολική αξία να μπαίνει σε μια κορυφαία στιγμή της ζωής των παιδιών και όλης της κοινωνίας ένα τέτοιο θέμα. Είναι το καλύτερο, το πιο αποτελεσματικό μήνυμα που θα μπορούσαμε να δώσουμε για την ανάδειξη και την προστασία των μνημείων».
Πως αισθάνεται με μια λέξη ο Σταύρος Μπένος; «Ευτυχής».
Τι είναι το Διάζωμα
Η κίνηση των πολιτών για τα αρχαία Θέατρα, ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008 από τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος γράφει για την αποστολή του Διαζώματος στην ιστοσελίδα του:
«Το ταξίδι μου προς το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ήταν μακροχρόνιο και είχε πολλούς σταθμούς: Καλαμάτα, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργείο Αιγαίου, αλλά και ανασυγκρότηση μιας κατεστραμμένης από τους σεισμούς πόλης, ανάδειξη του ιστορικού της κέντρου, πολιτιστικά δίκτυα, Κάστρων περίπλους, πρόγραμμα για τα αρχαία θέατρα, νησιωτικές πολιτικές, Κ.Ε.Π... Σταθμοί προς μια κατάληξη που δεν την είχα ακόμα συνειδητοποιήσει, που δεν είχε πάρει συγκεκριμένη μορφή.
Η μέριμνα για τα μνημεία ήταν πάντα και παραμένει ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου. Δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω ως ερείπια, ως νεκρά πράγματα. Βλέπω σε αυτά ζωντανούς οργανισμούς που εκπέμπουν μηνύματα γνώσης, σοφίας, αισθητικής, αρμονίας, διαλόγου με το περιβάλλον και τη φύση, που στέλνουν μηνύματα ζωής. Και πάντα διαφωνούσα με την κλασσική αντιμετώπισή τους, αυτή που τα αντιμετωπίζει ως μουσειακά είδη, που τα βάζει στην άκρη, στο περιθώριο της εποχής μας, που εθελοτυφλεί μπροστά στη μυστική ζωή τους, που αγνοεί τη δική τους προσαρμοστικότητα και εναρμόνιση με την κάθε ιστορική περίοδο.
Γι΄ αυτό, από όπου και αν πέρασα, προσπάθησα με κάθε τρόπο να τα εντάξω στην καθημερινή ζωή του τόπου και των ανθρώπων. Από τα νεοκλασικά της Καλαμάτας και την ανασυγκρότηση του ιστορικού της κέντρου μέχρι το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων στις καλοκαιρινές πανσελήνους, όλες μου οι ενέργειες είχαν την ίδια κατεύθυνση, απέβλεπαν στον ίδιο απώτερο στόχο και εμπνέονταν από την ίδια φιλοσοφία.
Τα αρχαία θέατρα αποτελούν μοναδικά δείγματα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Κορυφαία επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Έργα τέχνης που κατασκευάσθηκαν για να φιλοξενήσουν έργα τέχνης. Οικοδομήματα που συγκεντρώνουν στη δομή, στα μέρη, αλλά και στις λεπτομέρειές τους την πρωτοτυπία, τη χάρη, την αγχίνοια, την έκφραση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών, δηλαδή ό,τι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό πνεύμα. Κτίσματα που αιώνες τώρα διατηρούν ζωντανή και σύγχρονη τη χρηστικότητα και τη μοναδικότητα της μορφής τους.
Αυτά τα χαρακτηριστικά με οδήγησαν στο πάντρεμα των ιδεών μου για τα μνημεία με τα αρχαία θέατρα. Ξεκίνησα αυτή τη συγκεκριμένη προσπάθεια πριν από πέντε-έξη χρόνια. Απέτυχα. «Όπου αποτύχεις γύρισε και όπου πετύχεις φύγε», λέει ο Καζαντζάκης. Τον άκουσα. Ξαναγύρισα πριν από δύο χρόνια. Φαίνεται πως είχε έρθει η στιγμή. Υπήρχε πια η ωριμότητα για μια πιο δυναμική αντιμετώπιση των μνημείων. Υπήρχε η ωριμότητα ότι κάποια πράγματα προχωρούν, επειδή εμείς οι ίδιοι παίρνουμε την τύχη τους στα χέρια μας. Και τα βοηθάμε να προχωρήσουν. Και συμμετέχουμε στην εξέλιξή τους. Υπήρχε πια η ωριμότητα για τη δημιουργία μιας Κίνησης Πολιτών, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, που μπορεί να δει πέρα από τα μίζερα όρια μιας κοντόφθαλμης εποχής, που νιώθει ως πρωταρχικό δικαίωμα να απαιτήσει την υπέρβαση της γκρίζας καθημερινότητας, εντάσσοντας τα μνημεία στην καθημερινότητά της.
Βρέθηκα αμέσως πλαισιωμένος από ενθουσιώδη και δυναμική ομάδα που διευρύνθηκε εν ριπή οφθαλμού. Όλοι «σαν έτοιμοι από καιρό...». Επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και ενεργοί πολίτες αγκάλιασαν το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Συμπολίτες μας που έχουν αποφασίσει ότι η έρευνα, η μελέτη, η προστασία, η ανάδειξη και, όπου είναι εφικτό, η χρήση των αρχαίων θεάτρων και των άλλων χώρων θέασης και ακρόασης, όπως είναι τα αρχαία ωδεία και στάδια, είναι και δική τους υπόθεση. Και είναι αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη αυτών των μνημείων στα χέρια τους, να συμπράξουν δυναμικά ως αρωγοί του Κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών στο μεγάλο έργο της ένταξης των αρχαίων θεάτρων στη σύγχρονη ζωή.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» από τις 8 Ιουλίου του 2008 είναι πραγματικότητα.
Θα είναι Σωματείο πρότυπο ως προς τη λειτουργία του, τη διαφάνεια της οικονομικής του διαχείρισης, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του, την επίτευξη των στόχων του. Επιδίωξή μας είναι όχι να βρούμε, ούτε απλώς να πείσουμε, αλλά να εμπνεύσουμε τους μεγάλους χορηγούς, να βοηθήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, να κινητοποιήσουμε το Υπουργείο Πολιτισμού, να συμπαρασύρουμε στο έργο μας όλο και περισσότερους συμπολίτες μας.
Και ελπίζω ότι το «ΔΙΑΖΩΜΑ» θα είναι Σωματείο που εκφράζει ένα νέο τρόπο σκέψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πραγμάτων που αφορούν όλους μας. Ένα Σωματείο που κινητοποιεί Πολίτες και Πολιτεία.
   Πηγή: iefimerida.gr
  ~
*** 

Μεγάλη φωτιά στη Ρεματιά Χαλανδρίου (φωτογραφίες)

Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2015 14:22
Embedded image permalinkΜεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στη ρεματιά Χαλανδρίου, το μεσημέρι της Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Οι φωτογραφίες μέσω Twitter από τον δημοσιογράφο Κώστα Γιαννακίδη είναι ενδεικτικές της κατάστασης στην περιοχή. 
~
*** Οι ρόλοι στην ανθρωποκτονία του αρχιμανδρίτη

 Όπως παρουσιάζονται στην απόφαση του τριμελούς ανηλίκων Κυπαρισσίας Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της καθαρογραμμένης πλέον απόφασης του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Κυπαρισσίας, για τον ανήλικο Έλληνα που έχει καταδικασθεί σε 15 χρόνια κάθειρξης για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σε ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, κατά του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου, το Φεβρουάριο του 2014 στη Χώρα. Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφασή του τη Δευτέρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας αθώωσε τον αρχικά συγκατηγορούμενο του ανήλικου, τον 25χρονο Γεωργιανό. Μάλιστα, βάσει αυτής της αθωωτικής απόφασης ο δικηγόρος του ανήλικου Έλληνα δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι «δίχως την κύρια πράξη του συγκεκριμένου φυσικού αυτουργού, δεν μπορεί να θεμελιωθεί συμμετοχική ευθύνη δική μας». Σημειώνεται ότι η υπόθεση του ανηλίκου εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό και αναμένεται να εκδικασθεί τον Οκτώβριο.Το σκεπτικό Το σκεπτικό του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων της Κυπαρισσίας για την ενοχή του ανηλίκου ως απλού συνεργού έχει ως εξής: «Στην προκειμένη περίπτωση, από την κύρια αποδεικτική διαδικασία γενικά, τις μαρτυρίες των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης που εξετάσθηκαν ένορκα στο ακροατήριο, τα έγγραφα που διαβάστηκαν στο ακροατήριο και σε συνδυασμό με την απολογία του ανηλίκου, αποδείχθηκαν τα ακόλουθα: Στις 15 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Σάββατο και περί ώρα 19.30 με 20.00, ο ανήλικος συναντήθηκε στην πλατεία της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος με το Γεωργιανό, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις. Ο Γεωργιανός ήταν, σύμφωνα με τις καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, σκληρός και οξύθυμος άνθρωπος, που τσακωνόταν συχνά, ενώ ο ανήλικος, άτομο περιορισμένων ικανοτήτων, που δε συμπεριφερόταν ούτε αντιλαμβανόταν τα πράγματα σύμφωνα με την ηλικία του, αλλά φερόταν όπως ένα παιδί 14 περίπου ετών. Σύμφωνα δε με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του ψυχιάτρου, ο οποίος εξετάσθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, ο ανήλικος είναι ένα άτομο με νοητική υστέρηση, η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποσοτικά. Μόνος φίλος του ανηλίκου ήταν ο Γεωργιανός, ο οποίος ήταν και το ισχυρό πρόσωπο στη μεταξύ τους σχέση. Οι δυο τους αποφάσισαν να μεταβούν την επόμενη ημέρα στην Καλαμάτα, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνες αυτοκινήτων (καρτ), οι οποίοι διεξάγονταν εκεί. Επειδή, όμως, κανείς από τους δύο δε διέθετε τα απαιτούμενα χρήματα για τη μετάβασή τους στην Καλαμάτα, ήτοι για να ανεφοδιάσουν με καύσιμα το όχημα του Γεωργιανού και για να καταναλώσουν κάποιο φαγητό ή ποτό, έπρεπε να αναζητήσουν εκ των πραγμάτων την οικονομική συνδρομή κάποιου γνωστού τους προσώπου.Στον αρχιμανδρίτη Μετά από συζήτηση σκέφθηκαν να ζητήσουν χρήματα από τον αρχιμανδρίτη, για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι, αφενός μεν, βοηθάει οικονομικά τους αλλοδαπούς, αφετέρου δε ότι διατηρεί περιστασιακά ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ανταμείβοντας μάλιστα οικονομικά όσους συνευρίσκοντο ερωτικά μαζί του. Πράγματι μετέβησαν με το αυτοκίνητο του Γεωργιανού στην οικία του αρχιμανδρίτη, η οποία βρίσκεται στη Χώρα, κι αφού στάθμευσαν λίγα μέτρα πιο πέρα, ώστε το όχημα να μην είναι ορατό, πήγαν πεζοί στην οικία του. Χτύπησαν το κουδούνι της οικίας, μετά δε από λίγο κατέβηκε τη σκάλα ο αρχιμανδρίτης, κι αφού τους άνοιξε την πόρτα, μέσω της αυλής της οικίας, τους οδήγησε στον πρώτο όροφο, στο εσωτερικό της οικίας του. Ο αρχιμανδρίτης φορούσε πιτζάμες και από πάνω μία φανέλα και ζακέτα. Όταν εισήλθαν στην οικία, ο Γεωργιανός με τον αρχιμανδρίτη κατευθύνθηκαν στην κουζίνα, όπου ο αλλοδαπός τού ζήτησε χρήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν διατεθειμένος να ενδώσει στις τυχόν ερωτικές του επιθυμίες. Ο ανήλικος παρέμεινε στο διάδρομο της οικίας και από το σημείο εκείνο δεν είχε οπτική επαφή με το χώρο της κουζίνας. Στη συνέχεια ο Γεωργιανός πράγματι περιήλθε σε ερωτικές περιπτύξεις με τον αρχιμανδρίτη, ο οποίος είχε εν τω μεταξύ παραμείνει εντελώς γυμνός, όμως περίπου δέκα λεπτά αργότερα, λόγω διαφωνίας του με τον αρχιμανδρίτη σχετικά με το ποσό της αμοιβής του για την ερωτική τους συνεύρεση, διαπληκτίσθηκε μαζί του. Ο αρχιμανδρίτης εξήλθε από το χώρο της κουζίνας, ενώ δε βρισκόταν στην πόρτα που συνδέει αυτή με το διάδρομο όπου βρισκόταν ο ανήλικος, έχοντας το πρόσωπο του στραμμένο προς τον ανήλικο, δέχθηκε επίθεση από πίσω από το Γεωργιανό, ο οποίος, έχοντας ανθρωποκτόνο σκοπό, αφού τον έπιασε από τον αριστερό ώμο με το αριστερό του χέρι, με το δεξί κατέφερε σε αυτόν πολλαπλά (τουλάχιστον τρία) βίαια χτυπήματα με σιδηρογροθιά στο κεφάλι. Ο παθών στη συνέχεια σωριάσθηκε στο πάτωμα, το κεφάλι του και το πάνω μέρος του σώματος του βρίσκονταν στην κουζίνα, ενώ τα πόδια του βρίσκονταν στο διάδρομο. Ο Γεωργιανός με τη βοήθεια του ανηλίκου έσυραν το σώμα του θύματος στην κουζίνα, ώστε να μη φαίνεται στο διάδρομο, σε περίπτωση που εν τω μεταξύ εμφανιζόταν κάποιος.Θάνατος αρχιμανδρίτη Στη συνέχεια ο ανήλικος, έχοντας αντιληφθεί τον ανθρωποκτόνο σκοπό του Γεωργιανού, ακινητοποίησε τον αρχιμανδρίτη, κρατώντας τον από τα πόδια και με κατάλληλη τοποθέτηση του σώματός του, έτσι ώστε να καθηλωθεί αυτός στο έδαφος και να μην έχει ευχέρεια κινήσεων, ώστε να μπορέσει ο Γεωργιανός να του περάσει ένα πουκάμισο γύρω από το λαιμό και τραβώντας το, πιέζοντας του επί ώρα το λαιμό, να τον πνίξει. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών του Γεωργιανού ήταν ο θάνατος του αρχιμανδρίτη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας - νεκροτομής που αναγνώσθηκε. Στη συνέχεια κι αφού σκέπασαν το σώμα του θύματος με ένα χαλί και το κεφάλι του με μία φανέλα, έψαξαν σε όλα τα δωμάτια της οικίας για την ανεύρεση χρημάτων. Ο ανήλικος αφαίρεσε το κινητό του παθόντα, χωρίς όμως να έχει σκοπό παράνομης ιδιοποιήσεως, αφού το πέταξε αμέσως μετά την έξοδό τους από την οικία του θύματος, πρόθεση του δε, ήταν να μην ανακαλυφθούν από τις διωκτικές αρχές, ενώ ο Γεωργιανός αφαίρεσε τα κλειδιά του μοναστηριού, αλλά και χρήματα τα οποία βρήκε ο ίδιος και τα κράτησε, εν συνεχεία δε αποχώρησαν από την οικία. Την επόμενη ημέρα ο ανήλικος και ο Γεωργιανός συναντήθηκαν και πήγαν, όπως είχαν αρχικά κανονίσει, με το όχημα του τελευταίου στην Καλαμάτα (το οποίο είχε εν τω μεταξύ εφοδιάσει με βενζίνη με τα χρήματα που βρήκε στην οικία του θύματος, μιας και την προηγουμένη ημέρα δεν είχε καθόλου χρήματα) και παρακολούθησαν τους αγώνες αυτοκινήτων. Από τα παραπάνω περιστατικά αποδεικνύεται με σαφήνεια ότι ο Γεωργιανός, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αποφάσισε να αποκτείνει τον αρχιμανδρίτη, ότι η πρόθεση του, δε, ήταν ανθρωποκτόνος συνάγεται αναμφιβόλως από τη σφροδρότητα των κτυπημάτων, τα οποία κατάφερε κατά του θύματος επανειλημμένως στο κεφάλι, αλλά και από τον εν συνεχεία πνιγμό του δια του πουκαμίσου του. Ο ανήλικος, εν γνώσει της θανατηφόρου αυτής πρόθεσης του ανωτέρω και με την πρόθεση να επιτευχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα, παρέσχε σε αυτόν απλή συνδρομή, βοήθεια, στην τέλεση και κατά τη διάρκεια της τέλεσης της ανθρωποκτονίας αυτής. Η βοήθεια αυτή συνίσταται στην εκ μέρους του ακινητοποίηση του αρχιμανδρίτη, ο οποίος είχε ήδη σωριαστεί από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί με τη σιδερογροθιά από τον Γεωργιανό, ώστε να καθίσταται ευχερής η σφίξη του πουκαμίσου γύρω από το λαιμό του από το Γεωργιανό.Απλή συνέργεια Επίσης, αποδείχθηκε ότι η συνέργεια του ανήλικου στην τελεσθείσα από τον Γεωργιανό ληστεία, η οποία τελέσθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, είναι απλή, καθόσον οι πράξεις που τέλεσε ο ανήλικος δεν είναι πράξεις πραγματώσεως της αντικειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος της ληστείας, αλλά πράξεις διευκόλυνσης της κυρίας πράξεως, η εκ μέρους του δε συνδρομή προς το Γεωργιανό κατά τη διάπραξη αυτής, παρασχέθηκε με την παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος που διασφάλιζε την εκτέλεση του σχεδίου που είχε οργανωθεί από τον αυτουργό για την τέλεση της ληστείας, καθόσον ο ανήλικος παρείχε βοήθεια στην κάμψη της αντίστασης του θύματος, ενώ δημιουργούσε στο Γεωργιανό τη βεβαιότητα ότι θα επέμβει όποτε χρειαστεί, προκειμένου να τον βοηθήσει. Σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του ψυχιάτρου, ο ανήλικος κατά το χρόνο τέλεσης των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται έπασχε από νοητική υστέρηση, στοιχείο διαχρονικό από τα πρώτα παιδικά του χρόνια και εντεύθεν. Οι πνευματικές του λειτουργίες ήταν και είναι σε τέτοιο βαθμό διαταραγμένες, ώστε δεν έχει καταλογισμό για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται (πλήρες ακαταλόγιστο). Πλην όμως από το λοιπό αποδεικτικό υλικό και ειδικότερα από τις μαρτυρικές καταθέσεις και ιδίως την απολογία του κατηγορουμένου, προκύπτει μεν ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πλήρη αντίληψη του αδίκου χαρακτήρα της πράξης, όχι όμως σε σημείο κατάφασης πλήρους ανικανότητας αντίληψης του άδικου και κατ’ επέκταση αποκλεισμού του καταλογισμού. Συγκεκριμένα, από τον τρόπο που περιέγραψε το επίδικο περιστατικό, όπως και ενώπιον του ανακριτή, χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και με χρονική συνέπεια όλων των ενεργειών του τόσο πριν από την τέλεση όσο και κατά την τέλεση της πράξης του, προκύπτει ότι ο ανήλικος κατά την πράξη του λειτουργούσε σε κατάσταση επίγνωσης του αδίκου (έστω και με μειωμένη ικανότητα). Κατόπιν των ανωτέρω εκτεθέντων θα πρέπει ο ανήλικος να κηρυχθεί ένοχος για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και στη ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, τις οποίες τέλεσε ο Γεωργιανός σε βάρος του αρχιμανδρίτη, και αθώος για τις πράξεις της οπλοφορίας από κοινού και της οπλοχρησίας από κοινού που του αποδίδονται». - 
~
***  Αρχέλων: Μετά την εκπαίδευση, ξεκινά η δράση (φωτογραφίες)

 
Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Υπευθύνων Πεδίου του ΑΡΧΕΛΩΝ και η νέα σεζόν ξεκινά σιγά σιγά με εθελοντές και υπευθύνους έτοιμους για δράση! Νέοι επιστήμονες και φυσιολάτρες εθελοντές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλαμβάνουν κάθε χρόνο εξειδικευμένους τομείς κάθε περιοχής και δεσμεύονται ηθικά να παραμείνουν για 5 ολόκληρους μήνες δίπλα στις παραλίες ωοτοκίας, φροντίζοντας να καταγράψουν και να προστατέψουν την Caretta caretta. Το 2014, με τη βοήθεια των υπεύθυνων Πεδίου και των 470 εθελοντών, διεξήχθησαν προγράμματα καταγραφής και προστασίας φωλιών στη Ζάκυνθο, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και στη Νέδα, στην Κορώνη, στο Λακωνικό Κόλπο, στο Ρωμανό, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στον Κόλπο της Μεσσαράς. Στις περιοχές αυτές υπολογίζεται ότι έγιναν συνολικά 2.945 φωλιές (σε περίπου 75 χλμ. παραλίας) και εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα προστασίας σε 1.991. Κατά τη νυχτερινή περιπολία, παρατηρήθηκαν 632 ενήλικες χελώνες. Χάρις στις προσπάθειες των εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ «σώθηκαν» 129.517 χελωνάκια (από τα 194.929 που εκκολάφθηκαν), φθάνοντας ασφαλώς στη θάλασσα. Φέτος ήταν η 9η φορά που οργανώθηκε αυτό το σεμινάριο και έδωσε την ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις και γνώσεις μεταξύ των υπευθύνων Πεδίου και των στελεχών του Συλλόγου. Οι φετινοί υπεύθυνοι Πεδίου είναι έμπειροι εθελοντές από Αγγλία, Αλβανία, Ισπανία, Ελλάδα και Γερμανία. Υπεύθυνες του προγράμματος ήταν η Παναγιώτα Θεοδώρου και η Ρεγγίνα Στεφανάτου, που και διηύθυνε το τριήμερο σεμινάριο. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επικοινωνία με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα με τον Δημήτρη και την Άννα Μαργαριτούλη, που πριν από 32 χρόνια ξεκίνησαν το Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, θέτοντας τις βάσεις για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό εθελοντικό πρόγραμμα στην Ελλάδα. - 
~
***  Οικόπεδα για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων ζητά ο Δήμος Μεσσήνης           
     
Προθεσμία έως την Τετάρτη 20 Μαΐου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη μίσθωση ακινήτου από το Δήμο, ώστε να γίνει εκεί η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων
Για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος θα γίνει δημοπρασία σε δύο στάδια: στο πρώτο γίνεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι κατέθεσαν φάκελο δικαιολογητικών. Θα συνεδριάσει η επιτροπή εκτίμησης εκποιούμενων και θα εξετάσει τους φακέλους. Ελέγχει τα δικαιολογητικά, επισκέπτεται αν επιθυμεί τα ακίνητα, κρίνει περί της καταλληλότητάς τους και περί του αν πληρούν τους όρους της διακήρυξης.
Συντάσσει σχετικό πρακτικό εντός 10 ημερών, όπου αναφέρει ποια ακίνητα αποκλείονται από τη συνέχεια της δημοπρασίας και βαθμολογεί τα υπόλοιπα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε οικοπέδου, σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγησης προσφορών. Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στο πρακτικό. Το πρακτικό αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Μεσσήνης και κοινοποιείται σε όλους τους συμμετέχοντες. Η Οικονομική Επιτροπή επικυρώνει το πρακτικό και καλεί όσους δεν αποκλείστηκαν να προσέλθουν συγκεκριμένη ημέρα και ώρα σε φανερή προφορική δημοπρασία.
Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα δεν αποκλείστηκαν στο πρώτο στάδιο, καλούνται να
συμμετέχουν στο δεύτερο στάδιο της δημοπρασίας. Όλοι οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν για τη βαθμολογία.
Η μίσθωση του ακινήτου θα γίνει μετά τη διενέργεια φανερής και προφορικής
μειοδοτικής δημοπρασίας.
Στο τέλος της διαδικασίας καταρτίζεται λίστα, όπου πρώτο θα είναι το ακίνητο με τη
συμφερότερη προσφορά, δηλαδή με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
Η επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών συντάσσει πρακτικό, που αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Μεσσήνης. Η κατακύρωση των πρακτικών της δημοπρασίας θα γίνει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο φάκελος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάθε ακίνητο θα πρέπει να περιλαμβάνει:
-Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον ιδιοκτήτη
-Επίσημο τίτλο (συμβόλαιο) πρωτότυπο ή νομίμως θεωρημένο, που να αποδεικνύεται η
κυριότητά του επί του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου και ότι είναι απαλλαγμένο βαρών με πιστοποιητικό.
-Τοπογραφικό διάγραμμα με απόσπασμα χάρτη ΓΥΣ 1:5000 με εντοπισμένα τα όρια των οικισμών και αποτυπωμένα τα ποτάμια και τα  υδατορέματα που τυχόν υπάρχουν
-Υπεύθυνη δήλωση ότι το προσφερόμενο ακίνητο πληροί τις προϋποθέσεις που πρέπει να
έχει το μίσθιο
-Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβε γνώση των όρων διακήρυξης και αποδέχεται πλήρως
και ανεπιφύλακτα
-Υπεύθυνη δήλωση ότι το ακίνητο είναι απαλλαγμένο από κάθε δουλεία και δεν
υφίσταται καμία υποχρέωση του Δήμου για ενδεχόμενες οφειλές προς οιονδήποτε
-Κάθε άλλο στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο από τον ενδιαφερόμενο για τη λεπτομερή
περιγραφή του προσφερόμενου ακινήτου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ή θα αποστείλουν τις προσφορές τους προς το Δήμο έως και τις 20 Μαΐου καταθέτοντας φάκελο με τα δικαιολογητικά τους στο πρωτόκολλο του Δήμου με την ένδειξη «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ».
Στην προσφορά που θα υποβάλουν, θα περιγράφεται λεπτομερώς το προσφερόμενο ακίνητο (ή ακίνητα).
Η ημερομηνία της προφορικής δημοπρασίας (Β’ φάση) θα αποφασισθεί από την Οικονομική Επιτροπή.
Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, το μίσθιο πρέπει:
-Να έχει συνολική έκταση περίπου είκοσι (20) στρεμμάτων
-Να γειτνιάζει με δίκτυα ύδατος και ρεύματος
-Να απέχει από τα όρια οικισμού απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων
-Να απέχει από τα όρια σχεδίου πόλης σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 μέτρων
-Να απέχει από αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων
-Να μη βρίσκεται σε ζώνη Α θεσμοθετημένων αρχαιολογικών περιοχών
-Κατά προτίμηση να απέχει από αεροδρόμια απόσταση μεγαλύτερη από 10 χιλιόμετρα
-Να απέχει από κοίτες ποταμών σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων
-Να απέχει από την ακτογραμμή απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων
-Αποκλείονται δασικές περιοχές
-Αποκλείονται γεωργικές εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας & υγροτοπικές
εκτάσεις
-Αποκλείονται περιοχές χαρακτηρισμένες ως RAMSAR, SPA, NATURA και εθνικά
πάρκα
-Να μην έχει χρησιμοποιηθεί για απόθεση οποιουδήποτε είδους αποβλήτου σε
προγενέστερο χρόνο.
Η τελική βαθμολογία κάθε οικοπέδου προκύπτει από τη βαθμολογία του οικοπέδου από απόψεως καταλληλότητας, κατά 70% και από τη βαθμολογία του οικοπέδου από απόψεως τιμής του οικοπέδου, κατά 30%.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 2 έτη από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης με δυνατότητα παράτασης επιπλέον 2 ετών, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από το Δήμο.
Καθορίζεται δε ανώτατη τιμή ετήσια μίσθωσης τα 15.000 ευρώ, που θα αποτελέσει και την
τιμή εκκίνησης του μειοδοτικού διαγωνισμού.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Δήμο Μεσσήνης έως και την Τετάρτη, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, διεύθυνση: Δημάρχου Π. Πτωχού – 24200 Μεσσήνη, τηλέφωνο 27223-60100.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
~
***  Ν. Γιαννακοπούλου και Ι. Χριστόπουλος μιλούν για το 10o Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ 

Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τι προοπτικές υπάρχουν, ρωτήσαμε στελέχη του Κινήματος, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εργασιών του, σε μία κρίσιμη και για την Ελλάδα κατάσταση. Τις απόψεις τους μας εξέφρασαν το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Ι. Χριστόπουλος.Νάντια Γιαννακοπούλου«Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: αλλαγή σελίδας για την αναγέννηση της Παράταξης» Βρισκόμαστε λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ένα συνέδριο προγραμματικό, πολιτικό, αξιακό και ανοιχτό σε όλους. Ένα συνέδριο με χαρακτηριστικά μετεξέλιξης και μετάβασης στην επόμενη ημέρα, ταυτισμένο με την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Οι μέρες που θα μεσολαβήσουν έως την 5η Ιουνίου, ημέρα έναρξης του Συνεδρίου, θα είναι μέρες ενδιαφέρουσες και πυκνές σε πολιτικές εξελίξεις. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να έχει – ούτε και είχε ποτέ – το ρόλο του απλού παρατηρητή των εξελίξεων. Τα στελέχη της παράταξης οφείλουν να είναι σε ετοιμότητα, γιατί το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας. Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορούμε να αφήσουμε το χώρο της Δημοκρατίας, της Ευρώπης, των προοδευτικών αντιλήψεων σε ξένα χέρια. Είναι ο χώρος που εμείς καλούμαστε να ανασυγκροτήσουμε, και με τον τρόπο αυτό να «αναστήσουμε» την παράταξή μας, αξιοποιώντας στο έπακρο το υλικό, την εμπειρία, τη «μαγιά» που υπάρχει. Αυτή η αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης θα έχει ως αφετηρία το επικείμενο Συνέδριο. Η χώρα μας χρειάζεται μια ισχυρή και σύγχρονη κεντροαριστερά, που θα έχει το σθένος να σηκώσει το βάρος της ευθύνης και τη θέληση να ανταποκριθεί στη σοβαρότητα των περιστάσεων. Το Συνέδριο θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά μετεξέλιξης και μετάβασης στην επόμενη ημέρα, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για το πολιτικό στίγμα του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Θα είναι μια μεγάλη, ενσυνείδητη πολιτική διαδικασία ανανέωσης και επαναπροσδιορισμού του πολιτικού μας χώρου. Αυτό ακριβώς, εξάλλου, ήταν και η πρόθεση του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν αποφάσισε να συγκαλέσει το Συνέδριο, σηματοδοτώντας έτσι τη λήξη της θητείας του στην ηγεσία της Παράταξης. Στόχος του προέδρου και στόχος όλων μας είναι να αναδειχθεί μια νέα γενιά στην ηγεσία, να αναδειχθούν οι άνθρωποι που θα πάρουν πάνω τους την ευθύνη για την ανασύνθεση του χώρου, για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς του. Το Συνέδριο, λοιπόν, προσδοκώ ότι θα δώσει μιαν απάντηση σε όλα αυτά τα άκρως σημαντικά ζητήματα, με γνώμονα τρεις βασικές θεματικές ενότητες: το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και, φυσικά, την προοπτική της Παράταξης. Με ευρεία συμμετοχή και σαφές χρονοδιάγραμμα, χωρίς ηγεμονισμούς και προαπαιτούμενα, θα τα θέσουμε όλα επί τάπητος. Θα κληθούμε να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις, για το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του χώρου, αλλά και για τη συντεταγμένη πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το Ιδρυτικό Συνέδριο της Παράταξης. Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε ξανά νόημα στη Δημοκρατία, το Σοσιαλισμό, την Πρόοδο, την Κεντροαριστερά. Να δώσουμε νόημα στη Δημοκρατική Παράταξη, με ό,τι αυτό σημαίνει ιστορικά στην Ελλάδα. Κρίσιμη παράμετρος η μέγιστη συμμετοχή όσων ανήκουν στο χώρο που εκτείνεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο ως την ανανεωτική αριστερά. Σε αυτήν την ανανέωση εκ βάθρων δεν μπορεί, φυσικά, να απουσιάσει η αυτοκριτική. Αυτό δε σημαίνει αυτομαστίγωμα, το οποίο έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν και το πληρώνουμε ακόμα. Η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλαμε δεν μπορεί να μειωθεί ούτε να ακυρωθεί, αλλά ούτε και να μετρηθεί εκ του εκλογικού αποτελέσματος. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και δουλέψαμε σκληρά, αναλάβαμε ευθύνες και πήραμε τις δύσκολες αποφάσεις. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε πάντα με τρόπο σταθερό και ουσιαστικό και πάντα με γνώμονα το καλό της χώρας. Αυτό δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει κανείς. Εκείνοι που μέχρι τώρα μας κατέκριναν εκ του ασφαλούς και καλούνται τώρα να αποδείξουν έμπρακτα τις προθέσεις τους, αποδεικνύονται δυστυχώς κατώτεροι των περιστάσεων. Ως παράταξη είπαμε αλήθειες όλα αυτά τα χρόνια -ιδίως προεκλογικά- και αυτό ακριβώς αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Μια σοβαρή παρακαταθήκη αξιοπιστίας για το μέλλον που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο ξεκίνημα: όπως κληθήκαμε να πάρουμε τις δύσκολες αυτές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας, έτσι και στο επικείμενο Συνέδριο θα λάβουμε γενναίες αποφάσεις για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης. Θέλουμε το συνέδριο να είναι παραγωγικό, δημιουργικό, να αποδώσει πολιτικούς καρπούς, να αποτελέσει τη βάση για την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του χώρου της κεντροαριστεράς εν γένει. Να αναδειχθεί η νέα ηγεσία που θα πάει την παράταξη μπροστά, και θα κάνει όλες τις προσπάθειες, χωρίς αναβολές, χωρίς δισταγμούς, με γενναιοδωρία, γενναιότητα και ανοιχτή διάθεση. Η παράταξη θα πρέπει να επινοηθεί από την αρχή και αυτό δεν μπορεί να γίνει με μπαλώματα και μερεμέτια, αλλά ούτε και με δημιουργικές ασάφειες. Απαιτούνται δημιουργικές σαφήνειες και συγκεκριμένος οδικός χάρτης. Θα πρέπει να ξαναχτίσουμε από το μηδέν ένα νέο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα. Αυτή η νέα παράταξη οφείλει να απευθυνθεί με ρεαλισμό και εντιμότητα στην κοινωνία μέσα από έναν αξιόπιστο πολιτικό και προγραμματικό λόγο. Δεν αρκεί απλά να αλλάξουμε σελίδα. Πρέπει να σκίσουμε το βιβλίο και να το ξαναγράψουμε από την αρχή.Ι. Χριστόπουλος«Το κρίσιμο είναι να αποφασίσει τη μετεξέλιξή του» Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου, να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο και ταυτόχρονα τη λήξη της θητείας του, δίνει την ευκαιρία, ίσως την τελευταία, να ξεκινήσει μια μεγάλη πολιτική διαδικασία ανανέωσης και επαναπροσδιορισμού του πολιτικού χώρου. Να απελευθερωθούν δυνάμεις, αναδειχθεί μια νέα γενιά στην ηγεσία, που θα πάρει την ευθύνη για την ανασύνθεση του χώρου, για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς του, για να δώσει ξανά νόημα σε αυτό που λέγεται Δημοκρατία, Σοσιαλισμός, Πρόοδος, Κεντροαριστερά, Δημοκρατική Παράταξη, με ό,τι αυτό σημαίνει ιστορικά στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο για να υπάρχει παράταξη, πολιτικός χώρος, πρέπει να υπάρχει η χώρα, πρέπει να υπάρχει ο τόπος, πρέπει να υπάρχει η πατρίδα. Η αλήθεια είναι πως η κρίση σοβούσε, πως η κρίση είχε ξεσπάσει στη χώρα πολύ νωρίτερα, ότι στις δεκαετίες του ’80, του ’90 και του 2000, επιδεινώθηκε όμως δραματικά στη διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή, παράλληλα με την πρόοδο της χώρας, καλλιεργήθηκαν νοοτροπίες, αντιλήψεις, συμπεριφορές, προσδοκίες εύκολες που πληρώνουμε σήμερα. Η αλήθεια είναι πως με το ξέσπασμα της κρίσης και με δεδομένη την αδιαλλαξία των «συμμάχων», το δίλημμα δεν ήταν μια καλή ή μια κακή επιλογή, αλλά ανάμεσα σε μια κακή επιλογή και την απόλυτη καταστροφή. Το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια, αντίκρουσε κάθε δημαγωγία, κάθε λαϊκισμό, πίκρανε ανθρώπους με τις πολιτικές του, με τις αποφάσεις του. Στη δύσκολη αυτή εποχή μπορούμε, όμως, να εξωραΐζουμε καταστάσεις; Να λέμε λόγια που ηχούν πολύ φιλικά, πολύ γοητευτικά στα αυτιά των ανθρώπων; Θεωρούν κάποιοι μεγάλο πολιτικό σφάλμα το γεγονός ότι δε δραματοποίησε τις καταστάσεις, έτσι απέτυχε επικοινωνιακά. Ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν, έλαβε δύσκολες αποφάσεις και προσπάθησε αυτό να το κάνει με ουσιαστικό τρόπο προς όφελος της χώρας. Είναι πολλοί αυτοί που πίστεψαν ότι οι επιλογές του ελληνικού λαού στις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν επιλογές που μπορούσαν να πάνε μόνον προς το καλό ή προς το καλύτερο, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος να καταστραφεί το σημαντικό αλλά εύθραυστο οικοδόμημα με πέντε χρόνια θυσιών του λαού. Τα ερωτήματα που μπαίνουν: υπάρχει κάτι που έχει πάει καλύτερα στη χώρα; Έχει βελτιωθεί η ζωή των πολιτών; Έχει γίνει η ελληνική οικονομία δυναμικότερη; Έχει αλλάξει κάτι με τα μακροοικονομικά, τα δημοσιονομικά δεδομένα, τις προοπτικές απασχόλησης, τις επενδύσεις, το κλίμα αισιοδοξίας; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλεγε τότε, αλλά δυστυχώς δεν είχε ακροατήριο, ότι «όσα πετύχαμε ως έθνος αγωνιζόμενοι πέντε χρόνια, μπορούν να καταστραφούν μέσα σε λίγο διάστημα». Με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σιγά σιγά αποδεικνύεται ότι όλα αυτά που έλεγαν προεκλογικά δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, μπροστά μας έχουμε τη διαπραγμάτευση ενός νέου μνημονίου και οφείλει ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τον ελληνικό λαό χωρίς ασάφειες από το βήμα της Βουλής. Κατηγόρησαν το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τη Δεξιά, όμως επέλεξε η "πρώτη φορά Αριστερά" να συμπορεύεται με ένα ακροδεξιό κόμμα, χωρίς κανένας να αναρωτηθεί πού θα οδηγήσει αυτή η συμπόρευση. Η επιλογή του προσώπου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και η προσπάθεια να βγάλει από το κάδρο της εξεταστικής επιτροπής τις τεράστιες ευθύνες του κ. Καραμανλή, φανερώνει τη στρατηγική συμφωνία. Ταυτόχρονα με την εσωτερική συζήτηση, οφείλουμε να έχουμε το μυαλό μας στραμμένο στα μεγάλα θέματα που αφορούν στη χώρα, που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια και άμυνα, την παιδεία, την υγεία, το μεταναστευτικό, τους θεσμούς, όλο το πλέγμα της κυβερνητικής πολιτικής. Έχουμε μια καθαρή γραμμή, έχουμε τη γραμμή της αλήθειας. Το «κρατάμε ψηλά την αλήθεια» ως η συνέχεια του «κρατάμε ψηλά την ευθύνη». Υπάρχει ανάγκη για ένα προοδευτικό προγραμματικό μέτωπο απέναντι στη Δεξιά και στον εθνολαϊκισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που να δίνει διέξοδο στον προοδευτικό κόσμο της χώρας ο οποίος είναι εγκλωβισμένος. Η προσπάθεια να έχει στόχο να δώσει διέξοδο σε χιλιάδες νέους ανθρώπους που είναι άνεργοι, νοιώθουν ότι δεν έχουν προοπτική και η οργή τους απέναντι στο πολιτικό σύστημα, τους οδηγεί αντανακλαστικά σε άλλα κόμματα χωρίς όμως να τους δίνουν λύσεις. Τo ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει έναν απολογισμό στον κόσμο και στον εαυτό του για την περίοδο μέχρι τη μέρα της χρεοκοπίας -για το διάστημα που είτε κυβέρνησε μόνο του είτε συγκυβέρνησε. Οφείλει να προσδιορίσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα, μέσα από το οποίο θα προσδιοριστεί και το ίδιο στον πολιτικό χώρο, ως η ευρωπαϊκή δύναμη της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας Αυτό που δε χρειάζεται είναι να μπει η προοδευτική παράταξη σε μια περιπέτεια εσωτερικών, προσωπικών φιλοδοξιών, ανταγωνιστικών διαδικασιών, χρειαζόμαστε σοβαρές πολιτικές προτάσεις και μια κοινή στάση, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια αλλαγή. Το κρίσιμο είναι να αποφασίσει τη μετεξέλιξή του, δηλαδή τη συμμετοχή του και τη συμβολή του στη δημιουργία ενός καινούργιου φορέα από την αρχή, από μηδενική βάση, στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Το Συνέδριο πρέπει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες υλοποίησης αυτής της απόφασης, απευθυνόμενο αξιόπιστα στις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου. Αυτά είναι, λοιπόν, τα μεγάλα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα, αυτά είναι τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε, γιατί από αυτά εξαρτάται ο λόγος η ταυτότητα και η προοπτική του χώρου. Όμως, όλα δεν μπορούμε να συζητήσουμε, ανεξάρτητα από τα μεγάλα διλήμματα για το μέλλον και την προοπτική της χώρας. Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος - 
~
*** Πώς να περάσεις;

Σοβαρό πρόβλημα κυκλοφορίας των οχημάτων δημιουργείται στην οδό Ναυαρίνου την καλοκαιρινή περίοδο, με το παρκάρισμα αυτοκινήτων δίπλα στα απαγορευτικά κολωνάκια. Το πλάτος του οδοστρώματος μειώνεται ακόμα περισσότερο, ενώ όταν έχει σταματήσει και φορτηγό για τον εφοδιασμό των καταστημάτων της περιοχής, τότε με δυσκολία περνά ένα μικρό αυτοκινητάκι. Αν, δε, το αυτοκίνητο για ανεφοδιασμό διπλοπαρκάρει, εκεί γίνεται το αδιαχώρητο. Για τη Ναυαρίνου δεν ισχύει συγκεκριμένο ωράριο για τον ανεφοδιασμό τω καταστημάτων; Β.Β. - 
~
***   «Μια συγγνώμη για το τέλος» της Λένας Μαντά στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
       
Το νέο βιβλίο της Λένας Μαντά «Μια συγγνώμη για το τέλος» παρουσίασαν  στην Καλαμάτα το Bookstore Κονταργύρη (πλατεία 23ης Μαρτίου) και οι Εκδόσεις Ψυχογιός.
Η συγγραφέας, αφού συνομίλησε με το κοινό, υπέγραψε αντίτυπα του καινούργιου της βιβλίου.
~
***  Στη μία Γαλάζια Σημαία… η δεύτερη δώρο; 


Εύστοχος ο σχολιασμός, στον τίτλο κιόλας του θέματος, για τις δύο Γαλάζιες Σημαίες που θα κυματίζουν στο Δήμο Τριφυλίας, «στη μία… η δεύτερη δώρο!», που έκανε το Gargalianoionline. Όπως έγινε γνωστό στις αρχές του μήνα, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, δύο παραλίες του Δήμου Τριφυλίας βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία για το 2015. Η παραλία του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία και η παραλία του Καλού Νερού. «Εντύπωση, όμως, προκαλεί πώς ο Δήμος Τριφυλίας πήρε δύο γαλάζιες σημαίες, από τη στιγμή που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 28 Απριλίου 2015, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη δαπάνη ποσού 300 ευρώ για την ετήσια συνδρομή του Δήμου Τριφυλίας στο Διεθνές Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”, μόνο για την παραλία Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας, για το έτος 2015» γράφει συγκεκριμένα το Gargalianoionline, και συμπληρώνω πως κατά τη συζήτηση του θέματος δεν έγινε καμία αναφορά σε δεύτερη παραλία ή δεύτερη πρόταση του Δήμου προς την ΕΕΠΦ! «Περιμένουμε στο άμεσο μέλλον να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή και να τηρηθούν τα κριτήρια, ώστε να εξασφαλίσουν Γαλάζια Σημαία και οι όμορφες παραλίες του Λαγκουβάρδου και της Χρυσής Ακτής», καταλήγει το Gargalianoionline, και συνεχίζω λέγοντας πως ο Δήμος πρέπει να προβεί σε εργασίες, δράσεις και παρεμβάσεις, «πιάνοντας» τα κριτήρια, ώστε του χρόνου να κάνει πρόταση στην ΕΕΠΦ και για το Στόμιο Φιλιατρών, αλλά και για την Ελαία, τουλάχιστον! Όμως, για να επανέλθω, πώς η ΕΕΠΦ έδωσε δύο Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Τριφυλίας, όταν αυτός ενέκρινε δαπάνη μόνο για μία παραλία, του Αϊ-Λαγούδη, όπως αναγράφεται άλλωστε και στο απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης όπου και συζητήθηκε το θέμα και ελήφθη η απόφαση έγκρισης της δαπάνης; Για το Καλό Νερό, πληρώνει άλλος και ποιος; Να του αναγνωριστεί, αν μη τι άλλο, η πρωτοβουλία και η προσφορά της δαπάνης, κυρίως η προσφορά στο Δήμο Τριφυλίας και δη στο Καλό Νερό και τη Δ.Ε. Αυλώνος! Η.Γ. -
~
***  Χαλάει αύριο ο καιρός

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 19/5/2015 προβλέπεται άστατος. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα καταιγίδας. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής τις μεσημβρινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες και ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι και λάσπη. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.5 (Υψηλός). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 
~
*** Αθλητική   ενημέρωση  :
~
***   Eπιστροφή στην Αθήνα με το βλέμμα στα πλέι οφ για Ολυμπιακό
Ο επόμενος στόχος
Eπιστροφή στην Αθήνα με το βλέμμα στα πλέι οφ για Ολυμπιακό
-  Το φάιναλ φορ αποτελεί πλέον παρελθόν για τον Ολυμπιακό, κρατώντας τα πολλά θετικά της παρουσίας του στη Μαδρίτη και αφήνοντας πίσω του την πίκρα της απώλειας του τίτλου. Ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έχει χρόνο για πολύ ξεκούραση καθώς οι παίκτες του πρέπει να μπουν άμεσα στο πνεύμα των πλέι οφ της Α1, που ξεκινούν την Πέμπτη από το ΣΕΦ κόντρα στον Κόροιβο.
-  Η αποστολή του Ολυμπιακού προσγειώνεται στην Αθήνα λίγο πριν τις 18:00 τη Δευτέρα και πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί πιστοί θα είναι εκεί για το χειροκρότημα.
- Το Σάββατο συνεχίζονται οι υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων» στην Αμαλιάδα και αν χρειαστεί τη Δευτέρα ξανά στο Φάληρο, για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.
~
***
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4180 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9166  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4293 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 448 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.095  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-   
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                     

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                        
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                        
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                       
 ~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-                          
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                     
~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                               
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : ** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-                      `~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html   
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-                       
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-              
~   ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  15  Μαϊου  2015    .- :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html .-           
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή   17  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-17-2015.html .-                  
~ ~ ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-18-2015.html .- 
~                    


~



Δεν υπάρχουν σχόλια: