Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013

Αυτό το  βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου  2013 :


***ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** Και πάλι απευθείας ανάθεση για σκουπίδια :
  * Σε νέα απευθείας ανάθεση για τη μεταφορά των σκουπιδιών αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Από την άλλη, η ενιαία ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων έχει ζητήσει από το Δήμο συμπληρωματικά στοιχεία για να κρίνει αν οι συγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες ή όχι. Η δε απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.
Πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, η εισήγηση της πλειοψηφίας για τη νέα απ’ ευθείας ανάθεση, πάντα στον ίδιο εργολάβο, προκάλεσε τις ενστάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Από την πλειοψηφία, ωστόσο, δε δόθηκε καμία απάντηση…Α.Π.

***  Να διαλύσουν τα μπλόκα κάλεσε τους αγρότες ο Μ.Χαρακόπουλος :
 * Λίγες ώρες πριν από την πανελλαδική συνδιάσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, την Κυριακή, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες «να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ' ότι έχουν τα δίκια τους, και να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας». Συλλαλητήριο της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Κατά την επίσκεψη του στην έκθεση «Ζωοτεχνία» στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα βρίσκεται στο 'καλαπόδι' του μνημονίου και τα περιθώρια κινήσεων είναι περιορισμένα, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του υποβάλλεται σε θυσίες», ενώ συνέδεσε τη δυνατότητα για «διορθωτικές κινήσεις» στον πρωτογενή τομέα προς το τέλος του χρόνου με τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας.
«Να έρθουν να σχεδιάσουμε μαζί τις δράσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο και τα έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα, που θα μειώσουν κι άλλο το κόστος παραγωγής» συμπλήρωσε.
Επίσης, ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «διαπραγματευτική επιτυχία» την εξασφάλιση πόρων ύψους 18,3 δισ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-20. Όπως επισήμανε, «παρά τις μεμψιμοιρίες κάποιων που επιμένουν να αναλώνονται σε ανέξοδη κριτική, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, που πέτυχε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, σε σχέση με την αρχική εισήγηση της Κομισιόν και η μόνη χώρα, που αναφέρεται στα συμπεράσματα ότι από το 2016 μπορεί να εισπράξει άλλα 2 δισ., λόγω της ύφεσης των τελευταίων πέντε χρόνων».
 Συλλαλητήριο αγροτών
Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε το μεσημέρι η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Ζωοτεχνία.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση. Στη κεφαλή της πορείας τέθηκαν τρία τρακτέρ και η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, ενώ οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, μετά τις 2 το μεσημέρι, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Μεταξύ άλλων η ΠΑΣΥ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι παραμένουν ανεξόφλητα προϊόντα που παρέδωσαν σε βιομηχανίες μεταποίησης οι παραγωγοί (ροδάκινο γάλα κ.α.), για το κόστος του πετρελαίου και των γεωργικών εφοδίων και ζητούν κατώτερες, εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν, όπως αναφέρουν, «το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή».
Στο μεταξύ, στα σημεία συγκέντρωσης, σε κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών δρόμων, παραμένουν οι αγρότες, αναμένοντας τις αποφάσεις που ληφθούν αύριο από το συντονιστικό όργανο, το οποίο θα συνεδριάσει στη Νίκαια Λάρισας.
Εξάλλου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των αγροτών και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρωτογενής τομέας, παρά τις διαβεβαιώσεις, έχει παραμεληθεί πλήρως. Το ΓΕΩΤΕΕ δηλώνει πρόθυμο να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μείωσης του κόστους πρωτογενούς παραγωγής και να προχωρήσει στο σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Οι εργαζόμενοι του Πνευματικού Κέντρου τίμησαν τον πρώην διευθυντή τους :
  *  Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησαν και τον εκπαιδευτικό Σωτήρη Νταραχάνη, ο οποίος υπήρξε διευθυντής τους για τέσσερα χρόνια, από το 2007 έως και το 2010.
Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης προσέφερε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Νταραχάνη, καθηγητή του πριν από χρόνια στο 2ο Λύκειο, όπως είπε, όπου διετέλεσε και διευθυντής. Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο κ. Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στην προσφορά και την άριστη συνεργασία που είχε ο τιμώμενος με τους ανθρώπους του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και με συλλόγους, εκπροσώπους φορέων κ.λπ.
Για τη σεμνότητα και υπευθυνότητα του κ. Νταραχάνη έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Τον χαρακτήρισε ανιδιοτελή, άνθρωπο του αυτοελέγχου, της συνεννόησης και του διαλόγου, ο οποίος προσέφερε ποιοτικές υπηρεσίες απ’ όπου και αν πέρασε.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, για τον οποίο είπε ότι έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις, από τη συντήρηση του κτηρίου μέχρι το ότι λειτουργεί πλέον πιο οργανωμένα και με τάξη, ενώ πρόσθεσε ότι σε λίγους μήνες η πόλη θα έχει έτοιμο και το Μέγαρο Χορού.
Συγκινημένος ο κ. Νταραχάνης παρέλαβε την πλακέτα και ευχαρίστησε όλους για τα θερμά τους λόγια προς το πρόσωπό του.  Της Μαρίας Νίκα

***  Αποπέμφθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου της Τρίπολης λόγω Χρυσής Αυγής :
 * Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από ώρα σε ώρα για τις εξελίξεις στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και συγκεκριμένα για την παύση από τη θέση της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Ελένης Σιουρούνη.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου η κα. Σιουρούνη παύει να είναι πλέον διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
 O λόγος της απόφασης έχει να κάνει με όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Πιο συγκεκριμένα...
Την περασμένη Τετάρτη και σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν «έφοδο» σε θαλάμους του νοσοκομείου Τρίπολης ζητώντας να ελέγξουν εάν οι αποκλειστικές νοσοκόμες διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα. Την εποµένη του ελέγχου των Χρυσαυγιτών, η διοικήτρια συναντήθηκε µε εκπρόσωπο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για το θέµα των παράνοµων αποκλειστικών νοσοκόµων –ως γνωστόν πρόκειται για μια χρόνια πληγή του ΕΣΥ που βαθαίνει συνεχώς λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των πλημμελών ελέγχων της πολιτείας στις παράνομες αλλοδαπές, φερόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια η κυρία Σιουρούνη στο ArcadiaPortal.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «κοινός στόχος με την Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο».
Η συνέντευξη τύπου της διοικήτριας με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου και χειρουργός στο νοσοκομείο Τρίπολης, κατηγόρησε τη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκοµείου Τρίπολης ότι δεν ανταποκρίνεται στον θεσµικό της ρόλο. Όπως είπε, n διοίκηση «ψάχνει εξωθεσµικούς "βοηθούς" εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δηµόσια την αυτοδικία, σε µια περίοδο κατά την οποία ο δηµόσιος λόγος, εκφερόµενος από τους δηµόσιους αξιωµατούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός». πηγή: arcadiaportal.gr

*** Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας :
 *  Ιδιωτική επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας
 Ο Απόστολος Τζιτζικώστας φιλοξενήθηκε (από εχθές το βράδυ έως και σήμερα το απόγευμα) στην πόλη μας από τον στενό του φίλο , πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτο Χρυσομάλλη. Ο φακός του "Θάρρους" τους εντόπισε σε κεντρικό καφέ της Καλαμάτας σήμερα το πρωί ...

***Ενισχύονται οι κοινωνικές του δομές του Δήμου Καλαμάτας
* Πρόγραμμα για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας
 Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με σχετική πρόσκληση η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, καλεί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ως δυνητικούς δικαιούχους, για την υποβολή προτάσεων πράξεων που θα αφορούν στην υλοποίηση σχεδίων δράσης με σκοπό τη δημιουργία νέων ή και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».
Ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να είναι, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους της πρόσκλησης, δικαιούχος του προγράμματος, αλλά έχει τη δυνατότητα συμμετοχής ως «συμπράττων φορέας», αφού καθορίσει τις κοινωνικές δομές που επιθυμεί να λειτουργήσει, με τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το δικαιούχο φορέα.
Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους της πρόσκλησης, να είναι δικαιούχος του προγράμματος και οι κοινωνικές δομές που επελέγησαν να χρηματοδοτηθούν (μέσω μνημονίου συνεργασίας) από την ανωτέρω πρόσκληση, για είκοσι τέσσερα άτομα, είναι οι εξής: Δημοτικό Παντοπωλείο (ενίσχυση της λειτουργίας του με πέντε άτομα), δομή παροχής συσσιτίων με επτά άτομα, κοινωνικό φαρμακείο με τρία άτομα, δημοτικός λαχανόκηπος με τρία άτομα, τράπεζα χρόνου με τέσσερα άτομα και γραφείο διαμεσολάβησης με δύο άτομα

*** Το ελεγκτικό συνέδριο εμπλέκει το Δήμο Καλαμάτας σε «κακοδιαχείριση» :

* Όσον αφορά πληρωμή εταιρείας για εργασίες σύνταξης οικονομικών καταστάσεων
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Για μία ακόμη φορά οι ΟΤΑ αναδεικνύονται σε… πρωταθλητές της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2010 που δόθηκε στη δημοσιότητα.
 Όπως αποδεικνύεται από την Έκθεση, παρά το γεγονός ότι το μνημόνιο είχε κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας και στις τσέπες των πολιτών, στους ΟΤΑ η διαφθορά και η κακοδιαχείριση καλά… κρατούσαν!
 Μάλιστα, στην εν λόγω παρουσίαση «πρωταγωνιστεί» και ο Δήμος Καλαμάτας, ως παράδειγμα «κακοδιαχείρισης». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «με την 30/2011 Πράξη του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε μη θεωρητέο το 1103/2010 Χρηματικό Ένταλμα, ποσού ευρώ 10.400, του Δήμου Καλαμάτας, που αφορούσε στην πληρωμή εταιρείας για εργασίες σύνταξης οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2008, με την αιτιολογία ότι μη νομίμως ανατέθηκαν στην ως άνω εταιρεία οι προαναφερθείσες λογιστικές εργασίες, που αποσκοπούν στην εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος στο Δήμο για το έτος 2008, καθόσον αυτές αφορούν σε αντικείμενο που ανάγεται στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του υπηρετούντος στον ανωτέρω Δήμο προσωπικού».
 Τζιπ, πούρα και «χρυσές» κηδείες
Τι περιλαμβάνει το μενού, σύμφωνα με την Έκθεση του Ελεγκτικού; Τζιπ 4Χ4, «χρυσή» κηδεία περίπου 37.000 ευρώ στη Γλυφάδα, πούρα πολυτελείας, γιορτές και φιέστες για προβολή, αναμνηστικά δώρα κ.τ.λ.
Από τα 1.984.957 χρηματικά εντάλματα, συνολικού ποσού άνω των 122.094.389.193 ευρώ, που εκδόθηκαν το 2010, τα 591.909, συνολικής αξίας 3.666.608.343 ευρώ, είχαν εκδώσει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Επεστράφησαν άμεσα 8.991 εντάλματα, συνολικής αξίας 95.512.031 ευρώ.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Έκθεση 2010 του Ελεγκτικού: «Εις βάρος των προϋπολογισμών του κράτους (τακτικού προϋπολογισμού και προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων), των ΝΠΔΔ, των Ειδικών Λογαριασμών και των ΟΤΑ Α ́ και Β’ Βαθμού, οικονομικού έτους 2010, εκδόθηκαν και υποβλήθηκαν συνολικά για θεώρηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου 1.984.957 χρηματικά εντάλματα, συνολικού ποσού άνω των 122.094.389.193 ευρώ…
Από τα εντάλματα αυτά, 19.041, συνολικού ποσού 346.281.200 ευρώ, επεστράφησαν αθεώρητα στις Υπηρεσίες που τα εξέδωσαν, γιατί διαπιστώθηκαν ελλείψεις νομίμων δικαιολογητικών, δημοσιολογιστικές παραβάσεις, λανθασμένες εκκαθαρίσεις, διπλές πληρωμές, μη παρακράτηση των νομίμων κρατήσεων, φορολογικές παραβάσεις κ.λπ.
Από τα ανωτέρω, 19.041 επιστραφέντα στις Υπηρεσίες χρηματικά εντάλματα, άλλα μεν, αφού επισυνάφθηκαν τα νόμιμα δικαιολογητικά, επανυποβλήθηκαν στις οικείες Υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θεωρήθηκαν, άλλα επανυποβλήθηκαν με μειωμένο το αρχικό εντελλόμενο ποσό κατά τις υποδείξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θεωρήθηκαν, άλλα δεν επανυποβλήθηκαν για θεώρηση.
Ματαιώθηκαν άμεσα μη νόμιμες πληρωμές συνολικού ποσού 146.498.054 ευρώ, ενώ εκκρεμούσε στο τέλος του οικονομικού έτους 2010 η κρίση των αρμοδίων Τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τη θεώρηση ή μη 956 χρηματικών ενταλμάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, συνολικού ποσού 12.356.096 ευρώ.
Πολλές από τις μη νόμιμες αυτές δαπάνες είναι πάγιου χαρακτήρα (μισθοί, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κ.λπ.), δηλαδή δαπάνες επαναλαμβανόμενες σε τακτά, συνήθως, χρονικά διαστήματα, μεταφερόμενες και στα επόμενα οικονομικά έτη και, συνεπώς, το πραγματικό ύψος των μη νόμιμων». -

*** Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο! :

  * Με ευλάβεια και λαμπρότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν σήμερα και αύριο τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο. Οι θρησκευτικές τελετές ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος. Νωρίτερα, στις 6μμ, από τον επιχώριο Μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο και το δημοτικό και τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών θα γίνει η υποδοχή των προσκεκλημένων ΜητροπολιτώνΧαλκίδος Χρυσοστόμου και Κορίνθου Διονυσίου, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και θα ψαλλεί δέηση. Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό όπου θα γίνει η Απόλυση. Για μια ακόμη χρονιά, δεν θα παρατεθεί γεύμα στους επισήμους προσκεκλημένους, αλλά, μετά την Απόλυση, θα δοθεί δεξίωση προς όλους, επισήμους και πολίτες, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, επισκέπτονται την πόλη για τις θρησκευτικές τελετές, για να ανάψουν ένα κερί ζητώντας τη Χάρη και τη Βοήθεια του Αγίου Χαραλάμπους. Παράλληλα, στα Φιλιατρά λειτουργεί από τις προηγούμενες μέρες εμποροπανήγυρη όπου οι επισκέπτες κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλές τιμές, ενώ δεν παραλείπουν να απολαύσουν ένα μεζέ κι ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί στα σουβλατζίδικα που λειτουργούν. Βεβαίως, οι καφετέριες και οι ταβέρνες - εστιατόρια των Φιλιατρών προσφέρονται για χαλάρωση με καφέ ή φαγητό, ενώ τα μπαράκια έχουν ετοιμάσειevents για το διήμερο!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***Αν δε σου δώσουν απόδειξη, πάρ’ το δωρεάν και φύγε :
  *  Σε εφαρμογή τέθηκε πρόσφατα ένα νέο μέτρο σύμφωνα με το οποίο «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει, αν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)».
Πώς, λοιπόν, φαίνεται σε νέους της πόλης; Το έχουν επιχειρήσει κάπου; Άραγε, θα αγόραζαν χωρίς απόδειξη αν η επιχείρηση τους έκοβε χρήματα;
Διαβάστε παρακάτω τι απάντησαν στο «Θ»:
 Μαρία
«Το μέτρο μού φαίνεται αρκετά καλό, δεν μου έχει τύχει, όμως, μέχρι τώρα να το εφαρμόσω. Πάντως, αν είχα την εναλλακτική να μη μου κόψουν απόδειξη και να μου μειώσουν την τιμή, είναι αλήθεια ότι θα το προτιμούσα».
 Λευτέρης
«Για τον πελάτη καλό είναι αυτό το μέτρο, αλλά για το μαγαζάτορα όχι. Δεν το έχω κάνει πουθενά μέχρι τώρα. Πάντως, αν μου προτείνουν έκπτωση αντί απόδειξης, θα τη διαλέξω με τα σημερινά δεδομένα. Πλέον, όμως, με ενοχλεί αν δε μου δώσουν απόδειξη».
 Παναγιώτης
«Το μέτρο μού φαίνεται ηλίθιο, καθώς κινείται στο πλαίσιο επιβολής με νομοθετική ρύθμιση του αυτονόητου και, άρα, αποδεικνύει την εν γένει παρακμή μας. Δεν το έχω εφαρμόσει, γιατί το συναλλακτικά σύνηθες είναι το “πληρώνω χωρίς απόδειξη” ή το “τώρα που κάτι ρυθμίστηκε στα γύφτικα, αν πάω να φύγω χωρίς απόδειξη, στο τρίτο βήμα είτε θα πληρώσω με απόδειξη είτε θα πιαστώ στα χέρια με τον έμπορο, που θα επιμένει ότι έκοψε απόδειξη”. Με αφήνει αδιάφορο η έκπτωση, είναι σαν το “μα, αν σας κόψω απόδειξη, θα επιβαρυνθείτε με το ΦΠΑ”. Και ποιος σου ζήτησε να μου κάνεις οικονομία; είναι η ερώτηση. Με αφήνει αδιάφορο αν παίρνω απόδειξη, γιατί στη γη της μπανανίας, αντί να είναι μέσο φοροελάφρυνσης λόγω αποδεδειγμένων εξόδων, είναι τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης».
 Δήμητρα
«Δε συμφωνώ με αυτό το μέτρο. Όποιος ήθελε απόδειξη την έπαιρνε και χωρίς αυτό. Όποιος δε θέλει να κόψει, θα βρει τρόπο, Έλληνες είμαστε. Δεν το έχω κάνει να μην πληρώσω και δεν πρόκειται να το κάνω. Έτσι πιστεύω ότι δίνουν πάτημα σε αυτούς που δε θέλουν να πληρώσουν και να δημιουργήσουν πρόβλημα στις επιχειρήσεις. Ακόμα κι αυτό το μικρό μέτρο μάς στερεί λίγο από την ελευθερία μας».
 Έβελυν
«Ως μέτρο μού φαίνεται αστείο. Το να βάζεις ένα αυτοκόλλητο στην ταμειακή ενός μαγαζιού δεν μπορεί να αποτελεί εφαρμογή νόμου. Και αναρωτιέμαι, τελικά, πόσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν αντιληφθεί αυτόν το νόμο. Δυστυχώς, ούτε εμένα, αλλά ούτε και τον εκάστοτε ιδιοκτήτη-φορολογούμενο, μας έχουν πείσει οι κυβερνώντες ότι τα ποσά που πληρώνουμε σε φόρους διαχειρίζονται προς όφελός μας».
 Γεωργία
«Θεωρώ σωστό αυτό μέτρο, αν και μέχρι σήμερα δεν το έχω εφαρμόσει. Αν, πάντως, μου αντιπροτείνουν έκπτωση, θα τη δεχτώ. Γενικώς με ενοχλεί κάποιες φορές αν δε μου δίνουν απόδειξη».
 Η αγορανομική διάταξη
Η αγορανομική διάταξη προβλέπει ακριβώς το εξής: Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος σχετική πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά, όπου θα αναγράφεται «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)».
Το αυτό κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Το ίδιο μέτρο της μη πληρωμής σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης θα ισχύει και για ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς και συνεργεία αυτοκινήτων.
Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.
 Η άλλη πλευρά
Στον αντίποδα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προτείνει στους καταστηματάρχες «αντιπινακίδα», στα ελληνικά και αγγλικά, με το εξής περιεχόμενο:
«ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΛΑΤΗ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ». Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Προβλήματα στη Μικρά Μαντίνεια από την κακοκαιρία :
 * Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες και το Δήμο Καλαμάτας είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν προβλήματα στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας.
Συγκεκριμένα, η θάλασσα υπέσκαψε το κεντρικό δρόμο σε έκταση περίπου 30 μέτρων, ενώ αμέσως συνεργείο του Δήμου απέκλεισε με κώνους το συγκεκριμένο σημείο.
Ειδοποιήθηκε, δε, ο εργολάβος της προστασίας της ακτής, που σήμερα θα βρίσκεται στη Μικρά Μαντίνεια για την αποκατάσταση του δρόμου και του οδοστρώματος.

*** Ψήφιση του σχεδίου «Αθηνά» από τη Βουλή ζητά η ΔΗΜΑΡ :
  * Προτάσεις και ενστάσεις για το σχέδιο «Αθηνά» κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ, διαφοροποιούμενη από τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη μέλη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας έθεσαν θέμα επαναφοράς της βάσης του «10», αλλά και ψήφιση του σχεδίου από τη Βουλή, ώστε να γίνει συζήτηση.
Αναλυτικά, η Δημοκρατική Αριστερά προκρίνει την εφαρμογή της βάσης του «10» και συγχώνευση ή και κατάργηση των τμημάτων, όπου ποσοστό άνω του 50% των σπουδαστών δεν έχει την βάση του 10.
Για τα ΑΕΙ απαραίτητες- κατά τη ΔΗΜΑΡ- είναι οι εξής σχολές:
 Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Σχολή Θετικών Επιστημών.
Σχολή Οικονομικών Επιστημών.
Σχολή Νομικής.
Πολυτεχνική, Γεωπονική Σχολή και Δασολογική Σχολή.
Σχολή Επιστημών Αγωγής, όπως επίσης και οι Σχολές Φυσικής Αγωγής.
Σχολή Επιστημών Υγείας.
Για τα ΤΕΙ οι εξής:
Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών.
Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών.
Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας.
Σχολής Διατροφής, Τεχνολογίας τροφίμων και Γεωπονίας.
Αξιολόγηση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη
Ως προς τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών μονάδων και φοιτητών, η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι θα πρέπει να προσδιοριστεί το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι αλλαγές (να μην ξεπερνά τα 5 χρόνια) και να εξασφαλιστεί ότι η μετακίνηση των φοιτητών δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των σπουδών τους.  -  Newsroom ΔΟΛ

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
***  Ντόπες Γ. Ράλλη με στόχο το τρίποντο κόντρα στον Αχαρναϊκό :
  *  ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΑΠ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ
 ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ… ΠΟΥΤΣΗ – ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Τεράστια σημασία έχει αποκτήσει ο αυριανός αγώνας με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό, που ανήκει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, καθώς το αποτέλεσμά του μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια την οποία καταβάλει η ομάδα της Καλαμάτας να επιστρέψει στη Β΄ εθνική κατηγορία. Στο πλαίσιο των ενεργειών για διαμόρφωση ιδανικών συνθηκών, ρόλο επιδιώκει να παίξει και μάλιστα παραπάνω από ενεργό η διοίκηση του μελανόλευκου ΤΑΠ με «οδηγό» τον πρόεδρό του Γιώργο Ράλλη, που έκανε χθες το βράδυ το τραπέζι σε ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ.
Είναι μια κίνηση που θεωρείται λογική, ίσως και επιτακτική λόγω της κρισιμότητας της αυριανής αναμέτρησης. Ο κ. Ράλλης έχοντας στο πλευρό του τους περισσότερους από τους συνεργάτες του – έλειπαν στην Αθήνα οι Γερολονικός, Λουκάς, και γι’ αυτό απουσίαζαν – προσπάθησε να ντοπάρει τους ποδοσφαιριστές, δείχνοντάς τους να καταλάβουν τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού, που μπορεί να κρίνει ακόμη και την κατηγορία.
 Θέση στο αρχικό σχήμα ο Σκαρλάτος
Πριν το τραπέζι, που έγινε σε ταβέρνα της δυτικής παραλίας της Καλαμάτας, οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας ακολούθησαν τις οδηγίες του Ζόραν Γέφτοβιτς, που πραγματοποίησε την τελευταία προπόνηση, το μεσημέρι στο «Γ. Λουκαρέας», πριν το ματς ζωής και θανάτου με την ομάδα του Μενιδίου. Ο Σέρβος τεχνικός δούλεψε πολύ πάνω στην τακτική, χωρίς όμως να κλείσει το πρόγραμμα με δίτερμα, δείχνοντας τις προθέσεις του αναφορικά με τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. ΄Όπως γράψαμε και χθες θ’ ακολουθήσει τη συνταγή… Φωστήρα, προχωρώντας σε ελάχιστες αλλαγές. Πιθανή έως βέβαιη φαντάζει η επιστροφή του Βασίλη Σκαρλάτου στο αρχικό σχήμα, με τον Κώστα Ηλιόπουλο να μένει όπως όλα δείχνουν στον πάγκο, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας γίνεται τυπικά σήμερα το πρωί, με χαλάρωμα στο Δημοτικό Στάδιο, στο χώρο πίσω από την κερκίδα, μιας και οι άνθρωποι της Καλαμάτας θέλουν τη διατήρηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου όπου θα γίνει η αναμέτρηση σε καλά επίπεδα. Μη ξεχνάμε ότι ο καιρός έχει δυσκολέψει αρκετά τα πράγματα και πιθανότατα ο αγωνιστικός χώρος δε θα είναι ιδανικός για ομάδες που θέλουν να κάνουν παιχνίδι και να πάρουν το τρίποντο.
Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι τραυματίες Καντούτσης, Μπελεβέντης και Πασάς, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους.
 Την Τετάρτη η απόφαση για Πούτση
Συζητήθηκε την Τετάρτη νωρίς το μεσημέρι στην πρωτεύουσα, η ένσταση της Καλαμάτας, σχετικά με την απόφαση που είχε προκύψει πρωτόδικα γύρω από την υπόθεση του Θόδωρου Πούτση. Η πλευρά της Καλαμάτας κατέθεσε κάποια επιπλέον στοιχεία, και πλέον το πιο κρίσιμο και σημαντικό ραντεβού, θα είναι αυτό της προσεχούς Τετάρτης, οπότε και θα βγει η τελική απόφαση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Θάρρους» στο στρατόπεδο της Μαύρης Θύελλας, υπάρχουν πιο έντονα σημάδια αισιοδοξίας, και οι διοικούντες πιστεύουν στη δικαίωση.

****** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Σάββατο 09/02/13

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1
Ατρόμητος - Βέροια 0-0
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-1
Κυριακή 10/02/13
15:00 Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα ns1
17:15 Κέρκυρα - ΑΕΚ ns1
17:15 Πανθρακικός - Λεβαδειακός ns3
19:30 Παναθηναϊκός - Ξάνθη ns1
Δευτέρα 11/02/13
19:30 Πλατανιάς - Άρης ns1

*** Καλαμάτα 7 Φεβρουαρίου 2013 ΕΠΣΜεσσηνίας :

ΠΡΟΣ : ΑΠΑΝΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι με αφορμή τα τελευταία κρούσματα βίας στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ένωσή μας πριν από την συζήτηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. θα συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και δυσφημίζει το ποδόσφαιρο του τόπου μας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Μ. Ο Πρόεδρος Αριστ. Σταθόπουλος Γεν. Γραμματέας Αντ. Τουρλομούσης


*** Γιά την Α΄ ερασιτεχνικού στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο :

ΣΑΒΒΑΤΟ 09 / 02 /2013 , 20η αγωνιστική :


ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 0-0 .- ^


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 2-0 .- ^


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-2 .- ^


*** Γιά την Β΄ Τοπική ποδόσφαιρο , ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/2013 , 19η αγωνιστική :

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 4-1 .- ^

ΑΟΕΣΩΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1 .- ^
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ 1-1 .- ^

ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 1-1 .- ^

ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-3 .- ^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΦΈΣΣΑΣ 4-1 .- ^

*** Για την Γ΄ Τοπική στο ποδοσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΣΑΒΒΑΤΟ 09/02/2013 ,18η αγωνιστική:

ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ 1-1 .- ^

Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2-1 .- ^

Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ 0-3 .- α.α.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0 .- ^

*** Επίδειξη δύναμης έκανε η Καλαμάτα '80 στην Αμαλιάδα :


* Μέσα σε 1 ώρα καθάρισε το "ντέρμπι" στην Αμαλιάδα η ομάδα της Καλαμάτας 80 και έκανε ακόμα ένα βήμα που την φέρνει όλο και πιο κοντά στην άνοδο στην Α'2.
Το συγκρότημα του Γιώργου Κουλιέρη επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ μέσα στη "Καυτή" έδρα της Αμαλιάδας και στο εχθρικό κλίμα που δημιούργησαν οι οπαδοί της... Με κορυφαίο τον Φελιξ Μπλαουελ η Καλαματιανή ομάδα πήρε τα σετ με 17-25 , 22-25 και 14-25.
Καλαμάτα 80 : Μπλάουελ,Ξενάκης ,Κακαλέτρης,Γιατράκος ,Μπουσούνης,Βραχνάς και λίμπερο ο Εξαρχέας

*** Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα Κυριακή 10/02 , (3 μ.μ) στο Δημοτικό Στάδιο της παραλίας :
* Νίκη με Αχαρναϊκό και… συνεχίζει να ελπίζει
Του Νίκου Μπαλόπουλου
Αντιμέτωπη μ’ έναν ακόμη πρόωρο τελικό θα τεθεί η ομάδα της Καλαμάτας, η οποία υποδέχεται σήμερα στις 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο τον Αχαρναϊκό, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Η Μαύρη Θύελλα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του ιδιαίτερα αξιόμαχου και αρκετά σκληροτράχηλου, μολονότι νεοφώτιστος, Αχαρναϊκού, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, που θα τη διατηρήσει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου στη Β΄ Εθνική κατηγορία.
Γνωρίζοντας την τεράστια βαθμολογική και όχι μονάχα σπουδαιότητα του σημερινού παιχνιδιού, η διοίκηση προσπάθησε τις τελευταίες ημέρες να διαμορφώσει ιδανικές συνθήκες, παραθέτοντας μεταξύ άλλων και τραπέζι το βράδυ της Παρασκευής σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Ο Γιώργος Ράλλης, αν και καθυστερημένος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, φρόντισε να δώσει το στίγμα, ζητώντας ουσιαστικά τη νίκη από τους ποδοσφαιριστές, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αλλά και τον απλό κόσμο της Μαύρης Θύελλας. Μάλιστα και αυτός, ως σημαντικός παράγοντες του παιχνιδιού, οφείλει να βρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο, ξεπερνώντας αν χρειαστεί αντιξοότητες όπως για παράδειγμα τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας του Ζόραν Γέφτοβιτς, ωθώντας την στην επιτυχία και την κατάκτηση του τριπόντου.
Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας και της σημασίας του σημερινού αγώνα είναι το στοιχείο της κλήσης όλων των ποδοσφαιριστών στο γεύμα που θα προηγηθεί της αναμέτρησης, νωρίς το πρωί αλλά και της παρουσίας τους στο Δημοτικό Στάδιο. Ο κ. Γέφτοβιτς θέλει όλους τους παίκτες κοντά στην ομάδα και αυτό έχει ξεκάθαρο στόχο αναφορικά με τη δημιουργία ιδανικού ψυχολογικού τμήματος.
Όσον αφορά το αγωνιστικό, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με χαλάρωμα λίγων λεπτών χθες το πρωί και χωρίς εκπλήξεις, μιας και οι αποφάσεις έχουν παρθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Κοψαχείλης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Ψυχογιόπουλος, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης και Τρίψας αποτελούν την αμυντική τετράδα, ενώ Τσιμικλής, Σκαρλάτος, Σαραντόπουλος, Πούτση, τους 4 της μεσαίας γραμμής. Μπροστά από τα αμυντικά χαφ θα κινείται ο Νουχάνοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκάλιν. Οι υπόλοιποι παίκτες που θα συμπεριληφθούν στην 18άδα, θα ανακοινωθούν στα αποδυτήρια από τον κ. Γέφτοβιτς.
Σφυρίζει ο Ζαραβίνος
Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης έχει οριστεί ο κ. Ζαραβίνος του Συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Τζάκο, Ταμάλη του ιδίου Συνδέσμου και 4ος ο κ. Αντωνίου (Αθηνών)
Από χθες στην Καλαμάτα ο Αχαρναϊκός
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι το ματς και για τους πράσινους του Μενιδίου, που ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους νωρίς χθες το πρωί στο γήπεδό τους και ταξίδεψαν εν συνεχεία στην Καλαμάτα, όπου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Tην αποστολή απαρτίζουν 21 άτομα, τα οποία είναι τα εξής: Παγούδης, Μανάλης, Μαγγίνας, Κούρτης, Νταβαρίνος, Καλογερόπουλος, Βεστάκης, Κουμπρόγλου, Μωυσιάδης, Γκέζος, Δημόπουλος, Ντεντόπουλος, Μακρυγιάννης, Εμρά, Καλαμιώτης, Τσουκαλάς, Ραχίμ, Νεόφυτος, Νιφαδόπουλος, Σαμαράς, Ζούμας. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Χριστόπουλος, Αθανασόπουλος, Αναστασίου και ο τραυματίας Νιάρος.
Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (15.00)
Καλαμάτα-Αχαρναϊκός
Φωστήρας-Ρούβας
Νέα Κόρινθος-Επισκοπή
Χανιά-Πανηλειακός
Προοδευτική-Αστέρας Μαγούλας
Η βαθμολογία
1 Παναιγιάλειος 25
2 Αστ.Μαγούλας 20
3 Επισκοπή 20
4 Αχαρναϊκός 20
5 Φωστήρας 18
6 Πανηλειακός 15
7 Χανιά 14
8 Νέα Κόρινθος 13
9 Γλυφάδα 10
10 Προοδευτική 10
11 Καλαμάτα 10
12 Ρούβας 7
13 Εθνικός Αστ. -2

*** Την άλλη εβδομάδα οι ποινές για Ασπρόχωμα-Αρφαρά :
* Στηριζόμενη αποκλειστικά στο φύλλο αγώνος της επεισοδιακής συνάντησης Ασπρόχωμα-Αρφαρά η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΜ ανακοίνωσε χθες τις ποινές των ποδοσφαιριστών που είχε αποβάλλει ή παρατηρήσει ο διαιτητής Χρήστος Κυριακόπουλος.
* Από Α.Π.Σ. Αστέρα Αρφαρών : Καπόγλης Κ. 7 αγωνιστικές καί 70 ευρώ , Λυμπερόπουλος 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ , Γ. Μπούρας , Γ. Κάρτσωνας , Α. Ματθαίος , καί Γ. Γιαννακούτζος από 1 αγωνιστική και 10 ευρώ ,.- Από τον Α.Ο. Ασπροχώματος :Με μία αγωνιστική καί 10 ευρώ πρόστιμο οι ποδοσφαιριστές , Ε. Μουράτι , Ε. Κονταξής , Π. Θεοδωρόπουλος , Σ. Φουρναράκης , Α. Καραχάλιος , Β.Ν. Κόκκαλης , .-
Επίσης, ο προπονητής των γηπεδούχων Λάκης Σπάλας δεν θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας του στο δευτεριάτικο παιχνίδι με την Αβία, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία απόδοσης ευθυνών στα δύο σωματεία που κατέθεσαν τις απολογίες τους, χωρίς να αποκλείεται ν’ αυξηθούν οι αγωνιστικές τιμωρίας και κάποιων από τους εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές.
Το βίντεο του αγώνα είναι ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια της Πειθαρχικής Επιτροπής, ενώ χρειαστούν και συμπληρωματικές απολογίες ή διευκρινήσεις. Με δεδομένη τη διακοπή του ματς πάντως το μίνιμουμ της τιμωρίας που αναμένεται για τις δύο ομάδες είναι μηδενισμός στον αγώνα και επιπλέον αφαίρεση 2 βαθμών.
~*ΚΡΙΣΗ Αδιακρίτως : Η απόφαση της επιτροπής θεωρείται μεροληπτική εις βάρος της φυλοξενούμενης ομάδος των Αρφαρών , μολονότι την απόλυτη υπευθυνότητα γιά την πρόληψη και αποφυγή των επεισοδίων έχει το γηπεδούχο Σωματείον και οι Διαιτητές και παρατηρητής .- Είδομεν τις τιμορίες της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Πατρών στον αγώνα κυπέλλου με ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Πειραιώς μολονότι η ευθύνη των επεισοδίων ήρχισεν από φιλάθλους του Ολυμπιακού κ.λ.π .-ΣΝ.Σ. -

Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013
~** ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ έναρξη εκπομπής Σ.Α.Γ. :Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013 www.best-tv.gr :
*** Γ.X. Μπούρας(Πρόεδρος Α.ΠΣ. Αστέρα Αρφαρών ) Α. Σταθόπουλος (Πρόεδρος ΕΠΣΜεσσηνίας ) , Ηλιάνα Μπρούμα (Ψυχολόγος) κ.α. στη εκπομπή "όλα στη φόρα " Δευτ, 4-2-2013 : http://youtu.be/iEu2Ao-66sI ,





~** Σ.Κ. Γεωργούτζος(Δημοσιογράφος -αθλητικογράφος) Λ .Σπάλας (Προπονητής Α.Ο. Ασπροχώματος ) "ΟΛΑ στη ΦΟΡΑ¨" : Tι λέει το Φύλλο Αγώνος ? ...στο βίντεο που ακολουθεί :



Ευθύνες έχουν :
1.- Aναπληρωματικός ποδοσφαιριστής Αστέρα Κ. Καπόγλης .-
2.- Σωματείο Α.Ο. Ασπροχώματος που δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την παρεμπόδιση εισόδου εγκληματία φιλάθλου (Α.Ο. Αασπροχώματος) και να τρταυματίσει σοβαρά τον Γυμναστή της ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ .-
3.- Διαιτητές και παρατηρητής του αγώνα που δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν ως όφειλαν την έναρξη των επισοδείων ή την αποτροπή τους .-
4.- Τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Ασπροχώματος , που στο βίντεο φαίνοντε να επιτίθενται με κτυπήματα καράτε .-(δυστηχώς είναι και οι τρείς τσιγκάνοι χωρίς - ρατσιστική διάκριση ) .-
~** Η ΕΠΣΜεσσηνίας οφείλει να εφαρμόσει απαρέκλητα τον ΚΑΠ , μηδενίζοντας το γηπεδούχο Σωματείο και κατακυρώνοντας τον αγώνα στο φυλοξενούμενο Σωματείο και τιμωρώντας όλους τους ποδοσφαιριστές που αναγράφοντε στο φύλλο αγώνος , απαρέλκητα εφαρμόζοντας των ΚΑΠ , προς αποφυγή σε δευτεροβάθμιες προσφυγές , ακόμη και στη FIFA.- Tα γεγονότα καταδικάζονται και απετείτε η άμεση σύλληψη του οπαδου (λέγεται ότι είναι τσιγκάνος και αδερφός ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ασπροχώματος ; ? ) .-
*** Οι παίκτες που αποβλήθηκαν από το Ασπροχώμα οι Μουράτι, Κονταξής, Θεοδωρόπουλος, Καραχάλιος, Φουρναράκος, και Κόκκαλης και για τον Αστέρα Αρφαρών τους: Μπούρας, Κάρτσωνας, Ματθαίος, Λυμπερόπουλος, Γιαννακούντζος και Καπόγλης.-
*** Ποδοσφαιριστές που δεν μετείχαν στα επισόδια είναι : Φουρναράκος , Κονταξής ,Κόκκαλης , Κάρτσωνας , Ματθαίος , Γιαννακούτζος , Λυμπερόπουλος , Μπούρας , .-

***
*** Για την Δ΄ εθνική στο ποδόσφαιρο 14η αγωνιστική Κυριακή 10/02/2013 :
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών - ΠΟΦ Πανόπουλο
ΔΟΞΑ Ν. Μανολάδοε - ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - ΔΙΑΓΟΡΑΣ Βραχνέϊκων
ΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Λάππα - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων

*** Στα τοπικα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/02/2013 :
Α΄Τοπικό :
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ Γαργαλιάνων - ΟΜΟΝΟΙΑ Καλαμάτας
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ "Δωριεύς" -Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Δευτέρα : Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Τετάρτη : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Β΄ Τοπικό :
ΚΥΡΙΑΚΗ:
ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ Κυπαρισσίας
ΜΑΝΕΣΙ -ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΤΙΣΤΑΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ
ΧΑΤΖΗ-Α.Ε.ΛΟΓΓΑΣ
ΔΟΞΑ Κ. -ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.

Δευτέρα : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ
καί ΣΤΕΝΩΣΙΑ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ

~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2276 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        685 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  688   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3649   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

***
ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :

 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**

 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: