Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  ....
~


Ο Κύριος σοφίζει τον ταπεινό
Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος εξευτελίζει τον εμπαθή εαυτό του και τον ταπεινώνει, αυτός θα γίνει σοφός από τον Κύριο. Και όποιος έχει την ιδέα ότι είναι σοφός, αυτός θα χάσει τη σοφία του Θεού.
 
 ~ 14 Οκτωβρίου
Ιερομάρτυρος Σιλβανού. Μεγαλομαρτύρων: Γερβασίου και Ναζαρίου (†α΄ αι.), Κελσίου, και Προτασίου. Πέτρου του Αυσελάμου. Οσίων Κοσμά του ποιητού του Αγιοπολίτου (1) (†787). Γρηγορίου επισκόπου Άσσου (Μυτιλήνης ). Θεράποντος επισκόπου Αλαμανίας. Ιγνατίου (του Αγαλλιανού), επισκόπου Μηθύμνης. Ιωάννου επισκόπου Δαμάσκου και Νικολάου απλού, του Ρώσου. Οσίας Παρασκευής της νέας, της «Επιβατηνής».
(1)Ο Άγιος Κοσμάς ο Μελωδός ανατράφηκε από τον ευσεβή Σέργιο, που ήταν πατέρας του Ιωάννη του Δαμασκηνού. Ο Σέργιος ήταν υπουργός οικονομικών του Χαλίφη των Αράβων. Ο Ιωάννης και ο Κοσμάς είχαν αγάπη και έφεση προς την μάθηση τόσο αυτή που αφορούσε τις επιστημονικές γνώσεις όσο και τα ιερά γράμματα. Γι` αυτό το λόγο ο Σέργιος προσπαθούσε να τους βρει ένα σοφό δάσκαλο. Η ευκαιρία που έψαχνε παρουσιάστηκε όταν οι Άραβες σε μία λεηλασία που έκαναν στη Σικελία έπιασαν αιχμάλωτο τον μοναχό Κοσμά από την Καλαβρία. Ο Σέργιος τον ελευθέρωσε και του πρόσφερε την φιλοξενία του με αντάλλαγμα να διδάξει τους υιούς του. Ο Κοσμάς ήταν άνδρας με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, είχε σπουδάσει Θεολογία, Φιλολογία, Μαθηματικά και ήταν ικανός να διδάξει φιλοσοφία και ρητορική. Γνώριζε επίσης μουσική και ποίηση. Υπό την καθοδήγησή του ο Ιωάννης και ο Κοσμάς πρόκοψαν λαμπρά. Μετέβησαν στα Ιεροσόλυμα, όπου έγιναν δεκτοί από τη Μονή τού Αγίου Σάββα. Ο Κοσμάς μετά από προτροπή του Πατριάρχη των Ιεροσολύμων χειροτονήθηκε το 743 επίσκοπος της Μαϊουμά. Διετέλεσε τα καθήκοντά του με επιμέλεια και ευσυνειδησία.
~
~Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Τετράριθμον σύνταγμα, τῶν Ἀθλητῶν τοῦ Χριστοῦ, Λαζάριον μέλψωμεν, σὺν Γερβασίω ὁμού, Προτάσιον Κέλσιον οὗτοι γὰρ τὴν Τριάδα, ἀνεκήρυξαν πάσι, λύσαντες δι' ἀγώνων, τὴν πολύθεον πλάνην. Αὐτῶν Χριστὲ ἰκεσίαις, πάντας ἐλέησαν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ναζαρίου, Προτασίου, Γερβασίου και Κέλσιου - 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  : https://youtu.be/hZVf3mPGQfM .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Ι.Μ.ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
 Μονή Αγίων τεσσαράκοντα
Στην Σπάρτη
Στη  ΣΠΑΡΤΗ
Ι.Ν. Αγίου Νίκωνος
 
~ Ιερό Προσκύνημα και Θεία λειτουργία με αρτοκλασία στην Ι.Μ. ΜΠΟΥΡΑ Μεγαλόπολης από προσκυνητές των Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών με τον Παπά-Μιχάλη Ε. Μπούρα 14-10-2017  και επίσκεψη Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα  Μαρτύρων Σπάρτης και Ι.Ν. Αγίου Νίκωνα : ( Βίντεο και φωτογραφίες ) :
Στη μονή Αγίων Σαράντα
1~ Ι. Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης 14/10/2017:
2~ Ι. Μ. Μπούρα  αρχονταρίκι- ξενώνας 14/10/2017:
 https://youtu.be/Y_ah1OgTMYE  .-
3~ Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ  6  Θεία Λειτουργία 14/10/2017 .:
Μοναχός (Μηλίτσης) με τον Παπά-Μιχάλη

4~  Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ   7   Θεία Λειτουργία 14/10/2017:
https://youtu.be/E-wsEtXPxK8  .-
5~  Ι. Ν. Αγίου Νίκωνα Σπάρτης 14/10/2017:
https://youtu.be/WuGBLIFp7z4   .-
6~Ι. Μ.ΜΠΟΥΡΑ   3    Θεία Λειτουργία 14/10/2017:
https://youtu.be/Jms94sG7MRE  .-
7~Ι. Μ. ΜΠΟΥΡΑ  10  Θεία Λειτουργία 14/10/2017:
https://youtu.be/V4am-Ttslmg  .- 

*** Ο καιρός αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 15/10/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/
 
***   ALERT! Διαστημόπλοιο θα πέσει στη ΓΗ

~ Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ένα κινέζικο διαστημόπλοιο βρίσκεται εκτός ελέγχου στο διάστημα και σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, αναμένεται να πέσει σε κομμάτια στη Γη μέσα στο άμεσο μέλλον.
Το Tiangong-1, που σημαίνει «Ουράνιο Παλάτι», χρησιμοποιήθηκε το 2011 σε μία αποστολή για την επέκταση του πρώτου Κινεζικού Διαστημικού Σταθμού που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, ωστόσο, το 2016 τέθηκε εκτός τροχιά και από τότε υπάρχει ο κίνδυνος της πτώσης του στον πλανήτη μας.
Βίντεο : Tiangong-1: chinese space station will crash to earth within months  : https://youtu.be/LlIPtSLJNI8  .-
~  Όπως αναφέρουν οι Κινέζοι επιστήμονες, θα συντριβεί σε άγνωστο σημείο στη Γη, από τον Οκτώβριο του έως τον Απρίλιο του 2018, με τους ειδικούς να μην γνωρίζουν αν θα πληγούν κατοικημένες περιοχές.
Τουλάχιστον, ελπίζουν ότι το μέρος του αεροσκάφους θα γίνει σκόνη προσκρούοντας στη φυσική ασπίδα του πλανήτη, την ατμόσφαιρα.

***  Στο ΕΣΠΑ Πάτρα- Πύργος, με βέσπα Καλό Νερό-Τσακώνα 
Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάχθηκε χθες ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Η απόφαση ένταξης, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του μεγάλου έργου, που, ως γνωστόν, έχει σπάσει σε 8 επιμέρους εργολαβίες.
Ο αυτοκινητόδρομος, μήκους 74,8 χλμ., αποτελεί τη φυσική συνέχεια της Ολυμπίας Οδού, που σήμερα τερματίζει στο δυτικό άκρο της Περιμετρικής Πάτρας. Ενδιαφέρον στοιχείο για τη χρονική προθεσμία του έχει η ημερομηνία λήξης της πράξης (ένταξης) που είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023. Το ποσό με το οποίο εντάχθηκε το Πάτρα-Πύργος είναι 355.689.156,35 ευρώ. Από αυτό το ποσό τα 261.691.982,54 ευρώ είναι το καθαρό ποσό, 62.611.675,81 ευρώ το ΦΠΑ και 31.385.498 το ποσό των απαλλοτριώσεων.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει τώρα η ολοκλήρωση της 8ης δημοπράτησης, που ακόμα εκκρεμεί, καθώς δεν έχει προκηρυχθεί. Επίσης σημαντικό είναι από εδώ και μπρος πώς θα διαχειριστεί το υπουργείο Υποδομών τους μειοδότες όπως έχουν προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία.
Αν δεν έχουμε ανατροπές στη διαγωνιστική διαδικασία, οι συμβάσεις κατασκευής θα πρέπει να σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση, να αρχίσουν να υπογράφονται και τα έργα να ξεκινήσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με τις προκηρύξεις των έργων, όλες οι εργολαβίες έχουν διάρκεια 42 μήνες.
Το φυσικό αντικείμενο του συνόλου του έργου είναι το παρακάτω:
Το έργο αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 74,8 χλμ., από τα οποία τα 13,0 χλμ. περίπου (Χ.Θ. -0+287,58 έως Χ.Θ. 12+800) αποτελούν διαπλάτυνση και βελτίωση της χάραξης της υφιστάμενης Ε.Ο. Πάτρα – Πύργος, ενώ τα υπόλοιπα 61,8 χλμ. περίπου (Χ.Θ. 12+800 έως Χ.Θ. 74+499) διαμορφώνονται με νέα χάραξη . Ο αυτοκινητόδρομος προβλέπεται με τετράιχνη διατομή πλάτους 21,30 μ. (χωρίς τις πλευρικές διαμορφώσεις) αποτελούμενη από 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 14 μ. (4x3,50 μ.) και Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).
Σε προκαθορισμένες θέσεις του αυτοκινητοδρόμου θα διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης (parking) με τις συνοδές λωρίδες εισόδου – εξόδου.
  Ο Μορέας ολοκληρώνει τις μελέτες στο Καλό Νερό-Τσακώνα, μετά τι;
Στο μεταξύ, η κατασκευαστική κοινοπραξία Μορέας έχει αναλάβει την εκπόνηση των όποιων μελετών για την υλοποίηση και, τελικά, δημοπράτηση του οδικού τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα.
Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Υποδομών σε σχετικό ερώτημα στη Βουλή, για την τύχη του έργου αναβάθμισης του συγκεκριμένου άξονα.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση που διαθέτει το ypodomes.com, στις 11 Ιουλίου 2016, με απόφαση του υπουργού Υποδομών, εγκρίθηκε η εκπόνηση του συνόλου των οριστικών μελετών (περιλαμβανομένης και της διενέργειας όλων των ερευνών, καθώς και της εκπόνησης των κτηματολογίων για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων) από την Μορέας, ως δωρεά.
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της οριστικής μελέτης οδοποιίας και έχει εγκριθεί από την αντίστοιχη διεύθυνση του Υπ.ΥΠΟΜΕ στις 5/4/2017, ενώ διενεργούνται και οι υπόλοιπες τεχνικές μελέτες. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι η ήδη εγκεκριμένη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία είναι σε ισχύ.
Βέβαια, η εκπόνηση των μελετών ακόμα και να ολοκληρωθεί το μέγα ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση του έργου, που μάλλον δύσκολο φαίνεται να τα καταφέρει. Δεδομένων των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν, της υπερδέσμευσης του ΕΣΠΑ και του μεγάλου κόστους του έργου, θα είναι αρκετά δύσκολο να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για να μπορέσει να γίνει η αναβάθμιση του δρόμου.
Ένα ακόμα ερώτημα είναι αν, τελικά, μιλάμε για την κατασκευή κλειστού αυτοκινητόδρομου ή για δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, που θα είναι σημαντικά φθηνότερος τόσο στην κατασκευή όσο και στη συντήρησή του.

*** ΤΩΡΑ! Παρέμβαση Μόσχας στη Β. Κορέα

~ Μια νέα διπλωματική προσπάθεια κάνει η Ρωσία, για διάλογο ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.
Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο, τόνισε σε δηλώσεις της ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στις κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες της Βόρειας και Νότια Κορέας, ώστε να κάτσουν στο τραπέζι και να διεξαχθέν διάλογος, στην 137η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.
Ωστόσο, όπως σημείωσε, η πιθανότητα μια τέτοιας συνάντησης έιναι ελάχιστη: ««Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουμε το παν, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια τέτοια συνάντηση. Ακόμη και αν δεν γίνει,  το ίδιο το γεγονός ότι συμμετέχουν και ότι θα έχουν μαζί μας συνομιλίες είναι ήδη σημαντικό».

***  Το νόμο στα χέρια τους θα πάρουν οι κάτοικοι του Κοπανακίου για να προστατευτούν 
Αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους είναι οι κάτοικοι του Κοπανακίου μετά το μακελειό της προηγούμενης Κυριακής, με κατηγορούμενους ως δράστες δύο τσιγγάνους που διαμένουν στο Κοπανάκι. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και οι κάτοικοι αισθάνονται ανασφαλείς. Όλοι εκφράζουν αγωνιώδεις εκκλήσεις για την κατάσταση με τις παραβατικές συμπεριφορές – τις οποίες στη συντριπτική πλειοψηφία τους αποδίδουν σε Ρομά –, που έχει ξεφύγει από κάθε ορίου ανοχής και αντοχής, ενώ είναι οργισμένοι που έχουν αφεθεί από κάθε Αρχή και εξουσία στο έλεος.
Το βράδυ της Πέμπτης, στο δημοτικό κατάστημα Κοπανακίου, διεξήχθη έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, με θέμα «Συζήτηση – Προτάσεις και Λήψη Αποφάσεων σχετικά με την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής μας, με αποκορύφωμα το τραγικό συμβάν της 8ης/10/2017».
Όπως πρότεινε ο δήμαρχος Τριφυλίας, τη Δευτέρα η Δημοτική Αρχή, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αετού θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Τ.Σ. Κοπανακίου, μαζικά, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων επισήμαναν την απουσία της Αστυνομίας από την περιοχή, που έχει αποθρασύνει κακοποιά στοιχεία, με συνέπεια, όπως είπαν, οι παραβατικές συμπεριφορές Ρομά να είναι ανεξέλεγκτες και αλλεπάλληλα τα κρούσματα, με κλοπές, απόπειρες κλοπών, ληστείες, ληστείες με ξυλοδαρμό κ.τ.λ. Σημείωσαν, ωστόσο, ότι ακόμα και όταν λειτουργούσε το Α.Τ. Κοπανακίου σημειώνονταν κρούσματα, αλλά μετά την κατάργησή του η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Σχεδόν όλοι όσοι τοποθετήθηκαν επισήμαναν ότι απαιτείται διαρκής αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση, καθώς και νομιμότητα στη λειτουργία του κυριακάτικου παζαριού του Κοπανακίου, όπως και συνεχείς έλεγχοι από την Αστυνομία και το Δήμο ώστε να μην παρεισφρέουν και κάνουν «κουμάντο» παράνομοι, λέγοντας ότι εάν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για έλεγχο και αστυνόμευση της περιοχής πριν και κατά τη διάρκεια του παζαριού, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων έστρεψαν τα λεκτικά «πυρά» τους κατά πάντων, επιρρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, την κυβέρνηση, την Αστυνομία και τις κρατικές υπηρεσίες. Όπως ανέφεραν, ουσιαστικά με την ανοχή τους, η οποία στη συνείδησή τους είναι και συνενοχή, και την αδιαφορία τους, έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις οι παραβατικές συμπεριφορές Ρομά στην περιοχή και πλέον αλωνίζουν ανενόχλητοι. «Καμία Αρχή, καμία υπηρεσία δεν τους αγγίζει και κανένας δεν τους ελέγχει. Δήμος και Αστυνομία δεν τους πειράζουν ό,τι κι αν κάνουν. Δρουν ανεξέλεγκτα με την ανοχή σας και να τα αποτελέσματα», τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, πολλοί πρότειναν τη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης, ενώ ακούστηκαν και προτάσεις για να τοποθετηθούν κάμερες στις εισόδους του Κοπανακίου, όπως και να χρησιμοποιηθεί ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας!
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας οι ευθύνες επιρρίφθηκαν στην κυβέρνηση που με το ΠΔ για τις αστυνομικές υπηρεσίες καταργήθηκε το Α.Τ. Κοπανακίου, καθώς και στην Αστυνομία, με το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα να εξαπολύει επίθεση στο Α.Τ. Τριφυλίας. Όπως είπε, στο συμβάν στο Κοπανάκι την περασμένη Κυριακή η Αστυνομία έφτασε μετά το ΕΚΑΒ. Οι δε κάτοικοι, εκτός από την κυβέρνηση και τις αστυνομικές υπηρεσίες, έβαλλαν και κατά της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, ότι άφησε στην τύχη του το θέμα της κατάργησης του Α.Τ. Κοπανακίου και -κυρίως προς τα ΜΜΕ - έδειχνε να ενδιαφέρεται μόνο για το Α.Τ. Φιλιατρών.
Οργή και ερωτηματικά εξέφρασαν για το δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου με δημοσιοποίηση στοιχείων εγκληματικότητας για την ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου, τονίζοντας ότι πόρρω απέχει της αλήθειας που βιώνουν, καθώς τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα και, μάλιστα, έλεγαν ότι 17 κλοπές και ληστείες έγιναν τον Αύγουστο στο Κοπανάκι και 30 στο Ψάρι.
Κοινό αίτημα και απαίτηση η αστυνόμευση και η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στο Κοπανάκι και την περιοχή!
Ο κ. Κατσίβελας είπε ότι είναι η αγωνία της κοινωνίας που τους συγκέντρωσε στη συνεδρίαση και αυτή την αγωνία εκφράζουν.
«Οι θεσμικοί παράγοντες του Δήμου ασχολήθηκαν μόνο με το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών. Κανείς δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στο κλείσιμο του τμήματος στο Κοπανάκι», επισήμανε ο τοπικός σύμβουλος Κοπανακίου, Παναγιώτης Παναγούλης, μιλώντας για ανοχή του Δήμου και στον καταυλισμό που έχουν οι Ρομά, αλλά και για τους παράνομους στο παζάρι που δεν ελέγχονται.
Η τοπική σύμβουλος Πολυξένη Διακουμή αναφέρθηκε στο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, τονίζοντας πως πρέπει να κάνουν κινητοποιήσεις, επειδή ως Κοπανάκι δεν έκαναν τίποτα όταν έκλεινε το Α.Τ.
Ο δημοτικός σύμβουλος από τη Δ.Ε. Αετού, Αλέκος Κουτρουμπής, έριξε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Κατσίβελα για το χειρισμό της στο κλείσιμο του Α.Τ. Κοπανακίου, ενώ τόνισε ότι στην περιοχή υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας και μόνο τον Αύγουστο έγιναν 17 κλοπές - ληστείες στο Κοπανάκι και 30 στο γειτονικό Ψάρι. Ζήτησε, δε, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν απόφαση να παραιτηθούν, αφού δεν τους ακούει κανείς και να παραδώσουν στην Πολιτεία και το Δημαρχείο, κάτι που είχε προτείνει και όταν είχε παρουσιαστεί το σχέδιο με τις καταργήσεις των Α.Τ.
Σε βαθιές ρίζες του προβλήματος αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Βόγκας, ενώ ο πρώην κοινοτάρχης Κοπανακίου, Μπάμπης Πατσούρης, πρότεινε σειρά μέτρων οργάνωσης των κατοίκων με ομάδες περιφρούρησης κ.τ.λ., σημειώνοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι Ρομά.
Σε συμβάν δίπλα από το σπίτι του, με 50 Ρομά να μεθοκοπάνε και το περιπολικό που εκλήθη να φεύγει άπραγο, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Δημήτρης Μπασδάνης. Όπως επισήμανε, πρέπει να καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης για κινήσεις που θα γίνουν, ενώ συμπλήρωσε πως η πηγή που εκκολάπτει τις παραβατικές συμπεριφορές είναι το παζάρι και η ανομία που επικρατεί.
Ο Σάκης Γεωργιόπουλος τόνισε ότι υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή ελλιπέστατη καταγραφή του παζαριού και αυτών που συμμετέχουν, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοπανακίου, Περικλής Αλεξανδρής, εστίασε στην κατάσταση με το παζάρι και τους παράνομους. Επισήμανε δε πως μόνο με τη νομιμότητα και την παρουσία Αστυνομίας θα αλλάξει το κλίμα.
Ο Τάκης Ηλιόπουλος τόνισε ότι «την Κυριακή το πρωί κάνουν “κουμάντο” οι γύφτοι στη Λαϊκή» και στράφηκε κατά της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Αστυνομίας για τους ελέγχους, ενώ πρότεινε δράσεις με ομάδες περιφρούρησης, σημειώνοντας πως «αν δεν πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, θα ’χουμε χειρότερα».
Ο Χρήστος Ζέρβας επισήμανε ότι κάθε Κυριακή – ακόμα και όταν ήταν Αστυνομία – έκαναν παραβατικές πράξεις και ρώτησε για ποιο λόγο δεν ελέγχονται.
Ο κ. Αραμπατζής αναφέρθηκε σε πρόσφατο δικό του περιστατικό: στις 3 Σεπτέμβρη μπήκαν στο σπίτι του και τον χτύπησαν για να τον ληστέψουν.
Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισήμανε πως φταίνε και οι ίδιοι, ενώ ότι και την ελαιοκομική περίοδο, που έρχονται αλλοδαποί παράνομοι για δουλειά, σημειώνονται τότε περιστατικά. Ρώτησε, μάλιστα, γιατί ο Δήμος δε ζητά προσωπικό, όπως κάνουν στη Β. Ελλάδα και είναι νόμιμοι και με χαρτιά.
Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τη μέρα του παζαριού, αλλά όλη την εβδομάδα.
Ο Σταύρος Παπαδόπουλος εστίασε στο ότι δεν υπάρχει Αστυνομία και αστυνόμευση, ενώ η Αναστασία Μπίκα πως πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. Επίσης, ότι στις μειονότητες φέρθηκαν ανεκτικά, έχει δημιουργηθεί γκέτο στον τόπο τους, κοιμούνται από το Σάββατο στα πεζοδρόμια και στις πόρτες των σπιτιών, ενώ ρώτησε εάν καμία Δημοτική Αρχή και η Αστυνομία δεν τους είδε.
Ο Κώστας Φωτεινός επισήμανε ότι δεν μπορεί να ανοίξει το Α.Τ., επειδή χρειάζεται νέο Π.Δ., σημειώνοντας ότι πρέπει το παζάρι να ανέβει στην πλατεία και όχι στο δρόμο, για να μην απλώνονται παράνομοι.
Ο Γιώργος Μιχόπουλος είπε να ζητήσουν αστυνομικό σταθμό.
O πρόεδρος του Κοπανακίου είπε ότι 100 χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στο παζάρι, αλλά θα πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση από το Σάββατο και όλη την Κυριακή, όπως και να υπάρχει Αστυνομία κάθε μέρα, γιατί όλοι φοβούνται στο χωριό και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. «Ποτέ δεν ανεχθήκαμε παράνομους. Μην ενοχοποιείται το παζάρι», είπε ο αντιδήμαρχος Αετού, Γιάννης Μερκούρης.
Κλείνοντας ο κ. Κατσίβελας επισήμανε ότι ζητούν αστυνομική παρουσία και τη Δευτέρα θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** ΣΟΚ! 15 Έλληνες έχουν βαλιτσάκια παρακολουθήσεων για κινητά τηλέφωνα! Δείτε

~ Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ, συνελήφθησαν στο Παλαιό Φάληρο δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι, για τη δημιουργία γιάφκας υποκλοπών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν υπόνοιες ότι συνδέονται με μυστικές υπηρεσίες και οι άντρες της Αστυνομίες κατέσχεσαν τα μηχανήματα των υποκλοπών.
Ωστόσο, οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς με βάση τον νόμο η κατοχή μηχανημάτων υποκλοπής δεν θεωρείται αδίκημα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, 15 Έλληνες πολίτες έχουν στην κατοχή του βαλίτσες υποκλοπών, οι οποίες βρίσκονται σε γραφεία πρώην πρακτόρων της ΕΥΠ και δουλεύουν για μεγάλα συμφέροντα.

***  Με τη «φωτιά» παίζει η Περιφέρεια για τη μεταφορά μαθητών 
Με τη «φωτιά» φαίνεται να παίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά στη μεταφορά μαθητών. Αν και μπαίνουμε στο δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου, ακόμα δεν έχει επαναπροκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός της Μεσσηνίας, ο οποίος ακυρώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η μεταφορά των μαθητών γίνεται τώρα με τις περσινές συμβάσεις που παρατάθηκαν και θα ισχύουν έως το τέλος του Δεκεμβρίου. Ακόμα και έτσι, όμως, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη μεταφορά, αφού αρκετοί μαθητές δεν καλύπτονται από αυτές τις συμβάσεις.
Το προβληματικό σκηνικό συμπληρώνει το γεγονός ότι εκκρεμεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ένσταση που έχουν καταθέσει ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για ακύρωση του διαγωνισμού.
  Κατανόηση ή απογοήτευση
Οι περσινές συμβάσεις το Σεπτέμβριο, με την ακύρωση του διαγωνισμού που ήταν στον «αέρα», παρατάθηκαν για να μπορέσει να ξεκινήσει η μεταφορά και με αυτές υλοποιείται τώρα. Μάλιστα, αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία τροποποίησης των εν λόγω συμβάσεων. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά κενά στη μεταφορά μαθητών που δεν καλύπτονται από αυτές τις συμβάσεις και 50-60 μαθητές, κυρίως νήπια και προνήπια, δεν έχουν ενταχθεί στις τροποποιημένες συμβάσεις. Για κάποια από αυτά τα παιδιά οι γονείς έχουν συναινέσει στη μεταφορά τους με το λεωφορείο της γραμμής, με μαθητική κάρτα. Οι γονείς, βέβαια, φαίνεται να έχουν αποδεχτεί την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, άσχετα αν αυτό σημαίνει κατανόηση της δυσκολίας που υπάρχει ή απογοήτευση.
Ο διεθνής διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για τη Μεσσηνία ολοκληρώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου, με το ηλεκτρονικό σύστημα να κλείνει κανονικά, όμως με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον ακύρωσε, επικαλούμενη νομικά ζητήματα κι ενώ είχαν προηγηθεί σκληρές ανακοινώσεις από ιδιοκτήτες ταξί.
Μάλιστα, τότε είχε ανακοινωθεί ότι θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού μέσα στον Οκτώβριο για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας.
  Ένσταση ταξιτζήδων
Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι διαδικασίες για την επαναπροκήρυξη αυτού του διαγωνισμού δεν έχουν ξεκινήσει και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά. Κι αυτό, γιατί χρειάζεται ικανός χρόνος και πολλή δουλειά για να γίνει τριετής σχεδιασμός, ενώ οι προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν για ένα διεθνή διαγωνισμό είναι μεγάλες. Για παράδειγμα, ο διαγωνισμός θα πρέπει να βρίσκεται στον «αέρα» τουλάχιστον 20 ημέρες, ενώ ακόμα δεν έχουν τεθεί οι όροι της διακήρυξής του προς έγκριση στην αρμόδια  Οικονομική Επιτροπή.
Αν χαθεί κι άλλος χρόνος, ο κίνδυνος είναι να λήξουν στο τέλος Δεκεμβρίου οι συμβάσεις που τώρα έχουν παραταθεί και με το νέο έτος να μην μπορεί να μετακινηθεί ούτε ένας μαθητής.
Επίσης, σημαντικό ρόλο στην όλη ιστορία παίζει και το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία ακυρώθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη Μεσσηνία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει περιθώριο δύο μήνες για να απαντήσει στην ένσταση αυτή. Αν την κάνει δεκτή, τότε θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά ακόμα και αν την απορρίψει, σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες ταξί που έχουν προσφύγει είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν δικαστικά.
Όπως, λοιπόν, δείχνουν όλα, η μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία βρίσκεται πάνω σε τεντωμένο σκοινί, χωρίς ακόμα κανείς να μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάληξη για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους μαθητές και μαθήτριες του νομού μας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  «Καταπέλτης» ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εκχώρησαν τη Θράκη στους Τούρκους

~   Μη χάσετε αύριο, 14/10, στην εφημερίδα Παρασκήνιο, το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου που θα προκαλέσει "σεισμό".
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρεται στο κρίσιμο εθνικό ζήτημα που έχει προκύψει με τη Θράκη μας. 
Μη χάσετε το άρθρο του κου Βελόπουλου στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", το Σάββατο 14/10.


***  Οι εκταφές στα νεκροταφεία, το μπούλινγκ που υπέστη ο δήμαρχος και το Μέγαρο Χορού στο Δ.Σ. Καλαμάτας 
Μεταμεσονύχτια ήταν η συνεδρίαση της Πέμπτης για το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, καθώς τα προ ημερησίας διάταξης θέματα, καθώς και όσα απαιτούσαν μεγάλη συζήτηση, κράτησαν έως αργά το Σώμα στην αίθουσα.
Βέβαια, ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα κρατούσε έως αργά ήταν φανερό πριν καν ξεκινήσει, μιας και η πρόσκληση περιλάμβανε 42 θέματα, με τα περισσότερα να παίρνουν τελικά αναβολή για την επόμενη, απόφαση που πάρθηκε λίγο μετά τις 12.00, με ελάχιστα να έχουν συζητηθεί μέχρι τότε.
  ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα προ ημερησίας διάταξης θέματα που έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, με πρώτο να παίρνει το λόγο τον Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για τα μαθήματα κολύμβησης που διοργανώνει η Γ.Γ. Αθλητισμού, καθώς δεν έγιναν πέρυσι στην Καλαμάτα, και αν θα γίνουν φέτος.
Επόμενο θέμα ήταν αυτό των προβλημάτων ύδρευσης που αντιμετωπίζουν Δημοτικές Κοινότητες της Καλαμάτας, όπως η Πολιανή και τελευταία το Ελαιοχώρι, με το νερό να είναι λίγο ή σε όχι καλή κατάσταση. Έτσι ο κ. Μάκαρης θέλησε να ενημερωθεί για το ζήτημα και αν το νερό στα συγκεκριμένα σημεία περνά από έλεγχο.
Από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Τάσος Νιάρχος κατέθεσε ψήφισμα που αφορούσε στους μετανάστες. Όπως είπε, η εισροή θα συνεχιστεί και θέλησε να μάθει τις προθέσεις του Δήμου για την κατασκευή κέντρου φιλοξενίας στην πόλη.
Ο Θεόδωρος Μπρεδήμας ζήτησε απαντήσεις για τα ζητήματα που αφορούν στους πλημμυροπαθείς και ειδικότερα για τη σύσκεψη που είναι να γίνει, καθώς και την εξέλιξη με τις αποζημιώσεις.
Ο ίδιος δήλωσε ενοχλημένος από την ηχορύπανση που προκλήθηκε στην πλατεία από τη συναυλία που δόθηκε από μέλη της Harley και, όπως είπε, «ο κόσμος υπέφερε».
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, μιλώντας για την κατάσταση των Δήμων της χώρας με τα χρέη να είναι τεράστια, ζήτησε να μάθει την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καλαμάτας.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δημητρούλιας ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών στο γήπεδο στα Παλιάμπελα.
Ο Παναγιώτης Αλούπης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε λόγο για μη διαφύλαξη του Σώματος, αφού αποφάσεις που έχουν παρθεί «πέφτουν» στα δικαστήρια.
Με συγχαρητήρια για τα εγκαίνια του Δημαρχείου, αλλά και με ερώτηση για το πότε θα γίνουν τα εγκαίνια των αντιπλημμυρικών έργων, ξεκίνησε ο Χάρης Βγενής, που στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία ότι κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες στην πόλη λίστα με οφειλέτες του Δήμου Καλαμάτας.
Κλείνοντας τη διαδικασία θέμα έθεσε και ο Στάθης Σταματόπουλος, με αφορμή σχόλιο του «Θάρρους» για την μη απομάκρυνση των τσιγγάνων από την περιοχή της Αγίας Τριάδας. Μάλιστα, όπως είπε, τον Οκτώβριο του 2014, ακούγοντας τον Παναγιώτη Νίκα να μιλά για το ζήτημα, του έκανε εντύπωση η στάση του.
Επίσης, θέλησε να μάθει για τις ρευματοκλοπές και, όπως μάλιστα είπε, δέχθηκε καταγγελία από το Πλατύ ότι σε δρόμο που έγιναν έργα του Δήμου και υπήρχε σωλήνας που εξυπηρετούσε τη ρευματοκλοπή, αυτός παρέμεινε χωρίς να αφαιρεθεί.
  Το ξέσπασμα του Θ. Μπρεδήμα
Κι αφού οι ερωτήσεις είχαν ολοκληρωθεί, στην αίθουσα εισήλθε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας σε έξαλλη κατάσταση, αρχίζοντας να καταγγέλλει ότι στο γραφείο της μειοψηφίας που στεγάζεται σε χώρο του παλιού Δημαρχείο μπήκαν κάποιοι «αλήτες» και προκάλεσαν φθορές στην αλληλογραφία. Έτσι, ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα.
  Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ
Ηλιόπουλος σε Αντωνόπουλο: «Αν ίσχυαν αυτά που λέτε, θα είχαμε πτωχεύσει»
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος, απαντώντας στο Μιχάλη Αντωνόπουλο για τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας, ανέφερε ότι ο δεύτερος «τσουβάλιασε» νούμερα και τα παρουσίασε ως υποχρεώσεις. Όπως του επισήμανε, αν αυτά ίσχυαν, ο Δήμος θα είχε πτωχεύσει.
Σχολίασε, δε, ότι ναι μεν η κατάσταση στη χώρα είναι κακή, αλλά ο Δήμος καταφέρνει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.
  Μπασακίδης: «Εμείς δίνουμε το κολυμβητήριο»
Στο ζήτημα που έθεσε ο Μανώλης Μάκαρης για τα μαθήματα της Γ.Γ. Αθλητισμού, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα απάντησε ότι πέρυσι, όπως και φέτος, υπήρξε αίτημα για παραχώρηση του κολυμβητήριου. Ο Φορέας συμφώνησε με τον όρο της πληρωμής του πετρελαίου, αλλά τελικά οι άνθρωποι της Γ.Γ. δεν ξεκίνησαν ποτέ τα μαθήματα.
Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε ότι ο Δήμος χόρτασε «εγκυκλίους» από τη Γ.Γ., αλλά «τελικά πολλές δεν έγιναν».
  Βεργόπουλος: «Υπάρχει πρόβλημα στην Πολιανή, θα ξεκινήσουν οι ποιοτικοί έλεγχοι»
Για το ζήτημα της λειψυδρίας απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, που παραδέχθηκε ότι στην Πολιανή υπάρχει ζήτημα με το νερό και έτσι ο Δήμος το μεταφέρει με βυτία. Ωστόσο, θέλησε να επισημάνει ότι πρέπει να γίνεται ορθολογική χρήση και ότι δεν είναι αυτό το νερό για πότισμα.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν νέα σημεία στην περιοχή προκειμένου να υπάρξει λύση με το νερό, ενώ για το ζήτημα των δειγματοληπτικών ελέγχων, είπε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα.
Ο Παναγιώτης Νίκας πρόσθεσε ότι υπάρχει λειψυδρία κι αυτό δημιουργεί ζητήματα και στην ελαιοκαλλιέργεια, ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να πραγματοποιεί η Υπηρεσία συχνά ποιοτικούς ελέγχους.
  Π. Νίκας: «Έφαγα μπούλινγκ για τις πλημμύρες»
Αναφερόμενος ο δήμαρχος Καλαμάτας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις πλημμύρες, απάντησε ότι υπέστη τα πάνδεινα «λες και ήταν ο θεός». Χαρακτηριστικά είπε ότι υπέστη «μπούλινγκ» από φίλιες δυνάμεις, ενώ σχολίασε ότι δε δέχεται ότι υπάρχουν στην αίθουσα περισσότεροι ευαίσθητοι από τους άλλους.
Σχετικά με τα συμβάντα, είπε ότι υπήρξαν ζητήματα, ενώ για τα αντιπλημμυρικά ανέφερε ότι έχει πάει στην Αθήνα τρεις φορές, κι αυτό που περιμένει είναι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από την Τρίπολη, κατά το αναπτυξιακό συνέδριο.
Για το ζήτημα των αποζημιώσεων, σημείωσε ότι ο ρόλος του Δήμου μπορεί να περιοριστεί σε συνδικαλιστικό, κάτι που κάνει, αφού οι αποζημιώσεις δε δίδονται από αυτόν.
Για, δε, τα εγκαίνια στα αντιπλημμυρικά, απάντησε στο Χάρη Βγενή ότι θα γίνουν άμεσα.            
«Μεγαλώσαμε και θέλουμε  να κοιμόμαστε νωρίς»
Απαντώντας στον Θεόδωρο Μπρεδήμα για την ηχορύπανση, ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «εμείς που μεγαλώσαμε θέλουμε να κοιμάστε νωρίς», εκτός αν «τελικά ζηλεύουμε τους νέους», σχολίασε αστειευμένος.
Δήλωσε δε υπέρ του να τηρείται το ωράριο κοινής ησυχίας, «αλλά δεν πειράζει να ξεφεύγει και λίγο», ενώ σχολιάζοντας τις μηχανές, είπε ότι στόλισαν την πλατεία.
«Αν θέλουμε η πόλη μας να λέγεται τουριστική, πρέπει να είμαστε λίγο ελαστικοί, αλλά όχι βέβαια να γίνουμε και Μύκονος» παρατήρησε στη συνέχεια.
  Να μοιραστούν ορθά τα κέντρα υποδοχής μεταναστών
Σχετικά με το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την υποδοχή των μεταναστών, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι δε διαφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει χώρος, ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος έχει αποδείξει τη φιλοξενία του, αφού υποδέχεται και φροντίζει τους μετανάστες όταν αυτοί φτάνουν στην Καλαμάτα, με χρήματα μάλιστα του δημοτικού προϋπολογισμού.
Αυτό, όμως, που τόνισε είναι ότι δεν είναι ορθό να ζητούμε κέντρο στην Καλαμάτα, αφού πρέπει να γίνει διανομή σε όλη τη χώρα. Διαφορετικά, όλοι οι μετανάστες θα μεταφερθούν στην πόλη.
  Άμεσα θα μπει χορτάρι στα Παλιάμπελα
Για το γήπεδο στα Παλιάμπελα, ο δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στην κίνηση του Δήμου τότε να βιαστεί και να πάρει το οικόπεδο. Πλέον αυτό που περιμένουν είναι οι πρώτες βροχές, προκειμένου να σπαρθεί, ενώ θα γίνει ανάπλαση και πέριξ του γηπέδου.
  Δουλειά της κυβέρνησης το ζήτημα των τσιγγάνων
Απαντώντας για το ζήτημα των τσιγγάνων, ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει τη λύση, ενώ αναφερόμενος στο παρελθόν, σημείωσε ότι είχε βρει τότε 260.000 ευρώ, καθώς και 65 οικίσκους, και προχωρούσε η διοικητική αποβολή.
Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει στην Μπιρμπίτα έκταση 120 στρεμμάτων που ανήκει σε αυτή την ομάδα, αλλά την Πέμπτη ο δήμαρχος δήλωσε ότι αυτό το ζήτημα δε λύνεται με αστυνόμευση αλλά με εκπαίδευση.
Όσο για τις ρευματοκλοπές, υποστήριξε ότι σε αυτές τις πράξεις δεν προβαίνουν μόνο οι τσιγγάνοι, ενώ ζήτησε άμεσα να αφαιρεθεί ο σωλήνας στο Πλατύ.
  Οι ιδιώτες δε ζήτησαν διοικητική αποβολή
Σχετικά με τη διοικητική αποβολή στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε σε ανάλογες κινήσεις που έχει κάνει ο Δήμος Καλαμάτας. Ειδικότερα, είπε ότι μπορεί να προβεί μόνο σε αποβολή των τσιγγάνων που έχουν καταλάβει το δρόμο, αφού το υπόλοιπο τμήμα είναι του κράτους, αλλά και ιδιωτών.
Για τους τελευταίους, μάλιστα, είπε ότι ποτέ δεν έχουν κάνει μήνυση, έτσι για να προχωρήσει η διοικητική αποβολή πρέπει να κινηθούν μαζί, ο Δήμος, το κράτος, αλλά και οι ιδιοκτήτες.
Ως δεύτερη διοικητική αποβολή ανέφερε αυτή στα Παλιάμπελα, που έγινε με επιτυχία, ενώ τελευταία εκείνη ανάμεσα στο «Φωτεινή» και το «Φιλοξένια», αποβολή που συναντά κάποια προβλήματα από ιδιοκτήτες που δεν τη δέχονται. Επισήμανε δε, πως ό,τι ανήκει στο λαό, η Δημοτική Αρχή έχει υποχρεώσει να το πάρει πίσω.
  Ξεκινά ΕΔΕ για τη διαρροή της λίστας οφειλετών                      
Αναφορικά με τη λίστα οφειλετών που διέρρευσε από το Δήμο, σύμφωνα με την καταγγελία του Χάρη Βγενή, ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και δεν έπρεπε να βγουν στη δημοσιότητα, έτσι θα ζητήσει ΕΔΕ για να γίνει γνωστό από πού διέρρευσε.
  ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ
Κι αφού ολοκληρώθηκε ύστερα από ώρες η προ ημερησίας διαδικασία, το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε να συζητά τα θέματά του, κάνοντας αρχή από το θέμα 34, καθώς αφορούσε στον Κανονισμό Λειτουργίας των Κοιμητηρίων των νεκροταφείων, με πολλά από αυτά να είναι εκτός Καλαμάτας. Έγινε, δε, αυτή η αλλαγή της σειράς, ώστε οι πρόεδροι των Κοινοτήτων να μπορέσουν να φύγουν.
  Διαμαρτυρίες για την εκταφή από τους προέδρους
Μιλώντας για το ζήτημα των κανονισμών των νεκροταφείων, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι υπάρχει αλλά δεν τηρείται, έτσι δημιουργείται ένας ενιαίος κανονισμός που θα αφορά 39 νεκροταφεία (πλην του κεντρικού της πόλης), χωρισμένα σε ημιαστικές περιοχές, καθώς και τοπικά.
Μιλώντας για την κατάσταση σε αυτά, ο δήμαρχος είπε ότι πρέπει να προστεθεί ένα μικρό τέλος κατά την ταφή και την εκταφή, ενώ από πλευράς Δήμου ο ευπρεπισμός των κοιμητηρίων γίνεται δύο φορές το χρόνο. Ειδικότερα, το Πάσχα και το 15αυγουστο. Παράλληλα, πρέπει να υπάρξει περισσότερα πράσινο σε όλα.
Με το νέο κανονισμό «κουμάντο» στα νεκροταφεία θα κάνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, αφού ενημερώνεται από το ληξίαρχο του Δήμου.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, υπάρχει πρόβλημα χώρου στα περισσότερα νεκροταφεία και έτσι στα 5 χρόνια πρέπει να γίνεται εκταφή, ενώ είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει άρνηση για ταφή τσιγγάνων, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε κοινότητες του Δήμου.
Συνεχίζοντας δήλωσε ότι τα ταφικά μνημεία πρέπει να έχουν κάποια στάνταρ και δεν πρέπει να μεταφέρουμε τη ματαιοδοξία μας και στα κοιμητήρια.
Από την πλευρά τους, αρκετοί πρόεδροι διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρεωτική εκταφή στα 5 χρόνια, αφού σε κάποια κοιμητήρια δεν είναι απαραίτητο, καθώς υπάρχει επιπλέον χώρος.
  Πρέπει να βρεθεί λύση με τους οικογενειακούς τάφους
Σχετικά με τους οικογενειακούς τάφους, ο κ. Νίκας ζήτησε να βρεθούν στοιχεία από τους οικείους των θανόντων, αν ένας τάφος είναι πράγματι οικογενειακός ή όχι.
Χαρακτηριστικά στο κεντρικό κοιμητήριο της Καλαμάτας είπε ότι υπήρχαν 500 τάφοι, αλλά κάτω από 200 φάνηκαν με στοιχεία ότι είναι πράγματι οικογενειακοί.
Αφορμή για το παραπάνω στάθηκε η δήλωση πρόεδρου πως στην Κοινότητά του υπάρχουν τάφοι που καταλαμβάνουν 15m2, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν αγορασμένοι, αφού παλιά δίδονταν δια λόγου, «με λίγο λάδι στον παπά», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Άλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι στη δική του Κοινότητα υπάρχει χώρος στο νεκροταφείο και δεν πρέπει να γίνεται εκταφή, αφού πολλοί είναι δεμένοι συναισθηματικά με τον τάφο, με το δήμαρχο να απαντά ότι πρέπει να υπάρχει όριο. Όπως είπε, μπορεί κάποια κοιμητήρια τώρα να έχουν χώρο, αλλά αργότερα κι αυτά θα γεμίσουν.
Πάντως, δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί συγκρούσεις με την τοπική κοινωνία, αλλά πρέπει κάποιοι τάφοι να φύγουν, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στην Αιθαία, τον Άρι και τη Θουρία υπάρχον σοβαρά ζητήματα χώρου.
  Στην Καλαμάτα δε χωρά και ούτε συμφωνούμε για αποτεφρωτήριο
Σχολιάζοντας ο δήμαρχος την άποψη για δημιουργία αποτεφρωτηρίου, είπε ότι δέχεται την επιλογή του καθενός, αλλά δεν ενθαρρύνει τη λύση της αποτέφρωσης.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι στο κεντρικό νεκροταφείο της πόλης, ακόμα και να ήθελαν να γίνει, δεν υπάρχει χώρος, ενώ σχετικά με την πρόταση επέκτασής του, είπε ότι υπάρχει μεν χώρος ανατολικά του υπάρχοντος, αλλά αν η Δημοτική Αρχή επιδιώξει την επέκταση, θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους γείτονες.
Κι αφού η συζήτηση ολοκληρώθηκε, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν με την ψήφισή του και με την πλειοψηφία να συμφωνεί.
  Μέγαρο Χορού: Έπρεπε να παραδοθεί το 2013, φτάσαμε στο 2017 και ακόμα περιμένουμε
Ένα ακόμα θέμα στο οποίο χρειάστηκε μεγάλη συζήτηση και υπήρξαν πολλές ερωτήσεις ήταν οι εξελίξεις και η πορεία των εργασιών στο Μέγαρο Χορού. Μάλιστα, για το λόγο αυτό βρέθηκε στην αίθουσα ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Βασίλης Τζαμουράνης.
Αρχικά έγινε γνωστό ότι έγιναν εργασίες υγρομόνωσης στο κτήριο, οι οποίες θα κριθούν σε μια δυνατή βροχή, καθώς και κάποιες παρεμβάσεις σε προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στη σκηνή. Πλέον αυτά που υπολείπονται είναι αποκατάσταση μέρους του δαπέδου στο φουαγιέ του Μεγάρου, αντικατάσταση όλων των καθισμάτων, αφού υπήρξε φαινόμενο θραύσης αυτών, επιδιορθώσεις στη σκηνή και, τέλος, πιστοποίηση ασφαλείας σε αυτή.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν προκειμένου γερμανική ιδιωτική εταιρεία να ελέγξει όλο το κτήριο και αν κριθεί κατάλληλο, να δώσει το αντίστοιχο πιστοποιητικό για χρήση.
Σύμφωνα με τον εργολάβο που ζήτησε παράταση, αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα προχωρήσει ο έλεγχος για την απόκτηση του πιστοποιητικού.
Μετά την ενημέρωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας προχώρησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν σε τεχνικά ζητήματα. Ειδικότερα, ο κ. Μάκαρης ζήτησε εξηγήσεις για αυτή τη νέα παράταση, αν τελικά με τις επισκευές αυτές λυθούν οριστικά τα προβλήματα και γιατί, τελικά, τόσο καιρό ο εργολάβος δεν έχει κηρυχτεί έκπτωτος.
Ο κ. Τζαμουράνης απάντησε ότι πολλά ζητήματα, όπως αυτά της υγρομόνωσης, θα φανεί αν λύθηκαν στην πράξη. Σχετικά με τα σπασμένα καθίσματα, απάντησε ότι ο εργολάβος ζήτησε να αλλαχθούν μόνο 50, κάτι που η υπηρεσία του αρνήθηκε και έτσι θα αλλαχθούν όλα, ενώ γενικότερα μίλησε για ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον εργολάβο, αφού πλέον οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν βελτιωθεί.
Από την πλευρά της, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε εκτίμηση για το αν με τη νέα παράταση τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί, με τον κ. Τζαμουράνη να απαντά ότι τα περισσότερα έχουν τακτοποιηθεί, με τη δική του Υπηρεσία όμως να μην είναι σε θέση να τα τσεκάρει όλα, αφού κάποια είναι εξειδικευμένα και απαιτείται ειδικός έλεγχος.
Ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ότι στηρίζει την παράταση, αφού, όπως υποστήριξε, «ενημερώθηκε για την κατάσταση του έργου και αφού φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει άλλη λύση».
Από την πλευρά του, ο κ. Αλούπης είπε ότι δε γίνεται ο εργολάβος να κηρυχτεί έκπτωτος, αφού είναι έργο- γέφυρα, αν και, όπως είπε, έχει αμφιβολίες για τις εργασίες.
Το λόγο πήρε στο τέλος ο κ. Νίκας, που αναφέρθηκε στο αεροδρόμιου του Βερολίνου, συγκρίνοντάς το με το Μέγαρο Χορού, «δύο έργα που δεν έχουν σχέση από άποψη μεγέθους, αλλά έπρεπε να έχει παραδοθεί από το 2011». Ανέφερε το παράδειγμα, γιατί τα ιδιαίτερα έργα έχουν και ιδιαίτερα προβλήματα.
Επίσης, ανέφερε ότι αν ήθελε η Τεχνική Υπηρεσία θα μπορούσε να έχει «κλείσει» το έργο, όπως έγιναν σε περιπτώσεις άλλων υπηρεσιών, σαν το δρόμο Παραδείσια- Τσακώνα, σαν το Δικαστικό Μέγαρο, αλλά και το Πολυκλαδικό. Όμως, όπως υποστήριξε, το ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν «κλείνει» το έργο, είναι υπέρ του Δήμου Καλαμάτας.
Όσο για την έκπτωση του εργολάβου, είπε ότι συνολικά το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 97%, αν ο Δήμος το κάνει αυτό, θα χρειαστούν 3-4 χρόνια για να βρεθεί άλλη λύση.
Επίσης, αν η γερμανική εταιρεία πιστοποίησης δε δώσει πιστοποίηση ότι το έργο είναι εντάξει, ούτε τότε ο Δήμος θα το παραλάβει.
Και αφού τελείωσε το θέμα  δίνοντας νέα παράταση στον εργολάβο, η συνεδρίαση συνεχίστηκε, με πολλά από τα θέματα που χρειάζονταν εκτενή συζήτηση, όπως αυτό των κυκλοφοριακών αλλαγών στην οδό Ναυαρίνου, να αναβάλλονται για επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στη Νέα Πέραμο! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ μεταφέρει ένα ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ...

~ Η Νέα Πέραμος καλωσόρισε τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή για να εμψυχώσει τους Έλληνες και να μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Την Παρασκευή 13/10, πλήθος κόσμου έδωσε το βροντερό ‘παρών’ στο Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς η αγάπη του κόσμου για τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του κόμματος έχουν προκαλέσει ΑΝΑΤΑΣΗ ΗΘΙΚΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει όσους παρευρέθησαν στην ομιλία.
Βίντεο 1 :Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 13/10/2017 1 , https://youtu.be/kXoWt2gZp8k .-
Βίντεο 2 :Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 13/10/2017 2  , https://youtu.be/1pQivWmqFAI .-
 Βίντεο 3 : Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 13/10/2017 3 , https://youtu.be/gzwWZG5hEK0 .-

***  EKTAKTO! Σημαντική ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου… 

~ Αποτυπώματα και DNA των δραστών της στυγερής δολοφονίας βρέθηκαν στο γραφείο του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154.
Το βιολογικό υλικό, που εκτιμάται ότι ανήκει στους δύο δολοφόνους και βρέθηκε μέσα στην αίθουσα συσκέψεων, περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τρίχες και άλλα στοιχεία
Το γενετικό υλικό έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, αφού, για να ταυτοποιηθεί το 80% του DNA, χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η πολύωρη κατάθεση του 32χρονου δικηγόρου, συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην Ασφάλεια. Ο άνθρωπος που είδε τους δράστες και ήταν εκείνος που τους άνοιξε την πόρτα, καταθέτει μέχρι αυτή την ώρα στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου έχει περιγράψει με λεπτομέρειες το τραγικό περιστατικό και έχει δώσει στοιχεία για τους δράστες, που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνά τους
Από απόσταση ενάμισι μέτρου πυροβόλησαν τον Ζαφειρόπουλο οι δολοφόνοι
Από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα η νεκροτομή στη σορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δύο δράστες πυροβόλησαν τον δικηγόρο από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7-0,8 χιλιοστών, η βολίδα του οποίου τρύπησε τον δεξιό πνεύμονα και ενδεχομένως την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.
Η Αστυνομία, εκτιμά ότι οι δύο δράστες έκλεισαν ραντεβού με το θύμα τους, υποτίθεται για να συζητήσουν για μία υπόθεση. Οι δύο άνδρες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν ηλικίας γύρω στα 35, ο ένας μετρίου αναστήματος και ο άλλος πιο κοντός και φαίνεται να παρέμειναν στο χώρο του δικηγορικού γραφείου της οδού Ασκληπιού για περίπου 20 λεπτά.
 protothema.gr

*** Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ ταρακούνησε την ΕΛΛΑΔΑ! Αυτά θα πάρουν οι ΗΠΑ...(ΒΙΝΤΕΟ)

~ Η είδηση προκαλεί αναστάτωση στους Έλληνες και ειδικότερα στους κατοίκους της Καρπάθου.
Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ( από το 1,20 και μετά) ο Ελληνοαεμερικανός Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων κος Μπιλιράκης  αναφέρει στην κάμερα πως έχει μιλήσει με τον Υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ κι θα ζητηθεί από τον Τσίπρα η παραχώρηση της Καρπάθου για στρατιωτικούς σκοπούς.
Αποτέλεσμα εικόνας για καρπαθος χαρτης
Δεν τους φτάνει η Σούδα, δεν τους φτάνει ο Άραξος τώρα θέλουν και την Κάρπαθο…
Δείτε το βίντεο. US Rep Bilirakis: What President Trump and Greek PM Tsipras Will Discuss at the White House : https://youtu.be/qE-NxZutSYg .-

*** Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραισθησιογόνα μανιτάρια και σπόρους καθώς και ψυχοδραστικές ουσίες (φωτογραφίες) 
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 39χρονος και 48χρονη υπήκοος Ολλανδίας, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
  Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε δέμα, που περιείχε δέκα ανισοβαρείς συσκευασίες μανιταριών ψιλοκυβίνης (παραισθησιογόνα μανιτάρια), συνολικού βάρους -210- γραμμαρίων, το οποίο όπως προέκυψε έφτασε στη χώρα μας από την Ολλανδία, με τελικό παραλήπτη τον 39χρονο.
  Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (13.10.2017) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, αρχικά εντοπίστηκε και συνελήφθη η 48χρονη, η οποία παρέλαβε το δέμα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο 39χρονος.
  Σε έρευνα στην οικία τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (110) σπόροι παραισθησιογόνων φυτών, μεταξύ των οποίων σπόροι από παραισθησιογόνους κάκτους και παπαρούνα καθώς και τέσσερα (4) φιαλίδια, που περιείχαν ποσότητες ψυχοδραστικών ουσιών, συνολικού βάρους -17,4- γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
  Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Ο Μητροπολίτης Σταγών στην ορκωμοσία οπλιτών  
 
Με επισημότητα έγινε χθες  η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών της Ε΄/2017 ΕΣΣΟ, στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας.
Του θρησκευτικού τυπικού προέστη ο Σεβ. μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος απήγγειλε και τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη, ορκίζοντας τους οπλίτες.
Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του διοικητή του Συντάγματος, συνταγματάρχη Αναστασίου Κολέζα, ενώ χαιρετισμό προς τους στρατιώτες και τους συγγενείς τους απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού και διοικητής της ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου, υποστράτηγος Γεώργιος Μπουζάκης.
Να σημειωθεί πως στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος συγγενών των νεοσυλλέκτων.

*** Ο πιο γρήγορος κουρέας στον κόσμο είναι Μεσσήνιος! 
Ο Κωνσταντίνος Κουτούπης γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1985 στο Μαρούσι, με μισή καταγωγή από τους Γαργαλιάνους - από μεριάς της μητέρας του, της συγγραφέως Ευρυδίκης Σιγαλού - και από τη Σπάρτη –από τη μεριά του πατέρα του. Κατοικεί στο Νέο Ψυχικό και εργάζεται στην Κερατέα Αττικής.
Από πολύ μικρός έβαζε στόχους στη ζωή του. Τελειώνοντας τη σχολή του, άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο στην Κερατέα και αργότερα στο Λαύριο.
Η τέχνη του κουρέματος ήταν αυτή που τον κέρδισε!
Δεν αρκέστηκε μόνο στα ψαλίδια και στα καλοκουρεμένα μαλλιά… Πειραματίστηκε και έπαιξε πολύ με το show! Οργάνωνε ολόκληρα eventς σε μεγάλα κλαμπ, συνοδευόμενος από ωραίες χορεύτριες και κούρευε στη μέση της πίστας με δεμένα τα μάτια του!
Δεν είναι λίγες οι φορές που τον φιλοξένησαν τηλεοπτικά κανάλια, δείχνοντας την πρωτότυπη και πρωτοποριακή δουλειά του.
Ο Κωνσταντίνος, όμως, με το ανήσυχο πνεύμα του αναζητούσε να αναμετρηθεί με την ταχύτητα του χρόνου και να την ξεπεράσει! Γνώριζε πως μπορούσε να το καταφέρει! Άρχισε να εξασκείται όλο και πιο γρήγορα με τις κουρευτικές μηχανές και τα ψαλίδια του! Λάμβανε μέρος σε ανεπίσημους διαγωνισμούς και έβγαινε πάντα πρώτος.
Ώσπου, η μεγάλη μέρα έφθασε. Στις 19 Φεβρουαρίου 2017, στο show All Star Barber & Diamond Trophy που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Plaza Αμαρουσίου, ο Κωνσταντίνος Κουτούπης έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ!
Με χρόνο 00.47΄΄.17, τηρώντας αυστηρά όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, πήρε το διαβατήριο και μπήκε επίσημα στο βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες Guinness World Records!
Ο Κωνσταντίνος Κουτούπης είναι ο πρώτος σε όλον τον κόσμο στο πιο γρήγορο κούρεμα! 
Video: Guinness World records fastest haircut 47.17" win the Guinness world record  , https://youtu.be/C1k1kiAd3Bg  .-

***  Στα 250 τα κρούσματα ιλαράς 
Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν καταγραφεί 250 κρούσματα, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα.
Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
«Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές» αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά την περίοδο 2016-2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 17.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 43 θάνατοι.
«Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών, αποτελούν απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου» υπογραμμίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.



*** Αθλητική ενημέρωση :

***  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE 2017-18

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12-13/10/2017)

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία) 75-64
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 93-84
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 74-88
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 71-88
Μάλαγα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00
Κίμκι (Ρωσία)-Βαλένθια (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

***  Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό - Παραδόθηκε στην Μπαρτσελόνα
~Ευρωλίγκα
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 98-71 .- 
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 40-35, 65-54, 98-71
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ (Σλοβενία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία)
Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σίτο Αλόνσο): Σεραφέν 24, Ρίμπας 11 (3), Γκαρθία 5 (1), Πρέσι 9, Χάνγκα 6, Ερτέλ 10, Βεζένκοφ, Οριόλα 10 (1), Κόπονεν 5 (1), Τόμιτς 2, Μερμάν 16 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7, Ρίβερς 10 (1), Παππάς 20 (1), Ντένμον 1, Γκιστ 4, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 2, Ογκαστ, Λοτζέσκι 7, Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο 2.

***   Super League  της 7ης αγωνιστικής.


Σάββατο 14/10/2017
~ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-1  .- ^

Τα γκολ : στο 7ο λεπτό με μακρινό σουτ του Γκρζέλτσακ ,  Κόντε (12΄), Τζημόπουλο (36΄) και Χαλκιαδάκη (39΄),

~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 1-0,(1-0).-^
 Τα  γκολ : 28΄Μάνδσον ,
Ατρόμητος: (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Ούμπιδες, Γιαννούλης, Ντιγκινί, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης (68' Ντάουντα), Μάντσον (54' Μπουσουλάτζιτς), Μανούσος (94' Βασιλείου), Ουάρντα
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (55' Μαδίνδα), Ισνάλδο (55' Ισνάλντο), Καλτσάς, Δουβίκας (65' Κυριακόπουλος)
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   3-4 ,(1-3) .-
 Τα  γκολ : 3΄ Σπιριδόνοβιτς , 19΄ Πάπε Αντού Σισσέ , 37΄ , 45΄ Καρίν Ανσαριφάντ , 83΄ Μασούντ , 84΄ Ντουρμισάη 87΄ Κ. Φορτούνης
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Βλάχος (71' Παπαγεωργίου), Σιώπης, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60' Λάμπρου), Γεσίλ.
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας, Οτζίτζα (64' Ταχτσίδης), Ρομαό, Σεμπά, Φορτούνης (88' Μποτία), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς).
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)


~**  Κυριακή 15/10/2017
ΠΑΟΚ-ΛΑΜΙΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ -ΚΕΡΚΥΡΑ
ΞΑΝΘΗ-ΑΕΚ

Δευτέρα 16/10/2017
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ

Α1  ΣΤΟ Ελληνικό ΜΠΆΣΚΕΤ :
Σάββατο 14-10-2017 :
~ ΤΡΙΚΑΛΑ -ΛΑΥΡΙΟ  91-79 .-
 
Τα  δεκάλεπτα  : 28-25 ,21-24 , 19-13 , 23-17  .-
Δεκάλεπτα: 28-25, 49-49, 68-62, 91-79
ΤΡΙΚΑΛΑ (Μέξας): Τζόουνς 32 (8/12 δίπ., 2/4 τρίπ., 10/11 βολ.), Λούντζης 7 (1), Χέιλ 6, Φέισι 6, Μάρεϊ 9 (6 ριμπ.), Σλαφτσάκης 4, Ρος 2, Τέγιτς 20 (10 ριμπ.), Καλογιαννίδης, Σκουλούδης, Βασιλειάδης 5.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Νίξον 13 (0/4 τρίπ.), Κακλαμανάκης 3, Μέιερ 8, Ουίγκινς 10, Μουρ 22 (10/17 δίπ., 2/7 βολ., 9 ριμπ., 4 ασ.), Τζόνσον 7, Βεργίνης 5, Κουζέλογλου 3, Γιαννακόπουλος, Γκρέι 8 (2).

~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ 70-90 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 18-23 , 22-23 , 11-22 , 19-22 .-
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 40-46, 51-68, 70-90
Πανιώνιος (Καλαφατάκης): Σακελλαρίου 20 (5), Τσούπκοβιτς 8, Γούντσον 13 (1), Σαρικόπουλος 14, Στέιντλ 8 (2), Δημακόπουλος 3, Μίχαλος 2, Χολμς 2, Μολφέτας, Καμπερίδης, Χέντερσον, Γουντς.
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 30 (13/15 σουτ, 1τρ.), Χάρις 8, Σχίζας 5 (1), Μπρέι 8, Ράιτ 10, Τζόουνς 14 (1), Πρόστραν 7 (1), Γεωργαλλής 3 (1), Μπιλλής, Αγγελάκος, Σταμάτης, Παπαδάκης 5.

~ ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών-ΓΣΛ-Φάρος 91-80 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 26-21 , 25-19 , 19-24 , 25-26 .-
Τα δεκάλεπτα: 31-21, 57-39, 73-61, 91-80
Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Τουτζιαράκης 4, Γκίκας 13 (3), Φαγέ 19 (2), Δημάκος 5 (1), Σαλούστρος 15 (3), Λίποβι 12 (1), Έβανς 20, Σκούφης, Γερομιχαλός, Σανδραμάνης, Μιλόσεβιτς 3 (1).
ΓΣΛ-Φάρος (Σκουρτόπουλος): Ουέρ 17 (3), Μαραγκός 7, Μουράτος 6, Φορμπς 6, Ντρέιπερ, Παπαμακάριος 5 (1), Διαμαντάκος 7, Βαβάτσικος 7, Παπαντωνίου 17 (2).

~ ΡΕΘΥΜΝΟ- ΚΟΡΟΙΒΟΣ 95-90 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 26-21 , 25-19 .19-24 , 25-26 .-
Ρέθυμνο (Βετούλας): Ντάνιελς 4, Γκούντγουιν 11 (2), Χριστοδούλου 24 (3), Μούντι 4, Ρόμπερντσον 16 (3), Μέντλοκ 5, Κόττας, Δραγαΐτης, Τζαγκαράκης, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 24 (3), Ράιτ 7 (1). 
Κόροιβος (Καλαμπάκος): Κάρσον 17, Πόσλεϊ 21 (3), Σαχπατζίδης 10, Σκουλίδας 4 (1), Ράουντρι 8, Μιλεντίγεβιτς, Αντωνάκης, Σπυριδωνίδης 9 (1), Μπεκρής, Χάινς 9 (2), Ντίκερσον 4, Ντεκόσεϊ 8 (2).

~ ΑΡΗΣ -ΑΕΚ  64-62 .-
 Τα  δεκάλεπτα  : 10-15 , 17-19 , 21-13 , 16-15 .-
Δεκάλεπτα: 10-15, 27-34, 48-47, 64-62. 
Άρης (Γιαννάκης): Φλιώνης 4 (5 ριμπ.), Βον 10, Τσαϊρέλης (4 ριμπ.), Πουλιανίτης, Μούρτος 2, Αθηναίου 10 (5 ασίστ), Μόραντ 2, Βασιλόπουλος 2 (4 ριμπ., 3 κλεψ.), Πέτγουεϊ 6, Γουίβερ 9 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Μπένσον 12 (9 ριμπ.), Μπελ 7. 
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 1 (6 ριμπ.), Τζέιμς 8 (7 ριμπ.), Γκριν 7, Ξανθόπουλος (5 ασίστ), Σάκοτα 6, Άτιτς, Λαρεντζάκης 11 (4 ριμπ.), Μπάρλοου 11 (5 ριμπ.), Μαυροειδής 6 (4 ριμπ.), Σι 2. 

*** Πρωταθλήματα ΕΠΣ Μεσσηνία 
Α΄  Τοπικό  Σάββατο 14-10-2017  3η αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-3 .- ^
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ
ΦΑΡΑΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  3-0  .- ^
Κυριακή 15-10-2017


Α1 ΄τοπικό ΕΠΣΜ  Σάββατο 14-10-2017  3η αγωνιστική
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ
Κυριακή 15-10-2017


Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜ  Σάββατο 14-10-2017 
1ος  Όμιλος  3η  αγωνιστική
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ  3-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών -ΑΠΣ ΑΡΙΣ  1-0  .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας 2-1 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1 .- ^

2ος ΟΜΙΛΟΣ 3η αγωνιστική Σάββατο 14-10-2017
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας-ΔΑΝΑΟΣ  2-2  .- ^


~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 


~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5873   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3733   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3740  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.346   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: