Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Δεκεμβρίου  2013  :


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Τρεις τραυματίες στο τροχαίο του αεροδρομίου, με έναν σε κρίσιμη κατάσταση (φωτογραφίες)
 

Σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας διακομίσθηκε και νοσηλεύεται η 54χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε χθες το πρωί σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο δρόμο Καλαμάτας – Μεσσήνης, στο ύψος του αεροδρομίου. Τραυματισμένοι είναι, επίσης, ο σύζυγός της και ο αδελφός του, που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο. Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 8.00 το πρωί, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονη, με κατεύθυνση προς Καλαμάτα, συγκρούσθηκε με αντιθέτως κινούμενο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο αδέλφια με τις γυναίκες του. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και εξαιτίας της το αυτοκίνητο με τους τέσσερις επιβάτες εξετράπη αριστερά και έπεσε στο αρδευτικό χαντάκι. Το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών και στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό των ατόμων και κυρίως του οδηγού. Η 54χρονη, που ήταν συνοδηγός, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στην Αθήνα. Οι δύο άντρες, επίσης τραυματισμένοι, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ προληπτικά στο νοσοκομείο παρέμειναν η δεύτερη γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο, καθώς και η νεαρή οδηγός του άλλου αυτοκινήτου. -

***  Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 38χρονου στη Ναυαρίνου         
           
Ξεκινά σήμερα, εκτός απροόπτου, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης του 28χρονου που το καλοκαίρι του 2009 σκότωσε εν ψυχρώ τον 38χρονο Χρήστο Ξενάκη για τα «μάτια» της Ειρήνης, τυφλωμένος από το πάθος του για εκείνη.
Η υπόθεση που συγκλόνισε, όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά και το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2009, έχει ήδη εκδικασθεί σε πρώτο βαθμό (τον Οκτώβριο του 2010) από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, επιβάλλοντας στο νεαρό την ποινή των ισοβίων.
  Υπόθεση που συγκλόνισε
Όλα έγιναν τον Ιούλιο του 2009. Ο 38χρονος Χρήστος Ξενάκης, το θύμα, είχε ορισθεί υπεύθυνος καταστήματος στην οδό Ναυαρίνου. Δράστης και θύμα εκείνη την περίοδο είχαν διαπληκτισμούς, ακόμα και στο χώρο του καταστήματος, για την Ειρήνη, μια κοπέλα που φαίνεται πως διατηρούσε σχέση με τους δύο άντρες.
Την ημέρα της δολοφονίας, στις 2 Ιουλίου 2009, λίγο πριν από τις 2.00 μετά το μεσημέρι, ο νεαρός σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, διπλοπαρκάροντας, στην οδό Ναυαρίνου, με κατεύθυνση προς Filoxenia. Εκείνη τη στιγμή ο 38χρονος βρισκόταν από την κάτω πλευρά του δρόμου και άρχισαν να διαπληκτίζονται.
Ο νεαρός δράστης, τυφλωμένος  από το πάθος του και μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων και περαστικών, σήκωσε την καραμπίνα που είχε φέρει μαζί του και σημάδεψε τον 38χρονο.
Η φράση του θύματος «Αν είσαι άντρας, ρίξε μου» έκανε το νεαρό να ξεπεράσει κάθε όριο, πυροβολώντας μια φορά. Ο 38χρονος, τραυματισμένος, κατάφερε να διασχίσει την οδό Ναυαρίνου και όταν βρέθηκε κοντά στο βορινό πεζοδρόμιο, δέχτηκε το δεύτερο πυροβολισμό, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγο πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Ο δράστης τότε είχε τραπεί σε φυγή, για να παραδοθεί λίγες ώρες αργότερα στην Αστυνομία.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Καταστράφηκε ο κόσμος την Τρίτη το απόγευμα          
           
Ένα δραματικό απόγευμα έζησαν την Τρίτη οι χρήστες του facebook. Αιτία ήταν κάποιος ιός που στελνόταν από χρήστη σε χρήστη. Η κατάσταση ήταν τρομακτική και όλοι μιλούσαν για αυτό.
Μακάρι να ήμαστε πιο δραστήριοι και σε άλλα, πιο σοβαρά θέματα, αλλά, δυστυχώς, έτσι μας κατάντησαν: κολλημένους σε έναν υπολογιστή και αποχαυνωμένους. 

***  Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα         
           
Τηλεφώνημα για φωτιά ξεσήκωσε την Πυροσβεστική σε διαμέρισμα της οδού Φαρών.
Στο σημείο έχουν έφθασαν  2 οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα της ΔΕΗ, αλλά μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιο συμβάν και αποχώρησαν.
 
***  Άνεργος σκότωσε τον πατέρα του για να μην δώσει λεφτά στην αδερφή του         
           
Οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει τον Τύρναβο μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 77χρονου: ως δράστης φέρεται ο 43χρονος άνεργος γιός του θύματος, ενώ ως αιτία η απόφαση του ηλικιωμένου να δανείσει χρήματα στην κόρη του!
Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο 77χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του, στην περιοχή των παλαιών Σφαγείων, με τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και το στήθος, έχοντας πυροβοληθεί σχεδόν εξ’ επαφής.
Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του δράστη, ο οποίος κρατείται και το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται:  σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον 43χρονο γιο του θύματος -πατέρας δύο παιδιών, 16 και 13 ετών- που πέρυσι έκλεισε το μαγαζί του λόγω της οικονομικής κρίσης!
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 43χρονος ζούσε στον πάνω όροφο του σπιτιού, με το εισόδημα της οικογένειάς του να προέρχεται από τον μισθό της συζύγου του, την σύνταξη του θύματος και κάποια ενοίκια από σπίτια που του είχε γράψει.
Η κόρη της οικογένειας, η αδερφή δηλαδή του κατηγορούμενου, μένει μόνιμα στην Λάρισα και είχαν να μιλήσουν χρόνια, καθώς απομακρύνθηκαν όταν ο 43χρονος αποφάσισε να παντρευτεί την κατά τρία χρόνια μεγαλύτερή του σύζυγο.
Σύμφωνα, πάντα, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 77χρονος αποφάσισε να δανείσει στην κόρη του 10.000 ευρώ, καθώς αισθανόταν τύψεις για την απομάκρυνσή τους. Ο 43χρονος εξοργίστηκε όταν το έμαθε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει οικογενειακός καβγάς, με τραγικό φινάλε το έγκλημα!
Μετά από πολύωρη ανάκριση, ο φερόμενος δράστης δεν ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λάρισας λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν είναι και η αδερφή του 43χρονου, η οποία επιβεβαίωσε την επιθυμία του πατέρα της να της δώσει χρήματα, η οποία εκφράστηκε τηλεφωνικά, αρκετές φορές, τις τελευταίες ημέρες.   ​star.gr

*** Αντιμέτωπος με καρχαρία ήρθε χειμερινός κολυμβητής στην Πάτρα         
           
Τον χάρο με τα μάτια του είδε μαθηματικός - χειμερινός κολυμβητής όταν ήρθε σε απόσταση αναπνοής. με καρχαρία (αγνώστου είδους) μήκους σχεδόν 4 μέτρων στην περιοχή της Ρομάντζας.
Ο συγκεκριμένος κολυμβητής όπως γράφει το patrastimes, κολυμπούσε με πτερύγια στα χέρια (δεινός κολυμβητής) και είχε ανοιχτεί σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή. Το κήτος πέρασε από κάτω του σε απόσταση 1,5 - 2 μέτρων.
Ο κολυμβητής επέστρεψε άρον-άρον στην ακτή και ειδοποίησε το λιμενικό, άνδρες του οποίου εκτίμησαν πως ίσως να μην ήταν επικίνδυνος για τον άνθρωπο (αν και κανείς δεν ξέρει). Σήμερα το απόγευμα ο κ. Κώστας εξιστορούσε την περιπέτειά του σε φίλους του στην περιοχή.
Μάλιστα δήλωσε πως παρότι τόσα χρόνια έφθανε στο σημείο να περνά το Ρίο Αντίρριο κολυμπώντας, πλέον δεν θα απομακρύνεται πάνω από 50 μέτρα.  patrasnews.com

***  Κλειστή αύριο βράδυ η Αριστομένους

 Αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου στην Καλαμάτα. Η φωταψία θα έχει τελετουργικό χαρακτήρα και θα πλαισιωθεί με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια των Χριστουγέννων από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Για λόγους ασφαλείας, η οδός Αριστομένους θα παραμείνει κλειστή από τις 19.00 έως τις 22.00 αύριο το βράδυ, κατά το τμήμα της από την οδό Κροντήρη μέχρι την οδό Φραντζή. -

***  Διευρύνει τη διεθνή της παρουσία η «Καρέλια Α.Ε.»          
   
Με συνεχή αύξηση εξαγωγών και το πρώτο 9μηνο του 2013, έλαβε μέρος σε κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις
 Με περαιτέρω αύξηση 8% στις εξαγωγές της κατά το πρώτο 9μηνο του 2013, η Καρέλια Α.Ε. εξακολουθεί να διευρύνει τη διεθνή της παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες του εξωτερικού.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. παρουσίασε πρόσφατα τη δυναμική σειρά νέων προϊόντων της παράλληλα με τα καθιερωμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα σήματά της, σε κορυφαίες εκθέσεις του εξωτερικού.
Αυτή τη χρονιά, περισσότεροι διεθνείς προορισμοί, μεγαλύτερα εκθεσιακά περίπτερα και η συμμετοχή πολυάριθμων κορυφαίων στελεχών ήταν τα χαρακτηριστικά της ευρύτερης συμμετοχής της Εταιρείας σε σημαντικές διεθνείς οργανώσεις.
Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ελληνική καπνοβιομηχανία επανέλαβε τη συμμετοχή της στη διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση αφορολογήτων ειδών ΤFWA WORLD EXHIBITION στις Κάννες. Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο 150 τ.μ., υποδέχτηκε σημαντικούς πελάτες, από τους χιλιάδες που επισκέπτονται την έκθεση κάθε χρόνο. Είναι γνωστή, άλλωστε, η καταξίωση της Εταιρείας στο συγκεκριμένο κλάδο, καθώς τα προϊόντα της πωλούνται σε μεγάλα αφορολόγητα καταστήματα αεροδρομίων, λιμένων και συνοριακών σταθμών στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, στη Μέση και Άπω Ανατολή, καθώς και στην Αφρική.
Με το σήμα Ome να κυκλοφορεί στην εσωτερική αγορά της Γαλλίας με μεγάλη επιτυχία, η ΚΑΡΕΛΙΑ θεώρησε επιβεβλημένη τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στην έκθεση Losangexpo στο Παρίσι. Οι επισκέπτες, κυρίως ιδιοκτήτες σημείων λιανικής ανά τη χώρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με στελέχη της Εταιρείας τρόπους για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικογένειας Ome και να ενημερωθούν για τα νέα προωθητικά προγράμματα της ΚΑΡΕΛΙΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της ΚΑΡΕΛΙΑ στη Γαλλία πέτυχαν αύξηση 59% το 2012, με την οικογένεια Ome να καταλαμβάνει, κατά τους περισσότερους μήνες, την κορυφαία θέση από πλευράς ποσοστιαίας αύξησης πωλήσεων.
Η Εταιρεία έλαβε, επίσης, μέρος στην έκθεση Creativsalzburg στο Σάλσμπουργκ της Αυστρίας, για να υποστηρίξει τα προϊόντα της που ήδη σημειώνουν ταχύτατη άνοδο σε αυτήν την νέα, για την Εταιρεία, αγορά, να ενημερώσει για τα νέα της λανσαρίσματα, αλλά και για να συμβάλει αποφασιστικά στις προσπάθειες του διανομέα της για διεύρυνση των προωθητικών ενεργειών στα σημεία λιανικής.
Επιπρόσθετα, η ΚΑΡΕΛΙΑ συμμετείχε για ακόμη μια φορά στη διεθνή έκθεση καπνικών προϊόντων Intertabac στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, όπου στις συναντήσεις που διεξήχθησαν με τους διεθνείς πελάτες της, τους ενημέρωσε για τις νέες της προτάσεις στα τσιγάρα και στον καπνό για στριφτό, ενώ συζήτησε και τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο, εν όψει μάλιστα και της επερχόμενης αναμόρφωσης της κοινοτικής οδηγίας για τα προϊόντα καπνού.
Παράλληλα, σε σειρά συναντήσεων και με νέους πελάτες ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για είσοδο των σημάτων της και σε νέες αγορές.
Το φορτωμένο εκθεσιακό πρόγραμμα της ΚΑΡΕΛΙΑ για το 2013 ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα, με την εντυπωσιακή συμμετοχή της στην εμπορική έκθεση “Mini Market και Περίπτερο” στο Athens Metropolitan Expo.
Στο επιβλητικό, 130 τ.μ. περίπτερο της Εταιρείας, στελέχη της Εμπορικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης Marketing της ΚΑΡΕΛΙΑ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με εκατοντάδες επιχειρηματίες χονδρικής και λιανικής της εσωτερικής αγοράς σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί, σε όλον τον κλάδο, η υπέρμετρη φορολόγηση των καπνικών προϊόντων στη χώρα, αλλά και να συζητήσουν τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στα δίκτυα διανομής κατά το τελευταίο εξάμηνο. 
 
***  Σημαντικά βήματα προόδου της Καλαμάτας στον τουρισμό
 
Συνεδρίασε χθες στο Δημαρχείο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα την αξιολόγηση της τουριστικής χρονιάς 2013 και τον προγραμματισμό δράσεων για το 2014. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή για τις προσπάθειές της, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου για τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής με έργα υποδομής, αναπλάσεις, αλλά και παρεμβάσεις σε φορείς και υπουργεία, προκειμένου η Καλαμάτα να καθιερωθεί ως τουριστικός πόλος. Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας, ανέφερε πως έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η κατασκευή των υπόγειων κάδων, και εξέφρασε υπερηφάνεια για την πρωτοπορία του Δήμου Καλαμάτας σε πανελλαδικό επίπεδο όσον αφορά στην ανακύκλωση, που πλησιάζει το 40%. Την ανάδειξη της Καλαμάτας σε πόλο έλξης επιβοηθούν η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης - Καλαμάτας, η ενδυνάμωση του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με πολλές διεθνείς πτήσεις και η ύπαρξη της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino. Ο δήμαρχος επισήμανε, ακόμη, την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο καινούργιων εκδηλώσεων, «Καλαματιανό Καρναβάλι» και «Λευκή Νύχτα», οι οποίες βοήθησαν στην πανελλήνια προβολή της πόλης. Επίσης, αναφέρθηκε στο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης, το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δίδοντας πληροφορίες, ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες, ενώ βοηθεί και στην υποδοχή τουριστών στο αεροδρόμιο και όταν καταπλέουν κρουαζιερόπλοια. Τέλος, ο κ. Νίκας τόνισε την ανάγκη συντονισμού και κινητοποίησης όλων των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης, ώστε το 2014 να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά στον τομέα του τουρισμού. - 
 
***  Συμπληρωματική απολογία για δύο Γαργαλιανιώτες προσωρινά κρατούμενους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ναρκωτικά         
           
Συμπληρωματική απολογία δίνουν από νωρίς το πρωί στον Ανακριτή Κυπαρισσίας δύο Γαργαλιανιώτες , προσωρινά κρατούμενοι, που κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αγορά, κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και παραβάσεις περί ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
  Το ρεπορτάζ του «Θ» για την εξάρθρωση της οργάνωσης
Ένας παλιός γνώριμος της Δίωξης Ναρκωτικών, που άφησε εποχή όταν το 2006 συνελήφθη να έχει μετατρέψει το ταβάνι σε εξωκλήσι στη Βάλτα Γαργαλιάνων σε αποξηραντήριο για 46 κιλά χασίς, είναι ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν προχθές από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Η δε Αστυνομία επίσημα αποδίδει σε αυτόν και σε συγκατηγορούμενό του την «ορφανή» χασισοφυτεία με τα 992 δέντρα στην αγροτοδασική περιοχή «Κόκκινα Πατερά» στην Τριφυλία, που είχε εντοπισθεί το Σεπτέμβριο του 2012.
Χθες όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Τέσσερα άτομα από την Πυλία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Πέμπτη, ενώ τα υπόλοιπα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, από την οποία επίσης ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.
Μεταξύ των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν είναι αγορά, κατοχή, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις περί ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φαίνεται πως είχαν αναπτύξει δίκτυο διανομής στη Μεσσηνία, ενώ υπάρχουν προεκτάσεις και στην Ηλεία. Όπως αποκάλυψε από χθες το «Θάρρος», στην κατοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από την Πυλία βρέθηκε και κατασχέθηκε 1,5 κιλό χασίς, ενώ εκριζώθηκαν 91 δενδρύλλια που καλλιεργούσαν σε σπίτι στην Κορώνη, με τη χρήση τεχνητού φωτός (λάμπες).
Στην εξάρθρωση της οργάνωσης της Πυλίας οδήγησαν οι συνομιλίες μελών της οργάνωσης στην Τριφυλία, την οποία η Αστυνομία παρακολουθούσε και κατέγραφε μήνες τώρα. Όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό δημοσίευμά μας, οι οργανώσεις δρούσαν ανεξάρτητα, αν και ένα μέλος τους είναι κοινό. Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 35 άτομα, ανάμεσά τους και επαγγελματίες των δύο περιοχών.
  Στην Τριφυλία
Σε επίσημη ανακοίνωσή της χθες η Αστυνομία ανέφερε ότι το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας, καθώς και στον Πύργο Ηλείας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 μελών των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και άλλους χώρους.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης και Σπάρτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, καθώς και των ΟΠΚΕ Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Σε ό,τι αφορά την εγκληματική οργάνωση στην Τριφυλία, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση με κάθε μέσο προέκυψε ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 7 άτομα, έχοντας διακριτούς ρόλους, ενώ είχε ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Τα μέλη της, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και γενικότερα στην ελληνική επικράτεια.
Στις έρευνες σε Γαργαλιάνους, Βάλτα, Μαραθόπολη, Κυπαρισσία, Πύλο και Χώρα, καθώς και στον Πύργο Ηλείας, συνελήφθησαν 6 κάτοικοι των περιοχών, ηλικίας 43, 42, 53, 30, 38 και 35 ετών, καθώς και ένας 22χρονος Αλβανός.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη 19 άτομα που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα.
Όπως, επίσης προέκυψε, δύο από τα μέλη της οργάνωσης, ο 43χρονος και ο 42χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, είχαν συμμετοχή στην καλλιέργεια της μεγάλης χασισοφυτείας με τα 992 δενδρύλλια στην Τριφυλία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν: 195,6 γραμμ. χασίς, 2 φυτά κάνναβης, 4 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα, ένα πιστόλι με αμπούλες και μεταλλικά σφαιρίδια, 3 ζυγαριές ακριβείας, το ποσό των 3.300 ευρώ, 15 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM, πλήθος φυσιγγίων και ένα αυτοκίνητο.
  Στην Πυλία
Στην Πυλία, ακολούθως, προέκυψε ότι στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τουλάχιστον 5 Έλληνες, ηλικίας 46, 33, 48, 35 και 35 ετών. Τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, συμμετείχαν, κατά περίπτωση, στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης, ενώ δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας και σε σπίτια, αποθήκες και καταστήματα των μελών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.455 γραμμάρια χασίς, μικροποσότητα κοκαΐνης, 4.830 ευρώ, 4 ζυγαριές ακριβείας, 13 κροτίδες, 13 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM και ένα φορτηγό αυτοκίνητο.
Ένα από τα συλληφθέντα μέλη, ένας 35χρονος, συμμετείχε ενεργά και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις. Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει, εκτός των συλληφθέντων, 5 ακόμα άτομα.
Σε σπίτι στην Κορώνη, τέλος, βρέθηκε μια πλήρως εξοπλισμένη καλλιέργεια χασίς, η οποία αποτελούνταν από 91 φυτά, μία λάμπα φωτισμού, αυτόματους μετρητές για πότισμα, καθώς και αυτόματα δίκτυα ύδρευσης.  Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :



*** Μέτρια εμφάνιση του Ακρίτα, έχασε στο Κλειστό από το ΖΑΟΝ (φωτογραφίες)    
     
 
   
Ιδιαίτερα δυνατός αποδείχθηκε ο ΖΑΟΝ χθες το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας και σε συνδυασμό με τη μέτρια εμφάνιση του Ακρίτα, οδήγησαν στην ήττα την τοπική μας ομάδα. Το καλαματιανό συγκρότημα πάλεψε το 1ο σετ, με το Ζηρίνειο όμως να φτάνει πρώτος στους 25 πόντους, αφήνοντας τον Ακρίτα στους 23. Στο 2ο σετ ο ΖΑΟΝ πήρε πιο ξεκάθαρο προβάδισμα, κάνοντας το 0-2 με 20-25, ενώ μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το 3ο, κερδίζοντας με 14-25 και 0-3 σετ.
Ο αγώνας ήταν εξ αναβολής για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 βόλεϊ των γυναικών και έδωσε τέλος σε ένα εκπληκτικό θετικό σερί τριών διαδοχικών νικών που είχαν πετύχει τα κορίτσια της Μαίρης Τσιριμπής και του Κώστα Κουτράκη, εκ των οποίων οι δύο εκτός έδρας.
Διαιτητές: Πάνος Χανδρινός-Ηλίας Τσουμελέας. Γραμματεία: Βενετία Λιακουνάκου.
ΑΚΡΙΤΑΣ: Πανταζοπούλου, Αρτεμίου, Σαμπάτη, Χάσκου, Βυθούλκα, Κωνσταντοπούλου, Ραμούνδου, Σκλήρη, Αλεξανδροπούλου, Αθανασοπούλου, Καρακύκλα, Σπηλιωτοπούλου.
ΖΑΟΝ: Φιλίπ Τζονόκα, Αριστοβούλου, Αυγοκλούρη, Βιττωράτου, Καντάρη, Καρακατσάνη, Κόνιαρη, Ξηνταρά, Σπανού, Βάρδα.
  Κουτράκης: Καλή υποδοχή, δισταχτικό τελείωμα
 Μιλώντας στο «Θ» μετά το άτυχο χθεσινό παιχνίδι, ο προπονητής του Ακρίτα, Κώστας Κουτράκης, τόνισε: «Παλέψαμε το 1ο σετ και ήμασταν μέσα στο σκορ. Η υποδοχή μας πήγε πολύ καλά στα δύο πρώτα σετ και είχαμε την επιλογή για καλές επιθέσεις, όμως παίξαμε δισταχτικά, με αποτέλεσμα να μην τελειώνουμε τις φάσεις. Στο 3ο υπήρχε απογοήτευση και ήρθε λογικά η ήττα. Ο ΖΑΟΝ είχε ξεκινήσει άσχημα στο πρωτάθλημα, αλλά ανεβαίνει συνεχώς και θεωρώ ότι θα τερματίσει στην πρώτη 3άδα. Ήταν εξ αρχής ένας αγώνας εκτός προγράμματος για μας, που έχουμε στόχο την παραμονή.
Πλέον κοιτάζουμε τον αγώνα του Σαββάτου με τους Τράχωνες που είναι εξίσου δύσκολο και ελπίζουμε να καταφέρουμε κάτι καλό»
κατέληξε ο Κώστας Κουτράκης. Χ.Ε.    φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Α2 βολεϊ γυναικών-2ος Όμιλος
Η βαθμολογία
1          ΕΑ Λαρίσης                                      24-7            20
2          ΓΣ Ηλιούπολης                             19-6            17
3          ΑΣΠ Απόλλων                               16-13         13
4            Ζηρίνειος ΑΟΝ                              13-13         11
5            ΑΟ Τραχώνων                              12-12         10
6            ΓΣ Πετρούπολης                         16-18         10
7            ΑΟ Ακρίτας                                      12-15         9
8            ΑΣ Ασκληπιός                               12-13         8
9          Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός   12-17         8
10       Ενωση Βύρωνα                            10-17         6
11       ΑΣ Νηρέας                                       6-21             3
Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 14/12

 20.00  ΑΣΠ Απόλλων    - Ένωση Βύρωνα       Γλωσσίδης-Γεράνιος
 19.00  ΑΣ Ασκληπιός    - ΓΣ Ηλιούπολης       Αντωνούλης-Κατσιούλης
 18.00  ΑΟ Ακρίτας       - ΑΟ Τραχώνων        Σαραβελάκης-Χανδρινός
Κυριακή 15/12
 17.00  Ζηρίνειος ΑΟΝ   - ΓΣ Πετρούπολης     Παγκοζίδης-Οικονομοπούλου
 12.00  Φιλαθλητικός Λαρ.                           -       ΑΣ Νηρέας         Παπαγεωργίου Αχ.-Γρουσόπουλος
 
 ***  Αγώνες  του Champions League χθές 10/12  και  σήμερα 11/12/2013   :     
6η Αγωνιστική
10/12/2013Μάντσεστερ Γ.Σαχτάρ Ντόνετσκ1 - 0 .-
10/12/2013Ρεάλ ΣοσιεδάδΜπάγερ Λεβερκούζεν0 - 1 .-
10/12/2013ΜπενφίκαΠαρί Σεν Ζερμέν2 - 1 .-
10/12/2013ΟλυμπιακόςΑντερλεχτ3 - 1 .-
10/12/2013Μπάγερν ΜονάχουΜάντσεστερ Σ.2 - 3 .-
10/12/2013Βικτόρια ΠλτσενΤΣΣΚΑ Μόσχας2 - 1 .-
10/12/2013ΚοπεγχάγηΡεάλ Μαδρίτης0 - 2 .-
11/12/2013ΓαλατασαράιΓιουβέντους1-0  . -^
11/12/2013ΜαρσέιγΜπορούσια Ντόρτμουντ1-2 .- ^
11/12/2013ΝάπολιΑρσεναλ1-0 .-^
11/12/2013ΣάλκεΒασιλεία2-0 .-^
11/12/2013ΤσέλσιΣτεάουα Βουκουρεστίου1-0 .-^
11/12/2013ΜίλανΑγιαξ0-0 .- ^
11/12/2013ΜπαρτσελόναΣέλτικ6-1 .- ^Το  γκολ της τιμής ο Γ. Σαμαράς
11/12/2013Αούστρια ΒιέννηςΖενίτ4-1 .-^
11/12/2013Ατλέτικο ΜαδρίτηςΠόρτο2-0 .- ^

***  Καλαμάτα: Δεύτερη αποχώρηση με Αντώνη Καλογερόπουλο         
           
Η αποχώρηση του Φάνη Κάνιστρα από την ομάδα της Καλαμάτας, φαίνεται πως άνοιξε για τα καλά το δρόμο του… αποχαιρετισμού σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν λεπτά συμμετοχής στις μέχρι τώρα αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μαύρης Θύελλας.
Έτσι, μετά τον 22χρονο επιθετικό, σειρά χθες πήρε ο Αντώνης Καλογερόπουλος. Ο 28χρονος αριστεροπόδαρος μέσος, μολονότι αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα του Μεσσηνιακού με βλέψεις 11άδας, δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίλτου Γκόφα, που τον είχε συνήθως εκτός αποστολής.
Έτσι, ύστερα από συζητήσεις με τη διοίκηση της Καλαμάτας, αποφασίστηκε να λύσει τη συνεργασία και να ψάξει για νέα ποδοσφαιρική στέγη, εφ’ όσον βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες και η πιθανή αλλαγή της διάταξης των μεταγραφών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.
Και βεβαίως θα υπάρξει συνέχεια με παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Αιγιώτη τεχνικό, ο οποίος έχει φανερώσει προς διάφορες κατευθύνσεις ποιοι είναι αυτοί.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν συζητήσεις των συγκεκριμένων παικτών με τη διοίκηση, για να κλείνουν τα μέτωπα και να ξεκαθαρίσει πλήρως το έμψυχο δυναμικό, με τις ανάγκες που θα υπάρξουν την προσεχή μεταγραφική περίοδο.
Είναι βέβαιο ότι θα φύγουν τουλάχιστον δύο παίκτες ακόμη, ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η συνέχιση της συνεργασίας της Καλαμάτας με τους Οντβόνγκ, Τσιρίλο, για τους οποίους κυκλοφορεί έντονα η φημολογία της αποχώρησής τους το επόμενο χρονικό διάστημα.
 Πάντως, τόσο ο κ. Γκόφας, όσο και οι διοικούντες έχουν ξεκινήσει από την πλευρά τους τις διεργασίες ενίσχυσης και ο στόχος επικεντρώνεται στην εύρεση ενός μέσου με δημιουργικές αρετές κι ενός ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά.
  Ανησυχία εν όψει τελικού για τρεις
Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε χθες το απόγευμα η προετοιμασία της Καλαμάτας για τον τελικό Κυπέλλου του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αχαΐας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο γήπεδο της Παναχαϊκής.
Η προπόνηση είχε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, ενώ ολοκληρώθηκε με παιχνίδια σε μικρό χώρο, σουτ και στημένες φάσεις.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Οντβόνγκ και Καλατζής – ο πρώτος λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο και ο δεύτερος γιατί είναι επιβαρημένος από τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες – και η σημερινή ημέρα θα κρίνει εν πολλοίς το βαθμό ετοιμότητάς τους. Υπάρχει πάντως η αισιοδοξία ότι θα βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του κ. Γκόφα.
Αντιθέτως, είναι δεδομένη η απουσία του τραυματία Τριανταφυλλάκη, όπως επίσης και του Γιάννη Καλογερόπουλου που χτύπησε στο ματς του Άργους, ενώ λίγες πιθανότητες έχει ο Αντώνης Κωνσταντόπουλος, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δικέφαλο.
Το ευχάριστο είναι ότι ο Βαγγέλης Μπελεβέντης μπήκε πλέον στους κανονικούς ρυθμούς και θα είναι από εδώ κι εμπρός, στη διάθεση του προπονητή του, κάτι που ισχύει και για τον Κώστα Ηλιόπουλο.
  Σφυρίζει ο Σταθόπουλος
Ο διαιτητής Σπύρος Σταθόπουλος, του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής, ορίστηκε να διευθύνει το κυριακάτικο ματς κυπέλλου, με τον Ατρόμητο Αχαΐας. Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι Κώστας Οικονόμου και Γιώργος Μάντης, επίσης από το Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής.Του Νίκου Μπαλόπουλου

***  Europa League - στο  Ποδόσφαιρο  :

6η Αγωνιστική
12/12/2013 Σάλτσμπουργκ Εσμπιεργκ -
12/12/2013 Σταντάρ Λιέγης Ελφσμποργκ -
12/12/2013 Ντιναμό Ζάγκρεμπ Λουντογκόρετς Ράζγκραντ -
12/12/2013 Αϊντχόβεν Τσορνομόρετς Οντέσα -
12/12/2013 Βαλένθια Κούμπαν Κράσνονταρ -
12/12/2013 Σεντ Γκάλεν Σουόνσι Σίτι -
12/12/2013 Αϊντραχτ ΦρανκφούρτηςΑΠΟΕΛ -
12/12/2013 Μακάμπι Τελ Αβίβ Μπορντό -
12/12/2013 Φιορεντίνα Ντνίπρο -
12/12/2013 Παντούρι Τάργκου Ζίου Πάκος Φερέιρα -
12/12/2013 Ζούλτε Βάρεγκεμ Ρούμπιν Καζάν -
12/12/2013 Μάριμπορ Γουίγκαν -
12/12/2013 Απόλλων Λεμεσού Λέγκια Βαρσοβίας -
12/12/2013 Λάτσιο Τραμπζονσπόρ -
12/12/2013 Μπέτις Ριέκα -
12/12/2013 Βιτόρια Γκιμαράες Λιόν -
12/12/2013ΠΑΟΚ ΑΖ Αλκμααρ -
12/12/2013 Μακάμπι Χάιφα Σαχτέρ Καραγκάντι -
12/12/2013 Σερίφ Τίρασπολ Τρόμσο -
12/12/2013 Τότεναμ Ανζί -
12/12/2013 Φράιμπουργκ Σεβίλη -
12/12/2013 Εστορίλ Πράια Σλόβαν Λίμπερετς -
12/12/2013 Ντιναμό Κιέβου Ραπίντ Βιέννης -
12/12/2013 Τουν Γκενκ -

***
 



***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2969    Video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1379   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1371  video.-
                                                     Σύνολο  :  5719   βίντεο ανηρτημένα .-

*** ** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  45   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
~*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  , 
www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr, http://www.seismoi.gr,http://www.kairos.g, www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.gr ,  http://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr,www.piazzadelpo.gr,, www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr , www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.gr,  http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr  :,.- 


  **     ΑΠΟ  ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
 ~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 28 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/29-11-2013.html , Ελλάδα   Διαδρομές Ημερήσια στην Αχαΐα 29-11-2013 .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html , Κυριακάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02- Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  
  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-

1 σχόλιο:

Stramatios Skoulikaw είπε...

~*** ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. :
Ο 'Aγιος Φλώρος είναι ένα χωριό 294 κατοίκων με πανέμορφη βλάστηση, 20 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας και μόνο 3 χλμ βορειοδυτικά του Αρφαρά, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Παμίσου. Είναι πεδινή περιοχή με έκταση 820 στρεμμάτων. Οι κάτοικοι του χωριού είναι 294. Λίγα χωριά στη Μεσσηνία είναι τόσο γνωστά όσο ο 'Aγιος Φλώρος. Το πρώτο μεγάλο χωριό στο κατέβασμα για Μεσσηνία πέρασμα - σταθμός. Εκεί οι πηγές του Παμίσου, εκεί το ιστορικό πλατάνι του. Ένα χωριό που σχεδόν αγνοούμε το εσωτερικό του.-