Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσηςΠέμπτη 08 Μαρτίου 2018  .
~



8 Μαρτίου
Αποστόλου (Ο΄) Ερμού, επισκόπου γενομένου Δαλματίας. Δίωνος μάρτυρος. Οσίων Θεοφύλακτου επισκόπου (1) Νικομηδείας (†842), Παύλου του ομολογητού επισκόπου Πλουσιάδος και Δομετίου.
(1)O όσιος Θεοφύλακτος, καταγόταν από την Ανατολή και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Δ`. Λόγω της ευρύτατης παιδείας του και προς συνέχιση των σπουδών του, έφθασε στη Βασιλεύουσα, όπου γρήγορα απέκτησε φήμη σοφού και δημιούργησε φιλικές σχέσεις με ανώτερους κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους, καθώς και με τον μετέπειτα πατριάρχη Ταράσιο. Όταν το 784 εξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Ταράσιος προέτρεψε τον Θεοφύλακτο και έγινε μοναχός σε κάποιο μοναστήρι στον Εύξεινο Πόντο. Λίγο αργότερα εξελέγη επίσκοπος Νικομήδειας. Από τη θέση αυτή, ο Θεοφύλακτος διέπρεψε σε έργα εκκλησιαστικής και κοινωνικής πρόνοιας και ευποιΐας. Έκτισε ναούς, νοσοκομεία, γηροκομεία, πτωχοκομεία και δημιούργησε ταμεία για τις άπορες χήρες και τα ορφανά. Έδινε δε, ο ίδιος το παράδειγμα της διακονίας επισκεπτόμενος συχνά, διακονώντας και περιποιούμενος προσωπικά τους πάσχοντες αδελφούς του. Επί βασιλείας Λέοντος του Ε`, όταν αναζωπυρώθηκε ο αγώνας των εικονομάχων και ξεκίνησε νέος διωγμός κατά των εικονολατρών χριστιανών, ο άγιος καταδικάστηκε σε εξορία, όπου μαζί και με άλλους αρχιερείς και πιστούς υπέμενε αγόγγυστα τα δεινά, τις στερήσεις και τις κακουχίες της εξορίας. Προσευχόταν αδιαλείπτως για τον θρίαμβο της ορθοδοξίας, τον οποίον όμως δεν αξιώθηκε να δει διότι το 840 παρέδωσε την άγία του ψυχή. Λίγα χρόνια αργότερα το Ιερό λείψανό του μεταφέρθηκε στη Νικομήδεια και εναποτέθηκε στο Ναό που ο ίδιος έκτισε.

~** Οικ.Πατριάρχης: «Κανείς δεν μπορεί να ξεριζώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία από την Πόλη»
~ «Να έρχεστε όσο μπορείτε πιο συχνά στο Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, που είναι μια όμορφη Πόλη, φιλόξενη Πόλη, ιστορική. Έχουμε ως Γένος και ως Ορθόδοξη Εκκλησία βαθιές, βαθύτατες ρίζες εδώ και κανείς δεν μπορεί να μας ξεριζώσει».
~ Οπως αναφέρει ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Με τους παραπάνω λόγους, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδέχτηκε τον όμιλο προσκυνητών από το δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, υπό το δήμαρχο Μανώλη Καρρά, που επισκέφθηκαν την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, το απόγευμα της Τρίτης, 5 Μαρτίου, στο διάλειμμα των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε ότι όσοι αιώνες και αν περάσουν, όσες πολιτικές ανακατατάξεις και αν θα γίνουν σε αυτά τα μέρη, «εμείς θα φυλάγουμε τις Θερμοπύλες, όσο θέλει ο Κύριος».
«Αν η Ομογένεια της Πόλης λιγόστεψε τόσο πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, αυτό δεν έγινε εξ υπαιτιότητός μας, αλλά λόγω των πολιτικών συγκυριών, και μπορώ να πω αβίαστα ότι η Ομογένεια της Κωνσταντινουπόλεως και της Ίμβρου και της Τενέδου, υπήρξε το θύμα, υπήρξαμε θύματα των πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων στην περιοχή μας», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Όλος ο Ελληνικός λαός αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι η Μητέρα Εκκλησία του είναι η Κωνσταντινούπολις. Το Αυτοκέφαλο, που εδόθη το 1850, δεν ήταν δυνατόν ως θεσμός να αποκόψει τους πνευματικούς ιερούς δεσμούς που συνδέουν τον ελληνικό λαό με την μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Είμαστε μια οικογένεια, από την Κρήτη μέχρι το Διδυμότειχο, μέχρις εδώ. Όλοι αποβλέπουμε και έχουμε ως σημείο αναφοράς το Πατριαρχείο μας, την Κωνσταντινούπολη».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε, ιδιαιτέρως, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Πρωτόθρονος Εκκλησία της Ορθοδοξίας, για την πανορθόδοξη ενότητα και συνεργασία.
~«Μέσα στο πλαίσιο της Συνοδικότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήσαμε, πριν από περίπου δύο χρόνια, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην Ορθόδοξο Ακαδημία της Κρήτης, και πήραμε καλές αποφάσεις, ομόφωνες, όσοι ήμασταν εκεί, και το λέγω αυτό διότι, όπως θα γνωρίζετε, μερικές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, την τελευταία στιγμή, απέσχον, δεν συμμετείχαν σε αυτή τη Σύνοδο, κακώς, κάκιστα, διότι όλα τα είχαμε αποφασίσει, όλοι μαζί, και το που θα γίνει η Σύνοδος αυτή, και πότε θα γίνει, και ποια θέματα θα συζητήσει, και ποιος θα είναι ο Κανονισμός λειτουργίας της Συνόδου, όλα τα είχαμε αποφασίσει στη Γενεύη και είχαμε προσυπογράψει όλες αυτές τις κοινές και ομόφωνες αποφάσεις μας. Και την τελευταία στιγμή, για λόγους, προφανώς, πολιτικών σκοπιμοτήτων, απουσίασαν μερικές Εκκλησίες, πράγμα όμως το οποίον δεν μας εμπόδισε από το να κάνουμε τη Σύνοδο όπως τα είχαμε αποφασίσει, σεβόμενοι τον εαυτό μας και σεβόμενοι τις υπογραφές που είχαμε βάλει στη Γενεύη».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναβίωσης της λειτουργικής ζωής σε διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας αλλά και στη συνεχή ποιμαντική μέριμνα του Πατριαρχείου για τους ορθοδόξους πιστούς, από διάφορες χώρες, που εγκαταστάθηκαν ως οικονομικοί μετανάστες και διαβιούν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. «Μας ενώνει όλους η Ορθόδοξος πίστις και η εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως έχει την ευθύνη – και το κάνει ευχαρίστως και με μεγάλη προθυμία – να τους φροντίζει για τις θρησκευτικές, εκκλησιαστικές και πνευματικές τους ανάγκες».
Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει ο Δήμος και τα τοπικά προσφυγικά Σωματεία με τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, στου οποίου την εκκλησιαστική επαρχία διαβιούσαν οι πρόγονοί τους. Εξέφρασε δε την παράκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να παραστεί στο προσκύνημά τους στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Μουδανιών, τον ερχόμενο μήνα».
Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο


 ~* Ημερήσια εκδρομή ΣΠΑΡΤΗ (Μουσείο Ελιάς ) -Γεράκι ή Γέρακας  Λακωνίας και Ι.Μ. Άγιοι Τεσσαράκοντα (παρακολούθηση Αρχιερατικού Εσπερινού) Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 ...: Φωτογραφίες





































 
 













 




*** BOMBA ΦΙΛΗ!«Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας, υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και… συνέστησε αλλαγή ατζένταςΔεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, υποστήριξε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, συστήνοντας παράλληλα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να μην αναδεικνύουν το ζήτημα σε πρωτεύον γιατί αυτό εξυπηρετεί τον Ταγίπ Ερντογάν.
~ «Πιστεύετε ότι έπρεπε να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση; Όχι, ορθώς δεν έδωσε μία διάσταση που ήθελε να δώσει η Τουρκία», είπε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε πως «είναι λάθος, ζητήματα τόσο λεπτά να αποτελούν αντικείμενο παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Βοηθάει την Τουρκία να θέτουμε ως θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό».
«Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα με την Τουρκία, όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο, είναι λεπτό ζήτημα» επέμεινε και ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο υπεύθυνα και να μην φτιάχνουν κλίμα.
«Δεν μπορώ να δώσω απάντηση πότε θα λήξει» η ταλαιπωρία των δύο στρατιωτικών, είπε και εκτίμησε πως «βεβαίως θα τραβήξει σε χρόνο αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου».
«Είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, τους ενδιαφέρει η Ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία, έχετε καταλάβει ότι υπάρχει αναβρασμός στην Ευρώπη;», πρόσθεσε.
~* Φίλης: Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών : https://youtu.be/EODT_FIUYas .- protothema

*** Ξαφνική συνάντηση Τσακαλώτου-Πάιατ -Τι συζήτησαν

~ Περίπου μία ώρα διήρκησε το αιφνιδιαστικό τετ-α-τετ του Ε. Τσακαλώτου με τον Αμερικανό πρέσβη κι όπως προκύπτει από κυβερνητικές πηγές, η Ουάσινγκτον φαίνεται να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας.
~ «Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την 4η αξιολόγηση, το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας και τη στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο», ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, με φόντο τις τεχνικές διεργασίες, που έχουν ξεκινήσει σε επίπεδο EWG για το Χρέος.
Το ΔΝΤ δεν έχει ανοίξει, πάντως, τα χαρτιά του, αναμένοντας τα σαφή δείγματα γραφής από το στρατόπεδο των Ευρωπαίων, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία και δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους από τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία.
iefimerida.gr

*** Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη: Ζωντανά τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή

~ Στο στόχαστρο της ΝΔ θα βρεθούν σήμερα οι κ.κ. Πολάκης, Ξανθός και Κουρουμπλής, για τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.
Η κοινοβουλευτική μάχη θα διαρκέσει περίπου 10-12 ώρες, και θα έχει αρκετές ομοιότητες με την διαδικασία που προηγήθηκε στην προανακριτική για τη Novartis.
Θα στηθούν 3 κάλπες, χωριστά για κάθε έναν από τους υπουργούς, οι οποίες δεν θα φέρουν τα ονόματά τους, αλλά θα είναι αριθμημένες και η αντιστοίχηση θα γνωστοποιηθεί κατά την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας από το προεδρείο της Βουλής.
Κατόπιν, οι βουλευτές θα ψηφίσουν επιλέγοντας ανάμεσα στο «ΝΑΙ», «ΟΧΙ» ή «Παρών» είτε θα ρίξουν στην κάλπη το λευκό ψηφοδέλτιο.
~ Την πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική για τους 3 υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής, κατόπιν συνεννόησης της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη.
Η Ένωση Κεντρώων προσανατολίζεται προς το παρών, ενώ στο ΚΚΕ δεν αποκλείουν την αποχή από τη ψηφοφορία.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούσαν ότι θα καταψηφίσουν τη σχετική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ενοχής για τους «τρεις».
Δείτε εδώ ζωντανή εικόνα από τη Βουλή. 
iefimerida.gr

***  ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!Χάσμα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και για τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων

Πάρε τον Ερντογάν για να επιστρέψουν, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ – Δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό, απάντησε ο πρωθυπουργός – Εξανεμίστηκαν οι πιθανότητες συναίνεσης και στα θέματα εξωτερικής πολιτικήςΟι βαθιές διαφορές που χωρίζουν την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση σχεδόν σε όλα τα μείζονα ζητήματα, επιβεβαιώθηκαν και στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, όπως φάνηκε από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την πολιτική φαρμάκου την τελευταία τριετία.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε όλο το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ διαφώνησαν ανοιχτά και στον χειρισμό της υπόθεσης, με τη σύλληψη στον Έβρο και την κράτηση από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Κούκλατζη και Μητρετώδη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε ευθέως τον πρωθυπουργό να τηλεφωνήσει στον Ταγίπ Ερντογάν για να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στη χώρα μας, με τον κ. Τσίπρα να απαντά σε υψηλούς τόνους και μάλλον ενοχλημένος από την ανοιχτή παραίνεση του κ. Μητσοτάκη ότι θα καλέσει τον τούρκο πρόεδρο «σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού, όταν κρίνω εγώ ότι είναι σωστό και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα».
Σε μία προσπάθεια να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση και πως οι κυβερνητικές κινήσεις έχουν μία στέρεα λογική και εντάσσονται σε ένα σχέδιο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε με νόημα ότι «δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες». Κατηγόρησε δε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ανεύθυνο και επιπόλαιο από την πλευρά του να τον εγκαλεί γι’ αυτό.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός για την τακτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα επισήμανε με νόημα την προσφυγή της Αθήνας στο ΝΑΤΟ, ενώ συνδύασε το όλο θέμα με το πώς έχει κινηθεί η κυβέρνηση και στην υπόθεση των 8 τούρκων στρατιωτικών που έχει ζητήσει πίσω η Άγκυρα: «Εσείς που ζητάτε στήριξη του ΝΑΤΟ σήμερα, τι αξιοπιστία έχετε, όταν πριν από λίγα χρόνια ζητούσατε την έξοδο της χώρας; Μας μιλήσατε για διαύλους επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν. Όμως φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί από μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία, την επόμενη της σύλληψης των «οκτώ». Δεν μας έχετε ενημερώσει ποτέ γι’ αυτή την συνομιλία, το περιεχόμενό της το έχουμε ακούσει μόνο από την άλλη πλευρά. Η δική σας εκδοχή ποια είναι; Γιατί δεν αξιοποιείτε αυτό το δίαυλο επικοινωνίας; Καλέσατε τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράσετε την αγωνία σας για την σύλληψη και κράτηση δύο στρατιωτών σε φυλακές υψίστης ασφάλειας, αν και στο παρελθόν αυτά λύνονταν μέσα σε λίγα λεπτά. Αξιοποιήστε τον δίαυλο επικοινωνίας, λοιπόν, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί» τόνισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.
«Εθνική» σύγκρουση
Η δραματική τροπή που έχει λάβει η υπόθεση των Κούκλατζη – Μητρετώδη υπήρξε απλώς η αφορμή για να εκδηλωθεί αυτή η νέα σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ. Ωστόσο η αντιπαράθεση επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής προϊδεάζοντας για τα όσα θα ακολουθήσουν είτε στην περίπτωση, που η κατάσταση ξεφύγει κι άλλο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η κυβέρνηση βρεθεί προ μίας ανεξέλεγκτης κρίσης, αλλά και αν τελικά προκύψει η προοπτική της επίλυσης του Μακεδονικού.
Μέσα σε αυτό το κλίμα μοιάζει να είναι μηδαμινές οι ελπίδες μίας εθνικής συναίνεσης, ή ακόμα και ελάχιστης συνεννόησης μεταξύ των βασικών πολιτικών δυνάμεων. Το χάσμα, ίσως και ο διχασμός είναι ορατός πλέον, ίσως και αναπόφευκτος όσο το πολιτικό κλίμα παραμένει τόσο βαρύ και αφόρητο, με αμοιβαία την καχυποψία και δεδομένες τις άγριες διαθέσεις σε αμφότερες τις πλευρές.
~ Ο πρωθυπουργός έδειξε μάλλον αιφνιδιασμένος από το γεγονός ότι τα εθνικά θέματα τέθηκαν στη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή, καίτοι η περίοδος είναι ιδιαίτερα τεταμένη και η ανησυχία έκδηλη για τα όσα συμβαίνουν ή και μπορεί να συμβούν το επόμενο διάστημα.
Επέκρινε δε για τούτο τον κ. Μητσοτάκη: «Καλό θα ήταν να τα αφήσουμε έξω από το γήπεδο της αντιπαράθεσης για επικοινωνιακά οφέλη. Δεν αντέξατε όμως τον πειρασμό. Θέλω να σας πω ότι δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα απαντώντας στις αιτιάσεις περί «επιπολαιότητας» της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εδώ και 3 χρόνια η χώρα έχει ανακτήσει τον ρόλο που της αναλογεί σε αυτή την εύθραυστη περιοχή ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας» και υποστήριξε ότι «αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά χάρη σε συστηματική και στρατηγική προσπάθεια με στρατηγικές συμμαχίες με σημαντικές χώρες της περιοχής και μέσα από μια πολιτική διαρκούς ένδειξης καλής θέλησης από πλευράς της χώρας προς τους γείτονες μας».
Αφού επανέλαβε ότι «χρειάζεται πράγματι ψυχραιμία, υπομονή, να σταθμίζουμε τα βήματα μας», έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι «είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, αδιαπραγμάτευτη η ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως κράτος-μέλος της ΕΕ». Πρόσθεσε ακόμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ότι είναι πάντα ανοικτή για συνεννόηση και συνεργασία όχι όμως για παιχνίδια, καταλήγοντας με νόημα και απευθυνόμενος εμμέσως προς την Άγκυρα σημείωσε ότι «ας το έχουν καλά στο μυαλό τους, παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορεί να παίζουν».
Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο κ. Μητσοτάκης και αυτό ήταν το μοναδικό σημείο που οι δύο αρχηγοί έδειξαν να συμπλέουν: «Είναι γεγονός ότι η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητά της. Στέλνω μήνυμα: οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Θέλουμε καλές σχέσεις. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης» σημείωσε.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ανεύθυνους και επιπόλαιους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, που στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς.
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης ήταν επίσης πολύ επικριτικός. Αφού έθεσε ξανά το αίτημα για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Θεωρείτε ότι είναι σοβαρή η εικόνα κυβέρνησης που ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί για κομβικό ζήτημα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας; Όταν οι δύο τους θα βρεθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ποιος θα εκφράζει την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Όταν συνομιλείτε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, δεν συνομιλείτε ως επικεφαλής κυβέρνησης, αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν άλλη θέση. Άλλα λέτε εσείς, άλλα ο Καμμένος. Δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης και γι’ αυτό έχετε προσωπική ευθύνη».
Η διαμάχη συνεχίστηκε με διαρροές από ΝΔ και Μαξίμου και μετά τη συζήτηση στη Βουλή.
Πηγές προσκείμενες στον κ. Μητσοτάκη έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δεν διέψευσε τη δήλωση Ερντογάν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει στη Τουρκία τους οκτώ αξιωματικούς. Και πρόσθεταν ότι ο κ. Τσίπρας αντιφάσκει, καθώς από τη μία προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών σε μεθοριακό επεισόδιο και από την άλλη αναβάθμισε το συμβάν, στέλνοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο ΝΑΤΟ.
Από το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσαν ότι η ΝΔ για ακόμη μία φορά μετά από μία συνεδρίαση στη Βουλή, βρίσκεται σε τόσο δυσάρεστη θέση, που αναγκάζεται να προβεί σε εκ των υστέρων διαρροές, κάτι που φανερώνει την ανεπάρκεια του αρχηγού της και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. «Η ανεπάρκεια αυτή, όταν αφορά στη διαχείριση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων που είναι σε εξέλιξη, δεν συνιστά πρόβλημα μόνο για τη ΝΔ, αλλά και για τη χώρα» επισήμαιναν.
~* Μητσοτάκης Βουλή : https://youtu.be/A_SLK6t5nF8 .-
~* Τσίπρας Βουλή : https://youtu.be/GPbPHSvst8Y .-
~* Μητσοτάκης Βουλή 2 : https://youtu.be/gYiBaj6x_4c .-
~* Τσίπρας Βουλή 2 : https://youtu.be/YoWHQbNI3h0 .-

***  Ερντογάν και Τούρκοι Στρατηγοί-Συμφωνούν για τους Ελληνες Στρατιωτικούς;
~: Στο στρατό υπάρχουν ορισμένοι άγραφοι νόμοι που αν τους παραβιάσεις οι επιπτώσεις είναι τέτοιες που καλύτερα να ευχόσουν να είχες υποπέσει σε πολύ βαρύτερα παραπτώματα από εκείνα που προβλέπουν οι κανονισμοί.
~  Ένας από αυτούς τους άγραφους νόμους αφορά την αξιοπιστία εκείνου που φορά στρατιωτική στολή. Όταν ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης σήκωσε την περασμένη Παρασκευή το τηλέφωνο που έχει σε απευθείας γραμμή με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, και μίλησαν, πήρε τη διαβεβαίωση από τον τελευταίο ότι το ζήτημα με τους δύο που έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου θα διευθετηθεί άμεσα και έδειξε την κατανόησή του για το γεγονός στον συνάδελφό του Έλληνα στρατιωτικό ηγέτη. Ο Ναύαρχος Αποστολάκης ακόμη περιμένει να δει να υλοποιείται η υπόσχεση του Τούρκου συναδέλφου του…
~ Τι έχει συμβεί; Ή λοιπόν, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ είπε ψέμματα στον Ναύαρχο Αποστολάκη, κάτι το οποίο αν συνέβη καθιστά τον Τούρκο αρχιστράτηγο παντελώς αναξιόπιστο με ότι αυτό συνεπάγεται ή είναι πραγματικά αδύναμος απέναντι στον πανίσχυρο Ερντογάν που λειτουργεί με δική του ατζέντα εκθέτοντας τον αρχιστράτηγό του. Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα ενός αδύναμου Τούρκου αρχιστράτηγου την ώρα που η Τουρκία διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις στο βόρειο τομέα της Συρίας, την ώρα που έχει ανοιχτά “μέτωπα” με τους Συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, την ώρα που την έχει αγκαλιάσει ασφυκτικά το Κρεμλίνο, και την ώρα που απειλεί με χρήση βίας στην ΝΑ Μεσόγειο και το Αιγαίο για τους υδρογονάνθρακες, η εικόνα αυτή του Χουλουσί Ακάρ είναι βούτυρο στο ψωμί των “φίλων” και “εχθρών” της Τουρκίας και φυσικά δίνει πολλά μηνύματα και στα Ελληνικά Επιτελεία να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Ακόμη χειρότερα, ένας αναξιόπιστος στρατιώτης – πόσο μάλλον ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μιας χώρας – απέναντι στον γείτονα συνάδελφό του, είναι αναξιόπιστος για κάθε άλλο στρατιωτικό που ο Χουλουσί Ακάρ θα συναντά από εδώ και πέρα στις επαφές του. Αυτό θα έχει κόστος στη στρατηγική και στις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας. Η αξιοπιστία είναι μία πολύτιμη αξία και κερδίζεται με πολύ κόπο. Στο χέρι του στρατηγού Ακάρ είναι να τη διαφυλάξει για τον εαυτό του και να υλοποιήσει τάχιστα την υπόσχεσή του στον Έλληνα συνάδελφό του. Άραγε οι Τούρκοι στρατηγοί συμφωνούν με το παιχνίδι που ετοιμάζει ο Πρόεδρός τους;

*** Αθλητική ενημέρωση :

 
*** Ο Παναθηναϊκός γνώρισε στη Μαδρίτη την τρίτη συνεχή ήττα στη Euroleague, χάνοντας από τη Ρεάλ με 92-75, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Πέμπτη 08- Μαρτίου 2018 :
~  ΚΙΜΚΙ- ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ   77-86 (39- 49)  .-^
 Τα δεκάλεπτα : 20-30 , 19-19 , 23-12 , 15-25  .-
~ ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ- ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 81-94  (42-43)  .- ^
Τα δεκάλεπτα :21-20 , 21-23 , 20-24 , 19-27 .-
~ ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  71-81 (36-31)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 20-16 , 16-15 , 19-22 , 16-28 .-
~ ΡΕΑΛ Μ. -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   92-75, (38-37)  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 19-20 , 19-17 , 26-18 , 28-20 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 26 (2), Ραντλ 3, Ράντολφ 4, Ρούντι 7 (1), Ρέγες 7, Καμπάτσο 15 (2), Αγιόν 8, Κάρολ 2, Ταβάρες 14, Τόμπκινς, Τέιλορ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Ρίβερς 12 (4), Τζέιμς 23 (1), Πέιν 5, Ντένμον 11 (1), Γκιστ 6, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 10 (1), Αντετοκούνμπο.

 ~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-

Αγωνιστική ημέρα: 25

09.03. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟυνικάχα
 

09.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΦενερμπαχτσέ
 

09.03. 21:00ΟλυμπιακόςΜπάμπεργκ
 

09.03. 22:00ΜπαρτσελόναΕρυθρός Αστέρας
 
Αγωνιστική ημέρα: 26

13.03. 21:45ΜιλάνοΡεάλ Μαδρίτης
 

15.03. 19:45Ερυθρός ΑστέραςΒαλένθια
 

15.03. 21:00ΜπάμπεργκΑναντολού Εφές
 

15.03. 21:00ΟλυμπιακόςΜπαρτσελόνα
 

15.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΚίμκι
 

15.03. 21:45ΜπασκόνιαΖαλγκίρις Κάουνας
 

16.03. 19:45ΦενερμπαχτσέΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

16.03. 22:00ΟυνικάχαΠαναθηναϊκός
 
Αγωνιστική ημέρα: 27
20.03. 19:45ΦενερμπαχτσέΜακάμπι Τελ Αβίβ
 
20.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜιλάνο
 
20.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΕρυθρός Αστέρας
 
20.03. 21:30ΒαλένθιαΡεάλ Μαδρίτης
 
21.03. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟλυμπιακός
 
21.03. 19:45Αναντολού ΕφέςΚίμκι
 
21.03. 21:30ΜπασκόνιαΜπάμπεργκ
 
21.03. 21:45ΟυνικάχαΜπαρτσελόνα

***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 Η εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-76 νίκη εντός
23 .- 23-02-2018  ,  ΚΙΜΚΙ    78-61 ήττα   εκτός
24.- 02-03-2018 ,  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ    εντός
 
Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-
21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  80-79 νίκη  εκτός
23.- 22-02-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ  80-70 νίκη   εντός
24.- 02-03-2018 , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ     εκτός


*** Στους «16» του Champions League * Αναλυτικά οι ρεβάνς (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα)Παρί Σ.Ζ. - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2  (1-3)

Λίβερπουλ - Πόρτο 0-0 (5-0)
Βασιλική πρόκριση της Ρεάλ στο Παρίσι, «σβηστά» η Λίβερπουλ
Τότεναμ-Γιουβέντους 7/3 (2-2)  και  1-2 .-
Μάντσεστερ Σίτι-Βασιλεία 7/3 (4-0) και 0-0 .-
Μάντσεστερ Γ.-Σεβίλη 13/3 (0-0) 1-2 . και 4-0  .-
Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 13/3 (1-2)
Μπεσίκτας-Μπάγερν 14/3 (0-5)
Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 14/3 (1-1)     

*** Στο Europa League...
 Βήμα πρόκρισης για Άρσεναλ και Ατλέτικο, έκπληξη η Σάλτσμπουργκ
 
~ Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 1-2
(62΄ Σίρλε - 49΄ πεν., 56΄ Μπερίσα)
Μίλαν (Ιταλία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 0-2
(15΄ Μχιταριάν, 45΄+4 Ράμσεϊ)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 3-0
(22΄ Νίγκεθ, 47΄ Ντιέγκο Κόστα, 90΄ Κόκε)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Λιόν (Γαλλία) 0-1
(68΄ Μαρσέλο)
Λάτσιο (Ιταλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 2-2
(54΄ Ιμόμπιλε, 62΄ Άντεροσν - 52΄ Τσιγκάνκοφ, 79΄ Μοράες)
Λειψία (Γερμανία)-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) 2-1
(56΄ Μπρουμά, 76΄ Βέρνερ - 86΄ Κρισίτο)
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 3-1
(1΄, 48΄ Οκάμπος, 14΄ Παγέ - 45΄+3 πεν. Αντούριθ)
Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 2-0
(45΄+1, 49΄ Μοντέρο)
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 ***

~~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-28-2018-28-1-750-457.html .- 
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~
ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 1 στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  01  Μαρτίου 2018 , * 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ! : http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news-1-01-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02  Μαρτίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-02-2018-2-326.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Σάββατο 03 Μαρτίου 2018
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news-03-2018-3.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 04  Μαρτίου 2018   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news.html .-
~** ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Ε΄ Μέρος  ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  Τρίτη 06  Μαρτίου  2018 ,  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/6-2018.html .-
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 07  Μαρτίου 2018
  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/news-07-2018.html .- 
~**
~ ***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6122   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 971   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-   
     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: