Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  08  Δεκεμβρίου  2015  :
~



8 Δεκεμβρίου
Προεόρτια της Συλλήψεως της αγίας Άννης. Αποστόλων (Ο΄) Σωσθένους επισκόπου γενομένου Κολοφώνος, Απολλώ επισκόπου Καισαρείας και Επαφροδίτου επισκόπου Αδριακής, Καίσαρος επισκόπου Δυρραχίου, Κηφά, Ονησιφόρου επισκόπου Κορώνης (εν Μεσσηνία) και Τυχικού. Οσίων Παταπίου (1) († η΄αι.) του εν Λουτρακίω Δαμιανού και Σωφρονίου επισκόπου εν Κύπρω. Παρθενίου του εν Χίω (†1883)•
(1)Ο όσιος Πατάπιος καταγόταν από τις Θήβες της Αιγύπτου και από την παιδική του ηλικία, γνώρισε το λόγο του Θεού. Σε νεαρή ηλικία μοίρασε την περιουσία του και αποσύρθηκε στο μοναχικό βίο. Ασκήτεψε πολλά χρόνια στην έρημο, πριν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί συνέχισε τις προσευχές του και το φιλανθρωπικό του έργο. Φρόντισε δε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, διαβάζοντας θεολογικά συγγράμματα, κάτι που πραγματοποιούσε μέσω των προσευχών του αφού ήταν εκ γενετής τυφλός. Η ταπεινοφροσύνη και η ενάρετη ζωή του Πατάπιου, τον αξίωσαν να θαυματουργεί και μπόρεσε έτσι να βοηθήσει πλήθος ανθρώπων που τον είχαν ανάγκη.  ~
Σήμερα 08/12/2015 εορτάζουν:
Όσιος Πατάπιος, Άγιοι Σωσθένης, Κηφάς, Απολλώς, Τυχικός, Καίσαρ και Επαφρόδιτος οι Απόστολοι εκ των Εβδομήκοντα
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ.
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΌταν η ψυχή βγει από το σώμα, ο εχθρός διάβολος ορμά εναντίον της με θρασύτητα και την πολεμά και την ονειδίζει και γίνεται αυστηρός και φοβερός κατήγορος των αμαρτιών της. Αλλά τότε μπορεί να δει κανείς την ψυχή που αγαπά τον Θεό και έχει μεγάλη πίστη σ’ Αυτόν, αν και πολλές φορές είχε πληγωθεί από αμαρτίες, να μην κατατρομάζει στις εφόδους του εχθρού και τις απειλές του, αλλά μάλλον να ενισχύεται με τη χάρη του Κυρίου και να τη φτερώνει η χαρά· να την κάνουν θαρραλέα οι άγιοι άγγελοι πού την οδηγούν και περιτειχισμένη από το φώς της πίστεως να αντιλέγει δυνατά με μεγάλο θάρρος στον πονηρό διάβολο: «Τί κοινό υπάρχει μεταξύ μας, εχθρέ του Θεού; Τί κοινό υπάρχει μεταξύ μας, δραπέτη των ουρανών και δούλε πονηρέ; δεν έχεις εσύ πάνω μας καμιά εξουσία. Ὁ Χριστός, ο Υιός του Θεού, έχει την εξουσία πάνω σ’ εμάς και πάνω σε όλα. Σ’ Αυτόν αμαρτήσαμε και σ’ Αυτόν θα απολογηθούμε, έχοντας ως εγγύηση της ευσπλαχνίας Του απέναντί μας και της σωτηρίας μας τον Τίμιο Σταυρό Του. Συ όμως, καταστροφέα, φύγε μακριά από μάς. δεν έχεις τίποτα εσύ με τούς δούλους του Χριστού». και ενώ θα λέει αυτά η ψυχή με θάρρος, φεύγει πίσω ο διάβολος θρηνώντας με μεγάλη φωνή, μην μπορώντας να αντισταθεί στο όνομα του Χριστού. Ανεβαίνοντας η ψυχή, πετάει προς τα κάτω και ραπίζει τον εχθρό όπως το γεράκι χτυπά τον κόρακα. και έπειτα από αυτό, μεταφέρεται από τούς θείους αγγέλους γεμάτη χαρά στους τόπους πού της έχουν οριστεί, ανάλογα με την κατάστασή της.
~
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λ....
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
~  08/12/~ Απολυτίκιο Aγ. Bαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος - 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ,  https://youtu.be/R3ZfvUFdeyg?list=PL39609B35298A9A5A  .-


 ***  «Μωρές» Κυβερνήσεις εκμεταλλεύεται ο ΜΟΡΕΑΣ
      
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΤΡΟ
Το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν αυτοί που απευθύνουν τα εξής εύλογα ερωτήματα: «Μα πού πήγε τελικά όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων που δανείστηκε η χώρα, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει και να συρθεί στα μνημόνια που φτωχοποίησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων; Πήγαν σε μισθούς και συντάξεις; Πήγαν στην Παιδεία, ή μήπως στην πρόνοια και τα νοσοκομεία; Μήπως πήγαν, σε τελευταία ανάλυση, για την καλυτέρευση του επιπέδου ζωής του λαού;».
Η απάντηση είναι πολύ απλή και, δυστυχώς, τελείως διαφορετική από ό,τι – καλόπιστα ή κακόπιστα, δεν έχει σημασία – απαντούν οι παπαγάλοι της συγκυβέρνησης: Πέρα από τους …δύσμοιρους τραπεζίτες που έλαβαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να σωθούν οι τράπεζές τους, καταδικάζοντας στη λιτότητα για την αποπληρωμή τους ακόμη και τα δισέγγονά μας, τα χρήματα πηγαίνουν, μεταξύ άλλων, και στους …δυσπραγούντες εθνικούς μεγαλοεργολάβους!
Αδιάψευστος μάρτυρας,  η  υπόθεση – και φυσικά όχι η μοναδική – με την παραχώρηση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας σε μερικούς μεγάλους ξένους και ντόπιους ιδιωτικούς ομίλους,  που θα στοιχίσει τελικά η κατασκευή και ανακατασκευή τους πάνω από 10 δισ. ευρώ,  στους καθημαγμένους πολίτες της χώρας και πολλαπλάσια, σε βάθος χρόνου, κάθε φορά που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους για να μετακινηθούν, πληρώνοντας τα πανάκριβα χαράτσια διοδίων.
Πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτής της μεγάλης αρπαχτής – και ασφαλώς όχι το τελευταίο – το «δώρο» προς τον όμιλο «Μορέας» που κατασκευάζει τον οδικό άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στη χθεσινή "Καθημερινή" η καθυστέρηση της τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης του Μορέα «φουσκώνει» τον λογαριασμό για το Δημόσιο.
 Η αποζημίωση που έχει συμφωνηθεί -και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- να δοθεί στον παραχωρησιούχο ανέρχεται πλέον στα 100 εκατ. ευρώ, έναντι 75,9 εκατ. πριν από ένα έτος. Επιπλέον, ακόμα 60-70 εκατ. ευρώ αποζημιώσεων «μεταφέρονται» στην πρόσθετη επιδότηση λειτουργίας και θα αποπληρωθούν σε βάθος χρόνου. Τέλος, επικαιροποίηση προς τα επάνω θα έχει και η αποζημίωση προς την κατασκευαστική κοινοπραξία, η οποία πριν από ένα έτος ανερχόταν περίπου σε 60 εκατ. ευρώ.
Οι τροποποιήσεις στη σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και Λεύκτρου - Σπάρτης αναμένεται να έρθουν εντός του τρέχοντος μήνα στη Βουλή, με καθυστέρηση δύο ετών.
 Όπως αποκάλυψε η «Κ» πριν από ένα έτος (3.12.2014), τα βασικά σημεία της συμφωνίας έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Περιλαμβάνουν τη διάθεση στον Μορέα ακόμα 75,9 εκατ. ευρώ ως αποζημιώσεις (στο παρελθόν έχει λάβει επιπλέον 83,8 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις), καθώς και 330 εκατ. ευρώ σε βάθος 30ετίας με τη μορφή επιδότησης λειτουργίας, εφόσον τα έσοδα από τα διόδια δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δανείων του παραχωρησιούχου (κοινοπραξία Μορέας: 72% στον ΑΚΤΩΡ, 15% στην J&R ABAΞ και 13% στην Intracom).
Η «Κ» σήμερα παρουσιάζει τα νέα δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά από ένα έτος. Πιο συγκεκριμένα: Στην αρχική σύμβαση παραχώρησης προβλεπόταν ότι με την ολοκλήρωση των έργων τον Μάρτιο του 2012 ο δρόμος θα επιδοτούνταν από το Δημόσιο, εφόσον η κυκλοφορία έπεφτε κάτω από κάποιο όριο (μέγιστη επιδότηση 199 εκατ. ευρώ). Το Δημόσιο λοιπόν δέχεται ότι με δική του ευθύνη το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί το 2012 και επομένως θα δώσει, με τη μορφή αποζημίωσης, την επιδότηση κυκλοφορίας που κατέβαλε από τον Μάρτιο του 2012 έως σήμερα (συνολικά, περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ).
Στο ποσό αυτό θα προστεθούν αποζημιώσεις για διαφυγόντα έσοδα από τα διόδια και διάφορες άλλες επιβαρύνσεις. Το σύνολο της αποζημίωσης του παραχωρησιούχου υπολογίζεται ότι ξεπερνά σήμερα τα 150 εκατ. ευρώ. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι ένα μέρος του ποσού αυτού θα «μεταφερθεί» στην επιπρόσθετη επιδότηση λειτουργίας των 330 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια το Δημόσιο θα καταβάλει στο Μορέα περί τα 100 εκατ. ευρώ μέχρι την ολοκλήρωση του έργου (το 2016). Ενώ το υπόλοιπο (50-60 εκατ. ευρώ) θα αποπληρωθεί στο μέλλον, με τη διαδικασία καταβολής της επιπρόσθετης επιδότησης λειτουργίας. Το θετικό για το Δημόσιο σε αυτή την εξέλιξη είναι ότι παραπέμπει το μέλλον την εξόφληση ενός μέρους της αποζημίωσης.
  Κατασκευαστές
Εκτός από τον Μορέα, αποζημίωση θα λάβει και η κοινοπραξία των κατασκευαστών. Οι εταιρείες θα λάβουν αποζημίωση για διάφορα κόστη που σχετίζονται με την καθυστέρηση παράδοσης της γης, όπως έγινε και στις άλλες παραχωρήσεις. Το ποσό ήταν στα τέλη του 2014 περί τα 60 εκατ. ευρώ και μένει να φανεί πού θα οριστικοποιηθεί, μετά την αναπροσαρμογή του προς τα επάνω.
Για ποιο λόγο θα πρέπει το Δημόσιο να αναλάβει, μέσω της επιπρόσθετης επιδότησης λειτουργίας, να αποπληρώσει τα δάνεια του Μορέα; Γιατί να μην επιλέξει την καταγγελία της σύμβασης, εφόσον το έργο είναι έτοιμο κατά 92%; Καταρχάς, το Δημόσιο ανέλαβε κατά την αναθεώρηση των τεσσάρων άλλων συμβάσεων παραχώρησης στα τέλη του 2013 την πλήρη ευθύνη για την πτώση της κυκλοφορίας.
Επιπλέον, όσο κι αν ακούγεται εξωφρενικό, η αρχική σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ότι σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, το Δημόσιο θα κληθεί να καταβάλει από 630 εκατ. ευρώ έως 792 εκατ. ευρώ, είτε φέρει την ευθύνη είτε όχι. Γεγονός που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνοι ήταν για το Δημόσιο οι όροι που έκρυβαν οι συμβάσεις παραχώρησης του 2006-7 και πόσο οι κίνδυνοι αυτοί υποεκτιμήθηκαν. Να σημειωθεί ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η ΕΤΕπ πιέζουν την κυβέρνηση για την ταχεία ολοκλήρωση της αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης.
  Ύστερα από 8 μήνες σε κυκλοφορία το έργο
Σε οκτώ μήνες από την ημέρα τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία το σύνολο του έργου. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα του έργου, στους τέσσερις μήνες θα ολοκληρωθεί ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη και στους οκτώ μήνες η παράκαμψη της Καλαμάτας.
Επομένως, αν η τροποποιημένη σύμβαση εγκριθεί από τη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου (όπως επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης), το έργο θα τελειώσει τον Αύγουστο του 2016. Σήμερα, η συνολική πρόοδος του έργου βρίσκεται στο 92,8%.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Αποχή διαρκείας των δικηγόρων από 9 έως 15 Δεκεμβρίου
      
Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι της Καλαμάτας, μετά την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου.
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η του έτους.
  Επιστολή στους θεσμούς
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε το Σάββατο, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του δικηγορικού σώματος εν όψει της εφαρμογής του νέου Κώδικα, στον οποίο και αντιτίθεται σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας.
Στη συνεδρίαση παρέστη ο υπουργός Δικαιοσύνης,  Ν. Παρασκευόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι υπήρξε πριν από λίγες ημέρες ανταπόκριση των θεσμών στα αιτήματα επανεξέτασης διατάξεων του νέου Κώδικα. Όπως είπε ο υπουργός, εκπρόσωποί τους δέχθηκαν να συζητήσουν τα λειτουργικά και πρακτικά προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του.
Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ακόμη ότι έχει αποσταλεί στους θεσμούς υπόμνημα του υπουργείου με συγκεκριμένα θέματα προς επανεξέταση και ζήτησε την άμεση συνδρομή της Ολομέλειας  στη σύνταξη ενός αναλυτικού κειμένου με τα προβλήματα που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η υλοποίηση του νέου ΚΠολΔ.
  Ομόφωνη απόφαση
Ο υπουργός δέχθηκε στη συνέχεια σωρεία ερωτήσεων και κριτική για τη στάση του υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ τέθηκαν και τα πάγια αιτήματα των δικηγόρων για μειώσεις των παραβόλων και του δικαστικού ενσήμου. Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι όλα τα αιτήματα θα τεθούν προς επεξεργασία σε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα απονομής της Δικαιοσύνης και οργάνωσης των Δικαστηρίων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ολομέλειας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Β. Αλεξανδρής, ενημέρωσε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Όπως τόνισε, το δικηγορικό σώμα ανέλαβε να ενημερώσει απευθείας τους εκπροσώπους των θεσμών για τα αδιέξοδα που θα προκαλέσει η εφαρμογή του νέου Κώδικα στα δικαστήρια, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε δικαστές, διοικητικό προσωπικό και υποδομές.
Η πρόταση για πανελλαδική αποχή των δικηγόρων εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων θα συνεδριάσει στις 18 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί.  Β.Β.

***  Ελεύθεροι, αλλά σε τακτική δικάσιμο οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στην Καλαμάτα
     
Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκαν ο 22χρονος κι ο 30χρονος που συνελήφθησαν τελικά, από τους 14 προσαχθέντες, για τα προχθεσινά επεισόδια στην Καλαμάτα από ομάδα ατόμων που προκάλεσε φθορές κατά τη διάρκεια πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών, διατάραξης κοινής ειρήνης και απρόκλητης φθοράς, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 14 άτομα, όλα από την Καλαμάτα και στην πλειοψηφία τους ανήλικοι. Τα 12 άτομα, με το μικρότερο ηλικίας 14 ετών, αφέθηκαν ελεύθερα έπειτα από λίγο. Ο 22χρονος και ο 30χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι τα ξημερώματα ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα.
  Σακίδια με πέτρες
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα νεαρών πέταξε μαύρη και κόκκινη μπογιά, που είχαν βάλει σε χριστουγεννιάτικες μπάλες, στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος κι έγραψαν συνθήματα αναρχικού περιεχομένου. Έγραψαν, επίσης, συνθήματα στο υποκατάστημα της Eurobank, ενώ μπογιές πέταξαν και στην πρόσοψη διαμερίσματος που στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η πρώτη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις ήρθε στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο ύψος του Δημαρχείου, όπου ομάδα νεαρών άρχισε να πετά πράγματα και κροτίδες κατά των αντρών των ΜΑΤ. Από εκεί ξεκίνησαν και οι πρώτες προσαγωγές. Μάλιστα, οι αστυνομικοί στην έρευνα που τους έκαναν, όταν τους προσήγαγαν στο κτήριο της Αστυνομίας, βρήκαν στα σακίδιά τους πέτρες που είχαν πάρει νωρίτερα από τις γραμμές του ΟΣΕ.
Επίσης, με πέτρες που έριξαν έσπασαν το πίσω παρμπρίζ ενός περιπολικού και τη βιτρίνα ενός καταστήματος.
Όταν τα άτομα αυτά οδηγήθηκαν στο κτήριο της Αστυνομίας, υπήρξε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από αυτό μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι.
  Κατσάς: «Δε βοηθούν τέτοιες ενέργειες»
Ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, που έφθασε στην Αστυνομική Διεύθυνσης αμέσως μετά τις προσαγωγές των νεαρών, μιλώντας στο «Θ» είπε: «Κατά τη διάρκεια της πορείας και με αφορμή μια ασήμαντη ένταση από ελάχιστο αριθμό ατόμων, η Αστυνομία, προχώρησε αδιακρίτως σε μαζικές συλλήψεις κυρίως ανήλικων ατόμων και μαθητών, προφανώς με άνωθεν εντολές, προκειμένου να ανασχεθεί ένα συνεχώς ογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας από την ανάλγητη πολιτική της δεύτερης φοράς Αριστεράς, αλλά στην ουσία τέταρτης και πέμπτης φοράς ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων. Τελικά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής σε οποιοδήποτε αδίκημα, πλην 1-2 περιπτώσεων που συνεχίζεται η έρευνα. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους πρακτικές, όχι μόνο δε θα λειτουργήσουν ανασχετικά για τους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας, αλλά θα πυροδοτήσουν περισσότερο τις αγωνιστικές διαθέσεις που άρχισαν σιγά σιγά να εκδηλώνονται σε όλα τα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας από τη βάρβαρη αυτή πολιτική».
  Ανακοινώσεις
Η Ανοιχτή Συνέλευση σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη στάση της Αστυνομίας στην πορεία και - μεταξύ άλλων - σημειώνει: «Μετά το τέλος της πορείας χωρίς αιτία, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε προσαγωγές ανθρώπων που συμμετείχαν στην πορεία την ώρα που απομακρύνονταν μετά το τέλος της ή που περνούσαν τυχαία από την περιοχή. Το γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς ήταν μαθητές δείχνει και ποιες ήταν οι προθέσεις της Αστυνομίας, να τρομοκρατήσει νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους και ακολουθούν το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, της αλληλεγγύης και του αγώνα. Ταυτόχρονα, δύο άτομα που προσήχθησαν αντιμετωπίζουν ανυπόστατες κατηγορίες».
Κλείνοντας η Ανοιχτή Συνέλευση τονίζει πως διαχωρίζει τη θέση της από πρακτικές ατόμων που δεν έχουν σχέση με το μαζικό κίνημα και, κυρίως, καμία σχέση με την αναγκαία μαζική αντιβία του κινήματος.
Επίσης, το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ καταγγέλλει τις προσαγωγές και τις συλλήψεις και τονίζει σε ανακοίνωση: «Ο “υπερβολικός ζήλος” που επέδειξαν οι Αστυνομικές Αρχές της Καλαμάτας, κάνοντας τόσες πολλές προσαγωγές, γεμίζοντας τα στενά του κέντρου με δεκάδες ασφαλίτες, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε ετοιμότητα για να απαντήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική, στα σχέδια έντασης της κρατικής καταστολής και του χτυπήματος των λαϊκών ελευθεριών, που πάντα πάνε μαζί».
Τέλος, σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής πορείας, μια μικρή ομάδα, δήθεν διαδηλωτών, προέβη σε ακαταλόγιστες πράξεις βιαιοπραγίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Αριστομένους. Καταγγέλλουμε στους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης αυτές τις χυδαιότητες, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους πρακτικές δε συνιστούν πολιτική αντιπαράθεση, αλλά χουλιγκανισμό, στο όριο συμμορίτικες μεθόδους και φασιστική νοοτροπία».    Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Στην Καλαμάτα χθες το κρουαζιερόπλοιο "Costa Neoclassica" με 1054 επιβάτες
      
Το κρουαζιερόπλοιο "Costa Neoclassica", νηολογίου Ιταλίας, κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας, με 1.054 επιβάτες και πλήρωμα 562 ατόμων. Το σκάφος έφθασε περί τις 8.00, προερχόμενο από το λιμάνι της Νάπολης στην Ιταλία και απέπλευσε στις 20.00 με προορισμό το λιμάνι του Ναυπλίου.
Τους επισκέπτες που αποβιβάσθηκαν από το "Costa Neoclassica" υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες. Οι περισσότεροι από αυτούς περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί.
Επίσης, ορισμένοι επισκέπτες πήγαν εκδρομή με τουριστικά λεωφορεία στις γύρω περιοχές. Τρία λεωφορεία είχαν προορισμό την Αρχαία Μεσσήνη, τρία τη Μάνη και ένα τον Μυστρά.

***  "Γυρίσματα στην Ελλάδα" στην Καλαμάτα (βίντεο)
      
Στην Καλαμάτα ταξίδεψε η εκπομπή του STAR Γυρίσματα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας την τουριστική δραστηριότητα που έχει η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας αλλά και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια δυναμική πόλη με έντονη παραγωγική δραστηριότητα και πρωτοποριακές δραστηριότητες. Toν πρωτογενή τομέα ο οποίος διαχέεται σε όλο το παγκόσμιο χάρτη αλλά και το σπάνιο φυσικό κάλλος της Καλαμάτας επιχείρησε να καταγράψει το εν λόγω αφιέρωμα στο οποίο υπήρξε αμέριστη η στήριξη του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα! Ορισμένα απο τα τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας (τα πιο δημοφιλή ) που κάνουν γνωστή την Καλαμάτα σε όλο τον κόσμο και συνθέτουν το παζλ της αγροτικής οικονομίας της Μεσσηνίας , κατέγραψε η ομάδα της εκπομπής με τη βοήθεια εξωστρεφών και πολύ γνωστών επιχειρήσεων της περιοχής!
Video:  "Γυρίσματα στην Ελλάδα" - Καλαμάτα - Web Exclusive  , https://youtu.be/3-d3xa4-3mY .-

***  Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στη Βασιλέως Γεωργίου 

Ολοκληρώθηκε χθες η εκτέλεση εργασιών στο τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου, από Φαρών έως Αριστομένους, όσον αφορά στην τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στους εγκατασταθέντες ιστούς, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (τμήματα οδών Βασιλέως Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος)». Σήμερα θα γίνει απομάκρυνση των παλιών ιστών και θα ξεκινήσει η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ρύθμισης της κυκλοφορίας. Θα παραμείνει, λοιπόν, κλειστό το νότιο ρεύμα της Βασιλέως Γεωργίου στο τμήμα αυτό μέχρι περατώσεως των εργασιών, γι’ αυτό και θα απαγορεύεται εκεί η στάθμευση οχημάτων. Επίσης, οι οδηγοί παρακαλούνται να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις υποδείξεις του συνεργείου του εργολάβου, για την αποφυγή ατυχήματος. Στο προσεχές διάστημα, συνεργείο της αρμόδιας εταιρείας θα έρθει στην Καλαμάτα για να ρυθμίσει τους φωτεινούς σηματοδότες. - 

***  Ο εθελοντισμός… έκανε στάση στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 
Εκδήλωση χθες στο Πνευματικό Κέντρο Μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, σε ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστιών προς τους εθελοντές, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Πριν από την εκδήλωση, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβα, ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας και ο λυρικός καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Νίκος Τσαούσης, ως συντονιστής διοργάνωσης της εκδήλωσης, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το δήμαρχο Π. Νίκα, παρουσία του αντιδημάρχου, Δημ. Βεργόπουλου. Ο κ. Νίκας τούς ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε μια λαμπρή μουσική παράσταση. Σημειώνεται ότι η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους. Κατά την εκδήλωση, η Αλεξάνδρα Γκράβα, συνοδεία στο πιάνο του Πέτρου Μπούρα, τραγούδησε έργα των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλων συνθετών, ενώ μέλη σχολών χορού απέδωσαν διάφορους χορούς. Η εκδήλωση αποτέλεσε το αποκορύφωμα εθελοντικής δράσης, για το τριήμερο που έχει προηγηθεί, με επισκέψεις σε ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας, στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και άλλα κοινωφελή ιδρύματα. Επίσης, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και με συλλόγους, μέχρι τις 18 του μήνα στο χώρο του Πνευματικού θα γίνεται συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Α.Π. - 

***  «Υπάρχει πρόβλημα με μαθητές Δημοτικού στο διαδίκτυο» 

Μαθητές Δημοτικού μπαίνουν σε κοινωνικά δίκτυα σε μεγάλο ποσοστό και παίζουν παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία τους στο διαδίκτυο, όπως διαπίστωσε ο συμπατριώτης μας γιατρός και επικεφαλής της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιώργος Κορμάς, μετά τις χθεσινές επισκέψεις του σε σχολεία της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών. Στο πλαίσιο της δράσης του Εθνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υλοποιήθηκε στην Τριφυλία ένα ενημερωτικό διήμερο σε σχολεία, με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας. Σχετικά ο κ. Κορμάς, μιλώντας στο «Θ», επισήμανε: «Αυτό που βλέπουμε και διαπιστώνουμε είναι ότι τα παιδιά παίζουν στο διαδίκτυο παιχνίδια, όπως και σε όλη την Ελλάδα, που δεν είναι για την ηλικία τους. Παιχνίδια που έχουν έντονη βία, με αποτέλεσμα, εν δυνάμει, να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους. Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα, ότι οι γονείς δε γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά. Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, πως υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν παιδιά που μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα σε μεγάλο ποσοστό και παίζουν παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία τους. Αυτό που πρέπει, πλέον, άμεσα να αντιληφθούν οι γονείς, ειδικά παιδιών του Δημοτικού, είναι ότι τίθεται θέμα επιμέλειας των παιδιών τους σε περίπτωση που δεν έχουν πλήρη γνώση του τι παιχνίδια παίζουν, σε ποια sites κινούνται και πόσο γίνονται δέκτες επιβλαβών και καταστροφικών, εν τέλει, μηνυμάτων για όλη τους της ζωή. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι το διαδίκτυο είναι ένα περιβάλλον και το περιβάλλον αυτό πρέπει να έχει συγκεκριμένους κανόνες και συγκεκριμένα όρια. Το διαδίκτυο δεν έχει φτιαχτεί για τα παιδιά, έχει φτιαχτεί για τους ενηλίκους. Άρα, τα όρια αυτά πρέπει να τα βάλουμε εμείς. Κατανοώ ότι οι γονείς δεν έχουν τη γνώση και την εμπειρία, ώστε να μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές στα παιδιά, όμως πρέπει και οφείλουν να ενημερωθούν! Εδώ είμαστε εμείς! Ήρθαμε και στην Τριφυλία, είμαστε σε όλη την Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη, γιατί το πρόγραμμα Safer Internet είναι σε 32 χώρες στην Ευρώπη, να ενημερώσουμε τους πάντες γι’ αυτά τα θέματα. Επίσης, όσον αφορά στο Δημοτικό, πρέπει να υπάρξει προσοχή στα φίλτρα και να μπουν κάποια από αυτά, ώστε να έχουμε λιγότερη έκθεση σε κίνδυνο των παιδιών. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το διαδίκτυο είναι παραχώρηση των γονιών στα παιδιά και όχι αναφαίρετο δικαίωμά τους, και πάνω σ’ αυτή τη λογική να μπουν τα κατάλληλα όρια. Από την άλλη, το διαδίκτυο ήρθε για να μείνει. Πρέπει να στείλουμε τα παιδιά σε ωφέλιμα μονοπάτια, να εκμεταλλευτούν τη χαρά του διαδικτύου, να λειτουργήσουν δημιουργικά και σε καμία περίπτωση να μη γίνουμε φοβικοί». Ο ίδιος τόνισε ακόμη: «Ο κάθε γονιός πρέπει να αναπτύξει εμπιστοσύνη με το παιδί στο θέμα του διαδικτύου, να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους με ειλικρίνεια, με κατανόηση και σοβαρά επιχειρήματα και δεν είναι λύση το “τραβάω την πρίζα”». Όσο για το σχολικό εκφοβισμό, σημείωσε: «Ο σχολικός εκφοβισμός δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί μόνο το σχολείο. Είναι ένα κοινωνικό θέμα. Τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Και πρέπει ν’ ακολουθούμε τρεις βασικούς κανόνες σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών μας: Να καταδικάσουμε τη βία, σαν παιδαγωγικό μέσο, σαν κατάσταση επικοινωνίας μας, σαν επιβολή της άποψής μας, σαν οτιδήποτε άλλο, να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και να έχουμε αλληλεγγύη!». Γραμμή Βοήθειας 2106007686, καταγγελίες στο  www.safeline.gr . - 

***  Τι διαβάζει ο κ. Σαμαράς
     
Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά ο Αντ. Σαμαράς το έριξε στο διάβασμα. Από τότε που παραιτήθηκε από την αρχηγία της Ν.Δ. έχει διαβάσει πέντε βιβλία. Ποια είναι αυτά; The quiet man του John Sununu, που ήταν επιτελάρχης του Λευκού Οίκου επί εποχής Τζορτζ Μπους, για τα γεγονότα της Σοβιετικής Ένωσης και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, Καταστροφές και Θρίαμβοι του Στάθη Καλύβα, για τους επτά κύκλους της σύγχρονης ιστορίας μας, Στον τρίτο βράχο από τον Ήλιο του Δ. Νανόπουλου, Δρόμοι ζωής του Κ. Σημίτη και (εδώ είναι η έκπληξη) Έρωτας και εξουσία της Μαργαρίτας Παπανδρέου.  Πάντως, ο ίδιος διαψεύδει ότι γράφει βιβλίο με απομνημονεύματα…

***    H   Aμερικανική εφημερίδα New York Times έκανε μια ενδελεχή καταγραφή της τρομοκρατικής δράσης του Ισλαμικού Κράτους μέσα στο 2015.
Όπως προκύπτει, πάνω από 1.000 άνθρωποι πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων έπεσαν νεκροί μέσα στο τρέχον έτος από τα κατά τόπους χτυπήματα της ISIS.
Οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει αποστολές αυτοκτονίας ή αιματηρές επιθέσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Γαλλία και τη Δανία μέχρι το Μπανγκλαντές και την Αίγυπτο.
Στις επιθέσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο αυτές για τις οποίες έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, αλλά κι εκείνες που έχουν αναληφθεί από ανθρώπους που εμπνεύστηκαν ή υποκινήθηκαν από την δράση της ISIS.
Η (κακή) αρχή έγινε στις 7 Ιανουαρίου, με την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό και την παράλληλη εισβολή του ενόπλου Αμεντί Κουλιμπαλί σε ένα εβραίικο σουπερμαρκετ. Το αποτέλεσμα ήταν 12 νεκροί από την επίθεση στα γραφεία κι άλλοι τέσσερις από την επίθεση στο σουπερμαρκετ. Στις 27 Ιανουαρίου ακολούθησε μια επίθεση τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο της Λιβύης. Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη και άνοιξαν πυρ στην ρεσεψιόν, έχοντας ανατινάξει προηγουμένως είχε ανατιναχθεί παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο. Την ευθύνη για την επίθεση –που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ άτομα- ανέλαβε οργάνωση που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος το οποίο έχει υπό τον έλεγχό τους μεγάλες περιοχές σε Συρία και Ιράκ.

*** Ο μακάβριος απολογισμός της ISIS μέσα στο 2015 (γραφήματα)
Το χρονικό της φρίκης
Ο μακάβριος απολογισμός της ISIS μέσα στο 2015 (γραφήματα) 
Έντρομοι θεατές βγαίνουν από το συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου: μια από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της ISIS μέσα στο 2015           
~
 -  Ακολουθούν όλες οι, σχεδιασμένες ή υποκινούμενες απ’ το Ισλαμικό Κράτος, επιθέσεις σε όλη την υφήλιο κατά το 2015:
29 Ιανουαρίου - Αίγυπτος - Βομβιστικές επιθέσεις - 44 νεκροί
3 Φεβρουαρίου - Λιβύη - Επίθεση σε πετρελαιοπηγή - 12 νεκροί
15 Φεβρουαρίου - Δανία – Ένας ένοπλος που δηλώνει οπαδός της ISIS ανοίγει πυρ στο κέντρο της Κοπεγχάγης σκοτώνοντας δυο άτομα.
20 Φεβρουαρίου - Λιβύη - Επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα - 40 νεκροί
18 Μαρτίου - Τυνησία - Βομβιστική επίθεση σε μουσείο - 22 νεκροί
20 Μαρτίου - Υεμένη – Συνδυασμένες βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά - 130 νεκροί
2 Απριλίου - Αίγυπτος - Επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε σημεία ελέγχου - 13 νεκροί
5 Απριλίου - Λιβύη - Επίθεση σε σημεία ελέγχου - 4 νεκροί
8 Απριλίου - Σαουδική Αραβία - Επίθεση σε περιπολία αστυνομικών - 2 νεκροί
12 Απριλίου - Λιβύη - Βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία της Νότιας Κορέας - 2 νεκροί
12 Απριλίου - Αίγυπτος - Επιθέσεις σε δυνάμεις ασφαλείας - 12 νεκροί
30 Απριλίου - Υεμένη – Κυκλοφορεί ένα βίντεο με τη δολοφονία 15 στρατιωτών του στρατού της Υεμένης από μέλη της ISIS
3 Μαΐου – Ντάλας, ΗΠΑ – Δυο ένοπλοι ανοίγουν πυρ σε έναν διαγωνισμό σκίτσων του Μωάμεθ
22 Μαΐου - Σαουδική Αραβία - Βομβιστική επίθεση σε τζαμί - 21 νεκροί και 120 τραυματίες
29 Μαΐου - Σαουδική Αραβία - Βομβιστική επίθεση σε τζαμί - 3 νεκροί
31 Μαΐου - Λιβύη - Βομβιστική επίθεση σε σημεία ελέγχου - 4 νεκροί
17 Ιουνίου - Υεμένη - Επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα - 30 νεκροί
26 Ιουνίου - Κουβέιτ - Βομβιστική επίθεση σε τζαμί - 25 νεκροί
26 Ιουνίου - Τυνησία - Επίθεση με όπλα σε ξενοδοχειακό θέρετρο - 38 νεκροί
1 Ιουλίου - Αίγυπτος – Συνδυασμένες επιθέσεις σε σημεία ελέγχου – 64 νεκροί
11 Ιουλίου - Αίγυπτος - Βομβιστική επίθεση έξω από το Ιταλικό προξενείο - 1 νεκρός
20 Ιουλίου - Τουρκία - Βομβιστική επίθεση σε πολιτιστικό κέντρο - 32 νεκροί
7 Αυγούστου - Σαουδική Αραβία - Βομβιστική επίθεση σε τζαμί - 15 νεκροί
12 Αυγούστου - Αίγυπτος - Αποκεφαλισμός Κροάτη
26 Αυγούστου - Αίγυπτος - Επίθεση σε αστυνομικό φυλάκιο - 2 νεκροί
2 Σεπτεμβρίου - Υεμένη - Βομβιστική επίθεση - 20 νεκροί
24 Σεπτεμβρίου - Υεμένη - Βομβιστική επίθεση - 25 νεκροί
28 Σεπτεμβρίου – Μπανγκλαντές – Δολοφονία ενός Ιταλού πολίτη από ενόπλους της ISIS
3 Οκτωβρίου – Μπανγκλαντές – Δολοφονία ενός Ιάπωνα πολίτη από ενόπλους της ISIS
6 Οκτωβρίου - Υεμένη - Βομβιστική επίθεση - 25 νεκροί
10 Οκτωβρίου – Τουρκία – Πάνω από 100 άτομα νεκρά στην Άγκυρα από έκρηξη βόμβας σε μια κουρδική διαδήλωση ειρήνης - Η Τουρκία επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισλαμικό Κράτος
24 Οκτωβρίου – Μπανγκλαντές – Έκρηξη σε τζαμί – 1 νεκρός
31 Οκτωβρίου - Αίγυπτος - Κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους - 224 νεκροί – Η ISIS αναλαμβάνει την ευθύνη
4 Νοεμβρίου - Μπανγκλαντές – Επίθεση σε φυλάκιο – 1 νεκρός
4 Νοεμβρίου - Αίγυπτος - Βομβιστική επίθεση - 4 νεκροί
12 Νοεμβρίου - Λίβανος - Βομβιστικές επιθέσεις - 43 νεκροί
13 Νοεμβρίου - Γαλλία - Σειρά επιθέσεων στο Παρίσι - 130 νεκροί
 Κωνσταντίνος Τσάβαλος    ,   Newsroom ΔΟΛ

*** Χάρτης ΣΟΚ του ISIS (Βίντεο)
isis
Το Ισλαμικό χαλιφάτο προκαλεί συνεχώς και σπέρνει τον φόβο παγκοσμίως. Πριν δούμε τον χάρτη για να θυμηθούμε λίγο τι είναι το ISIS και πότε δημιουργήθηκε; Το 2006 η Αλ - Κάιντα ίδρυσε μαζί με πέντε ομάδες το συμβούλιο του Μουτζαχεντίν στο Ιράκ. Το 2012 επεκτάθηκε μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε και προχωρεί τη δράση του.
isis2
~  Από αυτή τη δράση ωφελούνται οι εταιρίες όπλων και πετρελαίων. Εκμεταλλεύονται το πάθος των ISIS για να βγάλουν λεφτά. Την πληρώνουν όμως αθώες ζωές. Και ενώ λοιπόν αυτοί δρούν με τις ευλογίες των ισχυρών δημοσιεύουν έναν φρικιαστικό χάρτη με το ποιές περιοχές θέλουν να καταλάβουν και να τις εξισλαμίσουν. Το Ισλαμικό Κράτος ακολουθεί μια στρατηγική που διαμορφώθηκε από τις ισλαμιστικές ιδεολογίες από το 2000 και διαχύθηκε παγκόσμια μέσα από το ίντερνετ. Ένα βιβλίο δημοσιεύτηκε το 2002 κάποιου Abu Bakr al-Naji με τίτλο "Η διοίκηση της αγριότητας", και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ο συγγραφέας εξηγεί τη στρατηγική με την οποία οι ομάδες των τζιχαντιστών θα μπορέσουν να κυριαρχήσουν εδαφικά απέναντι στα αραβικά και μουσουλμανικά καθεστώτα από την μία και απέναντι στους Αμερικανούς και τους Δυτικούς από την άλλη. Σήμερα έχει πάνω από 50,000 μέλη και σχεδόν £ 2 δις σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία.
Δείτε τον χάρτη  
isis xartis
 isis3 Δείτε το χαρακτηριστικό Βίντεο  , Inside the $2 billion ISIS war machine  , https://youtu.be/m_J9T_FGgOM  .- 

***  Η Κυβέρνηση εκβιάζει τους καναλάρχες
ert
~  Είναι δήλωση στυγνού εκβιασμού του Α. Τσίπρα προς τους ιδιοκτήτες καναλιών λέγοντας τους ευθέως πως έχει έτοιμους τους αγοραστές-επενδυτές που θέλουν να μπουν δυναμικά και να εισχωρήσει το ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους. Απέδωσε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για κόλλημα των διαδικασιών και άφησε αιχμές πως αυτό συμβαίνει λόγο σύγκρουσης συμφερόντων. Οι χθεσινές αυτές δηλώσεις του πρωθυπουργού εχθές στο κρατικό κανάλι έρχονται σε μια περίοδο που οι μηντιάρχες χρωστάνε χιλιάδες ευρώ στους εργαζόμενους ενώ κάποιοι παράλληλα προσπαθούν να βρουν τα ανάλογα ποσά ώστε να αγοράσουν την έντυπη ύλη που τους χρειάζεται για να τυπώσουν τις εφημερίδες τους. Μια κίνηση ματ του Αλέξη Τσίπρα που δίνει άλλη μορφή στην διαμάχη του με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

***  ΒΟΜΒΑ θα σκάσει για πολιτικό Αρχηγό! Έχει 766.000€ στην Ελβετία
qmpol
Τις τελευταίες ώρες έσκασε μεγάλο σκάνδαλο για πολιτικό αρχηγό κόμματος με κεντρώες αντιλήψεις. Ο κύριος αυτός λοιπόν την ώρα που υπερασπίζεται το δίκαιο του Ελληνικού λαού αποθηκεύει λεφτά σε τράπεζα του εξωτερικού. Υπάρχουν τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία για το πότε έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό. Είναι άραγε δηλωμένα; Επιτρέπεται αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι πολιτικοί μας να δίνουν αυτό το κακό παράδειγμα; Είναι πολύ άδικο την ώρα που ο απλός πολίτης πεινάει οι έχοντες να βγάζουν τα λεφτά τους έξω. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε σε κοινή γραμμή για να βγούμε από την κρίση.

***  ΦΡΙΚΗ! Δείτε τι έκανε θείος στον ανιψιό του
qmtheios
~  Θείος στην Πάτρα διέπραξε το χειρότερο αδίκημα που μπορείς να κάνεις σ' ένα παιδί στην πιο τρυφερή του ηλικία. Η υπόθεση έγινε γνωστή χθες το πρωί, σε σχολείο τοπικής κοινότητας του δήμου Πύργου, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν να αντιμετωπίσουν τον ψυχικό κατακερματισμό ενός παιδιού 12 ετών, το οποίο φέρεται να εκμυστηρεύθηκε πως ο θείος του, το βιάζει. Ο θείος συνελήφθη από της Αρχές της Πάτρας.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Παρελθόν ο Ίλιεφ, όλα για όλα με Σπάρτη
     
Μετά την προχθεσινή ισοπαλία η Καλαμάτα βρέθηκε στην 5άδα των ομάδων που υποβιβάζονται από τον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ωστόσο, το “x” μπορεί να θεωρηθεί ως ένα θετικό αποτέλεσμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο με ανάλογους στόχους.
Η συνέχεια περιλαμβάνει για τους «μελανόλευκους» ένα εξαιρετικά δύσκολο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕ Σπάρτης, την οποία θα υποδεχθεί στις 13/12 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Μετά το χθεσινό ρεπό η προετοιμασία της Καλαμάτας θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί στο γήπεδο του Ασπροχώματος, με τον Ίλιεφ πάντως να μην αποτελεί πια μέρος του ρόστερ, καθώς αποχώρησε.
Το ευχάριστο για τον προπονητή Λεωνίδα Μπίλη είναι ότι η εβδομάδα ξεκινάει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ στη διάθεσή του τίθεται και ο Παναγιώτης Τσιμικλής, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα των ομίλων και οι βαθμολογίες του Champions League με τα παιχνίδια της 6ης -και τελευταίας- αγωνιστικής. : Σήμερα Τρίτη 08-12-2015  :
Το Βόλφσμπουργκ-Γιουνάιτεντ κλέβει την παρασταση
--1ος ΟΜΙΛΟΣ--
Παρί Σ.Ζ. - Σαχτάρ Ντόνετσκ  2-0 ,   0-0  .- ^
 Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλμε  8-03-0  .-  ^
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 2 1 0 11-3 13 --ΦΑΣΗ «16»
Παρί Σ.Ζ. 3 1 1 10-1 10 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 0 4 7-10 3
Μάλμε 1 0 4 1-13 3

--2ος ΟΜΙΛΟΣ--
Βόλφσμπουργκ - Μάντσεστερ Γ.  3-2  ,  2-1  .- ^
Αϊντχόφεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  2-1 ,   0-0 .- ^
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Βόλφσμπουργκ 3 0 2 6-4 9
Μάντσεστερ Γ. 2 2 1 5-4 8
Αϊντχόφεν 2 1 2 6-6 7
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 1 3 4-7 4

--3ος ΟΜΙΛΟΣ--
Γαλατασαράι - Αστάνα   1-1  , 0-0  .- ^
Μπενφίκα - Ατλέτικο Μαδρ.  1-2  ,  0-1  .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπενφίκα 3 1 1 9-6 10 --ΦΑΣΗ «16»
Ατλέτικο Μαδρ. 3 1 1 9-2 10 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Γαλατασαράι 1 1 3 5-9 4
Αστάνα 0 3 2 4-10 3

--4ος ΟΜΙΛΟΣ--
Μάντσεστερ Σίτι - Γκλάντμπαχ   4-2  , 1-2  .- ^
 Σεβίλη - Γιουβέντους  1-0  ,  0-0 .- ^
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γιουβέντους 3 2 0 6-2 11 --ΦΑΣΗ «16»
Μάντσεστερ Σίτι 3 0 2 8-6 9 --ΦΑΣΗ «16»
-----------------------------------
Γκλάντμπαχ 1 2 2 6-7 5
Σεβίλη 1 0 4 6-11 3
ΑΠΕ-ΜΠΕ

***    Ο Κοντονής κάλεσε τον Παναθηναϊκό σε απολογία
Κίνδυνος νέας τιμωρίας...
Ο Κοντονής κάλεσε τον Παναθηναϊκό σε απολογία 
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής καλεί σε απολογία την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έγιναν στην Λεωφόρο στο ματς με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Οι Πράσινοι έχουν διορία να απολογηθούν με υπόμνημα ως τη Δευτέρα 14/2 και κινδυνεύουν με νέα τιμωρία, πολύ πιο βαριά από αυτή που δέχθηκαν ήδη (190.000 ευρώ, 4 αγωνιστικές, -3 βαθμούς και απώλεια του ντέρμπι στα χαρτιά).
Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο 4326/2015, στο άρθρο 1, "Διοικητικά μέτρα κατά της βίας", ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει - επιπλέον - με πρόστιμο από 10.000 ευρώ μέχρι και 1 εκατομμύριο ευρώ και με απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων.
Ο Σταύρος Κοντονής θα προωθήσει το υπόμνημα στην Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) που θα προτείνει την ποινή που θα επιβληθεί και θα επικυρωθεί στην συνέχεια από τον υφυπουργό Αθλητισμού.   Newsroom ΔΟΛ

***  Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε αποχή των παικτών από το Κύπελλο
Στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα
Ο ΠΣΑΠ ανακοίνωσε αποχή των παικτών από το Κύπελλο
~  Αποχή διαρκείας είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν οι ποδοσφαιριστές της Super League και Football League, ξεκινώντας από τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής στο Κύπελλο Ελλάδας το τριήμερο 15 - 17 Δεκεμβρίου και συνεχίζοντας στα πρωταθλήματα των δύο κατηγοριών.
Ο λόγος έχει να κάνει με τη μη λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου αρωγής, που είχε συμφωνηθεί πριν από δύο χρόνια με την ΕΠΟ και τις δύο Λίγκες για να αποτελέσει «ασπίδα» για τους ποδοσφαιριστές που «έμειναν στο δρόμο» λόγω της «διάλυσης» επαγγελματικών ομάδων, όπως ο ΟΦΗ, η Νίκη Βόλου και ο Πανηλειακός.
Αναλυτικά:
«Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για την μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράστηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειες τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαια τους.
Η ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν , με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν.
Οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας καλοπιστία, παραχώρησαν δικαιώματα τους στις ΠΑΕ, μέσω των Μνημονίων Κατανόησης, ώστε να διευκολύνουν την λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συμβιβάστηκαν οι ποδοσφαιριστές τόσο με την αύξηση του αριθμού των δόσεων όσο και με τη μη εφαρμογή της ρύθμισης περί διπλασιασμού για τις οφειλές που έχουν επιδικασθεί.
Ενημερώσαμε τους κοινωνικούς εταίρους του ποδοσφαίρου μας ότι θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τον ακριβή χρόνο υπογραφής των κανονισμών όπως και της ουσιαστικής λειτουργίας του παραπάνω Ταμείου, ωστόσο, έως και σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, δεν λάβαμε απάντηση.
Κάναμε ότι μπορούσαμε ώστε να διατηρήσουμε γόνιμο κλίμα στις επαφές μας με την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Football League, αλλά, μάταια.
Νοιαζόμαστε για το αυτονόητο. Για την επιβίωση των αδύναμων συναδέλφων μας, οι οποίοι χάνουν, ξαφνικά, τα πάντα, δίχως δική τους ευθύνη.
Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο ΠΣΑΠ είναι αλληλέγγυος.
Η Εθνική ομάδα, ήδη, έδωσε το καλό παράδειγμα με την ανακοίνωση των διεθνών μας για την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα, όσο δεν ενεργοποιείται το Εγγυητικό Ταμείο για τους ποδοσφαιριστές.
~ Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μας καθοδηγεί και μας συσπειρώνει.
Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ' αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στην συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.
Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους.
Η κοινή γνώμη εξέφρασε τη συμπάθεια και την κατανόησή της, για τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι, ξαφνικά έμειναν στο δρόμο ενώ αγωνίζονταν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πανηλειακό.
Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί.
Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Δικαστική η παραμονή Παναθηναϊκού στην Α1»   Αιχμηρή ανακοίνωση 
ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Δικαστική η παραμονή Παναθηναϊκού στην Α1»
~  Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την απόρριψη της αίτησης των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Μάνου Παπαδόπουλου για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της ΕΕΑ σχετικά με τον πραγματικό ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν λόγο για δικαστική» παραμονή του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών.
   Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με την υπ’ αριθμ. 528/2015 απόφασή του, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την παρέμβαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός και απέρριψε ομόφωνα ως προδήλως αβάσιμη την αίτηση των Δ. Γιαννακόπουλου και Μ. Παπαδόπουλου για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α).
Όσον αφορά στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το δικαστήριο αποφάσισε, μειοψηφούντος του προέδρου, να συνεχίζει να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών.
Κατόπιν τούτων, οι Δ. Γιαννακόπουλος και Ε. Παπαδόπουλος οφείλουν να συμμορφωθούν άμεσα με την απόφαση της Ε.Ε.Α., η οποία είχε ανακαλέσει την από 05.12.2014 άδεια μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω εικονικότητας και οικονομικής αφερεγγυότητας του Ε. Παπαδόπουλου.
Χαιρετίζουμε τη «δικαστική» παραμονή του Παναθηναϊκού στο Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών και την επίσημη επιστροφή του πραγματικού του ιδιοκτήτη Δ. Γιαννακόπουλου».
~  Στάση αναμονής από τον Παναθηναϊκό
 Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώθηκαν για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Στον Παναθηναϊκό δεν προτίθενται να απαντήσουν επισήμως πριν λάβουν γνώση επ' αυτού από τις αρμόδιες Αρχές, με «κύκλους» των «πρασίνων» να σχολιάζουν: «Η απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί. Όταν δημοσιευτεί και λάβουμε γνώση θα τοποθετηθούμε».   Newsroom ΔΟΛ

***  Στις 18 Δεκεμβρίου οι εκλογές
Ο Σαραβάκος υποψήφιος για την προεδρία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας
~ Ο Δημήτρης Σαραβάκος έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο παλαίμαχος άσσος του Παναθηναϊκού και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ θα διεκδικήσει την θέση του προέδρου στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου. Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη και οι Τάκης Οικονομόπουλος, Βασίλης Κωνσταντίνου.
Αναλυτικά:
«Σύμφωνα με την από 17.11.2015 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας και κατόπιν παρέλευσης της ταχθείσας σύμφωνα με αυτή προθεσμίας, ανακοινώνουμε ότι υπέβαλαν υποψηφιότητα για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή για μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, τα κάτωθι Τακτικά Μέλη του Σωματείου:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΒΟΥΓΑΖΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΛΥΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΝΑΡΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΙΧΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΟΥΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
ΚΑΛΙΝΤΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΜΥΡΣΙΛΑΚΗΣ ΜΥΡΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

***   Η εθνική πόλο γυναικών «βούλιαξε» με 21-1 τη Γερμανία    Στο World League...Η εθνική πόλο γυναικών «βούλιαξε» με 21-1 τη Γερμανία
~  Την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του World League πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, συντρίβοντας 21-1 τη Γερμανία στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.
Όπως αναμενόταν, η ελληνική ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι σε ένα σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, που μάλιστα ήρθε στην Αθήνα με πολλές νεαρές παίκτριες.
Ο Σάκης Κεχαγιάς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνει τον επόμενο μήνα στο Βελιγράδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανίδες εκδήλωσαν ελάχιστες επιθέσεις, αφού τις περισσότερες φορές είτε οι Ελληνίδες διεθνείς έκλεβαν τη μπάλα είτε αυτή τους έμενε στα χέρια, ενώ πέτυχαν το μοναδικό τους τέρμα ένα λεπτό πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής συμπεριέλαβε στη 13άδα την Άλκηστη Μπενέκου, που πήρε αρκετό χρόνο στη θέση της φουνταριστής, ενώ έδωσε από δύο οκτάλεπτα συμμετοχής στις δύο τερματοφύλακες, Έλενα Κούβδου και Χρυσή Διαμαντοπούλου. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, τα τέσσερα τέρματα της Μαργαρίτας Πλευρίτου στο πρώτο ημίχρονο.
Η Ελλάδα είχε 6/8 με παίκτρια παραπάνω, 8 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού και 4 στην κόντρα. Η Γερμανία πέτυχε το μοναδικό της γκολ από την περιφέρεια (είχε 0/9 με παίκτρια παραπάνω).
Τα οκτάλεπτα: 5-0, 5-1, 6-0, 5-0
Διαιτητές: Ντε Γιονγκ (Ολλανδία), Γκραντέν (Γαλλία)
ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη, Μαργ. Πλευρίτου 4, Μπενέκου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Κότσια 2, Μανωλιουδάκη 4, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μίλος Σέκουλιτς): Σαουρουσάιτις, Φραϊζεβίνκελ, Φόσεμπεργκ, Μπιάνκα Ζάιφερτ, Μπλόμενκαμπ 1, Γκέζα Ντάικε, Άνια Ζάιφερτ, Ίρα Ντάικε, Στίφελ, Έμπελ, Γκέλσε, Χάρτβιχ, Κέρμπενμπουμ
 Στο ντέρμπι του ομίλου, η Ισπανία επιβλήθηκε ευκολότερα του αναμενομένου της Ρωσίας με 16-9 στη Βαρκελόνη και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης.
Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Ισπανία 8, Ρωσία 6, Ελλάδα 4, Γερμανία 0.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Βήμα πρόκρισης του Ολυμπιακού, 3-0 σετ τη Βάσας  Στο Challenge Cup...Βήμα πρόκρισης του Ολυμπιακού, 3-0 σετ τη Βάσας

~  Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στους «16» του Challenge Cup, μετά την πανεύκολη νίκη επί της Βάσας με 3-0 (25-15, 25-11, 25-15) στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και θα αγωνιστεί από θέση ισχύος στον επαναληπτικό της 16ης Δεκεμβρίου στην Ουγγαρία.
Οι πρωταθλήτριες πραγματοποίησαν εξαιρετική εκκίνηση στο πρώτο σετ και από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα (6-5) δεν το έχασαν ως το τέλος του, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και ως το +9 (23-14), για να κλείσει το σετ με δύο πόντους της Γιώτα.
Όπως τελείωσε το πρώτο ξεκίνησε το δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός, που προηγήθηκε με 5-0 και 8-2 για να φτάσει με άνεση στο 25-11 και το 2-0, ενώ ίδια ήταν η εικόνα και στο τελευταίο σετ, που κατάκτησε το ίδιο εύκολα με 25-15 η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιώτα 8 (4/8 επ., 3 άσοι, 1μπλοκ), Λαζάρεβιτς 8 (5/10 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ, 45% υπ.), Μαλασάϊ 10 (9/21 επ., 1 μπλοκ, 36% υπ.), Λαμπρούση 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ, 100%), Χριστοδούλου 4 (2/3 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 9 (9/25 επ.), Κονόμι -λ (55% υπ.)/ Κωνσταντίνου 1 (1/3 επ.), Βλαχάκη, Κοκκινάκη, Τέζα, Εμμανουηλίδου
ΒΑΣΑΣ: Μικλάϊ 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ, 25% υπ.), Ρουντρέ 14 (14/37 επ.), Σόουζα 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Χάρντι 2 (1/7 επ., 1 μπλοκ), Κλέϊν 6 (6/19 επ., 31% υπ.), Μπόντοβιτς, Τοθ -λ (32% αρ.)/ Ζομπαθέλι 1 (1/9 επ., 14% υπ.), Χάφρα, Ντάρστ, Βίλαμ, Βίντις
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Το πρόγραμμα Στη Volleyleague :
Ντέρμπι Κηφισιά - Φοίνικας, «δοκιμασίες» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ
Tετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015Μίκρα 16:30 Άρης-Ολυμπιακός (Δανιηλίδου, Δεληκωστίδης)
«Χαλκιοπούλειο» 18:00 Λαμία-Ηρακλής (Βουδούρης, Γεροθόδωρος)
«Ζηρίνειο» 19:00 ΑΟΠ Κηφισιάς-Φοίνικας Σύρου (Γεωργουλέας, Κυριοπούλου)
«Μ. Παρασκευόπουλος» 19:00 Εθνικός Αλ/λης-Παμβοχαϊκός (Βασιλειάδης, Ιωαννίδης)
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015Πυλαία 17:00 ΠΑΟΚ-Ορεστιάδα (Παπαδογούλας, Αβραμίδης)
Κυψέλη 17:00 Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή (Μυλωνάκης, Φραγκάκης)

~    ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                                       
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-                                                                                                   
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html                                                                                                                                  
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                                      
 ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-                                                                                                       
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-                                                                                                                        
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-                                                                                                           
  ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                                    
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-
~   
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,

~
***  ~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .
~*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        


~  

1 σχόλιο:

Mellian είπε...

Η καλύτερη λύση για τις δραστηριότητες και το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

Εκπροσωπούμε ένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα που ειδικεύεται στην υποστήριξη έργων, τη βοήθεια σε ηλικιωμένους, τους άνεργους, τους ενυπόθηκους και τους συνταξιούχους, με επιτόκιο 3% κατά την περίοδο αποπληρωμής.

Επομένως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: antoniomellian@gmail.com