Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Ιουνίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  :
~

~

Η  ζέβρα  που τραγουδάει  : The Singing Zebra , https://youtu.be/qJCasUZz_xY ,

-
Untitled-1
-
***   Alea jacta est για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Τον ποταμό Ρουβίκωνα διέβη σήμερα τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από μια θυελλώδη και ιστορική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, ερχόμενος σε ρήξη με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, προκειμένου να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα, τα οποία προβλέπει η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 13ης Ιουλίου με τους εταίρους μας, ώστε να λάβει η χώρα τη δανειοδότηση των 65,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ESM και τα 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ. Mετά την ψηφοφορία ο κύβος για τον ΣΥΡΙΖΑ ερρίφθη (alea jacta est). Τα πιο ηχηρά, σε σύνολο 32 ΟΧΙ, από τον ΣΥΡΙΖΑ από τους Λαφαζάνη, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλη, Βαλαβάνη, ενώ υπήρξαν και 6 ΠΑΡΩΝ γεγονός που σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τελικά το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία, με 229 ΝΑΙ, 32 ΟΧΙ και 6 ΠΑΡΩΝ. Από τους Μεσσήνιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ ψήφισαν οι Πετράκος, Ψαρρέα και ΝΑΙ οι Κωνσταντινέας, Κοζομπόλη. - 
~
***  "Αστακός" το κέντρο της Καλαμάτας για την τροφοδοσία των τραπεζών (φωτογραφίες)
Αυτοκίνητα της Αστυνομίας που είχαν συνοδεύσει την χρηματαποστολή, αλλά και περιπολικά της Διεύθυνσης Μεσσηνίας, απέκλεισαν την οδό Νικηταρά, ενώ αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα και όπλα στα χέρια παρέμειναν στην περιοχή μέχρι την  ολοκλήρωση της διαδικασίας
 
Μαμούθ χρηματαποστολή για την τροφοδοσία των τραπεζών στη ΜεσσηνίαΜε πάνοπλους αστυνομικούς έφτασαν τα “πακέτα” χθες το πρωί Με ζεστό και… λαχταριστό χρήμα γέμισε χθες το πρωί το θησαυροφυλάκιό της η Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, με πάνοπλους αστυνομικούς να λαμβάνουν κάθε μέτρο. Αν και, όπως είναι λογικό, δε γίνονται ανάλογες ανακοινώσεις, το ποσό που έφτασε χθες στο υποκατάστημα της Καλαμάτας από τα κεντρικά της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και υπολογίσθηκε σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Για τη μεταφορά του επιστρατεύτηκαν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις (μέρες που είναι) και μέχρι την τελευταία στιγμή, σε διάφορα σημεία, βρίσκονταν αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα και αυτόματα όπλα στα χέρια. Ειδικότερα, στην Καλαμάτα επιστρατεύτηκαν αστυνομικοί της Τροχαίας, της ΟΠΚΕ και σημαντικός αριθμός των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, όταν ο κόσμος είδε να φτάνει στο τέλος του πεζόδρομου της Αριστομένους και να μπαίνει στην οδό Νικηταρά, για να προσεγγίσει την πλαϊνή πόρτα της Τράπεζας της Ελλάδος, ένα μεγάλο θωρακισμένο φορτηγό χρηματαποστολής. Αρχικά οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε, μέχρι που είδαν περιπολικά, αλλά και συμβατικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας να κλείνουν και τις δύο πλευρές της Νικηταρά, ενώ αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα και όπλα στα χέρια ακροβολίστηκαν. Το φορτηγό μπήκε στον προαύλιο χώρο της τράπεζας και ξεκίνησε η μεταφορά των χρημάτων, η οποία διήρκεσε μέχρι τις 12.30 μετά το μεσημέρι, όποτε και το φορτηγό, όπως και η αστυνομική δύναμη, αποχώρησαν. Η συγκεκριμένη χρηματαποστολή θα διασφαλίσει την τροφοδοσία των υποκαταστημάτων των τραπεζών στη Μεσσηνία και των ΑΤΜ με μετρητά, προκειμένου να μην παρατηρηθεί πρόβλημα επάρκειας τραπεζογραμματίων. - 
~
***   21o Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Αρχίζει αύριο η γιορτή…         
      
Κάθε φορά που τα τελευταία χρόνια γράφουμε για την έναρξη του Φεστιβάλ Χορού αναφέρουμε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν για την πραγματοποίησή του, φέτος όμως είναι πραγματικά άθλος που διεξάγεται αυτή η σημαντική εκδήλωση.
Για το φετινό Φεστιβάλ, που φέτος συμπληρώνει 21 χρόνια ζωής, μίλησαν χθες ο πρόεδρος της «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια Βίκυ Μαραγκοπούλου. Αναφερόμενοι στην προετοιμασία, σχολίασαν ότι το πιο εύκολο θα ήταν να ακυρώσουν το φεστιβάλ, όπως έχει γίνει ήδη σε πολλές πόλεις, όμως δεν το έβαλαν κάτω.
Το Φεστιβάλ και φέτος περιλαμβάνει παραστάσεις από όλο τον κόσμο, με χορευτές έτοιμους να μαγέψουν το κοινό της Καλαμάτας και όσους βρεθούν στην πόλη μας για αυτό το λόγο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας χορευτής, παρά την όλη κατάσταση, δε σκέφτηκε να κάνει πίσω και να μη συμμετέχει. Αντίθετα, μάλιστα, εξέφραζαν την υποστήριξή τους στην Ελλάδα.
Το φετινό Φεστιβάλ θα είναι πλούσιο σε παράλληλες εκδηλώσεις και, φυσικά, θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια, τα οποία παρακολουθούν με ενδιαφέρον νεαροί χορευτές.
Ευχαριστημένοι δήλωσαν οι διοργανωτές και για την κίνηση των εισιτηρίων, και σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο η ηλεκτρονική αγορά, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας είτε μέσω αυτής του Φεστιβάλ Χορού.

Κλείνοντας ευχαρίστησαν όσους δουλεύουν ή προσφέρουν για αυτό και, κυρίως, τους επιχειρηματίες, που είτε παραχωρούν δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες στο Φεστιβάλ είτε δείχνουν κατανόηση και υπομονή λόγω των συνθηκών.
Π.Μπ.
  Το πρόγραμμα 
 Παρασκευή 17/7
20:00 Wen-Chi Su, Off the Μap
MEΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ - ΣΤΟΥΝΤΙΟ /
  22:00 Παράλληλη εκδήλωση
Προβολή στην παραλία & πάρτυ
 Σάββατο 18/7
20:00 Wen-Chi Su, Off the Μap
MEΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ – ΣΤΟΥΝΤΙΟ
 20:00 Igor and Moreno, Idiot-Syncrasy
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 22:00 Dada Masilo, Carmen
MEΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
 Κυριακή 19/7
   20:00 Igor and Moreno, Idiot-Syncrasy
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 22:00 Dada Masilo, Carmen
MEΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
 Δευτέρα 20/7
   22:00 Wim Wenders, Pina (2011/ 103΄)
Παράλληλη εκδήλωση-προβολή
(σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας)
ΚΑΦΕ ΣΙΝΕ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
 Τρίτη 21/7
   22:00 Μέντη Μέγα, Transforming Me: ένα δίγλωσσο σόλο / a bilingual solo
MEΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ - ΣΤΟΥΝΤΙΟ
 Τετάρτη 22/7
   20:00 Παρουσίαση εργαστηρίου 360o Μαριέλας Νέστορα & προβολή ταινιών βιντεοτέχνης – σε συνεργασία με το Φεστιβάλ βιντεοτέχνης Μηδέν
(ο χώρος θα ανακοινωθεί)
  Πέμπτη 23/7
   22:00 Ευριπίδης Λασκαρίδης, Relic
MEΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ – ΣΤΟΥΝΤΙΟ
 Παρασκευή 24/7
   22:00 RootlessRoot, W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)
MEΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
16-23/7
Σεμινάριο χορού
με τη Laida Aldaz Arrieta
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 16-22/7
Εργαστήρι χορογραφίας 360o
με τη Μαριέλα Νέστορα
(ο χώρος θα ανακοινωθεί)
Έκθεση φωτογραφίας
Εκτός από το πρόγραμμα των παραστάσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και διάφορα άλλα δρώμενα. Το πρώτο ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου. Πρόκειται για έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με τον Νίκο Ηλιόπουλο, στο φουαγιέ της κεντρικής αίθουσας του Μεγάρου Χορού.
Η έκθεση αποτελείται από 20 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων και αναφέρεται στην παρουσίαση στο δημόσιο χώρο του εργαστηρίου χορογραφίας On the road που πραγματοποιήθηκε το 2014, στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, από το Σύνδεσμο Χορού.
Σημειώνει ο Καλαματιανός φωτογράφος, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας καταγραφής του εργαστηρίου: «Η ενεργοποίηση άδειων καταστημάτων, αυλών κτηρίων, έρημων στοών και διαδρόμων, οι δράσεις στις πλατείες και η συμμετοχή απλών ανθρώπων σε ένα δρώμενο χορού / performance, όπου μπορούσα να ακούσω τη μουσική μιας φλογέρας καταμεσής των κτηρίων, τη στιγμή που μια “ζωντανή” βιτρίνα μού φυσούσε τον καπνό από το τσιγάρο της, ήταν εμπειρίες που ειλικρινά θα ήθελα να ξαναζήσω και εικόνες που ως θεατής θα ήθελα να ξαναδώ».
  Προβολή ταινιών στο Elite beach bar
Στο μεταξύ, σήμερα το βράδυ στις 10.00 υπάρχει εκδήλωση-έκπληξη σε συνεργασία με την Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Πρόκειται για προβολή ταινιών που θα εξελιχθεί σε γιορτή, στο Elite beach bar
Μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους που ισορροπούν μεταξύ κινηματογράφου και χορού θα αναδυθούν από τη μεσσηνιακή θάλασσα σε μια ενότητα προβολών γεμάτη προσωπικά οράματα, πυρετώδη όνειρα και παράδοξες ιστορίες.
Στη θεματική τους, η πραγματικότητα τέμνεται με πρωτόγνωρο τρόπο με τη φαντασία, αναγκάζοντας το θεατή να δει την καθημερινότητά του μέσα από ένα διαφορετικό οπτικό πρίσμα. Είναι εποχές που η πραγματικότητα είναι τόσο αλλοιωμένη, που χρειάζεσαι έναν παραμορφωτικό καθρέφτη για να αντικρίσεις την καθαρή εικόνα της.
Video: 21st KALAMATA INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL 2015 ,
  https://youtu.be/CM7hhEltDZU ,.-

~
*** Ακόμα τρεις νέοι ιατροί επί θητεία για κάλυψη αναγκών των ΚΥ και ΠΙ στη Μεσσηνία          
     
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα προσωρινά αποτελέσματα για την κάλυψη θέσεων σε Αγροτικά-Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας της χώρας από ιατρικό προσωπικό με θητεία (γενικοί ιατροί), που αφορούσαν στην προκήρυξη της 9ης Ιουνίου.
Με βάση, λοιπόν, τα προσωρινά αποτελέσματα, οι θέσεις που καλύπτονται από ιατρικό προσωπικό σε δομές Α/θμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού Μεσσηνίας είναι οι κάτωθι:
-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Γενικός Ιατρός ΠΕΔΥ-ΠΙ Δωρίου Β
-ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ  Γενικός Ιατρός ΠΕΔΥ-ΠΙ Οιχαλίας Α
-ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ  Γενικός Ιατρός ΠΕΔΥ-ΚΥ Φιλιατρών Α.
Οι νέοι αυτοί γιατροί έρχονται να προστεθούν στους δεκαεπτά γενικούς ιατρούς που πρόσφατα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων του νομού.
 ~
***  Αιτήσεις από χθες για το επισιτιστικό, με κατάθεση ήδη των πρώτων         
     
Ξεκίνησαν χθες να καταθέτουν και στη Μεσσηνία οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις για ένταξή τους στο επισιτιστικό πρόγραμμα.
Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θ» η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αθηνά Μαγκουρίλου, αρκετά άτομα επικοινώνησαν με την υπηρεσία και ζητούσαν πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, ενώ ορισμένοι κατέθεσαν ήδη τις αιτήσεις τους.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων για το επισιτιστικό πρόγραμμα άνοιξε χθες και τελευταία μέρα είναι η 5η Αυγούστου.
  Ξεκίνησε η αίτηση
Η κα Μαγκουρίλου σημείωσε ότι κατά την πρώτη ημέρα το online σύστημα λειτούργησε άψογα για την καταχώρηση των αιτήσεων, ενώ στην υπηρεσία της έχουν ορισθεί 4 χρήστες, προκειμένου να μην υπάρχει μεγάλη αναμονή των ενδιαφερομένων.
Η χθεσινή πρώτη ημέρα, όπως τόνισε, κύλησε κυρίως με τηλεφωνήματα ενδιαφερομένων που ζητούσαν ενημέρωση.
«Ο κόσμος γνωρίζει τη διαδικασία, διότι είχαν κάνει και τις αιτήσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια, που λίγο-πολύ έχουν ίδια δικαιολογητικά. Ομαλά κινήθηκε σήμερα η διαδικασία, χωρίς κανένα πρόβλημα. Εμείς ελέγχουμε τα δικαιολογητικά για το εάν πληρούν τις προϋποθέσεις και συμπληρώνουμε την ειδική ηλεκτρονική φόρμα. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε διασταύρωση με το TAXIs, όπως είχε γίνει και με το προηγούμενο πρόγραμμα. Από εκεί θα δοθούν και οι εγκρίσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Εκτιμούμε ότι εντός του Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχουμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης», τόνισε η κα Μαγκουρίλου.
  Για ένα τρίμηνο φέτος
Το πρόγραμμα, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Μάλιστα, για το τρίμηνο αυτό οι προμήθειες τροφίμων κ.λπ. θα γίνουν κεντρικά από το υπουργείο.
Σε ό,τι αφορά τα συνοδευτικά μέτρα (εκδρομές, κοινωνικά φροντιστήρια, κ.λπ.), εκτίμησε ότι ορισμένα θα μπορέσουν να υλοποιηθούν από φέτος.
Τα σημεία εξυπηρέτησης των ενδιαφερομένων, για την κατάθεση των αιτήσεων, είναι:
Καλαμάτα:
-Στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημοτικής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Ισόγειο Διοικητηρίου, Ψαρών 15
-Στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Ισόγειο Διοικητηρίου, Ψαρών 15
-Στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, πύλη Παλαιού Στρατοπέδου, Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας
-Στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας, Ψαρών και Αριστείδου 1
  Μεσσήνη:
-Δημοτικό Κατάστημα Μεσσήνης
-ΚΕΑΔΗΜ, Μουλαβασίλη 12-18
  Πύλου – Νέστορος:
Δημοτικά Καταστήματα Κορώνης, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και Παπαφλέσσα
Οιχαλίας:
Δημοτικό Κατάστημα Μελιγαλά
Δυτικής Μάνης
Δημοτικά Καταστήματα Καρδαμύλης και Κάμπου
Τριφυλίας
Δημοτικά Καταστήματα Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κοπανακίου.             Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***  Πλειοδοτική δημοπρασία για κατασχεμένα καυσόξυλα         
     
Δημοπρασία για την εκποίηση καυσόξυλων τα οποία κατασχέθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία Καλαμάτας, διότι υλοτομήθηκαν παράνομα από δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις, θα πραγματοποιηθεί αύριο.
Η πλειοδοτική δημοπρασία θα γίνει για:
-2 χ.κ.μ. καυσόξυλα αγριελιάς από την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αβραμιού, του Δήμου Μεσσήνης, με τιμή εκκίνησης 30 ευρώ το χ.κ.μ. Συνολική τιμή 60 ευρώ +ΦΠΑ
-2 χ.κ.μ. καυσόξυλα σφενταμιού και αγριοβάγιας, από την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μυρτοποταμιάς, του Δήμου Μεσσήνης, με τιμή εκκίνησης 30 ευρώ το χ.κ.μ.- Συνολική τιμή 60 ευρώ +ΦΠΑ
-8 χ.κ.μ. καυσόξυλα πουρναριού από την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλόβρυσου του Δήμου Μεσσήνης, με τιμή εκκίνησης 30 ευρώ το χ.κ.μ.- Συνολική τιμή 240 ευρώ +ΦΠΑ
-9 χ.κ.μ. καυσόξυλα πουρναριού, από την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Δάρα του Δήμου Μεσσήνης, με τιμή εκκίνησης 30 ευρώ το χ.κ.μ.- Συνολική τιμή 270 ευρώ +ΦΠΑ
-10,00 χ.κ.μ. καυσόξυλα αριάς και σφενταμιού, από την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μηλιώτη, του Δήμου Μεσσήνης με τιμή εκκίνησης 30 ευρώ το χ.κ.μ.- Συνολική τιμή 300 ευρώ + ΦΠΑ.
Η δημοπρασία θα γίνει κατά μονάδα προϊόντος, δηλαδή κατά χωρικό κυβικό μέτρο, και έτσι λογίζονται οι προσφορές των πλειοδοτών.
Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία του Δασονομείου Μεσσήνης (Σταύρου Τσούση 5), αύριο Παρασκευή, 17 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ.
Ειδικότερες πληροφορίες παρέχονται από το Δασονομείο Μεσσήνης-τηλ 27220-22149 
~
***  Προσπαθεί να... χρυσώσει το χάπι με τα κουνούπια στην Καλαμάτα η Αναπτυξιακή 

Από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, Γιάννη Αργυράκη, στάλθηκε απαντητική επιστολή στο θέμα που ανάδειξε ο τοπικός Τύπος για τον αναποτελεσματικό τρόπο καταπολέμησης των κουνουπιών. Σε αυτή, μάλιστα, επικαλείται και τις μαρτυρίες του προέδρου και γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ποσειδών", οι οποίοι, όπως αναφέρει, σημείωσαν πως τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάστηκαν. Από την πλευρά μας, επειδή δεν έχουμε μάθει να βαφτίζουμε το ψάρι - κρέας, να σημειώσουμε ότι αποδώσαμε ακριβώς όσα μας είπαν τα δύο μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου, κάτι που αποτυπώνεται και στα ρεπορτάζ των συναδέλφων που βρέθηκαν στη συνάντηση στο Δημαρχείο. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν. Είτε η Αναπτυξιακή προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, είτε οι άνθρωποι του «Ποσειδώνα» άλλα λένε στα γραφεία και άλλα στους δημοσιογράφους. Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, Γιάννη Αργυράκη: «Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου (πρωτοσέλιδο Ελευθερίας - Θάρρος) σχετικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ασπροχώματος, έγινε σύσκεψη της Επιστημονικής Ομάδας Παρακολούθησης στο γραφείο της Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κας Αικατερίνης Σπέντζουρα, στην οποία συμμετείχαν επιπλέον εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, της αναδόχου εταιρείας, του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, κ.κ. Τσίχλης και Τζαμουράνης. Στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου ανέφεραν ότι διογκώθηκαν αυτά που είπαν και παρουσιάστηκαν με υπερβολικό τρόπο στον τοπικό Τύπο. Έχουν συνεχή και καλή συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και η παρέμβασή τους είχε να κάνει με την παραπάνω ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της καταπολέμησης, ιδιαίτερα όταν λόγω των καιρικών συνθηκών παρουσιάζεται έξαρση του φαινομένου. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, Ηλιόπουλος Δημήτρης, γεωπόνος, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν στο Δήμο Καλαμάτας συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες για να ελέγξουν και να επέμβουν μέσω της εταιρείας. Η ανάδοχος εταιρεία, καθώς και η Επιστημονική Ομάδα Παρακολούθησης μαζί με το φορέα υλοποίησης, την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, διαβεβαίωσαν ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών συνεχίζεται κανονικά με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές της Γιάλοβας και Μεσσήνης. Το πρόγραμμα δράσης των συνεργείων είναι καθημερινά αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, το οποίο εφαρμόζεται, ελέγχεται και υπογράφεται από τους Τοπικούς Προέδρους. Όσοι πολίτες εντοπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα κουνουπιών, παρακαλούνται να απευθύνονται, όχι μόνο στα ΜΜΕ, αλλά κυρίως στα τηλέφωνα 27210-91909 και 27210-96120 και άμεσα υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας θα επισκεφθεί την περιοχή τους. Όσον αφορά στα ΜΜΕ, επειδή το θέμα των κουνουπιών είναι σοβαρό (λόγοι όχλησης, δημόσιας υγείας, τουριστικοί κ.λπ.) και δεν προσφέρεται για εύκολο επικοινωνισμό και δημιουργία εντυπώσεων, θα παρακαλούσαμε σε περιπτώσεις καταγγελιών να επικοινωνούν ταυτόχρονα και αυτά με τα παραπάνω τηλέφωνα και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, για να ακούσουν και τις δικές της απόψεις επ’ αυτών. Η καταπολέμηση των κουνουπιών θα είναι αποτελεσματικότερη, όταν σε αυτό συμβάλλουν, εκτός από τους αρμόδιους για την καταπολέμηση, οι φορείς και, κυρίως, οι ενημερωμένοι πολίτες, λαμβάνοντας τα αναγκαία προληπτικά μέτρα». Του Αντώνη Πετρόγιαννη -
~
***  Φωτιά ξέσπασε στην παράνομη χωματερή των Φιλιατρών         
      
Φωτιά ξέσπασε χθες νωρίς το μεσημέρι στην καινούργια παράνομη χωματερή που έχει δημιουργηθεί στην πόλη των Φιλιατρών. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οχήματα και άνδρες από τους Γαργαλιάνους και το Π.Κ. Κυπαρισσίας, απετράπη ο κίνδυνος επέκτασής της, καθώς θα έρχονταν αντιμέτωποι με τις φλόγες κάτοικοι της γύρω περιοχής και θα καταστρέφονταν περιουσίες, επιχειρήσεις και κατοικίες, καθώς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, που είναι λίγα μόλις μέτρα ανατολικότερα.
Ολόκληρη η γύρω περιοχή είχε καλυφθεί από πυκνούς καπνούς και η ατμόσφαιρα, ακόμη και μέχρι την πλατεία των Φιλιατρών, ήταν αποπνικτική.
Στο σημείο, εκτός από την Π.Υ., πήγε και χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου, καλύπτοντας με χώμα τα καμένα σκουπίδια, κλαριά, χορτάρια, πλαστικά.
Πάντως, η χθεσινή φωτιά προκάλεσε την έντονη οργή κατοίκων των Φιλιατρών, οι οποίοι κατ’ επανάληψη έχουν θέσει το θέμα στους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες, χωρίς όμως να γίνει, από τη μεριά του Δήμου, κάποια παρέμβαση.
Θυμίζουμε πως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στις 19 Μαΐου, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ασημακόπουλος, κατήγγειλε πως μια καινούργια παράνομη χωματερή δημιουργήθηκε στην πόλη των Φιλιατρών, με την ανοχή και τη συνενοχή του Δήμου Τριφυλίας, αναφερόμενος σε αυτή που χθες τυλίχθηκε στις φλόγες. Επίσης, έθεσε ξανά το ζήτημα στη συνεδρίαση της 10ης Ιουνίου.
Δυστυχώς, μέχρι και χθες, ο Δήμος δεν είχε επιληφθεί του θέματος και η χωματερή τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον κ. Ασημακόπουλο να καταλογίζει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας πως από θαύμα δε θρήνησαν απώλειες περιουσιών, ακόμη και ανθρώπων. Στο σημείο έσπευσαν ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σπύρος Χρονόπουλος και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών, Παναγιώτης Φαρμάκης.
Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά ερευνώνται.  
~
***  Εντοπίστηκαν δύο χασισοφυτείες με 300 δενδρύλλια στην Τριφυλλία (φωτογραφίες)

 
Δύο φυτείες με 300 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων του δήμου Τριφυλίας μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Τις φυτείες, τη μία στη θέση «Υδρέμματα» κοντά στην περιοχή με το τοπωνύμιο «Μπάνιτσα», σε δασική περιοχή μεταξύ της Τοπικής Κοινότητας Φλόκας και της Τοπικής Κοινότητας Βάλτας και τη δεύτερη στη θέση «Καρβούνι» στην Τοπική Κοινότητα Βάλτας, εντόπισε ελικόπτερο της Αστυνομίας το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, με παράλληλη επιχείρηση και εξερεύνηση, και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Κατά την εξερεύνηση, στις δύσβατες και δυσπρόσιτες θέσεις των χασισοφυτειών, εντοπίστηκαν ειδικά διαμορφωμένοι και κατάλληλα εκχερσωμένοι χώροι, στους οποίους καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης. Στην πρώτη φυτεία, μεταξύ Φλόκας και Βάλτας, εντοπίστηκαν 245 δενδρύλλια κάνναβης, ανεπτυγμένα σε 13 αναβαθμίδες (πεζούλες), ύψους από μισό μέτρο έως και δυόμιση μέτρα, καθώς και αυτοσχέδια υδατοδεξαμενή με την οποία ποτίζονταν τα δενδρύλλια με φυσική ροή. Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν, επίσης, 600 γραμμάρια φύλλα χασίς. Στη δεύτερη φυτεία, στη Βάλτα, εντοπίστηκαν 55 δενδρύλλια κάνναβης, ανεπτυγμένα σε 2 αναβαθμίδες (πεζούλες), ύψους από ένα μέτρο έως και ενάμιση μέτρο, καθώς και δύο αυτοσχέδιες υδατοδεξαμενές με τις οποίες ποτίζονταν τα δενδρύλλια με φυσική ροή. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στους χώρους που ήταν αναπτυγμένες οι φυτείες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης και τα οποία αποστέλλονται για εργαστηριακό έλεγχο. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που σημείωσε μία ακόμα επιτυχία στην καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες. - 
~
*** Δύο οι συγκεντρώσεις κατά του νέου μνημονίου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 
 
Με διαφορά μισής ώρας περίπου διοργανώθηκαν χθες στην Καλαμάτα δύο συγκεντρώσεις κατά των μέτρων του νέου μνημονίου. Η πρώτη στην πλατεία 23ης Μαρτίου από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη στην κεντρική πλατεία από την Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας. Όπως σημειώνεται σε σχετικό κείμενό της, «η Ανοιχτή Συνέλευση απευθύνει κάλεσμα σε όλο το λαό, σε όλους όσους ψήφισαν το μεγαλειώδες ΟΧΙ στα μνημόνια, σε όσους βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα τα τελευταία χρόνια αντιπαλεύοντας τις μνημονιακές πολιτικές, στους μαζικούς αλλά και τους πολιτικούς φορείς. Σκοπός αυτού του καλέσματος είναι η άμεση συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου ώστε να μην περάσει το τρίτο θανατηφόρο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο, που θα είναι η οριστική ταφόπλακα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και το εργαλείο παράδοσης του εθνικού πλούτου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στην ΤΡΟΪΚΑ (δανειστές) Ε.Ε. - ΕΚΤ – ΔΝΤ». - 
~
***  Δημήτρης Πλατανιάς και Γιώργος Νταλάρας τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη (βίντεο)
    
 
Σε μια μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, αφιερωμένη στα 90 χρόνια του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, συμμετείχε την Τρίτη το βράδυ ο Καλαματιανός βαρύτονος, Δημήτρης Πλατανιάς, δίπλα στο μοναδικό Γιώργο Νταλάρα.
Στη συναυλία συμμετείχε, επίσης, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, ενώ στο ρόλο του αφηγητή ήταν ο ηθοποιός Άρης Σακελαρίου.
 ~
***   Ανοικτό υπαίθριο θέατρο στη Μεγάλη Μαντίνεια         
      
Εγκρίθηκε την Τρίτη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Μάνης η ίδρυση ανοιχτού υπαίθριου θεάτρου, 400 θέσεων, το οποίο θα λειτουργήσει στη Μεγάλη Μαντίνεια της Δημοτικής Ενότητας Αβίας.
Το θέατρο θα λειτουργήσει από την εταιρεία Αφοί Μαρίνη Α.Ε.
Ειδικότερα, έπειτα από αίτησή της στις αρχές Ιουλίου στο Δήμο Δυτικής Μάνης, η εταιρεία ζήτησε και έλαβε προέγκριση για την ίδρυση του ανοιχτού υπαίθριου θεάτρου, καταθέτοντας το ανάλογο τοπογραφικό διάγραμμα κάλυψης, εταιρικό καταστατικό και πληρεξούσιο. 
 ~
***  Το Κάστρο φέτος δε θα χορέψει...

Χώρος συνυφασμένος με το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν το αμφιθέατρο του Κάστρου, φέτος, όμως, ύστερα από πολλά χρόνια, η σκηνή του δε θα νοιώσει τη λάμψη του... Όπως μας ενημέρωσαν χθες η κυρία Μαραγκοπούλου και ο κύριος Ηλιόπουλος, αυτό είναι κάτι που τους πονά, αλλά είναι αισιόδοξοι ότι τα επόμενα χρόνια το φεστιβάλ θα επιστρέψει στο χώρο που μεγάλωσε. Αυτό που απέτρεψε να γίνουν παραστάσεις εκεί φέτος ήταν πως κάποιες χρειάζονταν άλλον χώρο, αλλά και το οικονομικό. Για μια παράσταση στο Κάστρο χρειάζεται εξοπλισμός, που ήδη υπάρχει στους άλλους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ. Π.Μπ. - 
~
***  Ανοίγουν οι τράπεζες από Δευτέρα          
      
Το δρόμο για το άνοιγμα των τραπεζών από την επόμενη εβδομάδα άνοιξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με την αύξηση την Τετάρτη του πλαφόν χρηματοδότησης μέσω του έκτακτου μηχανισμού στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 900 εκατ. ευρώ.
Οι αρμόδιες διευθύνσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ανοίξουν τις πόρτες τους Δευτέρα ή Τρίτη, γεγονός που θα εξομαλύνει την κατάσταση σε ένα βαθμό.
Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων βέβαια θα παραμείνουν, ωστόσο θα διευρυνθεί το δίκτυο εξυπηρέτησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διευκολύνοντας τους συναλλασσόμενους σε σημαντικό βαθμό.
Ταυτόχρονα με το άνοιγμα των μονάδων σε όλη την Ελλάδα, θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα και αλλαγή στο ημερήσιο όριο αναλήψεων, το οποίο θα ισχύει σωρευτικά, ακόμη κι αν κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου ο καταθέτης δε «σηκώσει» τα 60 ευρώ που δικαιούται.
Στο πλαίσιο αυτό θα είναι δυνατή η ανάληψη έως και 300 ευρώ κατά τη διάρκεια ενός εργάσιμου πενθημέρου, με μία μόνο επίσκεψη σε ΑΤΜ.
tovima.gr
~
*** Ακριβά τα «δίδακτρα» του ρεαλισμού
Επιστροφή στο ρεαλισμό και ευχάριστη έκπληξη ήταν τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, στην προχθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πολύ εύγλωττα τι σημαίνει μια έξοδος από το ευρώ, είτε σε άτακτη χρεοκοπία είτε σε ελεγχόμενη... Μια θέση που είχε βρει πολλούς θιασώτες στο κόμμα του... Αν αυτή η συνέντευξη του πρωθυπουργού είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, σήμερα δε θα είχαμε κλειστές τράπεζες, η πραγματική οικονομία δε θα αιμορραγούσε μέρα με τη μέρα, και ο τουρισμός αυτές τις ημέρες θα έπιανε ταβάνι, δίνοντας ισχυρές ανάσες στην πολύπαθη ελληνική οικονομία των τελευταίων ετών. Τέλος, δε θα είχε βρεθεί στην ανάγκη να υπογράψει οτιδήποτε του ζητηθεί, καθώς και η δημοσιονομική ζημιά από την απραξία αυτών των 5,5 μηνών θα ήταν σαφώς μικρότερη. Ας είναι, αν γλιτώσαμε τα χειρότερα... και ας μας κόστισε γύρω στα 50 δισ., όπως λένε οι ειδικοί, η προσγείωση του Αλέξη Τσίπρα στην πραγματικότητα. Κ. Γαζ. - 
~
***  Αύξηση του ορίου του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ
Αύξηση του ορίου του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ, καθώς οι συνθήκες στην Ελλάδα επιτρέπουν πλέον αυτή την απόφαση, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ερωτηθείς για το θέμα του Grexit τόνισε ότι η ΕΚΤ συνεχίζει υπό την υπόθεση ότι η Ελλάδα είναι και ασφαλώς θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Newsroom ΔΟΛ  
~
***   Στο μη παρέκει το «Βακαλοπούλειο»         
    
Στην οδό Ιατροπούλου, στην πλευρά που βρίσκεται το "Βακαλοπούλειο", η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Η εικόνα που αντικρίζουν ντόπιοι και επισκέπτες είναι μια αισθητική αθλιότητα.
Ο ιδιοκτήτης του κτηρίου το έχει αφήσει στην τύχη του. Ο Δήμος Καλαμάτας, όμως, πώς το επιτρέπει; Γιατί δεν παρεμβαίνει; Ο δήμαρχος δεν είναι, επί της ουσίας, ο απόλυτα κυρίαρχος της πόλης;
Δεν μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές η συγκεκριμένη κατάσταση. Μας προσβάλλει όλους. Επιτέλους, ας δοθεί κάποια λύση...
Α.Π. 
~
*** Τροχαίο με υλικές ζημιές στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
    
Ακόμα ένα τροχαίο, σε διασταύρωση καρμανιόλα, είχαμε λίγα λεπτά μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα. Πιο συγκεκριμένα δυο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στη διασταύρωση των οδών Παλαιολόγου & Λακωνικής. Άν και η σύγκρουση ήταν αρκετά δυνατή, ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και σημειώθηκαν μόνο σοβαρές υλικές ζημιές και στα δυο οχήματα.  
 ~
*** Σόιμπλε: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα                                                                 
-  «Η δόση αυτή πρόκειται να εκταμιευθεί στα μέσα του Αυγούστου του 2015»
ΣΟΙΜΠΛΕ
-  Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής κάτω Βουλής, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του σχεδιαζόμενου τρίτου πακέτου στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας.
Η δόση αυτή πρόκειται να εκταμιευθεί στα μέσα του Αυγούστου του 2015, σύμφωνα με την επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Με την επιστολή αυτή ο Σόιμπλε ζητεί από τη γερμανική Βουλή να συναινέσει στην έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πακέτο στήριξης.
Η επιστολή Σόιμπλε αναφέρει ακόμη ότι η περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος το φθινόπωρο του 2015 και την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας.
~
***  Reuters: Υπέρ της συζήτησης για προσωρινό Grexit η Μέρκελ           
«Πιστεύω ότι είναι απολύτως σωστό να εξετάσουμε και να συζητήσουμε κάθε επιλογή σε αυτήν την κατάσταση»
ΜΕΡΚΕΛ
-  H Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της συζήτησης για μια πιθανή προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στο πλαίσιο συνάντησης με μια ομάδα συντηρητικών βουλευτών, μεταδίδει το Reuters.
«Πιστεύω ότι είναι απολύτως σωστό να εξετάσουμε και να συζητήσουμε κάθε επιλογή σε αυτήν την κατάσταση» σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε πηγή που συμμετείχε στην συνάντηση.
~   
*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
***  Καλό ταξίδι Κώστα

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε χθες ο Κώστας Μανούσος, που απεβίωσε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου σε ηλικία 73 ετών. Ήταν άριστος οικογενειάρχης και ανοιχτόκαρδος. Μας συνέδεε συγγενική σχέση και η θλίψη μου για το χαμό του είναι μεγάλη. Ο Κώστας Μανούσος έπαιξε στη μεγάλη ομάδα του Απόλλωνα Καλαμάτας μαζί με τον αδελφό του Γρηγόρη (γνωστό και ως Γόρη) και τον εξάδελφό του Λάκη Μανούσο, στα τέλη της 10ετίας του 1950 και αρχές του 1960. Η οικογένεια Μανούσου άφησε εποχή στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Εργάστηκε στη Διεύθυνση Πρόνοιας Μεσσηνίας, ενώ πάντα παρακολουθούσε ποδόσφαιρο. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Νεκροταφείου Καλαμάτας, ενώ η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο της πόλης μας. Το στερνό αντίο στον Κώστα Μανούσο είπαν η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, ο επίτιμος πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και τεχνικός διευθυντής της ΕΠΣ Μεσσηνίας Άγγελος Σκαφιδάς, ο σκάουτερ της ΕΠΣΜ Αλέκος Τσατάς, παλιοί του συμπαίκτες στον Απόλλωνα, παλιοί παράγοντες των «μαυρόασπρων», παλιοί συνάδελφοί του, καθώς επίσης και συμμαθητές του από την Εμπορική Σχολή Καλαμάτας (γνωστοί και ως «Εμπορικάνοι»). Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο επίτιμος πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας Λυκούργος Γαϊτανάρος, αναφέροντας ότι η οικογένεια Μανούσου είχε μεγάλη προσφορά στο καλαματιανό ποδόσφαιρο. Συνέχισε, δε, πως οι Κώστας, Γρηγόρης και Λάκης Μανούσος έπαιξαν στον Απόλλωνα Καλαμάτας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί από τους φιλάθλους. Για δε το Λάκη, επεσήμανε ότι υπήρξε συνεργάτης του στην Καλαμάτα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σταυρούλα (Βούλα) και στα παιδιά του Γιάννη, Σοφία. Κώστα, καλό ταξίδι, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. του Βαγγέλη Χουντάλου -  
~
*** Το Cosmos στηρίζει τη Βασιλική Μπάκα με μια «επαγγελματική χορηγία!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟΣ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ… Πριν λίγες μέρες, στις 12 Ιουλίου, η Βασιλική Μπάκα έκλεισε τα 17, αλλά το μεγάλο δώρο της το πήρε χθες το πρωί από το κατάστημα Cosmos, επί της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας… Κόντρα στο κλίμα της εσωστρέφειας και τις δυσκολίες της εποχής, ο επιχειρηματίας Κώστας Βλαχονικολός αποφάσισε να ενισχύσει τις προσπάθειες της διεθνούς νεαρής κολυμβήτριας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, καλύπτοντας το αθλητικό υλικό που χρειάζεται για ένα χρόνο! Πρόκειται για ένα πλήρες «πακέτο» ειδών προπόνησης και αποστολών, ύψους περίπου 700 ευρώ, με κυριότερο το αγωνιστικό μαγιό που κοστίζει περισσότερο από τα μισά και για το οποίο ο κ. Βλαχονικολός ευχαριστεί την εταιρεία Arena, που το πρόσφερε στο κατάστημά του σε μειωμένη τιμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορηγία επικυρώθηκε με συμβολαιογραφική πράξη και η Βασιλική Μπάκα μπορεί να αισθάνεται κάτι από τα προνόμια των επαγγελματιών αθλητών, ενώ σίγουρα εκτός από το πρακτικό μέρος της οικονομικής ελάφρυνσης του προϋπολογισμού της οικογένειάς της και σε κάποιο βαθμό του Ομίλου της, είναι μια κίνηση αναγνώρισης προς τις δικές της προσπάθειες και επιτυχίες που της δίνει δύναμη να συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά στους μεγάλους της στόχους. Εν όψει υπάρχει το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές 3ήμερο στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο, όπως η ίδια τόνισε κατά τη χθεσινή παραλαβή του αθλητικού υλικού, είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, παρ’ ότι δεν θα πάει πλήρως προετοιμασμένη, καθώς το «φορμάρισμα» που κάνει με τον προπονητή της Στάθη Μπακολιλα, είναι στοχευμένο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης 25-30 Αυγούστου, όπου έχει εξασφαλίσει τα όρια στα 50, 100 και 200 ελεύθερο, ενώ θα αγωνιστεί με τη σημαία της Ελλάδας και σε αγωνίσματα σκυταλοδρομίας. Η Βασιλική αποτελεί το «χρυσάφι» του μεσσηνιακού αθλητισμού, καθώς ήταν πέρυσι 6η στο πανευρωπαϊκό Νέων (100 ελεύθερο) και 10η στα 50 μ., ενώ στην Ελλάδα κυριαρχεί σε χρόνους και μετάλλια, όχι μόνο στην κατηγορία της, αλλά από πέρυσι και στην ανοικτή κατηγορία (είναι στις κορυφαίες 3άδες συναγωνιζόμενη με γυναίκες!). Η 17χρονη κολυμβήτρια του ΝΟΚ ευχαρίστησε το κατάστημα Cosmos και τον Κώστα Βλαχονικολό για την πρωτοβουλία που ήρθε να διώξει ένα μεγάλο άγχος, τονίζοντας ότι είναι πολύ θετικό το ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που στηρίζουν αθλητές -ιδιαίτερα από την περιφέρεια- και διώχνει ένα σημαντικό άγχος. «Είναι ένα νέο παιδί, που δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό που κάνει και βλέπει τις προσπάθειές της ν’ ανταμείβονται. Εκτός των άλλων διαφημίζει την πόλη μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το αισθανθήκαμε και σαν μια υποχρέωση. Πιστεύουμε στη Βασιλική και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Σιγκαπούρη» τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο Κώστας Βλαχονικολός, προσθέτοντας ότι υπό άλλες συνθήκες η χορηγία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, ενώ ο νεαρός επιχειρηματίας «έκλεισε» με ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μήνυμα, απαντώντας στην ερώτηση «γιατί το κάνει;» σε μια περίοδο που οι περισσότερες επιχειρήσεις φοβούνται για την ίδια τους την επιβίωσή: «Έχουμε μια κρίση, αλλά η ζωή δεν τελειώνει. Τα προβλήματα είναι εδώ για να αντιμετωπίζουμε!»… Της Χριστίνας Ελευθεράκη - 
~
***  Καλαμάτα: Δεν «ακολουθεί» ο Καλαντζής, ελπίδες για Ηλιόπουλο και Νιφορόπουλο         
      
Εν αναμονή της ανακοίνωσης της έναρξης συνεργασίας με τον Κώστα Κλάδη βρίσκονται οι φίλαθλοι της Καλαμάτας, με τη διοίκηση να χρονοτριβεί και να μην επιβεβαιώνει τη δεδομένη συμφωνία με τον 57χρονο τεχνικό.
Όπως υποστηρίζεται, είναι τυπικό το θέμα και εντός της ημέρας θα γίνει αυτό, δίνοντας στον κ. Κλάδη την ευκαιρία να ξεκινήσει και τυπικά τον αγωνιστικό σχεδιασμό, ο οποίος «τρέχει», είναι αλήθεια, εδώ και λίγες ημέρες από το νέο προπονητή της Μαύρης Θύελλας.
Το ξεκίνημα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο φαντάζει και έρχεται ως λογική συνέχεια των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών, αφού σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ έχουν ή θα αποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν θα ακολουθήσει τη διαδρομή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής ο Χρήστος Καλαντζής, που φέρεται αποφασισμένος να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Είναι κάτι που είχε και στο παρελθόν σκεφθεί πολύ σοβαρά ο 34χρονος επιθετικός, πριν μια διετία για να είμαστε ακριβείς, ωστόσο τότε είχε πειστεί επιστρέφοντας στη Μαύρη Θύελλα.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις της διοίκησης και όχι μόνο, ότι ο Κώστας Ηλιόπουλος θα παραμείνει στην ομάδα, κάτι που θέλουν να πιστεύουν ότι θα ισχύσει και για τον 25χρονο Πατρινό αμυντικό Παναγιώτη Νιφορόπουλο, ο οποίος εντυπωσίασε την περσινή σεζόν.
Τέλος, και όπως προαναφέραμε στο χθεσινό ρεπορτάζ, ο Ζαχαρόπουλος θα φύγει μόνο για ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ δεδομένη κρίνεται η παραμονή των πιτσιρικάδων.
  «Γεμίζει» με νεαρούς Μεσσήνιους, αλλά βλέπει και… αλλού
Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Κλάδης προετοιμάζεται για την έναρξη της σεζόν -που θα βρει την Καλαμάτα στο Δημοτικό Στάδιο, είτε τη Δευτέρα είτε την Τετάρτη 22 Ιουλίου- και θέλει να γεμίσει το ρόστερ αρχικά με νεαρούς Μεσσήνιους.
Το «Θάρρος» αποκάλυψε πριν από ημέρες τα ονόματα των Δημήτρη Πιτσιλή, Δήμου Νινιού, Άρη Σταματελόπουλου, Γιώργου Αριστομενόπουλου και σ’ αυτά θα προστεθούν κάποια ακόμη, όπως του Γιάννη Γιακουμή από τη Σπερχογεία.
Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από την άλλη η προσέγγιση παικτών που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα παλαιότερα (Τσιμικλής, Τσόπελας, Τσουλάκος, Κωνσταντόπουλος κ.α.), αλλά και ποδοσφαιριστών από άλλες γειτονιές.
Χθες κυκλοφόρησε το όνομα του 21χρονου Χανιώτη επιθετικού Νικηφόρου Τσοντάκη, που έμεινε ελεύθερος από τα Χανιά, ωστόσο η περίπτωσή του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και του Πατρινού μέσου Λεωνίδα Αγγελόπουλου, που έχει αγωνιστεί σε Λάππα, Μανωλάδα, Αχαϊκή και Βάρδα.  
~
***  Τα Capital Controls στέρησαν από το ΝΟΚ το δικαίωμα στο όνειρο...

 Άδοξο τέλος στο ταξίδι προς την Α2… Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ήταν ο πρώτος που είχε δικαίωμα συμμετοχής στη β’ φάση του πρωταθλήματος πόλο της Β’ Εθνικής, καθώς η ολοκλήρωση της α’ φάσης τον βρήκε στην κορυφή του «πατρινού» ομίλου και μάλιστα αήττητο. Κι όμως η μεσσηνιακή αποστολή δεν ταξίδεψε ποτέ στη Λάρισα για τους αγώνες που διεξήχθησαν το 3ήμερο 10-12 Ιουλίου! «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» είναι το πικρό σχόλιο του εφόρου του τμήματος Επαμεινώνδα Σκαρπαλέζου, ο οποίος μεταφέρει ότι οι κλειστές τράπεζες και η γενικότερη οικονομική δυστοκία των τελευταίων εβδομάδων δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του ταξιδιού. «Μετάνιωσα που δεν πρόλαβα να σηκώσω κάποια χρήματα και να τα “δανείσω” στην ομάδα. Η απογοήτευση και η στενοχώρια στα πρόσωπα των παιδιών ήταν απερίγραπτη» μεταφέρει ο ίδιος, πεπεισμένος ωστόσο ότι τη δεδομένη στιγμή η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος, καθώς μάλιστα για διάφορους λόγους -και οικονομικούς- αρκετοί παίκτες δεν ήταν σε θέση ν’ ακολουθήσουν την αποστολή στη Θεσσαλία έτσι που από μια ισχυρή 18άδα θα συγκροτούνταν μια σύνθεση ανάγκης 9-10 πολιστών. Ο κ. Σκαρπαλέζος μεταφέρει ακόμη ότι είχαν γίνει σημαντικά έξοδα ώστε η ομάδα να προετοιμαστεί κατάλληλα, με αρκετά φιλικά στην Αθήνα. Μια ακόμη διάσταση της πραγματικά θλιβερής και εξοργιστικής εξέλιξης που χαρακτηρίζουν το άδοξο τέλος του φετινού πολλά υποσχόμενου «ταξιδιού» του ΝΟΚ, είναι η αρνητική συμβολή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Κι αυτό γιατί από τη μια απέρριψε το αίτημα αναβολής των τριών εκ των πέντε ομάδων του ομίλου κι από την άλλη άφησε σε εκκρεμότητα το θέμα της έδρας έως και μια εβδομάδα πριν από τους αγώνες, στερώντας έτσι και κάθε χρονικό περιθώριο αναζήτησης λύσης. Στη συνέχεια με μια αμφιβόλου εγκυρότητας κλήρωση η ΚΟΕ καθόρισε ως έδρα τη Λάρισα αντί της Καλαμάτας, η υποψηφιότητα της οποίας είχε τρία ισχυρά επιχειρήματα: την παρουσία τριών πελοποννησιακών ομάδων (ΝΟ Ναυπλίου, Νηρέας Πατρών και ΝΟΚ) και μιας αθηναϊκής (Ποσειδών Ιλισίων) που «κουβαλήθηκαν» στην έδρα του ΝΟ Λάρισας, τη μη διεξαγωγή αγώνων πόλο στην πόλη μας την τελευταία 7ετία και την ανθηρή ακαδημία πόλο του ΝΟ Καλαμάτας με 30-40 παιδιά που θα έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια σημαντική διοργάνωση. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καν αθλητής για να καταλάβει πώς είναι να δίνεις αγώνα για ένα στόχο και τελικά εξωγενείς παράγοντες να σου στερούν τη χαρά να γευθείς το καλύτερο μέρος των προσπαθειών σου και εν προκειμένω ίσως και την ίδια την άνοδο στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του καλαματιανού πόλο… Χ.Ε. - 
~
***
~
~ ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .- Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .-  
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .-
ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , 16  Ιουλίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-16-2015.html .-

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/16-2015.html .-  
~
 ~  ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

~
OI ΑΣΤΕΊΟΙ  ΗΧΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ : Να τα ακούμε κι αυτά...  Βίντεο , Weird and Funny Animal Noises: Compilation   , https://youtu.be/dE2cchOyOKQ .-
`
~
 Untitled-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: