Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 ....
~

 
Ενόσω ζούμε, αυτή η ζωή δεν έχει ανάπαυσιν. Ζυμωμένη με τα βάσανα είναι. Ανάμικτα όλα, και μακάριος όπου έχει σύνεσιν να κερδαίνη από όλα.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
 
~ 10 Νοεμβρίου
Αποστόλων (Ο΄) Εράστου επισκόπου Νεάδος, Ηρωδίωνος επισκόπου Πανεάδος, Κουάρτου επισκόπου Βηρυττού, Ολυμπά, Σωσιπάτρου επισκόπου Ικονίου και Τερτίου. Ιερομαρτύρων Γεδίου ομολογητού, Μίλου του θαυματουργού και Σενοεί του διακόνου. Μαρτύρων Εβόρη, Καλλιοπίου, Νίρου, Ορέστου του Τυανέως (1) († 304), Πάπα και Ωρίωνος. Τιμοθέου καί Μαύρας. Οσίων Θεοστηρίκτου «του εν Συμβόλοις», Μαρτίνου επισκόπου Ταρακίνης και Νόννου επισκόπου. Οσίου Αρσενίου Καππαδόκου (†1924).
(1)Ο άγιος Ορέστης καταγόταν από τα Τύανα της Καππαδοκίας. Την περίοδο του Διοκλητιανού διωγμού, ο ηγεμόνας Μάξιμος προσπάθησε με ποικίλους τρόπους να τον κάνει να αρνηθεί τον Ιησού. Αφού με τις πιέσεις που του ασκήθηκαν, δεν κατάφεραν να τον πείσουν να ασπαστεί τα είδωλα, τον γύμνωσαν, τον έδειραν και τον μαστίγωσαν για τιμωρία. Μετά τον έριξαν στην φυλακή για επτά ημέρες. Ύστερα από το πέρας της έβδομης ημέρας τον πήγαν σε ένα ειδωλολατρικό ναό για να προσφέρει θυσίες και να προσευχηθεί. « Γιατί», του είπε ο ηγεμόνας Μάξιμος, «αρνείσαι να ασπαστείς τη λατρεία που με τόση ευλάβεια ακολουθούν οι σεπτοί μας αυτοκράτορες;» Ο Ορέστης δεν δίστασε να του απαντήσει με θάρρος ότι ήταν πρόθυμος υπήκοος σε ότι αφορούσε τα πολιτικά και επίγεια πράγματα. Εκτός αυτών όμως δεν του ήταν δυνατόν να παραδεχτεί κανέναν άλλον αυτοκράτορα, πέρα από τον έναν αληθινό Θεό. Τότε ο Μάξιμος διέταξε να του διαπεράσουν τους αστραγάλους με σιδερένια αλυσίδα, την οποία έδεσαν πάνω σε ένα ατίθασο άλογο. Ο ίππος αφέθηκε ελεύθερος και άρχισε έναν ξέφρενο καλπασμό σέρνοντας τον άγιο πίσω του και σταμάτησε μόνο αφού διένυσε είκοσι χιλιόμετρα. Με αυτό το μαρτυρικό τρόπο ο άγιος Ορέστης παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
~
~
Ήχος πλ. α'. Τον συνάναρχον Λόγον.
Της σοφίας τον λόγον καταπλουτήσαντες, της ευσέβειας φωστήρες και υποφήται σοφοί, ανεδείχθητε ημίν Χριστόν κηρύττοντες, Κούαρτε Εραστε Κλεινέ, Τέρτιε και Όλυμπα, Σωσίπατρε και Ροδίων, Απόστολοι θεηγόροι, φωταγωγοί των καρδιών ημών.
Απολυτίκιο Αγ. Ολυμπάς, Ηρωδίων, Έραστος, Σωσίπατρος και Κούαρτος - 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/k7zVSSk5MVc  .-
~
Οι αποθήκες της ψυχής και η εξομολόγηση
~ Οδηγούσε στεναχωρημένος, φορτωμένος στο κεφάλι του από λάθη δικά του. Αμαρτίες, ιστορίες, υπερβολές και πασαλείμματα. Κολλημένος, όπως ήταν μέσα του, κόλλησε και πίσω από τον παλιατζή, σ’ ένα στενάκι της πόλης, μην μπορώντας να φύγει με ταχύτητα.
~ «Παλιατζής!» έλεγε ο άλλος από μπροστά. «Φώναξε τον παλιατζή να σου καθαρίσει την αυλή! Υπόγεια, ταράτσες, αποθήκες, αυλές!».
Το στενάκι ατέλειωτο. Το κοντέρ στα είκοσι. Ο παλιατζής τα ίδια τα δικά του.
«Φώναξε τον παλιατζή να σου καθαρίσει την αυλή! Υπόγεια, ταράτσες, αποθήκες, αυλές!».
Σηκώνει το χειρόφρενο, κατεβαίνει κάτω, πηγαίνει με ορμή στο τζάμι του παλιατζή.
«Πάρε εμένα, ρε!» του λέει. «Βάλε με από πίσω και πάρε με! Καθάρισε μου υπόγεια, ταράτσες, αποθήκες, αυλές! Τα μέσα μου, ρε! Έχω αμαρτίες, ρε! Με φορτώνεις, ρε, από πίσω;».
~ Τον κοιτούσε ο παλιατζής. Τι να του πει;
«Εγώ σίδερα παίρνω, κύριε. Για την ψυχή θέλει παπά».
Πάγωσε ο άνθρωπος μπροστά στον παλιατζή. Φτερούγισε, όμως, παγωμένος. Δεν το είχε σκεφτεί. «Σωστά» είπε μετά. «Σ’ ευχαριστώ πολύ» .
Σε δέκα λεπτά, είχε βρει έναν παπά της ενορίας του. Ξομολογήθηκε, ξαλάφρωσε.
Τι ωραία που ήταν μετά…

*** Δε μειώθηκε καθόλου η ποινή 57χρονου για κατοχή πορνογραφικού υλικού 
Να δικαιολογηθεί, ότι δήθεν αυτός έβλεπε φωτογραφίες πορνό με ενήλικες και το ίντερνετ εν αγνοία του και ως spam κατέβασε πορνογραφικό υλικό με παιδιά και βρέφη, προσπάθησε χθες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας ο 57χρονος ελαιοχρωματιστής που τον Ιανουάριο του 2016 συνελήφθη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας τον είχαν συλλάβει επ’ αυτοφώρω να κατεβάζει, με τη χρήση wi-fi, βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά και βρέφη σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες. Συνολικά στο κινητό του εκείνη την ημέρα «κατέβαζε» 64 τέτοια αρχεία.
Από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 5 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ για προμήθεια, απόκτηση και κατοχή πορνογραφικού υλικού κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια σε βάρος ανήλικων προσώπων που δεν υπερβαίνουν το 15ο έτος της ηλικίας τους σε βαθμό κακουργήματος, όπως και σε 6 μήνες για αντίσταση κατά της Αρχής, καθώς όταν οι αστυνομικοί τού γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, αντιστάθηκε, ενώ όταν ο διοικητής της Ασφάλειας προσπάθησε να του πάρει το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε, τον δάγκωσε.
Ακριβώς τις ίδιες ποινές τού επέβαλε χθες και το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο χωρίς να δεχτεί μείωση της ποινής του. Επίσης, αρνήθηκε την αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού και επέστρεψε στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται.
  Σκληρές φωτογραφίες
Ο διοικητής της Ασφάλειας που κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση είπε πως είχαν πληροφορίες για άτομο που συχνάζει σε κεντρικές πλατείες της πόλης, ώστε να έχει δωρεάν ίντερνετ από καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ από τις αρχές του 2016 τον είχαν εντοπίσει και τον παρακολουθούσαν.
Τουλάχιστον δυο-τρεις φορές, όπως είπε, είχαν καταφέρει να διαπιστώσουν χωρίς να τους αντιληφθεί ότι κατέβαζε από το ίντερνετ πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Την ώρα που τον συνέλαβαν βρισκόταν σε είσοδο πολυκατοικίας στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου, παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας και κατέβαζε αρχεία στο τηλέφωνό του.
Οι αστυνομικοί τού γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ εγκλωβίζοντας τον, ο μάρτυρας είπε ότι προσπάθησε να του πάρει το κινητό για να μην προλάβει να το κλείσει και χαθούν τα πειστήρια του αδικήματος. Τότε ο κατηγορούμενος κουλουριάσθηκε για να μην μπορέσει να του το αποσπάσει και εν συνεχεία τον δάγκωσε.
Τελικά, κατάφεραν να του πάρουν το κινητό, όπου διαπίστωσαν ότι είχε κατεβάσει 64 αρχεία στην πλειοψηφία τους με ανήλικα κορίτσια, ένα αγόρι, νήπια, ενώ βρέθηκε και φωτογραφία σεξουαλικής κακοποίησης βρέφους.
  Απολογία
Ο έτερος αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας χαρακτήρισε ακραίες και σκληρές τις φωτογραφίες με τα παιδιά που κατέβαζε ο κατηγορούμενος, ενώ σημείωσε ότι κατέβαζε τα αρχεία από διαδικτυακό τόπο που συνδέεσαι με κωδικό και πληρώνεις με κάρτα.
Στην απολογία του ο 57χρονος ισχυρίσθηκε ότι εκείνη την περίοδο ήταν άνεργος και χρησιμοποιώντας τα ελεύθερα δίκτυα ίντερνετ στην πλατεία, έβλεπε ιστοσελίδες με ειδήσεις και πορνογραφικό υλικό με ενήλικες, ενώ έπαιζε παιχνίδια. Αρνήθηκε ότι έβλεπε αρχεία με πορνογραφία ανηλίκων, υποστηρίζοντας πως αυτά που λένε ότι βρήκαν στο κινητό του οι αστυνομικοί είναι ψέματα. Επίσης, αρνήθηκε ότι δάγκωσε τον αστυνομικό και ισχυρίσθηκε ότι αντιστάθηκε, διότι δεν κατάλαβε ότι ήταν αστυνομικοί και νόμιζε ότι του επιτίθεντο.
Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο και ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών να κριθεί ένοχος όπως  πρωτοδίκως. Μόνο δύο μέλη του δικαστηρίου πρότειναν να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό μεταμέλειας, αλλά δεν έγινε δεκτό.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Κλιμάκιο από 3 υπηρεσίες έκανε αιφνιδιαστικά έλεγχο σε αρκετά ταξί της Καλαμάτας 
Σε εξέλιξη ήταν και χθες έλεγχος που πραγματοποίησε κλιμάκιο υπηρεσιών στις πιάτσες ταξί της Καλαμάτας.
Ειδικότερα, το κλιμάκιο αποτελούνταν από υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας, του υπουργείου Συγκοινωνιών και της Τροχαίας.
Ο δε έλεγχος ήταν εξονυχιστικός και ξεκινούσε από το αν «το καπέλο» του ταξί είναι στη σωστή θέση μέχρι αν ο οδηγός που δούλευε εκείνη τη στιγμή ήταν ασφαλισμένος από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Όπως μάθαμε, οι κλήσεις μοιράστηκαν αφειδώς, αφού πολλά ήταν τα ταξί που είχαν ελλείψεις σε όσα προβλέπουν οι τρεις υπηρεσίες. Π.Μπ.

***  Σειρά παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας 
Σειρά σημαντικών παρεμβάσεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Καλαμάτας. Η πρόταση, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, αξιολογήθηκε θετικά από τη Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την επόμενη εβδομάδα, δε, θα εκδοθεί η απόφαση ένταξης έργων, με πρώτα εκείνα της Καλαμάτας. Εκτιμάται, πάντα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ότι η δημοπράτηση των πρώτων έργων θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα 2017.
Τα έργα και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη είναι τα εξής: 
ΠΡΑΞΕΙΣΠ/Υ (εκτίμηση)
α/αΤίτλος
1Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση πλατείας 23ης Μαρτίου1.500.000
2Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά και κάθετων δρόμων στον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους500.000
3Ανάπλαση πλατείας Μαυρομιχάλη315.000
4Ανάπλαση οδού Ναυαρίνου (Α΄ Φάση) από οδό Τσαμαδού έως οδό Ακρίτα650.000
5Ανάπλαση οδού Πλαστήρα800.000
6Διάνοιξη οδού Βουλγαροκτόνου από οδό Κρήτης έως οδό Κορώνης300.000
7Διασύνδεση δικτύου ποδηλατοδρόμων στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού100.000
8Ολοκλήρωση αναπλάσεων Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας400.000
9Εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών260.000
10Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων390.000
11Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Καλαμάτας343.980
12Ενίσχυση της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Καλαμάτας196.560
13Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ1.012.800
14Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Άνοια – Alzheimer700.000
15Λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου και δημιουργία κινητής ιατρικής μονάδας407.200
16Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης για ανέργους69.460
17Χρηματοδότηση ίδρυσης νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού (με έμφαση στον εναλλακτικό), της αγροδιατροφής και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή (ΔΡΑΣΗ)340.000
18Ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους στους τομείς του τουρισμού (με έμφαση στον εναλλακτικό), της αγροδιατροφής και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή (ΔΡΑΣΗ)600.000
19Λειτουργία θερμοκοιτίδας για νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (start ups) στους τομείς της  RIS3 Πελοποννήσου (ΔΡΑΣΗ)280.000
 Σύνολο9.165.000

***  Ξανά ένταση στην Ευελπίδων με τον δολοφόνο της Δώρας 
Ή αστυνομία προσπάθησε γρήγορα να τον μεταφέρει στο εσωτερικό του κτηρίου, αλλά από το σπρώξιμο και την ταχύτητα έπεσαν κάτω, με αποτέλεσμα ο 58χρονος να δεχτεί επίθεση και προπηλακισμούς
«Φονιά», «Να πεθάνεις». Αυτά φώναζε στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη ο κόσμος που και σήμερα είχε συγκεντρωθεί στην Ευελπίδων καθώς απολογείται στον ανακριτή ο 58χρονος που ομολόγησε ότι τον περασμένο Οκτώβριο σκότωσε την 32χρονη εφοριακό στο Β' νεκροταφείο, στα Πατήσια. Και σήμερα στα δικαστήρια βρίσκεται η μητέρα του θύματος και άλλοι συγγενείς.
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ή αστυνομία προσπάθησε γρήγορα να τον μεταφέρει στο εσωτερικό του κτηρίου, αλλά από το σπρώξιμο και την ταχύτητα έπεσαν κάτω, με αποτέλεσμα ο 58χρονος να δεχτεί επίθεση, μπουκάλια και προπηλακισμούς.
«Ο πελάτης μου δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Πήγε να κλέψει μια τσάντα και μετά από πάλη κατέληξε σε ανθρωποκτονία» υποστήριξε από την πλευρά του ο δικηγόρος του δολοφόνου στον ΑΝΤ1.
σχυρίστηκε επίσης ότι την ώρα της δολοφονίας ο 58χρονος βρισκόταν σε στερητικό σύνδρομο και πως η ομολογία του δόθηκε χωρίς την παρουσία Συνηγόρου.
Χθες η Κωνσταντίνα Ζεμπέρη, η αδερφή της άτυχης Δώρας, μέσω των social media είχε καλέσει τον κόσμο να πάει σήμερα το πρωί στην Ευελπίδων. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση της στο Facebook έγραψε: «Αδελφή μου πονεμένη έρχεται η ώρα της δικαίωσής σου αγγελούδι μου σε έσφαξε το κάθαρμα..σε πήρε από εμάς που σ' αγαπάμε κ εμείς ακόμη σε περιμένουμε. Αύριο στις 10 Ευελπίδων όποιος θέλει να μας στηρίξει».
Η στιγμή της έντασης στην Ευελπίδων με τον δολοφόνο της Δώρας : https://youtu.be/YnZtldrVNPA .-
~
*** Σχολική εκδρομή στην πλατεία 
Χθες στην πλατεία της Καλαμάτας συναντήσαμε για ακόμα μια φορά μαθητές, σε ώρα και μέρα που κανονικά είχαν μάθημα. Αυτό, λοιπόν, μας κίνησε την περιέργεια να ρωτήσουμε γιατί ήταν εκεί.
Όπως μας είπαν, είχαν πάει περίπατο (κοινώς εκδρομή), που πλέον γίνεται εκεί.
Φυσικά και συμφωνούμε με τους περιπάτους, άλλωστε κι εμείς όταν ήμασταν μαθητές πηγαίναμε, όμως μήπως θα ήταν περισσότερο εκπαιδευτικό να γίνονταν σε άλλο μέρος;
Ποιο το νόημα να αφήσεις τους μαθητές στην πλατεία;
Ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν καθημερινά να πάνε δηλαδή, με κίνδυνους να ελλοχεύουν, αφού μιλάμε για έναν ανεξέλεγκτο χώρο και με τελικό αποτέλεσμα να γεμίζουν τα καφέ και τα καταστήματα ένδυσης.
Άραγε, αυτό είναι το σκεπτικό του περιπάτου πλέον;
Το να συνδυαζόταν με σημεία που έχουν εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και τα παιδιά δύσκολα θα πάνε από μόνα τους, δεν το έχουν σκεφτεί οι αρμόδιοι;
Π.Μπ. 

*** Η… «Μυθική» Καλαμάτα σπάει όλα τα ρεκόρ πλημμυρίζοντας σε λίγα λεπτά 
 
 
 
 
Δε χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά χθες το πρωί για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Καλαμάτας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «να πάρουν φωτιά» από διαμαρτυρίες πολιτών, ότι η πόλη εξακολουθεί να είναι ανοχύρωτη.
Εύκολα, γρήγορα και χωρίς… ακραία καιρικά φαινόμενα για να προλάβουμε όσους επιχειρήσουν να δώσουν μια δικαιολογία, κεντρικοί δρόμοι της πόλης θύμισαν κανάλια της Βενετίας. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε είτε ότι το δίκτυο ομβρίων δεν μπορεί να προστατεύσει την πόλη από τις πλημμύρες είτε ότι κάτι δε γίνεται σωστά από τους υπευθύνους.
Κανείς δε θέλει να υποπτευθεί τι θα γινόταν πάλι, αν η έντονη βροχή των λίγων λεπτών χθες το πρωί διαρκούσε μία-μιάμιση ώρα.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφηκαν, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε Αρφαρά (49.6 mm), Κοπανάκι (44.4 mm) και Κυπαρισσία (39.0 mm).
Επίσης, καταγράφηκαν πολύ ισχυροί άνεμοι, με τη μέγιστη ριπή να σημειώνεται στην Καρδαμύλη (91.7 km ή 10 bf).
Τέλος, καταγράφηκαν τουλάχιστον 13 υδροστρόβιλοι. Ένας από αυτούς εμφανίστηκε για 4-5 λεπτά μέσα στο Μεσσηνιακό Κόλπο.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Timelapse video from Messinia 8/11/2017   :
https://youtu.be/Vr2dFlWcuqY .-

*** Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού «Μεσσηνία – Καινοτομία»

Πρώτη Δημοσίευση: 10/11/2017 08:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/11/2017 08:12
Τα ονόματα του συνδυασμού «Μεσσηνία – Καινοτομία» με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Ξυγκώρο, που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ανακοινώθηκαν χθες:


Α/Α  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ        ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ   ΠΕΡΙΟΧΗ
  
        ΤΜΗΜΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ                            
1       ΔΕΡΕΣΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΕΡΕΣΚΟΥ Α.Ε.        ΦΛΟΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ      
2      ΚΟΥΤΕΛΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ       ΠΥΡΗΝΑΣ Α.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
3      ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΥ Χ. & Α. Ο.Ε. - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ     ΜΑΝΗ
4      ΤΕΡΙΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΜΠΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. - STELLA MARE       ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  
5      ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΝΗΛΕΑΣ Α.Ε. - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ        ΧΩΡΑ      
6      ΓΚΙΟΥΛΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΔΑΜ Δ. ΜΠΟΥΛΟΥΛΗΣ Μ. Ε.Π.Ε. - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ      ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
  
        ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ                                    
7      ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ  ΜΑΝΗ     
8      ΜΠΑΚΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ    ΚΤΕΛ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
9      ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ       
10     ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΑΞΙ        ΛΑΜΠΑΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ      
11     ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΑΞΙ    ΚΑΛΑΜΑΤΑ       
       
        ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ                            
12     ΓΚΡΑΙΚΗΣ (ΓΚΡΕΚΗΣ) ΠΑΥΛΟΣ       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΚΑΦΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
13     ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ       ΑΝΤΩΝΙΟΣ     ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
14     ΖΕΥΓΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΚΤΗ ΝΑΥΡΙΝΟΥ Α.Ε.        ΓΙΑΛΟΒΑ
15     ΚΥΡΙΑΚΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ        ΣΤΟΥΠΑ 
16     ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ      ΑΝΤΩΝΙΟΣ     ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ       ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ    
17     ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΘΕΟΔΩΡΟΣ     ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ BEST CAR ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
18     ΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΠΟΛΑ)   ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ       
19     ΜΕΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΝΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ       M. MANTINEIA      
20    ΤΣΟΥΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ       ΜΑΝΗ

   
         ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ                             
21     ΓΚΡΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ        ΠΕΤΑΛΙΔΙ      
22    ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ    ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.Ε.   ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  
23    ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ    
24    ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΣΕΙΡΙΟΣ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΑΡΤΟΠΟΙΪΟ    ΜΕΣΣΗΝΗ      
25    ΚΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ      ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ      ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
26    ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    ΟΙΝΟΠΟΙΪΟ ΟΙΝΟΤΡΟΠΑΙ        ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ  
27    ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ       ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ        ΠΥΛΟΣ   
28    ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ    ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ        ΝΕΟΧ. ΛΕΥΚΤΡΟΥ       
29    ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ     ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ        ΑΝΔΡΟΥΣΑ     
30    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ        ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
31     ΜΑΛΑΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΙΩΑΝΝΗΣ       ΜΑΛΑΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
32    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ  ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Idea Center      ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
33    ΜΠΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΜΕΤΑΛ ΜΠΑΣΤΑΚΟΣ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
34    ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ ΖΩΗΣ       ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ   ΚΑΛΑΜΑΤΑ       
35    ΝΙΚΗΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΞΥΛΕΙΑ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
36    ΞΥΓΚΩΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ Α.Ε.        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
37    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ ΩΡΟΛΟΓΙΑ   ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  
38    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΑΦΟΙ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε.Τ. - ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ        ΜΕΣΣΗΝΗ      
39    ΠΙΦΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ   ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ     ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ      ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
40    ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΥ       ΑΦΟΙ Γ. ΣΕΡΕΜΕΤΗ Ο.Ε.        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
41     ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ      ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ        ΑΝΔΑΝΙΑ       
42    ΤΣΙΜΠΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ     ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ     ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  
43    ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ        ΑΝΘΕΙΑ  
44    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  
45    ΧΗΝΑΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ        ΧΡΗΣΤΟΣ        ΥΙΟΙ ΧΡ. ΧΗΝΑΡΗ Ο.Ε. - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ        ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  
46    ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ       ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ       ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ

  
        ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ                             
47    ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ        ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
48    ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ       ΣΩΤΗΡΙΟΣ      ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ        ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
49    ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΣΩΚΡΑΤΗΣ      ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΠΛΩΝ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
50    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ    ΕΥΓΕΝΙΟΣ       ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ    ΚΑΛΑΜΑΤΑ
51     ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ SUPER MARKET        ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
52    ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ - ΝΗΜΑΤΩΝ     ΚΑΛΑΜΑΤΑ
53    ΗΛΙΑΚΙΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ & ΕΙΔΩΝ    ΠΥΛΟΣ
54    ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ   ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ        ΜΕΣΣΗΝΗ
55    ΚΑΤΣΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ        ΘΕΟΔΩΡΟΣ     ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
56    ΚΟΛΙΤΣΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    ΗΛΙΑΣ     ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ
57    ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
58    ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ       ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ   ΜΕΣΣΗΝΗ
59    ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
60    ΜΑΝΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΗΣ       ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
61     ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ        ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΔΥΣΗΣ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
62    ΜΟΥΡΟΥΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   SUPER MARKET        ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
63    ΜΠΟΜΠΟΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ       ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ       ΚΑΛΑΜΑΤΑ
64    ΝΙΚΟΛΙΤΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
65    ΠΑΝΤΑΖΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ   ΕΜΠΟΡΙΟ Η/Υ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ       ΚΑΛΑΜΑΤΑ
66    ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       ΣΠΥΡΙΔΩΝ      ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ        ΜΕΘΩΝΗ
67    ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
68    ΣΑΡΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
69    ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. -ΕΜΠΟΡΙΟ, ΔΙΑΝΟΜΕΣ & ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
70    ΣΜΥΡΛΗΣ ΗΛΙΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ       ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
71     ΣΠΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
72    ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ     ΚΑΛΑΜΑΤΑ
73    ΣΤΟΥΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ START PC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ  ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
74    ΤΖΑΝΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ        ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
 
  
        ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                          
75    ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ        ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ        ΜΕΣΣΗΝΗ
76    ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ       ΣΠΥΡΙΔΩΝ      ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΚΑΛΑΜΑΤΑ
77    ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ       ΚΑΛΑΜΑΤΑ
78    ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΜΗΧΑΝΩΝ      ΜΕΘΩΝΗ
79    ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ (ΝΑΝΤΙΑ) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ        ΚΟΠΑΝΑΚΙ
80    ΒΟΡΒΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ    ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
81     ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ        ΓΙΑΛΟΒΑ
82    ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΘΕΟΔΩΡΟΣ     ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ROI MAT ΚΑΛΑΜΑΤΑ
83    ΖΑΓΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ        ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΦΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΣΤΟ ΚΥΜΑ»        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
84    ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
85    ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ - ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ         ΚΑΛΑΜΑΤΑ
86    ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ        ΒΡΩΜΟΒΡΥΣΗ
87    ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΛΕΝΗ    ΗΛΙΑΣ     ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ   ΚΑΛΑΜΑΤΑ
88    ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ   ΠΥΛΟΣ
89    ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ        ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ
90    ΚΑΤΣΙΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ        ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ      ΜΕΜΙ      
91     ΚΑΤΣΟΥ ΖΑΧΑΡΩ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ      ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
92    ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΠΑΡΟΧΗ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ      ΚΑΛΑΜΑΤΑ
93    ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΝΕΣΣΑ)       ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
94    ΚΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ        ΣΩΤΗΡΙΟΣ      ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
95    ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
96    ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ   ΚΑΛΑΜΑΤΑ
97    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ       KNK ΕΜΠΟΡΙΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ     ΚΑΛΑΜΑΤΑ
98    ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ       ΚΑΛΑΜΑΤΑ
99    ΜΟΥΡΓΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ     ΗΛΙΑΣ     SUPER MARKET        ΚΑΛΑΜΑΤΑ     
100   ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ     ΠΕΤΡΟΣ   ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ    ΚΑΛΑΜΑΤΑ
101   ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ      ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
102   ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ     ΒΑΪΟΣ     ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ        ΠΥΛΟΣ
103   ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΗΛΙΑΣ         ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ      ΚΑΛΑΜΑΤΑ
104   ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΕΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΣΧΟΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ       ΚΑΛΑΜΑΤΑ
105   ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΙΜΗΣ        ΚΙΤΡΙΕΣ - ΑΒΙΑ
106   ΡΕΓΓΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ    ΚΑΛΑΜΑΤΑ
107   ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ     ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΝΑΒΑΡΙΝΟ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
108   ΣΩΤΗΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΠΩΛΗΣΗ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
109   ΤΕΝΕΝΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΓΕΩΡΓΙΟΥ       ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΒΑΓΕΝΙ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
110   ΤΣΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΦΩΤΙΟΣ  ΑΦΟΙ ΤΣΑΜΗ Α.Ε. - ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΠΟΤΩΝ & ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ      ΜΕΣΣΗΝΗ
111    ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΛΙΟΤΡΙΒΙ   ΛΕΪΚΑ
112   ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΛΕΝΑ        ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
113   ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ       ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΧΟΥΛΙΑΡΑ        ΚΑΛΑΜΑΤΑ
114   ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ     ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ        ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ           

*** ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ της ΧΙΟΥ ΦΕΥΓΕΙ! ΑΤΙΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...

~ Σα βόμβα έσκασε στην κοινωνία της Χίου η ανακοίνωση της οικογένειας Σόδη για αποχώρηση από το νησί. Παραθέτουμε την είδηση όπως τη διαβάσαμε στο iefimerida.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιώργος Σόδης με μια οργισμένη ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την οικογένειά του να «απογαλακτιστεί» από τη Χίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.  Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα δυσβάστακτα  μεταφορικά κόστη, την επιβολή υψηλού ΦΠΑ, την έλλειψη χωροθέτησης Βιομηχανικής Περιοχής κ.α.
 Η μονάδα ιδρύθηκε το 1977 και ήταν το μοναδικό εργοστάσιο  παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με υπερπλήρως εξοπλισμένο χημείο. Το 2008 η Mastic Spa διέθετε  δίκτυο 28 καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε πωλήσεις 3,5 εκατ. ευρώ, κέρδη 250.000 ευρώ και 40 εργαζομένους.
Υπενθυμίζεται πως το 2012 η Mastic Spa τέθηκε σε εκκαθάριση, με χρέη προς τράπεζες, προμηθευτές και πρώην εργαζομένους, καθώς είχε πληγεί από την κρίση και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό από τα πολυκαταστήματα που προσέφεραν φυσικά καλλυντικά τα οποία όμως ήταν πιο φθηνά.
Το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα αδέλφια Σόδη έκλεισαν την παλιά εταιρεία και δημιούργησαν τη Χία Γη ΕΠΕ. Διατήρησαν το εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών στη Χίο και δύο καταστήματα - το ένα στη Χίο και το άλλο Γιάννενα.
Τώρα όμως οι τιτλοι τέλους έπεσαν οριστικά για την ιστορική και καινοτόμα για την εποχή που ιδρύθηκε εταιρεία.
Διαβάστε ολόκληρη την οργισμένη ανάρτηση του Γιώργου Σόδη στο Facebook:
«PS. I Love You…
Πόσο διαρκεί η αληθινή αγάπη? Αιώνια! Πόσο στοιχίζει όμως? 2,000,000 €+!!
Πέρασαν αισίως 40 χρόνια από τότε που ο πατέρας μου, δημιούργησε το πρώτο και μοναδικό (ακόμα και μέχρι σήμερα) εργαστήριο παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα!
Το 1977 ήταν, όταν η απόφαση του να ασχοληθεί με τα καλλυντικά, συνδυάστηκε με την παράφορη αγάπη του για την Χίο και αποφάσισε να δημιουργήσει στο νησί την παραγωγική του μονάδα.
Για 40 χρόνια, μπολιασμένοι κι εμείς μ ‘αυτήν την ακαταλαβίστικη εμμονή του, να μην θέλει να αποχωριστεί την Χίο, συνεχίσαμε την παραγωγική δραστηριότητα, μεγαλώσαμε, επενδύσαμε, τσουρουφλιστήκαμε από τους δέσμιους της μαστίχας και τόσες πολλές ακόμα, ιστορίες ‘αγάπης και μίσους’.
Σήμερα στα 2017, σήμερα στα γεράματα μου, αποφάσισα να απογαλακτιστώ από την Χίο. Ως εδώ ήταν!
Παίρνω τα καλλυντικακια μου, τα μηχανηματάκια μου, τα χεράκια μου και κινώ για άλλες πολιτείες. Όπου κι αν είναι, φτάνει να είναι μακριά από την Χίο!
Και δυστυχώς δεν λυπάμαι ούτε που το λέω, ούτε που το αισθάνομαι. (Έκτος βέβαια από τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ παιδιά που με τίμησαν με την συνεργασία τους και αναγκάστηκα να τα απολύσω).
Θα περίμενα να νοιώθω τόσο θλιβερά, φεύγοντας από τον τόπο μου, την καθημερινότητα μου, την βολή μου.
Όποια στιγμή όμως με ακουμπήσουν αυτά τα συναισθήματα, στο μυαλό μου, έρχεται η μορφή των παιδιών μου και χαμογελάω αυθόρμητα.
Όχι δεν πρόκειται να τα καταδικάσω στην Χίο! Τέλος! Δεν έχω αυτό το δικαίωμα.
Αλήθεια γιατί γράφω αυτή την επιστολή? Ποιος νοιάζεται το που θα είμαι εγώ? Δυστυχώς, εκτός από τους γνωστούς που ξεφυσούν από ανακούφιση που φεύγω, ξέρω ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Κι όμως θα έπρεπε. Γιατί φεύγει μια παραγωγική μονάδα από τη Χίο. Και ρίχνει και κατάμαυρη πέτρα πίσω της.
Φεύγει μια παραγωγική μονάδα που :
• Ήταν και παραμένει μέχρι χτες, μια πρότυπη και μοναδική μονάδα παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με υπερπληρως εξοπλισμένο χημείο, μεταξύ άλλων.
• Επένδυσε περισσότερα από 1,500,000 € με ίδια κεφάλαια για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου
• Απασχόλησε εκατοντάδες συμπολίτες μας
• Έβγαλε την μαστίχα από την αφάνεια, παράγωντας στην ΧΙΟ περισσότερα από 250 διαφορετικά καλλυντικά είδη με μαστίχα.
• Διαφήμισε την Χίο και την μαστίχα της στα πέρατα της γης, με ολοδικά της χρήματα.
• Δημιούργησε το μεγαλύτερο Ελληνικό δίκτυο καταστημάτων καλλυντικών (Mastic Spa), με 20 καταστήματα στην Ελλάδα, με καταστήματα σε Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Άμστερνταμ, Τορόντο κλπ.
Μπορεί να ξεχνάω κι άλλα ‘κατορθώματα’. Αλλά δεν έχει σημασία. Απολύτως καμμιά!...».
 Όπως βλέπουμε καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με την υφιστάμενη, οικονομική πολιτική η οποία εξοντώνει τις επιχειρήσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Οι πληροφορίες του VoiceNews δηλώνουν πως η οικογένεια Σόδη ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ να μεταφέρει την επιχείρηση εκτός Ελλάδας αλλά ψάχνει, μέχρι την ύστατη στιγμή, εναλλακτικές.

*** 12χρονο ΑΓΟΡΙ έκανε μετάβαση σε ΚΟΡΙΤΣΙ! 2 χρόνια μετά δείτε τι ΣΥΝΕΒΗ...

~  Υπό την καθοδήγηση των ιατρών και της μητέρας του 12χρονος Αυστραλός που υπέφερε από ‘σύγχυση φύλου’ ξεκίνησε τη διαδικασία μετάβασης από το αρσενικό στο θηλυκό. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το μετάνιωσε και τώρα πρέπει να υποστεί την οδυνηρή διαδικασία αντιστροφής, που περιλαμβάνει κι εγχείριση.
Ο Patrick Mitchell στα 12 του διεγνώσθη με δυσφορία φύλου καθώς έβλεπε τον εαυτό του ως κορίτσι παρόλο που βιολογικά είναι αγόρι. Όπως ανέφερε η μητέρα του παιδιού ανέκαθεν ντυνόταν με γυναικεία ρούχα μέχρι που κάποια στιγμή της ρώτησε αν μπορούσε να τον πάει στο γιατρό για να γίνει κορίτσι. Η μητέρα το δέχτηκε (!) και του ξεκίνησαν ορμονοθεραπεία με αποτέλεσμα να βγάλει στήθος.
Δύο χρόνια μετά (το 2017) το παιδί ξεκίνησε να αισθάνεται αγόρι και να αισθάνεται άνετα με το σώμα του και με τη βιολογία του. Ζήτησσε από τη μητέρα του να πάει στο γιατρό για αντιστροφή της διαδικασίας. Έχει διακόψει την ορμονοθεραπεία και θα υποστεί χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μαστών.
Το ζήτημα δεν είναι πως το παιδί άλλαξε γνώμη. Είναι πως και η μητέρα του και οι γιατροί δέχτηκαν να προχωρήσουν σε μία τέτοια ιατρική διαδικασία σε ένα 12χρονο.

*** ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ μαθητής διότι ΥΨΩΣΕ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ σε στύλο...

~ Μαθητής στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης ύψωσε την ελληνική σημαία σε στύλο φωτισμού σχολείου και πήρε αποβολή με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ήταν επικίνδυνη.
 Σύμφωνα με καταγγελίες, όπως μεταδίδει το Flashnews.gr, στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία - όπως προβλέπεται - εδώ και περίπου 4 χρόνια, παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.
Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.
 Η πράξη του όμως αυτή φαίνεται ότι θα του στοίχιζε...
 Η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.
~Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη αν έχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει. Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι "Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει."
 Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και όλες τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση.  Ant1

***  ΜΗΝΥΜΑ ΤΡΑΜΠ κατά της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και των ΑΝΕΞΕΛΕΓKΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ...

~ Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε κι αυτό που είπε είναι ένα μήνυμα προς όλους τους πολίτες του πλανήτη.
Από το Βιετνάμ και τη διάσκεψη της Οικονομικής Συνεργασίας της Ασίας και του Ειρηνικού (APEC), δήλωσε πως «σε όλο και περισσότερες επαρχίες της περιοχής, πολίτες ανεξάρτητων Εθνών αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο έλεγχο της μοίρας του και ξεκλειδώνουν τις δυνατότητες των λαών τους»
Ένα σαφές μήνυμα κατά της Παγκοσμιοποίησης και των ανεξέλεγκτων συνόρων…

*** EΓΓΡΑΦΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! Απειλεί με μηνύσεις! Εξελίξεις με Σαουδική Αραβία...

~ Αντίγραφο της άδειας εξαγωγής τελικού χρήστη ως προς τον οπλισμό που πωλήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ως απάντηση σε νέα δημοσιεύματα για την ύπαρξη μεσαζόντων, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από το έγγραφο προκύπτει «ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας».
«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η απάντηση έρχεται μετά το σημερινό (10/11/2017) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο «το υπουργείο Άμυνας αγνόησε τηλεγράφημα της πρεσβείας μας στο Ριάντ που ξεκαθάριζε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία», ενώ στις εσωτερικές σελίδες φιλοξενούν δισέλιδο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Τα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν τα ψεύδη του Καμμένου».
Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και πως υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για την συγκεκριμένη αγορά.
Μάλιστα, επικαλέστηκε και σχετικό έγγραφο του Σαουδαραβικού Υπουργείου Άμυνας που εστάλη μέσω της ελληνικής πρεσβείας.
Είπε ακόμα ότι το υπουργείο Άμυνας εκπροσωπεί στη Σαουδική Αραβία ο στρατιωτικός μας ακόλουθος, και όχι ο πρόξενος, για τον οποίο ο υπουργός άφησε αιχμές.
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στη Ντόρα Μπακογιάννη για την αρνητική στάση της στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16. newsbomb

***  «Βόμβες» από τον υπουργό Άμυνας! «Ελεύθεροι οι εγκέφαλοι της 17 Νοέμβρη»...

~  Την άποψη ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17 Ν εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως μάλιστα ανέφερε δεν έχει συλληφθεί η πρώτη γενιά, εκείνοι που έδωσαν εντολές για συγκεκριμένα χτυπήματα. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή “Σήμερα” ο υπουργός Άμυνας είπε ότι οι έρευνες για τη 17 Νοέμβρη σταμάτησαν σε αυτή την ομάδα που συνελήφθη.  Διαβάστε τις δηλώσεις του ΕΔΩ.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Για την Eurolague  στο  μπάσκετ  6η αγωνιστική :
09-11-2017 :
ΤΣΣΚΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ  94-67  .- ^
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.-ΡΕΑΛ Μ .  90-83 .- ^
ΜΙΛΑΝΟ-ΖΑΚΛΙΡΙΣ  62-94 .- ^
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  85-89  .- ^
10-11-2017 :
ΚΙΜΚΙ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  91-90 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-21 , 22-2721-16 , 30-26.-^
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ   57-80 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-21 , 17-22 , 13-11 , 11-26 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    62-70 , (30-35).- ^
Τα  δεκάλεπτα :17-16 , 13-19 , 17-14 , 15-21 .- ^
Για τον Ολυμπιακό εκτός είναι οι τραυματίες Σπανούλης, Τιλί, ο ανέτοιμος Γουίλτζερ και ο νεαρός Αρσενόπουλος. Έτσι η δωδεκάδα του είναι: ΜακΛίν, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης και Τόμπσον.
Για τον Παναθηναϊκό εκτός έμειναν οι Μποχωρίδης και Καλαϊτζάκης. Η δωδεκάδα: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκέιμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης και Αντετοκούνμπο.-
ΜΑΛΑΓΑ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ   79-65 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :22-12 , 23-19 , 18-19 ,  16-15  .- ^

***  Επόμενη 7η αγωνιστική :
Αγωνιστική ημέρα: 7
14.11. 21:05
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αναντολού Εφές
14.11. 21:15
Παναθηναϊκός
Κίμκι
14.11. 21:30
Μπασκόνια
Ρεάλ Μαδρίτης
14.11. 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα
Ζαλγκίρις Κάουνας
15.11. 19:45
Φενερμπαχτσέ
Ολυμπιακός
15.11. 20:00
Ερυθρός Αστέρας
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
15.11. 21:00
Μπάμπεργκ
Μπαρτσελόνα
15.11. 21:45
Βαλένθια
Μιλάνο
Αγωνιστική ημέρα: 8

16.11. 19:00ΚίμκιΜακάμπι Τελ Αβίβ
 

16.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΠαναθηναϊκός
 

16.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπασκόνια
 

16.11. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΟυνικάχα Μάλαγα
 

17.11. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΦενερμπαχτσέ
 

17.11. 21:00ΟλυμπιακόςΕρυθρός Αστέρας
 

17.11. 21:45ΜιλάνοΜπάμπεργκ
 

17.11. 22:00ΜπαρτσελόναΒαλένθια

~** Στο  Ευρωμπάσκετ αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:
 Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ    εντός
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ    εκτός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ    εκτός
8.- 17-11-2017 ,ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ      εντός
~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
~
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Euroleague:
Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Βαλένθια (Ισπανία) 94-67
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 62-94
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 85-89
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 90-83

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

 Κίμκι Ρωσίας-Μπασκόνια Ισπανίας  91-90   .- ^
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 57-80 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   62-70  .- ^
Μάλαγα Ουνικάχα(Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  75-62 .-
~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1
Κίμκι      5-1
Ολυμπιακός  4-2
Ρεάλ Μαδρίτης 4-2
-------------------
Μακάμπι Τελ Αβιβ 4-2
Φενέρμπαχτσε    4-2
Παναθηναϊκός  3-3
Μπάμπεργκ 3-3
-------------------
Βαλένθια 3-3
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-3
Μάλαγα     3-3
Ερυθρός Αστέρας 2-4
Μπαρτσελόνα 2-4
Μπασκόνια 1-5
Αρμάνι Μιλάνο 1-5
Αντολού Εφές 1-5


~* ΤΣΙΜΠΟΝΑ-ΖΑΝΤΑΡ  78-80 .- ^
~* ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ 84-68 .- ^
~* ΣΕΝΙΘ ΠΕΤΕΡΣΜΠΟΥΡΓΚ ΚΡΑΝΣΝΟΓΙΑΡΣΚ 88-75 .- ^

***  ΚΡΟΑΤΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  4-1 ,(3-1) .-
Τα  γκολ :14΄πεν. Μόντριτς , 20΄Κάλινιτς , 30΄Παπασταθόπουλος , 49΄ Κράμαριτς
~   ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΙ! Θα δούμε το Μουντιάλ από την τηλεόραση...
Ελλάδα γνώρισε βαριά ήττα 4-1 απ'την Κροατία στο Ζάγκρεμπ, στον πρώτο αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ. Εκτός τόπου και χρόνου η Εθνική στην άμυνα, δέχθηκε τρία γκολ από εκτελέσεις μέσα απ'τη μικρή περιοχή και άλλο ένα από πέναλτι. Δεν βγήκε τίποτα σε Σκίμπε και διεθνείς.
 Η Ελλάδα πήγε να διεκδικήσει την πρόκριση σε Μουντιάλ για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αυτή τη φορά όμως δεν είχαμε τη δυναμική που μας είχε κάνει να αποκλείσουμε την Ουκρανία το 2009 και την Ρουμανία το 2013. Η ομάδα του Σκίμπε παρουσιάστηκε κατώτερη του αντίπαλου και της περίστασης και ηττήθηκε δίκαια με σκορ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τη ρεβάνς της Κυριακής στο "Καραϊσκάκης".
 Η Εθνική είχε ευκαιρίες στο τέλος με τον Μήτρογλου, αλλά η τραγική της εικόνα στην άμυνα κάνει το 4-1 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.
 ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Τελικά ο Μάντζουκιτς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και έτσι ο φορ της Μπάγερν έμεινε στον πάγκο. Τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης, πήρε ο Κάλινιτς, με τον Μόντριτς να παίζει στο "10", μπροστά από Ράκιτιτς και Μπρόζοβιτς.
Μας έβαλαν στα διχτυα
Γήπεδο: Stadion Maksimir
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι
Βοηθοί: Ελένιο Ντι Λιμπερατόρε, Μάουρο Τονολίνι
 ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76' Ρέμπιτς).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62' Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (71' Μπακασέτας), Μήτρογλου.
 Γκολ: 13' Μόντριτς, 19' Κάλινιτς, 33' Πέρισιτς, 49' Κράμαριτς / 30' Παπασταθόπουλος
Κάρτες:  / 12' Καρνέζης, 21' Ζέκα, 79' Μπακασέτας
Κόκκινες:
 ΦΑΝΗΚΕ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Το παιχνίδι φάνηκε απ'την αρχή πως είναι μάλλον πάνω απ'τις δυνατότητες της Εθνικής μας. Ακόμα και στα πρώτα πέντε λεπτά, οι Έλληνες παίκτες πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα, παραχωρούσαν φάουλ κοντά στην περιοχή του Καρνέζη, ενώ στο 5' επικράτησε απόλυτη σύγχιση στην περιοχή σε κόρνερ του Μόντριτς και ο Κάλινιτς έπιασε αέρα από κοντά.
 ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΖΗ ΚΑΙ 1-0
Οι Κροάτες μας πίεζαν ψηλά, με την ανάπτυξη να είναι στα πόδια των Τζαβέλλα, Σωκράτη, Παπαδόπουλου που δεν είχαν καμία σιγουριά με την μπάλα. Στο 11' ο Τζαβέλλας γύρισε αμέσως την μπάλα στον Καρνέζη, αυτός έκανε κάκιστο κοντρόλ και στη συνέχεια πέναλτι σε τάκλινγκ στον Κάλινιτς που έκλεψε την μπάλα.
 Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και η Εθνική βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ.
 ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ Ο ΚΑΛΙΝΙΤΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ
Αντίθετα με το Βέλγιο ή τη Βοσνία, οι Κροάτες δεν είχαν πρόβλημα να δημιουργήσουν ευκαιρίες απέναντι στην Ελλάδα. Τις περισσότερες φορές αρκούσε μια απλή εναλλαγή στα άκρα ή μια αλλαγή παιχνιδιού στην απέναντι πλευρά. Μανιάτης-Τζαβέλλας-Σταφυλίδης δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των θέσεών τους και το πρόβλημα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.
 Στο 19' μια απλή αλλαγή έβγαλε τον Στρίνιτς στα δεξιά, ο οποίος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κάλινιτς εύστοχησε ανενόχλητος από κοντά, με κανέναν εκ των Σωκράτη-Κυριάκο να βρίσκονται έστω κοντά του.
 ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ
Ο Σκίμπε είδε όλο το σχέδιο του να πηγαίνει στράφι μέσα σε 20' και άλλαξε τη διάταξη της ομάδας. Ο Σταφυλίδης πήγε αριστερός χαφ, ο Ζέκα στα δεξιά, οι αμυντικοί έγιναν τέσσερις και η Ελλάδα γύρισε σε 4-4-1-1. Οι Κροάτες έβγαλαν λίγο το πόδι απ'το γκάζι και η Ελλάδα το εκμεταλλεύτηκε χτυπώντας στο αδύνατο σημείο τους, την ποιότητα/συγκέντρωση των Λόβρεν/Βίντα.
 Στο 29' ο Φορτούνης πάσαρε κάθετα στον Μήτρογλου, που γύρισε παράλληλα με την εστία, αλλά ο Σταφυλίδης δεν πρόλαβε να κινηθεί προς την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζέκα πίεσε τον Λόβρεν και γύρισε την μπάλα, για να διώξει ο Βίντα σε κόρνερ προ του Μήτρογλου.
 Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο Σωκράτης νίκησε τον Λόβρεν στον αέρα στο 2ο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα., μειώνοντας σε 2-1.
 ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ Ο ΠΕΡΙΣΙΤΣ
Το 2-1 στην πρώτη τελική της Ελλάδας ήταν μια εξέλιξη που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα προς το καλύτερα για την ομάδα του Σκίμπε, αλλά για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να βελτιωθεί η εικόνα μας πίσω απ'την μπάλα.
 Οι Κροάτες δεν πτοήθηκαν απ'το γκολ του Παπασταθόπουλου και συνέχισαν να εκθέτουν τα άκρα μας. Στο 31' ο Κράμαριτς σούταρε άουτ και στο 33' άλλη μια επίθεση απ'τα άκρα μας έβαλε στα δίχτυα.
 Αυτή τη φορά ο Βρσάλκο σέντραρε απ'τα αριστερά, χωρίς εμπόδιο από Τζαβέλλα-Σταφυλίδη, ο Καρνέζης δεν βγήκε ποτέ, ο Μανιάτης έχασε τον Πέρισιτς στο δεύτερο δοκάρι και ο άσος της Ίντερ πήρε την κεφαλιά για το 3-1.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΟΛ
Η αμυντική λειτουργία της Εθνικής ήταν τόσο κακή, που παρότι είχε ήδη δεχθεί τρία γκολ, είχε και τον Καρνέζη να σώζει βέβαιο γκολ στο 44' όταν σηκώθηκε μετά από απόκρουση σε σουτ του Κράμαριτς και είπε νέο "όχι" σε κοντινό πλασέ του ανενόχλητου Κάλινιτις.
 Στο 46' ο Σκίμπε έβγαλε τον Μανιάτη για να βάλει τον Ρέτσο στη θέση του, αλλά δεν άλλαξαν πολλά. Πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά, ο Ράκιτιτς σημάδεψε από χαμηλά το τρέξιμο του Βρσάλκο.
 Ο Σταφυλίδης προσπάθησε με το στήθος να δώσει στον Καρνέζη, ο Βρσάλκο τσίμπησε την μπάλα και ο Κράμαριτς έκανε τέσσερα τα γκολ των Κροατών σε κενή εστία.
 ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΑ ΑΡΓΑ
Η ομάδα του Μόντριτς συνέχισε να απειλεί στο ρελαντί, με τον Καρνέζη να αποκρούει σουτ τωνΚράμαριτς-Ράκιτιτς στο 55' και στο 56' αντίστοιχα.
 Στο 63' οι Κροάτες έδειξαν ξανά τα προβλήματα στην άμυνα, ο Μήτρογλου γύρισε την μπάλα και ο προωθημένος Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η Κροατία μας άφησε λίγο την μπάλα, "έπεσε" μερικά μέτρα πιο πίσω και έτρεχε στους ανοιχτούς χώρους.
 ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ
Στο 75' ο Ζέκα κέρδισε κόρνερ, ο Φορτούνης το εκτέλεσε με τον Μήτρογλου να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά να μην καταφέρνει να κρατήσει την μπάλα χαμηλά για να τη στείλει στην εστία. Η αλήθεια είναι πως χωρίς να έχουν πολλά να χάσουν και με τους Κροάτες να "κάθονται" πάνω στο 4-1, η Ελλάδα προσπάθησε να σταθεί όρθια, δεν τα παράτησε.
 Φάνηκε, έστω και σε λίγες φάσει, πως οι Κροάτες είχαν αδυναμίες που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε με πιο συχνές επισκέψεις στην περιοχή τους. Στο 90' το ωραίο γύρισμα του Τζιόλη βρήκε τον Μήτρογλου που πήρε εκπληκτική κεφαλιά εν στάσει, αλλά είδε τον Σούμπασιτς να βγάζει με φανταστική απόκρουση δίπλα απ'το αριστερό του δοκάρι.
 Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε οποιοδήποτε γκολ των Κροατών. Πέρα απ'τα ατομικά λάθη που μπορεί κανείς να δει, κάθε γκολ φανερώνει τις συνολικές αδυναμίες που είχε η Ελλάδα πίσω απ'την μπάλα. Θα διαλέξουμε τη διπλή απόκρουση του Καρνέζη στο 44'. Είχαμε ήδη δεχθεί τρία γκολ και Κράμαριτς-Κάλινιτις εκτέλεσαν ανενόχλητοι, αυτό τα λέει όλα.
 Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Απαρατήρητος. Χάρισε μια κίτρινη στον Τζαβέλλα στο 8', λανθασμένη υπόδειξη για φάουλ του Ζέκα σε κλέψιμο ψηλά απ'τον πρώτο βοηθό στο 34'.
 Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ
Ο Κράμαριτς. Ο επιθετικός της Χόφενχαϊμ είχε διαρκή κίνηση ανάμεσα στις γραμμές της Ελλάδας και ήταν παρών τόσο στο χτίσιμο των επιθέσεων, όσο και στο τελείωμα των φάσεων.
 ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Το θάρρος που έδειξαν Ζέκα-Φορτούνης-Μήτρογλου στις φάσεις που είχαν τη δυνατότητα. Πίεσαν, κράτησαν μπάλα, έκλεψαν, απείλησαν, ακόμα και μετά το 4-1. Καθόλου τυχαία, οι τρεις τους είναι μέσα σε ο,τι καλό προσπαθήσαμε να φτιάξουμε με την μπάλα.
 ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Τίποτα στην αμυντική μας λειτουργία. Είτε με 5-3-2, είτε με 4-4-1-1, η Ελλάδα είχε κάκιστη εικόνα πίσω απ'την μπάλα, με τους Κροάτες να κάνουν ο,τι θέλουν στα άκρα μας. Καμία σχέση με το πρόσωπο που δείξαμε σε Βέλγιο και Βοσνία, η Κροατία ήταν ανώτερος αντίπαλος και η Εθνική κατώτερη της περίστασης.  sport24

***  Ν. Ζαλίκας: Εξ ορισμού η Καλαμάτα όπου κι αν παίζει πρέπει να πρωταγωνιστεί-θα παλέψουμε μέχρι τέλους 
Ν. Ζαλίκας: Εξ ορισμού η Καλαμάτα όπου κι αν παίζει πρέπει να πρωταγωνιστεί-θα παλέψουμε μέχρι τέλους
Η πολυσυζητημένη τις τελευταίες ημέρες συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Καλαμάτας, Νίκου Ζαλίκα, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ομάδας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, παρουσία του αντιπροέδρου, Δημήτρη Τσάκωνα. Όπως εξήγησε πάντως ο ίδιος αρχικά δεν ήταν μια έκτακτη ενημέρωση για τις περίφημες πια δηλώσεις του στην Πύλο, σχετικά με το ότι οι «μελανόλευκοι» δεν έχουν στόχο το πρωτάθλημα, αλλά ένα υπό καθιέρωση τακτικό εβδομαδιαίο ραντεβού με τα τοπικά ΜΜΕ για αγωνιστικά κυρίως θέματα.
Για το επίμαχο ζήτημα ο κ. Ζαλίκας ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το ατυχές στοιχείο της συγκεκριμένης δήλωσης αφορούσε το μήνυμα που περνάει στον φίλαθλο κόσμο και ίσως προκαλεί απογοήτευση, ξεκαθαρίζοντας όμως επανειλημμένα ότι εξ ορισμού η Καλαμάτα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία βρίσκεται.
Ο ίδιος επανέλαβε αυτό που είχε αναφέρει και στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, δηλαδή ότι είναι μια τακτική επιλογή χαμηλών τόνων προκειμένου να αποφεύγεται η επιπλέον φόρτιση των ποδοσφαιριστών,
«Σαφώς και το είπα για να μην αγχώσω τους παίκτες, και το λέω κάθε μέρα στα αποδυτήρια ότι ο στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι» εξήγησε σε διευκρινιστική ερώτηση ο προπονητής της Καλαμάτας, προσθέτοντας όμως ταυτόχρονα ότι από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα.
Επιχειρηματολογώντας επ’ αυτού σε άλλο σημείο ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να είναι ανακόλουθος με το γεγονός ότι ο ίδιος πρότεινε και η διοίκηση συμφώνησε να συμπεριληφθεί πριμ ανόδου στα συμφωνητικά των παικτών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν αποτελούν βασικές επιλογές.
  Θα κριθεί στο γήπεδο ο κ. Ζαλίκας
Η έλλειψη συνοχής και σαφήνειας σε κάποια σημεία των δηλώσεων του κ. Ζαλίκα, χωρίς να αποφύγει και κάποιες αντιφατικότητες κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, άφησαν πάντως μια αίσθηση σκεπτικισμού για το τι πραγματικά πιστεύει ο έμπειρος προπονητής και ποια είναι τα μηνύματα που περνάει προς τους παίκτες κυρίως. Το βέβαιο όμως είναι ότι δεν θα κριθεί για τις δηλώσεις του, αλλά για τα αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής η πορεία της ομάδας δεν θεωρείται ικανοποιητική, ούτε όμως αποτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί και 5-6 αγωνιστικές δεν είναι επαρκές διάστημα για να αξιολογηθεί ένας προπονητής και το έργο του, ενώ παρ’ ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι μικρό σε διάρκεια σίγουρα δεν έχει χαθεί τίποτα. 
Ωστόσο αν και το τοπικό μας συγκρότημα είναι αήττητο (η Καλαμάτα έχει δύο εντός έδρας νίκες), οι τρεις λευκές εκτός έδρας ισοπαλίες, ιδιαίτερα η τελευταία στην Πύλο, δημιουργούν μάλλον αρνητικές εντυπώσεις για μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα και σίγουρα ενδεχόμενες νέες απώλειες θα προσθέσουν ουσιαστικό άγχος στα πόδια των ποδοσφαιριστών, αλλά και στον κ. Ζαλίκα. Ο στόχος όμως δεν είναι το …κεφάλι του κ. Ζαλίκα επί πίνακι –εκτός φυσικά κι κριθεί από τη διοίκηση ακατάλληλος για το ρόλο του- αλλά μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους, συσπείρωση και προσήλωση στον στόχο, πριν αυτός πετάξει…
  «Δικαίωμά μου πώς θα κρατήσω ισορροπίες»
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Νίκος Ζαλίκας ανέφερε χθες τα παρακάτω:
«Το πρώτο πράγμα που ετέθη με τους ανθρώπους της διοίκησης ήταν να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα πρωταγωνιστεί μέσα στο γήπεδο για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε ψηλά και ει δυνατόν με την παρουσία των νέων και των παλιών παικτών να στοχεύσουμε στο πρωτάθλημα.
Τώρα το αν επιλέγει ο προπονητής τον δικό του τρόπο και το αν αυτό θεωρείται από ορισμένους είτε άστοχη είτε ατυχής δήλωση, εμένα θα μου επιτρέψετε που ηγούμαι του αγωνιστικού θέματος της ομάδας να σας πω το εξής: πολλές φορές, πολλοί προπονητές επέλεξαν να διαλέξουν χαμηλό προφίλ. Αυτό κάνω κι εγώ, γιατί ξέρετε ότι η ομάδα στήθηκε με πολύ κόπο και πολλή προσπάθεια από όλους μας. Εγώ προσωπικά, με τον κ. Τσάκωνα, κατανάλωσα πάρα πολλές εξωαγωνιστικές ώρες για την δημιουργία αυτής της ομάδος και κανένας δεν θα μου αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα, να εκτιμώ εγώ τουλάχιστον τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσω ορισμένες καταστάσεις και θα κρατήσω μια ισορροπία στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδος. Ίσως από κάποιους αυτή η δήλωση να εκτιμήθηκε διαφορετικά. Η ομάδα της Καλαμάτας, η Μαύρη Θύελλα, εξ ορισμού όπου κι αν βρίσκεται σε όποια κατηγορία πρέπει να πρωταγωνιστεί.
Κι εγώ δεν είμαι ο προπονητής, ο οποίος είναι ούτε ευθυνόφοβος, αλλά ούτε πολύ δε περισσότερο εμφανίζει την ομάδα του με φοβισμό μέσα στο γήπεδο. Εκείνο το οποίο κάνω το κάνω με πάρα πολλή συνέπεια, αγάπη και γνώση –τουλάχιστον στο μέτρο του δυνατού που έχω εγώ προσωπικά- και το κάνω με πάρα πολύ σεβασμό απέναντι στους συνεργάτες μου.
Επίσης, είμαι από τους λίγους προπονητές που παίζουν και δομούν το παιχνίδι της ομάδας για να κερδίσουν και όχι να μπουν στο γήπεδο για να μην χάσουν» κατέληξε ο κ. Ζαλίκας σε αυτό το σημείο
 Φαβορί οι Αστέρες…
Ενδιαφέρον είχε ακόμη η εκτίμηση του κ. Ζαλίκα ότι φαβορί του 5ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής είναι ο Αστέρας Αμαλιάδας και ο Αστέρας Βλαχιώτη, με την ομάδα της Ηλείας να είναι η μόνη με το αήττητο σερί των 5 νικών σε 5 αγώνες, κατι που όπως εξήγησε είχε αναφέρει από την αρχή της χρονιάς καθώς θεωρεί ότι έχουν, όχι καλύτερο, αλλά πιο ισορροπημένο υλικό. «Στην ομάδα μας, υπάρχουν 4-5 παίκτες που δεν τους έχει καμία ομάδα της κατηγορίας» πρόσθεσε σιβυλικά ο τεχνικός της Καλαμάτας για να καταλήξει λίγο πιο μετά ότι «Σαφώς στόχος της ομάδας μας είναι το πρωτάθλημα και γι’ αυτό θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή».
  Χωρίς «3» με Ζάκυνθο και κάλεσμα στον κόσμο
Μιλώντας για την επικείμενη αναμέτρηση με τη Ζάκυνθο ο κ. Ζαλίκας τόνισε:
«Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και το 3ο στην έδρα μας.
Επικεντρωνόμαστε στο απόλυτο εκεί πέρα.
Προχωράμε γνωρίζοντας τα του αντιπάλου και ούτως ώστε να κάνουμε αυτό το οποίο προσπαθούμε από την αρχή της χρονιάς, να περάσουμε και στους ποδοσφαιριστές και στον κόσμο, ότι ένας είναι ο στόχος: σε κάθε παιχνίδι να εμφανιζόμαστε ανταγωνιστικοί και να πρωταγωνιστούμε ούτως ώστε να αποκομίζουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, τηρουμένων των αναλογιών, και η προσπάθειά μας χρήζει ιδιαίτερης ανταπόκρισης και βοήθειας απ’ όλους και από τα ΜΜΕ αλλά και από τους ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και πρέπει να βρίσκονται δίπλα στη Μαύρη Θύελλα
Προσωπικά εμπνέομαι από τους ποδοσφαιριστές μου σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν βρίσκομαι, στην Καλαμάτα εμπνέομαι και από τον κόσμο. Εισπράττω κάθε μέρα την αγάπη του κόσμου και θέλω να φανώ αντάξιος, με βάση αυτά τα οποία πρεσβεύει η διοίκηση, αλλά και ο κόσμος της ομάδας και όλοι μας: να δημιουργήσουμε και να φτιάξουμε την ομάδα» κατέληξε ο κ. Ζαλίκας, καλώντας τους φιλάθλους την Κυριακή στις 2 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού που έχει μεταμορφωθει σε «χαλί», μετά την πολύ επιτυχημένη επανασπορά.
Νοκ αουτ από αυτό το ματς θα είναι οι Παπουτσογιαννόπουλος, Σαραντόπουλος και Μερκούρης. Επίσης, ο Γκόμεζ που είχε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο μετά το ντέρμπι της Πύλου πήρε το ιατρικό «οκ» από τον κ. Τσικούρη και έκανε χθες χωρίς πρόβλημα την πρώτη του προπόνηση. Ευχάριστα ήταν τα νέα και για τον Τσατσόπουλο, ο οποίος  ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός της προπόνησης και έδωσε κι αυτός κανονικά το «παρών» χθες στο Ασπρόχωμα.
   Γηπεδικό και κανονισμός λειτουργίας 
Ο κ. Ζαλίκας αναφέρθηκε ακόμα στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε (και) αυτή την εβδομάδα η ομάδα, με δύο προπονήσεις να φιλοξενούνται στο πλαστικό του Ασπροχώματος. Ευχαρίστησε τόσο τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου συλλόγου, όσο και για τη φιλοξενία στο Στάδιο έως το κλεισιμό του για σπορά, ενώ ζήτησε από τους αρμόδιους (Δήμος Καλαμάτας) επίσπευση των εργασιών στα Παλιάμπελα, ώστε να αποκτήσει η ομάδα το δικό της προπονητήριο.
Τέλος, ένα ακόμα ενδιαφέρον θέμα είναι η υπογραφή εσωτερικού κανονισμού, ο οποίος δόθηκε χθες στους παίκτες («γιατί θέλω να λειτουργήσουμε σε ακόμα καλύτερα και αυστηρότερα πλαίσια» σχολίασε σχετικά ο κ. Ζαλίκας).  Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Έτοιμο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας το Kalamata Running Project 
Την παρθενική του συμμετοχή στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα κάνει την Κυριακή το Kalamata Running Project, που θα συμμετάσχει με 30 αθλητές του.
Οι περισσότεροι από αυτούς, θα τρέξουν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο αγώνα και σίγουρα αυτό αποτελεί δικαίωση και χαρά για τους προπονητές του νεοσύστατου αυτού συλλόγου.
Kalamata Running Project: Ένας σύλλογος που θέλει να μας κάνει να τρέχουμε

***  Τραμπολίνο: Ο Απόστολος Κουταβάς 54ος στο Παγκόσμιο της Βουλγαρίας 
Καλές εντυπώσεις άφησαν οι αθλητές της Εθνικής ανδρών και ο Καλαματιανός Απόστολος Κουταβάς του Αθλου, στον προκριματικό του ατομικού, με τον οποίο άνοιξε στην Σόφια η αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος τραμπολίνο (9-12 Νοεμβρίου), που αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς για το τρίτο Ολυμπιακό άθλημα της Γυμναστικής.
Στην πρώτη τους επίσημη διεθνή παρουσία μέσα στον νέο Ολυμπιακό κύκλο, οι τέσσερις Έλληνες εκπρόσωποι (Κώστας Γράψας, Απόστολος Κουταβάς, Νίκος Σαββίδης, Μάριος Γράψας) αγωνίστηκαν στον 3ο από τους οκτώ προκριματικούς ομίλους της κατηγορίας ανδρών και έδειξαν δείγματα της αξίας τους, αψηφώντας όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν κατά την προετοιμασία τους.
Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Κώστας Γράψας, ο οποίος έφτασε σε άθροισμα 106,260 βαθμών (1ο πρόγραμμα: 49,475, 2ο πρόγραμμα: 56,785) και κατέλαβε την 41η θέση. Λίγο πιο πίσω βρέθηκε ο Απόστολος Κουταβάς, με 103,375 β. (1ο πρόγραμμα: 49,910, 2ο πρόγραμμα: 53,465) που κατετάγη 54ος, ενώ ακολούθησαν στην 57η θέση ο Νίκος Σαββίδης με 101,170 β. (1ο πρόγραμμα: 48,375, 2ο πρόγραμμα: 52,795) και πιο πίσω ο Μάριος Γράψας με 89,025 β. (1ο πρόγραμμα: 32,525, 2ο πρόγραμμα: 56,500).
Σήμερα (1.15-5.15) θα διεξαχθούν τα προκριματικά στο συγχρονισμένο τραμπολίνο, με τον Κουταβά να αγωνίζεται με παρτενερ τον Σαββίδη.
Τον Καλαματιανό πρωταθλητή συνοδεύει ο προπονητής του, Βασίλης Αγγελάκος, ο οποίος δήλωσε στο «Θ» από τη Σόφια: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί ένα μήνα τώρα δεν μπορούσε ούτε να πατήσει στο τραμπολίνο και κατάφερε μέσα σε τρεις ημέρες με παυσίπονα να αγωνιστεί και να ξεπεράσει τον εαυτό του. Να σημειωθεί ότι έκανε το καλύτερο υποχρεωτικό πρόγραμμα από όλους τους Έλληνες συναθλητές του».

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~* 


****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3767    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3765  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.436    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: