Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008  ..
~


 
...Να μην στενοχωριέσαι ποτέ. Ο Χριστός αναστήθηκε για να μας δώση πολλή αγάπη και χαρά, από τώρα. Από τώρα, ν' αρχίσουμε να συμμετέχουμε, όλο και πιο αισθητά, στην φωτεινή ημέρα της βασιλείας της αγάπης του Χριστού, όπου δεν βραδυάζει ποτέ.  Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

28 Σεπτεμβρίου
Προφήτου Βαρούχ(1). Μάρτυρος Αλεξάνδρου.Μαρτύρων Αλφειού και Ζωσίμου. Ευσταθίου του Ρωμαίου και Καλλινίκου. Ηλιοδώρου, Μάρκου του ποιμένος, Νέωνος, Νίκωνος, Αλεξάνδρου. Οσίων Χαρίτωνος ομολογητού (†350). Αυξεντίου και Νεοφύτου του Εγκλείστου των εν Κύπρω.
(1)Ο προφήτης Βαρούχ ο Δίκαιος ήταν γιος του Νηρίου, αφοσιωμένος ακόλουθος και γραμματέας του προφήτη Ιερεμία. Ήταν φιλαλήθης και θαρραλέος. Ο Βαρούχ έγραψε με υπαγόρευση τού Ιερεμία, που ήταν φυλακισμένος, προφητείες, με την εντολή να τις διαβάσει στο λαό σε ημέρα νηστείας. Όταν ο βασιλιάς Ιωακείμ πληροφορήθηκε το γεγονός, έριξε τις προφητείες στη φωτιά. Οι προφητείες όμως εκείνες ξαναγράφτηκαν. Ο Βαρούχ φυλακίστηκε για την φιλαλήθη και θαρραλέα γλώσσα του. Ο Βαρούχ στο ομώνυμό του βιβλίο προλέγει καθαρά την ενανθρώπιση του Κυρίου Ιησού Χριστού. 
Στις 28/09/2017 εορτάζουν:
Όσιος Χαρίτων ο Ομολογητής, Προφήτης Βαρούχ ο Δίκαιος, Όσιος Αυξέντιος ο Μοναχός, που ασκήτευσε στην Κύπρο, Εύρεσις Ιερών Λειψάνων οσίου Νεοφύτου του εν Κύπρω Εγκλείστου
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~Χαρίτων τοῦ Πνεύματος, καταυγασθεῖς ταὶς αὐγαίς, φωστὴρ ἐχρημάτισας, τῆς ἐναρέτου ζωῆς, Χαρίτων μακάριε, σὺ γὰρ ὁμολογία, ἀληθείας ἐμπρέψας, ἔλαμψας ἐν ἐρήμῳ, ἐγκράτειας τοὶς πόνοις. Διὸ τῶν εὐφημούντων σέ, Πάτερ μνημόνευε.
~* Απολυτίκιο Αγ. Χαρίτωνος - 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/VKBGBLRzpGI  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
 
 ***  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ...Όλοι εκεί !..
---------------------------------------------------------


Φθινοπωρινή γιορτή με μουσταλευριά και πετιμέζι από τον Σύλλογο Γυναικών Αρφαρών ,το Σάββατο 30-09-2017 στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών :
~ Ο Σύλλογος Γυναικών Αρφαρών γιορτάζει με το δικό της δημιουργικό τρόπο την κάθε εποχή του χρόνου και αυτό θα κάνει και το Σάββατο 30-Σεπτεμβρίου -2017 στη φθινοπωρινή γιορτή της! Στην κεντρική πλα...τεία των Αρφαρών , με μουσταλευριά άφθονη και διασκέδαση –γλέντι , μέχρι πρωϊας ..- Η πρόσκληση ανοιχτή για όλους σας ! Από τους διοργανωτές ..
~ «Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και τα αγαθά που φέρνει μαζί του. Πιστή στην παράδοση, στον τόπο και στα προϊόντα μας, ο σύλλογος Γυναικών Αρφαρών, θα μας ξεναγήσει και πάλι στο γευστικό κόσμο του σταφυλιού. Το Σάββατο θα συναντηθούμε ξανά με τις γυναίκες των Αρφαρών και περιχώρων , για να φτιάξουμε μαζί τη μουσταλευριά, να δοκιμάσουμε τα μουστοκούλουρα, να γευτούμε τα σταφύλια και το πετιμέζι και να περάσουμε μαζί ένα πολύ όμορφο
απόγευμα -βράδυ , με πολύ τραγούδι χορό και μουσική . Μια μικρή φθινοπωρινή γιορτή, ένας ακόμα τρόπος παραδοσιακής τεχνογνωσίας από το Σύλλογο   Γυναικών Αρφαρών και λοιπών τοπικών συλλόγων και παραγόντων .- Οι προσδοκίες όλων μας να ξεπεράσουμε την περσινή λαμπρή εκδήλωση … !


*** ΑΙΣΧΟΣ! «Έθαψαν» την ΕΛΛΑΔΑ οι μειονοτικοί Τούρκοι

~ Ως χώρα που συνεχώς παραβιάζει τα δικαιώματα τους, παρουσίασαν την Ελλάδα εκπρόσωποι μειονοτικών οργανώσεων της Θράκης, οι οποίοι βρέθηκαν στη Σύνοδο της Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία στις 11-22 Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν χάος στην Ελλάδα.
«Οι επιθέσεις εναντίον της Τουρκικής Μειονότητας συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς οι Ελληνικές Αρχές απέτυχαν να τακτοποιήσουν και να φέρουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση τους, ενώ προσθέτουν πως «Αυτές οι επιθέσεις υποδεικνύουν ότι αυτά τα κηρύγματα μίσους και συκοφαντίας στοχοποιούν την εθνική τουρκική ταυτότητα της Μειονότητας και τα θρησκευτικά χαρακτηριστικά της. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης καλεί τον ΟΑΣΕ και την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα να καλέσουν την Ελλάδα να σταματήσει άμεσα τις διακρίσεις που στοχοποιούν την Τουρκική Μειονότητα, να παρακολουθούν τη νομική διαδικασία στην Ελλάδα και καλούμε την Ελλάδα να αναγνωρίσει την ύπαρξη της ιστορικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελληνική επικράτεια που διαμένει στη Δυτική Θράκη πριν η Δυτική Θράκη περιέλθει στην Ελλάδα και πριν από την Συνθήκη της Λωζάννης».
Παρέμβαση έκανε και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που καλεί την Ελλάδα να «να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ του 2008 σχετικά με την επαναλειτουργία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Να σεβαστεί και να προωθήσει την ίδρυση της «Πολιτιστικής Ένωσης Τούρκων Γυναικών Ροδόπης» και της «Ένωσης Νέων Μειονότητας Έβρου» που βασίζονται στις αποφάσεις του 2008. Να διασφαλίσουν ότι όλοι απολαμβάνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι είτε ατομικά είτε ως ομάδα χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς στη βάση της εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης. Να άρει κάθε περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθαι που συνιστά διάκριση σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας».

*** ΣΟΚ! Η Β. Κορέα «ανατίναξε» τον αμερικανικό στόλο

~ Η τρέλα του καθεστώτος της Β. Κορέας έχει πάει ένα βήμα παραπάνω και πλέον, ακόμα και τα παιδιά θα μαθαίνουν ότι ο … εχθρός είναι οι ΗΠΑ.
Με όπλο τα κινούμενα σχέδια, η Πιονγιάνγκ προπαγανδίζει και ξεθάβει παιδικό σόου της δεκαετίας του ’60, τότε που ο παππούς του Κιμ, Κιμ Ιλ-Σουνγκ προσπαθούσε να πείσει τα παιδιά της χώρας του ότι πρέπει να πολεμήσουν τους Αμερικανούς.
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο ΕΔΩ, ένας μαθητής ονειρεύεται ότι πολεμάει τις ΗΠΑ και καταρρίπτει τον αμερικανικό στόλο.

*** ΕΣΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕΣ; Πάντως η Ντόρα στα 20 τα κατάφερε...

~ Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, κόρη πρώην Πρωθυπουργού, αδελφή αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, σύζυγος βουλευτού και φυσικά η ίδια μεγαλο-Υπουργός και αρχηγός κόμματος αναφέρει πως στα 20 της μπήκε στο υπουργείο Συντονισμού.
Όπως έγραφε η zougla το 2009, παραθέτουμε το απόσπασμα, η διαδικασία είχε ως εξής:
«Εκείνη την εποχή, ανάμεσα στο 1974 και το 1989, κανείς δε θα στοιχημάτιζε στο πολιτικό άστρο της κυρίας Μπακογιάννη. Νεαρή σύζυγος ενός προβεβλημένου και ικανότατου πολιτικού, του Παύλου Μπακογιάννη, μητέρα δύο παιδιών, του Κώστα και της Αλεξίας, κόρη ενός political animal όπως ο Κώστας Μητσοτάκης, συμπιέζει το εκρηκτικό της ταπεραμέντο.
Ολοκληρώνει, πάντως τις σπουδές της στη Νομική Σχολή, αποφοιτώντας από το τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Γλωσσομαθής (ομιλεί τη γερμανική, γαλλική και την αγγλική) και πτυχιούχος, διαθέτει όλα τα προσόντα για καριέρα την οποία καταρχήν αναζητεί στη σιγουριά του Δημοσίου. Δίνει εξετάσεις, για να προσληφθεί το 1977 στο υπουργείο Συντονισμού ως υπάλληλος στη Διεύθυνση Θεμάτων της Ε.Ο.Κ.
Οι παλαιότεροι ενθυμούνται το «αδιάβλητο» του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο (και) εκείνη την εποχή που «αν δεν είχες μπάρμπα στη Κορώνη» δεν τολμούσες να υποβάλλεις ούτε αίτηση. Η κυρία Μπακογιάννη, έχοντας, όχι απλώς μπάρμπα, αλλά και πατέρα και σύζυγο «μέσα στα πράγματα», ευτύχησε να βρει την πρώτη της δουλειά, έχοντας μάλιστα και ήσυχη τη συνείδησή της, αφού δεν διορίστηκε αλλά πέτυχε το στόχο της μέσα από τον ανταγωνισμό των εξετάσεων. Η διαφύλαξη των τύπων άλλωστε, ήταν κάτι για το οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη, εκπαιδεύτηκε υποχρεωτικά και εντατικά.»
Σας παραθέτουμε το βίντεο για το πώς παρουσιάζει η κα Μπακογιάννη το συγκεκριμένο ζήτημα ΕΔΩ.

*** O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 28/9/2017 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου). Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και αργά το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας, θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Παύση 6 μηνών σε πρωτοδίκη στη Ν. Πελοπόννησο που καθυστερούσε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων 
Ποινή «κατά άκρα επιείκεια»…
 Την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών επέβαλε «κατά άκρα επιείκεια» η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε γυναίκα πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία υπηρετούσε στην νότια Πελοπόννησο, επειδή καθυστέρησε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων.
Η πρωτοδίκης καθυστέρησε την τριετία 2009-2012 την έκδοση 265 υποθέσεων, πέραν των 8 μηνών που είναι το ακραίο όριο δημοσίευσης των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, από τον πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου που υπηρετούσε της έγιναν συστάσεις και παρ’ όλα αυτά αδιαφόρησε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Ακόμη, της δόθηκε προθεσμία για να περαιώσει τις καθυστερήσεις της και κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις, αλλά δεν εμφανίστηκε, ούτε υπέβαλε σχετικό υπόμνημα. Κατόπιν αυτών, της περικόπηκε το επίδομα «ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων».
Στη συνέχεια, κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι «δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια». Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε την ποινή της 6μηνης παύσης. Μετά την επιβληθείσα ποινή δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις.
Όμως, στη συνέχεια, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Στο ΣτΕ υποστήριξε ότι αντιμετώπισε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια προσφιλέστατου συγγενικού της προσώπου, ενώ επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα, 93χρονου πατέρα της.
Η Ολομέλεια του ΣΤΕ αναφέρει ότι «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους». Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας «κατά άκρα επιείκεια» όπως υπογραμμίζεται στη δικαστική απόφαση, της επέβαλαν την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών (δηλαδή, αναβίωσε την πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή). Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με άλλη δεύτερη απόφασή της απήλλαξε από κάθε πειθαρχική ποινή πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστών, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και καθυστερούσε για κάποιο χρονικό διάστημα τη δημοσίευση αποφάσεων, ενώ στη συνέχεια άλλαξε θετικά την υπηρεσιακή του εικόνα.

*** Η ιστορία του ελαιολάδου στη Μεσσηνία από τον 17χρονο Καλαματιανό Βασίλη Μαρλαντή 
Ο Καλαματιανός Βασίλης Μαρλαντής είναι ένας νέος που αγαπά την τέχνη του video, ονειρεύεται να δουλέψει στην Αμερική και βλέπει ξανά και ξανά τις ταινίες του Νόλαν αναλύοντας τα πλάνα του. Μέσα στο 2017 αυτός ο «μοντέρνος» νέος αναμένεται να ολοκληρώσει το πρώτο μεγάλο ντοκιμαντέρ του με τίτλο “The Olive Oil of Messinia”, καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσει τη θέση του καλύτερου πρεσβευτή ενός τόσο παραδοσιακού προϊόντος, όπως το υγρό χρυσάφι της Μεσσηνίας, το ελαιόλαδο.
  -Ας ξεκινήσουμε από το νέο μεγάλο εγχείρημα, το ντοκιμαντέρ “The Olive Oil of Messinia”. Πείτε μας λίγα πράγματα γι’ αυτό;
Το ντοκιμαντέρ  ασχολείται με το βασικότερο προϊόν της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μου, που δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο. Παρουσιάζει τόσο τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής του όσο και τη μεγάλη διατροφική του αξία. Θα διαθέτει αγγλικούς υπότιλους, καθώς απευθύνεται και στο διεθνές κοινό και η διάρκειά του είναι 25 λεπτά. Για την υλοποίησή του, μάλιστα, αναζήτησα χρηματοδότηση από την ιστοσελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης Kickstarter.com. Το συγκεκριμένο project το δουλεύω εδώ και 2 χρόνια ταξιδεύοντας σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας και τελικά θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ευγνώμονα που κατάφερα να βρω σπόνσορες και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Τώρα αναμένω κάποια επιπλέον χρηματοδότηση για να προσθέσω τους αγγλικούς υπότιτλους.
  -Τι μπορεί να ωθήσει ένα τόσο νέο παιδί να ασχοληθεί με ένα κομμάτι της αγροτικής παραγωγής και το ελαιόλαδο εν προκειμένω;
Ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι που θα βοηθήσει τη χώρα μου. Όταν οι άνθρωποι στο εξωτερικό ακούνε για την Ελλάδα, στο μυαλό τους έρχονται έννοιες όπως η οικονομική κρίση, η διαφθορά και οι δυσκολίες στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. Ωστόσο, παράλληλα η γη μας μπορεί να προσφέρει πολλά. Η ταινία μου έχει ως στόχο να αναδείξει ακριβώς αυτή τη θετική πλευρά που συνήθως παραμελούν τα ΜΜΕ. Για να γίνει αυτό το “The Olive Oil of Messinia” καταγράφει τη διαδικασία της παραγωγής ενός εκ των διασημότερων συστατικών της μεσογειακής κουζίνας, καθώς και την ιστορία και την καθημερινότητα  των ανθρώπων που το παράγουν.
  -Τι πιστεύετε ότι κάνει το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας να ξεχωρίζει από τα άλλα;
Το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας είναι ευρέως γνωστό για την ποιότητά του, την οποία οφείλει στις εξαιρετικές ελιές της ποικιλίας Κορωνέικη που παράγονται στην περιοχή. Στη Μεσσηνία, η τέχνη της παραγωγής ελαιολάδου περνά από γενιά σε γενιά και έχει πλέον γίνει μέρος της ελληνικής κληρονομιάς. Παρόλο που ο τόπος μας παράγει μόνο 45 χιλιάδες τόνους ελαιολάδου ετησίως, ποσοστό που αντιπροσωπεύσει περίπου το 13% της εθνικής παραγωγής, μπορούμε να μιλάμε για ένα από  τα καλύτερα ελαιόλαδα, που απολαμβάνει διεθνής αναγνώρισης. Επομένως, θεωρώ ότι θα ήταν ντροπή, αν η ιστορία αυτού του εθνικού θησαυρού έμενε ανείπωτη.
  -Πού σχεδιάζετε να προωθήσετε και να προβάλλετε τη νέα σας αυτή δουλειά;
Σκέφτομαι να στείλω το “The Olive Oil of Messinia” σε διάφορα φεστιβάλ φαγητού σε όλο τον κόσμο, για να μάθει ο κόσμος για την Ελλάδα και το μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Δηλαδή, να μάθει πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι για την υγεία του ανθρώπου και πόσο ποιοτικά ανώτερο είναι ως προϊόν. Και φυσικά, μέσα από την προβολή της παραγωγικής διαδικασίας να μάθει πώς φτιάχνεται ένα καλό ελαιόλαδο.
  -Ύστερα από τόση έρευνα και ενασχόληση δύο ετών με το θέμα, ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που σας εντυπωσίασε περισσότερο;Παρότι μεγάλωσα στην Καλαμάτα, οι γνώσεις μου για το ελαιόλαδο ήταν περιορισμένες. Τους τελευταίους μήνες, κάνοντας έρευνα για το ντοκιμαντέρ μου, έμαθα πάρα πολλά. Το μεσσηνιακό ελαιόλαδο ειδικότερα έχει μία τόσο μακρά ιστορία, ξεκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα και φτάνοντας στο σήμερα, γεγονός που είναι πράγματι εκπληκτικό. Ωστόσο, αυτό που προσωπικά με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η διαδικασία παραγωγής του, την οποία αξίζει πραγματικά να τη γνωρίσουν όλοι. Και μιλάω ιδιαίτερα για τον παραδοσιακό τρόπο. Όχι αυτόν με τα νέα μηχανήματα που υπάρχουν τώρα, αλλά τον παλιό και λιγότερο γνωστό. Βασική μου επιδίωξη ήταν να επικεντρωθώ σε αυτόν, να τον καταγράψω και να τον διασώσω.
  -Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο δεν αποτελεί την πρώτη σας προσπάθεια να προβάλλετε τον τόπο σας.
Το καλοκαίρι του 2016 τελείωσα ένα από τα μεγαλύτερα project μου. Δημιούργησα το δικό blog με το όνομα “Minds Of Now” και μαζί με το φίλο μου Alex Muresan, από τη Γαλλία, καταφέραμε να βρούμε σπόνσορες, υποστηρικτές και συνεργάτες για να δημιουργήσουμε το “24 Hours In”, ένα video που προβάλλει το πόσο ενεργή είναι η πόλη της Καλαμάτας και πόσα πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις εκεί. Το τρίλεπτο αυτό video αναμένεται να προβληθεί το επόμενο  διάστημα. Πριν από μερικά χρόνια, επίσης, είχα κερδίσει την πρώτη θέση στον τοπικό διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ για την Καλαμάτα και είχα βραβευτεί από το Δήμο.
  -Άρα η τέχνη του video είναι ο δικός σας τρόπος για να προβάλλετε ότι πιστεύετε ότι έχει αξία;
Το βίντεο για ‘μένα είναι ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος να μοιραστείς κάτι με τους άλλους, μία εμπειρία για παράδειγμα, ενώ παράλληλα είναι ένα άκρως ψυχαγωγικό μέσο. Από μικρός μού άρεσε η τεχνική πλευρά οποιασδήποτε τέχνης. Όταν το καλοκαίρι του 2011 είδα την αδελφή μου να κάνει ένα βίντεό της, είπα να αρχίσω και εγώ. Πήρα το κινητό μου και κάποιους φίλους και άρχισα να φτιάχνω μικρού μήκους ταινίες για να προβάλω συναισθήματα τα οποία εγώ πίστευα ότι έχουν κάποιο ενδιαφέρον για το κοινό.
  -Ποιοι είναι οι άνθρωποι που στήριξαν την ομολογουμένως εντυπωσιακή για το νεαρό της  ηλικίας σας πορεία;
Οι γονείς μου φυσικά οι οποίοι έχουν μεγάλη κατανόηση, αλλά και οι αδελφές μου, οι οποίες είναι αρκετά μεγαλύτερές μου, ζουν στο εξωτερικό και έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες για εμένα.
  -Φαντάζομαι ότι εφόσον έχετε ξεκινήσει τόσο δυναμικά, τα σχέδιά σας για το μέλλον θα είναι εξίσου μεγάλα και δυνατά;
Στην Ελλάδα η τέχνη του video δεν έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ, γι’ αυτό μάλλον και εγώ θα αναγκαστώ να μεταναστεύσω. Στόχος μου είναι να φτάσω στην Αμερική και να κάνω τις δικές μου ταινίες και να επικοινωνήσω κάποιες από τις ιδέες μου στον κόσμο. Όνειρό μου είναι  γίνω διευθυντής φωτογραφίας και να μπορώ να ζω απ’ αυτό που αγαπάω, φτιάχνοντας και βοηθώντας σε μικρά και μεγάλα projects ή ακόμα και ταινίες.
  Βιογραφικό του νεαρού κινηματογραφιστή
Ο Βασίλης Μαρλαντής είναι γεννήθηκε το 1999 και κατάγεται από την Καλαμάτα. Ασχολείται από τα 12 του χρόνια με την τέχνη του video και έχει το δικό του κανάλι στο YouTube. Έχει γυρίσει ταινίες μικρού μήκους και έχει εξασκηθεί ως βοηθός της αδερφής του σε αρκετά μεγάλα διαφημιστικά projects, όπως της Adidas.
Έχει βραβευτεί, μαζί με άλλους δύο μαθητές, με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ του Δήμου Καλαμάτας. Έχει το δικό του blog, το “Minds Of Now”, στο οποίο μπορεί να βρει κανείς στοιχεία για τη δουλειά του καθώς και το video “24 Hours In”, όπου προβάλλεται με τον καλύτερο και πιο νεανικό τρόπο η πόλη της Καλαμάτας. Το 2017 ολοκλήρωσε το πρώτου μεγάλο ντοκιμαντέρ για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο με τίτλο “The Olive Oil of Messinia”.
  Της Μαρίνας Σκοπελίτου, agronews

*** Το νοσοκομείο δίνει… περισσότερη ζωή στη Μεσσηνία 
Η μαιευτική κλινική Καλαμάτας προτιμάται από τα περισσότερα ζευγάρια 
 Πώς θα μεταφραζόταν η είδηση που αναφέρει ότι όλο και περισσότερες γυναίκες από το νομό προτιμούν τη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή;
Ένας πρώτος σχολιασμός θα ήταν ότι κι αυτή η παρατήρηση είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Το κόστος είναι πολύ πιο μικρό απ' ό,τι σε μια ιδιωτική κλινική ή τη μετάβαση στην Αθήνα. Είναι μια εξήγηση που έχει αρκετή δόση πραγματικότητας. Άλλωστε, τη διαπιστώνουμε όλοι γύρω μας.
Εκείνο που μας είναι δύσκολο να παραδεχτούμε, ίσως γιατί μας έμαθαν έτσι, έχει σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο δημόσιο νοσοκομείο. Ασφαλώς και δεν "κλείνουμε τα μάτια" στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ούτε ισχυριζόμαστε ότι "όλα είναι καλά" στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Οι αριθμοί, όμως, καταδεικνύουν ότι εδώ και ένα ικανό χρονικό διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας γεννιούνται κάθε μήνα 70 με 80 μωρά, σε αντίθεση με άλλες εποχές που δεν ξεπερνούσαν τα 45 με 50 μωρά.
Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής, Παναγιώτα Πουλοπούλου, η θετική εικόνα οφείλεται και στα δύο που αναφέραμε παραπάνω: «Η κρίση ασφαλώς έχει προκαλέσει μια στροφή προς το δημόσιο νοσοκομείο. Αλλά δε φτάνει από μόνη της για να προκαλέσει αυτή την αύξηση. Τα ζευγάρια δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, γιατί γνωρίζον ή έχουν μάθει ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται σε όλους τους τομείς είναι απολύτως ικανοποιητικές. Θα έλεγα ότι κερδίσαμε το στοίχημα και πείσαμε τον κόσμο ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί. Μάλιστα, θα πρέπει να αναφέρω ότι η Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου μας, εκτός από αυτή του Ρίο, που είναι πανεπιστημιακή, είναι εκείνη που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες σε όλη την Πελοπόννησο.
Γενικότερα, η Υγεία είναι δικαίωμα για τον πολίτη, είναι υποχρέωση για μια ευνομούμενη Πολιτεία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τη χώρα μας είναι μια μεγάλη κατάκτηση, αλλά ταυτόχρονα περνάει κρίση που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με ολοκληρωμένο τρόπο.
Όραμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας αποτελεί η κατοχύρωσή του στην ευρύτερη περιοχή, ως το κέντρο υγειονομικής αναφοράς όλης της Νότιας Πελοποννήσου. Να καταστεί συνώνυμο της ποιοτικής και αποτελεσματικής παροχής υπηρεσιών υγείας και η πρώτη επιλογή της κοινωνίας για τη λήψη αντίστοιχων υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας θα πρέπει να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα β/θμιας περίθαλψης. Κι αυτό προσπαθούμε όλοι. Από τη διοίκηση, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, αλλά όλους όσοι προσφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο νοσοκομείο".
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Χάλασε το «deal» για την πώληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού στους Γαργαλιάνους; 
Από το Σαββατοκύριακο στους Γαργαλιάνους κυκλοφορεί έντονα ότι το «deal» για την πώληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, για την οποία τόσος και τόσος λόγος έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες, τελικά χάλασε. Αυτή η πληροφορία, που ξεκίνησε ως «φήμη» και όσο περνούσαν οι ώρες έτεινε να πάρει τη μορφή «πραγματικού γεγονότος», έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και αναστάτωση στην πόλη των Γαργαλιάνων και, κυρίως, σε δεκάδες αγρότες – μέλη του Συνεταιρισμού, που ήλπιζαν ότι με την πώληση στον ενδιαφερόμενο επενδυτή θα έπαιρναν «ζεστό» χρήμα από τις οφειλές του προς αυτούς.
Θυμίζουμε πως μόλις την προηγούμενη Δευτέρα «ναι» στην πώληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, σύμφωνα με τη νέα πρόταση του επενδυτή, αποφάσισε, έπειτα από μυστική ψηφοφορία με κάλπη, η πλειοψηφία των μελών της διεξαχθείσας γενικής συνέλευσης. Η πρόταση προέβλεπε ότι όταν γίνουν τα συμβόλαια, μετά την έγκριση της συνέλευσης, θα καταθέσει 1.000.000 ευρώ ο επενδυτής, ενώ εντός έξι μηνών θα καταθέσει το ποσό των 769.000 ευρώ (σ.σ. έχει ήδη καταθέσει 231.000 ευρώ) μαζί με το τελικό ποσό για την τράπεζα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, για πρώτη φορά, ειπώθηκε και το όνομα του επενδυτή, William Bigley, από τη Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κι ενώ αναμενόταν πως μετά το «ναι» της γενικής συνέλευσης θα προχωρούσε η διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων πώλησης – μεταβίβασης στον ενδιαφερόμενο επενδυτή, άγνωστο – για την ώρα – γιατί, στην πόλη φέρεται σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν ότι το «deal» χάλασε. Ωστόσο, επειδή στους Γαργαλιάνους προκλήθηκε  αναστάτωση και ανησυχία σε αγρότες – μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού και ευρύτερα την τοπική κοινωνία, εκτιμάται πως σύντομα θα υπάρξουν και σχετικές επίσημες ανακοινώσεις ή δηλώσεις.

***  Μικρή διείσδυση των ελληνικών επιτραπέζιων ελιών στην Ιαπωνική αγορά 
Καλές οι προοπτικές για το τυποποιημένο προϊόν 
 Μόλις τη δεκαετία του ’90 οι Ιάπωνες «ανακάλυψαν» το ελαιόλαδο και τις ελιές, στο πλαίσιο προωθητικών ενεργειών για την προβολή της μεσογειακής διατροφής, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από Ιταλούς ελαιοπαραγωγούς.
Σχεδόν το σύνολο του ελαιολάδου και των ελιών που καταναλώνεται στην ιαπωνική αγορά εισάγεται. Το δε  Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου εκτιμά ότι η κατανάλωση ελιών ανέρχεται την τελευταία τριετία 2014 – 2017 σε 4.500 τόνους ετησίως.
Οι Ιάπωνες δείχνουν ενδιαφέρον να προσαρμόσουν τη χρήση του ελαιολάδου και των ελιών στην καθημερινή τους διατροφή και να δοκιμάσουν νέες συνταγές. Στην ιαπωνική αγορά κυριαρχούν οι φτηνότερες ισπανικές ελιές (44% του μεριδίου αγοράς σε αξία το 2016) και ακολουθούν οι ιταλικές ελιές.
Οι ισπανικές εξαγωγές το 2016 ανήλθαν σε 4,92 εκατ. ευρώ και οι ιταλικές σε 2,78 εκατ. ευρώ. Το ίδιο έτος οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν ως προς την ποσότητα, μειώθηκαν όμως σε αξία. Το μερίδιο αγοράς των ελληνικών ελιών στην ιαπωνική αγορά ανήλθε το 2016 στο 1,99% όσον αφορά στην αξία και σε 1,08% όσον αφορά την ποσότητα. Ακολουθούν (όσον αφορά την αξία) το Μαρόκο (μερίδιο αγοράς 1,22%), η Πορτογαλία (0,71%), η Τουρκία (0,36%), το Περού (0,31%) και η Τυνησία (0,18%).
Όπως επισημαίνει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής πρεσβείας στο Τόκιο, «το ενδεχόμενο μίας γενικής προβολής των ελιών εκτιμούμε ότι δε θα είναι αποδοτικό για τη χώρα μας, καθώς θα ευνοούσε περισσότερο την Ισπανία και την Ιταλία, που ελέγχουν ήδη το 68% των συνολικών εισαγωγών.
Το ρεαλιστικότερο σενάριο για τη χώρα μας είναι να συνδυασθούν οι δράσεις που ήδη υλοποιούμε, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στην Ιαπωνία, τη σύνδεσή της με τον υγιεινό τρόπο ζωής και εν τέλει την αύξηση των εξαγωγών τροφίμων - ποτών, καθώς και των Ιαπώνων επισκεπτών της χώρας μας, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναζητήσουν τα ελληνικά προϊόντα. Η προβολή του ελληνικού ελαιολάδου και των ελιών μπορεί να είναι αποτελεσματική εάν ενταχθεί σε αυτό το πλαίσιο.
Παράλληλα, πρέπει να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελιών που τις διαφοροποιούν από αυτές άλλων χωρών. Αυτό δεν μπορεί παρά να αφορά άριστα τυποποιημένο προϊόν και όχι χύμα».

***  Επιτέλους… 
 
Αφού έπεσε πολύς κόσμος, ευτυχώς χωρίς σοβαρά μετέπειτα προβλήματα, αφού η κακοτεχνία «φώναζε» επί χρόνια, μόλις τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος Καλαμάτας είπε να βάλει τα πράγματα στη θέση του.
Ειδικότερα, έγιναν παρεμβάσεις στη νησίδα της 23ης Μαρτίου, η οποία από τις ρίζες των δέντρων που είχαν αναπτυχθεί είχε παραμορφωθεί επικίνδυνα. Εκτός από την τεχνική παρέμβαση, εκείνο που μας ικανοποίησε ακόμα ήταν ότι χρησιμοποιήθηκε έντονο χρώμα (σ.σ. αν και δε φαίνεται στη φωτογραφία) για την επικάλυψη της νησίδας.  Α.Π. 

*** Φθινοπωρινή γιορτή με μουσταλευριά και πετιμέζι από την Ένωση Γυναικών Λεύκης 
Η Ένωση Γυναικών Λεύκης γιορτάζει με το δικό της δημιουργικό τρόπο την κάθε εποχή του χρόνου και αυτό θα κάνει και την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, στη φθινοπωρινή γιορτή της!
Στην πρόσκληση της Ένωσης Γυναικών Λεύκης αναφέρεται: «Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και τα αγαθά που φέρνει μαζί του. Πιστή στην παράδοση, στον τόπο και στα προϊόντα μας, η Ένωση Γυναικών Λεύκης θα μας ξεναγήσει και πάλι στο γευστικό κόσμο του σταφυλιού. Την Κυριακή θα συναντηθούμε ξανά με τις γυναίκες της Λεύκης να φτιάξουμε μαζί τη μουσταλευριά, να δοκιμάσουμε τα μουστοκούλουρα, να γευτούμε τα σταφύλια και το πετιμέζι και να περάσουμε μαζί ένα πολύ όμορφο απόγευμα. Μια μικρή φθινοπωρινή γιορτή, ένας ακόμα τρόπος παραδοσιακής τεχνογνωσίας από την Ένωση Γυναικών Λεύκης, Κυριακή 1η Οκτωβρίου και ώρα 17.00, στην έδρα του συλλόγου (πρώην Δημοτικό Σχολείο) στη Λεύκη!».

***  Επιδοκιμασίες… 
Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχτηκαν, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης την επιλογή της Λίντα Καπετανέα ως καλλιτεχνικής διευθύντριας για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Υπενθυμίζουμε, δε, ότι ο σπουδαίος Βρετανός χορευτής και χορογράφος Akram Chan είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια πως η Λίντα Καπετανέα είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα διεθνώς.   Α.Π. 

***  Ανακοινώθηκαν προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων για το έργο των δασικών χαρτών 
Με κοινή απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού που θα βοηθήσει τις δασικές υπηρεσίες της χώρας στο έργο των δασικών χαρτών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, η απόφαση καθορίζει την πρόσληψη από την ΕΚΧΑ ΑΕ και τη διάθεσή τους από αυτή στις Διευθύνσεις Δασών των περιοχών όπου τρέχει το έργο της ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών 70 δασολόγων και 30 δασοπόνων.
Οι 100 αυτοί επιστήμονες θα εργαστούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας έως 8 μήνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης, που θα δημοσιευτεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2017, ενώ η κατανομή τους στις Διευθύνσεις Δασών θα γίνει με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σημειώνεται ότι με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των κατά τόπους Περιφερειών, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν ήδη προσλάβει με σύμβαση έργου 19 δασολόγους που απασχολούνται στο έργο των δασικών χαρτών.
Όπως έκανε γνωστό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε αντίστοιχες προσλήψεις και τη διετία 2018-2019, ώστε να βοηθηθούν οι υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την κύρωση των δασικών χαρτών μέχρι το τέλος του 2019.
Ταυτόχρονα, εργάζεται για να επιτύχει στο άμεσο μέλλον και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, οι οποίες αμέσως μετά θα επιφορτιστούν και με τη δημιουργία του Δασολογίου, αλλά και των λοιπών σημαντικών αντικειμένων που διακονούν για τη διαχείριση και προστασία των δασικών

***  Πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 2.000 ανέργους ειδικών κατηγοριών 
Ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρία (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.
Οι θέσεις είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, για την απασχόληση των προαναφερθέντων κοινωνικών ομάδων.
Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
Μέσω του προγράμματος επιχορηγείται η απασχόληση των ατόμων αυτών αρχικώς για 12 μήνες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα δύο επεκτάσεων του χρόνου επιδοτούμενης απασχόλησης για άλλους 12 συν άλλους 12 μήνες.
Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελούμενων ανέργων ανέρχεται στο 70% του μισθολογικού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 700 ευρώ μηνιαίως, για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και μέχρι του ποσού των 350 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.
Αναλυτικότερα, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και η υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος αναγράφονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

***  Νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα: Έως και 60% μείωση των προστίμων 
Δεν έχει τέλος η νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε χθες την όγδοη παράταση στις προθεσμίες υπαγωγής στον ισχύοντα νόμο 4178/13, καταθέτοντας παράλληλα στη Βουλή ένα νέο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος είχε τεθεί σε διαβούλευση πριν από ένα χρόνο.
Υπό τον τίτλο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» περιλαμβάνει ρυθμίσεις που καλύπτουν ευρεία θεματολογία, από την ακύρωση μεταβιβάσεων, μισθώσεων και παραχωρήσεων αυθαιρέτων και την ταυτότητα κτιρίου έως τη δόμηση σε ρέματα και τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων. Η γενικότερη φιλοσοφία είναι μείωση των παραβόλων και των προστίμων για τα αυθαίρετα, υπό προϋποθέσεις και αύξηση των δόσεων.
Ειδικότερα, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο μειώνεται: α) κατά 20%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις νέες ρυθμίσεις έως την 8η/12/2017. β) κατά 10%, εφόσον υπαχθεί από την 09/12/2017 έως την 8η/06/2018. γ) κατά 10% στις περιπτώσεις που υποβληθεί μελέτη στατικής επάρκειας ταυτόχρονα με τη δήλωση υπαγωγής.
Αντίθετα, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυξάνεται: α) κατά 10%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις νέες διατάξεις από τη 9η/6/2018 έως την 8η/12/2018. β) κατά 20%, εφόσον η νομιμοποίηση γίνει μετά την 9η/12/2018. γ) κατά 10% αν βρίσκεται σε περιοχές προστασίας για τις οποίες έχει εκδοθεί και ισχύουν ΠΔ καθορισμού όρων δόμησης.
Σε περίπτωση που για την υπαγωγή αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες εργασίες στατικής ενίσχυσης (βάσει στατικής μελέτης μηχανικού), το ενιαίο ειδικό πρόστιμο μειώνεται κατά: α) 60% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 3 β) 50% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας 2 (σ.σ. συμπεριλαμβάνεται και η Μεσσηνία) γ) 30% σε περιοχές σεισμικής επικινδυνότητας
1. Εάν ολοκληρωθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης (βάσει μελέτης αρμόδιου μηχανικού), το ενιαίο ειδικό πρόστιμο, μειώνεται έως: α) 50% για υπερβάσεις έως 250 τ.μ. σε οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες με χρήση κατοικίας και έως 500 τ.μ. σε οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες με άλλες χρήσεις πλην κατοικίας. β) 30% για μεγαλύτερες υπερβάσεις
 Αποπληρωμή σε 80 δόσεις
Το πρόστιμο θα καταβάλλεται σε 80 μηνιαίες δόσεις. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της μηνιαίας δόσης, το ανεξόφλητο ποσό θα προσαυξάνεται κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Για εφάπαξ καταβολή έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής, παρέχεται έκπτωση 20% του προστίμου. Εάν καταβληθεί το 30% του συνολικού ποσού του προστίμου, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επομένου μηνός της ημερομηνίας υπαγωγής η έκπτωση θα είναι 10%.
  Ανοίγει δρόμος για δόμηση σε ρέματα
Στις περιπτώσεις υδατορεμάτων που απεικονίζονται σε παλαιότερα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια (του ν. 880/1979) και τα οποία έχουν διευθετηθεί με τεχνικά έργα κλειστής διατομής, επιτρέπεται η δόμηση στο οικοδομήσιμο τμήμα των όμορων οικοδομικών τετραγώνων με τους όρους δόμησης της περιοχής.
Προϋπόθεση τα τεχνικά έργα να βρίσκονται κάτω από εγκεκριμένους και διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους του ρυμοτομικού σχεδίου και να έχουν κατασκευαστεί βάσει μελέτης αρμόδιας υπηρεσίας ή φορέα.

*** ΣΟΚ! ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 1.5 ΔΙΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...

~  Υπονοούμενα κατά του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου άφησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στην Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή κατά του κ. Καμμένου.
Η κ. Μπακογιάννη αφού δέχτηκε επίθεση από τον υπουργό για τις κουμπαριές της με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το πόθεν έσχες της, του είπε: «Με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα πρακτικά γράψανε και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα παρά να μην έχεις καν το θάρρος να πεις σε αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους, που οι μισοί από αυτούς είναι μουγγοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίσουν τη σύσταση της Εξεταστικής».
Γιατί η κ. Μπακογιάννη του είπε να προσέχει; Εμείς δεν έχουμε να πούμε απολύτως τίποτα, παρά θα σας παραθέσουμε το παρακάτω δημοσίευμα, στο οποίο πολύ πιθανώς να αναφερόταν η πρώην υπουργός Εξωτερικών:


*** Aυτό ήταν! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ…  

~ Φυλλοροεί ο ΣΥΡΙΖΑ αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος ανεξαρτητοποιείται.
Την πληροφορία μεταφέρει το iefimerida.gr, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αύριο, Πέμπτη28/9,  αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στις 12, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κος Χρυσογόνος, ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Τάσης, θα ανακοινώσει την διενέργεια ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της, με ερώτημα την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας.
Ο ίδιος, αρκετές φορές έχει δηλώσει την αντίθεση του με τη γραμμή που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα, σε διάφορα ζητήματα.
«Κανένα σχόλιο μέχρι και τις τελικές ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Ευρωβουλευτή», λένε την ίδια στιγμή από την Κουμουνδούρου.

***  Απασφάλισε ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! «Ο Καμμένος έπρεπε να ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ»…(BINTEO)

~ «Αν υπήρχε σοβαρό κράτος, ο κος Καμμένος έπρεπε να συλληφθεί», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, σχετικά με την παρουσία του υπουργού Αμύνης σε καζίνο του Λονδίνου.
Τα κέρδη από τα καζίνο, είναι αφορολόγητα, συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
«Με ποιο δικαίωμα ένας υπουργός τζογάρει και έχει κέρδη που δεν φορολογούνται;  Ένας υπουργός ούτε έξω από το καζίνο δεν πρέπει να περνάει. Η οικογένεια του κου Καμμένου είχε offshore, ο ίδιος έπαιζε σε χρηματιστήριο, παίζει σε καζίνο… Συμπτωματικά, τρία πράγματα που οδηγούν σε ‘μαύρο’ χρήμα, τα κάνει.
Ένας πρόσωπο, όταν έχει πάθη, δεν πρέπει να παίρνει καρέκλα υπουργού».
Ο κος Βελόπουλος, καλεσμένος στον Γιάννη Παπαγιάννη, επεσήμανε ότι διαφωνεί κάθετα με «τον τρόπο που γίνεται η επένδυση στο Ελληνικό», καθώς, επένδυση δεν είναι η παροχή υπηρεσίας, όπως το καζίνο και τα ξενοδοχεία, αλλά η παραγωγή. «Για να γίνει επένδυση, πρέπει να παράγω κάτι. Επένδυση είναι να δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο, για παράδειγμα, μια βαριά βιομηχανία, να δουλεύει ο κόσμος, να υπάρχει παραγωγή και να γίνονται εξαγωγές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της ηγεσίας στο τιμόνι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, ο Κυριάκος Βελόπουλος επεσήμανε ότι η γερμανική οικονομική πολιτική δεν θα αλλάξει, αλλά εφιστά την προσοχή στην τοποθέτηση του τουρκικής καταγωγής βουλευτή, στην ηγεσία του ΥΠΕΞ της Γερμανίας.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το AfD περνάει κρίση και ότι τα όσα ακούγονται περί ρατσισμού, ήταν ένα «φόβητρο της Γερμανίας» για τους ψηφοφόρους. Ωστόσο, όπως σημείωσε, το υψηλό ποσοστό του κόμματος οφείλονται στη γραμμή που ακολούθησαν οι Τούρκοι της Γερμανίας, καθοδηγούμενοι από τον Ρ.Τ. Ερντογάν.
«Η Μέρκελ έχει ημερομηνία λήξεως, η κυβέρνηση έχει πρόβλημα και δεν θα βγάλει την τετραετία», δήλωσε ο κος Βελόπουλος, εκτιμώντας ότι «χειρότερα θα είναι τα πράγματα, όχι καλύτερα», σε ό,τι αφορά τον νέο υπουργό Οικονομικών.

***  ΓΕΛΑΣΕ το ΧΕΙΛΑΚΙ μας!Η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Νίκο Χατζηνικολάου...(ΒΙΝΤΕΟ)
Η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
~ Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στην οποία αναφέρθηκε στο θέμα των κόκκινων δανείων, της φορολογίας, των stress tests των τραπεζών και στην πορεία της οικονομίας.
*  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον Νίκο Χατζηνικολάου (ΑΝΤ1, 27/9/17) : https://youtu.be/npEc7XnLBPY  .-
~  Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει από τους πιστωτές μας να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράζουν τα δάνειά τους στην τιμή που θέλουν να τα εξαγοράσουν τα funds, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την παρέμβαση της Realnews της Κυριακής, ο κ. Τσακαλώτος είπε: Δεν θα το θέσω (στους δανειστές μας), γιατί δεν είναι λογικό», σημειώνοντας ότι κανείς δανειολήπτης δεν θα πήγαινε να διαπραγματευθεί με την τράπεζα, περιμένοντας τη χαμηλότερη τιμή που θα έδιναν τα funds.
Οι τράπεζες, πρόσθεσε, μπορούν να κυνηγήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές (που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα), ώστε να συζητήσουν μαζί τους για την αποπληρωμή των δανείων τους.
Ερωτηθείς για το ζήτημα των νέων stress tests (ασκήσεων αντοχής) των τραπεζών και αν υπήρξε υποχώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ο υπουργός είπε ότι «έως την Παρασκευή θα ξέρετε την τελική λύση» και ότι δεν θα υπάρξει έλεγχος της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών (AQR), όπως έχει ζητήσει το Ταμείο. Τα stress tests, πρόσθεσε, θα γίνουν, όπως ήταν προγραμματισμένο το 2018, τόσο για τις ελληνικές όσο και τις άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό που θα αλλάξει, είπε, είναι ότι τα αποτελέσματά τους δεν θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι, αλλά πριν κλείσει το ελληνικό πρόγραμμα (τον Αύγουστο του 2018). Συνεπώς, είπε, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή θέση.
Για το θέμα της φορολογίας, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η διάρθρωσή της δεν είναι δίκαιη και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει προβλέψει στο 5ετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ελαφρύνσεις 3,5 δισ. ευρώ έως το 2022 (εννοώντας τα λεγόμενα αντίμετρα, τα οποία θα ενεργοποιούνται εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ).
Είπε, επίσης, ότι δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα το 2018 και ότι την επόμενη διετία θα έχουμε τόσο πολλές επενδύσεις που δεν θα μπορούμε να τις απορροφήσουμε, ενώ προέβλεψε ρυθμό ανάπτυξης 2% φέτος και πολύ υψηλότερο το επόμενο.  enikos

***


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Συνολικά 23 γκολ στους αγώνες της Τρίτης στο  Τσάμπιονς Λιγκ :
5ος όμιλος Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) - Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-1
(23΄Φερνάντο- 31΄ Κουτίνιο) Σεβίλη (Ισπανία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-0
( 27΄, 38΄, 83΄πέναλτι Μπεν Γεντέρ)

6ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-0
(48' Ντε Μπρόινε, 90' Στέρλινγκ)

Νάπολι (Ιταλία) - Φέγενορντ (Ολλανδία) 3-1
(7΄Ινσίνιε, 49΄Μέρτενς, 70' Καγεχόν-68' Τόορνστρα)

7ος όμιλος
Μονακό (Γαλλία­) ­- Πόρτο (Πορτογαλία) 0-3
(31΄, 69' Αμπουμπακάρ, 89' Λαγιούν)

Μπεσίκτας (Τουρκία) - Λειψία (Γερμανία) 2-0
(11΄Μπάμπελ, 43΄Ταλίσκα)

8ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Τότεναμ (Αγγλία) 0-3
(39΄, 62', 67΄Κέιν)

Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3
(54' Ομπαμεγιάνγκ-18' Μπέιλ, 49',79' Κριστιάνο Ρονάλντο)

*** ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2-0  ,(0-0) .-
Τα γκολ : 69 ΄ Ιγουαΐν , 80΄  Μάντζουκιτς ,
Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ Α’ βοηθός: Μίκε Πίκελ Β’ βοηθός: Γιαν Σίντελ 4ος: Κρίστιαν Γκίτελμαν Επιπρόσθετοι βοηθοί γραμμής: Μάρκο Φριτζ, Χαρμ Όσμερς
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (4-3-3): Προτό - Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένγκελς, Κούτρης - Ρομαό, Ζντιέλαρ, Οφόε - Πάρντο, Σεμπά, Εμενίκε .
Πάγκος: Χουτεσιώτης, Μποτία, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάριν, Ελαμπντελαουί, Μπεν
 Γιουβέντους (4-2-3-1): Μπουφόν – Στουράρο, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο – Ματουιντί, Πιάνιτς – Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα - Μάντζουκιτς
Στον πάγκο: Σέζνι, Μπενατιά, Ιγκουαΐν, Ασαμόα, Ρουγκάνι, Μπεντανκούρ, Μπερναντέσκι
 
Τετάρτη 27/09/2017 :
 1ος Όμιλος:
Βασιλεία-Μπενφίκα,   5-0 , ( 2-0 ) .-
Βασιλεία: Βάτσλικ, Ακάντζι, Σούτσι, Μπαλάντα, Λανγκ, Τσάκα, Ζούφι, Πετρέτα, Στέφεν, Ομπερλίν, Βολφσβίνκελ
Μπενφίκα: Ζούλιο Σέζαρ, Αλμέιδα, Λουισάο, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Φέισα, Πίτσι, Ζίβκοβιτς, Τσέρβι, Γιόνας, Ράουλ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ   1-4  , (0-3 ) .-
 ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Βάσιν, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σένικοφ, Βέρνμπλουμ, Γκολόβιν, Τζαγκόεφ, Σαλόφ, Βιτίνιο
Μάν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελεφ, Μπαγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Μάτιτς, Ερέρα, Μικταριάν, Μαρσιάλ, Λουκακού

2ος Όμιλος:
 Άντερλεχτ-Σέλτικ,   0-2   ,( 0-1 ) .-
Άντερλεχτ: Μπόεξ, Άπια, Σπάχιτς, Τσίπτσιου, Γκέρκενς, Ντεντόνκερ, Ντεσάχτ, Τρεμπέλς, Χανί, Ονιεκούρου, Τεόντορτσικ
Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Μπογιάτα, Τίρνεϊ, Μπράουν, Έντσαμ, Ρόμπερτς, Ρόγκιτς, Σινκλέρ, Γκρίφιθς

Παρί Σεν Ζερμέν- Μπάγερν Μονάχου  3-0  , (2-0 ) .-
Παρί Σεν Ζερμέν: Αρεόλα, Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κιρζαβά, Βεράτι, Μότα, Ραμπιό, Εμπαπέ, Καβάνι, Νεϊμάρ
Μπάγερν: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζιλέ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τολισό, Τιάγκο, Βιδάλ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι, Χάμες

3ος Όμιλος:
 Καραμπάγκ-Ρόμα 1-2, .-^

Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι  1-1  ,(1-0) .-
Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουάνφραν, Γκοδίν, Λούκας, Φ. Λουίς, Κόκε, Τόμας, Σαούλ, Καράσκο, Γκριζμάν, Κορέα
Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Λουίς, Μόουζες, Καντέ, Μπακαγιόκο, Αλόνσο, Αζάρ, Σεσκ, Μοράτα

4ος Όμιλος:
Γιουβέντους-Ολυμπιακός,  2-0 , (0-0) .-
Γιουβέντους: Μπουφόν, Στουράρο, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο,Ματουιντί, Πιάνιτς, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα, Μάντζουκιτς
Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας, Νικολάου, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ζντιέλαρ, Οφόε, Πάρντο, Σεμπά, Εμενίκε

Σπόρτινγκ Λισαβόνας- Μπαρτσελόνα  0-1 , (0-0) .-
Σπόρτινγκ: Ρούι Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ, Κοεντράο, Ζέλσον Μάρτινς, Μπατάλια, Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες, Ντουμπιά
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Σ. Ρομπέρτο, Μέσι, Ινιέστα, Σουάρες

*** 4ος Όμιλος: Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0, Σπόρτινγκ Λισαβόνας- Μπαρτσελόνα 0-1
 
3ος Όμιλος: Καραμπάγκ-Ρόμα 1-2,Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι 1-2
 
2ος Όμιλος: Άντερλεχτ-Σέλτικ 0-3, Παρί Σεν Ζερμέν- Μπάγερν Μονάχου 3-0
 
1ος Όμιλος: Βασιλεία-Μπενφίκα 5-0, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4

*** Την 1η Οκτωβρίου ο αγώνας «10η ανάβαση Ταϋγέτου» 
Ο Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ διοργανώνει με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, την Κυριακή 01 Οκτωβρίου  και ώρα 11:00 π.μ. στην Καλαμάτα, ποδηλατικό αγώνα Ανάβαση δρόμου με την επωνυμία «10η Ανάβαση Ταϋγέτου», στις εξής κατηγορίες: Εφήβων – Γυναικών - Νέων Ανδρών – Ανδρών – Μάστερς (Α΄,Β΄,Γ΄Δ΄) - ΟΠΕΝ (15 έως 30 ετών), (31 έως 45 ετών) και ( 46 ετών και άνω).
Σημείο εκκίνησης είναι η Πλατεία 23ης Μαρτίου με τερματισμό στο Τουριστικό Ταϋγέτου σε υψόμετρο 1350 m, μετά από 33 χιλιόμετρα.
Με προεκκίνηση περίπου 10 χιλ. Σύνολο 45,27 χλμ.
  Γραμματεία-Τεχνικό Συνέδριο
Η Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 09:30 π.μ. για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών του αγώνα καθώς και για την δήλωση των αυτοκινήτων συνοδείας.
Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει στο σημείο της εκκίνησης στις 09:45 π.μ.
  Βραβεύσεις
Στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλιο-δίπλωμα και στον 1ο κύπελλο
-κατηγορία Μάστερς θα βραβευθεί ξεχωριστά ως Α΄-Β΄-Γ΄-Δ΄.
-κατηγορία ΟΠΕΝ ηλικιακές κατηγορίες (15 ετών έως 30 ετών) - (31 ετών έως 45 ετών) και ( 46 ετών και άνω).
  Χρηματικά Έπαθλα
Ο διοργανωτής έχει χρηματικά έπαθλα στη Γενική κατηγορία αθλητών.
Τα έπαθλα είναι ως εξής:
1ο Sprint ανάβασης στο 8ο χλμ. 50 ευρώ,
2ο Sprint ανάβασης στο 22ο χλμ. 50 ευρώ (στο χωριό Αρτεμισία).
Τελικό Sprint (τερματισμός) στο 33χιλ. 100 ευρώ.
  Απονομές
Απονομές θα γίνουν πλησίον του τερματισμού (Τουριστικό Ταϋγέτου), τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν κατά τις απονομές.
Παράβολο συμμετοχής: 10 ευρώ για τους αθλητές στις κατηγορίες Μάστερς και ‘Οπεν.
Όλες οι άλλες κατηγορίες δωρεάν συμμετοχή.
Κανονισμοί-Λεπτομέρειες: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα με αυτούς που αφορούν την ποδηλασία δρόμου.
Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες που ανήκουν στην δύναμη της ΕΟΠ και έχουν δελτία θεωρημένα για το 2017. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.
Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή, που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-ΕΟΠ (φανέλες, παπούτσια, κράνος κλπ).
Ιατρική υποστήριξη: Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από γιατρό. το ΕΚΑΒ και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας.
Ρυθμίσεις απρόβλεπτων θεμάτων: Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη των αγώνων και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή.
Δηλώσεις συμμετοχής: Θα γίνουν δεκτές ως την Πέμπτη 28/09/2017 και ώρα 21:00 στο email efklis1894@gmail.com, και τηλ.- Fax: 27210 90627.
Δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση.
Για πληροφορίες κιν. 6932 204 166 Βεργετόπουλος Πάνος (Υπεύθυνος ποδηλατικού τμήματος).
Ο Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή φθορά-απώλεια αγωνιστικού υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

***  Τέλος από την ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο ο Κούγιας   Αποχωρεί οριστικά (;)
Τέλος από την ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο ο Κούγιας

~ Την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και γενικότερα από το ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λάρισα, διευκρίνισε πως αναμένει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ενώ όρισε ως τιμή τα 3.000.000 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ.
Μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ δήλωσε:«Η απόφαση που πήρα είναι αμετάκλητη. Αποφάσισα να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Από σήμερα οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές είμαι στη διάθεσή του, η τιμή είναι 3 εκατομμύρια ευρώ. Όποιος θέλει να πάρει μια ιδιόκτητη ΠΑΕ που έχει την ιστορία της ΑΕΛ και όλα τα υπόλοιπα είμαι εδώ.
Είχα αποφασίσει να μείνω για όλη μου την ζωή. Ερχόμενος εδώ, ένιωσα τη λαχτάρα του κόσμου και πίστευα στην πορεία θα γεμίζαμε τις εξέδρες. Ήξερα ότι θα παλέψω με το παρασκήνιο, αλλά πίστευα ότι έχοντας πίσω μου την ιστορία της ΑΕΛ που προκαλεί σεβασμό θα πήγαιναν όλα καλά. Δεν είχα λοιπόν να φοβηθώ τίποτα.
Όταν πήρα την ΑΕΛ υπήρχε ένα δελτίο. Είχα στο μυαλό μου γνωρίζοντας το ποδόσφαιρο, ότι θα πετύχω ένα αποτέλεσμα με χρήματα λιγότερα από αυτά που έδωσαν οι προηγούμενοι. Έβαλα στόχους για την επόμενη 5ετια.
Γνώριζα ότι μόλις θα έβγαινα Super League, αλλά δεν περίμενα πως θα με βρίζανε εμένα και τους δικούς μου ανθρώπους. Με ενορχηστρωτή την ερασιτεχνική ΑΕΛ. Δεν περίμενα να γίνεται ένας τόσο λυσσασμένος πόλεμος εναντίον μου.
Φτάσανε στο σημείο να κατασκευάσουν μία υπόθεση ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση στην Λάρισα και εγώ είμαι επικεφαλής. Δεν περίμενα λοιπόν να συναντήσω τέτοια περιβάλλον.
Παραδίδω ένα προπονητικό κέντρο, παραδίδω ένα γήπεδο ανακαινισμένο, το ΑΕΛ FC ARENA. Παραδίδω την ΑΕΛ με ένα ραδιόφωνο. Στο τέλος αν αυτός ο πόλεμος οδηγήσει σε ένα νέο μεσσία αγοραστή θα φανεί το επόμενο διάστημα.
Αν δεν βρεθεί αγοραστής, η λειτουργία της ομάδας είναι εγγυημένη. Δεν μπορώ να πολεμήσω την ανώνυμη και άνανδρη βρομιά».

in.gr

***

~ ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-15-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-16-2017.html .- 
~* 
   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-17-2017.html .-
~**
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. :
Κυριακή 17  Σεπτεμβρίου  2017 
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .-

~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 16  και 17  Σεπτεμβρίου  2017 : Μια αθλητική ενημέρωση ..για την βδομάδα που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/16-17-2017.html .-  
 ~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-18-2017.html .-
~*  ΑΘΩΣ-Αθωνική  Πολιτεία- Άγιον Όρος -Τι  Περιβόλι της Παναγιάς  μας :Δευτέρα 18  Σεπτεμβρίου 2017 : Όλα  όσα πρέπει να γνωρίζουμε ,προσκυνητές -επισκέπτες :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/18-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-20-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-21-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  ...από το  2008  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-22-2017.html .- 
 ~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-24-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 25-09-2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-25-09-2017.html .-
~**  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/23-24-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,,,, από το 2008   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-26-2017-2008.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5813   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3710   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3711  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.234   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: