Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  02  Ιουλίου  2013 :
 ΠΑΡΓΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 2013
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  : 


***Αίσιο τέλος για την περιπέτεια 24χρονης στην Τρίπολη
           Εξαφανισμένη ήταν από χθες το μεσημέρι η 24χρονη Νίκη Φανού από την Τρίπολη. Χάθηκε το μεσημέρι στη 1 από την οδό Κυνουρίας και φορούσε πράσινο κάπρι εκρού μπλούζα και κρατούσε τσαντάκι.
Πριν λίγο  και σύμφωνα με το arcadiaportal.gr άτομο της οικογένειας αλλά και η αστυνομία  ενημέρωσε ότι βρέθηκε , και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
πηγή: Arcadiaportal.gr 
 
 
*** Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης θα πάρει πίσω την απόφαση για τις ρακέτες;
    Τελικά η απόφαση για την ρακέτες στην παραλία της Καλόγριας μπορεί να  αλλάξει αφού στις 5 Ιουλίου το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι το εξής:
Τροποποίηση της υπ αριθ169/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση παιξίματος ρακέτας στην παραλία Καλόγριας.
Για να δούμε τι τροποποίηση  σχεδιάζει ο Δήμαρχος
 
 
 
 
*** Στις 13 Ιουλίου η γιορτή αγκινάρας στη Μικρομάνη
            Το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η φετινή Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη, εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα και με την οικονομική στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Η εκδήλωση, μέσω της οποίας προβάλλεται ένα μοναδικό τοπικό προϊόν, η άγρια αγκινάρα, θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία της Μικρομάνης, δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας και σε γειτονικούς δημοτικούς χώρους.
Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και ζητήματα ευταξίας και καθαριότητας των χώρων, πριν, κατά τη διεξαγωγή και μετά το πέρας της εορτής. Με εντολή του δημάρχου Παν. Νίκα ο Δήμος θα παράσχει κάθε βοήθεια προς τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Μικρομάνης, διοργανωτή της γιορτής, μέσω των δημοτικών υπηρεσιών.
 
*** Η ανεξέλεγκτη συγκομιδή απειλεί με εξαφάνιση το τσάι Ταϋγέτου
            ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ «ΟΡΓΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
 Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να ακούστηκε περίεργα η είδηση ότι το Δασαρχείο Καλαμάτας κατέσχεσε 180 κιλά τσαγιού Ταϋγέτου, το οποίο είχε συλλεχθεί παράνομα, και πως πρόκειται για αρωματικό φυτό που έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται η συλλογή του ακόμα και για ιδιωτική χρήση, όμως η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δέχεται σφοδρή επίθεση από ανθρώπους που το εμπορεύονται.
Όπως τόνισε ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, το γεγονός ότι δε δίνεται καμία προσοχή στον τρόπο και το χρόνο συλλογής έχει ως συνέπεια το τσάι Ταϋγέτου να απειλείται με εξαφάνιση και κάθε χρόνο να εμφανίζεται σε όλο και μεγαλύτερο υψόμετρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Επίσης, περιορισμοί έχουν τεθεί και για άλλα αρωματικά φυτά της περιοχής, όπως είναι η ρίγανη, η λεβάντα και το μελισσόχορτο.
  Το ξεριζώνουν
Η απαγόρευση για το τσάι Ταϋγέτου (σιδερίτης), όπως είπε ο κ. Κατσίποδας, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά προβλέπεται από Προεδρικό Διάταγμα του 1981. Ωστόσο, μέχρι πέρυσι δεν είχε χρειασθεί η παρέμβαση του Δασαρχείου, καθώς η συλλογή τσαγιού ήταν περιορισμένη, κυρίως από κατοίκους του Ταϋγέτου, οι οποίοι, όπως διευκρίνισε, γνωρίζουν πώς πρέπει να μαζέψουν το φυτό για να μην το βλάψουν και να καρποφορήσει ξανά.
Το Προεδρικό Διάταγμα απαγορεύει εξ ολοκλήρου τη συλλογή, ενώ απαγορεύεται και η εξαγωγή, παρά μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και με ειδική άδεια.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, όταν άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτα η συλλογή του για εμπορικούς σκοπούς. Κατά τον κ. Κατσίποδα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, να έρχονται έμποροι από άλλους νομούς, με ομάδες αλλοδαπών εργατών, για να μαζέψουν το τσάι. Μάλιστα, όσοι το μαζεύουν παράνομα, προκειμένου να ολοκληρώσουν γρήγορα το έργο τους ξεριζώνουν το φυτό, αντί να κόβουν απλά τα άνθη ή τα συλλέγουν ανώριμα, πριν από την ανθοφορία.
«Οι ντόπιοι τόσα χρόνια το μάζευαν την περίοδο που έπρεπε να μαζευτεί και πρόσεχαν. Αυτή την περίοδο, αν μαζεύεις τσάι είναι εγκληματικό. Το τσάι Ταϋγέτου είναι μετά τις 20 Ιουλίου, να έχει ανθίσει και να είναι οι καρποί ώριμοι για να μπορέσει να γίνει σπορά. Πάνε νωρίς για να προλάβουν και κάνουν μεγάλη ζημιά», εξήγησε.
  Περιορισμοί και στα άλλα
Από το 2010 έχει εκδοθεί ρυθμιστική διάταξη του Δασαρχείου Καλαμάτας και για τα υπόλοιπα αρωματικά φυτά της περιοχής (ρίγανη, μέντα, κ.ά.). Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συλλέξει μόνο αφού λάβει σχετική άδεια από το Δασαρχείο και με όριο τα 50 κιλά για εμπόριο, αντί πολύ μικρού τιμήματος, και τα 5 κιλά για ιδία χρήση.
Ο κ. Κατσίποδας σημείωσε ότι μετά τα φαινόμενα αυτά το Δασαρχείο αποφάσισε την εντατικοποίηση  των ελέγχων στο σημείο που συλλέγεται το τσάι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν έλεγχοι και σε καταστήματα πώλησης τσαγιού Ταϋγέτου, για το πώς το έχουν προμηθευτεί, αφού δεν υπάρχουν καλλιέργειες όσον αφορά στη Μεσσηνία.
Φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή, το Δασαρχείο έχει κατασχέσει περίπου 250 κιλά τσαγιού. Είτε είχε συλλεχθεί και αφεθεί στην περιοχή για να ξεραθεί, είτε έχουν πιάσει επ’ αυτοφώρω όσους το μάζευαν. Επίσης, έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις σε ισάριθμα άτομα.
Όσο για τα κατασχεμένα αρωματικά φυτά, βγαίνουν σε δημοπρασία. Για την ποσότητα που έχει κατασχεθεί αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία, σκοπός του Δασαρχείου είναι να ενημερώσει ιδρύματα, ώστε να την πάρουν, καθώς ο νόμος τούς δίνει προτεραιότητα, με την προϋπόθεση να καταβάλλουν το πενταπλάσιο του ορισθέντος μισθώματος.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στις δημοπρασίες, κυρίως για τσάι, η τιμή ανεβαίνει ψηλά, καθώς η προμήθειά του με αυτό τον τρόπο παρέχει στους πλειοδότες επίσημο έγγραφο κατοχής ποσότητας τσαγιού. Για παράδειγμα, πρόσφατα σε δημοπρασία ποσότητα τσαγιού 88 ευρώ «χτυπήθηκε» και αγοράσθηκε από εμπόρους αντί 900 ευρώ!
 
***Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Μεσσήνη με κοκαΐνη
            Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Μεσσήνη  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τρια άτομα, δύο 40χρονοι και μία 19χρονη, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κοκαΐνης και διάφορα άλλα αντικείμενα για την χρήση ναρκωτικών, τα οποία κατασχέθηκαν.
 
 
 
***Μειώνεται ο αριθμός των γεννήσεων από το 2011 σύμφωνα με το Ληξιαρχείο Καλαμάτας
            
Μεγάλη μείωση στις γεννήσεις μετά το 2011 καταγράφονται στα στοιχεία του Ληξιαρχείου του Δήμου Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Σε χθεσινές του δηλώσεις σχολίασε πως η υπογεννητικότητα εξελίσσεται σε σπουδαίο εθνικό πρόβλημα, που πλήττει και την περιοχή μας, καθώς οι γεννήσεις μειώνονται συνεχώς. «Είναι ίσως το χειρότερο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να υπάρξει πολιτική υποστήριξης της οικογένειας και των παιδιών».
Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν, το 2008 καταγράφηκαν 1.391 γεννήσεις και 490 θάνατοι. Το 2009 1.367 γεννήσεις και 553 θάνατοι, το 2010 1.403 γεννήσεις και 486 θάνατοι, το 2011 1.312 γεννήσεις και 436 θάνατοι, το 2012 1.184 γεννήσεις και 552 θάνατοι, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχουν καταγραφεί 454 γεννήσεις και 265 θάνατοι.
Τα στοιχεία αυτά, όπως διευκρίνισε ο κ. Νίκας, αφορούν όλη τη Μεσσηνία, πλην της Κυπαρισσίας και των γυναικών που μεταβαίνουν στην Αθήνα για να γεννήσουν, ενώ ο αριθμός των θανάτων αφορά μόνο στο Δήμο Καλαμάτας. 

*** Άρχισε η πλακόστρωση στη Φαρών
            Καλώς εξελίσσεται το έργο ανάπλασης της οδού Φαρών, που προβλέπει την κατασκευή μεγάλου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά μέχρι τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, ενώ η ίδια παρέμβαση θα γίνει και στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Πλάτωνος, από τη Φαρών μέχρι την Αριστομένους.
Στο τμήμα από τη Ναυαρίνου μέχρι την Κρήτης, όπου αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες, ξεκίνησε η τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου και, όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, είναι θέμα ημερών να αρχίσει η απόδοση σε χρήση των πρώτων τμημάτων του νέου πεζοδρομίου, για την άνετη μετάβαση των πεζών από την παραλία στο κέντρο.

***  Πόλεμος Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο δηλώσεις Βούτση
Σάλο και νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι δηλώσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση περί ενδεχόμενης στάσης πληρωμών.
Μιλώντας στον BHMA FM, ο κ. Βούτσης είπε ότι "υπάρχει ένα διάστημα μηνών που πέρσι το είχαμε υπολογίσει σε 5-6 μήνες με κόστος 4,2 δισ., όπου η χώρα, εάν δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις της, καθώς θα διαρκεί η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, θα μπορεί σ΄ αυτούς τους μήνες τουλάχιστον με τους πόρους και την παραγωγή που υπάρχει να μείνει στα πόδια της. Εάν χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα, θα δούμε με το λαό τι θα κάνουμε".
Το απόσπασμα αυτό της συνέντευξης του κ. Βούτση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. "Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να σταματήσουν να λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα σώματα ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και να μην πληρωθούν συντάξεις και μισθοί. Να είναι σίγουρος ο κ. Τσίπρας και η παρέα του πως δεν θα του επιτρέψουμε να τινάξει στον αέρα όσα χτίστηκαν μέχρι τώρα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.
Πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της Κουμουνδούρου...
Αιμίλιος Περδικάρης

***  Ντροπή Βύρωνα!
 Ο στρατηγός άνεμος δεν μας απειλεί  προς το παρόν, αλλά μας απειλεί ο έτερος φίλος του παλαίμαχου πολιτικού και ποιητή Βύρωνα Πολύδωρα: Ο ιός της αμνησίας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Πολύδωρας, ένας έμπειρος πολιτικός, υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό λάθος. Ήταν επιλογή του όσα είπε για την Χρυσή Αυγή και ως τέτοια μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως μέγιστο πολιτικό ατόπημα.
Ο κ. Πολύδωρας με την δήλωσή του για την Χρυσή Αυγή νομιμοποίησε την δράση των νεοναζιστών. Δεν έχει τολμήσει να το κάνει αυτό άλλος πολιτικός του αστικού χώρου. Ο κ. Πολύδωρας το έκανε και δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή ντροπή γι΄ αυτό.
Η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση της. Χωρίς μισόλογα και ευγένειες. Δεν είναι ώρα για «χλιαρές» διαψεύσεις. Εάν δεν αντιδράσει τώρα αποφασιστικά, θα επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στη δημοκρατία. Αν διαφωνεί, δεν έχει παρά να το δηλώσει σε όλους τους τόνους. Η χθεσινή ανακοίνωση της κ. Ασημακοπούλου δεν ήταν αρκετή.  Να θυμούνται, όμως, ότι η... χαλαρότητα δεν αρμόζει σε τέτοιες καταστάσεις και από τον λαό εκλαμβάνεται ως επιδοκιμασία στις θέσεις του κ. Πολύδωρα.
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, έστω και για μία ημέρα, συζητά ότι μπορεί να συνεργαστεί με ένα ρατσιστικό κόμμα.
Λένε ότι θα πρέπει να αποδεχτούμε την προοπτική της αποδοχής της ΧΑ, επειδή αυτή ψηφίστηκε από έναν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων.  Τους θυμίζουμε ότι με ανάλογο τρόπο κατέκτησαν την εξουσία στην Γερμανία οι Ναζί του Χίτλερ. Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή απέναντι στους νεοναζί και τους ρατσιστές. Πολύ περισσότερο να συζητάμε για την προοπτική της πολιτικής συνεργασίας.
Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να έχει ήδη διαγράψει τον επιπόλαιο πολιτικό. Κι αυτός να έχει ήδη παραιτηθεί, ζητώντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα συγνώμη για το ατόπημά του.
Θανάσης Μαυρίδης

***  Έρχεται νομοσχέδιο-σκούπα τη Δευτέρα
 * Της Δήμητρας Καδδά Σε ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα επιχειρεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση όλα τα  «προαπαιτούμενα», πολλά εκ των οποίων δεν έχουν καν «κλειδώσει» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στόχος, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, είναι να υπάρξει συμφωνία στις "απαιτήσεις" των δανειστών και να κατατεθεί το κείμενο την Δευτέρα, αφού θα  λάβει τότε χώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup,  έχοντας στην ατζέντα του την επικαιροποίηση του ελληνικού μνημονίου και την επόμενη «δέσμη» δόσεων (4,1 δισ. ευρώ που θα δώσει η ΕΕ επί συνόλου 8,1 δισ. ευρώ).
«Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε την διαπραγμάτευση έως την Κυριακή, αλλά ακόμη τίποτα δεν είναι δεδομένο» αναφέρει κυβερνητική πηγή, ενώ συμπληρώνει ότι πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι οριακά και δίνει ειδική σημασία στην σημερινή –δεύτερη κατά σειρά– συνάντηση των δανειστών με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών.
Και τούτο διότι, αναφέρει η ίδια πηγή,  τα πιο πολλά μεγάλα «μέτωπα» για τα  λεγόμενα «προαπαιτούμενα» αυτή τη φορά ανήκουν σε συναρμόδια υπουργεία: Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Υγείας. Ετσι, θεωρείται ειδικής σημασίας η διμερής διαπραγμάτευση που  μεσολαβεί πριν το δεύτερο «ραντεβού» για να φανούν τόσο οι προθέσεις των δανειστών όσο και η επιτυχία των επιχειρημάτων και των ισοδύναμων μέτρων που πρότειναν τα κυβερνητικά στελέχη.
Δημοσιονομικό κενό «Σήμερα πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος τόσο στο πεδίο των προαπαιτούμενων όσο και στο δημοσιονομικό κενό» αναφέρει άλλη κυβερνητική πηγή,  διατηρώντας την αισιοδοξία ότι μπορεί να «κλείσει» η συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό το οποίο η τρόικα τοποθετεί σε 1,9 δισ. ευρώ, χωρίς νέα εισπρακτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν τώρα.
Τα μεγάλα μέτωπα σύμφωνα με πληροφορίες είναι τρία: το δημοσιονομικό «κενό», ο ΕΟΠΥΥ αλλά και το δημόσιο. Στο πεδίο των φορονομοσχεδίων χθες υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε ότι  δεν θα μειωθούν σε τέσσερις από πέντε (διμηνιαίες) που είναι σήμερα οι δόσεις του τέλους επί των ακινήτων του 2013,  προσθέτοντας ότι η τρόικα συμφωνεί στον υπολογισμό του νέου φόρου με βάση 33 κλιμάκια φόρου ανά τετραγωνικό, σύμφωνα με την αντικειμενική αξία.
Το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι έντονο αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.  «Τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ ερωτηθείς χθες  κρατώντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο  η δόση θα δοθεί σε... δόσεις.
Για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών και ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.
Η πληθώρα προαπαιτούμενων Οι επικεφαλής της τρόικας ήρθαν στην Αθήνα έχοντας μαζί τους αιτήματα για  σειρά παρεμβάσεων, πολλές από τις οποίες θέλουν να ορίσουν ως προαπαιτούμενα της έγκρισης των δόσεων και άλλες ως ορόσημα για την καταβολή δόσεων. «Τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη» επισημαίνουν στελέχη της ελληνικής πλευράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των αιτημάτων των δανειστών περιλαμβάνεται  το θέμα του δημοσίου, η πλήρης εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων που δεν έχουν γίνει πράξη το 2013,  παρεμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ για να διασφαλιστεί ότι θα κλείσει η «τρύπα» η περαιτέρω ενίσχυση της γενικής γραμματείας Εσόδων,  ενίσχυση της Ενιαίας Αρχής Κρατικών Προμηθειών,  παρεμβάσεις στην αγορά πετρελαιοειδών, σε κλειστά επαγγέλματα αλλά και του ωραρίου τις Κυριακές.
Τρέχουν για να προλάβουν το χρηματοδοτικό κενό του Αυγούστου Για πρώτη φορά σε μία διαπραγμάτευση –αναφέρουν κοινοτικές πηγές– ο χρόνος πιέζει τόσο ασφυκτικά, καθώς πρέπει όλες οι αποφάσεις (και από το ΔΝΤ) να ληφθούν πριν πιάσει Αύγουστος και φανεί το περίφημο πλέον «χρηματοδοτικό κενό». Και τούτο διότι τότε τίθεται θέμα αδυναμίας  του ΔΝΤ να διαθέσει το 1,8 δισ. ευρώ: βάσει καταστατικού δεν μπορεί να εκταμιεύσει δόση προς κράτος αν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό, δηλαδή ανεπάρκεια χρηματοδότησης για το προσεχές 12μηνο (σημ. το ΔΝΤ υπολογίζει κενό από το μέσο του 2014 που αρχίζει να φαίνεται από τον Αύγουστο και φτάνει στα 11,1 δισ. ευρώ για τη διετία 2014- 2015).
Τα σενάρια περί εξόδου του ΔΝΤ από το μνημόνιο αναζωπυρώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή την καθυστέρηση στην κάθοδο της τρόικας στην Αθήνα και την δυσκολία εύρεσης κοινού εδάφους ειδικά στο θέμα του Δημοσίου. Το ΔΝΤ φέρεται να πιέζει  για νέες παρεμβάσεις στο χρέος.
Ωστόσο αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες η ευρωπαϊκή πλευρά δεν θέλει να ανοίξει το θέμα χρέος τώρα, ειδικά προ των γερμανικών εκλογών. Δίνουν ειδική σημασία στην κάθοδο του  πανίσχυρου υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου και ευελπιστούν ότι παρά τη νέα γενιά καθυστερήσεων και εκκρεμοτήτων θα ληφθεί απόφαση να μεταφέρουν και πάλι χρονικά κυβερνητικές δεσμεύσεις για το φθινόπωρο ώστε να κλείσει η συμφωνία εγκαίρως. Πάντως, προς το παρόν, προσθέτουν, όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοικτά...

***  Oι Νενέκοι αυτές τις ειδήσεις τις περνούν στα ψιλά-12 ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΣΑΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Δημήτρης Μελάς, ο νεαρότερος Ελληνας που διακρίθηκε ποτέ στη διοργάνωση Ηταν φαβορί
«Πήγα εκεί για να γράψω το καλύτερο και τα κατάφερα» δηλώνει στην «Ε» ο νεαρός Δημήτρης, άρτι αφιχθείς από την Τουρκία.

Μπορεί ο ίδιος να λέει «δεν περίμενα ότι θα κερδίσω», όσοι τον ξέρουν, όμως, τον θεωρούσαν φαβορί. Τα τελευταία χρόνια, διακρίνεται συνεχώς σε διαγωνισμούς που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου, όντας ο ίδιος μαθητής Δημοτικού.
Επέστρεψε από την Αττάλεια όπου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, κρατώντας το αργυρό μετάλλιο – ένα από τα δύο αργυρά που κατέκτησαν φέτος οι Ελληνες μαθητές, συνεχίζοντας την παράδοση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Περιγράφει με ενθουσιασμό τις 6 ημέρες στην Αττάλεια «σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο με πολλά παιδιά και δύσκολες ασκήσεις. Ηταν τέλεια εμπειρία».
Το δεύτερο αργυρό μετάλλιο απέσπασε ο Παναγιώτης Μισιακός, ενώ στη συλλογή της ελληνικής αποστολής προστέθηκαν και δύο χάλκινα μετάλλια του Γιώργου Βενιζέλου και του Νίκου Καλοσίδη από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, ο Φίλιππος Ιλαρίων από την Καστοριά τιμήθηκε με Εύφημη Μνεία.
«Οι διακρίσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί τα Βαλκάνια είναι ένας δύσκολος χώρος για τα Μαθηματικά. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και το επίπεδο ιδιαίτερα υψηλό. Η συγκεκριμένη Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι πολύ πιο δύσκολη από την πανευρωπαϊκή. Συμμετείχαν περίπου 20 χώρες, ενώ έλαβαν μέρος και Αμερικανοί μαθητές», λέει ο αντιπρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Γιάννης Τυρλής. Ο ίδιος δηλώνει εντυπωσιασμένος με την απόδοση του μικρού Δημήτρη. «Πρώτη φορά έχουμε τόσο μικρό νικητή. Συνήθως διαγωνίζονται μαθητές Γυμνασίου έως 15,5 ετών».
Πρωτοτυπία
«Ηταν δύσκολα;» ρωτάμε τον Δημήτρη. «Σε σχέση με αυτά που κάνω στο σχολείο είναι πολύ πιο δύσκολα. Είναι πρωτότυποι διαγωνισμοί, 4 θέματα που περιλαμβάνουν Αλγεβρα, Γεωμετρία και συνδυαστική ερώτηση», λέει ο ίδιος. «Συμμετείχαν 6 μαθητές από 10 χώρες, αλλά υπήρχαν και ανεπίσημες συμμετοχές» διευκρινίζει ο ίδιος, ο οποίος έλαβε μέρος στο διαγωνισμό έπειτα από προτροπή του πατέρα του. «Πέρσι είχα λάβει μέρος στον προκριματικό γύρο, ενώ φέτος τα κατάφερα και πέρασα στον τελικό», λέει ο ίδιος. Στον ελεύθερο χρόνο του μαθαίνει προγραμματισμό -«φωνάζω τον φίλο μου από τη γειτονιά και παίζουμε μαζί στον υπολογιστή»-, ενώ στα χόμπι του συμπεριλαμβάνονται εκτός από τα Μαθηματικά και το κουνγκ φου. Η διάκρισή του στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι η σημαντικότερη, ωστόσο δεν είναι η πρώτη.
Φέτος πήρε επίσης το πρώτο βραβείο στον 72ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ευκλείδης» της Γ’ Γυμνασίου και το αργυρό μετάλλιο στην μαθηματική ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» της Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Ο ίδιος πήγαινε Ε’ Δημοτικού, όταν διακρίθηκε πρώτη φορά στον ίδιο διαγωνισμό κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και εντυπωσιάζοντας τους διοργανωτές. Τον ρωτάμε για τη σχέση του με τους αριθμούς και τα μαθηματικά. «Για μένα είναι απλώς ένα εργαλείο, που στο μέλλον θα με βοηθήσει να κάνω ό,τι θέλω». ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

***  ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Συνεχίζεται η ανακατωσούρα που προκλήθηκε από την ομιλία του Μ. Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ, στην οποία χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου  “καταστροφέα της χώρας”.
Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ απάντησε και ο Jeffrey, ο οποίος χαρακτήρισε «καταστροφική» για τη χώρα την 5ετία του Καραμανλή.
Εμείς θα συμφωνήσουμε με τον Μάκη Βορίδη, αλλά και με τον Jeffrey! Όπως και με οποιονδήποτε άλλον χαρακτηρίζει «καταστροφική» οποιαδήποτε περίοδο της μεταπολίτευσης (του κουφού ψευτοεθνάρχη, του  Μητσοτάκη, του Σημίτη, της κυβέρνησης της… κάθαρσης του 1989 (Μητσοτάκη-ενιαίου τότε Συνασπισμού - ΚΚΕ και ΕΑΡ), την οικουμενική που ακολούθησε (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Συνασπισμού) κ.α. Όλοι έχουν δίκιο!
Πράγματι, η μεταπολίτευση ήταν μια καταστροφή, εθνική και κοινωνική και όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα μετά το 1974, διέλυσαν τον τόπο. Άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότεροethnikismos.net

*** ΤΩΡΑ ΤΟ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ Κομισιόν: "Συμπαιγνία τραπεζών με τα CDS" - Έτσι κατέστησαν σιδηροδέσμια την Ελλάδα

Η Κομισιόν τώρα ανακάλυψε τα «χρυσά παιχνίδια» που έπαιξαν Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές τράπεζες με τα CDS και απειλεί δήθεν με κυρώσεις για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της αγοράς. Αφού καταστράφηκαν ολόκληρες χώρες και οι λαοί τους μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και τέθηκαν υπό την κηδεμονία των δανειστών θυμήθηκε πώς το «παιχνίδι» ήταν στημένο.
Οι ρυθμιστικές αρχές της Κομισιόν ενημέρωσαν συνολικά 13 τράπεζες, όπως επίσης την ISDA (International Swaps and Derivatives Association) και τη Markit (εταιρεία συλλογής οικονομικών στοιχείων) για τις παραβάσεις που εντόπισε μετά από διετή έρευνα που διενήργησε.
Η έρευνα αυτή αφορούσε στο αν οι τράπεζες ενεργούσαν ως dealers στην αγορά CDS, στο εάν έδιναν τις περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές, τους δείκτες και όλα τα σχετικά στοιχεία μόνο στη Markit. Κάτι τέτοιο συνιστά συμπαιγνία μεταξύ τους ή κατάχρηση πιθανής συλλογικής δεσπόζουσας θέσης.
Διαπίστωσε η έρευνα της Κομισιόν πώς οι επενδυτές είχαν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης και από άλλες πηγές για τις συναλλαγές που γίνονταν στην αγορά των CDS. Από ποιους άραγε; Στην Ελλάδα ποιοι ήταν οι καλοθελητές να δώσουν στοιχεία αλλά και να εξυπηρετήσουν τέτοιου είδους συμφέροντα;
Η απάντηση είναι, πολλοί. Θυμίζουμε απλά τη διένεξη μεταξύ της οικογένειας Παπανδρέου (συγκεκριμένα του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Νίκου) και Π. Καμμένου για τα CDS που έφτασαν μέχρι τη Δικαιοσύνη. Και αυτή είναι μόνο μία πλευρά.
Ποιες είναι οι 13 τράπεζες που συμμετείχαν στη συμπαιγνία; Οι Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, RBS και UBS.
    Δύο από αυτές της τράπεζες, οι Deutsche Bank και η Goldman Sachs είναι αυτές που κυριάρχησαν στο «παιχνίδι» με τα ελληνικά CDS, ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας και οδηγώντας της στα μνημόνια κάνοντας της «σιδηροδέσμια» των δανειστών μας. Κάποιες άλλες τράπεζες απλά πουλούσαν προστασία, επισημαίνοντας τους κινδύνους ενός default στην Ελλάδα και υποβαθμίζοντας την σε σκουπίδια. Τζόγαραν και αυτές στη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ένα παιχνίδι γνώριμο για να εξουσιάζονται ολόκληροι λαοί και να βγάζουν δις ευρώ ορισμένα και συγκεκριμένα Funds.
Θυμάται άραγε κανείς εκείνο το περιβόητο δημοσίευμα του Bloomberg το 2009, αφού ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Γ. Παπανδρέου, που έλεγε ότι τα CDS της Ελλάδας θα είναι ο «πυροκροτητής» και θα ακολουθήσουν τα CDS της Ισπανίας, της Ιταλίας και τέλος της Γαλλίας; Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Μας προέκυψαν βέβαια στο μεταξύ και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος.
Τα παιχνίδια με τα CDS και τα Swap ξεκίνησαν από την εποχή του Κ. Σημίτη για να μπούμε στην ΟΝΕ και συνεχίστηκαν και επι Ν.Δ. Η κατάληξη ήταν η χώρα να παραδοθεί με την υπογραφή των μνημονίων από το ΓΑΠ στους δανειστές.
Και σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τι κάνει; Αναθέτει μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στη Goldman Sachs το ρόλο του συμβούλου για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.  defencenet

*** ΥΠΟΘΕΣΗ   ΓΚΕΡΛΙΤΣ :
Υπόθεση Γκέρλιτς: 7000 Έλληνες στρατιώτες παραδίδονται εθελοντικά στους Γερμανούς. Ακούστε την πρώτη(;) ηχογράφηση μπουζουκιού

Η άγνωστη Ιστορία του Α’ Παγκοσμίου πολέμου

Μοναδική, στην παγκόσμια ιστορία, περίπτωση “αιχμαλωσίας” 7000 στρατιωτών από ένα στρατό, που δεν βρισκόταν σε άμεση εμπόλεμη κατάσταση με τους αιχμαλώτους.
7000 Έλληνες στρατιώτες παραδίδονται με τη θέληση τους στους Γερμανούς.
Θα μείνουν για δύο χρόνια στο Γκέρλιτς (Görlitz) της Γερμανίας. Εκεί ηχογραφείται, μάλλον για πρώτη φορά, το μπουζούκι και η φωνή του ανιψιού του Αλ. Παπαδιαμάντη (στο τέλος του άρθρου θα βρείτε το mp3, που μας έστειλε ο Πάνος Σαββόπουλος)

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε νικηφόρα για τον Ελληνικό στρατό. Στα επινίκια, όμως, δε βρίσκονταν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες. Ένα ολόκληρο σώμα στρατού, το τέταρτο, (7000 άνδρες) βρίσκεται σε εθελοντική αιχμαλωσία στη Γερμανία. Πρόκειται για την άγνωστη στους περισσότερους Έλληνες εθελοντικής παράδοσης του Δ΄ Σώματος του Ελληνικού στρατού στους Γερμανούς, για να μην πέσει στα χέρια των Βουλγάρων. Τα θλιβερά αυτά γεγονότα εξελίχθηκαν το 1916, όταν το αλαλούμ που θα προκαλέσει ο Εθνικός Διχασμός θα επιτρέψει στους Βούλγαρους να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας και να απομονωθεί το Δ΄ Σώμα του Ελληνικού Στρατού το οποίο κινδύνευε να αιχμαλωτιστεί από τους Βούλγαρους. Αν οι 7000 στρατιώτες και αξιωματικοί έπεφταν στα χέρια των Βουλγάρων η ζωή τους θα κινδύνευε άμεσα ή στην περίπτωση που θα έπρεπε να ανταλλαγούν η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να διαπραγματευτεί την κυριαρχία στη Θεσσαλονίκη ή την Θράκη. Οι Έλληνες στρατηγοί, τότε, είχαν μία παράξενη και πρωτοποριακή ιδέα, που αν και ήταν πρωτοφανής, στην παγκόσμια Ιστορία, θα αποβεί συμφέρουσα για την Ελληνική πλευρά: παρακάλεσαν τους Γερμανούς, με τους οποίους δε βρισκόμασταν επίσημα σε πόλεμο, να αιχμαλωτίσουν αυτοί τον ελληνικό στρατό, να τον μεταφέρουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, να τους κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να τους γλυτώσουν από τα χέρια των Βουλγάρων.
“Σας παρακαλούμε να μας αιχμαλωτίσετε”
Κάπως έτσι άκουσαν οι Γερμανοί την πρόταση μας και βέβαια δεν αρνήθηκαν. Αποσκοπούσαν στην προπαγάνδα για να προβάλουν την υπεροχή του “Γερμανικού ανθρωπισμού” έναντι των Άγγλων και αν τα πράγματα χειροτέρευαν για αυτούς, οι 7000 ψυχές θα ήταν πάντα μία καλή λεία διαπραγμάτευσης για τους ίδιους ή για τους συμμάχους τους, τους Βούλγαρους.

Φιλοξενία και λαογραφικές μελέτες
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι Γερμανοί υποδέχτηκαν πράγματι πολιτισμένα τους “φιλοξενούμενους” (έτσι τους αποκαλούσαν οι ίδιοι οι Γερμανοί) Έλληνες. Ενδεικτικό των προθέσεων των Γερμανών είναι η ελληνική επιγραφή “χαίρετε”, που είχε αναρτηθεί στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Οι Έλληνες θα γίνουν



αντικείμενο σοβαρών λαογραφικών μελετών από τους Γερμανούς επιστήμονες. Είναι η πρώτη φορά που οι λόγιοι Γερμανοί έρχονται σε επαφή με τον ελληνικό λαό και η χαρά τους είναι μεγάλη. Επιτέλους, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, για πρώτη φορά, τους απόγονους των Ελλήνων, που με δέος μελετούν από τα παιδικά τους χρόνια στα σχολεία τους. Φυσικά ούτε λόγος δε γίνεται για ρατσιστική συμπεριφορά, ενώ οι Γερμανοί επιστήμονες ηχογραφούν τις ελληνικές διαλέκτους και την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Λέγεται ότι εκεί έγινε η πρώτη, παγκοσμίως, ηχογράφηση μπουζουκιού και κρητικής λύρας (αν και υπάρχουν ενστάσεις για το αν πράγματι ήταν η πρώτη ηχογράφηση του μπουζουκιού). Οι ηχογραφήσεις ανέρχονται σε εκατοντάδες και φυλάσσονται μέχρι και σήμερα στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου. Και επειδή η αργία είναι η μητέρα κάθε κακίας θα αρχίσει η εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους Έλληνες (βενιζελικοί-μοναρχικοί) και όταν οι Γερμανοί θα κουραστούν από τις φασαρίες των Ελλήνων και θα εξοργιστούν από τις απιστίες των γυναικών τους, θα τους δείξουν και το άγριο του πρόσωπο τους. Μετά την ήττα των Γερμανών και τη λήξη του πολέμου οι Έλληνες στρατιώτες με άτακτη φυγή και με απίστευτη ταλαιπωρία, που κράτησε δύο και πλέον μήνες θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Η πατρίδα τους δεν ενδιαφέρθηκε να τους βοηθήσει στην επιστροφή, γιατί ήταν απασχολημένη με την έναρξη της Μικρασιατικής εκστρατείας.

Σχετικά με την ηχογράφηση

Ο Πάνος Σαββόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία και “εκ του προχείρου” μου είπε τα παρακάτω σχετικά με την ηχογράφηση και συνεπής, όπως πάντα, δεν παρέλειψε να μου στείλει και συγκεκριμένες ηχογραφήσεις από το αρχείο του, που σας παραθέτω παρακάτω:
“Με αφορμή την πρώτη(;) ηχογράφηση μπουζουκιού, το 1917 στο Görlitz, από τον Απόστολο Παπαδιαμάντη, ανεψιό, εξ’ αδελφού, του αγαπημένου μας κοσμοκαλόγερου, στέλνω και κάποιες άλλες ηχογραφήσεις του ίδιου τραγουδιού, αλλά με διαφορετικά, κάθε φορά, στιχάκια, την ίδια όμως πάντα μελωδία.
Το τραγούδι, σμυρναίικο στην καταγωγή, έχει τίτλο “Μπουρνοβαλιό” και σε δίσκους γραμμοφώνου έχει ηχογραφηθεί τουλάχιστον δέκα φορές. Δεν είναι σίγουρο πώς προέκυψε το όνομα. Ο Μπουρνόβας, πάντως, ήταν προάστιο της Σμύρνης με κέντρα διασκέδασης.
Σημ. Το “Μπουρνόβας” είναι όνομα τουρκικό και προέρχεται από τις τουρκικές λέξεις “μπουρούν” και “όβα” και σημαίνει κάτι σαν ανοιχτή πεδιάδα(;)… Πάντως είχε και ελληνικό όνομα, μάλιστα βυζαντινής προέλευσης, “Πρινόβαρις”…”
Ο Πάνος Σαββόπουλος μας έστειλε την αρχική ηχογράφηση του 1917 στο Γκέρλιτς (Gorlitz). Τραγουδά ο ανιψιός του Αλ. Παπαδιαμάντη
κάντε κλικ στα παρακάτω

ΜΠΟΥΡΝΟΒΑΛΙΟ- (ΧΗΡΑ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙΣ Τ’ ΟΝΟΜΑ…)-ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ-ΓΚΕΡΛΙΤΖ 1917

στα υπόλοιπα η Παπαγκίκα, ο Νταλκάς και ο Κατσαρός επαναλαμβάνουν την ίδια μελωδία αλλά με διαφορετικούς κάθε φορά στίχους

ΜΠΟΥΡΝΟΒΑΛΙΟ- (ΒΑΡΥΤΕΡ’ ΑΠ’ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ)-ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ-ΗΠΑ 1927

ΜΠΟΥΡΝΟΒΑΛΙΟ- (ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ)-ΝΤΑΛΓΚΑΣ-ΑΘΗΝΑ 1928

ΜΠΟΥΡΟΒΑΛΙΟ- (ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΒΑΣΤΩ ΚΑΚΙΑ)-ΚΑΤΣΑΡΟΣ-ΗΠΑ 1928

Στην πρώτη φωτογραφία: Η υποδοχή που ετοίμασαν οι Γερμανοί με το τεράστιο “χαίρετε”. Στη δεύτερη ηχογράφηση κρητικής λύρας
hellas-now.com

***  Ποιοι θα είναι οι τελευταίοι επιζώντες στη μελλοντική Γη;
     Χωρίς σχόλια
                                   

Μικροοργανισμοί που ζουν βαθειά στο υπέδαφος θα είναι οι τελευταίοι επιζώντες στη Γη, σύμφωνα με νέα έρευνα κατά την οποία οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν υπολογιστικό μοντέλο για να προβλέψουν την τύχη του πλανήτη μας μερικά δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα.
Η έρευνα, από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σεν Άντριους, του Νταντί και του Εδιμβούργου στη Σκωτία, βασίζεται στην υπόθεση ότι το μέλλον της ζωής στη Γη εξαρτάται από τον Ήλιο και ότι με την πάροδο του χρόνου το άστρο μας θα γίνεται όλο και πιο φωτεινό.
Ειδικότερα υπολογίζεται ότι σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια η θερμότητα του Ήλιου θα είναι τόσο έντονη που οι ωκεανοί θα αρχίσουν να εξατμίζονται.
Σε αυτό το οριακό σημείο θα εισέλθουν μεγάλες ποσότητες νερού στην ατμόσφαιρα και επειδή οι υδρατμοί θα λειτουργήσουν ως αέριο του θερμοκηπίου οι θερμοκρασίες στη Γη θα ξεπεράσουν τις σημερινές τουλάχιστον κατά 100 βαθμούς Κελσίου.
Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιπέδων του οξυγόνου, θα οδηγήσει στην ταχύτατη εξαφάνιση φυτών και ζώων.
Σε συνθήκες ανυπαρξίας οξυγόνου, μεγάλων πιέσεων και υψηλής αλατότητας, λόγω της εξάτμισης των ωκεανών, αναμένεται να επιβιώσουν μόνο ορισμένα ακραιόφιλα (ή εξτρεμόφιλα) βακτήρια.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί υπάρχουν στη Γη σήμερα και μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες και εχθρικό περιβάλλον.
Μάλιστα οι ερευνητές εκτιμούν ότι μόνο αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα θα αντέξουν την υπερβολική ζέστη, την ξηρασία και την τοξική ατμόσφαιρα της μελλοντικής Γης.
Το πιθανότερο είναι ότι θα συγκεντρωθούν σε μεγάλες ομάδες γύρω από τις τελευταίες σταγόνες νερού, βαθειά στο υπέδαφος.
Ωστόσο, σε 2,8 δισεκατομμύρια χρόνια που οι συνθήκες θα έχουν επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο θα πεθάνουν και αυτοί οι μικροοργανισμοί.
Σημειώνεται ότι τα βακτήρια μεταβάλλουν ελαφρώς τις αναλογίες των αερίων στην ατμόσφαιρα, γεγονός που βοηθά τους αστρονόμους στον εντοπισμό εξωπλανητών, παρόμοιων με τη Γη.
econews   thecuriosityofcat
  
 ***ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ “10 ΛΕΠΤΑ” ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.






Στην αρχή μίλησε για “πιστόλι στο τραπέζι”
Έπειτα μίλησε για τεράστια επιτυχία, για σωτηρία της χώρας.
Στην συνέχεια μίλησε για “λάθος της συντηρητικής Ευρώπης”
Έπειτα η “επιτυχία” έγινε πειραματόζωο!
Και τώρα η καταστροφή που προξένησε ήταν προϊόν βιασύνης αφού είχε μόνο 10 λεπτά να αποφασίσει για το μνημόνιο… στο Eurogroup που έγινε μόνον στην φαντασία του!
Τα 10 λεπτά που δεν υπήρξαν
Αυτά που είπε και αυτά που απέκρυψε οι Γιώργος Παπανδρέου σε πρόσφατη ομιλία του
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει ό,τι είναι δυνατό να διασωθεί από την υστεροφημία του κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διηγούμενος ανά τον κόσμο τις «προσπάθειές» του να σώσει την Ελλάδα, αλλά στην προσπάθειά του αυτή κατασκευάζει γεγονότα, παραθέτει δήθεν δραματικούς διαλόγους για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι έλαβε κρίσιμες αποφάσεις με το πιστόλι στο κρόταφο, δυστυχώς όμως για τον ίδιο τα γεγονότα τον διαψεύδουν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Εδιμβούργο –όπου αποδοκιμάστηκε έντονα–, περιέγραψε μια συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών τον Απρίλιο του 2010 με θέμα την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι οι ξένοι ηγέτες τού έδωσαν μόνο δέκα λεπτά για να αποφασίσει. Αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, όπως φαίνεται από τα επίσημα κείμενα της ΕΕ. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου περιγράφει το εξής σκηνικό:
«Απρίλιος 2010, μια Κυριακή βράδυ, βρίσκομαι σε συνεδρίαση με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου. Είχα μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας [Σ.Σ.: Είχε εκλεγεί έξι μήνες πριν]. Είχα όμως το θλιβερό προνόμιο να ανακαλύψω πως το έλλειμμα της χώρας μου δεν ήταν 6% του ΑΕΠ, όπως επίσημα είχε δηλωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, αλλά πολύ μεγαλύτερο, έφτασε το 15,6%», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει:
«Χρόνος δεν μας δόθηκε. Φανταστείτε τους εαυτούς σας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Εξαιρετικά δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, η ένταση στα ύψη. Είναι πλέον δύο παρά δέκα τα ξημερώματα. Ένας πρωθυπουργός φωνάζει:
»– Γρήγορα, έχουμε μόνο δέκα λεπτά.
»– Τον ερωτώ:
»– Γιατί; Έχουμε σοβαρές αποφάσεις να λάβουμε, χρειαζόμαστε χρόνο.
»Ένας άλλος πρωθυπουργός παρεμβαίνει και λέει:
»– Χρειαζόμαστε μία συμφωνία τώρα. Σε δέκα λεπτά ανοίγουν οι αγορές στην Ιαπωνία και θα έχουμε πανωλεθρία στην παγκόσμια οικονομία.
» Σε αυτά τα δέκα λεπτά λοιπόν, γρήγορα, ήρθαμε σε συμφωνία».
Η Σύνοδος που… δεν έγινε ποτέ
Ο κ. Παπανδρέου δεν λέει την αλήθεια. Τον Απρίλιο του 2010 δεν έγινε καμία Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Η προηγούμενη Σύνοδος Κορυφής είχε γίνει το διήμερο 25-26 Μαρτίου 2010, όπου εκδόθηκε και ξεχωριστή δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την Ελλάδα και η επόμενη Σύνοδος έγινε τον Ιούνιο. Σημειωτέον ότι η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό με το διάγγελμα του Καστελόριζου στις 23 Απριλίου του 2010. Στο ακριτικό νησί ο πρώην πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ». Επομένως το κρίσιμο δεκάλεπτο που επικαλείται ο κ. Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ. Αντίθετα, είχε μήνες στη διάθεσή του, από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 μέχρι την προσφυγή στο μηχανισμό, για να σχεδιάσει το μέλλον της χώρας, πράγμα που ουδέποτε έπραξε. Φυσικά, από το Μάρτιο του 2010 ήταν όλα έτοιμα για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό.
Ακόμη κι αν παραδεχτεί κανείς ότι πράγματι σε κάποια συνάντηση τέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό τέτοιο δίλημμα, η ενδεδειγμένη απάντηση του ηγέτη μιας χώρας δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι προστατευτική για το Χρηματιστήριο του Τόκιο και καταστροφική για τη χώρα του. Η εικόνα που προσπαθεί ο κ. Παπανδρέου να μεταφέρει ήταν ότι όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε τα συμφέροντα της χώρας του, αντίθετα υπέκυψε στις άγριες διαθέσεις εταίρων και χρηματιστηρίων. Αν οι Ευρωπαίοι εταίροι καίγονταν τόσο πολύ για το Χρηματιστήριο του Τόκιο και τα άλλα χρηματιστήρια, που ούτως ή άλλως ανεβοκατεβαίνουν όλο το χρόνο, θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτή την αγωνία τους για το καλό της Ελλάδας και να πιέσει για καλύτερες λύσεις, πράγμα που δεν έπραξε.
Η περιγραφή όμως που έκανε ο κ. Παπανδρέου είναι αποκαλυπτική και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί διαβάζοντας κανείς αυτά που λέει ο πρώην πρωθυπουργός και καταφεύγοντας στα επίσημα κείμενα της ίδιας της ΕΕ και τα οποία έχει υπογράψει και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα ότι η προετοιμασία είχε προχωρήσει πολύ και απέμεινε η επίσημη ανακοίνωση της ένταξης της Ελλάδας στο μηχανισμό, τη δανειακή σύμβαση που ακολούθησε και τα εφιαλτικά Μνημόνια.
Τα «φιλόδοξα μέτρα»
Όπως προκύπτει από το επίσημο κείμενο που υπέγραψαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στις 25 Μαρτίου του 2010, δηλαδή ένα μήνα πριν από τον υποτιθέμενο διάλογο που αφηγείται ο κ. Παπανδρέου, όλα ήταν έτοιμα, και μάλιστα οι ξένοι ηγέτες είχαν αποφασίσει τα δάνεια που θα χορηγούσαν στην Ελλάδα, ακόμη και για το επιτόκιο. Επικροτούν δε τα πρώτα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου στις 3 Μαρτίου του ίδιου έτους. Στην επίσημη δήλωση λοιπόν, που λέει όλη την αλήθεια, αναφέρεται ότι: «Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και επικροτούμε τα συμπληρωματικά μέτρα που αναγγέλθηκαν στις 3 Μαρτίου και τα οποία επαρκούν για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών στόχων του 2010. Αναγνωρίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές έλαβαν φιλόδοξα και αποφασιστικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών».
Αμέσως μετά στη δήλωση των ηγετών της Ευρωζώνης σημειώνεται: «Τα μέτρα εξυγίανσης που έλαβε η Ελλάδα αποτελούν σημαντική συμβολή προς την ενίσχυση της δημοσιονομικής διατηρησιμότητας και της εμπιστοσύνης της αγοράς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε χρηματοδοτική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, δεν ελήφθη σήμερα απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού που αναφέρεται κατωτέρω. Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ επιβεβαιώνουν εκ νέου την ετοιμότητά τους να αναλάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, εφόσον χρειαστεί, για να διασφαλίσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της, όπως αποφασίστηκε την 11η Φεβρουαρίου. Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης είναι έτοιμα να συνεισφέρουν, σε συντονισμένο διμερή δανεισμό, στο πλαίσιο δέσμης η οποία θα περιλαμβάνει ουσιαστική χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πλειοψηφική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ο μηχανισμός αυτός, ο οποίος συμπληρώνει τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πρέπει να θεωρείται ως έσχατο μέτρο, το οποίο θα σημαίνει ιδίως ότι δεν είναι επαρκής η χρηματοδότηση της αγοράς. Οποιαδήποτε εκταμίευση σχετική με το διμερή δανεισμό θα αποφασίζεται με ομοφωνία από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης βάσει αυστηρών προϋποθέσεων καθώς και αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε το παραμικρό, παρά τον άφθονο χρόνο που είχε στη διάθεσή του, προκύπτει αβίαστα από το κείμενο αυτό. Οι λεπτομέρειες που σημειώνονται για το δανεισμό της χώρας καθιστούν προφανές το ότι είχε προαποφασιστεί εβδομάδες πριν. Τονίζεται στην ίδια δήλωση της ΕΕ: «Αναμένουμε από τα κράτη-μέλη του ευρώ να συμμετάσχουν με βάση την κλείδα κατανομής της ΕΚΤ που τους αντιστοιχεί. Στόχος του μηχανισμού αυτού δεν θα είναι η παροχή χρηματοδότησης με βάση ένα μέσο όρο των επιτοκίων της Ευρωζώνης, αλλά να θέτει κίνητρα για επιστροφή στη χρηματοδότηση από τις αγορές το συντομότερο δυνατό, μέσω της κατάλληλης τιμολόγησης κινδύνων. Τα επιτόκια θα διαμορφώνονται με μη χαριστικούς όρους, δηλαδή δεν θα περιλαμβάνουν στοιχεία επιδότησης. Οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται δυνάμει του μηχανισμού αυτού θα συνάδουν πλήρως με τη Συνθήκη και τις εθνικές νομοθεσίες».
Συνιστά πρόκληση πρώτου μεγέθους η προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την καταστροφική πορεία του τόπου, μόνο και μόνο για προσωπικούς λόγους. Αποφάσεις που ελήφθησαν με άνεση χρόνου, συνειδητά, χωρίς ίχνος αντίστασης, χωρίς εθνική πολιτική, χωρίς σχέδιο και χωρίς ίσως να υπάρχει συναίσθηση των συνεπειών που προκαλούν δεν μπορούν να παρουσιάζονται σήμερα με εντελώς διαφορετική οπτική, ουσιαστικά κατασκευασμένες. Η ανεξάντλητη προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να πείσει τον ελληνικό λαό αλλά και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι δεν είναι υπεύθυνος για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη χώρα γίνεται πλέον γραφική. Ίσως έτσι να ήταν πάντα. Οι ευθύνες του κ. Παπανδρέου έχουν παραδοθεί στην Ιστορία και η Ιστορία δεν θα γραφτεί με τέτοιου είδους αφηγήματα, και μάλιστα καλοπληρωμένα. Τα κοινωνικά ερείπια που άφησε πίσω του παραδίδοντας επίσης συνειδητά την εξουσία θα τον συνοδεύουν για πάντα…


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2562   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1022   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1031  video.-
                                                         Σύνολο  :  4615    βίντεο ανηρτημένα

~** 191 ΠΑΞΟΙ ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ 2013: http://youtu.be/glwVys63rw4 ,
~** 194 ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ 23 06 2013: http://youtu.be/BjrRiQ-NcXA ,
~** 369 Πρέβεζα Λευκάδα 2013 Από ψηλά: http://youtu.be/kZ0K9WNLY0w  ,
~** 390 Άγιος Δονάτος πηγαδοδεξαμενές  Σουλίου  2013: http://youtu.be/LTKQtUqK0dU  ,
~** 422Αφήνοντας χωριά  Σουλίου Αβαρίκο , Κιάφα  Σαμονίβα - διαδρομή  2013: http://youtu.be/E37LNbUWvZM ,
~** 423  Σούλι  τα 4 χωριά (Αβαρίκο , Σαμονίβα , Κιάφα , Σούλι ) φεύγοντας  2013: http://youtu.be/SvdgvHtR3LI  ,
~** 424 ΠΙΝΔΟΣ ΣΟΥΛΙ  Διαδρομή  κάθοδος  2013: http://youtu.be/xVXgWC4rXgM  ,
~** 428  Κάμπος  Φαναριού  από οροσειρά Σουλίου  2013: http://youtu.be/tqyIZ8GqbFM  ,
~** 429 Γλυκή κάμπος Αχέροντα ποταμού 2013: http://youtu.be/kaCDBoPVrpk     
~** 479 Γλυκή Πρέβεζα διαδρομή Μεσοποτάμος 2013: http://youtu.be/TFvSukTtw40
*** ΣΟΥΕΖ ΑΙΓΥΠΤΟΣ 2002: http://youtu.be/si2YuI0hu14 ,
*** FOTO Album Αγίου Όρους 2010: http://youtu.be/qyf2bfVoPzE
*** Photo almum Arfaron 2012: http://youtu.be/muTPbvuZ--I 
*** Photo album from AGIO OROS 2012¨ : http://youtu.be/IcgNjhFJzvA ,
*** Photo Album ARFARON 2011:http://youtu.be/4snYDFZWZPo ,
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :


*
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
*
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
*
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-        
                                                                     ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου                                                      
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  06   Ιουνίου   2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  07 Ιουνίου  2013.-
~ ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
  ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο  αγιάζι της ενημέρωσης 10  Ιουνίου  2013.-
  ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Ιουνίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   12  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html ,, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013.-
~ ~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/13-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Ιουνίου  2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Άμεση ενημέρωση στο  αγιάζι μας Παρασκευή  14  Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.-
~http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 22, 23 καί 24 Ιουνίου 2013 Διαδρομές.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/27-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  27  Ιουνίου  2013.-
~ ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Ιουνίου  2013.-
~ ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html
  , Μένουμε  Ζούμε Μαθαίνουμε γιά  την Ελλάδα μας  , Παρασκευή 28/6/2013
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
~~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/30-2013.html , ΕΛΛΑΔΑ  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  30  Ιουνίου  2013 .-
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 : ~
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-


Δεν υπάρχουν σχόλια: