Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Μαϊου 2016

   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016 :
~
ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  από εμάς!!
Παναγία η Φοβερά Προστασία ( Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους) Παναγία η Φοβερά Προστασίας  Πιστό αντίγραφο της Παναγίας η Φοβερά Προστασία
Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους ,.-
 ~*ARFARA KALAMATAS MESSINIAS   02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-
 
~Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τῷ « Ἀδειν») Παναγία Άξιον Εστί  , Στις ΚΑΡΥΕΣ  του Αγίου Όρους
Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Άγιον Όρος  Παναγία  Πορταΐτισσας  ,  Ι.Μ. Ιβήρων Αγίου Όρους Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Άγιον Όρος
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΜόνο η Θρησκεία του Χριστού ενώνει και όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να έρθουνε σ' αυτή. Έτσι θα γίνει ένωσις, όχι με το να πιστεύεις ότι όλοι είμαστε το ίδιο και ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο... προσεύχομαι ο Θεός να σας δώσει φώτιση να καταλάβετε ότι δεν έχει σχέση η Θρησκεία, η Ορθοδοξία μας, με άλλες θρησκείες.
 ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2016
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός...Αν αρνηθείς (σημ. την ύπαρξη) το σατανά, θα πει ότι δεν είσαι ορθόδοξος... Ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να τον γνωρίσουμε και να τον αγαπήσουμε.
  Το  Αρφαρά  Μεσσηνίας
Να μη δίνουμε τον τουρβά μας σε άλλους
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, μερικές φορές, όχι μόνο δυσκολεύομαι να δεχθώ την αδικία, αλλά μετατοπίζω την ευθύνη της πτώσεως μου σε άλλον.
- Εσύ, όχι μόνο δεν σηκώνεις από αγάπη τον τουρβά του άλλου, αλλά θέλεις να δώσεις και τον δικό σου βαρύ τουρβά, όχι μόνο στον υγιή, αλλά και στον φιλάσθενο. Χρειάζεται να αποκτήσεις πνευματική παλικαριά, για να παίρνεις επάνω σου όλη την ευθύνη της αμαρτίας σου.

~ 3 Μαΐου
Τιμοθέου και Μαύρας (1) μαρτύρων (†283). Διόδωρου και Ροδοπιανού διακόνου καί Ξενίας της θαυματουργού. Νεομαρτύρος Αχμέδ, του κάλφα (†1682). Οσίων Πέτρου αρχιεπισκόπου Άργους (†950), του θαυματουργού. Οικουμενίου επισκόπου Τρίκκης, του θαυματουργού. Θεοφάνους, επισκόπου Περιθεωρίου (ιδ΄αι.), Πάμβου καθολικού της Γεωργίας.
(1)Οι άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα, γεννήθηκαν στη κωμόπολη Παναπέα της Αιγύπτου. Ο Τιμόθεος ήταν κληρικός και εκτελούσε τα ιερατικά του καθήκοντα με θερμότατο ζήλο και θαυμαστά αποτελέσματα, γεγονός που προξενούσε ζηλοφθονία στους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τελικώς τον κατήγγειλαν στον αδίστακτο ειδωλολάτρη έπαρχο Αρριανό, ο οποίος κάλεσε τον Τιμόθεο να παραδώσει τα ιερά βιβλία του στην πυρά. Ο Τιμόθεος αρνήθηκε με παρρησία να καταστρέψει τα βιβλία του, λέγοντας στον έπαρχο ότι τα θεωρεί ως ιερά πνευματικά του όπλα και εφόδια. Οργισμένος ο Αρριανός υπέβαλε τον άγιο σε διάφορα βασανιστήρια, τα οποία ο Τιμόθεος υπέμεινε με παροιμιώδη υπομονή. Για να κάμψει το σθένος του ο έπαρχος στράφηκε προς τη σύζυγό του Μαύρα, την οποία στην αρχή κολάκευε για να θυσιάσει στο είδωλα και μην ακολουθήσει τη θανατηφόρα πορεία του συζύγου της. Με παραίνεση όμως του Τιμόθεου, η Μαύρα ομολόγησε κι εκείνη την πίστη της στον Θεό. Τότε ο Αρριανός διέταξε τον άγριο βασανισμό της αγίας, η οποία καθ` όλη τη διάρκεια των μαρτυρίων έψαλε. Τέλος ο ειδωλολάτρης έπαρχος διέταξε τη σταύρωση του ζεύγους. Ακόμη και στο σταυρό του μαρτυρίου, ο βδελυρός έπαρχος, πλησίασε την αγία σε μία απέλπιδα προσπάθεια έστω και την τελευταία στιγμή να την αποσπάσει από το μαρτύριο και την πίστη της. Φωτισμένη όμως από τη θεία χάρη η αγία τον απέπεμψε. Έτσι το άγιο ζεύγος συγκαταλέχθηκε στην ιερώνυμη φάλαγγα των μαρτύρων της Εκκλησίας μας.
~* Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ἐν Λέσβῳ, ἀθλήσαντες, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, αὐτὴν ἡγιάσατε, τῇ τῶν Λειψάνων ὑμῶν, εὑρέσει μακάριοι. Ὅθεν ὑμᾶς τιμῶμεν, Ῥαφαὴλ θεοφόρε, ἅμα σὺν Νικολάῳ καὶ παρθένῳ Εἰρήνῃ, ὡς θείους ἡμῶν προστάτας καὶ πρέσβεις πρὸς Κύριον.
~ Απολυτίκιο Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης : https://youtu.be/AhrZ8PaTzIw  .-

Σήμερα 03/05/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς, Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα, Άγιος Πέτρος ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Άργους και Ναυπλίου

Όσιος Νικόλαος ο Κουρταλιώτης

Όσιος Νικόλαος ο Κουρταλιώτης
 
Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο όρος της Μυουπόλεως

Όσιος Μελέτιος ο νέος που ασκήτευσε στο ....
 
Οσία Ευανθία

Οσία Ευανθία
 
~
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός

Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός
Βιογραφία
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς Άγιος Ραφαήλ - www.zografiki.com© Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίςΟι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Σχετικά με τον βίο τους γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Οι πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξη των Αγίων ιστορούνται με θαυματουργικό και αποκαλυπτικό τρόπο από το έτος 1959 μ.Χ. Από μία ανασκαφή που έγινε στη Θερμή της Λέσβου, ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός αγνώστου προσώπου, που όπως αποκαλύφθηκε σε συνεχή οράματα, ανήκε στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ, ο οποίος μαρτύρησε μαζί με τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη. Ο τάφος και το λείψανο του Αγίου Νικολάου ανακαλύφθηκε στις 13 Ιουνίου 1960 μ.Χ.
Ο Άγιος Ραφαήλ καταγόταν από τους Μύλους της Ιθάκης και γεννήθηκε το έτος 1410 μ.Χ. Το κοσμικό του όνομα ήταν Γεώργιος Λάσκαρης ή Λασκαρίδης και ο πατέρας του ονομαζόταν Διονύσιος. Πριν γίνει κληρικός είχε σταδιοδρομήσει στο βυζαντινό στρατό και έφθασε μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Σε ηλικία τριάντα πέντε ετών γνώρισε ένα ασκητικό και σεβάσμιο γέροντα, τον Ιωάννη, ο οποίος τον προσείλκυσε στην εν Χριστώ ζωή. Κάποια Χριστούγεννα ο γέροντας κατέβηκε από τον τόπο της ασκήσεώς του, για να εξομολογήσει και να κοινωνήσει τους στρατιώτες και κήρυξε τον λόγο του Θεού. Τότε ο αξιωματικός Γεώργιος, όταν ο γέροντας κατέβηκε πάλι τα Θεοφάνεια, αποχαιρέτισε τους στρατιώτες και τον ακολούθησε.
Μετά την κουρά του σε μοναχό, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, αλλά τιμήθηκε και με το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και του πρωτοσύγκελου. Μαζί δε με τις άλλες αποκαλύψεις, ο Άγιος Ραφαήλ αποκάλυψε ότι απεστάλη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Εσπερία, στην πόλη της Γαλλίας που ονομάζεται Μορλαί, για να εκπληρώσει την εντολή που του ανατέθηκε. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα λίγο πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Ακόμη απεκάλυψε ότι κήρυξε τον λόγο του Ευαγγελίου στην Αθήνα, στο λόφο που είναι το μνημείο του Φιλοπάππου.
Λίγα χρόνια πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, περί το έτος 1450 μ.Χ., ο Άγιος βρέθηκε μετά από περιπλανήσεις στην περιοχή της Μακεδονίας και μόναζε εκεί.
Κοντά στον Άγιο Ραφαήλ βρισκόταν εκείνο το διάστημα ο Άγιος Νικόλαος ως υποτακτικός. Ο Νικόλαος εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος. Θεωρείται Θεσσαλονικεύς στην καταγωγή, αν και αναφέρεται ότι γεννήθηκε στους Ράγους της Μηδίας της Μικράς Ασίας. Ωστόσο μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Μόλις έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι εισέβαλαν ορμητικά στη Θράκη και καταλύθηκε οριστικά η βυζαντινή αυτοκρατορία, ο φόβος για γενικούς διωγμούς κατά των Χριστιανών στάθηκε ως αφορμή να καταφύγει ο Άγιος Ραφαήλ με την συνοδεία του από το λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως, στη Μυτιλήνη. Εκεί εγκαταστάθηκε μαζί με άλλους μοναχούς στην παλαιά μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η οποία στο παρελθόν ήταν γυναικεία και ήταν χτισμένη στο λόφο Καρυές, κοντά στο χωριό Θέρμη. Ηγούμενος της μονής εξελέγη στην συνέχεια ο Άγιος Ραφαήλ.
Έπειτα από μερικά χρόνια, το έτος 1463 μ.Χ., η Λέσβος έπεσε στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι σε μια επιδρομή τους στο μοναστήρι, συνέλαβαν τον Άγιο Ραφαήλ και τον Άγιο Νικόλαο, τη Μεγάλη Πέμπτη του ιδίου έτους. Ακολούθησαν σκληρά και ανηλεή βασανιστήρια και ο Άγιος Ραφαήλ μαρτύρησε διά σφαγής με πολύ σκληρό τρόπο. Τον έσυραν βιαίως τραβώντας τον από τα μαλλιά και την γενειάδα, τον κρέμασαν από ένα δένδρο, τον χτύπησαν βάναυσα, τον τρύπησαν με τα πολεμικά τους όργανα, αφού προηγουμένως τα πυράκτωσαν σε δυνατή φωτιά και τελικά τον έσφαξαν πριονίζοντάς τον από το στόμα.
Σε μερικές εμφανίσεις του ο Άγιος Ραφαήλ φαίνεται να συνοδεύεται από πολλούς, δορυφορούμενους τρόπον τινά, οι οποίοι διάνυσαν πριν από αυτόν τον ασκητικό βίο στη μονή των Καρυών, όπως είπε σε εκείνους που τα έβλεπαν αυτά. Αποκάλυψε επίσης, ότι η μονή αυτή, η οποία είναι γυναικεία, υπέστη επιδρομή από τους αιμοχαρείς πειρατές κατά το έτος 1235 μ.Χ. Κατά την επιδρομή εκείνη αγωνίσθηκε μαζί με τις άλλες μοναχές τον υπέρ του Χριστού καλό αγώνα η καταγόμενη από την Πελοπόννησο ηγουμένη Ολυμπία και η αδελφή της Ευφροσύνη. Η Ολυμπία τελειώθηκε αθλητικώς στις 11 Μαΐου του έτους 1235 μ.Χ., εμφανίσθηκε δε μαζί με τον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο Ραφαήλ.
Ο Άγιος Νικόλαος πέθανε μετά από βασανισμούς, από ανακοπή καρδιάς, δεμένος σε ένα δένδρο.
Μαζί με τους Αγίους συνάθλησε και η μόλις δώδεκα χρονών νεάνιδα Ειρήνη, θυγατέρα του Βασιλείου, προεστού της Θέρμης, η οποία και εμφανίζεται μαζί τους. Αυτή μαρτύρησε ως εξής: Οι ασεβείς αλλόθρησκοι της απέκοψαν το ένα χέρι και ακολούθως την έβαλαν σε ένα πιθάρι και κατέκαυσαν την αγνή αυτή παρθένο, υπό τα βλέμματα των δύστυχων γονέων της, οι οποίοι και θρηνούσαν γοερά για τον φρικτό θάνατο του παιδιού τους.
Με τους Αγίους συνεμαρτύρησαν ο μνημονευθείς πατέρας της Αγίας Ειρήνης, Βασίλειος, η σύζυγός του Μαρία, το μόλις πέντε ετών παιδί τους Ραφαήλ, η ανεψιά τους Ελένη, ο δάσκαλος Θεόδωρος και ο ιατρός Αλέξανδρος, των οποίων τα οστά βρέθηκαν κοντά στους τάφους των Αγίων, μέσα σε ξεχωριστούς τάφους. Το μαρτύριό τους συνέβη την Τρίτη της Διακαινησίμου, στις 9 Απριλίου του έτους 1463 μ.Χ.
Έπειτα από θαυματουργικές υποδείξεις των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, έγινε γνωστή η ύπαρξη των λειψάνων τους και υποδείχθηκαν τα σημεία όπου βρίσκονταν οι τάφοι τους.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α´. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
(Τοῦ Ἁγίου Ῥαφαήλ)
Τῆς Ἰθάκης τὸν γόνον καὶ τῆς Λέσβου τὸ καύχημα, Ὀσιομαρτύρων τὴν δόξαν, Ῥαφαὴλ εὐφημήσωμεν, ἀρτίως γὰρ ἡμῖν φανερωθείς, ἰάματα πηγάζει τοῖς πιστοῖς, καὶ κατ’ ὄναρ καὶ καθ’ ὕπαρ ὑπερφυῶς ὀπτάνεται τοῖς κράζουσι· Δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐκπληροῦντι διὰ σοῦ, ἡμῶν τὰ αἰτήματα.

~Ο  ΚΑΙΡΟΣ   ΣΗΜΕΡΑ  :  http://www.kairos.gr/    
 Ο καιρός σήμερα  Τρίτη στην Καλαμάτα 

 Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Τρίτη 3/5/2016 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας υπάρχει τις πρώτες πρωινές ώρες. Τις βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ. Το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες οι ριπές ανέμου θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΔ άνεμο.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

~ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ :Εγκαινιάζεται το Οθώνειον Πανεπιστήμιον (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που στεγάζεται προσωρινά στην Πλάκα. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ’ όλη την ανατολική Μεσόγειο.
***   Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η ιδέα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών ανήκε στον Ιωάννη Καποδίστρια και η υλοποίηση της στον βασιλιά Όθωνα. Ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα στις 14 Απριλίου του 1837 και εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου του ίδιου χρόνου. Πρωτοστεγάστηκε στην κατοικία του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη, επί της οδού Θόλου, στη βορειοανατολική πλευρά της Ακρόπολης. Ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο, όχι μόνο του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.
Το Οθώνειον Πανεπιστήμιον, όπως λεγόταν πριν πάρει το σημερινό όνομα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιον Αθηνών, αποτελούνταν από τέσσερις σχολές: Θεολογίας, Νομικής, Ιατρικής και Τεχνών (η οποία περιλάμβανε τότε τις Εφαρμοσμένες Επιστήμες και τα Μαθηματικά). Το 1904, η Σχολή των Τεχνών διασπάστηκε σε δύο Σχολές, σε αυτή των Τεχνών και αυτή των Επιστημών, η οποία περιέλαβε τις νέες Σχολές Φυσικής, Μαθηματικών και Φαρμακευτικής. Το 1919 προστέθηκε το τμήμα της Χημείας και το 1922 η Σχολή Φαρμακευτικής ξεχώρισε ως τμήμα. Μια άλλη αλλαγή έγινε όταν στην Ιατρική Σχολή προστέθηκε το τμήμα της Οδοντιατρικής.
Με πρώτο πρύτανη τον Κωνσταντίνο Σχινά, το πανεπιστήμιο είχε αρχικώς 33 τακτικούς και εκτάκτους καθηγητές, 52 φοιτητές και 75 μη εγγεγραμμένους ακροατές, ως επί το πλείστον γηραιούς φουστανελοφόρους αγωνιστές του '21, δημοσίους υπαλλήλους και μαθητές γυμνασίου.

Η Οικία Κλεάνθη στην Πλάκα, όπου πρωτο-στεγάστηκε το Οθώνειον Πανεπιστήμιον
Το Νοέμβριο του 1841 άρχισαν να λειτουργούν νέες τάξεις σ' ένα καινούργιο κτίριο που σχεδιάστηκε από τον δανό αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν, στην οδό ονομασθείσα Πανεπιστημίου. Εκατοντάδες επιφανών και απλών Ελλήνων συνεισέφεραν με τον οβολό τους για την αποπεράτωσή του κτιρίου, για το οποίο απαιτήθηκαν 176.000 δραχμές. Ο Δήμος Αθηναίων από την πλευρά του ανέλαβε την υποχρέωση να διαμορφώσει την οδό Πανεπιστημίου, στην οποία μέχρι τότε υπήρχαν βαθιά ρυάκια και βράχοι.
Σ' αυτή την πρώτη, πραγματικά ηρωική περίοδο για την ελληνική εκπαίδευση, οι διδάσκοντες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του καινούριου ιδρύματος και των παλαιότερων που λειτουργούσαν σε άλλες χώρες. Χαρακτηριστικό των δυσκολιών είναι ότι από τους 52 πρωτοεγγραφέντες φοιτητές, μόνο οι 18 παρακολούθησαν τα μαθήματα και ελάχιστοι έλαβαν πτυχίο.
Ανάμεσα στο 1895 και στο 1911, κάθε χρόνο έμπαιναν στις Σχολές περίπου χίλιοι σπουδαστές και στο τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου έφτασαν τους δύο χιλιάδες. Αυτό οδήγησε στην απόφαση για καθιέρωση εισαγωγικών εξετάσεων για όλες τις Σχολές, ξεκινώντας από το ακαδημαϊκό έτος 1927-28. Από το 1954 και μετά, ο αριθμός των εισαγόμενων φοιτητών καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση των Σχολών.
Στη δεκαετία του 1960 άρχισαν κατασκευαστικές εργασίες στην Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή Ζωγράφου. Τα νέα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης περιλαμβάνουν αυτά της Φιλοσοφικής και Θεολογικής, τα τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών και τη Φοιτητική Εστία.

*** Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Οι Έλληνες ξέρουν να γράφουν ιστορία»    
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας.
Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα μηνύματα της Αναστάσεως του Χριστού, καθώς και στο βίο του εορτάζοντος Αγίου.
Συνάμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων, λέγοντας ότι αυτά δεν αμαυρώνονται και δεν διαγράφονται όσο κι αν το προσπαθούν κάποιοι. «Οι Έλληνες ξέρουν να γράφουν ιστορία», τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας το κήρυγμά του.
Στον εορτασμό παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, ο πρώην Υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.
Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός
Video: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - 2/5/2016   , https://youtu.be/enbNLsNXU6o  .-
 
 *** Εντυπωσιακός και φέτος ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο) 

 Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε στο βόρειο παρκινγκ του Νέδοντα ο καθιερωμένος για την Καλαμάτα σαϊτοπόλεμος. Φέτος συμμετείχαν 9 μπουλούκια και το θέαμα που προσέφεραν στον κόσμο που βρέθηκε στο σημείο ήταν εντυπωσιακό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση γύρω από το χώρο από τη φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, στη συνέχεια ακολουθούσαν μέλη χορευτικού συλλόγου και στο τελευταία τα μπουλούκια που συμμετείχαν στο σαϊτοπόλεμο, Κάθε μπουλούκι σαϊτολόγων με επικεφαλής τον καπετάνιο, δείχνει την επιτηδειότητά του: κρότος, φωτιά και λάμψη, η δριμεία μυρωδιά της σαΐτας που καίγεται, οι στροβιλιζόμενοι σαΐτολόγοι... Είναι “ο χορός της φωτιάς” ή “το ζεϊμπέκικο της φωτιάς”, όπως έχει αποκληθεί ο σαϊτοπόλεμος. - 

*** Θανατηφόρο τροχαίο έξω από τους Γαργαλιάνους! 

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στους Γαργαλιάνους, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της γυναίκα συνοδηγός, ηλικίας περίπου 50 ετών. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 2ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Γαργαλιάνων – Λεύκης, στις 4 σήμερα το απόγευμα. Το τροχαίο έγινε όταν το αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Mitsubishi, με κατεύθυνση προς Λεύκη, στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα Ρουμάνικης καταγωγής (2 άνδρες και 3 γυναίκες), κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ξέφυγε της πορείας του μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε στα προστατευτικά κάγκελα που υπάρχουν εκεί και στη συνέχεια άρχισε να «σέρνεται» με το πλάι για πάνω από 30 μέτρα ενώ σταμάτησε την «τρελή» πορεία του χτυπώντας στο πλάι του δρόμου. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Α.Τ. Γαργαλιάνων όπου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο την γυναίκα συνοδηγό, η οποία είχε καταπλακωθεί από το αυτοκίνητο, τον τραυματισμένο σύζυγό της, ο οποίος ήταν οδηγός του οχήματος, καθώς και 3 άτομα τα οποία επέβαιναν στο πίσω μέρος.Από τα άτομα τα οποία επέβαιναν στο πίσω μέρος δεν έπαθε το παραμικρό κανένα! Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν άμεσα στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν την νεκρή και τον τραυματία. Το ζευγάρι διαμένει μόνιμα στη Λέυκη. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Γαργαλιάνων.Πηγή: gargalianoionline.gr - 

***  Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό στην Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Πύλου (φωτογραφίες)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στο 9,5 χμ της Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Πύλου. Πιο συγκεκριμένα ΙΧ αυτοκίνητο, κινούμενο με κατεύθυνση προς τη Γιαλοβα έφυγε από την πορεία. του σε απότομη στροφή, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση με οδηγό νεαρή κοπέλα κάτοικο Ρωμανου Πυλιας. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε η κοπέλα και η πιο διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. - 

***  Μήπως δεν δικαιολογείται «πανικός» για το τουρκικό αεροπλανοφόρο;
http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2016/05/LHD_Juan_Carlos_L61_Spain.jpgΕνδιαφέρουσα η είδηση για την έναρξη της ναυπήγησης του νέου τουρκικού επιθετικού – αποβατικού σκάφους 26,000 τόνων κλάσης «JUAN CARLOS 1» ή «TCG ANADOLU». Το αποβατικό αυτό που επελέγη επίσης από το Αυστραλιανό Ναυτικό, έχει εντυπωσιακές δυνατότητες.
Σχολιάζει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Έχει πλήρωμα 261 άνδρες και μπορεί να μεταφέρει δύναμη μέχρι 913 στρατιώτες, 46 άρματα τύπου Leopard 2 και αμφίβια αποβατικά σκάφη, έχει ανωτάτη ταχύτητα τους 21 κόμβους, υπηρεσιακή 15 με την οποία έχει αυτονομία 9.000 ναυτικά μίλια. Το τελικό κόστος του σκάφους ήταν 600 εκατ. δολάρια σε τιμές 2009.
Η τουρκική έκδοση προβλέπεται ότι θα φέρει 6-8 μαχητικά τύπου F-35B, τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα τύπου T-129 ATAK, οχτώ μεταφορικά ελικόπτερα, δύο ελικόπτερα S-70B Seahawk, καθώς επίσης και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).
Το μοναδιαίο κόστος των F-35B είναι γύρω στα 120 εκατ. δολάρια σε κατάσταση «fly away», που σημαίνει ότι με έξτρα κινητήρες, ανταλλακτικά, εκπαίδευση και εργαλεία θα φτάσει τα 200 εκατ. δολάρια ανά μονάδα.
Δηλαδή, μόνο τα F-35B θα φτάσουν το 1,2 με 1,6 δισ. δολάρια. Ήδη το κόστος ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια. Εάν δε σε αυτά προσθέσουμε και το κόστος των ελικοπτέρων και το υλικό της αποβατικής δύναμης φτάνουμε εύκολα σε ένα συνολικό κόστος που θα αγγίζει τα 3,5 δισ. δολάρια.
Ας δούμε τώρα ποια είναι η αποστολή ενός τέτοιου σκάφους. Είναι σαφές ότι μιλάμε για ένα σκάφος σχεδιασμένο για υπερπόντιες αποστολές που χρειάζεται μία ναυτική μοίρα για προστασία και υποστήριξη. Βεβαίως ισχύει και εδώ το στρατιωτικό δόγμα του «ένα ίσον κανένα» (το έχουν καταλάβει καλά οι Ρώσοι που διαθέτουν μόνο το «Κουζνέτσοφ» και οι Γάλλοι με το «Ντε Γκολ»).
Άρα για να είναι ένα σκάφος μονίμως επιχειρησιακό χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο, ιδανικά τρία για να έχεις δύο πλοία πάντα έτοιμα. Ένα τέτοιο πλοίο δίνει επιχειρησιακές δυνατότητες τις οποίες δεν μπορεί μια χώρα να τις διαθέτει… «part-time», καθότι, εάν δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα, στρατηγικά, όταν θα βρίσκεται σε κάποιο ναυπηγείο για συντήρηση, πολύ απλά θα ανοίγει ένα επικίνδυνο «παράθυρο τρωτότητας» για τον κάτοχο…
Επομένως, ένα τέτοιο σκάφος όχι μόνο είναι επιχειρησιακά άχρηστο στο περιβάλλον του Αιγαίου, αλλά θα μπορούσε να πέσει θύμα μιας Πυραυλακάτου ή ενός Υποβρυχίου ανά πάσα στιγμή και να γίνουν σκόνη και θρύψαλα τα 3,5 δισ. δολάρια. Άρα γιατί και για πού ακριβώς το θέλει η Τουρκία;
Φαίνεται ότι η Τουρκία προτίθεται να αποπειραθεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον Κόλπο και γι’ αυτό έκλεισε συμφωνία με το Κατάρ δημιουργώντας στρατιωτική βάση εκεί. Φαντάζομαι, ότι οι Ιρανοί είναι ήδη κατενθουσιασμένοι με αυτή την τουρκική ιδέα. Πρέπει να έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις ο Ερντογάν, αλλιώς δεν εξηγείται.
Πάμε να δούμε όμως την απαραίτητη σύνθεση του στόλου συνοδείας ενός τέτοιου σκάφους. Χρειάζεται μία μεγάλου εκτοπίσματος φρεγάτα για αντιαεροπορική κάλυψη περιοχής, η οποία όμως πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο πυροβόλα των 127 χλστ. για πυρά υποστήριξης των αποβατικών δυνάμεων (που δεν έχει η Τουρκία), μία φρεγάτα αντιαεροπορικής προστασίας σημείου (έχει τις φρεγάτες «Barbaros» γι’ αυτό), ώστε τα δύο πλοία μαζί να μπορούν να αντιμετωπίσουν αεροπορικές επιθέσεις κορεσμού.
Επίσης, μία φρεγάτα ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων (έχει τις «Yabuz»), ένα υποβρύχιο για «Blue Waters» που δεν διαθέτει, διότι τα υποβρύχια τύπου 209-1400 μπορούν να επιχειρούν μέχρι έναν μήνα, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης (έχει τα κλάσης «Akar»), αλλά και δύο μικρότερα αποβατικά, ενώ κανένα από τα αποβατικά σκάφη που διαθέτει δεν είναι ικανό για ωκεάνιες επιχειρήσεις.
Άρα, συγχρόνως με το «ANADOLU» και για κάθε σκάφος αυτής της κλάσης, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την ναυπήγηση μίας μεγάλης Φρεγάτας, ενός υποβρυχίου ανοικτής θαλάσσης και δύο αποβατικών σκαφών περί τους 7.000 τόνους έκαστο για τη μεταφορά υλικού υποστήριξης της αποβατικής δύναμης.
Τα πλοία που δεν χρειάζονται νέα ναυπήγηση αυτή την στιγμή θα λείψουν από το στόλο των οποίον υπάγονται τώρα, άρα πολύ σύντομα θα χρειαστεί να ναυπηγηθούν και αυτά. Το δε κόστος όλων αυτών, ξεπερνάει κατά πολύ τον αμυντικό προϋπολογισμό της Τουρκίας για την επόμενη εικοσαετία.
Αν σε αυτό τον προϋπολογισμό, προσθέσουμε τα νέα Άρματα μάχης ALTAY, τα 100 F-35A της Αεροπορίας το νέο μαχητικό που σχεδιάζουν και το ότι τα ελικόπτερα πρέπει να έχουν επεξεργασία θαλάσσης άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα αλλά απαιτούνται καινούργια με αυξημένο κόστος, τότε ο Αμυντικός προϋπολογισμός της Τουρκίας ξεπερνάει συνδυαστικά τους προϋπολογισμούς… της Γαλλίας μαζί με της Βρετανίας!
Η ιστορία αυτή σα να μου θυμίζει λίγο το «ήθελε η Μυλωνού και τον άντρα της με τους πραματευτάδες»… κόψτε κάτι ρε καρντάσια, γιατί στο τέλος σας βλέπω να καταλήγετε οικονομικά σαν και μας. Τις προδιαγραφές τις έχετε και το ξέρετε, ενώ η «φυγή προς τα εμπρός», αγαπημένη στρατηγική του Ερντογάν για την υπέρβαση σοβαρών προβλημάτων δεν θα τους δικαιώνει κάθε φορά…
Υπάρχει ένα τελευταίο ερώτημα, το που θα βρίσκεται η ναυτική βάση από την οποία θα επιχειρούν τα πλοία αυτά. Η Τουρκία έχει δύο βάσεις στον Ελλήσποντο, μία στην Μαύρη θάλασσα, δύο στο Αιγαίο και μία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι βάσεις του Ελλησπόντου και του Αιγαίου ενέχουν δυνητικούς κινδύνους για τον στόλο αυτό λόγω Ελλάδας, άρα πρέπει να αποκλειστούν, η βάση της Μαύρης Θάλασσας πρέπει να αποκλειστεί λόγω Ρωσίας, οπότε της απομένει η βάση της Ανατολικής Μεσογείου.
Η λογική λοιπόν λέει ότι η βάση αυτού ή αυτών των πλοίων θα είναι η βάση του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα χρειαστεί ριζική ανακατασκευή (άλλο μεγάλο κονδύλι) για να φιλοξενήσει τον στόλο / στόλους αυτούς και τις αποβατικές δυνάμεις τους.
Για όλους όσοι έχουν αγχωθεί με το νέο «Τουρκικό Αεροπλανοφόρο» τους συνιστώ να χαλαρώσουν, όχι μόνο διότι το γιατί το Ισκεντερούν βρίσκεται πολύ μακριά από το Αιγαίο, οπότε θα υπάρχει χρόνος για μία προετοιμασία θερμής υποδοχής, αλλά και διότι μπλέκει σε πολύ «βαθιά νερά», όπου συχνά τα προβλήματα που σου δημιουργούνται είναι περισσότερα από τις λύσεις που σου προκύπτουν…

*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** Συγκλονιστική πρόκριση της Ατλέτικο παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν
Πέρασε στον τελικό
Συγκλονιστική πρόκριση της Ατλέτικο παρά την ήττα με 2-1 από τη Μπάγερν
~ Ενας από τους πλέον συγκλονιστικούς ημιτελικούς του Champions League
 ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης 2-1 , (1-0) .- ^
{2ος  αγώνας}-(Ο πρώτος αγώνα 1-0 υπερ της Ατλέτικο ) .-
~ Δύο χαμένα πέναλντι, λάθη από τον διαιτητή Τσακίρ αλλά και παλικαρίσια πρόκριση για τους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, που έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την αμυνά τους.
~* Τα γκόλ : Ο Αντουάν Γκριζμάν στο 54΄ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ για την ισπανική ομάδα, ενώ οι Αλόνσο (31΄) και Λεβαντόφσκι (74΄) ήταν οι σκόρερ της Μπάγερν.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέπε Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73΄ Κίνγκσλεϊ Κόμαν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46΄ Φερέιρα-Καράσκο), Κόκε (90΄ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82΄ Τόμας), Τόρες
Βίντεο :
~ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ  Α΄ημίχρ  1-0 το γκόλ  03/05/2016 : https://youtu.be/3UXRMSjAVdo .-
~Μπάγερν-Ατλέτικο  Α΄ ημιχρ   η Μπάγερν χάνει πεν  03/05/2016 : https://youtu.be/MWuLuY1dVOI .-
~ ΜΠΑΓΕΡΝ -ΑΤΛΕΤΙΚΟ 2-1    γκολ ισοφαρ   03/05/2016: https://youtu.be/_tb9BMCziAE .-
~Μπάγερν - Ατλέτικο 2-1  2ο γκολ  03/05/2016: https://youtu.be/YDb-saFUtTA .-
~Μπάγερν-Ατλέτικο 2-1   χαμένο πεν για Ατλέτικο 03/05/2016: https://youtu.be/PvyGkHmmkZg

*** ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ :
Ο Παναθηναϊκός αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, για πέμπτη φορά στην ιστορία του. Στον τελικό του Βερολίνου νικά 82-78 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Βέλιμιρ Ομπράντοβις γίνεται ο πιο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του θεσμού με 7 τίτλους (4 με τον Παναθηναϊκό), ο Βασίλης Σπανούλης ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης.
 *** Και φέτος ο παλμός της καλοκαιρινής άθλησης, διασκέδασης και χαλάρωσης, χτυπά στο KBV Courts     
 
Οι εγκαταστάσεις του KBV Courts φιλοξενούν 2 γήπεδα ολυμπιακών προδιαγραφών για συναρπαστικές "βουτιές" στην ειδική λευκή χαλαζιακή άμμο αλλά και για νυχτερινή διασκέδαση με τον υπερσύγχρονο νυχτερινό φωτισμό.
Το KBV Sea/Bar αποτελεί το καθημερινό σημείο συνάντησης και χαλάρωσης, καθώς η ομάδα του KBV εξυπηρετεί άψογα τους πελάτες της με άνετες ξαπλώστρες, δροσιστικά cocktails κσι νόστιμα πιάτα απο το μενού του KBV Bar, κάνουν την ημέρα σας μια μοναδική εμπειρία.
Και το καλοκαίρι 2016, το team του KBV, με πρωταγωνιστές τον Μάνο Ξενάκη (υπερπρωταθλητή του beachvolley) , Γιώργο Κουλιέρη (πρωταθλητή volley & beachvolley), και Κώστα Κουτράκη (Γυμναστής), διοργανώνει μεγάλα events, tournaments, open sessions & προπονητικά camps στα αθλήματα του beachvolley & beachtennis. Φέτος για πρώτη χρονιά, στο team του KBV προστέθηκε ο Πάνος Καλογερόπουλος, γυμναστής με ειδικότητα στο tennis και μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Stay tuned for more news @facebook:KBV beach volley/tennis & beachbar
Τηλεφωνική κράτηση γηπέδων: 693-6708461 &  694-4504721.
 KBV Courts/Sea/Bar
Ναυαρίνου 223
Παραλία Καλαμάτας 

***  Προετοιμασία στην Καλαμάτα πριν το Λονδίνο και το Ρίο για 5 Έλληνες πρωταθλητές

 
 
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΜΠ ΓΙΑ ΒΑΖΑΙΟ, ΣΑΜΙΛΙΔΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ, ΜΕΛΑΔΙΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Το κολυμβητήριο Καλαμάτας φιλοξενεί και το φετινό Πάσχα κολυμβητικά καμπ προετοιμασίας αθηναϊκών συλλόγων και κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές. Μάλιστα αυτή τη φορά οι εντυπώσεις των φιλοξενουμένων είναι άριστες, καθώς οι τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν από το Δήμο, με κυριότερες την αλλαγή των βατήρων και των διαδρομών, έκαναν τη διαφορά! Η πόλη μας αποτελεί τον τελευταίο σταθμό προετοιμασίας πριν από το Πανευρωπαϊκό του Λονδίνου (16-22/5) για τους Ανδρέα Βαζαίο, Παναγιώτη Σαμιλίδη, Οδυσσέα Μελαδίνη, Απόστολο Χρήστου και Δημήτρη Δημητρίου, με τους 4 πρώτους να έχουν κλείσει «εισιτήρια» και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ πολύ κοντά στον ίδιο στόχο είναι και ο τελευταίος, μόλις 19 ετών επίσης πολλά υποσχόμενος κολυμβητής. Η παρουσία τους αποτελεί παράδειγμα τόσο για τα παιδιά και τους νεαρούς αθλητές των Δελφινιών Περιστερίου και του ΑΝΟ Αργυρούπολης που προπονούνται μαζί τους εδώ, όσο και για τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου και του Άργη Καλαμάτας που συνεχίζουν παράλληλα τις εντατικές προπονήσεις. Το «Θ» είχε την ευκαιρία να μιλήσει χθες το απόγευμα με κάποιους από τους κορυφαίους φιλοξενούμενους κολυμβητές και τους προπονητές τους. Ο Πάνος Βελέντζας, κόουτς του συλλόγου του Περιστερίου και των Μελαδίνη, Χρήστου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι συνθήκες στο κολυμβητήριο είναι πολύ καλές και η θερμοκρασία του νερού πολύ ικανοποιητική. Οι άνθρωποι του Δήμου και όλοι εδώ είναι πολύ εξυπηρετικοί με τα ωράρια και ό,τι χρειαζόμαστε. Η Καλαμάτα είναι ιδανικός προορισμός για προετοιμασία, καθώς είναι κοντά στην Αθήνα και έχει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Το κολυμβητήριο είναι βέβαια παλιό –έχω κολυμπήσει κι εγώ ως αθλητής- αλλά μπορούν να γίνουν μικροπαρεμβάσεις που μπορούν να το αλλάξουν ουσιαστικά». Ο Ανδρέας Βαζαίος στοχεύει στην είσοδό του στους τελικούς του Λονδίνου στα αγωνίσματά του, αλλά και στην εξασφάλιση ολυμπιακών προκρίσεων για τις ελληνικές σκυτάλες. Δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από την φιλοξενία στην Καλαμάτα και τις εγκαταστάσεις «γι’ αυτό άλλωστε είναι σταθερά στις επιλογές της Αργυρούπολης» υπερθεματίζει, προσθέτοντας την ευχάριστη έκπληξή του για την αναβάθμιση των συνθηκών στο κολυμβητήριο, όσον αφορά κυρίως στους βατήρες και τις διαδρομές, ενώ έχει κι ένα μήνυμα για τα μικρότερα παιδιά «Να μάθουν να αγαπούν την κολύμβηση και να διασκεδάζουν μαθαίνοντας. Όσο ανεβαίνουν επίπεδο να αντιμετωπίζουν με υπομονή και επιμονή τις δυσκολίες που γλυκαίνουν τις προσπάθειες για πρωταθλητισμό. Κανένας δεν γεννήθηκε ή έγινε πρωταθλητή σε μια μέρα»! Ο Οδυσσέας Μελαδίνης με τη σειρά του ήρθε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, δηλώνοντας ότι του αρέσει πολύ και ήδη προγραμματίζει την επόμενη επίσκεψή του, ενώ διαπιστώνει τις ομοιότητες του (ανοικτού) κολυμβητήριου με την γενέτειρά του την Καβάλα. Ο καιρός και οι νέοι βατήρες, τονίζει, πως βοηθούν στην καλή προετοιμασία, ενώ μιλώντας για τους επικείμενους αγώνες του Λονδίνου, λέει ότι μετά το περυσινό παγκόσμιο, όπου συμμετείχε, επιστρέφει στις μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας στόχο να το ευχαριστηθεί, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του, χωρίς να αγχωθεί. Και για τον Απόστολο Χρήστου είναι η πρώτη φορά που έρχεται Καλαμάτα. Δηλώνει κι αυτός εντυπωσιασμένος από την πόλη και πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες προετοιμασίας και την ευκαιρία να «σπάσει» η ρουτίνα της Αθήνας, ενώ είναι πολύ λιτός όταν μιλάει για την παρουσία του στο πανευρωπαϊκό του Λονδίνου, όπου στοχεύει να βελτιώσει τους χρόνους του, να κάνει καλές κούρσες και επιδόσεις και να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη. Τέλος, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, που γνωρίζει πια πολύ καλά την μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μιλάει με θερμά λόγια για τις αλλαγές που διαπιστώνει «Πάει από το καλό στο καλύτερο! Είναι πολύ ευχάριστο που μια πισίνα στην επαρχία γίνεται καλύτερη απ’ ότι στην Αθήνα! Έχουμε ηρεμία και μπορούμε να προετοιμαστούμε όπως πρέπει για το Πανευρωπαϊκό και την Ολυμπιάδα. Θέλω μια καλή εμφάνιση στο Λονδίνο και μετά βήμα-βήμα θα δούμε και το Ρίο που φαντάζει ακόμη πολύ μακριά». - 

***  ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ   ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ :
~ Παμπελοποννησιακοί ιππικοί αγώνες στο Πλατύ Καλαμάτας!
Συνεχίσθηκαν και φέτος 2 Μαΐου 2016 στο Πλατύ Μεσσηνίας ΦΩΤΟ www.sportstonoto.gr, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στις 11:00 το πρωί παρουσία εκατοντάδων "φιλίππων" οι καθιερωμένοι από τη εποχή της Τουρκοκρατίας παμπελοποννησιακοί ιππικοί αγώνες!
    Διοργανωτής και φέτος ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ατρόμητο Πλατέος και το τμήμα Φιλίππων του ιστορικού συλλόγου!
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Τους ιππικούς αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας,  η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση, ο αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης, Δημήτρης Μπούχαλης και Νίκος Μπασακίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλαμάτας Γιώργος Φάββας, Χάρης Βγενής, και από την Δημοτική Ενότητα Αρφαρών η Αναστασία Μπελογιάννη,  ο πρόεδρος των Φιλίππων Μιχάλης Ταχταμπάς, ο ομόλογός του Ατρομήτου Πλατέος Θύμιος Ταχταμπάς, του Αστέρα Βαλύρας Σταύρος Η. Μακρής,  οι επί σειρά ετών διοικητικοί αθλητικοί παράγοντες του Ατρομήτου Βασίλης Τσαγκάρης, Παναγιώτης Σινάπης, Γιώργος Τζαβάρας, και εκατοντάδες φίλιπποι από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας αλλά και γειτονικούς νομούς.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος o ίππος Αθηρ Ντουμπάι
2ος ο ίππος Καπετάν Γρηγόρης
3ος  o ίππος Speak Μαριανα
2η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Γιουσείν Κολτ
2ος ο ίππος ΕΚΙ
3ος ο ίππος Breaf Retvrn (ακυρώθηκε)
3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Κεσερα Σερα
2ος ο ίππος Τσάρος
3ος ο ίππος Ινσαιντ Τρακ
4ος o ίππος Τίμιος Γιάννης
4η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
Επίσης, στους μιγάδες ίππους και στα ντόπια νικητής αναδείχθηκε ο Ιθωμίτης ίππος "Μπέμπης" ιδιοκτησίας Νώντα Μπάκα με αναβάτη τον ίδιο.
 ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
SUPER Koύρσα 1ος ΑΘΗΡ ΝΟΥΜΠΑΙ: Στην τελική ιπποδρομία Super Koύρσα είχαμε μικρο-ένταση και νεύρα, καθώς δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι νικητές των τριών ιπποδρομιών που είχαν κατακτήσει την 1η θέση Αθηρ Ντουμπάι, Γιουσείν Κολτ, και Κεσερα Σερα. Ο τελευταίος ίππος τραυματίσθηκε, δεν πήρε μέρος στην εκκίνηση για την τελική κούρσα, ο ιδιοκτήτης του ίππου Τσάρος που τερμάτισε 2ος  ζήτησε να συμμετάσχει στη θέση του Κεσερα Σερα, αλλά οι αναβάτες των  Αθηρ Ντουμπάι, και Γιουσείν Κολτ δεν θέλησαν να αγωνιστεί και προς απογοήτευση των "φιλίππων" που είχαν κατακλύσει το χώρο του ιπποδρόμου. Την 1η θέση κατέλαβε ο Αθηρ Ντουμπάι ο οποίος παρέλαβε και το κύπελλο από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
-   Τέλος, λόγω της οικονομικής κρίσης οι διοργανωτές των ιππικών αγώνων δεν παρέθεσαν δεξίωση στους προσκεκλημένους και οι επίσημοι γευμάτισαν στα διάφορα μεζεδοπωλεία του Πλατέος ρεφενέ, όπως και οι πολυάριθμοι επισκέπτες, οι οποίοι έδωσαν μια διαφορετική νότα στο γραφικό χωριουδάκι, όπου η πλειοψηφία του τα τελευταία χρόνια έχει καταληφθεί από τους ρομά και διάφορα παραβατικά στοιχεία... Πηγή : τα Σπορ στο Νότο , http://www.sportstonoto.gr  .-
~*  ΟΙ  ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  μέσα από Βίντεο ,  ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  :
 ~  HORSE RASING IN PLATI , ARFARA, GREECE:  https://youtu.be/wQ6Yia4Bw64  .- 
~  Ιπποδρομίες στο Πλατύ Μεσσηνίας - 15 Αυγούστου 2015 : https://youtu.be/apgWv3UC8LU .-
~   ΚΛΜΚ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ :     https://youtu.be/GuDIXQZ7x-k  .- 
~     ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΠΛΑΤΥ 15-8-2013 5η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ (ΤΣΑΡΟΣ:   https://youtu.be/psLnYynheD0  .-   

~*** Την Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 και ώρα 11.00, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου, θα διεξαχθούν και φέτος παρουσία εκατοντάδων φίλων των φιλίππων στο "Φαληρικό" Πλατύ Καλαμάτας, οι καθιερωμένοι εδώ και ενάμισι αιώνα και πλέον ιππικοί αγώνες, μετά τη τελετή της Θείας Λειτουργίας στο εξωκλήσι του χωριού!
~* Σύμφωνα, με τους διοργανωτές θα συμμετάσχουν στις ιπποδρομίες καθαρόαιμοι και ντόπιοι ίπποι, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβλήθηκαν μέχρι τη Μ. Πέμπτη στο "Μάντζειο" Δημοτικό Κτήριο στο Πλατύ, στην επιτροπή διεξαγωγής των ιππικών αγώνων, και ακολούθησε η κλήρωση κατανομής των ίππων σε ιπποδρομίες. Επίσης, οι ιδιοκτήτες των ίππων που θα συμμετάσχουν στις ιπποδρομίες θα λάβουν χρηματικά ποσά, αναμνηστικά μετάλλια για τη συμμετοχή τους, και οι νικητές κάθε ιπποδρομίας κύπελλα. Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι ιπποδρομίες διοργανώνονται και φέτος με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος, το τμήμα Φιλίππων του Ατρομήτου Πλατέος και το Δήμο Καλαμάτας, που διαθέτει τα αναγκαία μέσα για την προετοιμασία και διεξαγωγή τους και τους επιχορηγεί οικονομικά.
ΣΗΜ: Τηλ. επικοινωνίας για τυχόν πληροφορίες στο 697 2924912, Νικόλαο Νίκα.

***  Σκοποβολή: Χρυσό μετάλλιο η Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων
 
Η Άννα Κορακάκη επέστρεψε στα χρυσά μετάλλια, μετά την επιτυχία της στη Γερμανία.
Βλέπετε, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νεανίδων, που διεξήχθη στο Σουλ και κατέλαβε την πρώτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι με εξαιρετική επίδοση.
Συγκεκριμένα, η Κορακάκη συγκέντρωσε 386/400. Στον τελικό είχε το πολύ καλό βαθμό (200.6), επίδοση που υπολείπεται μόλις 0.4 από το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.
Δεύτερη ήταν η Ινδή Γιασασουίνι Σίνχ Ντεσουάλ με 197.7 και τρίτη η Γερμανίδα Μισέλ Σκέριες με 176.2.-
 
***   ΕΑΟΜ-ΑμεΑ: Και ασημένιο μετάλλιο η Σταματοπούλου, ρεκόρ ο Ταϊγανίδης
Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου «χτύπησε» και πάλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στην πόλη Φουνσάλ. Η αθλήτρια του Τυρταίου, μία ημέρα μετά το χάλκινο στα 50μ. ύπτιο, κατέκτησε την δεύτερη θέση και στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S3, ανεβάζοντας στα δύο τον αριθμό των ελληνικών μεταλλίων έως τώρα στη διοργάνωση. Η Σταματοπούλου, στον τελικό του αγωνίσματος, κάλυψε την απόσταση σε 47.89 και κατέκτησε το ασήμενιο μετάλλιο, συντρίβοντας παράλληλα και το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ με 56.24 από τις 5 Αυγούστου 2014 στην Ολλανδία.
Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο S12 σημείωσε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Ο κάτοχος 10 μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, με επίδοση 24.86 στον προκριματικό κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από τις 16 Μαΐου 2015 στην Αγγλία με 25.21. Στον τελικό η επίδοσή του ήταν 25.10 που τον έφερε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης.
Όσον αφορά στον Γιάννη Κωστάκη ήταν 6ος στον τελικό των 50μ. ελεύθερο S3 με 55.52 (54.90 η επίδοσή του στα προκριματικά), ενώ στα προκριματικά των 200μ. μικτής ατομικής SM6, ο Παναγιώτης Χριστάκης είχε επίδοση 3:11.03 που δεν του επέτρεψε όμως να βρεθεί στον τελικό.
ΠΗΓΗ: ParalympicNews Hellas

*** Η Λέστερ ολοκλήρωσε το θαύμα, στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας
Το όνειρο έγινε πραγματικότηταΗ Λέστερ ολοκλήρωσε το θαύμα, στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας
~ Είναι κάτι που άμα τολμούσες να το ξεστομίσεις τον Αύγουστο που μας πέρασε θα σε περνούσαν για τρελό. Όμως είναι πλέον πραγματικότητα, στις 2 Μαΐου με την ολοκλήρωση της 36ης αγωνιστικής της Premier League η Λέστερ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Αγγλίας αφήνοντας πίσω της ομάδες όπως η Τότεναμ, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι. Φυσικά μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία. Έτσι μια ονειρική σεζόν για τη Λέστερ και για όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο φτάνει στο τέλος της και αυτή τη φορά έχει... happy end!
~ Η ομάδα που την περσινή σεζόν σώθηκε από τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές μπορεί να μην κέρδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή, όμως η Τσέλσι της έκανε το «δώρο» την επόμενη μέρα αφού υποχρέωσε σε «γκέλα» την Τότεναμ και... έστεψε τις αλεπούδες.
~ Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αξίζει και με το παραπάνω αυτό το πρωτάθλημα, αφού σε 36 αγώνες μετράει 22 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, δύο από την Άρσεναλ και μια από τη Λίβερπουλ.
 *** Αύριο  Τετάρτη 04/05/2016  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ :
Τετάρτη 04/05/16  18:00 OTE Sport 1
Ολυμπιακός - ΑΕΚ (play off)
Basket League
 20:00 NOVASPORTS 2
Παναθηναϊκός - Άρης (play off)
Basket League
 21:45 ΕΡΤ1 / OTE Sport 1
Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι
Champions League
 ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-21-2016.html .-  
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-22-2016.html .-      
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξη Εκκλησίας  μας , 5ο μέρος , Παρασκευή 22  Απριλίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/5-22-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Απριλίου 2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-23-2016.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΙΚΥΡΙΑΚΟ 23 και 24  Απριλίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/23-24-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24 Απριλίου 2016 : Κυριακή των Βαΐων  !!:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-24-2016.html    .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τρίτη  26 Απριλίου 2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-26-2016.html  .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-27-2016.html .-                            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι M Πέμπτη 28 Απριλίου 2016   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο Ανάστασης Κυρίου μας 30 Απριλίου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-30-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-                                   
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.-  
~
--------------------------------------
***~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,
11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2 ,
----------------------------------------
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.678 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.561  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

------------------------------------------
  Βίντεο  από  ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ  :
1.- ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/fJajsWH7yUg .-
~*ARFARA KALAMATAS MESSINIAS   02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-
~*ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014: https://youtu.be/-mket7X6y8s  .-
~ Διαδρομή Γυμνάσιο Λαφαζαναίϊκα Αρφαρά 17/2/2015: https://youtu.be/Oy7DBp6vXxg .-
5~ Αρφαρά Καλαμάτας: https://youtu.be/DkchqoGRf7I .-
~Διαδρομή Αρφαρά 2012..Από Άγιο Νικόλαο Σκόμαρα –Αρφαρά  : https://youtu.be/F9YPc0DLJTg .-
~Διαδρομή στο Αρφαρά 2012 …… Από Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων  : https://youtu.be/n9csF_9Caqw .-  
~   Διαδρομή Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρά 2012 :
 https://youtu.be/HsqO5aOS8uI
~ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στο διάβα μας 2012 Από Πολυχρονέϊκα  στον Άγιο Κωνσταντίνο : https://youtu.be/t2fkYIvmmm4 .-
10.- ~Αρφαρά Καλαμάτας.. Σερβία-Άγ. Κωνσταντίνος 2012 : https://youtu.be/DkchqoGRf7I  .-
~ Life in Arfara: https://youtu.be/ZnSY5E_kni8 .-
~ARFARA KALAMATAS  Από σπίτι μου στη Σερβία  : https://youtu.be/wYlaz9tdBdI  .-  
~ Διαδρομή προς Αρφαρά 2011 ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΚΩΝ-ΝΟ : https://youtu.be/jXGdw2sDcNU .-
~ΜΕΣΣΗΝΙΑ από Αρφαρά 2013: https://youtu.be/0erVxTONI5w .-
15~Αγία Παρασκευή στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/O9o4EnTn3A8 .-
~ ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Άγιος Νικόλαος μνημόσυνο στο οτεοφυλάκιο : https://youtu.be/60_fh6_qLaA .-
~Άνω Αρφαρά Αγία Παρασκευή 25/07/2014 : https://youtu.be/SGJDW1CI2B8 .-
~Άνω Αρφαρά 25-7-2014 : https://youtu.be/QCkd8f83YkE .-
~Άγιος Νικόλαος στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015 : https://youtu.be/O6HYzukV2nk .-
~20.-  Άγιος Αθανάσιος στο Άνω Αρφαρά 16/05/2015: https://youtu.be/TQxS6OYWrc0 .-
21~ Εκκλησάκι Αγίου Αθανασίου στο Άνω Αρφαρα 16/05/2015: https://youtu.be/swNgHEdqPbw .-
~ ~    visiting the dead in arfara cemitery with my sister and in Meligala : https://youtu.be/73wYIJvmq80 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: