Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 02 Ιουνίου 2016

    Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016 :
~
~Video fotografies Kefalonia  βόλτα  διαδρομές  εκδρομή  28 , 29/05/2016: https://youtu.be/Dlv42TLuuO8 .-

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός...Η ψυχή είναι ένας κήπος χωρισμένος σε δύο μέρη. Στον μισό φυτρώνουν αγκάθια, στον άλλο μισό λουλούδια· και έχουμε μια δεξαμενή νερού (τις δυνάμεις της ψυχής) με δύο βρύσες και δύο αυλάκια. Η μία κατευθύνει το νερό στα αγκάθια και η άλλη στα λουλούδια. Κάθε φορά μόνο μια βρύση μπορώ ν' ανοίξω. Αφήνω απότιστα τα αγκάθια και μαραίνονται, ποτίζω τα λουλούδια και ανθίζουν.
Την Κυριακή 05 Ιουνίου  2016 και  ώρα 11.00-12.00 στο
Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι στ΄ Αρφαρά (Αίθουσα εκδηλώσεων )
ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
παρουσίαση 6ης ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΜΕ  ΘΕΜΑ
" ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ "
 ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  :  1941 μ.Χ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος αρνείται να ορκίσει την δωσίλογη κυβέρνηση του Γεωργίου Τσολάκογλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ορκίσω Κυβέρνηση προβληθείσα από τον εχθρό, εμείς γνωρίζουμε ότι τις Κυβερνήσεις τις ορίζει ο λαός ή ο Βασιλεύς».


Ο Θεός περιμένει, περιμένει.

2 Ιουνίου
Νικηφόρου πατριάρχου (1) Κων /πόλεως, του ομολογητού (†828). Ιερομάρτυρος Εράσμου, του εν Αχρίδι, και των δι` αυτού 20.000 πιστευσάντων Μαρτύρων. Λεάνδρου μάρτυρος, του Ηπειρώτου. Μεγαλομάρτυρος Ιωάννου, του Ρώσου. Νεομαρτύρων Ιωάννου του Τραπεζουντίου (†1492), Δημητρίου του Φιλαδελφέως (†1679) και Κωνσταντίνου του εξ Αγαρηνών (†1819).Οσίου Μαρίνου, του κατά κόσμον Βαάνη.
(1) Ο άγιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον 8ο αι. Οι γονείς του Θεόδωρος και Ευδοκία άνηκαν σε αρχοντική και επίσημη κοινωνική τάξη και ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι οι οποίοι γαλούχησαν τον γιο τους στον Χριστιανισμό. Η προσήλωση μάλιστα του πατέρα του στην ορθή πίστη, έγινε αιτία να διωχθεί και να εξορισθεί από τον εικονομάχο και δυσεβή αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε`, τον Κοπρώνυμο. Προικισμένος με ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες, απέκτησε μεγάλη θεολογική και θύραθεν παιδεία. Γρήγορα όμως αποσύρθηκε σε ένα κτήμα του στον Βόσπορο, όπου αφοσιώθηκε στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών. Όμως ο αυτοκράτορας τον υποχρέωσε να αναλάβει τη διεύθυνση του μεγάλου πτωχοκομείου της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν εκοιμήθη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιος, ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Α`, υπέδειξε ως άξιο διάδοχό του τον Νικηφόρο. Όντως την Κυριακή του Πάσχα του 806 ανήλθε στον Πατριαρχικό Θρόνο. Θρόνος όμως που εκείνη την εποχή ισοδυναμούσε με Γολγοθά. Έδωσε σκληρούς αγώνες για την τιμή και την προσκύνηση των ιερών Εικόνων. Όταν όμως το 813 ανέβηκε στο θρόνο της Βασιλεύουσας, ο ασεβής Λέων Ε`, ο Αρμένιος, ξέσπασε μεγάλος και απηνής διωγμός κατά των εικονολατρών. Η αγέρωχη στάση και εμμονή του Νικηφόρου στην προστασία της Ορθοδοξίας, προκάλεσε την οργή του αυτοκράτορα, ο οποίος τον απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο. Υπέστη πολλές ταλαιπωρίες και τελικά, ταλαιπωρημένος παρέδωσε στο δίκαιο μισθαποδότη Θεό το πνεύμα του στις 2 Ιουνίου 822.  -
Σήμερα 02/06/2016 εορτάζουν:
Άγιος Νικηφόρος ο Ομολογητής Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιος Κωνσταντίνος ο εξ Αγαρηνών

~ Ανάμνηση θαύματος Αγίου Ιωάννη του Τραπεζούντιου του εν Ασπροκάστρω αθλήσαντος Όσιος Έρασμος ο Ιερομάρτυρας Άγιος Ιωάννης ο Μεγαλομάρτυρας ο Νέος που μαρτύρησε στο Βελιγράδι Άγιος Κωνσταντίνος ο εξ Αγαρηνών Άγιος Νικηφόρος ο Ομολογητής Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ

Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ
 
Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων
 
Όσιος Ισίδωρος ο μωρός

Όσιος Ισίδωρος ο μωρός
 
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Νίκην ἤνεγκε, τὴ Ἐκκλησία, ἡ σὴ ἔνθεος, ὁμολογία, Νικηφόρε Ἱεράρχα θεόληπτε• τὴν γὰρ Εἰκόνα τοῦ Λόγου σεβόμενος, ὑπερορία ἀδίκως ὠμίλησας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*   Απολυτίκιο Αγ. Νικηφόρου - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ: https://youtu.be/jLv_8FnaazY  .-


~
***  Πλήγμα για τη Μεσσηνία:
Ξανακλείνει το στρατόπεδο Καλαμάτας!!!
Το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας προανήγγειλε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας: «Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά».
Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε το κλείσιμο του στρατοπέδου λέγοντας ότι έτσι θα βρεθούν χρήματα για τη σωτηρία των ειδικών μισθολογίων.
 Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας τα χρήματα θα βρεθούν από «εξοικονομήσεις που αφορούν ρουσφέτια» όπως η λειτουργία του στρατοπέδου Καλαμάτας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα κλείσουν και άλλα στρατόπεδα λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».
Μια  μόνο λέξη  :!!!  ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΜΜΕΝΕ !  " Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά  "

***  Κωνσταντίνα Νικολάκου "Προσβλητική και απαράδεκτη η δήλωση του κ. Καμμένου για το στρατόπεδο Καλαμάτας" !!!
Αποτέλεσμα εικόνας για στρατόπεδο Καλαμάτας
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμένου σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου δήλωσε: 
"Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την  Πελοπόννησο τη δήλωση του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού. 
Δηλώσεις όπως "Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά" και "ρουσφέτια" και "τοπικά συμφέροντα" αφενός δεν αρμόζουν σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφετέρου, απομειώνουν το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει
Τον καλούμε, αφού αναλογιστεί την ιστορία και τη διαχρονική προσφορά του στρατοπέδου της Καλαμάτας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή του απέναντι στους πολίτες και, αφετέρου, να αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις του και τις ενδεχόμενες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει. 
Πιστοί στη βασική μας πολιτική δέσμευση για ενίσχυση των δομών και υποδομών της Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας, στεκόμαστε κάθετα απέναντι από πρακτικές και αποφάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και εξυπηρετούν προσωπικές αλλοθικές ψηφοθηρικές επιδιώξεις".
 
*** Η συνεχιζόμενη απεργία των δικηγόρων «μπλοκάρει» τους πλειστηριασμούς 
Την «καταιγίδα» πλειστηριασμών ακινήτων σώζει – για πόσο ακόμα- η αποχή των δικηγόρων, η οποία συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι και τις 6 Ιουνίου, καθώς χθες, αν και ήταν η πρώτη ημέρα της απελευθέρωσης των κατασχέσεων ακινήτων, βάσει των νέων δεδομένων που επέφερε ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας από την αρχή του έτους, στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας δεν έγινε κανένας καινούργιος.
Από χθες άρχισε η εφαρμογή των άρθρων 993 και 995 του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με τα οποία γίνεται άρση κάθε τυπικού νομικού εμποδίου για την έναρξη των πλειστηριασμών ακινήτων.
  Δικαστικές επιμελητές
Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με Προεδρικό Διάταγμα από 1η Ιουνίου ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Υπολογίζεται ότι στις λίστες αναμονής πλειστηριασμών βρίσκονται ήδη 60.000 ακίνητα ανά την Ελλάδα.
Αρμόδιος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται είναι ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος για το σκοπό αυτό υποχρεούται να προσλάβει, κατά την κρίση του, πιστοποιημένο εκτιμητή φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Μάλιστα, το κόστος αμοιβής του εκτιμητή βαραίνει αποκλειστικά τον οφειλέτη.
Και μπορεί συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές να έχουν σταματήσει πλέον την απεργία, όμως λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων κανείς δεν έχει μπορέσει να εκδώσει εντολές κατάσχεσης.
Το μόνο που γίνεται αυτή την περίοδο είναι, ίσως, κάποιοι παλιοί πλειστηριασμοί του 2015 και επαναληπτικοί με εντολή τράπεζας. Με το νέο χρόνο, που ήρθε και ο καινούργιος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, είχε ξεκινήσει η αποχή των δικηγόρων και, όπως σημείωσαν δικαστικοί επιμελητές μιλώντας στο «Θ», δε δόθηκαν νέες εντολές για κατασχέσεις, ώστε να γίνουν τώρα πλειστηριασμοί.
  Κ. Μαργέλης: «Έρχεται καταιγίδα…»
Την «καταιγίδα» πλειστηριασμών, που θα φέρει η έναρξη εργασίας κανονικά των δικηγόρων, αναγνώρισε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης,  ο οποίος ερωτώμενος από το «Θάρρος», είπε: «Συνεχίζεται η αποχή έως 6 Ιουνίου και με αυτό συμβάλλουμε στο ότι δεν έχουμε πολλούς πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας. Είναι βέβαιο πως όταν λήξει αυτή η αποχή, ο αριθμός των πλειστηριασμών θα αυξηθεί κατά πολύ. Από την αρχή του έτους οι πλειστηριασμοί γίνονται με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με σύντομες διαδικασίες σε βάρος των δανειοληπτών. Επισπεύδονται οι διαδικασίες  και τα δικαιώματα των οφειλετών να αντιδράσουν περιορίζονται πολύ και χρονικά και ουσιαστικά».
Τα κριτήρια ένταξης στο νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016 είναι τα εξής:
-Ακαθάριστο εισόδημα έως 13.906 ευρώ για άγαμους που αυξάνεται έως 35.086 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες.
-Αντικειμενική αξία ακινήτου έως 180.000 ευρώ για άγαμους, που αυξάνεται έως 260.000 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες και εξασφάλιση από την τράπεζα αποδεικτικού εγγράφου ως προς την ιδιότητα του συνεργάσιμου δανειολήπτη.
Τα κριτήρια αυτά πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά.
Αν ο δανειολήπτης - φυσικό πρόσωπο δεν πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στον υφιστάμενο νόμο «Κατσέλη», πρέπει να απευθυνθεί στην τράπεζα, προκειμένου να ρυθμίσει τις δανειακές του υποχρεώσεις επικαλούμενος τον Κώδικα Δεοντολογίας, όπου προβλέπονται 22 περιπτώσεις ρυθμίσεων, οι βραχυπρόθεσμες, οι μακροπρόθεσμες και οι οριστικές, προσκομίζοντας τα έγγραφα που σχετίζονται με τα περιουσιακά και εισοδηματικά στοιχεία.
Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης λάβει επιστολή από την τράπεζα, πρέπει οπωσδήποτε εντός 15 εργάσιμων ημερών να συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο και να το προσκομίσει μαζί με τα σχετικά φορολογικά και οικονομικά του έγγραφα στην τράπεζα.
Η τράπεζα, προκειμένου να υπολογίσει τη μηνιαία δόση για τη νέα ρύθμιση που βρίσκεται σε καθυστέρηση, θα πρέπει να λάβει υπόψη τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, οι οποίες οριοθετούνται για έναν ενήλικα στο ποσό των 537 ευρώ, για δύο ενήλικες στο ποσό των 906 ευρώ, για δύο ενήλικες με ένα τέκνο στο ποσό των 1.126 ευρώ και για δύο ενήλικες με δύο τέκνα στο ποσό των 1.347 ευρώ.
Αν δεν υπάρχει κοινή συμφωνία, ο δανειολήπτης μπορεί να απευθυνθεί στο Συνήγορο του Καταναλωτή, προκειμένου να βρεθεί εξωδικαστική λύση. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Συμφωνία Βίτσα-Τατούλη για μετεγκατάσταση 2.000 προσφύγων στην Πελοπόννησο 
Στην επιβεβαίωση της συμφωνίας περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, για την προσωρινή φιλοξενία περί των 2.000 προσφύγων, επιμερισμένων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, εξαιρουμένης της Κορινθίας, όπου ήδη λειτουργεί «Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο», προχώρησαν Πέτρος Τατούλης και Δημήτρης Βίτσας κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ χθες το πρωί.
Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Στεφανόπουλος και η διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου, καθώς και, έπειτα από πρόσκληση του Πέτρου Τατούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ιωάννης Μπουντρούκας και ο πρόεδρος του ΣΕ.ΒΙ.ΠΕ.Τ., Γεώργιος Καραγιάννης.
Ο κ. Βίτσας ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι βάσει της πρόσκλησης του ΥΠΕΘΑ για την Πελοπόννησο, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες, επιλέχθηκαν χώροι οι οποίοι ελέγχθηκαν για την καταλληλότητά τους να φιλοξενήσουν για διάρκεια 4-6 μηνών 500-600 πρόσφυγες και σε καμία περίπτωση μεγαλύτερα νούμερα που έχουν ακουστεί.
Απαντώντας δε στις ανησυχίες των φορέων της Αρκαδίας για την καταλληλότητα του χώρου που έχει επιλεγεί στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε από κοινού με τον Πέτρο Τατούλη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο εγγυητής της διττής συμφωνίας που αφορά στον αριθμό των προσφύγων και τον αποκλεισμό των ΜΚΟ από τη διαδικασία, και ότι το υπουργείο Άμυνας φέρει την ευθύνη για την τελική επιλογή του χώρου φιλοξενίας στη βάση των προδιαγραφών που θέτει.
Ωστόσο, έδωσε χρόνο μέχρι τη Δευτέρα 6/6 για αντιπροτάσεις από τους φορείς της Αρκαδίας (Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο, ΣΕΒΙΠΕΤ) σχετικά με άλλους χώρους φιλοξενίας, που και αυτοί όμως θα ελεγχθούν για την καταλληλότητά τους βάσει των προδιαγραφών.

***  Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας από χθες ...μιλά και γαλλικά 
Σύνδεση με Λυών και Παρίσι από χθες 
Η πρώτη πτήση της Aegean από τη Λυών έφτασε χθες στις 2.30 μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», μεταφέροντας 88 επιβάτες και εγκαινιάζοντας την απευθείας αεροπορική σύνδεση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την ανωτέρω γαλλική πόλη. Το βράδυ (στις 10.40) ήταν προγραμματισμένη η πρώτη για φέτος απευθείας πτήση από το Παρίσι, μεταφέροντας 78 επιβάτες.
Κάθε Τρίτη, και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιείται η απευθείας πτήση Λυών -Καλαμάτα και μέχρι 27 Σεπτεμβρίου η πτήση Παρίσι-Καλαμάτα.
Οι δε Γάλλοι τουρίστες έτυχαν θερμής υποδοχής στο διεθνές αεροδρόμιο από εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι τους προσέφεραν πληροφοριακό υλικό.
Οι δύο χθεσινές αφίξεις είναι μία ακόμα σοβαρή ένδειξη ότι αυτή η χρονιά θα είναι, ίσως, η καλύτερη της τελευταίας τριετίας για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, οι κρατήσεις είναι ήδη πάρα πολλές στα περισσότερα ξενοδοχεία. «Όταν βλέπουμε από μία χώρα να έρχονται στην πόλη μας 10.000 τουρίστες (σ.σ. Βρετανοί), σκεφθείτε και τους τουρίστες που μας επισκέπτονται από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Θα έχουμε Σκανδιναβούς, Ιταλούς, Γάλλους και Έλληνες που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, με τη δυνατότητα να μπορούν να επισκεφθούν και άλλα μέρη που βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αύξηση τουλάχιστον 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά», σημειώνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου.  Α.Π.

*** Διακοπή νερού σε Καλαμάτα και Δυτική Μάνη λόγω εργασιών 
Σε διακοπή νερού θα προβεί σήμερα Τετάρτη  από τις 11.00 το βράδυ έως τις 6.00 αύριο το πρωί ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας Μεσσήνης & Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες παράκαμψης του κεντρικού αγωγού Φ600.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν από την κατασκευαστική εταιρεία Μορέας Α.Ε, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο, στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού δρόμου στην περιοχή Λεΐκων.
Επειδή η διακοπή του νερού θα είναι γενική και θα επηρεάσει τις περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης που υδρεύονται από τον αγωγό, καλό θα είναι οι καταναλωτές να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις ποσότητες νερού που χρειάζονται για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.
Σε περίπτωση που οι εργασίες περατωθούν νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο, θα αποκατασταθεί γρηγορότερα η υδροδότηση των καταναλωτών. 

*** Ο καιρός σήμερα  Πέμπτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα  Πέμπτη 2/6/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.7 (Πολύ Υψηλός).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Σε κλοιό πιέσεων η αγορά ελαιόλαδου
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, για την Ισπανία ο συνδυασμός των ικανοποιητικών βροχοπτώσεων με τα αποθέματα (886.000 τόνοι την 30ή Απριλίου) είναι λογικό να ασκεί ελαφρές πιέσεις στις τιμές του ελαιολάδου, που διαμορφώνονται στα 3,10 ευρώ/κιλό για τα αρμπεκίνα, σε 2,90 για τα κοινά έξτρα και σε 2,65 ευρώ/κιλό για το λαμπάντε 1°.
Υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά πόσο καθοριστικός και πόσο ευαίσθητος έχει γίνει ειδικά στην Ελλάδα ο παράγων «ποιότητα», οι τιμές των έξτρα παρθένων τις τελευταίες μέρες κλιμακώνονται σε ένα εύρος από τα 3,10 ευρώ/κιλό έως και τα 3,20 ερώ/κιλό, (τιμή βυτίου ex-factory), με το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται να είναι περιορισμένο. Επίσης, για τα βιομηχανικά βάσης 5° η τιμή είναι στα 2,35 - 2,40 ευρώ/κιλό.
Όσοι έχουν λάδια στις αποθήκες τους (έμποροι, ελαιοτριβείς, συνεταιρισμοί, παραγωγοί), δείχνουν διχασμένοι μεταξύ της απόφασης να ρισκάρουν κρατώντας τα και αναμένοντας να επαναληφθεί η περσινή καλοκαιρινή άνοδος και μιας πιο ρεαλιστικής προσέγγισης, του «πούλα και μετάνιωνε». Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι η αγορά είχε «στεγνώσει», καθώς η ισπανική μαζί με την ιταλική παραγωγή με δυσκολία έφθαναν τους 900.000 τόνους. Για αυτό και οι τιμές στην Ελλάδα εκτοξεύτηκαν έως και τα 4,2 ευρώ/κιλό τον Αύγουστο του 2015.
Αντίθετα, φέτος Ισπανία και Ιταλία αθροίζουν 1,8 εκ. τόνους, δηλαδή τη διπλάσια παραγωγή σε σύγκριση με πέρυσι. Έτσι, το σενάριο της καλοκαιρινής ανόδου απομακρύνεται. Απομακρύνεται, εκτός αν συμβεί κάποιο απρόοπτο, γιατί πάντοτε με τη Φύση, και μάλιστα έτσι όπως «βιάζεται» από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για τους επόμενους κρίσιμους μήνες μέχρι να παραχθούν τα φρέσκα ελαιόλαδα της περιόδου 2016/17. Σήμερα πρέπει να υπάρχουν στην Ελλάδα ποσότητες προς πώληση περί τους 35-40.000 τόνους συν ένα λογικό μεταφερόμενο απόθεμα των 15-20.000 τόνων για την επόμενη χρονιά.
Εδώ φαίνεται η εγκληματική άγνοια (;), αδιαφορία (;), ιδιοτέλεια στο κυνήγι της υψηλής κυκλοφορίας (;), όσων είχαν προαναγγείλει νέα απογείωση τιμών που θα «σπάσουν τα ταβάνια», και που "έχτιζαν βάση" στα 3,30 προβλέποντας άνοδο, ενώ τώρα ξαφνικά (;) "πάγωσαν τα χαμόγελα". Δηλαδή, πέρασαν τους αναγνώστες στο σκωτσέζικο ντους, από το καυτό στο παγωμένο.
Όσοι, λοιπόν, έχουν λάδια στις αποθήκες τους, θα πρέπει να σταθμίζουν τα πραγματικά δεδομένα και να αποφασίζουν με σύνεση. Η εμπειρία έχει δείξει ότι ούτε η υπεραισιοδοξία ούτε ο πανικός υπήρξαν καλοί σύμβουλοι στις εποχές των διλημμάτων.
Τέλος, αξίζει να προσθέσουμε ορισμένες επιπλέον ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς. Πρώτον, τα κατ’ επιταγήν των μνημονίων μέτρα των αλλεπάλληλων φορολογικών, ασφαλιστικών και άλλων επιβαρύνσεων οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, καθώς ενισχύουν την παραοικονομία.
Ολοένα και περισσότεροι ελαιοπαραγωγοί προτιμούν να πουλήσουν το λάδι τους έστω και 0,40 ευρώ/κιλό φθηνότερο, αρκεί να αποφύγουν την επίσημη δήλωση και φορολόγησή τους.
Δεύτερον, από το μέτωπο των εταιρειών τυποποίησης αναφέρεται μείωση των πωλήσεων κατά 20% περίπου, με τις ποσότητες που εμφιαλώνονται να έχουν πέσει κάτω των 30.000 τόνων.
   *Βασίλης Ζαμπούνης, olivenews.gr, με πληροφορίες και επικαιροποίηση από την ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ

*** Ανάδοχος για το έργο της ανάπλασης της όχθης του ποταμού Άρι 
Έκπτωση άνω του 50% και συμμετοχή 16 εργοληπτών
 Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας συζητήθηκε και το θέμα των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου».
Για το έργο αυτό, προϋπολογισμού 378.425 ευρώ, με πόρους από δάνειο που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προσωρινή μειοδότρια ανακηρύχθηκε η εταιρεία Alpha Delta Constructions ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 52,03%, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν 16 εργολήπτες.
Η περιοχή της παρέμβασης είναι η λωρίδα γης που βρίσκεται μεταξύ της κοίτης του ποταμού Άρι και του εφαπτόμενου σε αυτόν δρόμου. Διαμορφώνεται μία διαδρομή μήκους 900 μέτρων για αναψυχή και εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος, που αρχίζει από τη γέφυρα του ποταμού στις εκβολές του και καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων.
Όλες οι παρεμβάσεις που προτείνονται είναι ήπιου χαρακτήρα και δε θα ενοχλήσουν στο ελάχιστο το φυσικό περιβάλλον του ποταμού. Η διαδρομή κατασκευάζεται παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο, δημιουργώντας σε μερικά σημεία ένα είδος εξώστη πάνω από τη φυσική διαμόρφωση των πρανών της όχθης.
Παράλληλα, στη διαδρομή κατασκευάζεται ένα χωμάτινο μονοπάτι, που απομακρύνεται από τη διαδρομή του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, αφήνοντας κενά τα οποία θα καλυφθούν με φύτευση. Η διαδρομή του μονοπατιού ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους, κάνοντας την επικοινωνία με το ποτάμι άμεση.
Στα σημεία της διαδρομής όπου προκύπτουν υψομετρικές διαφορές, θα τοποθετούνται κιγκλιδώματα για την προστασία των χρηστών και η συνέχεια της διαδρομής θα γίνεται με ήπιες κλίσεις. Για τη συγκράτηση του εδάφους που γειτνιάζει με την κοίτη του ποταμού και είναι αρκετά χαλαρό, θα χρησιμοποιηθούν κορμοί δέντρων, οι οποίοι θα πακτωθούν στο έδαφος.
Κατασκευάζονται αρχικά ένας πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος πλάτους 2 μέτρων και μήκους 620 μέτρων και στη συνέχεια ένας πεζόδρομος πλάτους 1,60 μέτρων με μήκος 260 μέτρα, από χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο τύπου κουρασάν, παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο.
Επίσης, κατασκευάζεται ένα παραποτάμιο μονοπάτι πλάτους ενός μέτρου και μήκους 130 μέτρων, με διαμόρφωση δαπέδου από στουρνάρι, που εγκιβωτίζεται από κορμούς δέντρων, οι οποίοι τοποθετούνται παράλληλα προς το έδαφος και σταθεροποιούνται με ζώνη σκυροδέματος. Το μονοπάτι διαμορφώνεται παράλληλα με τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, πλησιάζοντας όμως στην κοίτη του ποταμού σε δύο σημεία όπου το φυσικό ανάγλυφο της όχθης του επιτρέπει.
Προβλέπεται, ακόμη, η κατασκευή μιας μικρής ξύλινης γέφυρας μήκους 25 μέτρων και πλάτους 1,60 μέτρων για τη συνέχεια της διαδρομής στο σημείο που αυτή συναντά τον αρχαιολογικό χώρο, το οποίο αποτελεί και το δυσμενέστερο σημείο διαθέσιμης σε εύρος λωρίδας γης.

***  Ο Γιώργος Τζουμάκης στην Ολυμπιάδα Φυσικής 
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο Γιώργος Ιωάν. Τζουμάκης, που κατετάγη τρίτος στην Ελλάδα, στη β΄ φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» 2016 και αποτελεί ένα από τα 5 μέλη της ελληνικής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, στη Ζυρίχη, μεταξύ 11 και 17 Ιουλίου.
Ο Π. Νίκας συνεχάρη τον Γ. Τζουμάκη για την επιτυχία του να συγκαταλεχθεί μεταξύ των μελών της ελληνικής εθνικής ομάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, τονίζοντας ότι αποτελεί τιμή για την Καλαμάτα να εκπροσωπείται από ένα παιδί της σε αυτό το σπουδαίο θεσμό.  Επίσης, του ευχήθηκε καλή επιτυχία σε προσωπικό επίπεδο και τον προέτρεψε να διαλέξει όποιο γνωστικό αντικείμενο τον ευχαριστεί.   Α.Π. 

***  Νταλίκα ανετράπη στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, νεκρός ο οδηγός 
Τραγικό θάνατο βρήκε ο οδηγός της νταλίκας, η οποία ανετράπη και άρπαξε φωτιά στις 2:30 τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του κόμβου της Σούρπης, με κατεύθυνση προς Αθήνα.
Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, ο άτυχος οδηγός, εντοπίστηκε απανθρακωμένος, ενώ χρειάστηκε ειδικός γερανός, ώστε να “σηκωθεί” η καμπίνα του οδηγού.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νταλίκα μετέφερε μπύρες και για άγνωστη αιτία στο ύψος του κόμβου της Σούρπης, ανετράπη και πλάγιασε από την πλευρά του οδηγού παίρνοντας φωτιά.
Στο μεταξύ, παραμένει κλειστή η εθνική οδός και η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία στο ύψος του κόμβου του Αλμυρού.  enikos.gr  φώτο αρχείου

*** Τα κουνούπια «έπνιξαν» το Ασπρόχωμα
«Σε τι ωφελεί ο ποδηλατόδρομος στον ποταμό Άρι, που εξήγγειλε ο δήμαρχος, αφού μετά το απόγευμα όσοι θα τον χρησιμοποιούν δε θα βλέπουν πού πηγαίνουν από τα κουνούπια;», μας σχολίασε χθες φίλος που διαμένει στην περιοχή.
Τα ίδια παράπονα - και χειρότερα μάλιστα- για την κατάσταση που επικρατεί, μας είχε κάνει πρόσφατα άλλος κάτοικος της περιοχής.
Αποφασίσαμε να ψάξουμε το θέμα λίγο περισσότερο. Κι έτσι μάθαμε ότι μόλις τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκε ανάδοχος για το έργο, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μάλιστα, έγκαιρα είχε αναφέρει ότι «έπειτα από εκτίμηση του συνόλου των στοιχείων και της ανάγκης της  καταπολέμησης των κουνουπιών, για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της Οικονομίας της περιοχής, αποφάσισε την υλοποίηση του έργου με θέμα “Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος  Δήμων  των Περιφερειακών  Ενοτήτων  Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας” για τη διετία 2016-2017, βασισμένο σε συνδυασμό μέτρων και ενεργειών, που έχουν αντικειμενικούς σκοπούς: Την προφύλαξη του πληθυσμού από τον κίνδυνο ασθενειών των οποίων φορείς είναι έντομα διαβιβαστές (Ελονοσία, ιός Δυτικού Νείλου κ.ά.). Την περιστολή του παράγοντα όχλησης. Τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν τα επόμενα έτη».
Όλα αυτά τα σημαντικά θα πρέπει να υλοποιηθούν και έγκαιρα. Κι αυτό, γιατί η εμφάνιση κατά τα τελευταία χρόνια αυξημένων περιστατικών μετάδοσης ιού του Δυτικού Νείλου και ελονοσίας σε αρκετές περιοχές της χώρας καταδεικνύει την ανάγκη οργάνωσης και έγκαιρης εφαρμογής ολοκληρωμένων προγραμμάτων αντιμετώπισης των εντόμων αυτών.
Για την επιτυχία οποιουδήποτε προγράμματος αντιμετώπισης κουνουπιών σε μια περιοχή έχει μεγάλη σημασία η σωστή, έγκαιρη και η από κοινού οργάνωσή του από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Περιφέρειες), οι οποίοι έχουν και την ευθύνη της πραγματοποίησής του, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους.
Έτσι, μια κωνωποκτονία για να έχει επιτυχία θα πρέπει να ξεκινήσει μέχρι τον Απρίλιο, διαφορετικά το… πουλάκι πέταξε. Φτάσαμε στον Ιούνιο για να βρούμε εργολάβο. Ευχόμαστε να μην υπάρξει κανένα παρατράγουδο και η καθυστέρηση να είναι ένα απλό δείγμα δυσλειτουργίας της Περιφέρειας.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Περίεργες απουσίες και αποφάσεις για το λιμάνι της Καλαμάτας
Ζητείται η κατάργηση τελωνειακού περιβόλου άνω των 5 στρεμμάτων
 Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υποστηρίζει συχνά- πυκνά για να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα ύπαρξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ότι δεν είναι δυνατό μια παραθαλάσσια πόλη να έχει δύο κέντρα εξουσίας: τη Δημοτική Αρχή και τους «δημάρχους της παραλίας", όπως αποκαλούσε τους προέδρους των Λιμενικών Ταμείων.
Υπονοούσε, δε, ότι με το καθεστώς αυτό το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η ανεξέλεγκτη λειτουργία και διαχείριση του λιμανιού της Καλαμάτας.
Το προηγούμενο διάστημα γράφαμε για τα όσα συμβαίνουν στο λιμάνι σήμερα υπό τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αποφάσεις χωρίς καμία διαβούλευση, καταπάτηση νόμων του κράτους, αλλά και σιωπή.
Ας δούμε ένα ακόμα παράδειγμα. Στη συνεδρίαση που έγινε στις 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου εισηγείται το θέμα της λήψης απόφασης για τροποποίηση ορίων περιβόλου του Τελωνείου Καλαμάτας στο λιμάνι. Από τα επτά μέλη, απουσιάζει ο λιμενάρχης Παναγιώτης Μποτίνης, ο οποίος, μάλιστα, όλως περιέργως, δεν έχει φροντίσει και για τον αντικαταστάτη του!
Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου, "είναι ανάγκη να τροποποιήσουμε τον Τελωνειακό Περίβολο του Τελωνείου Καλαμάτας στο λιμάνι και να αποχαρακτηρίσουμε χώρο 5.157,51 τετραγωνικών μέτρων (!), ώστε να γίνει πλήρης εφαρμογή του Κώδικα ISPS και για τη δημιουργία ασφαλούς τελωνειακού περίβολου, με κάμερες, περιφράξεις, ασφάλεια κ.λπ.
Προτείνω να προχωρήσουμε σε λήψη απόφασης για την αναφερόμενη τροποποίηση και να ζητήσουμε από το διευθυντή του Τελωνείου να ενεργήσει τα δέοντα για την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται για τον αποχαρακτηρισμό του χώρου».
Το Διοικητικό Συμβούλιο, έπειτα από συζήτηση, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση (σ.σ. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη με τη νέα περίφραξη ο τελωνειακός περίβολος έχει μειωθεί, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση).
Και καλά τα μέλη της πλειοψηφίας. Ό,τι και να τους έλεγαν, θα το ενέκριναν. Τα δύο μέλη της μειοψηφίας ήξεραν τι ψήφισαν; Δε γνώριζαν ότι με την πρόταση επί της ουσίας καταργείται ο χώρος για την εκφόρτωση επικίνδυνων και χύδην φορτίων; Σε περίπτωση που ένα πλοίο της Πολεμικής Αεροπορίας θέλει να ξεφορτώσει και άλλο στρατιωτικό υλικό, πού θα το κάνει, αν ισχύσει η πρόταση, δεδομένου ότι στην απέναντι πλευρά του λιμανιού το κομμάτι είναι ήδη κατειλημμένο;
Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το έγγραφο του διευθυντή του Τελωνείου, Ιωάννη Κάβουρα, προς το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο και το Σύλλογο Ναυτικών Πρακτόρων, για τη σχετική διαβούλευση: «Σας διαβιβάζουμε αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας με το οποίο ζητείται ο αποχαρακτηρισμός συγκεκριμένου τελωνειακού περιβόλου, χωρίς να αναφέρεται ο λόγος και παρακαλούμε όπως έχουμε τις απόψεις σας εγγράφως».
Μετά τη διαβούλευση, ο διευθυντής του Τελωνείου θα γνωμοδοτήσει και η απόφαση θα ληφθεί από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Πεζοπορία με τον Ορειβατικό στο φαράγγι του Νέδοντα την Κυριακή 
Η πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα αποτελεί μια διαδρομή που εντάσσεται σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Οι λόγοι είναι παραπάνω από προφανείς.
Όπως εξηγούν από το Σύλλογο: «Πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας, έχει δύο ακόμη στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα, τη μεγαλύτερη πόλη του νομού, και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που χτίστηκαν μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Κι αν κάποιος επισκεφτεί τα φράγματα την κατάλληλη εποχή (χειμώνας – άνοιξη), θα αντικρίσει τους πιο ωραίους καταρράκτες μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμάτας».
Η συνάντηση για την πεζοπορία στο Νέδοντα θα γίνει το πρωί στα γραφεία του συλλόγου (Ανατολικό Κέντρο, νότια την Τέντας).
Αναχώρηση στις 8.00.
Βαθμός δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας 3-4.
Έναρξη πορείας: βόρεια της αγοράς, τερματισμός: στη συνάντηση με το Καρβελιώτικο ρέμα.
Μετά το τέλος της πορείας οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα τελεστεί θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει γλέντι με φαγητό και παραδοσιακή ορχήστρα.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ 2721097733) και στο τηλ. 6976830694.

***  Τσιγγάνα έκλεψε πορτοφόλι από κατάστημα στην Αριστομένους
Το πορτοφόλι μιας γυναίκας από κατάστημα στην Αριστομένους έκλεψε μια 45χρονη τσιγγάνα χθες το μεσημέρι, εκμεταλλευόμενη την απασχόληση του θύματος.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας, ωστόσο, κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να συλλάβουν την τσιγγάνα και να βρουν πάνω της το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε 20 ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Τα έγγραφα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Η αγωνιστική Τρίτη (31/5/2016)
Πτήση στα... αστέρια για τον ΠΑΟΚ, κράτησε στο 1-1 τον ΠΑΟ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός  1-1
Ο Πανιώνιος πήρε νίκη γοήτρου απέναντι στην ΑΕΚ
Πανιώνιος-ΑΕΚ  1-0

***  Γιαννακόπουλος: «Αυτό ήταν κλωτσιά στα @...@»
Ανέλαβε την ευθύνη
Γιαννακόπουλος: «Αυτό ήταν κλωτσιά στα @...@»
Πλήρη ευθύνη για την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από τον Ολυμπιακό, πήρε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με γραπτή του δήλωση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει, αναλαμβάνει την ευθύνη για την λάθος επιλογή του Σάσα Τζόρτζεβιτς ως προπονητή της ομάδας, άλλα και γιατί άφησε την ομάδα «απροστάτευτη στις ορέξεις των κομάντο-διαιτητών».
Τέλος τονίζει ότι ότι αυτό δεν ήταν «απλά γροθιά στο στομάχι αλλά κλωτσιά στα α@@@@@α», ενώ καθιστά σαφές πως ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει δυνατός.
Αναλυτικά: «Την επιτυχία όλοι θέλουν να την καρπωθούν ή να την εκμεταλλευτούν.
Η αποτυχία από την άλλη, είναι μοναχική.
Ως ιδιοκτήτης αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την απώλεια των βασικών στόχων μας.
Αυτό έγινε για δύο λόγους:
1. Κάναμε λάθος επιλογή στο θέμα του προπονητή, που κακώς δεν διορθώθηκε νωρίτερα. Εάν το είχαμε διορθώσει πιο νωρίς, πιθανόν να είχαμε διαφορετική κατάληξη και στην Ευρώπη αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
2. Δεν περίμενα ότι ο Ολυμπιακός είχε δουλέψει τόσο πολύ στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να αφήσω την ομάδα απροστάτευτη στις ορέξεις των κομάντο-διαιτητών. Πλέον μου έγινε μάθημα.
Το χθεσινό ήταν όχι απλά γροθιά στο στομάχι αλλά κλωτσιά στα α@@@@@α.
Οι δυνατοί όμως έχουμε μάθει να σηκωνόμαστε και να πολεμάμε.
Αυτό θα κάνουμε».

Newsroom ΔΟΛ
 
***  Φιλικά με Γάνδη και Λόκερεν για τον Ολυμπιακό
Στα πλαίσια της προετοιμασίαςΦιλικά με Γάνδη και Λόκερεν για τον Ολυμπιακό
~
  Την Γάνδη και την Λόκερεν θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε δύο φιλικές αναμετρήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας χρονιάς.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τους Βέλγους, οι «ερυθρόλευκοι» θ' αντιμετωπίσουν την Γάνδη στις 8 Ιουλίου στην «Ghelamco Arena», ενώ στις 15 του μήνα θα αναμετρηθεί με την Λόκερεν επίσης στο Βέλγιο.
Υπενθυμίζεται ότι η προετοιμασία του Ολυμπιακού αρχίζει στις 21 Ιουνίου από την Αυστρία και το προπονητικό κέντρο του Λάγκενφελντ. Εκεί η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες προετοιμασίας. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


***  Πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ, ημερομηνίες Champions League και Europa
Πότε παίζουν οι ομάδες μαςΠιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ, ημερομηνίες Champions League και Europa
~  Στο γκρουπ των «αδύναμων» για τον 3ο προκριματικό του Champions League θα τοποθετηθεί ο ΠΑΟΚ και εφόσον προκριθεί, για τα play off που οδηγούν στους ομίλους. Η κλήρωση θα γίνει στις 15 Ιουλίου στη Νιόν, με τους αγώνες να γίνονται στις 26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου.
Εάν προκριθεί στα play off τότε η κλήρωση θα γίνει στις 5 Αυγούστου και οι αναμετρήσεις στις 16/17 και 23/24 Αυγούστου. Οι ίδιες ημερομηνίες ισχύουν και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι επικεφαλής του γκρουπ των ισχυρών στους προκριματικούς των πρωταθλητών.
Μόνο οι «ερυθρόλευκοι» και η τσεχική Βικτόρια Πλζεν μετέχουν απευθείας στον 3ο προκριματικό κι αυτό σημαίνει ότι οι δέκα υποψήφιοι αντίπαλοί τους θα προκύψουν από τους αγώνες του 2ου προκριματικού που ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου.
Ωστόσο, πέντε ημέρες νωρίτερα θα έχει γίνει η κλήρωση κι έτσι θα γνωρίζουμε ο ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει η αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας. Στους μη-πρωταθλητές, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Αναλυτικά:
3ος Προκριματικός
 ΙΣΧΥΡΟΙ
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
ΑΔΥΝΑΜΟΙ
ΠΑΟΚ

Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)
Μονακό (Γαλλία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Ροστόφ (Ρωσία)
Play Off
ΙΣΧΥΡΟΙ

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)*
Αγιαξ (Ολλανδία)*
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Ρόμα (Ιταλία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο) *
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)*
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) *
 * Οι ομάδες που προέρχονται από τον 3ο προκριματικό. Επελέγησαν εκείνες που έχουν τον υψηλότερο συντελεστή στην κατάταξη της UEFA.
Οι ημερομηνίες για τις ελληνικές ομάδες στην ΕυρώπηΜαζί ξεκινούν τέσσερις από τις πέντε ελληνικές ομάδες τις υποχρεώσεις τους στα κύπελλα Ευρώπης, την σεζόν 2016/2017. Ο μοναδικός... άτυχος είναι ο Πανιώνιος, όπως συμβαίνει πάντα με την ομάδα που κατατάσσεται τελευταία στα play off. Οι «Κυανέρυθροι» ξεκινούν στις 14 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις εκπρόσωποι της Super League την τελευταία εβδομάδα του ίδιου μήνα.
Αναλυτικά:
--ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (3ος προκριματικός Champions League - "Μονοπάτι" πρωταθλητών)--
Ισχυρός στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου. Πρώτος αγώνας 26 ή 27 Ιουλίου, ρεβάνς 2 ή 3 Αυγούστου.
--ΠΑΟΚ (3ος προκριματικός Champions League - "Μονοπάτι" μη πρωταθλητών)--
Αδύναμος στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου. Πρώτος αγώνας 26 ή 27 Ιουλίου, ρεβάνς 2 ή 3 Αυγούστου.
--ΑΕΚ (3ος προκριματικός Europa League): Αδύναμη στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου--
Πρώτος αγώνας 28 Ιουλίου, ρεβάνς 4 Αυγούστου.
--ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (3ος προκριματικός Europa League)--
Ισχυρός στην κλήρωση της 15ης Ιουλίου. Πρώτος αγώνας 28 Ιουλίου, ρεβάνς 4 Αυγούστου.
--ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (2ος προκριματικός Europa League)--
Ισχυρός στην κλήρωση της 20ης Ιουνίου. Πρώτος αγώνας 14, ρεβάνς 21 Ιουνίου
* Η κλήρωση για τα play off αμφότερων των διοργανώσεων θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου και οι αγώνες το τριήμερο 16-17-18 και 23-24-25 Αυγούστου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ***  «Πόλεμος» Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με φόντο την ΕΠΟ
Αφορμή πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου«Πόλεμος» Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με φόντο την ΕΠΟ
~  Η ποδοσφαιρική σεζόν μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά όπως φαίνεται ακολουθεί ένα ιδιαίτερα «θερμό» καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί με αφορμή μια πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου, εν όψει της νέας σεζόν (και τις εκλογές της ΕΠΟ), Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, δείχνουν να ετοιμάζονται για «πόλεμο».
Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ολυμπιακός επιτέθηκε κατά της... συμμαχίας των δύο «Δικεφάλων» με τους Θεσσαλονικείς και την «Ένωση» να απαντούν με σκληρές εκφράσεις, όλοι μέσω διαρροών τους. 
Αρχικά, η πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, να «καθίσουν» στο ίδιο τραπέζι οι τέσσερις μεγάλοι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφερε την αντίδραση του Ολυμπιακού, ο οποίος αρνείται κάθε επαφή, κάνοντας λόγο για σχέσεις Μελισσανίδη και Σαββίδη με το οργανωμένο έγκλημα.
Ο 1ος γύρος...
Αναλυτικά, η θέση του Ολυμπιακός:
«Αναφορικά με τις προτάσεις για ενδεχόμενη συνάντηση των 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου την οποία πρότειναν εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών ενώσεων, η απάντηση του κ. Μαρινάκη είναι ξεκάθαρα αρνητική. Μια τέτοια συνάντηση δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί αφού ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει αποδειχθεί η έμμεση αλλά και η άμεση σχέση των κυρίων Μελισσανίδη και Σαββίδη με το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο στην Ελλάδα και το εξωτερικό».
Η πλευρά του ΠΑΟΚ, τόνισε πως:
«Όλα αυτά τα ενδεχόμενα μπορούν να συζητηθούν όταν αρθούν οι περιοριστικοί όροι του κ. Μαρινάκη που πλέον δείχνει να κατανοεί και τον όρο εγκληματική οργάνωση. Φυσικά με τόσες κακουργηματικές κατηγορίες στην πλάτη του, μάλλον το τελευταίο που προλαβαίνει να τον απασχολήσει είναι η αυτογνωσία».
Η θέση της ΑΕΚ:Σκληρή ήταν και η απάντηση της ΑΕΚ στη διαρροή του Ολυμπιακού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο τίτλος του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης έχει απονεμηθεί στους «ερυθρόλευκους» με πάσα επισημότητα από την ελληνική δικαιοσύνη».
Αναλυτικά: «Κατανοούμε την ακραία τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Και αυτό το γνωρίζει ο ίδιος περισσότερο από τον καθένα. Με συνέπεια να μην έχει τον έλεγχο των όσων δημόσια υπογράφει. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Ο άνθρωπος, πέφτοντας στον κόσμο των… παραισθήσεων, φαντασιώνεται αντιστροφή ρόλων και πράγματα τα οποία θα ήθελε να συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Θα προσπαθήσουμε απλώς να του θυμίσουμε ότι ο τίτλος του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης του έχει απονεμηθεί με πάσα επισημότητα από την ελληνική δικαιοσύνη».
Και ο 2ος γύρος...
Το βράδυ, πάντως, υπήρξε και δεύτερος «γύρος» στη μάχη με ακόμα πιο σκληρές εκφράσεις και κατηγορίες. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» αποκάλεσαν τους «ισχυρούς» άνδρες των δύο «Δικεφάλων» ειρωνικά ως εξυγιαντές και τους κατηγορούν για κακουργηματικές πράξεις.
Η 2η «θέση» της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Σε αντίθεση με τις παραισθήσεις του πρώην τροφίμου των φυλακών κ. Μελισσανίδη εμείς αντιπαραβάλλουμε την αλήθεια και την εικόνα. Τις φωτογραφίες και τα βίντεο του τελικού στο ΟΑΚΑ.
Ας απαντήσει λοιπόν ο “εξυγιαντής” και τζάμπα σωτήρας στο φίλαθλο κοινό της χώρας, ποιοί ήταν αυτοί που τον συνόδευαν στον τελικό του Κυπέλλου στα επίσημα του ΟΑΚΑ και πόσες δεκάδες χρόνια φυλακή είχαν ο καθένας;
Ακόμα περιμένουμε την Πολιτεία, τον κ. Κοντονή και την ΕΛ.ΑΣ. να ασχοληθεί με την εισβολή των “ποινικών” και των εγκληματιών στο ποδόσφαιρο υπο την καθοδήγηση του στενού τους φίλου κ. Μελισσανίδη.
Όσο για τους ευαίσθητους “εξυγιαντές” του βορρά που μετρούν... κακουργηματικές πράξεις, ακόμα περιμένουμε να πάρουν θέση για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη στην οποία συμμετείχε υπάλληλος και στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αλήθεια, όλοι αυτοί οι Αρμένιοι και Γεωργιανοί που τους έδινε εντολές, ποιο οικονομικό όφελος είχαν να καίνε τα αυτοκίνητα και τα σπίτια του ατζέντη του Κάτσε ώστε να υπογράψει στον ΠΑΟΚ το συμβόλαιο του με τους όρους που ήθελε ο κ. Σαββίδης;
Πώς τους έχει διαφύγει μια ολόκληρη εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας προσελάμβαναν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως ανταμοιβή για πράξεις όπως η πυρπόληση του αυτοκινήτου του προπονητή της Ξάνθης Λουτσέσκου μετά το ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0;».
Η 2η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έμεινε με «σταυρωμένα» χέρια στη δεύτερη καυστική θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις βαριές κατηγορίες για τον Ιβάν Σαββίδη. Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν ξανά στην αντεπίθεση και απάντησαν σε ανάλογο τόνο:
«Το να γίνεται κατήγορος ένας κατηγορούμενος για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται εκτός φυλακής με εγγύηση και περιοριστικούς όρους είναι γραφικό. Αντιλαμβανόμαστε την παραφροσύνη του, τώρα που γκρεμίζεται το έκτρωμα που δημιούργησε αυτός και η οργάνωσή του. Του ευχόμαστε ταχεία ψυχική ανάρρωση γιατί προφανώς νοσεί».
Η νέα τοποθέτηση της ΑΕΚ:
«Το είπαμε και νωρίτερα! Η κατάσταση είναι παραισθησιογόνα και είναι κρίμα να ασχολούμαστε».
Newsroom ΔΟΛ



Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4766 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2995 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2982  video. -                 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 743   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                
  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

  ***  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~
 Video :.....   από οδοιπορικό γύρου -βόλτας της  καταπράσινης Κεφαλονιάς:
 1 ~* ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ διαδρομή 28/05/2016 :
 https://youtu.be/e8k4ZW7kG4o .-
~* Τραγουδάει ο Χρίστος Α.  Δαβίλλας εκδρομή Κεφαλονιά 29/05/2016: '
https://youtu.be/GH0RP-YurNY .-
~*ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Τραγουδάει η μικρή μας Λύδια 29/05/2016:
https://youtu.be/U9hmIa9symA .-
~*Κεφαλονιά  28/05/2016  τραγουδάει η μικρή μας Λίδια:
https://youtu.be/R41k5UwfsJU  .-
5 ~*Ανέκδοτο 1  Κεφαλονιά Χ. Α. Δαβίλλα  28/05/2015:
https://youtu.be/EykT0_mcx9c  .- -                                                                                                    
~*Αργοστόλι  γέφυρα  ΝΤΕΜΠΟΣΈΤΟΥ  αφήγηση Σίσης  Σα 28/05/2016:
https://youtu.be/HdvjYCjDjLM   .-                                                                                                   
~*Μελιγαλά Μεσσηνίας   Το παζάρι του Σαββάτου 28/05/2016: https://youtu.be/dwMe1BMSPzc .-
~*Κυλλίνη διαδρομή στο πορθμείο  28/05/2016:
 
https://youtu.be/x0vwW8pJZpQ .-
~*ΚΥΛΛΙΝΗ στο λιμάνι για Κεφαλονιά 28/05/2016:
https://youtu.be/RbwC7j2cfBU 
.
10 -~* Κυλλήνη από πλοίο γραμμής Κεφαλονιά 28/05/2016: 
https://youtu.be/wL0dKtWaqgc .-           
~*Κεφαλονιά  διήμερη εκδρομή 28 ,29/05/2016:
https://youtu.be/fqDYAppH9ic .-
~*Κεφαλονιά Πόρος Σκάλα  από πλοίο φτάνοντας 28/05/2016:
https://youtu.be/yut_Kiy-tAM .-
~ Πόρος Αργοστόλι διαδρομή  ενημέρωση 28/05/2016:
 https://youtu.be/9o0Tp-lspLI .-
 ~ Κεφαλονιά Πόρος στίχοι ποιήμα  28/05/2016:
https://youtu.be/sVgWHfUh5DQ .-
15 ~ΠΟΡΟΣ  Κεφαλονιάς  φτάνοντας με το πλοίο  28/05/2016:
 https://youtu.be/lWiP5M1v2sI .-
~ Κεφαλονιά διαδρομή για Μαρκόπουλο ενημέρωση από κ. Σύση  28/05/2016:
 https://youtu.be/dAeCUYK9KJU .-
~Κεφαλονιά  διαδρομή από Πόρο  αφήγηση  ενημέρωση  29/05/2016 :
https://youtu.be/1EZudjxCG1Q  .-
~Εσπερινός στον Ι Μ  Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά  28/05/2016:
https://youtu.be/s9Hb2Uj6i14 .-
~Ι Μ  Αγίου Ανδρέα Κεφαλονιά αφήγηση ενημέρωση 28/05/2016:
 https://youtu.be/06XVAOH-xcI .-
20 ~*ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  διαδρομή ενημέρωση αφήγηση  ανέκδοτα  28/05/2016 :
 https://youtu.be/qjWZ3toihbM .-
~*Κεφαλονιά διαδρομή Αργοστόλι  28/05/2016 :
 https://youtu.be/fF-w9UBhnl8 .-
~*Κεφαλονιά ενημέρωση για Σπήλαιο Μελισσάνης και καταβόθρες 28/05/2016:
 https://youtu.be/kMOZcITVzsY .-
~Κουρκουμελάτα Καλιγάτα   διαδρομή χωριά Κεφαλονιάς  αφήγηση  28/05/2016:
https://youtu.be/1oLyDpLQGV4 .-
~ Μαρκόπουλο Κεφαλονιά αφήγηση Παναγία Φιδούσα  28/05/2016:
 https://youtu.be/6A1k6HODV0U  .-
25 ~Μαρκόπουλο Παναγία Λαγκουβάρδας ή Φιδιώτισσα Φιδούσα 28/05/2016:
 https://youtu.be/SFBbbxOsEfQ .-
~Παναγία Λαγκουβάρδας στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς 28/05/2016:
 https://youtu.be/3G82_nJN5Jk  .-
~ Παράκληση στη Παναγία Φιδούσα στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς  28/05/2016:
https://youtu.be/IhypK6MbGfo .-
~Κεφαλονιά περιοχή Λάσση 28/05/2016 :
https://youtu.be/9RqiA7rRK3w .-
~* Κεφαλονιά Λιβάτα Βλαχάτα χωριά  29/05/2016 :
 https://youtu.be/TuAztJ5aUEU .-
30 ~*Κεφαλονιά Λάκκος Ιταλικής Μεραρχίας  28/05/2016 :
 https://youtu.be/SyWojrZmNzs  .-
~*Κεφαλονιά Αργοστόλι Ληξούρι 28/05/2016:
 https://youtu.be/BlrmSVLpKkQ .-
~*Κεφαλονιά Αργοστόλι διαδρομή  29/05/2016 :
https://youtu.be/xcLDbNiVOTU .-
~*ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  διαδρομές  28/05/2016:
 https://youtu.be/18XsGn8pn0U .-
~*Κεφαλονιά  Ανέκδοτα  28/05/2016:
https://youtu.be/d7CMKcVGPVo .-
35 ~*Αγία Ευφυμία Κεφαλονιά  29/05/2016:
https://youtu.be/aoUHz98CSig .-
~*Μονή Άγιος Γεράσιμος  ενημέρωση  28/05/2016:
https://youtu.be/mSGl4yKi4p8 .-
37 ~*Ληξούρι από το καραβάκι  2016:
https://youtu.be/QxWcwAFnIvQ .- 
~* Κεφαλονιά  ανέκδοτο Χρ  Α   Δαβίλλα  2016 :
 https://youtu.be/K9kq2fWz-Qw .-
~*Άγιος Γεράσιμος μοναστήρι διαδρομή  28/05/2016:
https://youtu.be/LdKc126tlUQ
40 ~*ΑΙΝΟΣ  Κεφαλονιά βόλτα ενημέρωση  28/05/2016:
https://youtu.be/FAwixtdmNy4 .-
~*Αίνος Κεφαλονιά ανεβαίνοντας για Ι  Μονή  28/05/2016:
 https://youtu.be/D-jE3G2R7n0 .-
~*Αργοστόλι ενημέρωση βόλτα 29/05/2016:

 https://youtu.be/6prBgoFXbIc .-
~*ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κεφαλονιάς από πλοίο   28/05/2016:

 https://youtu.be/jk0qPojGoY0 .
~*ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κεφαλονιάς διαδρομή 29/05/2016:

 https://youtu.be/In7OFb26XQE 
45 ~*Αργοστόλι στη διαδρομή μας στην Κεφαλονιά με ενημέρωση  29/05/2016:

 https://youtu.be/YjzxSkyst1k .-
~*Αφήνοντας το Ληξούρι από το πλοίο29-05-2016:

https://youtu.be/2Unf6Z_c_FE  .-
~*Ι Ν  Αγίου Σπυρίδωνα Αργοστολίου 29/05/2016 Θ  Λειτουργία:

 https://youtu.be/dysPxMTXcLA  .-
~*Κεφαλονιά  ανέκδοτο  2016:

https://youtu.be/dF9WwAuZBCE .-
~*Κεφαλονιά διαδρομή  ενημέρωση  29/05/2016:

 https://youtu.be/ToUXJZIGQ6E .-
50~ Κεφαλονιά διαδρομή ενημέρωση ανέκδοτα  29/05/2016:

https://youtu.be/w7lc9CN8Zl8 .-
 ~*Ληξούρι  Αργοστόλι  με το πλοίο  28/05/2016:

https://youtu.be/yBWV5lJY2pI .-
~*ΛΗΞΟΥΡΙ  διαδρομή  29/05/2016:

https://youtu.be/oMdQtBDrEjc .-
~*Ληξούρι  λιμνοθάλασσα  χελώνες Καρέτα   2016:

https://youtu.be/64QzAu2iPrI .-
~*Ληξούρι διασκέδαση 28/05/2016:

https://youtu.be/9SgbtIruQwE .-
55 ~*Κεφαλονιά  Πόρος Φέρυ μπώτ  φτάνοντας στο λιμάνι 29/05/2016:

https://youtu.be/Pb1BabP5IPs .-
~* ΠΟΡΟΣ από ΣΑΜΗ ερχόμενοι Ι Ν  Αγίας Ευπραξίας 29/05/2016:

https://youtu.be/_CCjniVRFQE .-
~*Πόρος Κεφαλονιάς από πλοίο  29/05/2016:

 https://youtu.be/2R6ft7Cvpp0  .-:
 58 ~*Σάμη  Πόρος  διαδρομή με τραγούδια  29/05/2016:

 https://youtu.be/OnTI_ggMig4 .-  ~*Σάμη επιστροφή με τραγούδι  29/05/2016: 
 https://youtu.be/rcD0whPJmP8 .-
60 ~*Σάμη  Πόρος   διαδρομή  29/05/2016:

https://youtu.be/hI3kOrSr0og .- 
~*Σάμη  Πόρος  με τραγούδια Χ Α Δαβίλλας 29/05/2016:

 https://youtu.be/tD2qV2qmoN8 .-
~*Argostoli αρχαία Κράνη  Αργοστόλι  γέφυρα Ντεμποσέτου 28/05/2016:  

 https://youtu.be/GAQUQ9ShVuE .-
~*Αργοστόλι φεύγοντας  διαδρομή 29/05/2016:

 https://youtu.be/SxGhGaO9y44 .-
~*Αργοστόλι  Άγ  Κωνσταντίνος  διαδρομή γιά Σάμη  ενημέρωση 29/05/2016:

 https://youtu.be/cc64Xp8T808 .-
65~*  Μύρτος για χωριά Καρουσάτα  Ραυτοπουλάτα για Φισκάρδο Κεφαλονιάς  29/05/2016: https://youtu.be/nhFQGg7QfQA .-
   Αγία Ευφημία  από ψηλά στη διαδρομή μας για Φισκάρδο 29/05/ 2016  παλιός δρόμος: https://youtu.be/48BLopn1PkM .-
~ΑΣΣΟΣ  Κεφαλονιάς και παραλία ΜΥΡΤΟΥ 29/05/2016 :

https://youtu.be/2ZGjwiMqKKs .- 
~ Ποταμιονάτα  Κεφαλονιάς διαδρομή χωριού ανέκδοτο 29/05/2016:
https://youtu.be/0yUk7ENs6Ts .-
~Κεφαλονιά διαδρομή χωριά  Ανέκδοτο  29/05/2016 :

 https://youtu.be/weOVVnBSEvY .-
70 ~ Φισκάρδο διαδρομή Άσσος  αγναντεύοντας Ιθάκη Ενημέρωση για Όμηρο κ α   29/05/2016: https://youtu.be/e3PhD9jKRhQ .-
71 ~ Αργοστόλι  Άσσος  Φισκάρδο  διαδρομή 29/05/2016 :

https://youtu.be/HbAXrTw5K8w .-
~ Φισκάρδο διαδρομή Άσσος  αγναντεύοντας Ιθάκη Ενημέρωση για Όμηρο κ α   29/05/2016:
https://youtu.be/to7fN64njJU .-
~*Αγία Ευφημία Σάμη Σπήλαιο Μελισσάνης  29/05/2016:
https://youtu.be/Alq3VPMKh64 .-
~*Φισκάρδο Σάμη Πόρος  διαδρομή  ανέκδοτα  29/05/2016:
 
https://youtu.be/odc-oqLqvTI  .-
75 ~*  Κεφαλονιά διαδρομή τραγουδάει ο μικρός Βασίλης 29/05/2016:

 https://youtu.be/FN65fHBMzpg  .-
~*Διαδρομή Κεφαλονιά τραγούδι μικρός Βασίλης 29/05/2016:
https://youtu.be/OKIcrBMY3Qs .-
~*Κεφαλονιά Τουλιάτα Μαρκουλάτα Βιγλί διαδρομές με τραγούδι Βασιλάκη  29/05/2016:

 https://youtu.be/ji5jxJz-5Qo .-
~*ΦΙΣΚΑΡΔΟ Κεφαλονιάς  29/05/2016 :
 
https://youtu.be/Xtz9cu7uhAE  .-
~*Κονιδαράτα Κεφαλονιάς ανέκδοτα  29/05/2016 :
 
https://youtu.be/n8FLIbQLntA .-
80~*Άσσος   κάστρο  Κεφαλονιά ενημέρωση αφήγηση διαδρομή  29/05/2016:

 https://youtu.be/7zCH9uEb9SE  .-
81 ~*Άσσος  διαδρομή ενημέρωση 29/05/2016  ανέκδοτα Μύρτος:

https://youtu.be/ma_txxuabuo .-  
~*Κεφαλονιά  ανέκδοτο  και διαδρομή  29/05/2016 :
https://youtu.be/TZ-H6tW3eqo  .-
~*Κεφαλονιά  διαδρομές με όμορφα ανέκδοτα  28/05/2016:
https://youtu.be/fJlfETEDE7g  .-
~*Κεφαλονιά  διαδρομή από τα χωριά  28/05/2016:
 https://youtu.be/urmQqL95plE .-
85 ~*Κεφαλονιά  ενημέρωση  διαδρομές  29/05/2016:
 https://youtu.be/ShJF3N_DNnw .-
~*Κεφαλονιά  τραγουδάει ο Βασιλάκης  μας 29/05/2016:
~*Κεφαλονιά διαδρομή και τραγούδι μικρός Βασιλάκης  29/05/2016:
 https://youtu.be/v-cFLIq2Be8  .-
~*Κεφαλονιά όμορφες διαδρομές ενημέρωση ιστορία για Οδυσσέα 28/05/2016:
 https://youtu.be/dcj7yUehels .-
90 ~*Κουρουκλάτα  διαδρομή ανέκδοτα  και  καμπαναριά μετά-σεισμικό Παναγίας  29/05/2016: https://youtu.be/mTWV_0PwR-g .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: