Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......
~
Δεν μας χρειάζονται νηστείες πολλές, δεν μας χρειάζονται αγρυπνίες πολλές και εξαντλητικές. Μας χρειάζεται κυρίως η ταπεινοφροσύνη. Όλα τα άλλα θα έλθουν, και οι προσευχές και οι γονυκλισίες.                   
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω


~ 16 Φεβρουαρίου
Παμφίλου μάρτυρος († 307), Φλαβιανού (1), πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Μαρτύρων Δανιήλ, Ηλία, Ηλία, Ησαίου, Θεοδούλου, Ιερεμίου, Ιουλιανού, Ουάλη, Παύλου, Πορφυρίου, Σαμουήλ, Σελεύκου και πάντων των εν Περσία (Μαρτυρουπόλει) μαρτυρησάντων. Οσίων Μαρουθά του εγείραντος την πόλιν επί τω ονόματι των εν Περσία Μαρτύρων και Φλαβιανού του εν τω Βουνω.
(1) O άγιος Φλαβιανός, ήταν πρεσβύτερος στην Κωνσταντινούπολη και σκευοφύλακας του ναού της Αγίας Σοφίας. Γνωστός για τις αρετές και τα πνευματικά του χαρίσματα, διαδέχθηκε τον άγιο Πρόκλο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης το έτος 447. Το επόμενο έτος καταδίκασε με τοπική Σύνοδο, την πλάνη του αρχιμανδρίτου Ευτυχούς, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο Χριστός διέθετε μόνο τη θεία φύση, η οποία απορρόφησε την ανθρώπινη. Τελικά, μετά την εμμονή του Ευτυχούς στην πλάνη, η σύνοδος τον καθαίρεσε και τον αφόρισε. Εκείνος όμως έχοντας πολιτική στήριξη και από τον κακόδοξο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Διόσκορο, επέτυχε τη σύγκλιση Συνόδου τον Αύγουστο του 449 στη Έφεσο. Στη Σύνοδο αυτή, την λεγόμενη ληστρική, όλα ήταν προσχεδιασμένα κατά του Φαβιανού, επιστρατεύθηκε μάλιστα και όχλος με επικεφαλείς μοναχούς, και υπό την αρχηγία ενός ρασοφόρου, του αρχιμανδρίτη Βαρτουφά, εισέβαλλαν στη Σύνοδο και κακοποίησαν βάναυσα τον άγιο, ο οποίος τρεις ημέρες αργότερα, υπέκυψε στο τραύματα πού του προκάλεσαν οι φονιάδες του. Όμως δύο έτη αργότερα το 451 στη Δ` Οικουμενική Σύνοδο, η αίρεση καταδικάσθηκε, ο Ευτυχής αναθεματίστηκε και ο Διόσκουρος καθαιρέθηκε. Το λείψανο του αγίου ανακομίσθηκε με μεγάλες τιμές στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε στο ναό των Αγίων Αποστόλων. ~
Σήμερα 16/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες, Άγιος Φλαβιανός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~ Τὴν δωδεκάριθμον, Μαρτύρων φάλαγγα, ἀνευφημήσωμεν, ἐνθέοις ἄσμασι, Πάμφιλον Παῦλον Σαμουήλ, Οὐάλεντα καὶ Ἠλίαν, Ἱερεμίαν, Σέλευκον, Δανιὴλ καὶ Πορφύριον, Ἰουλιανὸν ὁμοὺ Ἠσαΐαν Θεόδουλον αὐτοὶ γὰρ τὸν Δεσπότην τῶν ὅλων, πάσιν ἠμὶν ἐξιλεοῦνται.
~* Απολυτίκιο Αγ. Παμφίλου - 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: https://youtu.be/DiubNCaaaRU .-



~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις

*** «Χαμένη» στην τσίκνα η Καλαμάτα τιμά το έθιμο (φωτογραφίες) 

 
 
 
Από νωρίς έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας ψησταριές ώστε και φέτος ο κόσμος να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη.
Όσο περνά η ώρα αυτή η ευχάριστη μυρωδιά θα δυναμώνει, ενώ πολλά είναι τα καταστήματα που προσφέρουν στον κόσμο σουβλάκια καθώς και άλλα κρέατα.
Για ακόμα μια χρονιά επίκεντρο για τη νεολαία της πόλης θα είναι οι πεζόδρομοι όπου τα καταστήματα θα σβήσουν τα κάρβουνά τους αργά τα ξημερώματα.  Χρόνια πολλά και από εμάς
*Αναλυτικό και πλουσιο φωτορεπορτάζ αργότερα.

***  Νίκος Παππάς από την Καλαμάτα: «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση σταθεροποίησης και ανάκαμψης» 

«Επίθεση» Παππά στην αντιπολίτευση, το ΔΝΤ και κύκλους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για «εμπόδια» στο κλείσιμο της αξιολόγησης
   «Στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου θα γίνει ένα σημαντικό βήμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς περαιτέρω υφεσιακά μέτρα»
 Την ιδιαίτερη χαρά για την παρουσία του στην Καλαμάτα και τις συναντήσεις που είχε στο νοσοκομείο, το Επιμελητήριο καθώς και στην Περιφέρεια με την αντιπεριφερειάρχη κα Αλειφέρη και τους δημάρχους του νομού, εξέφρασε ο Νίκος Παππάς σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε ότι αισθάνεται πιο αισιόδοξος έπειτα από αυτές τις συναντήσεις, καθώς συνομίλησε με ανθρώπους που έχουν γνώση και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρης της περιοχής, που ήδη με την ολοκλήρωση μεγάλων οδικών έργων έχει δρομολογηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα ολοκληρώνονται και σημαντικές μελέτες για το εσωτερικό δίκτυο του νομού.
Αναφορικά με την τύχη της χώρας, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι άπαντες πλέον αναγνωρίζουν ότι βρισκόμαστε σε φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης, εκτός από κάποιους που σκόπιμα δε θέλουν να το δουν… Εξηγώντας ότι μιλά για εταίρους στην Ε.Ε. που δε θέλουν να δεχθούν ότι μια αριστερή κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης, που δε διστάζουν να φορέσουν ακόμα και τη «φανέλα» του ΔΝΤ, και μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ σκόπιμα δίνουν την εικόνα καταστροφής προς τα έξω, εν αντιθέσει με την πραγματικότητα, έτσι ώστε να υποστηρίξουν το «αφήγημά» τους.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η χώρα βίωσε την πραγματική κατάσταση της καταστροφής από το 2010 έως το 2015 και τώρα έχει βγει από το «τέλμα», καλώντας όσους δε θέλουν να το δουν, να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα.
«Βέλη» εξαπέλυσε και κατά των συντηρητικών κύκλων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εκπλήρωσε με το παραπάνω όλες τις υποχρεώσεις της και δεν είναι διατεθειμένη να πάρει ούτε ένα ευρώ σε νέα υφεσιακά μέτρα!
Αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας θα γίνει ένα πολύ δημιουργικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση…  Ο υπουργός ξεκαθάρισε, δε, ότι παρά τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση Τσίπρα, κανείς δε μιλά για «Success Story» και άλλα τέτοια υπερφίαλα. Από την άλλη, απαντούν στην προπαγάνδα της καταστροφής με την αληθινή εικόνα της σταθεροποίησης και της ανάκαμψης που επιτεύχθηκε με τις «θυσίες» του ελληνικού λαού, προστατεύοντας όμως παράλληλα τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. «Παρά τις αντιξοότητες και τις μεγάλες δυσκολίες, γιατρεύουμε τις πληγές της ελληνικής κοινωνίας» έκλεισε λέγοντας ο κ. Παππάς.
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
  «Το ΔΝΤ ζητάει μέτρα έτσι για να γουστάρουμε»
Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται μια δημόσια δυναμική πολιτική συζήτηση σε όλη την Ευρώπη. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αλλαγή θέσης του ΔΝΤ: από το 2% μέτρα στο ΑΕΠ της χώρας στο χρειαζόμαστε κάποια μέτρα «έτσι για να γουστάρουμε». Ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς ούτε ένα υφεσιακό μέτρο, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν…
 Μετά τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, οι άδειες στα περιφερειακά – Γραμμικός κώδικας στις εφημερίδες
Σχετικά με το τι θα γίνει αναφορικά με τις άδειες των περιφερειακών μέσων, ο αρμόδιος υπουργός άφησε αιχμές για το γεγονός ότι με οριακή πλειοψηφία από το ΣτΕ κατέπεσε η πρώτη σωστή και οργανωμένη προσπάθεια να μπει τέλος στην ασυδοσία και την «αεροπειρατεία» των καναλιών. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα του ότι η νέα «σύνθεση» του ΕΣΡ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εν αντιθέσει με προηγούμενα μέλη του κατά το παρελθόν, και σύντομα θα προχωρήσει η αδειοδότηση των καναλιών, καθώς ήδη υπάρχει η τεχνογνωσία.
Αμέσως μετά τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα ακολουθήσουν τα περιφερειακά, ενώ ο κ. Παππάς ζήτησε να μην αναπαράγονται φήμες σχετικά με το κόστος συμμετοχής για τις άδειες των περιφερειακών μέσων, τον αριθμό κ.τ.λ. Επίσης, υπεραμύνθηκε του νόμου του 4339, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η πρώτη ουσιαστική προσπάθεια να μπει μια τάξη στα ΜΜΕ, με το μητρώο εργαζομένων, τον ελάχιστο αριθμό ανά μέσο, καθώς και με το ψηφιακό μητρώο για όλους τους διαδικτυακούς τόπους, στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί περισσότερα από 500 site.
Σχετικά με τις εφημερίδες, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι σύντομα θα μπει σε αυτές γραμμικός κώδικας, ώστε να φαίνεται άμεσα ο ακριβής αριθμός της κυκλοφορίας τους.
  «Καλή τύχη σε όσους πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις»
Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αλλά και για το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να έχει υποχωρήσει, ο κ. Παππάς ευχήθηκε «καλή τύχη» σε όσους τις πιστεύουν ακόμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν τις παίρναμε στα σοβαρά, η  Ν.Δ. θα είχε κερδίσεις τις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του ’15, το ΝΑΙ θα είχε βγει στο δημοψήφισμα κ.ο.κ.».
Παράλληλα, «έκλεισε» τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι θα γίνουν στην ώρα τους, και αυτοί που βιάζονται να κυβερνήσουν, θα παραμείνουν ξανά στην αντιπολίτευση. Πρόσθεσε, όμως, ότι κατανοεί τη βιασύνη τους για εκλογές, ώστε να κλείσουν υποθέσεις όπως η Novartis, ο Κήρυκας Χανίων και η δίκη της Ζίμενς, που σύντομα ξεκινά…
 «Λυπηρός ο χλευασμός για τη διαστημική υπηρεσία – Ευχάριστο ότι η επιστημονική κοινότητα “αγκάλιασε” αμέσως το εγχείρημα»
Λυπηρό και ανούσιο χαρακτήρισε ο κ. Παππάς το σχολιασμό που έτυχε η ανακοίνωση της ίδρυσης του Ελληνικού Κέντρου Διαστημικών Eφαρμογών, προσθέτοντας ότι αρκετοί δεν έχουν καν καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Τόνισε, δε, ότι η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τη γεωργία, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες στους αγρότες, κυρίως στη φάση της καλλιέργειας. Επίσης, ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα μπορούσε να εξεταστεί για αξιοποίηση μικροδορυφόρων.
  Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ακόμα και οι φονιάδες έχουν δικαίωμα για μια δίκαιη δίκη»
Ερωτώμενος για την κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση σχετικά με τη συμπεριφορά της απέναντι στη Χ.Α. και το γεγονός ότι δεν είναι τόσο αμείλικτη όσο υποσχόταν, αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Σημείωσε ότι η Αριστερά έχει δώσει μεγάλους και διαχρονικούς αγώνες ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, και το ίδιο κάνει και τώρα… Αυτοί που ασκούν την κριτική αυτή, να δουν τη δική τους «ρητορική», που είναι ίδια με εκείνη των φασιστών σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό κ.ά., πράγμα που είναι επικίνδυνο, συμπλήρωσε.
Τέλος, υποστήριξε ότι άπαντες έχουν δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη, ακόμα και οι φονιάδες…
 «Ψυχραιμία για τους δασικούς χάρτες»
Αναφορικά με το «φλέγον ζήτημα» των ημερών στη Μεσσηνία, ο κ. Παππάς υπεραμύνθηκε της μεταρρύθμισης με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν, τόνισε ότι ήδη μειώθηκε το κόστος αντίρρησης, ενώ συνέστησε ψυχραιμία προς όλες τις πλευρές, υποσχόμενος ότι στο προσεχές διάστημα θα αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.
  «Να φύγουμε από τις μικρότητες της καθημερινότητας όπως το κλείσιμο της αξιολόγησης… να δούμε τη μεγάλη εικόνα της δίκαιης ανάπτυξης»
Κλείνοντας τη μακροσκελή και ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρθηκε και σε ζητήματα του υπουργείου του, όπως η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Όπως υποστήριξε, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την ανάδειξη των νέων εφαρμογών, με στόχο την επιστροφή του έμψυχου ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα. Η γεωγραφική θέση της χώρας είναι μοναδική και πρέπει να την αναδείξουμε, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι στόχος του είναι η παροχή υπηρεσιών για το σύνολο της οικονομίας και όχι για μερικούς κλάδους.
Κάλεσε δε τον κόσμο να βγάλει από τη σκέψη του τη μικρότητα της καθημερινότητας με ζητήματα όπως πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, και να δει τη «μεγάλη εικόνα», με όραμα την αναγέννηση μιας Ελλάδας με δίκαιη ανάπτυξη.   Του Κώστα Γαζούλη 


*** Με μεγάλη επιτυχία και μεσσηνιακές διακρίσεις οι πανελλήνιοι αγώνες ποδηλασίας Αρφαρά-Πήδημα 

 
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο καλαματιανός σύλλογος Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρφαρών «Η Αναγέννηση» διοργάνωσε Διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα για 4η συνεχόμενη χρονιά με την επωνυμία «4ος Γύρος Αρφαρά-Πήδημα», απόστασης 100 και 60 χλμ., σε 12 αγωνιστικές κατηγορίες (Εφήβων - Νέων Ανδρών - Ανδρών - Παίδων - Κορασίδων - Γυναικών - Μάστερ Α' - Β' - Γ' - Δ' - 'Οπεν (19-35 ετών) και (35 ετών και άνω)).
Η αντιπρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου παραθέτει τις λεπτομέρειες της σημαντικής αυτής διοργάνωσης:
Εκκίνηση έλαβαν 160 ποδηλάτες από πολλά ποδηλατικά Σωματεία από όλη την Ελλάδα, μέχρι και η Άμφισσα μας τίμησε με τους αθλητές της.
Η Πάτρα και ο Π. Ο. Πατρών κάθε χρόνο συμμετέχει με την πολυπληθέστερη αποστολή, φέτος 35 ποδηλάτες τους έτρεξαν στον αγώνα.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός, καθώς και οι βραβεύσεις έγιναν στην πλατεία των Αρφαρών.
Η διαδρομή ήταν δεξιόστροφη από τα Αρφαρά, Πήδημα, Εθνική Οδός Καλαμάτας-Αθήνας, Άγιος Κων/νος και επιστροφή στα Αρφαρά.
Φέτος ο διοργανωτής Ευκλής παρείχε ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρεία Sportstiming.gr, όπου έμειναν όλοι οι ποδηλάτες ευχαριστημένοι και δέχτηκε ο Ευκλής συγχαρητήρια, γι' αυτή του την πρωτοβουλία.
Ευχαριστίες
Ο πρόεδρος Παν. Κουτρούλης, η Διοίκηση και ο υπεύθυνος του τμήματος αγωνιστικής ποδηλασίας Παναγιώτης Βεργετόπουλος ευχαριστούν θερμά όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει με ασφάλεια ο Διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας ''4ος Γύρος Αρφαρά- Πήδημα'' και αυτοί είναι :
Δήμος Καλαμάτας, Α. Τ. Περιφέρειας Καλαμάτας, Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, ΕΚΑΒ (για την παρουσία ασθενοφόρου), Ιατρός του αγώνα Φέστας Χαράλαμπος, Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας, Νταβουτιάν Κοσμάς (αλυτάρχης του αγώνα). Επίσης, τους εθελοντές για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στους δρόμους: Κατσαμπάνης Βασίλειος, Αμμολοχίτης Νικόλαος, Βλάχος Ανάργυρος, Παναγιωτόπουλος Νικήτας, Κώτσιαρης Ιωάννης, Σουλαντίκας Νικόλαος, Κότσης Γεώργιος και τους εθελοντές στην γραμματεία:
Οικονομοπούλου Ελένη, Κλείδωνα Δώρα, Στακιάς Μιχαήλ και Λυμπερόπουλος Χρήστος.
Ο Ευκλής ευχαριστεί ακόμη τους: Μπελογιάννη Αναστασία (εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας), Φέστας Κωνσταντίνος (πρόεδρος της Κοινότητας Αρφαρών) και Ζαλαχώρη Ιωάννη (πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών), ενώ από την πλευρά τους οι κα Μπελογιάννη και ο κ. Ζαλαχώρης ευχαριστούν τους χορηγούς της αφίσας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλος νικητής, στη γενική των 100 χλ. ανμαδείχθηκε ο Γιώργος Μπούγλας, ενώ 4 ποδηλάτες του Ευκλή ανέβηκαν στο βάθρο. Στο 3ο σκαλί της μεγάλης κατηγορίας ο Κανελλόπουλος Σταύρος, στα 60 χλμ. Μάστερ Γ' 1ος αναδείχθηκε ο Ποντίκης Χρήστος, στην Μάστερ Α' 2ος τερμάτισε ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος και στην Μάστερ Γ' 1ος ήταν ο Μυστριώτης Βασίλειος. Επίσης, 2ος στην κατηγορία Μάστερ Β’ ήταν ο Καλαματιανός Δημήτρης Δημητρακόπουλος του Ποδηλατόδρομου Πύργου και η Καλαματιανή Μαρία Παναγιωτοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια στα 60 χλμ. κορασίδων.
Αποτελέσματα

Κατηγορία Εφήβων (100 χλμ.)
1ος Φραμπίτσης Δημ. (Π. Ο.Πατρών)
2ος Ζώης Ελευθ. (Π. Σ. ''Κρόνος''Νίκαιας)
3ος Καλονιάτης Γεωργ. (Α. Ο. Θησέας)

Κατηγορία Νέων Ανδρών (100 χλμ.)
1ος Κουμπέτσος Αναστ. (Παναθηναϊκός Α. Ο.)
2ος Σούλιος Ζήσης (Π. Σ. ''Κρόνος'' Νίκαιας)
3ος Γιαννούτσος Μιλτιάδης (Π. Ο. Πατρών)

Κατηγορία Ανδρών (100 χλμ.)
1ος Μπούγλας Γεώργ. (Π. Σ. ''Κρόνος'' Νίκαιας)
2ος Βλάχος Χρήστος (Π. Ε. Σ. Α. Αστέρας Ζωγράφου)
3ος Καννελόπουλος Σταύρος (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής)
4ος Μαλισιόβας Αλεξ. (Α. Σ. Άλφα Κ.)
5ος Κοτσιώνης Γεώργ. (Α. Σ. Άλφα Κ.)
6ος Αχτύπης Αντών. (Π. Ο. Πατρών)

Κατηγορία Παίδων (60 χλμ.)
1ος Κατσιαρδής Γεώργ. (ΑΕΚ Τρίπολης)
2ος Ρόκας Ιωάν. (Γ. Σ. Μαρκόπουλου)
3ος Κοροντζής Θεόδ. (Π. Ο. Πατρών)

Κατηγορία Κορασίδων (60 χλμ.)
1η Παναγιωτοπούλου Μαρία (Σπαρτιατικός Γ. Σ.)
2η Ρηγοπούλου Ελευθ. (ΑΕΚ Τρίπολης)

Κατηγορία Γυναικών (60 χλμ.)
1η Λεπενιώτη Κων/να (Παναθηναϊκός Α. Ο.)
2η Αρκούδη-Βαφέα Αγγελ. (Παναθηναϊκός Α. Ο.)
3η Ζώγλη Άννα-Μαρία (Π. Σ. ''Κρόνος'' Νίκαιας)
4η Αναστασοπούλου Σταματινή (Σπαρτιατικός Γ. Σ.)
5η Ζαχαριουδάκη Ευαγ. (Γ. Σ. Μαρκόπουλου)
6η Πολυχρονοπούλου Κάλλια (Παναθηναϊκός Α. Ο.)

Κατηγορία Μάστερ Α' (60 χλμ.)
1ος Καλογεράτος Διον. (Π. Ο. Πατρών)
2ος Παπαγεωργίου Αθαν. (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής)
3ος Μπουλμέτης Γεώργ. (Α. Σ. Άλφα Κ.)

Κατηγορία Μάστερ Β' (60 χλμ.)
1ος Καταπόδης Λουκάς (Α. Ο. Πήγασος Κυψέλης)
2ος Δημητρακόπουλος Δημ. (Π. Τ. Σ. Πύργου)
3ος Κωλέτσης Ευθ. ( Α. Σ. Άλφα Κ.)
4ος Μπακόπουλος Πέτρ. (Π.Ο. Πατρών)
5ος Φράγκος Νικήτας (Α. Ο. Πήγασος Κυψέλης)
6ος Σπύρου Νικ. (Α. Σ. ''Φοίβος'' Αχαρνών)
13ος Παπαβασιλόπουλος Ιωάννης (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής)
15ος Σταμάτης Παντελεήμων (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής)
18ος Βεργετόπουλος Παν. (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής)
20ος Ψωματάρης Γεώργ. (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής)

Κατηγορία Μάστερ Γ' (60 χλμ.)
1ος Ποντίκης Χρήστος (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής)
2ος Ορφανίδης Κυριακ. (Παναθηναϊκός Α. Ο.)
3ος Μητρούλιας Παν. (Π. Ο. Πατρών)
4ος Καγκελάρης Δημ. (Π. Ο. Πατρών)
5ος Λιάκος Δημ. (Α.Σ.''Φοίβος'' Αχαρνών)
6ος Αθανασόπουλος Θεοδ. (Μεσσηνιακός Γ. Σ.)
Κατηγορία Μάστερ Δ' (60 χλμ.)
1ος Μυστριώτης Βασ. (Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής)
2ος Μπουκουβάλας Στεφ. (Σπαρτιατικός Γ. Σ.)

Κατηγορία 'Οπεν (19-35 ετών / 20 χλμ.)
1ος Κουμουνδούρος Παν.
2ος Αθανασόπουλος Τζώρτζ.
3ος Τριπύλας Ιωάννης
4ος Μπερδέκας Πέτρος
Κατηγορία Όπεν (35 και άνω / 20 χλμ.)
1ος Μόσχος Ιωάννης
2ος Διακρούσης Δημήτριος
3ος Ρήγας Νικόλαος
4ος Φουρκιώτης Βασίλειος

*** Επίτιμος διδάκτωρ της Φιλολογίας Καλαμάτας ο Θανάσης Βαλτινός 

 
Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας Καλαμάτας αναγορεύθηκε ο συγγραφέας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός, χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών (κτήρια Παλιού Στρατοπέδου).
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Νίκος Καρούζος» του Τμήματος Φιλολογίας.
Ο Θανάσης Βαλτινός θεωρείται ο σημαντικότερος Έλληνας πεζογράφος. H τελευταία του συλλογή διηγημάτων έχει τίτλο «Επείγουσα ανάγκη ελέου». Η δε νέα του ιδιότητα ως προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών έρχεται να επισφραγίσει μια σημαντική πορεία στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. 

***   Επιστρέφει το Nokia 3310

Η HDM Global Oy, η φινλανδική εταιρεία που κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα κυκλοφορίας προϊόντων στην αγορά με την επωνυμία «Nokia», ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να λανσάρει μια νέα, επετειακή έκδοση του θρυλικού κινητού «3310».
Η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών καινούργιων συσκευών με λειτουργικό «Android», τα Nokia «6», «5» και «3», τα οποια απευθύνονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες καταναλωτών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, ωστόσο το ενδιαφέρον τράβηξε ακόμα περισσότερο η επανακυκλοφορία του εξαιρετικά επιτυχημένου «3310», μιας συσκευής που πρωτοκυκλοφόρησε στα τέλη του έτους 2000, και ξεχώρισε για την πρακτικότητά της, την ανθεκτικότητα, την αυτονομία της μπαταρίας αλλά και το εικονικό στυλ, που το καθιέρωσε στις συνειδήσεις εκατομμυρίων καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το Nokia «3310» κατέγραψε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 126 εκατ. ενώ η αναβαθμισμένη έκδοση αναμένεται να παρέχει τα χαρακτηριστικά ενός κινητού βασικών λειτουργιών («feature phone») και η τιμή του θα διαμορφωθεί στα 59 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να αποκαλυφθούν στην επίσημη παρουσίαση των συσκευών στις 26 Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη. Η HMD φαίνεται ότι έχει ως κύριο στόχο την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την κυκλοφορία των συσκευών αυτών και σε άλλες μεγάλες αγορές, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ. kathimerini.gr

*** Καλαματιανό Καρναβάλι: Φτάνει η ώρα για τη νυχτερινή παρέλαση- Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται έλλειψη στολών σε ορισμένα από τα 33 γκρουπ λόγω της μεγάλης ζήτησης, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος, σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2016. Ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση πως το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί (οι μοδίστρες ράβουν πυρετωδώς...) και τόνισε ότι το Καρναβάλι εξελίσσεται επιτυχώς, μετά την πολύ καλή τελετή έναρξης και την επιτυχία των Παιχνιδιών, τα οποία το εμπλουτίζουν.
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 θα ξεκινήσει η Νυχτερινή Παρέλαση του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Φέτος, η πορεία θα αρχίσει από την πλατεία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με ώρα συγκέντρωσης 18.00 και η παρέλαση θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Βασιλέως Γεωργίου, Αριστομένους, Γερμανού, Ιθώμης και πλατεία Αγίων Αποστόλων. Τα πληρώματα θα υποδέχεται ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας και θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα "48 ores ft Lukia". Τη διαδρομή μπορείτε να δείτε στο σχετικό διάγραμμα.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει πολλές ελληνικές και ξένες επιτυχίες από τις δεκαετίες του ΄70, του ΄80, του ΄90 και όχι μόνο!
Θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους για λίγη ώρα, ώστε να περάσει η καρναβαλική παρέλαση.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Ο Σύλλογος «Οι φίλοι της παράδοσης», στο πλαίσιο του Καρναβαλιού, θα ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση που έχει σχέση με την παράδοση, μία κωμωδία, στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ώρα 21.00.
Από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί, θα ξεκινήσει το δρώμενο του Δράκου, που γίνεται κάθε χρόνο. Θα πάρουν μέρος τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας, όπως και τα μικρότερα από τα Θεατροπαιχνίδια, μπορεί όμως να λάβει μέρος κι οποιοδήποτε άλλο παιδί θέλει, ντυμένο με την αποκριάτικη στολή του. Το δρώμενο θα ξεκινήσει από το Πνευματικό Κέντρο, θα γίνει ο γύρος της Κεντρικής Πλατείας και θα επιστρέψουν οι συμμετέχοντες. Στο μέσον της Πλατείας θα διεξαχθεί και ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι.
Αμέσως μετά, στις 12.00 το μεσημέρι, επίσης στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα πραγματοποιήσει και φέτος το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Η διενέργειά του αποτελεί παράδοση για το ΣΕΟ Καλαμάτας, καθώς το γαϊτανάκι διεξάγεται επί 40 χρόνια.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αποκριάς, με την κομπανία του που αποτελείται από 10 μουσικούς περίπου, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, αύριο Τσικνοπέμπτη, από τις 14.00 και μετά, θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς και έντεχνο λαϊκό και ρεμπέτικο. Ο Σύλλογος των Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου θα προσφέρει διάφορα εδέσματα στο κοινό.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαιΐκων «Η Πρωτοπορία» διοργανώνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, το βράδυ, στην πλατεία των Λαιΐκων, βράσιμο παστού, που θα προσφέρεται στο κοινό με πατάτες, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι καρναβαλικό. Το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου, θα προσφερθεί μακαρονάδα, θα αφεθούν στον ουρανό αερόστατα, ενώ θα πραγματοποιηθεί γλέντι.
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Όθωνος και ώρα 11.30 το πρωί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει παραδοσιακές μελωδίες από ορχήστρα και χορούς από συλλόγους.
Το Β΄ ΚΑΠΗ διοργανώνει στου Κουφού τις Ελιές, στη Ράχη, αποκριάτικη εκδήλωση την Κυριακή 19/2 και ώρα 16.00. Θα παρουσιασθούν αποκριάτικα τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ και χοροί της Αποκριάς από το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου. Κατόπιν, θα προσφερθεί φαγητό και θα ακολουθήσει γλέντι. Μέλη και φίλοι του Β΄ ΚΑΠΗ θα ανάψουν φωτιές και θα πετάξουν αερόστατα και χαρταετούς.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι το περιοδικό της Καρναβαλικής Επιτροπής για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι διανέμεται από τα γραφεία της Επιτροπής.

*** Συνελήφθησαν δύο για κλοπή οχημάτων - προφυλακίσθηκε ένας για διαρρήξεις 

Οχήματα έβαζαν στο μάτι δύο άντρες, τα οποία έκλεβαν, αλλά τελικά συνελήφθησαν από προχθές το μεσημέρι, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Συγκεκριμένα, ένας 33χρονος και ένας 36χρονος τα ξημερώματα αφαίρεσαν από το Ριζόμυλο του Δήμου Μεσσήνης ένα φορτηγό. Το μεσημέρι, όμως, κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς την ώρα που προσπαθούσαν να το βάλουν μπροστά. Το δε φορτηγό αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Όπως προέκυψε στη συνέχεια, οι δυο τους από την Καλαμάτα είχαν αφαιρέσει δύο δίκυκλα, ενώ τα ξημερώματα προχθές αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα δίκυκλο.
Προανάκριση για τις κλοπές διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Στο μεταξύ, χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίσθηκε ο 42χρονος που συνελήφθη ενώ προσπαθούσε το προηγούμενο Σάββατο να διαρρήξει κατάστημα στη Μεσσήνη.


*** Τα νέα προγράμματα της περιόδου Φεβρουαρίου- Μαΐου 2017 στο ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας 

Στο πλαίσιο έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου Φεβρουαρίου-Μαΐου 2017, το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προτίθεται να υλοποιήσει στην Καλαμάτα και σε διάφορες Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες της Μεσσηνίας τα κάτωθι επιμορφωτικά προγράμματα:
  ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ  
1. Ειδικός Barista & coffee
2. Ζαχαροπλαστική
3. Μαγειρική
4. Υπεύθυνος κρατήσεων ξενοδοχείου
 ΠΡΑΣΙΝΑ & ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ  
5. Φυτικά καλλυντικά
6. Γευσιγνωσία ελαιόλαδου (για όλη τη Μεσσηνία)
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ 
7. Αγιογραφία*
8. Ζωγραφική (προχωρημένοι)
9. Ιστορία τέχνης (προχωρημένοι)
10. Κατασκευή Κοσμημάτων *
11. Κιθάρα (προχωρημένοι)
12. Κοπτική ραπτική *
13. Μακιγιάζ *
14. Ντεκουπάζ – One stroke
15. Ξυλογλυπτική *
16. Γλυπτική
17. Διακόσμηση εσωτερικών χώρων
 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
18. Ηλεκτρονική εξ αποστάσεως εκπαίδευση e - learning
19. Τεχνικές κατασκευής ιστοσελίδων
20. Πληροφορική & χρήση νέων τεχνολογιών (πιστοποίηση)
21. Πληροφορική (για ηλικίες πάνω από 45 ετών)
22. Φωτογραφία & ψηφιακή επεξεργασία
  (*) θα λειτουργήσει και τμήμα αρχαρίων και προχωρημένων
 Τμήματα εκτός Καλαμάτας
(περίοδος αιτήσεων 14/2 – 24/2)
  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
1. Κέντημα μηχανής
2. Πληροφορική & χρήση νέων τεχνολογιών
 ΜΕΣΣΗΝΗ
1. Τυροκομική
 ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
1. Θεατρικό εργαστήρι
2. Ντεκουπάζ – One stroke
  ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ
1. Κατασκευή Κοσμημάτων
 ΑΡΦΑΡΑ
1. Κοπτική ραπτική
 ΜΑΝΗ
1. Στέλεχος τουριστικής επιχείρησης
 ΒΕΡΓΑ
1. Πληροφορική & χρήση νέων τεχνολογιών
 ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ
1. Φυτοπροστασία
 ΚΕΦΙΑΠ
1. Θεατρικό εργαστήρι
2. Ζωγραφική
 -Οι αιτήσεις για την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα kekmessinias.gr από Τετάρτη 15/2 έως Σάββατο 18/2/2017
-Κάθε ενήλικος μπορεί να υποβάλλει μία και μόνο μια αίτηση δίνοντας τον ΑΜΚΑ του
-Για τη συμπλήρωση των τμημάτων προηγούνται οι νέοι και οι άνεργοι
-Το κόστος αγοράς ατομικού εξοπλισμού και αναλωσίμων για τα προγράμματα κατάρτισης επιβαρύνουν τους καταρτιζόμενους
-Για τα προγράμματα φωτογραφίας και υπεύθυνου κρατήσεων ξενοδοχείου απαιτούνται βασικές γνώσεις Η/Υ
-Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 10 εβδομάδες και η παρακολούθησή τους δωρεάν
-Έναρξη μαθημάτων κατά το δεύτερο 15μερο του Φεβρουαρίου.
Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας: Μια κοιτίδα εκπαίδευσης

*** Σύλλογοι, επαγγελματίες και ιδιώτες τσικνίζουν σήμερα και στην Τριφυλία 

Τσικνοπέμπτη 2017 και η Τριφυλία το γιορτάζει, από άκρη σε άκρη, με την τσίκνα να απλώνεται και να «ευωδιάζει» την ατμόσφαιρα. Σύλλογοι, επαγγελματίες και ιδιώτες θα τηρήσουν και φέτος το έθιμο του τσικνίσματος.
«Τσικνίζουμε στα μαγαζιά της πόλης με πολλή μουσική και κέφι!», τονίζει ο δραστήριος Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ενημερώνοντας τον κόσμο πως σε όλη την αγορά οι επαγγελματίες τσικνίζουν μαζί με κατοίκους και επισκέπτες.
Από τις 12.00 το μεσημέρι θα τσικνίζει ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας και καλεί τον κόσμο να γιορτάσουν μαζί με κέφι, χορό και τραγούδι.
Στους Γαργαλιάνους, στην πλατεία, θα τσικνίζει ο Κυνηγετικός Σύλλογος, με τους κυνηγούς να κερνούν μεζέδες και άφθονο ντόπιο κρασί, αλλά και καταστήματα, ενώ στη Μαραθόπολη θα στηθεί τρικούβερτο γλέντι στο σταυροδρόμι και στον πεζόδρομο.
Στα Φιλιατρά, τα καταστήματα θα κερνούν μεζέδες και κρασί, με γλέντι στον πεζόδρομο, τσίκνα στα καντούνια.
Τσικνίσματα και στο Καλό Νερό και το Κοπανάκι, αλλά και σε κάθε γωνιά της Τριφυλίας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ο ΤΡΑΜΠ για το ΙΣΡΑΗΛ! Τι έχει στο μυαλό του;..

Οι δημοσιογράφοι όταν ρώτησαν τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχετικά με την αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες έγιναν δέκτες μίας αρκετά αινιγματικής απάντησης.
Τα επόμενα χρόνια θα δούμε «πολλή αγάπη» στις ΗΠΑ, είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Πιο αναλυτικά είπε πως «θα εξαλείψουμε την εγκληματικότητα σε αυτήν την χώρα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βάλουμε τέλος σε έναν ρατσισμό που υποβόσκει εδώ και πολύ καιρό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας επίσης λόγο για μια «πολύ διχασμένη» χώρα.
«Ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω κάτι σχετικά με αυτό» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
«Σε σχέση με τους Εβραίους πολίτες... τόσο φίλους μας, μια κόρη που βρίσκεται εδώ (Ιβάνκα Τραμπ), έναν γαμπρό (Τζάρεντ Κούσνερ) και τρία όμορφα εγγόνια. Πιστεύω ότι θα δείτε τις ΗΠΑ πολύ διαφορετικές τα επόμενα τρία, τέσσερα ή οκτώ επόμενα χρόνια».
Θυμίζουμε πως ο  Τζάρεντ Κούσνερ, στενός σύμβουλος του Τραμπ, είναι Εβραίος και η Ιβάνκα Τραμπ είχε ασπαστεί τον ιουδαϊσμό προτού τον παντρευτεί το 2009.
«Πιστεύω ότι πολλά καλά πράγματα γίνονται. Θα δείτε πολλή αγάπη. Θα δείτε πολλή αγάπη» υποσχέθηκε έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης στην κοινή τους συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο.
Αξίζει να σημειωθεί πως το διάστημα των 10 ημερών μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ την 8η Νοεμβρίου, η αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Southern Poverty Law Center, καταμέτρησε 867 ρατσιστικές ενέργειες στις ΗΠΑ, οι 100 εκ των οποίων είχαν αντισημιτικό χαρακτήρα.

***  ΒΟΜΒΑ από ΒΕΡΟΛΙΝΟ για ΧΡΕΟΣ και ΔΝΤ! Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι...


~ «Ο κυβερνητικός συνασπισμός αλλάζει στάση αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος άρθρου στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, όπου φιλοξενούνται αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή και αντιπροέδρου τoυ CSU, Μάνφρεντ Βέμπερ.
«Στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αυξάνεται ολοφάνερα η διάθεση για μια σημαντική αλλαγή πορείες αναφορικά με την πολιτική διάσωσης της Ελλάδας» σημειώνει η SZ η οποία επικαλείται τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος προτείνει πως τόσο η Ευρώπη όσο και η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Από τη στιγμή που το ΔΝΤ εμμένει στο ενδεχόμενο κουρέματος, τότε θα πρέπει να το αφήσουμε να αποχωρήσει», αναφέρει ο Μ. Βέμπερ.
Βέμπερ: Δεν μπορεί να είσαι υπέρ του ΔΝΤ και κατά του κουρέματος
Όπως σημειώνει η SZ η άποψη αυτή διά στόματος Βέμπερ, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο της καγκελαρίου Μέρκελ (CDU) όσο και του αρχηγού του CSU Χορστ Ζέεχοφερ «θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα «σημαντικό μήνυμα. Κι αυτό επειδή ο Ευρωπαίος πολιτικός, που είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του CSU, απομακρύνεται από την μέχρι πρότινος γερμανική θέση, ότι το ΔΝΤ θα πρέπει απαραίτητα να μετέχει στο τρέχον, τρίτο δανειακό πρόγραμμα.» Αυτή τη θέση όμως πάντα εξέφραζαν τόσο η ‘Αγκελα Μέρκελ όσο και ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρατηρεί η εφημερίδα.


***  ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Δείτε όσα πρέπει να ξέρουν οι ΕΦΕΔΡΟΙ...


Ενημέρωση Εφέδρου
Αγαπητέ Έφεδρε,
Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρεις οδηγίες, οι οποίες θα σου χρησιμεύσουν για όσο χρόνο είσαι εγγεγραμμένος στην εφεδρεία του Στρατού. Οι οδηγίες αφορούν τις υποχρεώσεις σου, οι οποίες απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία. Μελέτησε τες προσεκτικά.
Πληροφορίες μπορείς επίσης να λάβεις τηλεφωνικά από τις πλησιέστερες Στρατιωτικές Αρχές (Μονάδες Επιστρατεύσεως - Φρουραρχεία, Στρατολογικά γραφεία), ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη Διεύθυνση Επιστρατεύσεως του ΓΕΣ (gesdes4gr στο army.gr).
Γενικά:
Στην εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων εγγράφονται οι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες που απολύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους. Οι έφεδροι εγγράφονται στην εφεδρεία του Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση εκπλήρωσης εφεδρικής στρατιωτικής υποχρέωσης:
Όσοι κρίνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση για λόγους υγείας.
Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα από οποιοδήποτε ποινικό δικαστήριο σε κάθειρξη ή σε ποινή που για τους στρατιωτικούς συνεπάγεται καθαίρεση.
Οι έφεδροι υποχρεούνται να δηλώνουν οποιαδήποτε αλλαγή του τόπου διαμονής τους, εφόσον η διάρκεια υπερβαίνει τους 3 μήνες. Η δήλωση υποβάλλεται είτε στα αρμόδια Στρατολογικά Γραφεία είτε στις αρμόδιες Επιστρατεύουσες Αρχές. Στους έφεδρους που δεν συμμορφώνονται με τις παραπάνω υποχρεώσεις, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο.
Οι έφεδροι που αρνούνται να παραλάβουν οποιοδήποτε στρατιωτικό έγγραφο διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.
Υποχρεώσεις του Εφέδρου σε Περίοδο Ειρήνης:
Ο έφεδρος, μετά την απόλυση του από το Στράτευμα εντάσσεται στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ και λαμβάνει το ΕΙΔΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ (ΕΦΠ), το οποίο είναι:
Είτε πρασίνου χρώματος για την τοποθέτηση του αυτόματα σε μια Μονάδα, με τα καθήκοντα και την ειδικότητα που κατείχε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.
Είτε λευκού χρώματος με το οποίο τον θέτει σε κατάσταση αναμονής για μελλοντική τοποθέτηση σε κάποια Μονάδα.
Με την ανά έτος πραγματοποιούμενη από την Διεύθυνση Επιστρατεύσεως του Γενικού Επιτελείου αναπροσαρμογή του προσωπικού που εντάσσεται στην εφεδρεία, είναι πιθανόν να ενταχθεί στη δύναμη άλλης Μονάδος με κατάλληλη αντικατάσταση του πράσινου ΕΦΠ ή με αντικατάσταση του λευκού ΕΦΠ σε πράσινο.
Η αντικατάσταση του ΕΦΠ πραγματοποιείται από την Μονάδα Επιστρατεύσεως η οποία παρακολουθεί επιστρατευτικά τον έφεδρο.
Το νέο ΕΦΠ, αποστέλλεται στον έφεδρο συστημένα εντός ταχυδρομικού φακέλου ή επιδίδεται από την αστυνομική αρχή της περιοχής διαμονής. Ο φάκελος περιέχει:
Το νέο Ειδικό Φύλλο Πορείας.
Την απόδειξη παραλαβής του ΕΦΠ.
Ένα δελτίο αλλαγής στοιχείων εφέδρου.
Μία απόδειξη αποστολής, την οποία θα υπογράψουν τα ΕΛΤΑ όταν ο έφεδρος ταχυδρομήσει τα επιστρατευτικά έντυπα που πρέπει να επιστρέψει.
Ένα μικρό φάκελο αλληλογραφίας, που χρησιμεύει για την τοποθέτηση των παλαιών επιστρατευτικών εγγράφων που πρέπει να επιστραφούν.Αναλυτικότερα οι ενέργειες επισημαίνονται παρακάτω:
1η Ενέργεια: Αμέσως μετά την παραλαβή των νέων επιστρατευτικών εγγράφων, πρέπει να τοποθετηθούν στο μικρό ταχυδρομικό φάκελο που έχει παραληφθεί:
Το παλαιό Ειδικό Φύλλο Πορείας σας.
Η απόδειξη παραλαβής του νέου Ειδικού Φύλλου Πορείας αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί από τον ίδιο.
Το παλαιό Δελτίο Αλλαγής Στοιχείων Εφέδρου.
2η Ενέργεια: Ο παραπάνω φάκελος κατατίθεται, χωρίς γραμματόσημο σε ένα ταχυδρομικό γραφείο. Ο υπάλληλος του ταχυδρομείου που θα παραλάβει το φάκελο θα πρέπει να υπογράψει την απόδειξη παραλαβής η οποία πρέπει να τηρείται σαν στοιχείο ότι επεστράφησαν τα επιστρατευτικά έγγραφα.
3η Ενέργεια: Για οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τα επιστρατευτικά έγγραφα, πρέπει να επικοινωνεί με την Μονάδα επιστρατεύσεως από την οποία παρακολουθείται επιστρατευτικά.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Τα εισιτήρια τα οποία έχουν αποσταλεί με το ΕΦΠ, χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ σε περίπτωση επιστράτευσης και όχι σε κλήση για εκπαίδευση.
Σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης διαμονής, ο έφεδρος είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει το δελτίο αλλαγής στοιχείων εφέδρου με τα νέα στοιχεία, να το ταχυδρομήσει χωρίς γραμματόσημο και χωρίς να το τοποθετήσει σε φάκελο.
Μετεκπαίδευση Εφεδρείας:
Για τη συντήρηση των στρατιωτικών ικανοτήτων κατά τον χρόνο παραμονής στην εφεδρεία οι έφεδροι καλούνται σταδιακά να συμμετάσχουν σε κάποια δραστηριότητα είτε της Μονάδος που είναι εντεταγμένοι είτε σε σχολείο για την βελτίωση των γνώσεων ή την απονομή νέας ειδικότητας.
Για τους εφέδρους αξιωματικούς, προκειμένου να προαχθούν στον επόμενο βαθμό πρέπει την τελευταία 5ετία από της προτάσεως για προαγωγή, να έχουν συμμετάσχει υποχρεωτικά σε κάποια δραστηριότητα μετεκπαίδευσης.
Η μετεκπαίδευση όπου θα κληθείς να συμμετάσχεις, διεξάγεται με δραστηριότητες:
Εκπαίδευσής σου στο πλαίσιο της Μονάδος (7 με 9 ημέρες).
Εκπαίδευσής σου σε Σχολές εφέδρων αξιωματικών των Όπλων και Σωμάτων (2 με 3 εβδομάδες).
Εκπαίδευσής σου σε σχολεία βελτίωσης γνώσεων επί οπλικών συστημάτων και απονομής νέας ειδικότητας (1 με 2 εβδομάδες).
Συμμετοχής σου σε μεγάλες εθνικές ασκήσεις (5 με 7 ημέρες).
Η πρόσκληση για μετεκπαίδευση πραγματοποιείται με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με ΦΥΛΛΟ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ (ΦΑΠ), που επιδίδεται μέσω της Αστυνομίας. Περιπτώσεις εξαιρέσεων περιλαμβάνονται στο φυλλάδιο που αποστέλλεται με το ΦΑΠ.
Ενέργειες σε περίπτωση κλήσης σε μετεκπαίδευση της εφεδρείας:
Σε περίπτωση επιδόσεως Φύλλου Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ) για συμμετοχή σε δραστηριότητα μετεκπαίδευσης εφεδρεία, ο παραλήπτης πρέπει να ενεργήσει όπως παρακάτω:
1η Ενέργεια: Εφόσον υπάρχει λόγος εξαίρεσης, μεταβαίνει άμεσα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνση στρατολογίας του Μείζονα σχηματισμού που τον καλεί ή το αρμόδιο Στρατολογικό γραφείο της περιοχής του ή την Μονάδα Επιστράτευσης που τον παρακολουθεί επιστρατευτικά.
Εάν δεν ληφθεί απάντηση ότι έγινε η εξαίρεση ή εάν ο χρόνος δεν επαρκεί για να αποσταλούν τα δικαιολογητικά εξαίρεσης, οφείλει να παρουσιαστεί οπωσδήποτε, για να μην κηρυχθεί ανυπότακτος. Στην περίπτωση αυτή οι λόγοι εξαίρεσης θα εκτιμηθούν από το Ειδικό Στρατολογικό Συμβούλιο κατά την κατάταξη.
2η Ενέργεια: Εφόσον η εκπαίδευση διεξάγεται εκτός της περιοχής που διαμένει μόνιμα, μεταβαίνει στο πλησιέστερο φρουραρχείο της περιοχής του μαζί με το ΦΑΠ για παραλαβή Καταστάσεως επιβιβάσεως που θα χρησιμεύσει για την έκδοση εισιτηρίων.
3η Ενέργεια: Χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την μετάβαση στη Μονάδα μετεκπαίδευσης. Να αποφεύγεται η χρησιμοποίηση ΙΧ οχημάτων διότι δημιουργούν πολλά προβλήματα και κοστίζουν.
4η Ενέργεια: Έχει μαζί του:
Το ΦΑΠ που του έστειλε η Επιστρατεύουσα Αρχή.
Το Ειδικό Φύλλο Πορείας.
Το Ατομικό Βιβλιάριο Μεταβολών και Εκπαίδευσης (όσοι έχουν).
Την Αστυνομική ταυτότητα και τα Επιστρατευτικά έγγραφα.
Την Στρατιωτική άδεια οδηγήσεως αυτοκινήτου ή ειδικοποιημένου Μηχανήματος (όσοι διαθέτουν).
Το δίπλωμα οδήγησης πολιτικού οχήματος - ειδικοποιημένου οχήματος-μηχανήματος (όσοι διαθέτουν).
Τη μεταλλική Ταυτότητα.
Λοιπά (κατά την κρίση του): Αντίγραφο Πτυχίου ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΙΕΚ (αποκτηθείσας ειδικότητας που δεν είχε δηλωθεί κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας), πιστοποιητικό επάρκειας γνώσης Ξένων Γλωσσών κ.ά.
Τροφή για την κίνηση μέχρι την Μονάδα (ξηρά τροφή). Η τροφοδοσία θα αρχίσει με την κατάταξη στη Μονάδα.
Ένα μικρό σακίδιο με τα απαραίτητα ατομικά είδη για το χρόνο εκπαίδευσης.
5η Ενέργεια: Για την αποζημίωση, έχει μαζί του τα απαραίτητα δικαιολογητικά που περιγράφονται στη σχετική προς τούτο παράγραφο.
6η Ενέργεια: Εάν έχει οποιαδήποτε αμφιβολία, να επικοινωνήσει με την Μονάδα επιστρατεύσεως από την οποία παρακολουθείται επιστρατευτικά.
Αποδοχές Έφεδρων Αξιωματικών:
α. Οι αποδοχές του έφεδρου Αξκού είναι ίδιες με τις αποδοχές των εν ενεργεία ομοιόβαθμων του.
β. Αυτές υπολογίζονται από την ημέρα κατάταξης μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της απόλυσης.
γ. Αν ο έφεδρος είναι Δημόσιος Υπάλληλος ή Υπάλληλος ΝΠΔΔ, Κρατικών Εκμεταλλεύσεων ή Υπηρεσιών που παραχωρήθηκαν στο Δημόσιο ή Ιδρυμάτων που επιχορηγούνται από το Δημόσιο, Υπάλληλος Τραπεζών, ΙΚΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Ολυμπιακών Αερογραμμών, λαμβάνει υποχρεωτικά τις αποδοχές της πολιτικής θέσης. Εφόσον οι αποδοχές της πολιτικής θέσης είναι κατώτερες των αποδοχών του Στρατιωτικού βαθμού που κατέχει, λαμβάνει τη διαφορά.
δ. Δικαιολογητικά
Για την πληρωμή από το Στρατό πρέπει να έχει μαζί του τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Α/Α ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Δημόσιος Υπάλληλος Βεβαίωση αποδοχών από την υπηρεσία του.
2.Ιδιωτικός Υπάλληλος κ.λπ.
Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86.
Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου από την Ελληνική Αστυνομίας ή το Στρατολογικό Γραφείο του χρόνου υπηρεσίας, για την δικαιολόγηση χρονοεπιδόματος.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τη δικαιολόγηση του ΕΟΒ.
Βεβαίωση αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
Αποδοχές Εφέδρων Οπλιτών:
Ο μισθός (αποδοχές) του έφεδρου οπλίτη είναι ίσος με αυτόν των ομοιοβάθμων του κληρωτών που υπηρετούν. Οι έγγαμοι δικαιούνται παραπάνω μισθού, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.
Δικαιολογητικά:
Βεβαίωση αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γάμου και γέννησης παιδιών (έγγαμος έφεδρος οπλίτης).
Οδηγίες και Υποχρεώσεις Σε Περίοδο Επιστρατεύσεως
Η πρόσκληση του εφέδρου, σε περίπτωση επιστρατεύσεως, μπορεί να γίνει με ανακοίνωση στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως (Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Εφημερίδα), με τοιχοκόλληση προκηρύξεων ή με την επίδοση Φύλλου ατομικής Προσκλήσεως (ΦΑΠ).
Εάν η ανακοίνωση γίνει με τα Μέσα Ενημερώσεως του κοινού τότε ο έφεδρος θα κληθεί με μια από τις συνθηματικές λέξεις που υπάρχουν στο επάνω μέρος του ΕΦΠ, όπως:
α. Το χρώμα του ΕΦΠ.
β. Το γράμμα Η μαζί με έναν αριθμό.
γ. Το γράμμα Ω μαζί με έναν αριθμό.
δ. Τον κωδικό αριθμό της Μονάδας, που αποτελείται από δύο γράμματα με έναν τετραψήφιο αριθμό.
Για να διαπιστώσει ότι καλείται πρέπει να εξετάσει εάν οι ανακοινώσεις συμπεριλαμβάνουν ένα από τα παραπάνω συνθηματικά.
Σε περίπτωση που επιστρατεύεται πρέπει να λάβει υπόψη του τα παρακάτω:
α. Τον χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του να τακτοποιήσει τις άμεσες οικογενειακές του υποθέσεις.
β. Να μελετήσει με προσοχή τις συνοπτικές οδηγίες που είναι γραμμένες στο Ειδικό Φύλλο Πορείας.
γ. Κατά την αναχώρηση για τη Μονάδα να πάρει:
Τροφή για 2 ημέρες (ξηρά τροφή).
Την Αστυνομική ταυτότητα και τα Επιστρατευτικά Έγγραφα.
Την άδεια οδηγήσεως αυτοκινήτου (εάν έχει).
Ένα μικρό σακίδιο με τα ατομικά είδη.
δ. Να αναχωρήσει για την Μονάδα που γράφεται στο Ειδικό Φύλλο Πορείας ή ΦΑΠ αμέσως, για να παρουσιασθεί έγκαιρα. Για το σκοπό αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε συγκοινωνιακό μέσο σε συνδυασμό με τα αποκόμματα εισιτηρίων που είναι στο Ειδικό Φύλλο Πορείας του. Οδηγίες για την συμπλήρωση και χρησιμοποίηση των εισιτηρίων του ΕΦΠ υπάρχουν στο πίσω μέρος των εισιτηρίων.
ε. Σε περίπτωση που δυσκολεύεται να μετακινηθεί προς τη Μονάδα του γρήγορα, να παρουσιασθεί στο ΣΠΕ που αναγράφεται στις «οδηγίες για την κίνησή σου» που ευρίσκονται στο εμπρός μέρος του ΕΦΠ ή του ΦΑΠ, προκειμένου από εκεί να προωθηθεί στη Μονάδα του. Εάν βρίσκεσαι μακριά από το ΣΠΕ πρέπει να παρουσιασθεί στο πλησιέστερο Φρουραρχείο ή Αστυνομική αρχή προκειμένου να διευκολυνθεί κατά την κίνησή του.
πηγή army.gr


***  'ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ' η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να ρίξει τη ΒΟΜΒΑ;..

Στον αέρα βρίσκεται η διαπραγμάτευση και η κατάσταση δε φαίνεται νε βελτιώνεται σύντομα. Όσο η κατάσταση παραμένει αβέβαιη τα σενάρια των εκλογών συνεχίζουν να διακινούνται. Πιστεύουμε πως δε θα γίνουν εκλογές άμεσα, ωστόσο ο Τσίπρας και η Κυβέρνησή του φροντίζουν να είναι πάντα σε ετοιμότητα, κρατώντας ομήρους τους συμβασιούχους και κλείνοντάς τους το μάτι σε ενδεχόμενη μονιμοποίηση. Τι εννοούμε;
Xθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη Βουλή και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τους συμβασιούχους είπε τα εξής: «Ήρθε η ώρα ν’ ανοίξει η συζήτηση της μετατροπής των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου, δε συμφωνείτε;» διερωτήθηκε.
«Πρέπει να είμαστε σαφείς. Αναγνωρίζουμε ότι οι περιπτώσεις αυτών των συμβασιούχων καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες; Ναι ή όχι; Σε αυτό δεν μπορείτε να υπεκφύγετε. Πρέπει να το απαντήσετε. Δεν μπορείτε να λέτε σε εμάς γιατί δεν κάνουμε προσλήψεις. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί των ημερών σας, και λόγω των δικών σας προσεγγίσεων, αυτή τη στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να κινούμαστε με το λόγο 1 προς 4 που ήταν 1 προς 5, μέχρι πέρυσι», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι υπάρχει η δέσμευση για το ποσοστό προσλήψεων με βάση τις αποχωρήσεις – και μέσα σε αυτό, η κυβέρνηση έπρεπε να βρει τον τρόπο να κινηθεί για να καλύψει ανάγκες, όπως στην υγεία ή την παιδεία πρωτίστως, αλλά και σε άλλους τομείς. «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αναγνωρίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να παρατείνουμε τις συμβάσεις αυτές σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε χρόνο.
Σας καλώ, με πρωτοβουλίες που θα πάρει τους αμέσως επόμενους μήνες το υπουργείο Εσωτερικών, να κάτσουμε να σκεφτούμε πάνω στο ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων, γιατί δεν θα πρέπει να αναπαράγουμε πολλές ταχύτητες εργαζομένων, τη στιγμή μάλιστα που η πραγματική τους σχέση με το αντικείμενο είναι σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να την αναγνωρίσουμε», είπε ο υπουργός. «Πρέπει να αναζητηθεί λύση για τους ανθρώπους αυτούς, ανεξαρτήτως πότε ξεκίνησαν τις συμβάσεις τους, πολλές δεκαετίες, πολλά χρόνια πριν» υποστήριξε, για να κατηγορήσει στη συνέχεια την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι ευθύνονται για την ομηρία των συμβασιούχων επί δεκαετίες.
«Κάποια στιγμή, θα πρέπει να καθίσουμε με ένα σοβαρό τρόπο να τραβήξουμε μια γραμμή και να δώσουμε μια οριστική λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αυτό το θέμα στο αμέσως επόμενος διάστημα», είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Προειδοποίησε επίσης ότι «δεν κρίνει κάθε δήμαρχος αν είναι αντισυνταγματική ή όχι κάποια διάταξη ώστε να πράττει κατά το δοκούν και άρα υποχρεούται να εφαρμόζει το νόμο – και συνεπώς με αυτή τη διάταξη, η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με τους λίγους εκείνους δημάρχους που αρνούνται να παρατείνουν τις συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας και στους ΟΤΑ αλλά και στο δημόσιο τομέα γενικότερα».
Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε επίσης, ότι το αργότερο έως τις αρχές Μαρτίου, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του εισηγητή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ότι το νομοσχέδιο είναι ρουσφετολογικό, τον προέτρεψε «να ανοίξει την εγκυκλοπαίδεια για να διαπιστώσει ότι το λήμμα ρουσφέτι, είναι συνώνυμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα σας το αποστείλω, κυρίως όμως είναι στο λεξικό της συνείδησης του ελληνικού λαού που σας γνωρίζει πολύ καλά, και γνωρίζει τα έργα και τις πράξεις σας επί των ημερών σας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Το νομοσχέδιο εισάγει βελτιωμένο τρόπο νομοθέτησης, παρά τα όσα ισχυρίζονται κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι τα μισά και παραπάνω άρθρα απ’ τα 48 συνολικά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αφορούν το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ο υπουργός απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «πανσπερμία διατάξεων».
Ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε περιπτώσεις νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν με προηγούμενες κυβερνήσεις, για να σημειώσει πως «μιλούν σήμερα για νομοσχέδια κουρελού, ξεχνώντας τι συνέβαινε επί των ημερών τους», με νομοσχέδια τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις αφορούσαν 11 διαφορετικά υπουργεία, νομοσχέδια με ένα άρθρο σε 100 σελίδες, «για να μην δίνεται και η δυνατότητα στους βουλευτές να διαφοροποιούνται», ή ακόμη νομοσχέδια με 4 άρθρα σε 100 σελίδες ή νομοσχέδιο με 253 άρθρα αρμοδιότητας 8 διαφορετικών υπουργείων.
Πρόσθεσε επίσης πως «Αν για παράδειγμα στην Κεφαλονιά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανάληψη της υποχρέωσης ή για το επίδομα σε νεφροπαθείς, νομίζω πως πρέπει να διευκολύνουμε να προχωρήσουν», είπε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στην ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και ευρωπαϊκά ιδρύματα, ο κ. Σκουρλέτης απευθύνθηκε στο ΚΚΕ για να σημειώσει ότι «στη βάση μιας πραγματικής διεθνιστικής αντίληψης, δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί όταν σε ένα πλαίσιο διεθνικό προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε αντίστοιχα κόμματα».
«Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχουν ευρωπαϊκά κόμματα γιατί μας ενδιαφέρει να εκφράζονται σε προγράμματα, το μέλλον της Ευρώπης, τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας», είπε ο κ. Σκουρλέτης.
Στην επιτροπή γίνεται επεξεργασία του Νομοσχεδίου του Υπουργείου του «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις». Στο ν/σ αυτό έχουν μπει εμβόλιμα διατάξεις τις οποίες η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ως «ρουσφετολογικού» χαρακτήρα.

***  Μόνο ΞΥΛΟ που δεν ΕΦΑΓΕ! Οργή των Παραγωγών κατά της Κυβέρνησης...(ΒΙΝΤΕΟ)

~ Δύσκολες στιγμές έζησε ο κος Αποστόλου από τους αγρότες, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ειρωνικά χειροκροτήματα και γιουχαΐσματα. Εκείνος δε αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος. «Ραντεβού στα γουναράδικα», του ανταπάντησαν μάλιστα οι οργισμένοι αγρότες.
Βίντεο :  Δεν τα βρήκαν στη συνάντηση με τον Δραγασάκη  , https://youtu.be/myzkSoLTeBI .-
~ Οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα και των Ευζώνων αποχώρησαν πριν ακόμη τελειώσει η συνάντηση δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ κι οι αγρότες από τις υπόλοιπες περιοχές δήλωσαν απογοητευμένοι.

*** Επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Σύγχρονη ιατρική φροντίδα ατόμων μεγάλης ηλικίας» 
Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη ιατρική φροντίδα ατόμων μεγάλης ηλικίας» διοργανώνει ο Παπαδοπούλειος Οίκος Φιλοξενίας για ηλικιωμένους την προσεχή Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο χώρο του.
Συντονιστής – παρουσιαστής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κρεμμυδάς, νευρολόγος –επιστημονικός διευθυντής Παπαδοπούλειου Οίκου Φιλοξενίας για Ηλικιωμένους.
Όσο για τα θέματα που θα αναλυθούν, έχουν ως εξής:
-Η πρόληψη των καταγμάτων και η σημασία της βιταμίνης D. Ομιλητής: κ. Κωνσταντίνος Δρετάκης, διευθυντής Ρομποτικής Ορθοπεδικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης
-Μπορεί να θεραπευτεί η άνοια με χειρουργική επέμβαση; Ομιλητής: κ. Δημήτρης Κομπόγιωργας, διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan
-Κατάγματα ισχίου: διάγνωση, σύγχρονη θεραπεία και αποκατάσταση. Ομιλητής: κ. Στυλιανός Θεοχαράκης, επιμελητής Νοσοκομείου Metropolitan
-Αρθροπλαστικές αρθρώσεων με σύγχρονες τεχνικές και η συμβολή στην καλύτερη ποιότητα ζωής σε ηλικιωμένους. Ομιλητής: κ. Θεοφάνης Βασιλακάκος, ορθοπαιδικός χειρουργός, συνεργάτης Νοσοκομείου Metropolitan    H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!
Πληροφορίες: τηλ. 27210 62235. 

***  Πάλι πνίγηκαν από το νέφος στην Οιχαλία 
Παράπονα για τα πυρηνελαιουργεία έφτασαν για άλλη μια φορά χθες στα γραφεία της εφημερίδας από την περιοχή του Δήμου Οιχαλίας. Τις τελευταίες ημέρες, όπως μας είπαν, είχαν ηρεμήσει, όμως από προχθές «πνίγηκαν» πάλι στο νέφος και τις οσμές.
Τα όριά τους έχουν εξαντληθεί και αναρωτιούνται οι άνθρωποι για πόσο καιρό ακόμα αυτοί και τα παιδιά τους θα ζουν υπό αυτές τις συνθήκες. B.Β. 

*** Ο πρώην δήμαρχος Παναγής Κουμάντος στο Δημαρχείο Καλαμάτα 
Στο Δημαρχείο Καλαμάτας βρέθηκε χθες ο πρώην δήμαρχος Παναγής Κουμάντος, όπου και συναντήθηκε με το δήμαρχο Π. Νίκα, στον οποίο και προσέφερε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Οι Δήμαρχοι της Καλαμάτας (1834 – 1978)».
Πρόκειται για ένα πόνημα 523 σελίδων, που αντλεί πληροφόρηση από τις ιστορικές πηγές, παρουσιάζει δε τους δημάρχους Καλαμάτας κατά την προαναφερθείσα περίοδο και καταγράφει το έργο τους. «Μέσα από το επί μέρους έργο των δημάρχων αναδεικνύεται η σταδιακή εξέλιξη της Καλαμάτας και σκιαγραφείται το πολιτικό κλίμα της συγκεκριμένης εποχής σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο», αναφέρει ο συγγραφέας στην εισαγωγή.
Ο πρόλογος ανήκει στον επίσης πρώην δήμαρχο Χρ. Μαλαπάνη, που- μεταξύ άλλων- σημειώνει για τον Παναγή Κουμάντο: «Με την υπομονή και την επιμονή που τον διακρίνει, εργαζόμενος ατέλειωτες ώρες, ξεφυλλίζοντας χιλιάδες παλιές εφημερίδες, αναζητώντας αρχεία σε πολλές πηγές, οικοδομεί λιθαράκι λιθαράκι το στήσιμο της πόλης τόσο από υποδομές όσο και στην κοινωνική της ζωή.
[…] Το έργο του Παναγή Κουμάντου συνιστά συμβολή στην τοπική ιστοριογραφία, παρουσιάζοντας στον αναγνώστη, με τρόπο εύληπτο, τις αλλαγές στο διάβα των καιρών και τη μετατροπή της Καλαμάτας από “μια μικρή πολίχνη των 3.862 κατοίκων το 1835 (...) στη σημερινή πολιτεία”».
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας ανέλαβε να οργανώσει εκδήλωση προβολής του συγκεκριμένου βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο.

*** Ecomobility, παρουσίαση των προτάσεων μετακίνησης στην Καλαμάτα από ομάδες μαθητών 
Εκδήλωση για την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση διοργανώνεται την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Elite City Resort στην Καλαμάτα, με την παρουσίαση των εργασιών των ομάδων από το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας και το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Σκοπός της εκστρατείας είναι μέσα από τις εργασίες και προτάσεις των ομάδων των μαθητών να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης, τα εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή, καθώς και οι παρατυπίες που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη.
Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, μέσα από την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Παράλληλα, μέσα από την εκστρατεία καλλιεργείται η αυτενέργεια των νέων με προσανατολισμό τον εντοπισμό προβλημάτων, την αξιολόγηση και τις προτάσεις.
Να σημειωθεί πως η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2016-17 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Φέτος στρατεύθηκαν και συνεργάζονται, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Υγείας και ο Δήμος Καλαμάτας,  

*** Καλαμάτα: Καταγγέλθηκαν 25 κρούσματα μπούλινγκ στα σχολεία
Οι καταγγελίες έγιναν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα στον Συμπαραστάτη του Δημότη - Για 7 περιστατικά ενημερώθηκαν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.               ~Τις σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει ο σχολικός εκφοβισμός στα σχολεία επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καλαμάτας. Σύμφωνα με αυτά, μόνο στο Δήμο Καλαμάτας, από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί 25 κρούσματα σχολικού εκφοβισμού εκ των οποίων τα επτά έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία και τον εισαγγελέα!
Από τις 25 αναφορές που εντάσσονται στη γενική κατηγορία του σχολικού εκφοβισμού οι 15 αφορούσαν την πρωτοβάθμια και οι 10 τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συμπαραστάτης του Δημότη Δικηγόρος Γιώργος Φερετζάκης μετά τις σχετικές καταγγελίες που έγιναν στην υπηρεσία του διαπίστωσε πως τα σχολεία είχαν καταβάλει προσπάθειες (είχε ήδη επισκεφτεί το σχολείο σχολικός σύμβουλος), ενώ οι γονείς είχαν υπερβολικό άγχος και έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους εκπαιδευτικούς για τη διαχείριση του θέματος.  
Σε αρκετές περιπτώσεις, οι γονείς αντί να εξαντλήσουν τις προσπάθειες συμπαράστασης και υποστήριξης των παιδιών τους, που πιθανώς υφίσταντο επιθετικές - προσβλητικές συμπεριφορές από συμμαθητές τους ή να ζητήσουν τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και άλλων αρμόδιων παραγόντων της σχολικής κοινότητας για την επίλυση των προβλημάτων, στράφηκαν με διάφορους τρόπους κατά της διοίκησης του σχολείου, κατά εκπαιδευτικών, άλλων γονέων ή ακόμη και κατά των ίδιων των παιδιών που αναφέρονταν ως θύτες (π.χ. προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ζήτησαν άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο εκπαιδευτικών ή την απομάκρυνση μαθητών από το σχολείο τους κ.α.).  
Σύμφωνα με τον συμπαραστάτη του Δημότη Καλαμάτας στην ανησυχία των γονέων συνέβαλε και η έλλειψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την καλύτερη διαχείριση εντάσεων, επιθετικών συμπεριφορών και πιθανών προβλημάτων στις οικογένειες των μαθητών.  Πηγή: protothema.gr


***

*** Αθλητική ενημέρωση :

 ***  Τρίτη  για το   Champions League :

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ  1-0  .-^

 ~ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  4-0 .- ^

ΤΕΤΑΡΤΗ  15/02/.2017 :  Ρεάλ Μαδρίτης-Νάπολι  3-1 , (1-1) .-^

Μπάγερν Μονάχου-Αρσεναλ  5-1 , (1-1) .- ^

 *** Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών έχει ως εξής:


~** Ρέθυμνο-ΑΕΚ   72-65.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 29-31, 54-51, 72-65.

~** Τρίκαλα-Κύμη   65-58
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 27-29, 55-45, 76-58

~** ΠΑΟΚ-Λαύριο  85-80
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 36-38, 62-63, 85-80

~**Προμηθέας Π.-Απόλλων Π.   65-58 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-12, 34-26, 50-43, 65-58

~**Ολυμπιακός-Άρης  69-55  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-9, 40-21, 54-41, 69-55

~ ** Παναθηναϊκός-Δόξα Λευκάδας  90-61 .-^
Τα δεκάλεπτα: 27-15, 51-27, 72-39, 90-61 .-

 *** Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα προημιτελικά του πόλο
Ντέρμπι «αιωνίων»

*** Παναθηναϊκός - Μακεδόνες Αξιού  3-0 σετ
3-0 σετ (25-15, 25-22, 25-21)


***  Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ  0-0 , (0-0) .- ^

 
 
Τα  γκολ :
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ρούντι Μπουκέ (Γαλλία), με βοηθούς τους Φρεντερίκ Κανό (Γαλλία), Σιρίλ Γκρινγκορέ (Γαλλία). Επιπρόσθετοι είναι οι Νικολά Ρανβίγ (Γαλλία), Αμάουρι Ντελερού (Γαλλία) και τέταρτος ο Ερίκ Ντανιζάν (Γαλλία).
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο.
 Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Ρομαό, Μπουχαλάκης, Ανσαριφάρντ, Νικολάου, Παρέδες, Μανθάτης.
Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσέμαρσκας, Βρσάγιεβιτς, Τσουρούσκου, Προχάτσκα, Πίντο, Κάρλος, Τσαγκιράν, Μπιφουμά, Εντιαγέ, Ρεγκατίν, Ντελάρζ.
Στον πάγκο: Αρικάν, Σουκάλα, Γκιουβέν, Γουεμπό, Ρουσέσκου, Μπαγίρ, Μάιερ.
~*  6' Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας. , 11' Κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο., 14' Κίτρινη κάρτα στον Κάρλος. , 27' Κίτρινη κάρτα στον Εντιαγέ. ,45'+1' Κίτρινη κάρτα στον Φορτούνη για θέατρο. , 61' Κίτρινη κάρτα στον Πίντο. ,63' Κίτρινη κάρτα στον Τσουρούκσου., 64' Κίτρινη κάρτα στον Μποτία. ,74' Κόκκινη κάρτα στον Βιάνα, με δέκα ο Ολυμπιακός! ,
~** 71' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μανθάτης αντί του Φορτούνη που δείχνει να έχει τραυματιστεί. ,76' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ρομαό αντί Καρντόσο. , 81' Αλλαγή για την Οσμανλί. Ρουσέσκου αντί Ντελάρζ. , 87' Αλλαγή για την Οσμανλί. Μάιερ αντί Κάρλος. ,88' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ανσαριφάρντ αντί Μάρτινς. ,

*** Τελικά αποτελέσματα σε  άλλα  ματς του Europa League :  1οι  αγώνες ...
~ Ολυμπιακός-Οσμανλίσπορ (0-0)
~ Αλκμάαρ – Λιόν (1-4),
~ Γάνδη – Τότεναμ (1-0),
~ Γκλάντμπαχ – Φιορεντίνα (0-1),
~ Θέλτα - Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-1),
~ Λουντόγκορετς – Κοπεγχάγη (1-2),
~ Ροστόφ - Σπάρτα Πράγας (4-0),
~ Άστρα Τζιούρτζου– Γκενκ (2-2).
~  Κράσνονταρ-Φενέρμπαχτσε (1-0) ,


 
 
 
 
 
 
~** ΠΑΟΚ- ΣΑΛΚΕ   0-3  , (0-1) .-

Tα  γκολ : 27' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΚΕ, 0-1! Ο Νάλντο έκανε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Γλύκος απέκρουσε, αλλά η άμυνα... κοιμήθηκε και ο Μπουργκσντάλερ πήρε το… ριμπάουντ, ανοίγοντας το σκορ για τους «βασιλικούς μπλε». , 82' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΚΕ, 0-2! Η άμυνα του ΠΑΟΚ «κοιμήθηκε» ξανά, ο Χεβέντες βγάζει τη σέντρα από δεξιά και ο Μάιερ, 90' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΚΕ, 0-3! Διασυρμός... Ο Χούντελαρ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, εκμεταλλεύεται νέα «τρικυμία» στην άμυνα του ΠΑΟΚ και «τελειώνει», ουσιαστικά και την πρόκριση...
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Αθανασιάδης.
Σάλκε (Μάρκους Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ, Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι, Μπουργκσντάλερ.
~*  7' Κίτρινη κάρτα στον Σεπφ και φάουλ σε εξαιρετική θέση για τον ΠΑΟΚ! , 34' Κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς, που θα χάσει τη ρεβάνς της Γερμανίας! , 50' Κίτρινη κάρτα στον Γκορέτσκα για διαμαρτυρία. , 57' Κίτρινη κάρτα στον Μάτος, που έχει κλωτσήσει αντίπαλό του! ,  66' Κίτρινη κάρτα στον Νάσταζιτς. , 89' Κίτρινη κάρτα στον Βαρέλα, ούτε αυτός παίζει στη ρεβάνς. ,
~** Αλλαγή για τη Σάλκε, στη θέση του Σεπφ, ο Κέλερ. , 55' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Μυστακίδη θα περάσει ο Κάμπος. , 76' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Μπίσεσβαρ, ο Πέδρο Ενρίκε. , 78' Αλλαγή για τη Σάλκε, στη θέση του Καλιγκούρι, ο Κονοπλιάνκα. , 84' Αλλαγή για τη Σάλκε, στη θέση του Μπουργκσντάλερ θα περάσει ο Χούντελααρ. , 85' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ και ντεμπούτο για Ουάρντα. Στη θέση του Κλάους ο Αιγύπτιος.

*** Τελικά  αποτελέσματα 1ων  αγώνων του Europa League
~ ΠΑΟΚ – Σάλκε   (0-3),
~ Μπιλμπάο – ΑΠΟΕΛ (3-2),
~  Βιγιαρεάλ – Ρόμα  (0-4),
~ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεντ Ετιέν  (3-0),
~ Λέγκια Βαρσοβίας – Άγιαξ (0-0),
~ Χάποελ Μπίερ Σέβα – Μπεσίκτας ( 1-3),
 ~ Άντερλεχτ - Ζενίτ (2-0) .-

*** Αποτελέσματα  Α΄  Ημιχρόνου σε εξέλιξη των πρώτων αναμετρήσεων για τους «32» του Europa League
~ Μπιλμπάο – ΑΠΟΕΛ (1-1), 3-2
~ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεντ Ετιέν (1-0), 3-0
 ~ Βιγιαρεάλ – Ρόμα (0-1), 0-4 
~ Λέγκια Βαρσοβίας – Άγιαξ (0-0),
~ ΠΑΟΚ – Σάλκε (0-1), 0-3
~ Χάποελ Μπίερ Σέβα – Μπεσίκτας (0-1),
~ Άντερλεχτ - Ζενίτ (2-0) .-

*** Οι «κομμένοι» διαιτητές του «συστήματος» Γκιρτζίκη! Είναι περίπου 15 .....
Η… σφαγή του Δράμαλη έγινε στα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.
~Ένα από τα «πουλέν» της πρώην διοίκησης της ΕΠΟ, ο γνωστός ρέφερι Μάριος Λαμπρόπουλος, και δώδεκα (!) βοηθοί δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν και κόπηκαν!
Και κάπως έτσι απαντάται (εν μέρει) και το ερώτημα γιατί δεν πετυχαίνουν… φάση οι βοηθοί και κάνουν τόσα κρίσιμα λάθη με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται αποτελέσματα ή να επηρεάζεται ξεκάθαρα η εξέλιξη αγώνων.
Όταν, δηλαδή, ένας βοηθός δεν μπορεί να βγάλει τα τεστ και τερματίζει τελευταίος και καταϊδρωμένος, πώς να μην είναι μονίμως… δύο χρόνους πίσω από τις κινήσεις των παικτών στους αγώνες και πώς να μην υποπίπτει σε εξόφθαλμα λανθασμένες υποδείξεις;…
Πάντως, ένα επιπλέον σοβαρό θέμα που προκύπτει από το κόψιμο των 12+1 διαιτητών είναι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν στο «παλιό σύστημα» και σε ΕΠΣ προσκείμενες στην αλήστου μνήμης διοίκηση των «Γκιρτζίκηδων».
Και ως γνωστόν οι τοποθετήσεις διαιτητών στους πίνακες κινούνταν επί σειρά ετών στο πλαίσιο «εξυπηρετήσεων» προέδρων Ενώσεων που οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ ήθελαν να ικανοποιούν για να έχουν τις ψήφους τους.
Ο ρέφερι Λαμπρόπουλος, που δεν μπόρεσε να περάσει τα τεστ, δεν έχει σφυρίξει ξανά έπειτα από το παιχνίδι της 15ης Οκτωβρίου 2016 μεταξύ Πανιωνίου-Ολυμπιακού (0-2). Σε εκείνο το ματς είχε κάνει σωρεία λαθών με πιο… σπαρταριστό την τοποθέτηση του «κυανέρυθρου» τείχους στην… πλατεία της Νέας Σμύρνης στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Σε αυτό το ματς υπήρχαν βέβαια και πολλά άλλα λάθη σε οφσάιντ που δεν υπήρχαν και σε κάρτες που… δεν βγήκαν. Αλλά αυτά είναι γνωστά. Σημασία έχει ότι από τότε ο Λαμπρόπουλος δεν επανεμφανίστηκε στη Σούπερ Λίγκα…
Όσο για τους βοηθούς που κόπηκαν στα τεστ, οι περισσότεροι ήταν «εκλεκτοί» των «πρώην» της ΕΠΟ: ο Δημόπουλος (της Δυτικής Αττικής του «Γκιρτζικικού» Τζανόπουλου), οι Γεωργαράκος και Τσολάκης (ανήκουν μεν στην ΕΠΣ Αθήνας, αλλά η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ έπινε… νερό στο όνομά τους –ο δε Τσολάκης λέει πως αποσύρεται), οι Βεργέτης και Αναστόπουλος (από την ΕΠΣ Αρκαδίας του Προύντζου), ο Λάζαρης (από την «γκιρτζικική» Καβάλα), ο Καραϊσαρίδης (της Πιερίας του Ελευθεριάδη, επίδοξου συνεχιστή της παράταξης Γκιρτζίκη), Σταυρουλάκης (του επίσης «γκιρτζικικού» Ρεθύμνου), ο Φραγκιαδάκης (της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ανήκε στο «στρατόπεδο» Γκριτζίκη).
Κόπηκαν επίσης και οι Δουδούμης (Φθιώτιδας) και Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας, παρότι μένει στο… Ίλιον), οι οποίοι προέρχονται μεν από Ενώσεις που αντιπολιτεύτηκαν τη διοίκηση Γκιρτζίκη, αλλά οι ίδιοι ήταν απόλυτα αρεστοί στους «πρώην» της ΚΕΔ και της ΕΠΟ…
Εκτός έμεινε και ο διεθνής Σίπκας (Πέλλας). Ο συγκεκριμένος βοηθός, πάντως, ουδέποτε θεωρήθηκε «συστημικός».
Ένα ακόμα «αγκάθι» που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα ΚΕΔ των Τριτσώνη και Κουκουλάκη είναι αυτό των παρατηρητών. Δεν είναι μόνο ότι οι περισσότεροι αποτελούν επιλογές της προηγούμενης τάξης πραγμάτων της ΕΠΟ. 
Είναι και ότι πολλοί από αυτούς είναι πρώην… βοηθοί διαιτητή. Και όπως συμβαίνει και με αρκετούς εν ενεργεία (ή μόλις «κομμένους») βοηθούς, δυσκολεύονται και εκείνοι να… πετύχουν φάση και να αξιολογήσουν σωστά.

*** Θρίαμβος Μακάμπι στον τελικό!
Το Κύπελλο Ισραήλ κατέκτησε η Μακάμπι νικώντας 82-68 τη Χάποελ μέσα στην Ιερουσαλήμ.              
~ Μετά από τρεις ήττες από τη Χάποελ, η Μακάμπι αντέδρασε την κατάλληλη στιγμή. Νίκησε 82-68 την αντίπαλό της μέσα στην Ιερουσαλήμ και κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ για όγδοη σερί φορά και συνολικά 44η. 
Ο Γκαλ Μέκελ και ο Άντριου Γκάουντλοκ είχαν από 15 πόντους, ενώ 13 είχε ο Ντέβιν Σμιθ. Ο Αμάρε Στούντεμαϊρ με 15 και ο Λιόρ Ελιάχου με 13 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τους ηττημένους.

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
 ~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 


 ***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3448   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3433  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.085  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: