Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  :


 


 

***  Γιατροί: Μη ασφαλής η περίθαλψη των πολιτών στα νοσοκομεία
Λόγω περικοπής κονδυλίων
Γιατροί: Μη ασφαλής η περίθαλψη των πολιτών στα νοσοκομεία
Για μη ασφαλή περίθαλψη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο οι γιατροί εξαιτίας των περικοπών των δαπανών Υγείας. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η σωματική και πνευματική εξουθένωση του υπάρχοντος δυναμικού, συνδυαστικά με τις οργανωτικές αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία, καθιστούν ανασφαλή και αναξιοπρεπή τη φροντίδα υγείας των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).
~ Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΠΙΣ, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομιακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποίησε ότι η έλλειψη 5.000 γιατρών και 10.000 νοσηλευτών από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση το υπάρχον προσωπικό με άμεση συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
«Όταν ο γιατρός ή ο νοσηλευτής είναι κουρασμένοι, σωματικά και ψυχολογικά, λόγω φόρτου εργασίας ή επειδή οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι σωστές, είναι πολύ λογικό να οδηγούνται σε ιατρικά λάθη, αντιδεοντολογικές πρακτικές και να μην τυγχάνει ο ασθενής της σωστής προσοχής, τόσο ως προς τη διάγνωση, όσο και ως προς την θεραπεία», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας τονίζοντας ότι στο φαινόμενο αυτό αποδίδεται και η αύξηση των περιστατικών ιατρικών λαθών τα τελευταία χρόνια.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προωθούμενες προσλήψεις προσωπικού στο ΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έκανε λόγο για εμπαιγμό γιατρών και νοσηλευτών αφού «μας υπόσχονται στελέχωση των νοσοκομείων, αλλά στον προϋπολογισμό του 2015 δεν έχει εγγραφεί το σχετικό κονδύλι. Για να μην αναφερθούμε στην περικοπή των δαπανών για τη λειτουργία των νοσοκομείων, που το 2014 θα κλείσει στα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα νοσοκομεία έχουν στεγνώσει από υλικά. Χειρουργεία αναβάλλονται και οι γιατροί είναι υπόλογοι στους ασθενείς, όχι το υπουργείο Υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ έχουν αυξηθεί κατά 300.000 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος με τη σειρά του προειδοποίησε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 βάζει την Υγεία στην κλίνη του Προκρούστη. «Όλες οι δαπάνες υγείας για το 2015 είναι μειωμένες σε σχέση με το 2014. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη, η πραγματική φαρμακευτική δαπάνη έχει πέσει στα 1,6 δισ. ευρώ. Βάζουν στο στόχαστρο γιατρούς και φάρμακα, ενώ θα έπρεπε με επιστημονικά κριτήρια να προωθούν την αναδόμηση του συστήματος», ανέφερε.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι γιατροί για τον προϋπολογισμό του 2015, οι συνολικές δαπάνες για την Υγεία υπολογίζονται σε 4,23 δισ. ευρώ, έναντι 4,74 δισ. ευρώ που αναμένεται να κλείσουν το 2014. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων τη νέα χρονιά προβλέπεται στα 1,118 δισ. ευρώ (μείωση κατά 22,8%), σε σχέση με το 2014 που αναμένεται να κλείσει στα 1,450 δισ. ευρώ. Για τον ΕΟΠΥΥ η κρατική επιχορήγηση προβλέπεται στα 526 εκατ. ευρώ το 2015, μειωμένη κατά 17% σε σχέση με το 2014 που είχε προβλεφθεί κονδύλι ύψους 633 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ για τις λοιπές παροχές ασθενείας το 2015 θα διαμορφωθούν στα 1,271 εκατ. ευρώ, ενώ το 2014 ήταν 1.625 εκατ. ευρώ (μείωση 354 εκατ. ευρώ). Τέλος, η εξωνοσομειακή φαρμακευτική δαπάνη διαμορφώνεται το 2015 στα 2 δισ. ευρώ, όπως και το 2014, καλύπτοντας και στους ανασφάλιστους πολίτες, που ανέρχονται σε περίπου 2,5 με 3 εκατομμύρια, ενώ περιλαμβάνεται στο ποσό αυτό και το κόστος των εμβολίων.
«Όλες οι δαπάνες περικόπτονται διαρκώς, το δείχνουν και τα νούμερα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχει μόνο στα χαρτιά, τα νοσοκομεία καταρρέουν λόγω απογύμνωσης τους από προσωπικό. Έχουν πει ότι οι μονάδες του ΠΕΔΥ θα αρχίσουν να λειτουργούν με το νέο χρόνο. Με τι προσωπικό; Προσλήψεις δεν έχουν γίνει. Ο χρόνος αλλάζει σε λιγότερο από έναν μήνα και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κανένα σχέδιο», επεσήμανε ο κ. Βλασταράκος.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποδόμησης του δημόσιου συστήματος υγείας, την πρόσφατη απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρη Λαζόπουλου, να κλείσει όλες τις κλινικές του ΕΣΥ που λειτουργούν στο νοσοκομείο και το ιατρικό προσωπικό να απορροφηθεί από τις υπάρχουσες πανεπιστημιακές.
«Πίσω από την απόφαση αυτή υπάρχουν σκοπιμότητες και το υπουργείο δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο ζήτημα, ενώ θα έπρεπε. Η κοινωνία του Έβρου είναι ανάστατη. Οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα στην περίθαλψη», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας.
Ενώ ο κ. Βλασταράκος σχολιάζοντας το θέμα εξήγησε ότι, «οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν παράλληλη δραση και στον ιδιωτικό τομέα της περίθαλψης. Οι γιατροί του ΕΣΥ αντιθέτως υποχρεούνται να έχουν αποκλειστική σχέση εργασίας με το κράτος. Η κατάσταση αυτή πλήττει απευθείας το δικαίωμα των ασθενών σε ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στις επαφές του τόσο με τον Πρωθυπουργό, όσο και με τον υπουργό Υγείας, για την διευθέτηση όλων των ανοικτών «μετώπων», έχει προτείνει:
- αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία,
- λειτουργία ενιαίου δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες,
- εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων,
- μηχανογράφηση όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ,
- επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,
- εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού,
- θεσμοθέτηση της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας για την καλύτερη οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας,
- δικαίωμα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ σε όλους τους γιατρούς, που θα αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση,
με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, την εξοικονόμηση δαπανών και την ασφαλέστερη θεραπεία και διάγνωση των πολιτών.  Μαίρη Μπιμπή    www.health.in.gr ,.-

***  «Μαμούθ» κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών         
         
ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 20 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ (5 ΜΕΣΣΗΝΙΑ) ΚΑΙ 180 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ!
-Έχουν συλληφθεί πρώην αστυνομικός και δασικός υπάλληλος
 Άλλη μια μεγάλη υπόθεση διακίνησης σκληρών και μαλακών ναρκωτικών από πολυμελή σπείρα, με εμπλεκόμενους σε Μεσσηνία, Ηλεία και Λακωνία και πεδίο δράσης σε όλη την Ελλάδα, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ενώ ταυτόχρονες επιχειρήσεις έγιναν χθες και στους τρεις νομούς. Είναι άλλη μία από τις σημαντικές επιτυχίες που έχει καταφέρει το τελευταίο χρόνο η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Συνολικά, από το πρωί έως το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συλληφθεί 20 άτομα και ειδικότερα 14 στην Ηλεία, 5 στη Μεσσηνία και 1 στη Λακωνία. Η δε δικογραφία ήδη περιλαμβάνει 180 άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης κάθε μορφής ναρκωτικών σχεδόν σε όλη τη Ελλάδα.   Της Βίκυς Βετουλάκη   Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 

***  Ξεπερνούν τα 80.000 ευρώ οι εξαργυρωμένες εγγυητικές επιστολές της 56χρονης υπαλλήλου          
         
Σε κάτι περισσότερο από 80.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητά η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας από τις εγγυητικές επιστολές που φέρεται πως εξαργύρωσε η 56χρονη υπάλληλος.
Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και, όπως απάντησε ερωτώμενος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, το θέμα βρίσκεται στη δικαιοδοσία αστυνομικών και δικαστικών αρχών.
Όσο για την αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί, συνεχίζει την Ένορκη Διοικητική Έρευνα που έχει διαταχθεί, ενώ ο κ. Τατούλης είπε πως, όταν υπάρξουν εξελίξεις, θα γίνουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις.
  Αρκετές χιλιάδες ευρώ
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα της αρμόδιας υπηρεσιακής επιτροπής και να κατατεθεί στην αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, ενώ αυτό θα συμπεριληφθεί στο φάκελο που ετοιμάζει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», από τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, τις καταθέσεις ιδιοκτητών ταξί και εμπόρων και διάφορα στοιχεία που εντοπίσθηκαν από τις έρευνες στο γραφείο της υπαλλήλου, το ποσό που φαίνεται να είναι το ζητούμενο για το τι πραγματικά έχει γίνει υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ.
  Θα δώσει εξηγήσεις
Το πόρισμα, αλλά και οι καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων, μαζί με την έρευνα της Ασφάλειας, θα κατατεθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος και θα αποφασίσει τι μέλλει γεννέσθαι.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμία της 56χρονης είναι να έρθει και να δώσει εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί, κάτι όμως που ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει, αν και έχει περάσει σημαντικό διάστημα από την ημέρα που αποκαλύφθηκε πως είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και στη συνέχεια άρχισαν να καταφτάνουν καταγγελίες ταξιτζήδων για εξαργύρωση των εγγυητικών τους επιστολών.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώνει εργαζόμενο με εκ περιτροπής απασχόληση          
           
Την απόφαση 1252/2014 του Αρείου Πάγου χαιρέτισε με χθεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης. Η απόφαση, όπως γνωστοποίησε, αναγνωρίζει ότι η μονομερής επιβολή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας σε μεμονωμένο εργαζόμενο (και συγκεκριμένα εργαζόμενη με ευθύνη μονογονεϊκής οικογένειας), με αξιοποίηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, καθιερώνει τεκμήριο υπέρ του εργαζομένου, ώστε να θεωρηθεί η βλαπτική αυτή μεταβολή ως καταγγελία της σύμβασης εργασίας του, για την οποία οφείλεται η προβλεπόμενη αποζημίωση με βάση την προϋπηρεσία του εργαζομένου. Είναι, συνέχισε, σημαντική απόφαση, όταν πολλοί εργαζόμενοι κρατούνται όμηροι από τους εργοδότες, οι οποίοι, προκειμένου να αποφύγουν την αποζημίωση λόγω απόλυσης, τους βάζουν να εργάζονται μόλις μία φορά την εβδομάδα, εξωθώντας τους στην ουσία σε παραίτηση.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά απόφαση ύστερα από εκείνες του Πρωτοδικείου Θήβας και του Μονομελούς Εφετείου Εύβοιας και με αυτή αναγνωρίζεται ότι εφόσον οι εργαζόμενοι, κατά την μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους, επιφυλαχθούν για τα δικαιώματά τους, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουν την εργασία τους και να αναλάβουν τους κινδύνους ενός δικαστικού αγώνα, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με τους νέους όρους και στη συνέχεια να διεξαγάγουν το δικαστικό αγώνα για τον παράνομο χαρακτήρα της μεταβολής και τη διεκδίκηση των αξιώσεών τους. 
 
*** Ολόκληρο περίπτερο “σήκωσαν” απόψε στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (φωτογραφίες)
   
 
 
 
 Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον ιδιοκτήτη περιπτέρου στην οδό Υπαπαντής καθώς όταν σήμερα το πρωί πήγε να ανοίξει το περίπτερο του αντίκρισε μια εικόνα καταστροφής. Άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού έκοψαν με εργαλείο το λουκέτο και τους μεντεσέδες της πόρτας κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του περιπτέρου και πραγματικά να το λεηλατήσουν. Μεταξύ άλλων φτερά έκαναν μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, χρήματα αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη οι ζημιές ξεπερνούν τις 7000 ευρώ, ενώ το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι το θράσος των εισβολέων, επειδή η περιοχή έχει ζωή και το βράδυ αφού στο σημείο υπάρχει πλήθος μπαρ που κλείνουν τα ξημερώματα. - 
 
 ***  Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες την πόλη της Καλαμάτας         
           
Δύσκολη βραδιά ήταν η αποψινή για την Καλαμάτα αλλά και τη Μεσσηνία γενικότερα, πολλά σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ έπεσε τεράστια ποσότητα νερού.
Το «Θάρρος» βρέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους της Καλαμάτας όπου δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ενώ συνεργεία του Δήμου αλλά και της ΔΕΗ δίνουν μάχη με το χρόνο για να επαναφέρουν την πόλη σε κανονικούς ρυθμούς.
  Η βροχή στην πόλη της Καλαμάτας
Σε λιγότερο από μια ώρα έπεσαν συνολικά 58.2 mm, ενώ τα 45.0 mm έπεσαν μέσα σε μισή ώρα. Συγκεκριμένα ο μετεωρολογικός σταθμός στο Κέντρο κατέγραψε 58.2 mm, ο σταθμό στο Νησάκι 48.2 mm και ο σταθμός στο Λιμάνι 48.6 mm.
Σημειώθηκαν ιδιαίτερα υψηλές ραγδαιότητες, με το μέσο όρο να είναι για αρκετή ώρα από 80.0 - 280.0 mm/hr. Η μέγιστη ραγδαιότητα σημειώθηκε στο σταθμό στο Νησάκι 329.2 mm/hr, στο σταθμό του Κέντρου 261.8 mm/hr και στο Λιμάνι 281.0 mm/hr.
Επίσης μετρήθηκαν ισχυρές ριπές ανέμου κατά τη διάρκεια της καταιγίδας: 61.2 km (7 μποφόρ) στο Νησάκι, 48.3 km (6 μποφόρ) στο Κέντρο και 37.0 km (5 μποφόρ) στο Λιμάνι.
Η καταιγίδα συνοδεύτηκε από πολλά ηλεκτρικά, μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, φτάνοντας τους 12.3c και πέφτοντας 10.0 βαθμούς από τις μεσημβρινές ώρες.
Επίσης εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση.
(Κώστας Μενούνος)
Τριφυλία ώρα 1πμ
Στην Τριφυλία, εδώ και δύο ώρες περίπου, ακούγονται εκκωφαντικοί θόρυβοι από μπουμπουνητά και αστραπές, ενώ πριν λίγο ξέσπασε και δυνατή βροχή. Κάτοικοι, αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες του δήμου, αναμένουν την εξέλιξη της νύχτας, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, την περιοχή θα πλήξει κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

 ***   Απολογείται σήμερα ο 59χρονος για τον πυροβολισμό του συγχωριανού του         
           
Με πολύ σοβαρά τραύματα στο αριστερό πόδι συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Αθήνα ο 62χρονος από το Δώριο, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από 59χρονο συγχωριανό του το μεσημέρι της Τρίτης για κτηματικές διαφορές.
Ο 59χρονος χθες, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, η οποία τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου και θα απολογηθεί σήμερα το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη στην πλατεία του Δωρίου, όπου οι δύο άντρες είχαν για άλλη μια φορά έντονο διαπληκτισμό. Τότε, ο 59χρονος πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε μια καραμπίνα και πυροβόλησε δύο φορές στα πόδια το συγχωριανό του.   Β.Β.

***  Το γνωστό «επιστρέφω αμέσως» όταν το λένε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (φωτογραφίες)
         
 
 
Μια συνηθισμένη έκφραση των οδηγών όταν αφήνουν το αυτοκίνητο τους όπου τους βολεύει, είναι «επιστρέφω αμέσως».
Πως όμως θα φαινόταν στους «βιαστικούς» οδηγούς αν ΑμΕΑ τους το έλεγαν;
Μέσα από φωτογραφίες μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα που έγινε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
  Μια εκπληκτική φωτογράφιση με θέμα «επιστρέφω αμέσως» πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας (3 Δεκεμβρίου) από τον Τάσο Μώκα, Λογοθεραπευτή και ιδιοκτήτη του Κέντρου Θεραπειών «Κιβωτός Εξέλιξη» και τον Αντώνη Παπαλάμπρου, Φωτογράφο και βρήκαμε στο epirusgate.blogspot.gr.
Η πόλη της Ηγουμενίτσας έζησε μια πολύ όμορφη εμπειρία αυτές τις ημέρες καθώς έκλεισαν δρόμοι, διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων, διαβάσεις και θέσεις παρκινγκ κατελήφθησαν από αναπηρικά καροτσάκια, τα οποία φωτογραφίζονταν σε διάφορα σημεία της πόλης. Στις παραλίες αναπηρικά καροτσάκια μέσα στην άμμο ενώ άλλα σκαρφαλωμένα σε σκάλες και σε εισόδους κτιρίων με αδύνατη την πρόσβαση σε ΑμΕΑ.
Η φωτογραφία που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι ένα καροτσάκι να κρέμεται πάνω από ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο πάνω σε μια διάβαση με ράμπα για ΑμΕΑ. Στόχος της «τολμηρής» για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλίας των δύο αυτών «απίθανων» τύπων ήταν να περάσουν το μήνυμα της εύκολης και κυρίως ανεμπόδιστης πρόσβασης και διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητα τους και σε όλες τις πτυχές και τους τομείς της ανθρώπινης δράσης, βάζοντας τους πολίτες σε μια λογική «ταλαιπωρίας» για μερικούς χρησιμοποιώντας το σλόγκαν επιστρέφω αμέσως όπως όλοι έχουμε σκεφτεί, καθώς τους εμπόδισαν είτε να παρκάρουν είτε να διασχίσουν τους δρόμους της πόλης «ανεμπόδιστοι» και «ανενόχλητοι» ως «κυρίαρχοι» των δρόμων, άσχετα αν οι ίδιοι καθημερινά εμποδίζουν κάποιους άλλους, για να νιώσουν και αυτοί το συναίσθημα των ατόμων εκείνων που ζητάνε τα αυτονόητα.
Πρωτοποριακή ιδέα Πανελλαδικά, με την ευχή ότι όλοι πήραν το μήνυμά της!

***  Όχι στις αλλαγές του Κώδικα, ναι σε αποχή διαρκείας (τα αποτελέσματα)

  Απόλυτο ήταν το όχι που καταγράφτηκε από τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο διήμερο δημοψήφισμα για το σχέδιο νόμου που αφορά στις τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Επί συνόλου 335 εγγεγραμμένων δικηγόρων ψήφισαν 236 και βρέθηκαν 235 έγκυρα ψηφοδέλτια. Όχι στο νομοσχέδιο είπαν 227 δικηγόροι, ενώ βρέθηκαν και 8 ναι για τις αλλαγές του Κώδικα Παράλληλα με το όχι, οι δικηγόροι ψήφιζαν και για το τι μορφή κινητοποιήσεων θέλουν. Αν επιθυμούν αποχή διαρκείας ή αποχή περιορισμένης διάρκειας ή στοχευμένη. Για αποχή διαρκείας ψήφισαν 121 δικηγόροι, ενώ για στοχευμένες κινητοποιήσεις ψήφισαν 54. Το δημοψήφισμα ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε χθες αργά το απόγευμα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Και χθες η προσέλευση των δικηγόρων ήταν ικανοποιητική, με την πλειοψηφία αυτών να τάσσεται κατά των προωθούμενων αλλαγών.Β.Β. - 

***  Νομοθετική ρύθμιση για να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός         
           
Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο εξήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου: «Βεβαίως κρατούμενοι με αυτήν την ιδιότητα θα πρέπει να τελειώνουν στις σπουδές τους, γι’ αυτό θα καταθέσουμε ρύθμιση όταν επιστρέψει από την Κίνα ο συναρμόδιος υπουργός κ. Λοβέρδος, για παρακολούθηση μαθημάτων δι’ αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές, ο φοιτητής-κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης, αν έχει απορίες θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά ή διά ζώσης, και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του».
Ειδικά για τον Νίκο Ρωμανό, ο κ. Αθανασίου είπε ότι "τα δύο εργαστήρια που έχει στο τρέχον εξάμηνο μπορούν να αντικατασταθούν με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές. Όσον αφορά στο μάθημα της πληροφορικής, θα του δοθεί, όπως σε όλους τους φοιτητές, δωρεάν ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα εγχειρίδια και θα εκπαιδευτεί". Ο κ. Αθανασίου είπε ότι σε περιπτώσεις εργαστηρίων που απαιτείται φυσική παρουσία θα έρθει σε επαφή με τεχνικούς φορείς ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησής τους". 
 «Ψάχνω τους γονείς»
Ο κ. Αθανασίου έστειλε μήνυμα στους γονείς του Νίκου Ρωμανού να βοηθήσουν ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του παιδιού τους, ενώ είπε πως ενώ τηλεφώνησαν ζητώντας στο υπουργείο ζητώντας ραντεβού, ο ίδιος τους αναζητεί τηλεφωνικά για να συναντηθούν αλλά δεν κατέστη δυνατό μέχρι στιγμής να τους βρει στα τηλέφωνα που άφησαν. Τόνισε πως ενημερώνεται κάθε δύο ώρες και εγγράφως για την πορεία της υγείας του νεαρού κρατουμένου και είπε: "βάζουμε την υγεία του πάνω από όλα". Ακόμα ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν παρουσιάζει καρδιακό πρόβλημα, παρά μόνο ορθοστατική υπόταση, και ότι έχει χάσει δέκα κιλά, ενώ λαμβάνει υγρά τροφή. Παράλληλα ο υπουργός, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, είπε ότι επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας του Ρωμανού Φραγκίσκο Ραγκούση, και του ζήτησε να μεσολαβήσει προκειμένου να επικοινωνήσουν οι γονείς του με εκείνον.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για άγρια πολιτική εκμετάλλευση αναφερόμενος στο δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι "υπάρχει ενδεχομένως άγνοια του νομικού καθεστώτος που υπάρχει. Δηλαδή τι ζητούν από τους δικαστές ; Να παραβιάσουν τον νόμο ή από την πολιτεία να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Και ο Θεός να κατέβαινε δεν μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα με βάση το ισχύον καθεστώς". Εξηγώντας το ισχύον καθεστώς, διευκρίνισε πως κάποιος που περνά στο πανεπιστήμιο και είναι κρατούμενος δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πάρει και άδεια: "Κάνει αίτηση στο συμβούλιο των φυλακών, το οποίο δεσμεύεται αν είναι υπόδικος από τη γνωμοδότηση του ανακριτή που τον προφυλάκισε. Εν προκειμένω η άποψη του ανακριτή είναι πως επειδή εκκρεμούν σε βάρος του τρία εντάλματα για τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να του δοθεί αυτή τη στιγμή εκπαιδευτική άδεια, διότι πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία του στις επικείμενες δίκες".
Απαντώντας σε ερώτηση ότι ο Νίκος Ρωμανός αρνείται την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων είπε : "Το ζητούμενο είναι να τελειώσει τις σπουδές του ή να βγει έξω;".
Νομοθετική διάταξη
Από το απόγευμα της Τρίτης πληροφορίες ανέφεραν πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική διάταξη, ώστε να επιτραπεί τελικά στον Ρωμανό να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα στη σχολή που έχει περάσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης με τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, Ανδρέα Λοβέρδο και Χαράλαμπο Αθανασίου, συμφώνησαν πως εάν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απορρίψει το αίτημα του Ρωμανού -όπως και έγινε σήμερα το πρωί- τότε η λύση θα δοθεί δια της νομοθετικής οδού.
Όλα αυτά, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια με τις 12 συλλήψεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια και ενώ οι γιατροί του 21χρονου στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» αναφέρουν ότι η υγεία του είναι σε οριακή κατάσταση.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ αδύναμος και με χαμηλή αρτηριακή πίεση, ο Νίκος Ρωμανός δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας, προσπερνώντας την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνει πίσω και «απαντώντας» με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο.
www.protothema.gr ,.-
 
*** 

*** Άρωμα στο  αγιάζι  της αθλητικής  ενημέρωσης :
Ο ΠΑΟΚ έχτισε... Λευκό Πύργο στο Καραϊσκάκη με «διπλό»
*** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της (εμβόλιμης) 6ης αγωνιστικής:

Πανθρακικός - Πλατανιάς 1-0
(17΄ Ντιγκινί)

Ατρόμητος - Βέροια 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4
(38΄ Τομάς, 43΄, 68΄ Μάντζιος, 61΄ Μιλοσάβλιεφ)

Κέρκυρα - Πανιώνιος 1-0
(14΄ Κόντος)

Ξάνθη - Καλλονή 2-1
(13΄ Σολτάνι, 21΄ πεν. Κλέιτον - 52΄ Βαλιός)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2 .- Τα  γκολ  : (45΄+ Φουστέρ - 43΄ Αθανασιάδης, 49΄ Περέιρα)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Φουστέρ- Κάτσε, Τζανδάρης, Ρατς, Σκόνδρας, Γκολάσα
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (61΄ Κασάμι), Αφελάι (60΄ Ντοσεβί), Φουστέρ, Τσόρι, Μήτρογλου (67΄ Μπενίτες).
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Σκόνδρας (56΄ Παπαδόπουλος), Κάτσε, Γκολάσα, Τζανδάρης, Περέιρα (90+1 Ποζατζίδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης .
~ Σχολιασμός Διαιτησία του αγώνα = Αρετόπουλος μέτριος έως κακός (22φάουλ κατά  ΠΑΟΚ , 4 φάουλ κατά  ΟΣΦΠ ) , Επόπτης Γεωργαράκος= κακός (ακύρωσε κακός κανονικότατο γκολ ως οφσάιντ )  Έτερος επόπτης επίσης με λάθη .-

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 4/12

Νίκη Βόλου - Αστέρας Τρίπολης 4/12

ΟΦΗ - Εργοτέλης 4/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 28
2. Ολυμπιακός 23
3. Παναθηναϊκός 19 -10αγ.
. Καλλονή 19
5. Ατρόμητος 18
. Βέροια 18
7. Αστέρας Τρίπολης 17 -10αγ.
8. ΠΑΣ Γιάννινα 16
9. Ξάνθη 15
10. Παναιτωλικός 14 -10αγ.
. Κέρκυρα 14
12. Πλατανιάς Χανίων 12
13. Πανιώνιος 11
. Λεβαδειακός 11
15. ΟΦΗ 10 -10αγ.
16. Πανθρακικός 9
17. Εργοτέλης 6 -10αγ.
18. Νίκη Βόλου 4 -10αγ.

 ***

 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,          3893    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2241     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =              2 236   video.- 
Σύνολον                                                             8345    βίντεο   .-

~ ΑΓΙΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  στο  Πήδημα  Αρφαρών  03/11/2014 : http://youtu.be/NvRIOaPTBe8 ,.-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2638   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   291  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    715.–
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   284 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 400/329/16  , 258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-


~ ΑΓΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ  στο Πήδημα Αρφαρών  03/11/2014 : http://youtu.be/QG4eWL7SLC4 ,.-
 
*** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-


 ~*   ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ στο Πήδημα Αρφαρών 03΄112014 : http://youtu.be/rWr_tI76w2M ,.-

***  Βίντεο  για το Πήδημα  Αρφαρών Καλαμάτας  :
1. ~** Pidima springs/Πηγές Πηδήματος Aerial Shooting:  http://youtu.be/45SZQZOmvSs ,.-   
2 ~***Πήδημα-Αρφαρα (Καλαμάτα) Pidima -Arfara (Kalamata) : http://youtu.be/lvRijaoRLlo .-
3  ~** ΠΗΔΗΜΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2014 : http://youtu.be/-edKEFfLVaQ ,.-
4 ~*** Θεοφάνεια στο Πήδημα Μεσσηνίας 06-01-2014 :  http://youtu.be/j64KzuhIeEc .-
 5~ ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ  Πήδημα Αρφαρών 2014 : http://youtu.be/rWr_tI76w2M ,.-
6 ~ ΑΓΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ  στο Πήδημα Αρφαρών  2014 : http://youtu.be/QG4eWL7SLC4 ,.-
7 ~ ΑΓΙΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  στο  Πήδημα  Αρφαρών  2014 : http://youtu.be/NvRIOaPTBe8 ,.-
8 ~**Άγιος Ευθύμιος στο Πήδημα  2014  αναβαίνοντας : http://youtu.be/lxuT7aeXwv0 ,
9  ~**Άγιος Ευθύμιος αντικρίζοντας τον  2014 : http://youtu.be/9PkA6OZOqSk ,-

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: