Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016  :
              Φωτογραφίες από το Αρμένιο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρφαρών
 
 
 
 
 
 ~ Από την Θεατρική παράσταση "Φωνάζει ο κλέφτης" την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 , με πολύ μεγάλη επιτυχία των ερασιτεχνών ηθοποιών της ευρύτερης περιοχής των Αρφαρών Μεσσηνίας , παρουσία πλέον των 1000 θεατών που χειροκρότησαν ασταμάτητα την όμορφη παρουσία όλων των παιδιών , εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις θερμές ευχαριστίες των , για την επιτυχή παράσταση !
 
 
 Η θεατρική ομάδα αποτελείτο από : Γιάννη Κοτταρίδη , Κωνσταντίνο Κατσαμπάνη , Γιώτα Βασιλειάδη , Μαρία Μπαρούνη , Βίκυ Μπούρα , Δημήτρης Χριστόπουλος , Γιώργος  Καμαρινόπουλος , Ευρυδίκη Μπίζα , Νίκη Μπούρα , Ηλίας Σακκάς , Ρόη Ξυνού , Παναγιώτης Σουλιμάς , Αθανασία Μωραγιάννη , Αγγελική Μωραγιάννη , Βασίλης Αργυράκης , Παναγιώτης Τσέκος ,  Παναγιώτης Κατσαμπάνης , Δημήτρης Χρονόπουλος , Παναγιώτης Μουτεβελής , Δήμητρα Τουρνά , Ρούλα Τάλα , Εύη Θεόκα , Επίσης Κων/νος Νιάρχος , Παναγιώτης Μωραγιάννης , Σάκης Βανικιώτης , Ζέτα Μπούρα και  Γιάννης Ζαλαχώρης , Γιάννης Πολυχρόνης  , ....
 
 
 
 
 
~ ΟΛΟΚΛΗΡΗ  η  θεατρική παράσταση τμηματικά μέσα από ερασιτεχνικά μας Βίντεο : ΔΕΙΤΕ ΤΑ με τη σειρά της παράστασης , στον προαύλιο χώρο του Αρμενίου Γυμνασίου-Λυκείου Αρφαρών :
1~*ΑΡΦΑΡΑ  Θέατρο  12/08/2016:
https://youtu.be/_Prp8MLUVGo .-
2~*Φωνάζει ο κλέφτης ,  1 Θεατρική  ΑΡΦΑΡΑ  12/08/2016:
 https://youtu.be/RI5-9qLXgPM .-
3~* Φωνάζει ο κλέφτης   2  ΑΡΦΑΡΑ  θέατρο  12/08/2016:
https://youtu.be/wAp-35X40uE .-
4~*Φωνάζει ο κλέφτης    3   Θεατρική  Αρφαρά 12/08/2016:
https://youtu.be/_VvnORfgAiI .-
5~*Φωνάζει ο κλέφτης  4    ΑΡΦΑΡΑ  θέατρο 12/08/2016:
https://youtu.be/VxhMmMTI0H4 .-
6~*ΑΡΦΑΡΑ θεατρική παράσταση , 5  φωνάζει ο κλέφτης    12/08/2016: https://youtu.be/Fjk0XBccfGk .-
7~* Αρφαρά θεατρική Φωνάζει ο κλέφτης 6  12/08/2016:
 https://youtu.be/K86CmQ90rjw  .-
8~* ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΑΦΤΗΣ 7 Αρφαρά θέατρο 12/08/2016:
https://youtu.be/1aV7b1_IB70 .-
9~* Θέατρο  Φωνάζει ο κλέφτης   8 Αρφαρά  12-08-2016:
 https://youtu.be/zWeNUSpYXwk .-
10~* Θέατρο Φωνάζει ο κλέφτης  9 Αρφαρά 12/08/2016:  
 .-https://youtu.be/Oy-a7ixkEL0 .-
11~* Θέατρο Αρφαρά 10  Φωνάζει ο κλέφτης  12/08/2016:
https://youtu.be/sT0_cBhxte0 .-
12~ Θέατρο Αρφαρά 11 Φωνάζει ο κλέφτης 12/08/2016: https://youtu.be/_bJtPY2xB5U .-

*** ΣΧΟΛΙΑ :
~ Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση "φωνάζει ο κλέφτης". Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν τον καθένα ξεχωριστά για την συνεργασία που είχα μαζί τους όλο αυτό το διάστημα, γνωρίζω ότι θυσιασαν τον χρόνο τους για να βγάλουν αυτό το αποτέλεσμα, θεωρώ πως η ανταμοιβή αυτών των κόπων ήρθε από το χειροκρότημα και τα σχόλια αυτού του υπέροχου κοινού. Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο "ταξίδι" που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες περίπου και το οποίο είχε την καλύτερη κατάληξη που θα μπορούσε να του συμβεί. Κώστας Α. Κατσαμπάνης .-
~ Εισασταν καταπληκτικοί , η προσπάθεια ολων των παιδιών συγκινητική .Καταλαβαμε χθες βράδυ οτι υπάρχουν και "Αλλοι" σε αυτη τη χώρα που δεν σκοπεύουν στο κυνήγι του πόκεμον ,αλλα στα αριστεία μεσα απο την "παράγκα" των μέσων που έχουν στη διαθεσή τους.Συγχαρητήρια,μπράβο θα είμαστε δίπλα σας να σας καμαρώνουμε . Γιάννης Α. Λαφαζάνος Ορθοπεδικός γιατρός;
~ Κώστα θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας!! Εμπνεύσατε μηνύματα νειότης και αισιοδοξίας στο γηρασμένο Αρφαρά!! Απο τις πιο σπουδαίες βραδιές όλων των εποχών!! Άριστη η επιτυχία!! Συναρπαστική ερμηνεία των ρόλων!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σένα και σε όλους προσωπικά!!! Αποστόλης Δ. Γιαννακούτζος Αρχιτέκτονας Μηχανικός
~

 *** 24χρονή έχασε τη ζωή της στο Πολυλίμνιο μετά από πτώση βράχου (φωτογραφίες και βίντεο)
 
 
Τραγική κατάληξη είχε η εξόρμηση νεαρών στο Πολυλίμνιο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Το δυστύχημα συνέβη όταν βράχος ξεκόλλησε και χτύπησε 2 κοπέλες, αποτελέσματα ήταν η μια 24χρονών να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ η δεύτερη 25 ετών διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια σε αυτό της Τρίπολης.
Την ώρα του ατυχήματος στο σημείο βρίσκονταν εκατοντάδες επισκέπτες και άμεσα έγινε εκκένωση του σημείου.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
ΣHMEPA (13.8.2016) TO MEΣHMEPI, ΣTOYΣ KATAPPAKTEΣ ΠOΛYΛIMNIOY MEΣΣHNIAΣ, META AΠO KATOΛIΣΘHΣH BPAXΩN & KΛAΔIΩN, TPAYMATIΣΘHKE ΘANAΣIMA 24XPONH HMEΔAΠH, ENΩ TPAYMATIΣΘHKE KAI 25XPONH HMEΔAΠH, H OΠOIA METAΦEPΘHKE ΣTO NOΣOKOMEIO. ΠPOANAKPIΣH ΔIENEPΓEI TO AΣTYNOMIKO TMHMA ΠYΛOY.
Video: Ατύχημα Πολυλίμνιο 13/8/2016 , https://youtu.be/ZCzqmEfbiVg .-
 
***  «Μάχη» για ένα δωμάτιο το Δεκαπενταύγουστο στην Καλαμάτα
Στον αυτόματο πιλότο ο τουρισμός στην πόλη … 
13 Αυγούστου σήμερα και η Καλαμάτα εδώ και ώρες δίνει το καθιερωμένο πλέον τεστ αντοχών, αν δηλαδή μπορεί να αντέξει τόσους επισκέπτες.
Φέτος η αργία του Δεκαπενταύγουστου «πέφτει» Δευτέρα, δίνοντας την ευκαιρία στους εκδρομείς να παραμείνουν μια ημέρα ακόμα στην πόλη, κάτι που φαίνεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων, που αγγίζουν το 100%.
Γενικά η σεζόν 2015-2016 μέχρι σήμερα ήταν πολύ καλή, όπως μας είπαν οι ξενοδόχοι. Αυτό, βέβαια, οφείλεται σε εκδηλώσεις που έγιναν, όπως το Φεστιβάλ Χορωδιών, τα πολλά ιατρικά συνέδρια, το Συμπόσιο Αρχαιομετρίας, συν τις σχολικές εκδρομές.
Τα παραπάνω, αν διαβαστούν συνολικά, δείχνουν μια σεζόν με τα ξενοδοχεία γεμάτα, το θέμα είναι όμως να μην αποτελέσει παρένθεση, αφού φέτος στην Καλαμάτα δε θα γίνει ούτε Φεστιβάλ Χορωδιών, ούτε Συμπόσιο Αρχαιομετρίας, ούτε τόσα συνέδρια. Έτσι θα παραμείνουν ελεύθερες
χιλιάδες κλίνες και πρέπει, όπως λένε και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι, να γίνει ένας σχεδιασμός από την αρχή στο θέμα του τουρισμού, αφού η πόλη βαδίζει πολύ καλά λόγω συνθηκών, όπως του δρόμου, όμως είναι σαν ένα καράβι που πάει μόνο του…
Στην κορύφωση, λοιπόν, των διακοπών του Έλληνα, αφού πολλοί τις έχουν συνδυάσει με το Δεκαπενταύγουστο, μιλήσαμε με ανθρώπους των ξενοδοχείων της πόλης για την κίνηση των ημερών, αλλά και γενικότερα για θέματα τουρισμού:
  Elite City Resort
Από το ξενοδοχείο Elite City Resort μας μίλησε ο διευθυντής του Νίκος Μαλαπέτσας. Όπως μας είπε, ο Αύγουστος είναι ένας πολύ καλός μήνας με την πληρότητα να αγγίζει το 98%, ενώ είναι καλύτερος από πέρυσι. Γενικότερα, ωστόσο, το πρώτο εξάμηνο του 2016 είχε μια πτώση από 5 έως 7%.
Σχετικά με τα περιθώρια βελτίωσης του τουριστικού τομέα στην Καλαμάτα, σχολίασε ότι υπάρχουν και πρέπει να γίνουν. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι, αν θέλουμε η πόλη να είναι τουριστικός, προορισμός πρέπει να δημιουργηθούν τουριστικές ζώνες, όπως, για παράδειγμα, στη Βέργα, όπου θα μπορούν τα καταστήματα να λειτουργούν με πιο ελαστικούς περιορισμούς, ή άλλες, στις οποίες τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά, όπως γίνεται στη Χερσόνησο, τα Χανιά και γενικότερα σε όλα τα τουριστικά μέρη.
  Comfy Hotel
Η ιδιοκτήτρια του Comfy Hotel Σοφία Πατριαρχέα, μιλώντας για την κίνηση, μας είπε η πληρότητα στο ξενοδοχείο της είναι 100% και όλα είναι πολύ καλά φέτος.
Η κίνηση έχει ξεκινήσει από το Μάιο με τα συνέδρια, ενώ υπάρχουν αρκετές κρατήσεις και για το Σεπτέμβριο.
Σχετικά με τα περιθώρια βελτίωσης στον τουριστικό τομέα, μας είπε ότι υπάρχουν, αλλά πρέπει να συμβάλουν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες.
  Horizon Blu
Η υπεύθυνη κρατήσεων του ξενοδοχείου Horizon Blu, Χριστίνα Τσαπάκη, ανέφερε ότι το ξενοδοχείο αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο, κάτι που παρατηρήθηκε και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, ενώ γενικότερα το 2016 έχει κυλήσει καλά μέχρι σήμερα.
Στο θέμα των βελτιώσεων, μας είπε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη συγκοινωνία και ειδικότερα στη μεταφορά των τουριστών από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέχρι την πόλη.
  Hotel Elektra & SPA
Ο Κώστας Ανδριανόπουλος μας μίλησε για το Hotel Elektra & SPA, στο οποίο είναι διευθυντής, αναφέροντας ότι μέχρι τις 21 Αυγούστου υπάρχει 100% πληρότητα, ενώ το τρίμηνο που πέρασε η πληρότητα ήταν σταθερή γύρω στο 92%.
Συμπλήρωσε δε, ότι παραμένει αισιόδοξος και για το Σεπτέμβριο, οπότε στην πόλη θα διεξαχθεί ένα ιατρικό συνέδριο, αλλά αγωνιά για τον Οκτώβριο, καθώς δεν υπάρχουν συνέδρια.
Γενικότερα για τον τουρισμό στην Καλαμάτα, σχολίασε ότι «είναι ένα καράβι που πάει μόνο του» και αυτό δεν είναι κάτι ασφαλές, ενώ από την πλευρά του παρατηρεί το εξής: ενώ τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, υπάρχει μείωση στα έσοδα των καταστημάτων, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος έρχεται στην πόλη αλλά δε βγαίνει.
Κατά τον ίδιο, δεν έχουν γίνει ολοκληρωμένες κινήσεις στο θέμα του τουρισμού, ενώ μεγάλο πλήγμα για το προϊόν αποτέλεσε το σταμάτημα της γραμμής της Ryanair.
Συνεχίζοντας σχολίασε ακόμη ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι περιφερειακό, άρα όσοι φτάνουν εδώ δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα μείνουν στην Καλαμάτα, αφού πολλοί είναι, για παράδειγμα, οι τουρίστες που πάνε στην Κυλλήνη ή στη Μάνη κ.ο.κ.
  Haikos Hotel
Η Κατερίνα Χάικου, που είναι υπεύθυνη κρατήσεων στο Haikos Hotel, μας είπε ότι αυτές τις ημέρες υπάρχει 100% πληρότητα, κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι, καθώς ξεκίνησαν οι περιορισμοί κεφαλαίου και όταν χτυπούσε το τηλέφωνο, έτρεμαν ότι είναι μια ακόμα ακύρωση.
Το ξενοδοχείο θα είναι γεμάτο μέχρι τις 21 Αυγούστου, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις 27 του ίδιου μήνα, κατά τη Λευκή Νύχτα.
Σχετικά με τα λάθη στο θέμα του τουρισμού που η ίδια έχει παρατηρήσει, ανέφερε ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση. Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι πέρυσι τρία συνέδρια είχαν συμπέσει, με αποτέλεσμα οι σύνεδροι να μη βρίσκουν δωμάτια και έτσι να υπάρχει σοβαρό ζήτημα.
  Akti Taygetos Conference Resort
Από το ξενοδοχείο Akti Taygetos Conference Resort μίλησε ο διευθυντής του Δημήτρης Μακαρούνης, αναφέροντας ότι όλο το καλοκαίρι έχει κυλήσει πολύ καλά και έτσι έχει καλύψει κάποια κενά που υπήρξαν μέσα στη χρονιά, ενώ και μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα υπάρχει αυξημένη κίνηση.
Κατά τον ίδιο, είναι αδύνατο να συγκρίνει το φετινό με το περσινό καλοκαίρι, αφού πέρυσι τα capital controls επηρέασαν κατά πολύ την κίνηση.
Τέλος, όταν τον ρωτήσαμε για κινήσεις που πρέπει να γίνουν από τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού, μας απάντησε ότι πρέπει να προβούν σε πολλές.
  Pharae Palace
100% πληρότητα υπάρχει και στο Pharae Palace, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του Γιώργος Αντωνίου. Γενικότερα, μας είπε ότι η σεζόν μέχρι σήμερα έχει θετικό πρόσημο και είναι πολύ καλή σε σχέση με πέρυσι, με μοναδική πτώση τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ ήδη υπάρχουν αρκετές κρατήσεις για το Σεπτέμβριο.
Σχετικά με το θέμα «Καλαμάτα και τουρισμός», παρατήρησε ότι ο δρόμος αποτέλεσε μεγάλο εργαλείο, ένα εργαλείο όμως που πρέπει ο επαγγελματίας να ξέρει να χειρίζεται, ενώ η Καλαμάτα κάνει τα πρώτα της βήματα, πρέπει να συνεχίσει με επαγγελματισμό να πουλά αυτό το προϊόν και να βελτιώνεται.
Ως παράδειγμα ανέφερε το Ναύπλιο, που ενώ κάποτε ήταν από τους κορυφαίους προορισμούς, πλέον γνωρίζει τεράστια πτώση, αφού οι επαγγελματίες υπερέβαλαν και έτσι οι επισκέπτες «τους γύρισαν την πλάτη» και ανακάλυψαν νέους προορισμούς, όπως την Καλαμάτα.
  
Τι βρίσκει κάποιος στο booking
Ένας διαδομένος πλέον τρόπος για να βρίσκει κάποιος ξενοδοχείο είναι μέσα από την ιστοσελίδα booking.com. Έτσι, λοιπόν, θέλοντας κι εμείς να δούμε τα διαθέσιμα καταλύματα στην πόλη μας από σήμερα μέχρι και τις 15 Αυγούστου, μας εμφανίστηκε πληρότητα 96%, δηλαδή ένα 4% ελεύθερο καταλυμάτων, νούμερο όμως που δεν είναι σωστό για κάποιον που θέλει να διαμείνει στην Καλαμάτα, αφού το πιο κοντινό ελεύθερο κρεβάτι που εμφανίζει είναι στο Μυστρά!
Μέχρι στιγμής υψηλή πληρότητα εμφανίζει όλες τις ημέρες από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου και ειδικότερα 98%, ενώ από 15 έως τις 17 Αυγούστου η πληρότητα είναι 96%, όμως τα ελεύθερα καταλύματα είναι πολύ πιο έξω από την Καλαμάτα.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
*** Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 14/8/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 
*** Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης: Πλημμύρισε από κόσμο η παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
 
 
 
 
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας.
Η Γιορτή ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με μουσική, πυροτεχνήματα και πολύ κόσμο να είναι μόνο κάποια από τα συστατικά της χθεσινής βραδιάς,
 
*** Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συνάντηση με την κινεζική εταιρεία ALIBABΑ
Σε συνέχεια της Ημερίδας που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Απρίλιο στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με θέμα «Άμεση είσοδος στην αγορά της Κίνας με το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο», όπου διαπιστώσαμε τις δυνατότητες για εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων, μέσω του νέου μοντέλου εισόδου στην Αγορά της Κίνας, έρχεται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο διοργανώνει την πρώτη Επιχειρηματική Συνάντηση με την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων στον κόσμο, την ALIBABA (με έδρα την Κίνα) στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 το πρωί, στο ξενοδοχείο Athens Hilton.
Σε αυτή του την προσπάθεια το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των Επιμελητηρίων της χώρας, που στόχο έχουν την υποστήριξη εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Στην Εκδήλωση οι ελληνικές επιχειρήσεις θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που ανοίγονται για την προώθηση αφενός των προϊόντων τους και αφετέρου των τουριστικών υπηρεσιών τους στον Κινέζο καταναλωτή, μέσω της χρήσης των διαδικτυακών κόμβων του Tmall & Alitrip.
Παράλληλα θα οργανωθούν μεμονωμένες B2B συναντήσεις με τα στελέχη του κινεζικού κολοσσού. ια να μπορέσει ένας επιχειρηματίας να συμμετάσχει δωρεάν στην Εκδήλωση (δεδομένου ότι ο αριθμός των θέσεων δεν είναι απεριόριστος) θα πρέπει να συμπληρώσει την ειδική ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο site του ΕΕΑ: eea.gr το συντομότερο δυνατόν.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο με ενισχυμένες ελληνικές επιχειρήσεις που θα στοχεύουν σε αναπτυξιακά μονοπάτια, θα γεννηθεί η ελπίδα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
 
*** Στ. Αναστασόπουλος: Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τσώνη οφείλει χρήματα στη ΔΕΥΑΜ
Ασαφείς και αόριστες ήταν αρχικά οι απαντήσεις, μετά από επίμονες ερωτήσεις από την μείζονα μειοψηφία, σχετικά με το θέμα οφειλών προς το Δήμο Μεσσήνης από δημοτικούς συμβούλους κατά την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα,
Μετά από γραπτό αίτημα μου στις 23/10/2015 προς τον πρόεδρο του ΔΣ και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, για το οποίο δεν υπήρξε καμία απάντηση, κατατέθηκε αίτημα προς την οικονομική υπηρεσία, στις 10/11/2015 με το κάτωθι ερώτημα:
«1.     Εάν υπάρχει Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που είχε οφειλές προς το Δήμο ή τη ΔΕΥΑΜ κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του;
2.       Αν έχει τακτοποιήσει σύμφωνα με τη νομοθεσία και εντός των προθεσμιών που προβλέπονται τις οφειλές αυτές, ή αν έχουν  δημιουργηθεί και νέες;
Όπως  γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.3852/2010 απαγορεύεται να κατέχουν θέση Δημοτικού ή Τοπικού Συμβούλου όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές στο Δήμο, εκτός και αν τακτοποιήσουν αυτές πριν την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους
Η απάντηση που δόθηκε από την υπηρεσία στις 13/11/2015 ανέφερε ότι : «στις 26/6/2015 δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε αίτηση στο δήμο για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών την οποία ρύθμιση έκτοτε τακτοποιεί εμπρόθεσμα».
Ενώ το ερώτημα ήταν συγκεκριμένο, δηλαδή αν δημοτικός σύμβουλος είχε οφειλή κατά την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του και αν τακτοποίησε αυτή εγκαίρως, η απάντηση ήταν επιλεκτική και ελλιπής.
Στη συνέχεια μετά από επίμονες οχλήσεις μου, δόθηκε τελικά έγγραφη απάντηση, όπου περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί, και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της παράταξής μου.
Ειδικότερα στις 19/7/2016 με έγγραφο του Δήμου ενημερώθηκα ότι όντως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Τσώνη κατά την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του είχε οφειλή στο Δήμο συνολικού ποσού, με τις νόμιμες προσαυξήσεις, 24.074,95 €, την οποία ρύθμισε στις 15/7/2015, δηλαδή εκπρόθεσμα και μάλιστα με απόκλιση μηνών από την εκ του νόμου προβλεπόμενη προθεσμία.
Από το ρυθμιζόμενο δε ποσό, ύψους 19.644,26 €, ο δημοτικός σύμβουλος του κ. Τσώνη και οφειλέτης του Δήμου κατέβαλε μόλις σε δόσεις το ποσό των 1.345,44€. Ωστόσο στις 15/3/2016 ακυρώθηκε η εν λόγω ρύθμιση, λόγω μη συμμόρφωσης του δημοτικού συμβούλου-οφειλέτη με τις πληρωμές των δόσεων.
Ερωτήματα προκύπτουν για άλλη μια φορά σχετικά με την διασφάλιση της νομιμότητας στη λειτουργία του Δήμου, και ειδικότερα ερωτήματα περί νομιμότητας της σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού παρά την ύπαρξη κωλυμάτων εξακολουθεί να συμμετέχει σε αυτό ενεργά ο οφειλέτης - δημοτικός σύμβουλος.
Παρ’ όλη την προσπάθεια που καταβλήθηκε για να αποσιωπηθεί η αλήθεια, δίνοντας αρχικά ασαφείς απαντήσεις, το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές μας να λάμψει η αλήθεια.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Τσώνης κινείται βάσει της δικής του λογικής, θεωρώντας το Δήμο προσωπική εταιρεία του.
Ερωτήματα προκύπτουν περί την ύπαρξη και απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών εξαιτίας της εν λόγω κατάστασης, της εν γνώσει παρασιώπησης της αλήθειας, και τελικά της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος. O επικεφαλής  Στάθης Αναστασόπουλος

*** Κόλαφος η πραγματικότητα για το ΕΣΥ στη Μεσσηνία
Χθες, δημοσιεύτηκε ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ότι η 69χρονη που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, τις προηγούμενες ημέρες, από τη θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Τα πράγματα, όμως, δεν φαίνεται να είναι όπως θέλει να τα περιγράφει το υπουργείο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν τηλεφώνησαν στο Κέντρο Υγείας Πύλου για το γεγονός και ζήτησαν ένα ασθενοφόρο, τους απάντησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, αφού, αυτό βρίσκεται στα Φιλιατρά!
 Δηλαδή, μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας μένει ακάλυπτη. Ασφαλώς, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα. Στο Νομό τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα σε θέματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Δυστυχώς, η πραγματικότητα μοιάζει πολύ περισσότερο με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία). Υπενθυμίζουμε, ότι εκεί γινόταν λόγος, για πλήρη κατάρρευση των δομών του ΕΣΥ.
Η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «καμουφλάρει» την κατάσταση του ΕΣΥ και εγκαινιάζει νοσοκομεία που λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για επικέντρωση στο «φαίνεσθαι». «Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό», γράφει δηκτικά η ανακοίνωση..
«Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση, και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για την καταστροφή του ΕΣΥ», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, συμπληρώνοντας ότι τα tweets των υπουργών Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα του ΕΣΥ.
«Οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο καλούνται να αγοράζουν τα υλικά που θα καταναλώσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ συντηρούνται με εράνους, δωρεές- προσφορές τοπικών φορέων καθ’ ό,τι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη διαλύθηκε. Οι πολίτες από την τσέπη τους πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα πια το βιβλιάριο ασθενείας, αν και πληρώνουμε αδρά για υγειονομική περίθαλψη. Τα Κέντρα Υγείας μαζεύουν τα συντρίμμια τους και το προσωπικό μετακινείται για να καλύψει τα τεράστια κενά σε άλλες Πρωτοβάθμιες Μονάδες ή τα Νοσοκομεία".
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***Από τα πίσω έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου 
Παραμονές Δεκαπενταύγουστου και εκεί που θα περίμενε κάποιος ένα ήσυχο Δημοτικό Συμβούλιο, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Βέβαια, ορισμένα θέματα ήταν…καυτά, το ίδιο και η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Επομένως, γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια…ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, αλλά δεν περιμέναμε και τέτοια έκρηξη.
  Η προχθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε σε καλό κλίμα. Μετά τις 9.00 περίπου ο δήμαρχος, άγνωστο γιατί, έδειχνε εκνευρισμένος. Η ώρα πέρναγε και η δυσφορία του μεγάλωνε. Και στη συζήτηση του θέματος για την ενδιάμεση πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου Καλαμάτας έστησε έναν πρωτοφανή φραστικό καβγά με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη.
  Ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Ορισμένα, μάλιστα, θα χαρακτηρίζονταν και ως…χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, από την πλευρά του δημάρχου. Χαρακτηριστικό του εκνευρισμού του είναι ότι τα έβαλε και με ένα από τα παιδιά τοπικού τηλεοπτικού συνεργείου, γιατί δεν "έγραφε" την ομιλία του.  Κι αυτό ήταν ανεπίτρεπτο από το δήμαρχο, ο οποίος, μας είχε συνηθίσει σε αντίθετη συμπεριφορά.
  Πριν τα επεισόδια, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ερωτώμενος για την τελευταία επιστολή του Γραφείου Υποψηφιότητας του KALAMATA:21, ξεκαθάρισε, για μία ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα από πλευράς υπουργείου Πολιτισμού στην προώθηση κάποιας εκ των τριών υποψήφιων πόλεων για το τελικό χρίσμα, ενώ, τόνισε ότι ο δήμος Καλαμάτας και η Δημοτική Αρχή είναι επικεφαλής της υποψηφιότητας.
  Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, ο εκτελεστικός διευθυντής, Έκτορας Τσατσούλης, δεν θα πρέπει να ένιωσε και… άνετα, αφού ο δήμαρχος τον διέψευσε δις, ακόμα και σε αυτά που μας έστειλε, ως διαμαρτυρία, στο "Θάρρος".
  Από την άλλη, η πλειοψηφία έκρινε ως υπερβολικές τις επισημάνσεις του "Θάρρους" για τις σάπιες υποδομές ύδρευσης, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν λυθεί και γενικώς αν δεν τρέξουμε, μπορεί να πούμε και το νερό…νεράκι.
  Δεσμεύτηκαν, όμως, ότι μετά από δέκα χρόνια στο τιμόνι του δήμου, είναι έτοιμοι να κάνουν έργα, τόσο για τον αγωγό του Κάστρου, όσο και για τον καινούργιο αγωγό Φ800, όσο και για την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής χωρητικότητας 8.000μ3, ώστε να προφυλαχτεί η Καλαμάτα.
  Δεν γνωρίζουμε αν υπήρχαν ψήγματα υποκρισίας, αλλά, στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος για το θέμα φιλοξενίας προσφύγων και στο δήμο Καλαμάτας ήταν απόλυτα πειστικός και σαφής. Υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι εθνικό, επομένως, πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι οι φορείς, αλλά ζήτησε η εγκατάσταση να γίνει με οργανωμένο τρόπο και να υποστηριχθούν οι πρόσφυγες με τον τρόπο που απαιτείται. "Καταυλισμός με σκηνές και χωρίς πρόνοια θα δημιουργήσει προβλήματα", σχολίασε. Και έχει δίκιο.
  Στο θέμα του πρασίνου στην πόλη της Καλαμάτας έχουμε κάποια ζητήματα. Μίλησε για τριπλάσιο πράσινο στην κεντρική πλατεία, μετά την ανάπλαση, γεγονός που δεν φαίνεται, αφού ο χώρος το μεσημέρι είναι καμίνι, ότι φυτεύτηκαν περισσότερα από 10.000 δέντρα φέτος στην πόλη και αναμένεται να φυτευτούν ακόμα 5.000, ενώ, στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση του πρασίνου με 100.000 ευρώ!
  Τέλος, όταν μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Φαββατάς για τον περιμετρικό και τη δημαρχοντία Γ. Κουτσούλη, δεν του πολυάρεσε, υποστηρίζοντας ότι το έργο είναι πολλών ανθρώπων, αρχής γενομένης από την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου και στη συνέχεια των υπολοίπων κυβερνήσεων.  Α.Π. 
~
 
*** Αθλητική ενημέρωση :
 
 ***  Στον τελικό η Παπαχρήστου! 
Με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση και 20 εκατοστά πάνω από την τέταρτη(!), η Βούλα Παπαχρήστου προκρίθηκε άνετα στον τελικό του τριπλούν, βάζοντας πλώρη για μετάλλιο! Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο τελικός

 Ονείρων συνέχεια για την ελληνική αποστολή στο Ρίο! Η Βούλα Παπαχρήστου έπιασε το Σάββατο με χαρακτηριστική άνεση το όριο των 14,30μ. και θα αγωνιστεί τα ξημερώματα (02:55) της Δευτέρας με φόντο ένα μετάλλιο.
Η Αθηναία πρωταθλήτρια πέτυχε άλμα στα 14,43μ. και έβαλε πλώρη για το πρώτο της Ολυμπιακό βάθρο!
 ***   Εξαιρετικός ο Ιακωβίδης, δεύτερος στο Β΄ γκρουπ των 85κ.  Εξαιρετική εμφάνιση από τον Θοδωρή Ιακωβίδη στο Ολυμπιακό τουρνουά Αρσης Βαρών του Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 2η θέση στο Β΄ γκρουπ της κατηγορίας 85κ. με 350 κιλά στο σύνολο και πέντε επιτυχημένες προσπάθειες. Εχασε μόνο την τελευταία, όταν έβαλε στη μπάρα 197 κιλά στο ζετέ, με στόχο να ξεπεράσει τον Γάλλο, Τζιοβάνι Μπαρντίς (165 - 192 - 357) και ταυτόχρονα να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 353κ. Ανύψωσε, λοιπόν, διαδοχικά 151, 156 και 160 κιλά στο αρασέ, 186 και 190 στο ζετέ, πριν κάνει την απέλπιδα προσπάθεια στα 197.
Με λιγότερο από ένα μήνα προετοιμασίας, αφού ο Ιακωβίδης και ο προπονητής του Βαλέριος Λεωνίδης πληροφορήθηκαν ότι η Ελλάδα πήρε την ολυμπιακή πρόκριση στο μέσο Ιουλίου, η παρουσία του στο Ρίο κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Η θέση του στην τελική κατάταξη θα γίνει γνωστή τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά τη διεξαγωγή του α΄ γκρουπ, όπου μετέχουν 11 αθλητές

***  Πανελλήνιο η Παππά, παγκόσμιο ρεκόρ η Αγιάνα στα 10.000μ.
Πολύ καλή παρουσία από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και παννελήνιο ρεκόρ, ενώ η Κενυάτισσα διέλυσε το παγκόσμιο και πήρε το χρυσό.

Ο πρώτος τελικός στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο συνοδεύθηκε από παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία νίκησε στα 10.000μ. με χρόνο 29:17.45 και άφησε πίσω το ιστορικό 29:31.78 που είχε πετύχει η Κινέζα Γιουνξία Γουάνγκ το 1993 στο Πεκίνο.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κενυάτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια Βίβιαν Τσέριοτ με 29:32.53 και το χάλκινο η Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και του Λονδίνου Τίρουνες Ντίμπαμπα από την Αιθιοπία με 29:42.56.
Πολλά μπράβο και στην Αλεξία Παππά!
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βγήκε 17η στον τελικό των 10.000 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεπερνώντας τον εαυτό της!
Τερμάτισε σε χρόνο 31:36.16 και ουσιαστικά συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κατά 10 δευτερόλεπτα, αφού μέχρι πρότινος η κορυφαία επίδοση στην χώρα μας ήταν 31:46.85’, η οποία άνηκε στην ίδια από τον περασμένο Μάιο!

***  Η Ελλάδα «βούλιαξε» την Βραζιλία και βλέπει βάθρο 
 Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Η Ελλάδα «βούλιαξε» την Βραζιλία και βλέπει βάθρο
Η Εθνική του πόλο νίκησε άνετα την ομάδα της Βραζιλίας με  9-4 και κάνει άλμα πρωτιάς στο όμιλο της , παίζοντας υποδειγματική  άμυνα.  Με την νίκη αυτή η ομάδα του Θ.Βλάχου περνά  στην 8άδα και με νίκη κόντρα στους Αυστραλούς βλέπει το βάθρο. 
Οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 3-2, 2-0
Ελλάδα: Γούνας 2, Φουντούλης 2, Δερβίσης 2, Αφρουδάκης, Γεννηδουνιάς, Δελακάς
Βραζιλία: Ντα Κόστα 2, Βρλιτς, Περόνε

***  Δεν τα κατάφερε στα 4x100 η μικτή
Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 - Κολύμβηση: Δεν τα κατάφερε στα 4x100 η μικτή
 ~ Η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 4Χ100μ. μικτή ομαδική ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η ελληνική ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Απόστολος Χρήστου, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ανδρέας Βαζαίος και Κριστιάν Γκολομέεβ, κάλυψε την απόσταση στον προκριματικό σε 3:36.75 και κατέλαβε την όγδοη θέση στην 2η προκριματική σειρά και την 15η στο σύνολο, μένοντας εκτός των οκτώ ταχύτερων ομάδων που πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

 ***  RIO 2016: Το πρόγραμμα των αγώνων (Σάββατο 13-8-2016)
 Ο Στίβος δεσπόζει και την 8η ημέρα (Σάββατο 13 Αυγούστου 2016) των Ολυμπιακών Αγώνων του Rio. Την πρόκριση στους τελικούς του επί κοντώ ανδρών και του τριπλούν γυναικών, θ' αναζητήσουν σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου, ο Κώστας Φιλιππίδης και η Βούλα Παπαχρήστου αντίστοιχα. Εκτός από το στίβο όπου αγωνίζονται ακόμη η Υφαντίδου στο έπταθλο και η Βασιλείου στα προκριματικά των 400μ., δράση από ελληνικής πλευράς θα υπάρχει τόσο στην σκοποβολή όσο και στην ιστιοπλοΐα.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα της 8ης ημέρας (σε ώρες Ελλάδας):

ΣΤΙΒΟΣ
15.30 100μ Ανδρών (προκριματικές σειρές)
15.40 Τριπλούν Γυναικών (προκριματικά)
16.05 3.000μ στιπλ Γυναικών (προκριματικές σειρές)
16.50 Δισκοβολία Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
17.00 400μ Γυναικών (προκριματικές σειρές)
17.45 Μήκος επτάθλου
18.00 100μ Ανδρών (σειρές)
02.00 Ακοντισμός επτάθλου (Α΄ γκρουπ)
02.20 Επί κοντώ Ανδρών (προκριματικά)
02.30 400μ Ανδρών (Ημιτελικές σειρές)
02.50 Μήκος Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
03.00 100μ Γυναικών (Ημιτελικές σειρές)
03.15 Ακοντισμός επτάθλου
03.25 10.000μ Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
04.05 800μ Ανδρών (Ημιτελικές σειρές)
04.35 100μ Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
04.53 800μ επτάθλου
ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ
14:00-20:00 Ομιλοι Ανδρών
            Ομιλοι Γυναικών
            Ομιλοι Διπλών Ανδρών
            Ομιλοι Διπλών Γυναικών
            Ομιλοι Μικτών
21:30-24:00 Ομιλοι Ανδρών
            Ομιλοι Γυναικών
            Ομιλοι Διπλών Ανδρών
            Ομιλοι Διπλών Γυναικών
            Ομιλοι Μικτών
01:30-05:00 Ομιλοι Ανδρών
            Ομιλοι Γυναικών
            Ομιλοι Διπλών Ανδρών
            Ομιλοι Διπλών Γυναικών
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
17:00 Προκριματικοί 52 κιλά Ανδρών
18:15 Προημιτελικοί 69 κιλά Ανδρών
18:45 Ημιτελικός 91 κιλά Ανδρών (αγώνας για χάλκινο μετάλλιο)
19:00 Προκριματικοί +91 κιλά Ανδρών
23:00 Προκριματικοί 52 κιλά Ανδρών
00:15 Προημιτελικοί 69 κιλά Ανδρών
00:45 Ημιτελικός 91 κιλά Ανδρών (αγώνας για χάλκινο μετάλλιο)
01:00 Προκριματικοί +91 κιλά Ανδρών
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
16:00 Κεϊρίν Γυναικών (Προκριματικός)
16:23 Ατομικό Σπριντ Ανδρών (1/8 Σειρές)
16:44 Κεϊρίν Γυναικών (Ρεπεσάζ)
17:07 Ατομικό Σπριντ Ανδρών (Ρεπεσάζ)
17:17 Ομαδικό Ρursuit Γυναικών (Προκριματικός)
22:00 Ατομικό Σπριντ Ανδρών (Προημιτελικά)
00:17 Ατομικό Σπριντ Ανδρών (Θέσεις 5-8)
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
22:00 3μ. Γυναικών (Ημιτελικός)
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Σπάθη Γυναικών (ομαδικό)
15:00-19:30
Γύρος των "16"
Προημιτελικοί
Κατατάξεις (5-8)
Ημιτελικοί
Κατατάξεις (5-6, 6-7)
21:00-01:35
Μικρός τελικός
ΤΕΛΙΚΟΣ
ΓΚΟΛΦ
'Ανδρες
13:30 - 22:00 - 3ος Γύρος
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
15:30-18:00
Αγώνες κατάταξης: Σκιφ ανδρών
Αγώνες κατάταξης: Σκιφ γυναικών
Αγώνες κατάταξης: Σκιφ ανδρών
Αγώνες κατάταξης: Σκιφ γυναικών
Αγώνες κατάταξης: Σκιφ ανδρών
Αγώνες κατάταξης: Σκιφ γυναικών
ΤΕΛΙΚΟΣ: Σκιφ ανδρών
ΤΕΛΙΚΟΣ: Σκιφ γυναικών
ΤΕΛΙΚΟΣ: Οκτάκωπος γυναικών
ΤΕΛΙΚΟΣ: Οκτάκωπος ανδρών
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
19:00 - 21:35
Laser Ανδρών (9η και 10η Ιστιοδρομίες)
Laser Radial Γυναικών (9η και 10η Ιστιοδρομίες)
Finn Ανδρών (7η και 8η Ιστιοδρομίες)
49er Ανδρών (4η, 5η και 6η Ιστιοδρομίες)
49er FX Γυναικών (4η, 5η και 6η Ιστιοδρομίες)
Nacra 17 (7η, 8η και 9η Ιστιοδρομίες)
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
15:00-22:20 25 μέτρα πιστόλι ταχύτητας Ανδρών (προκριματικά, 2ο μέρος, ΤΕΛΙΚΟΣ)
15:00-22:20 Σκητ Ανδρών (προκριματικά, 2η ημέρα, ΤΕΛΙΚΟΣ)
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
04:00
50μ. ελεύθερο Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
1.500μ. ελεύθερο Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
4Χ100μ. μικτή ομαδική Γυναικών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
4Χ100μ. μικτή ομαδική Ανδρών (ΤΕΛΙΚΟΣ)
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
16:00-19:00 Προημιτελικά ομαδικών Γυναικών
21:00-00:00 1ος γύρος ομαδικών Ανδρών
01:30-04:30  Προημιτελικά ομαδικών Γυναικών
ΤΕΝΙΣ
18:00-02:00 Απλό Ανδρών - Αγώνας για χάλκινο μετάλλιο
            Διπλό γυναικών - Αγώνας για χάλκινο μετάλλιο
            Απλό Γυναικών - Αγώνας για χάλκινο μετάλλιο
            Μικτό - Αγώνας για χάλκινο μετάλλιο
            Απλό Γυναικών - ΤΕΛΙΚΟΣ    
ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ
20:00 Προκριματικά ανδρών
21:42 ΤΕΛΙΚΟΣ ανδρών
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
21:30  94 κιλά Ανδρών (Β΄ γκρουπ)
01:00  94 κιλά Ανδρών (Α΄ γκρουπ) - ΤΕΛΙΚΟΣ
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
'Ανδρες
Α΄ ΓΥΡΟΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ
Γυναίκες
Α΄ ΓΥΡΟΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Γυναίκες
Α ΟΜΙΛΟΣ
16:20 Ρωσία-Ιταλία
17:40 Αυστραλία-Βραζιλία
Β ΟΜΙΛΟΣ
15:00 Κίνα-Ισπανία
19:00 Ουγγαρία-ΗΠΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ
'Ανδρες
Β ΟΜΙΛΟΣ
20:15 Αργεντινή-Βραζιλία
01:00 Ισπανία-Λιθουανία
04:30 Κροατία-Νιγηρία
Γυναίκες
Α ΟΜΙΛΟΣ
18:15 Αυστραλία-Λευκορωσία
21:30 Τουρκία-Βραζιλία
23:45 Ιαπωνία-Γαλλία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
'Ανδρες
19:00 Πορτογαλία-Γερμανία
22:00 Νιγηρία-Δανία
01:00 Κορέα-Ονδούρα
04:00 Βραζιλία-Κολομβία
ΒΟΛΕΪ
'Ανδρες
Α ΟΜΙΛΟΣ
23:05 ΗΠΑ-Γαλλία
02:30 Καναδάς-Μεξικό
04:35 Βραζιλία-Ιταλία
Β ΟΜΙΛΟΣ
15:30 Ιράν-Αίγυπτος
17:35 Αργεντινή-Κούβα
21:00 Πολωνία-Ρωσία
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
'Ανδρες
Α ΟΜΙΛΟΣ
17:30 Κροατία-Γαλλία
20:40 Δανία-Κατάρ
03:50 Αργεντινή-Τυνησία
Β ΟΜΙΛΟΣ
15:30 Σλοβενία-Γερμανία
22:40 Αίγυπτος-Βραζιλία
01:50 Σουηδία-Πολωνία
ΧΟΚΕΙ
Γυναίκες
Α' ΟΜΙΛΟΣ
18:30  Ολλανδία-Γερμανία
23:00  Ν. Κορέα-Ισπανία
02:30  Κίνα-Νέα Ζηλανδία
Β ΟΜΙΛΟΣ
16:00  Αργεντινή-Ινδία
01:30  Αυστραλία-Ιαπωνία
00:00  Μ. Βρετανία-ΗΠΑ
 

 
*** Ιπποδρομίες στο Πλατύ 
Ιπποδρομίες στο Πλατύ 
 ~  Οι καθιερωμένες ιπποδρομίες θα γίνουν και φέτος στο Πλατύ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι αγώνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, θα ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα και θα διεξαχθούν «στο αναβαθμισμένο ιπποδρόμιο» του χωριού, τα έργα στο οποίο, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.
Μετά τους αγώνες θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στην πλατεία του χωριού, ενώ τις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατύ, ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου με έδρα το Πλατύ, ο ΑΠΣ Ατρόμητος Πλατύ, ο Δήμος Καλαμάτας και η Τοπική Κοινότητα Πλατύ.
Σημειώνεται ότι καθώς τον Δεκαπενταύγουστο πανηγυρίζει το Πλατύ, στις 7.30 το απόγευμα της παραμονής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του χωριού, συνοδεία τμήματος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
 
***Πρώτο φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας σήμερα για την Καλαμάτα
Τα αποκαλυπτήρια της νέας ομάδας της Καλαμάτας, θα γίνουν σήμερα, καθώς έχει προγραμματιστεί το πρώτο φιλικό ματς στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος» κόντρα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Το τεχνικό τιμ της Καλαμάτας Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής θα δουν το βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών τους έπειτα από τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Αναμένεται δε να προφυλαχθούν οι  Νίκος Λιόλιος, Άγγελος Σαραντόπουλος (είχαν μικροτραυματισμούς).
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Λάκης Σπάλλας (παλιό σέντερ φορ της Μαύρης Θύελλας) θα μπορέσει και αυτός να προβάρει διάφορα σχήματα προς εξαγωγή  συμπερασμάτων.
Το φιλικό (παρά τη ζέστη) αναμένεται να παρακολουθήσουν  αρκετοί φίλαθλοι.
  Συνάντηση διοίκησης με οργανωμένους φιλάθλους
 Εξάλλου ο Π.Σ ¨Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ¨ καλεί όλους τους οργανωμένους φιλάθλους να βρίσκονται σήμερα στις  20.30 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού Γ.Σ
¨ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ¨ ώστε να υπάρξει μια πρώτη γνωριμία με τα αρμόδια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  και να συζητηθούν θέματα και προτάσεις για τη νέα σαιζόν, με στόχο πάντα τη βοήθεια της Μαύρης Θύελλας για επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

***  Η όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων
Το Sport24.gr σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στην όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα, την παρουσία των Ελλήνων αθλητών και όχι μόνο.
Αργεντινή - Βραζιλία: 77-83 Με 2/2 από τον γκαρντ της Σελέστε
. 2.20' για το τέλος του αγώνα.
 ~Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Κλίσινα! Οριστικά χωρίς Ρωσίδα οι Αγώνες του στίβου.
~ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ: Δεν τα παρατάει ο Ντελ Πότρο και με 6-4 κάνει το 1-1 απέναντι στον Ναδάλ. Στο τρίτο σετ θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό.
~ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Στον τελικό του Σκιτ ο Γκαμπριέλε Ροσέτι (Ιταλία) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο έχοντας 16/16, με τον Σουηδό Μάρκους Σβένσον να χάνει στην τελευταία βολή. Τρίτος ο... ανεξάρτητος σκοπευτής Αμπντουλάχ Αλρασιντί.
~ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών ιστιοδρομιών για τα ελληνικά πληρώματα η Σοφία Μπεκατώρου με τον Μιχάλη Πατενιώτη βρίσκονται στη 16η θέση μετά από εννιά κούρσες, ενώ απομένουν ακόμα τρεις για το τελος.
Την ίδια ώρα στα Finn ο Μιτάκης είναι στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης δύο ιστιοδρομίες πριν το τέλος.
 ~ΧΟΚΕΙ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η Ολλανδία με τέρμα των Ντε Βααρντ και Φαν Μάλε επικράτησε με 2-0 επί της Γερμανίας.
~ ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ: Ο Ναδάλ πήρε το πρώτο σετ με 7-5 απέναντι στον Ντελ Πότρο!
~ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Η Ρωσία με τους Τετιούκιν και Μιχάιλοβ σε μεγάλη μέρα παίρνει το πρώτο σετ απέναντι στη Πολωνία (25-18).
 ~ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ: Ολοκληρώθηκε η ένατη και τελευταία ιστιοδρομία με ελληνικό ενδιαφέρον για σήμερα με τη Σοφία Μπεκατώρου και τον Μιχάλη Πατενιώτη να τερματίζουν στη 14η θέση.
~ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ: Απόλυτη ισορροπία στο ματς της Δανίας με το Κατάρ με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 14-14.
~ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων ξέρουμε τα ζευγάρια των προημιτελικών.
Αναλυτικά:
Αυστραλία - Ουγγαρία
Βραζιλία - ΗΠΑ
Ρωσία - Ισπανία
Ιταλία - Κίνα
Οι αγώνες ξεκινούν την Τρίτη (16/8)
~ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Η Σοφία Μπεκατώρου με τον Μιχάλη Πατενιώτη τερμάτισαν στη 15η θέση στην όγδοη ιστιοδρομία στα Nacra.
ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ: Στον ημιτελικό του μονού των ανδρών ο Ναδάλ (Ισπανία) προηγείται με 4-3 επί του Ντελ Πότρο (Αργεντινή)
~ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ!
~ ΤΕΝΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Με το χάλκινο μετάλλιο θα φύγει από το Ρίο η Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία) που επιβλήθηκε με 7-5,2-6, 6-3 επί της Κις.
~ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τελικά οι ΗΠΑ επικράτησαν με 11-6 επί της Ουγγαρίας.
~ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η Αυστραλία έκανε τελικά την ανατροπή στο τέλος και με 77-66 νίκησε την Λευκορωσία.
~ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ: Στην τρίτη θέση της έβδομης ιστιοπλοΐας ολοκλήρωσαν την προσπάθειας του η Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης.
~ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ: Ο Άντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) με 6-1, 6-4 επιβλήθηκε επί του Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) και προκρίθηκε στον τελικό του μονού.
~ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ: Ξεκίνησε η 7η ιστιοδρομία για τα Finn όπου αγωνίζεται ο Μιτάκης. Ο Έλληνας αθλητής είναι στην 21η θέση μετά την πρώτη σημαδούρα.
~ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Ο Τιστσένκο με 3-0 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 91κ απέναντι στον Τουλαγκάνοβ.
~ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι ημιτελικοί στο ομαδικό της σπάθης των γυναικών. Η Ρωσία επιβλήθηκε επί των ΗΠΑ και η Ουκρανία επί της Ιταλίας! Έτσι, το χρυσό θα το διεκδικήσουν οι Ρωσίδες με τις Ουκρανές.
~ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Ολοκληρώθηκε ο τελικός το πιστόλι ταχείας βολής 25μ (ανδρών) με τον Γερμανό Ρέιτς να κατακτά την πρώτη θέση, δεύτερος ο Γάλλος Κικαμποά και τρίτος ο Κινέζος, Λι.
~ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Ο Μίτας ολοκλήρωσε τον αγώνα του στον προκριματικό καταλαμβάνοντας τη 13η θέση.
~ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Στην 29η θέση της κατάταξης του επτάθλου στις γυναίκες βρίσκεται η Υφαντίδου με 3972 βαθμούς μετά από τέσσερα αθλήματα.
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Αργεντινή - Κούβα 3-0.
~Πρώτος ο Μπλέικ με 10.11 (Τζαμάικα) και δεύτερος ο Χάρβεϊ με 10.14 (Τουρκία).
~ΣΤΙΒΟΣ: Ο Ντε Γκρας (Καναδάς) με 10.04 τερματίζει πρώτος στη τέταρτη προκριματική σειρά με τον Τζίμι Βικό (Γαλλία) που φέτος έχει τον τρίτο καλύτερο χρόνο στον κόσμο (με 9.86) έκανε 10.19, τερμάτισε τέταρτος και θα περιμένει να δει εάν θα περάσει.
~
***  Οι σημερινές (12/08/2016) συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο
Πλούσια μέρα σε ελληνικές συμμετοχές η 7η των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού πέρα των άλλων, αρχίζει και ο στίβος με τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών και αθλητριών μας 
Πλούσια μέρα σε ελληνικές συμμετοχές η 7η των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού πέρα των άλλων, αρχίζει και ο στίβος με τη συμμετοχή τεσσάρων αθλητών και αθλητριών μας, του Παπαμιχαήλ στα 20χλμ.βάδην, του Τεντόγλου στο μήκος, της Πάππας στα 10.000μ. και της Υφαντίδου στο έπταθλο, ενώ στην κωπηλασία η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου αγωνίζεται στον μικρό τελικό και τα πληρώματα της ιστιοπλοϊας συνεχίζουν ακάθεκτα την προσπάθειά τους.
Στην κολύμβηση η Νόρα Δράκου μετέχει στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο και η τετράδα της σκυταλοδρομίας ανδρών στα προκριματικά των 4Χ100μ. μικτή. Στη «μάχη» της σκοποβολής ρίχνεται ο Ευθύμης Μίττας και της άρσης βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης.
Και τέλος, η αήττητη μέχρι στιγμής Εθνικής ανδρών της υδατοσφαίρισης αντιμετωπίζει την «οικοδέσποινα» Βραζιλία στοχεύοντας στη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά.
Το πρόγραμμα των Ελλήνων την 7η ημέρα (ώρες Ελλάδας):
ΣΤΙΒΟΣ
15:35 Υφαντίδου Σοφία - έπταθλο, 100μ. εμπόδια
16:50 Υφαντίδου Σοφία - έπταθλο, ύψος
17:10 Πάππας Αλεξία - 10.000μ, ΤΕΛΙΚΟΣ
20:30 Παπαμιχαήλ Αλέξανδρος - 20χλμ. Βάδην, ΤΕΛΙΚΟΣ
02:35 Υφαντίδου Σοφία - έπταθλο, σφαίρα
03:20 Τεντόγλου Μιλτιάδης - μήκος, προκρ.
04:05 Υφαντίδου Σοφία - έπταθλο, 200μ.
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
15:30 Μίττας Ευθύμιος - Σκητ, Προκρ. 1η μέρα
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
15:40 Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης, Χρήστου - τετράκωπος άνευ, μικρός τελικός
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
16:00 Ιακωβίδης Θεόδωρος - 85κ., γκρουπ Β
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
19:05 Μάντης Παναγιώτης / Καγιαλής Παύλος - 470 (5η, 6η ιστιοδρομία)
19:05 Σκαρλάτου Αγγελική - RS:X (10η, 11η, 12η ιστιοδρομία)
19:15 Κοκκαλάνης Βύρων - RS:X (10η, 11η, 12η ιστιοδρομία)
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
19:26 Δράκου Θεοδώρα - 50μ. ελεύθερο, προκρ.
21:58 4Χ100μ. μικτή ανδρών, προκρ.
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
01:35 Ελλάδα-Βραζιλία
 *** Οι σημερινές (11/08/2016) συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο    Στο κυνήγι των μεταλλίων τα ελληνικά κουπιά την 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.
Η Σοφία Ασουμανάκη και η Κατερίνα Νικολαϊδου στο διπλό σκιφ, και οι Γιάνναρος, Ντούσκος, Μαγδανής, Πέτρου στην τετράκωπο ελαφρών βαρών, αγωνίζονται στους τελικούς της κωπηλασίας, ενώ η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Αγγελόπουλο, Τζιάλλα, Τσίλη και Χρήστου αγωνίζονται στον ημιτελικό.
Δύο κολυμβητές, οι Κρίστιαν Γκολομέεβ και Οδυσσέας Μελαδίνης ρίχνονται στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο, ενώ όλα τα ελληνικά πληρώματα συνεχίζουν την προσπάθειά τους στην ιστιοπλοϊα.
Το πρόγραμμα των Ελλήνων των 6η ημέρα (ώρες Ελλάδας):
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
15:30 Αγγελόπουλος ? Τζιάλλας ? Τσίλης ? Χρήστου, τετράκωπος άνευ, ημιτελικός
17:04 Ασουμανάκη ? Νικολαϊδου, διπλό σκιφ, ΤΕΛΙΚΟΣ
17:44 Γιάνναρος ? Ντούσκος ? Μαγδανής ? Πέτρου, τετράκωπος ελαφρών βαρών, ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
19:16 Μελαδίνης Οδυσσεας, 50μ.Ελεύθερο - προκριματικός
19:20 Γκολομέεβ Κριστιάν, 50μ. Ελεύθερο - προκριματικός
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
19:05 Nacra 17 (3η, 4η, 5η, 6η ιστιοδρομία)
19:05 470 Ανδρών (3η, 4η ιστιοδρομία)
19:05 Finn Ανδρών (5η, 6η ιστιοδρομία)
19:05 RS:X Ανδρών (7η, 8η, 9η ιστιοδρομία)
19:15 RS:X Γυναικών (7η, 8η, 9η ιστιοδρομία)

  ***
 
  ~ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  1η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016 2η  ΗΜΕΡΑ   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .-
~   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html   .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-

   
 
 
 ~ ***  BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4901 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3042 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3046  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 989   βίντεο   .-
 *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen  \  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 





`

Δεν υπάρχουν σχόλια: