Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ARFARA NEWS Ειδήσεις ενημέρωση Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015 :

~ ~ DAFFY  fast food   Όλοι  στο    ΝΤΑΦΙ  για μάσα όλο το 24ωρο Καλαμάτα κεντρική πλατεία  31/ 03/2015 : http://youtu.be/Rkh3gK9Cr-4 , Φτηνά ,χορταστικά ,Υγιεινά!



*** 31 Μαρτίου
Ιερομαρτύρων Υπατίου επισκόπου Γαγγρών (1) (†326), Αυδά επισκόπου εν Περσία και των συν αυτω Εννέα μαρτύρων. Των εν Έρμουπόλει Αιγύπτου Βενιαμίν διακόνου, Μενάνδρου, Σαβίνου και ετέρων 38. Μάρτυρος Θεοφίλου του Κρητός. Οσίων Ακακίου (2) Α` επισκόπου Μελιτηνής, Βλασίου τον εξ Αμορίου και Στεφάνου του θαυματουργού. Θεοφίλου και Ιωνά μητροπολίτου πασών των Ρωσιών.

(1) O άγιος Υπάτιος ήταν επίσκοπος Γαγγρών στα χρόνια του Μεγ. Κωνσταντίνου και συμμετείχε στην Α` Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας. Διακρίθηκε για την ορθόδοξη πίστη του και την σφοδρή του πολεμική έναντι των δυσεβών αιρετικών και δη αρειανών. Η επιτυχία αυτής της πολεμικής, εξήγειρε τούς πληγέντες, οι οποίοι ζητούσαν την εξόντωσή του. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποίησαν πληρωμένους ειδωλολάτρες, οι οποίοι σε κάποια κρημνώδη περιοχή κτύπησαν τον άγιο μέχρι θανάτου χαρίζοντάς του όμως αντί της επίγειας, την ουράνια ζωή και δόξα.
(2) O όσιος Ακάκιος γεννήθηκε περί το 431και χειροτονήθηκε επίσκοπος Μελιτίνης. Όταν συντάραξε την αυτοκρατορία και την εκκλησία η αίρεση του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Νεστορίου, ο όσιος διακρίθηκε για την επιμονή του στην χριστιανική πίστη, την οποία προσπάθησε να φυλάξει ανόθευτη από τις αιρετικές κακοδοξίες, και την ενημέρωση και προστασία του ποιμνίου του. Για το λόγο αυτό συνέγραψε σπουδαιότατες αντιαιρετικές πραγματείες εκ των οποίων σώζεται μία, η οποία εξεφωνήθη στη Έφεσο. Διακρίνεται για το πάθος με το οποίο ο άγιος στηρίζει τις θέσεις και απόψεις του και την βαθιά θεολογική του γνώση. 
~ 31/03 Απολυτίκιο Αγ. Υπατίου - 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/FwBIZ2nC9RM ,



~  Daffy  fast food  στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας 2015 Τάκης Ψυχογιόπουλος τρώς φτηνά  και χορταίνεις αρκετά !! : http://youtu.be/enovkbxS8Es ,
 
***  Περιβαλλοντική βόμβα η λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας
     
Σοβαρές ελλείψεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Σωματείου
 Το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το πρωί και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλης Μάκαρης.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, υπογράμμισε την έλλειψη προσωπικού, τονίζοντας ότι μια τέτοια επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες, θέτοντας και ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων.
Ο κ. Κουφαλάκος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τις βροχερές ημέρες τα πάντα πλημμυρίζουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστός βιολογικός καθαρισμός, με τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στην προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης, ο ίδιος και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τόνισαν ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι πάρα πολύ σοβαρό. Χαρακτηριστικά σημείωσαν ότι στο Βιολογικό έπρεπε να εργάζονται 10 άτομα το λιγότερο, ωστόσο εργάζονται μόνο πέντε και, μάλιστα, από αυτούς κάποιοι είναι ανειδίκευτοι!
Εργαζόμενος τόνισε χαρακτηριστικά ότι το βράδυ στο Βιολογικό υπάρχει μόνο ένα άτομο, το οποίο μάλιστα είναι επιφορτισμένο με πολλές δουλειές, όπως την παρακολούθηση της λειτουργίας της μονάδας, την αποκατάσταση προβλημάτων που προκύπτουν, αλλά και τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου για τις δηλώσεις βλαβών στην ύδρευση και την αποχέτευση. Όπως είπε ο εργαζόμενος, εάν το βράδυ τού συμβεί κάποιο ατύχημα την ώρα που επιχειρεί να αποκαταστήσει κάποια βλάβη, θα κινδυνεύσει ακόμη και να πεθάνει, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να καλέσει σε βοήθεια.
Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου κάλεσε την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε ο Βιολογικός Καθαρισμός να συνεχίσει να λειτουργεί από τη ΔΕΥΑΚ, με διασφάλιση της υγείας και της προστασίας των εργαζομένων.
Σχολίασε, δε, ότι η νέα κυβέρνηση, τα κόμματα της οποίας στήριξαν στις εκλογές την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, οφείλει να άρει την απαγόρευση προσλήψεων, η οποία ουσιαστικά εξυπηρετεί το πέρασμα αυτών των υποδομών στους ιδιώτες.
Από την πλευρά του, ο κ. Μάκαρης δεσμεύτηκε να παρέμβει ουσιαστικά για το θέμα και, μάλιστα, θα καταθέσει ολοκληρωμένη καταγραφή των προβλημάτων και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Τέλος, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ασπροχώματος, Νίκος Χριστόπουλος, έκανε λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση, που υποβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή. Τόνισε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί ο Βιολογικός δημιουργούνται προβλήματα όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στη χερσαία περιοχή του Ασπροχώματος, και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν άμεσα οι λύσεις και πως σχετικές προτάσεις θα υποβληθούν από την παράταξη στην οποία συμμετέχει.
Στην επίσκεψη στο Βιολογικό και στην ενημέρωση που έγινε από τους εργαζόμενους συμμετείχαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταμάτης Μπεχράκης και Δημήτρης Φαββατάς, καθώς και κοινοτικοί σύμβουλοι.
Α.Π.


*** Εμπλοκή υπουργείου εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου και Τουρκίας για το τσιγαράδικο στην Καλαμάτα
Τελευταία Ενημέρωση: 31/03/2015 10:15
 
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 11 ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ
Σε περίεργη ιστορία εξελίσσεται η υπόθεση του πλοίου
Με εμπλοκή Εσωτερικών Υποθέσεων, υπουργείου Εξωτερικών, Αιγύπτου και Τουρκίας
Της Βίκυς Βετουλάκη 
Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε, τελικά, τη λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί τόσες ημέρες με το φορτίο των εκατό και πλέον εκατομμυρίων τσιγάρων στο πλοίο Genc 3, σημαίας Αγ. Βικεντίου και Γρεναδίνων, το οποίο την Πέμπτη το πρωί οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Έγγραφο των αιγυπτιακών Αρχών επιβεβαίωσε ότι τα τσιγάρα είναι απομίμηση και έτσι οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές της Καλαμάτας κατάφεραν να εκδώσουν εντάλματα και το βράδυ του Σαββάτου να συλληφθούν τα 8 μέλη του πληρώματος.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, ίσως και πανελληνίως, ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που εντοπίζεται, ενώ είναι σίγουρο ότι οι διαφυγόντες δασμοί θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Νόμιμα τα έγγραφα, παράνομο το φορτίο
Το πλοίο εντοπίσθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τις Λιμενικές Αρχές Γυθείου αγκυροβολημένο βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κηπούλα στο Δυρό. Σε έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένο με 11 κοντέινερ με τσιγάρα. Ο καπετάνιος τους ενημέρωσε ότι το πλοίο έχει 8μελές πλήρωμα (5 Τούρκους, 2 Γεωργιανούς και 1 Ινδό), μεταφέρει νόμιμο φορτίο και έχει αποπλεύσει από το Μαυροβούνιο. Προορισμός ήταν το Tobruk της Λιβύης και αγκυροβόλησε σε εκείνο το σημείο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν προσέγγιση στο Γύθειο και το πλοίο ήρθε στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Ωστόσο, όλα τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά του φαίνονται νόμιμα και καθαρά, το δε πλοίο σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης, δεν προέκυπτε από πουθενά ότι θα ξεφόρτωνε τσιγάρα σε ελληνικό ή γενικότερα ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά ούτε και το αντίθετο.
Απολογίες
Οι αιγυπτιακές Αρχές, όμως, ενημέρωσαν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ότι τα τσιγάρα «Cleopatra» που μεταφέρει είναι απομίμηση των δικών τους και, άρα, λαθραία. Έτσι, το Σάββατο το απόγευμα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία για όλο το πλήρωμα και νωρίς το βράδυ το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, προχώρησε στη σύλληψη και των 8 μελών του.
Την Κυριακή οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.
Σήμερα θα απολογηθούν ο Τούρκος καπετάνιος και οι άλλοι τρεις Τούρκοι, μέλη του πληρώματος. Οι άλλοι τέσσερις θα απολογηθούν αύριο.
Από την Κυριακή το πρωί ξεκίνησαν να ξεφορτώνονται τα κοντέινερ από το πλοίο. Πρόκειται για 11 κοντέινερ, βάρους 40 τόνων έκαστο. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 10.700 κιβώτια με τσιγάρα, με κάθε κιβώτιο να έχει 50 κούτες τσιγάρων.
Τα τσιγάρα θα μεταφερθούν στους χώρους του Τελωνείου, όπου θα γίνει καταμέτρησή τους και υπολογισμός των δασμών.
Εσωτερικών Υποθέσεων
Η υπόθεση, όμως, από χθες έχει αρχίσει να παίρνει μια πιο περίεργη τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος βρέθηκαν στην Καλαμάτα και παρέλαβαν όλα τα έγγραφα που αφορούν στο πλοίο και το φορτίο.
Στην όλη υπόθεση έχει εμπλακεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ νομικά, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο, φαίνεται πως έχουν κινηθεί τόσο η Αίγυπτος όσο και η Τουρκία.
Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι τους προηγούμενους μήνες εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στην Ελλάδα άλλο ένα πλοίο, αυτή τη φορά με 31 κοντέινερ, με τα ίδια αιγυπτιακά τσιγάρα.
Δήλωση Κ. Μαργέλη
Δήλωση για το θέμα, πάντως, έκανε και ο δικηγόρος της υπόθεσης, Κώστας Μαργέλης: «Δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα λαθρεμπορίας και σαφώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τα μέλη του πληρώματος.
Έχει προκύψει αναμφισβήτητα ότι το πλοίο είχε προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές λόγω ανωτέρας βίας, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχοντας ενημερώσει προς τούτο τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές.
Σε καμία περίπτωση δεν κινήθηκε ύποπτα και σαφώς σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε η δυνατότητα να ξεφορτώσει εμπορεύματα στην ελληνική επικράτεια.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι του Μαυροβουνίου με προορισμό το λιμένα Tobruk της Λιβύης. Μετέφερε 11 κοντέινερς με σιγαρέτα, τα οποία, κατά την αναχώρησή του από το Μαυροβούνιο, είχαν ελεγχθεί από τις εκεί τελωνειακές αρχές και ακολούθως σφραγίστηκαν τα κοντέινερς με μολυβοσφραγίδες, έχοντας ο καπετάνιος κοντά του τα νόμιμα παραστατικά έγγραφα και, μάλιστα, οι αρμόδιες τελωνειακές Αρχές δε διαπίστωσαν καμία τελωνειακή παρατυπία ή παράβαση.
Το όλο θέμα δημιουργήθηκε, όπως προκύπτει από τη σχηματισθείσα δικογραφία, από το γεγονός ότι η υπηρεσία πληροφοριών και πάταξης λαθρεμπορίου της Αιγύπτου, δια του εκπροσώπου της, παρακάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για κράτηση του φορτίου, ώστε να δοθεί πολύτιμος χρόνος στην υπηρεσία αυτή να προβεί σε δήθεν νόμιμες ενέργειες ενάντια στις εταιρείες που αναφέρονται στις φορτωτικές ως παραλήπτης και αποστολέας, ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, προφανώς για θέματα αστικού ενδιαφέροντος, που έχουν σχέση με ενδεχόμενο παραποίησης σήματος».


*** Γεύση από Καλαμάτα στην εκπομπή της σεφ Ντίνας Νικολάου (βίντεο)
       
Στην Καλαμάτα μαγείρεψε την Κυριακή, μέσα από την εκπομπή της «Ένα τραπέζι Ελλάδα», η σεφ Ντίνα Νικολάου. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν τα λαλάγγια, η σφέλα, το μανιάτικο παστό και λουκάνικο, το τσίπουρο και το ούζο, τα αποξηραμένα σύκα, το παστέλι, το γλυκό του κουταλιού ελιά…
Η Ντίνα Νικολάου έκανε βόλτα στα μαγαζιά και τα εστιατόρια της πόλης, δοκίμασε τα προϊόντα τους, ενώ αργότερα, φιλοξενούμενη στο αρχοντικό Πόλα, έφτιαξε πορτοκαλοσαλάτα με ελιές και κρέμα βαλσαμικού Παπαδημητρίου, κιμαδόπιτα ρολό με λαχανικά και χαλβά με σοκολάτα και ξερά σύκα.   Video: Ένα τραπέζι Ελλάδα | Λικέρ πορτοκάλι,σπε - 29/03/2015   , https://youtu.be/tdGClG9MaPI .-

*** Μπάχαλο στη Βουλή - Απίστευτα επεισόδια με την Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφίες και βίντεο)
       
 
 Σε αρένα μετατράπηκε η έκταση συνεδρίαση της Βουλή που υποτίθεται ότι θα ασχολούνταν με την ενημέρωση των κομμάτων για τις διαπραγματεύσεις.
Απίστευτες εικόνες και εκφράσεις που δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική ευπρέπεια, καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Και στο πρώτο μέρος των ομιλιών και στις δευτερολογίες έγινε κυριολεκτικά «σκοτωμός» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχεδόν όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ηταν τέτοια η ένταση που τελικά η Νέα Δημοκρατία αποχώρηση από τη συνεδρίαση.
Το πρώτο μέρος του επεισοδίου έγινε με πρωταγωνίστρια της Πρόεδρο της Βουλής και... αντίπαλο τον Αντώνη Σαμαρά. Μια αποστροφή του λόγου του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Προέδρου της Βουλής.
«Εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής» είπε ο κ. Σαμαράς και προκάλεσε αποδοκιμασίες στην αίθουσα, ωστόσο, η κα Κωνσταντοπούλου δεν άφησε να πέσει κάτω η κουβέντα.
Μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ η Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ο κ. Πρωθυπουργός είχε 10 λεπτά χρόνο και μίλησε 22, ο κ. Σαμαρά είχε 5 λεπτά χρόνο και μίλησε 26 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα» προκαλώντας ξανά ένταση εντός της Ολομέλειας». Και συνέχισε: «Διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν σε αυτή τη Βουλή. Ιδίως που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του Υπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οφείλατε να είστε εγκρατής».
Η δήλωση αυτή έφερε την οργισμένη απάντηση του Αντώνη Σαμαρά φώναξε «Εγώ λογοκρισία δεν δέχομαι» Η κα Κωνσταντοπούλου είπε «Ανοίξτε το μικρόφωνο στον κ. Σαμαρά γιατί αισθάνεται ότι λογοκρίνεται μετά από 27 λεπτά».
Οργισμένος ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε «Εγώ δεν δέχομαι λογοκρισία, δεν δέχομαι λογοκρισία για αυτό το κόμμα. Είμαι σε αυτή την αίθουσα 27 χρόνια. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί από κανέναν πρόεδρο της Βουλής. Δεν έχω μιλήσει τόσο καιρό. Δεν δέχομαι τέτοια συμπεριφορά για αυτό το κόμμα που έδωσε τα πάντα για τη δημοκρατία και το ύφος αυτού του Κοινοβουλίου. Τελειωμένα. Τέτοια συμπεριφορά δεν δεχόμαστε και το εννοώ».
Το επεισόδιο είχε και συνέχεια καθώς ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ξανά στις υποθέσεις που ήρθαν στο φως για τον Γ. Κατρούγκαλο. Η Πρόεδρος του είπε να είναι πιο «πιο εγκρατής σε σεξιστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς» ο κ. Σαμαράς επανήλθε κατά την δευτερολογία του λέγοντας ότι σύμφωνα με τον Πλούταρχο «η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε κυρία Πρόεδρε».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ ενώ στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επι προσωπικού καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τις αποκαλύψεις που τον φέρουν να εχει υπογράψει συμφωνητικά για επαναπροσλήψεις με προμήθεια.
και όταν τέλειωσε η η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε το λόγο επί προσωπικού στον υπουργό. Τα πνεύματα άναψαν και έφεραν οργισμένες αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να διαμαρτύρονται για παράβαση κανονισμών.
Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής με ηγεσία και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζουν τις φωνές και τις διαμαρτυρίες.
Η Πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ «Μην απευθύνεστε στο προεδρείο απειλητικά», ενώ, απευθυνόμενη στον Αδωνι Γεωργιάδη του είπε «Γιατί φωνάζετε κύριε  Γεωργιάδη; Ανησυχήσατε για τις αναφορές στη λίστα Λαγκάρντ;».
Αυτή η αποστροφή έκανε έξω φρενών τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φώναζε και έκανε λόγο για «γελοιοποίηση».
Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχιζε να διαμαρτύρεται και να τονίζει ότι θα αποχωρήσει, ενώ, την ίδια στιγμή έκλεισαν τα μικρόφωνα στη Βουλή με αποτέλεσμα να επικρατήσει πραγματικός χαμός.
Η Νέα Δημοκρατία, τελικά, αποχώρησε από την Ολομέλεια και ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε για τα όσα ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και άλλοι.
Η συνομιλία δεν καταγράφηκε ολόκληρη:
Αμέσως ο κ. Σαμαράς εμφανώς εκνευρισμένος της είπε: «δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά».
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: καθίστε κάτω κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. ΚΑτρούγκαλος και μετά εσείς
Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ντροπή σου
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:  Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο…
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ:…
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω κ. Μεϊμαράκη
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: αποχωρώ για λόγους διαμαρτυρίας και παραβίασης του ΚτΒ.
Για Πρόεδρο κατώτερη των περιστάσεων έκανε λόγο και ο Σταύρος Θεοδωράκης
Κατρούγκαλος: Εφτασε να λέει ψέμματα ο αρχηγός τους
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στον κ.Σαμαρά είπε «Είναι δηλωτικό του πολιτικού ήθους τους ότι μπορεί να απευθύνει συκοφαντικές κατηγορίες δίχως να μπορεί να απαντήσει κάποιος. Αυτό είναι του νομικού πολιτισμού μας. Να απαντά κάποιος όταν κατηγορείται. Για ότι κατασκεύασαν για μένα. Η ηθική υπεροχή της σημερινής κυβέρνησης είναι το όπλο στον παλαιοκομματισμό. Είναι μεγάλο το κενό της αντιπολίτευσης που έφτασε να λέει ψέμματα ο αρχηγός τους. Έπεσε ο μύθος του 12%. μεταμορφώνεται από τότε σε κάτι άλλο και σε κάτι, δίχως μπορεί να απαντήσει κάποιος και να μένει η λάσπη. Εγώ δεν είμαι πρόβατο. Ήμουν πάντα καθαρός και κρυστάλλινος. Πρέπει να ήμουν στρατιώτης του δικαίου. Θα τα πούμε τον Ιούνιο στα δικαστήρια. Τα οικονομικά τους συμφέροντα βρίσκονται σε κίνδυνο». www.imerisia.gr .-
Video : newsIT.gr Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή  , https://youtu.be/PAtievxpiRE .-


*** Απαντούν με προσφυγή στη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού στο Μεμί δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι
     
Ειδική διοικητική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά απόφασης του Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος άσκησαν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και ο πρόεδρος του Σωματείου «Δίκτυο Φίλων Μεμί», Χαρ. Γαϊτάνης.
Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά απόφασης του Δ.Σ. με την οποία εγκρίθηκε και παραλήφθηκε η «Οριστική Μελέτη Η/Μ» της μελέτης με τίτλο «Μελέτη των δικτύων αποχέτευσης λυμάτων Κορώνης και της ΕΕΔΛ Κορώνης», υποέργο του έργου με τίτλο «Έργα Συλλογής, Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Κορώνης Δήμου Πύλου – Νέστορος» που έχει συνταχθεί από τη σύμπραξη γραφείων μελετών «Sigma μελετών Α.Ε.» - «HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε.» -«ΕΜΠΛΕΚΤΟΝ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΕΠΕ».
Όπως αναφέρουν, «η προσβαλλόμενη απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος κατά τη συνεδρίαση της 19ης.1.2015. Έως και σήμερα δεν έχουμε λάβει πλήρη γνώση της προσβαλλόμενης πράξεως, εκτός της αναρτήσεως της περιλήψεώς της στη “Διαύγεια”».
Σημειώνεται πως «η προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παντελώς αναιτιολόγητη, διότι από το σώμα αυτής δεν προκύπτει οποιαδήποτε ειδική, πλήρης και επαρκής αιτιολογία για την έγκριση και την παραλαβή των συγκεκριμένων επιμέρους μελετών από το Δήμο, όπως επίσης δεν προκύπτει η συζήτηση του θέματος ως κατεπείγοντος.
Το έλλειμμα της αιτιολογίας της προσβαλλόμενης απόφασης διευρύνεται από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες επιμέρους μελέτες αποτελούν τμήματα (υποέργα) της κύριας μελέτης με τίτλο “Μελέτη των δικτύων αποχετεύσεως λυμάτων Κορώνης και της Ε.Ε.Δ.Λ Κορώνης”, της οποίας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) έχει υποβληθεί στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεν έχει εγκριθεί, διότι παρουσιάζει ελλείψεις και δεν έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.
Τουτέστιν, αναιτιολόγητα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση και παραλαβή επιμέρους μελετών και, άρα, υποέργων χωρίς να έχουν εγκριθεί προγενεστέρως οι περιβαλλοντικοί όροι του συνόλου του έργου».
  Οι προσφεύγοντες
Όπως επισήμανε, μιλώντας στο «Θ», ο εκ των προσφευγόντων, δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κανάκης, «ο χώρος που επιλέχθηκε για την εγκατάσταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού θα απαξιώσει την παραλία του Μεμί, μια από τις καλύτερες στη Δ.Ε. Κορώνης.
Εκτός αυτού, δεν έχει γίνει διαβούλευση και η τοπική κοινωνία δεν έχει εκφράσει την άποψή της. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη ύπαρξης βιολογικού καθαρισμού, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Αναρωτιέμαι αν ο δήμαρχος θέλει να σταματήσει την ανάπτυξη της περιοχής, και θα πρέπει να αντιληφθεί ότι θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί άλλες ενέργειες, προτού φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου «Δίκτυο Φίλων του Μεμί», Χ. Γαϊτάνης, επισήμανε πως ούτε ΜΠΕ υπάρχει ούτε ενημέρωση προηγήθηκε. «Αυθαίρετα αποφασίστηκε να πάει εκεί ο βιολογικός, με τη λογική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε”. Σε συνάντησή μας δε με το δήμαρχο, πληροφορηθήκαμε πως υπάρχουν τρεις επιλογές: ή εκεί ή αλλού ή ποτέ. Όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως δε μολύνει μόνο η Κορώνη, αλλά υπάρχουν κι άλλες περιοχές. Γιατί να κατασκευαστεί στην Κορώνη μια μονάδα κόστους 13 εκατ. ευρώ;  Αν είναι να εξυπηρετεί μόνο την Κορώνη, θα μπορούσαν να φτιαχτούν και δύο κόμπακτ βιολογικοί (κλειστού τύπου)».       
Η αντιπρόεδρος του σωματείου, Λίτσα Αντωνοπούλου - Γιαλλελή, τάχθηκε υπέρ του βιολογικού, αλλά διαφώνησε με την επιλογή της θέσης, καθώς θα πρέπει να επιδειχθεί το κριτήριο μοναδικότητας, που να δικαιολογεί την απόφαση της Δημοτικής Αρχής. «Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, ενώ ενάμιση μήνα τώρα έχουμε ζητήσει την παροχή στοιχείων, χωρίς να μας έχει δοθεί απάντηση», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, δε, πως πρόκειται για τουριστική περιοχή, που με τη μονάδα του βιολογικού θα καταστραφεί η παραλία, που είναι προσβάσιμη σε όλους, ενώ έθεσε και θέμα λειτουργίας και συντήρησης της μονάδας. Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 


***Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αρχιμήδης ΙΙΙ – Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων» στο ΤΕΙ Πελοποννήσου
     
Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αρχιμήδης ΙΙΙ – Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στο ΤΕΙ Καλαμάτας» θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 2 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες του προγράμματος και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των Υποέργων της Πράξης.
Ειδικότερα, οι εισηγήσεις θα αφορούν:
-«Μελέτη της επίδρασης κοινωνικο-δημογραφικών και νοσηλευτικών παραγόντων στη “Διάρκεια Νοσηλείας” των ηλικιωμένων σε νοσοκομεία των Νομών Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας», Ιωάννης Δημόπουλος, καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
-«Σχηματισμός ακρυλαμιδίου σε 3 ποικιλίες πατάτας τηγανισμένες σε ελαιόλαδο, αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο-Συσχετισμός με μακρομοριακή ανάλυση αμύλου», Θεόδωρος Βαρζάκας, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων
-«Έξυπνη θερμοκηπιακή μονάδα με αυτοματοποιημένη χρήση των Α.Π.Ε», Δημήτριος Καραμουσαντάς, καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων
-«Προσδιορισμός φυσικοχημικών παραμέτρων για τη μελέτη της αλληλεπίδρασης σωματιδίων αμύλου διαφορετικής προέλευσης και ενώσεων που χρησιμοποιούνται ως αρώματα στη βιομηχανία τροφίμων», Ιωάννης Καπόλος, καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων
-«Στρατηγική της αντιμετώπισης του προβλήματος των αφλατοξινών στα ξηρά σύκα, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας της συκιάς», βασίλειος Δημόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων.


***  Σκάφος με λαθρομετανάστες ανοιχτά του Μεσσηνιακού
      φώτο αρχείου
Τα ξημερώματα της Τρίτης σκάφος με 50 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο, σκάφος του Λιμενικού από την Καλαμάτα συνόδεψε τελικά το πλοιάριο με τα 50 άτομα στο λιμάνι του Γυθείου.


***  K. Μαργέλης: Δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα λαθρεμπορίας στο Genc 3
       
Ο δικηγόρος Κώστας Μαργέλης έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Genc 3
Δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα λαθρεμπορίας και σαφώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τα μέλη του πληρώματος.
Έχει προκύψει αναμφισβήτητα ότι το πλοίο είχε προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές λόγω ανωτέρας βίας, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχοντας ενημερώσει προς τούτο τις αρμόδιες λιμενικές αρχές.
Σε καμία περίπτωση δεν κινήθηκε ύποπτα και σαφώς σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε η δυνατότητα να ξεφορτώσει εμπορεύματα στην Ελληνική Επικράτεια.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι του Μαυροβουνίου με προορισμό τον λιμένα Tobruk της Λιβύης. Μετέφερε 11 κοντέϊνερς με σιγαρέτα, τα οποία, κατά την αναχώρησή του από το Μαυροβούνιο, είχαν ελεγχθεί από τις εκεί τελωνειακές αρχές και ακολούθως σφραγίστηκαν τα κοντέϊνερς με μολυβοσφραγίδες, έχοντας ο καπετάνιος κοντά του τα νόμιμα παραστατικά έγγραφα και μάλιστα οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές δεν διαπίστωσαν καμία τελωνειακή παρατυπία ή παράβαση.
Το όλο θέμα δημιουργήθηκε, όπως προκύπτει από τη σχηματισθείσα δικογραφία, από το γεγονός ότι η υπηρεσία πληροφοριών και πάταξης λαθρεμπορίου της Αιγύπτου, δια του εκπροσώπου της, παρακάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για κράτηση του φορτίου ώστε να δοθεί πολύτιμος χρόνος στην υπηρεσία αυτή να προβεί, σε δήθεν νόμιμες ενέργειες ενάντια στις εταιρίες που αναφέρονται στις φορτωτικές ως παραλήπτης και αποστολέας, ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, προφανώς για θέματα αστικού ενδιαφέροντος, που έχουν σχέση με ενδεχόμενο παραποίησης σήματος. 


***  Στόχος η κυριαρχία του ΠΟΠ Καλαμάτα στις αγορές
     
Ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Πιερία, ο οποίος έχει ενοικιάσει για 20 χρόνια τις εγκαταστάσεις και τα σήματα της Ένωσης Μεσσηνίας, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, επισκέφθηκε το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, και τον ενημέρωσε για τα επιχειρηματικά του σχέδια.
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος συνοδευόταν από το συνεργάτη του Παναγιώτη Ταμπουρέα και όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «η εταιρεία Κωνσταντόπουλος ΑΕ στοχεύει στην ολοκληρωμένη προσέγγιση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και στην εμπορική προώθηση του προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης “Καλαμάτα”, στη χώρα μας και διεθνώς. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε πως η εταιρεία Κωνσταντόπουλος ΑΕ επιδιώκει τη διάθεση άριστου επώνυμου προϊόντος, με ιχνηλασιμότητα, ώστε να προκύψει όφελος και για τον παραγωγό από πλευράς τιμής.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους επισκέπτες για την πρωτοβουλία αυτή, που έχει στόχο να αναδείξει το εξαίρετο προϊόν του τόπου μας ως επώνυμο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, στη διεθνή αγορά, αλλά και στην εγχώρια. Τόνισε, δε, πως ο Δήμος Καλαμάτας, όπως πράττει σε κάθε ανάλογη περίπτωση τιμώντας τον επιχειρηματικό κόσμο, που παράγει και εξάγει σε δύσκολες συνθήκες, θα βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του αυτήν την προσπάθεια».


*** Ανεπίδεκτοι μαθήσεως Περιφέρεια και Δήμοι σε ευρωπαϊκά διατροφικά προγράμματα
     
Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η δεύτερη συνάντηση πόλεων που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urbact για τη Βιώσιμη Διατροφή, στην οποία συμμετείχαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι της Μεσσηνίας και οι Εταιρείες Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής τους.
Μάλιστα, οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά των αυτοδιοικητικών μας παραγόντων εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι και πρότειναν στην Καλαμάτα να ηγηθεί του τρίτου μέρους του Urbact, της φάσης δηλαδή που θα θέσει σε εφαρμογή ένα διατροφικό πρόγραμμα, με στόχο την καλυτέρευση της διατροφής των Καλαματιανών και τη βελτίωση της υγείας, της ευεξίας και της οικονομίας των πολιτών και της πόλης.
Μην πάρετε στα σοβαρά τα παραπάνω. Οι τοπικοί μας παράγοντες δεν έχουν χρόνο να σκεφθούν και να σχεδιάσουν τέτοια πράγματα. Αν είναι καμιά βόλτα σε Βερολίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη, μάλιστα. Κι όμως, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα υφίσταται, υλοποιήθηκε στην πόλη Μπρίστολ της Αγγλίας και συμμετείχαν Δήμοι από τη χώρα μας!
Στο Μπρίστολ («Πράσινη Πόλη της Ευρώπης για το 2015», «Πιο ευχάριστη πόλη για να ζεις» και πρώτη Ποδηλατική Πόλη ήδη από το 2008), ο εμπνευσμένος και τολμηρός δήμαρχος –και αρχιτέκτονας–George Ferguson τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθεί καθημερινά να μετατρέψει την πόλη του αλλά και ολόκληρη τη νοτιοδυτική περιοχή της Βρετανίας σε μια βιώσιμη και σύγχρονη ανθρώπινη κυψέλη.
Ο Δήμος Αθηναίων που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση, το έκανε με στόχο να κάνει την πόλη μια ζωντανή και πολύ πιο βιώσιμη. Αυτό σημαίνει πως ό,τι έργα γίνονται, θα φροντίζει να είναι οικονομικά αποτελεσματικά, κοινωνικά δίκαια και φιλικά προς το περιβάλλον.
Η κα Μυριβήλη, ως επίσημη εκπρόσωπος, εστιάζει σε δύο θέματα, τη διατροφή και το δομημένο περιβάλλον: «Το να μπορούν να θρέφονται οι πόλεις με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο είναι μία από τις κατεξοχήν προκλήσεις του 21ου αιώνα. Ο δε χαρακτήρας της τροφής είναι τόσο πολυλειτουργικός, που την κάνει μοναδικό πολιτικό φαινόμενο που εμπλέκει πολλές αρένες της δημόσιας πολιτικής.
Για παράδειγμα, η διατροφική αλυσίδα ευθύνεται για περίπου 31% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας το διατροφικό σύστημα καίριο στόχο των πολιτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η Ελλάδα πήρε πρόσφατα τα πρωτεία στην παιδική παχυσαρκία και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή, πράγμα που καθιστά το διατροφικό σύστημα πρωταρχικά θέμα κοινωνικής υγείας. Η οικονομία, η ποικιλία, η ζωντάνια και η ευχαρίστηση που αναπτύσσονται γύρω από τη διατροφή, με λίγη υποστήριξη, μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στη ζωτικότητα της πόλης».
Οι δέκα ευρωπαϊκές πόλεις, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συμφώνησαν: το φαγητό είναι τεράστια υπόθεση και αγγίζει όλους τους τομείς της σύγχρονης πόλης, από την οικονομία της μέχρι την ευεξία και τη χαρά των κατοίκων της, γι' αυτό πλέον αποτελεί κοινό πρωταρχικό στόχο για τις ευρωπαϊκές πόλεις.
Το αγροδιατροφικό σύστημα αποτελεί τη βάση της κοινωνίας μας. Η στροφή προς ένα βιώσιμο διατροφικό «μοντέλο» που βασίζεται στην τοπικότητα και στην οικολογική γεωργία, όπως π.χ. η παραδοσιακή ελληνική διατροφή, μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την οικονομία και την κοινωνία τόσο της πόλης όσο και της υπαίθρου.
Για να το πούμε απλά, μια στροφή στην κατανάλωση κρέατος από τη νεοελληνική προς την παραδοσιακή ελληνική διατροφή μπορεί να αποφέρει περί τα 4 δισ. ευρώ πλεόνασμα στη χώρα.
Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
-Με πληροφορίες από το lifo.gr
ΧΤΥΠΗΜΑ.... «Η σωστή διατροφή των κατοίκων μιας πόλης, ποιοτικά αλλά και ποσοτικά, όπως δυστυχώς απέδειξε η κρίση τα τελευταία χρόνια, δεν είναι πλέον κάτι εγγυημένο. Οι πολίτες των αστικών κέντρων είναι εξ ορισμού απομακρυσμένοι από τον τόπο παραγωγής και καλλιέργειας της τροφής μας, με αποτέλεσμα, αφενός, να προσφέρονται περισσότερες επεξεργασμένες τροφές και, αφετέρου, οι πολίτες να χάνουν την επαφή με τη σημασία της τροφής»


***  Με δεκάδες παιδιά και το συγγραφέα Ν. Ανδρικόπουλο οι φετινές «Βιβλιοδρομίες»
      
Βάζοντας ένα λιθαράκι στην αγάπη των παιδιών για τις τυπωμένες σελίδες που μυρίζουν γνώση και φαντασία, και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί το πρώτο σκέλος των «Βιβλιοδρομιών» που διοργάνωσαν στην έδρα τους τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, με ελεύθερη συμμετοχή.
Περισσότερα από 100 αγόρια και κορίτσια Δημοτικού Σχολείου έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος και κλήθηκαν να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις σχετικά με τα βιβλία που είχαν επιλέξει.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση που ακολούθησε με το βραβευμένο εικονογράφο και συγγραφέα, Νικόλα Ανδρικόπουλο, ο οποίος ταξίδεψε τους μικρούς μαθητές και αρκετούς γονείς στον κόσμο του και τις σελίδες των βιβλίων του, κερδίζοντας με διαρκείς ερωτήσεις την ενεργή συμμετοχή των νεαρών αναγνωστών.
Η φετινή γιορτή των «Βιβλιοδρομιών», την οποία συντονίζει η Γεωργία Πουλοπούλου, με τη διακριτική πάντα παρουσία του «οικοδεσπότη» Φώτη Μπουγά, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Μαΐου, με τη βράβευση των νικητών.
Εκτός από βιβλία, οι τρεις μαθητές ή μαθήτριες που θα διακριθούν ανά τάξη θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα δημιουργικό εργαστήρι με θέμα τα Comics, υπό την καθοδήγηση της Λήδας Τσενέ και της Βασιλείας Βαξεβάνη της Comicdom Press Junior, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση της ομάδας στην πόλη της Καλαμάτας.   Χ.Ε.




***  Εισαγγελία: Ζητά Αυτόφωρο για την κατάληψη στην Πρυτανεία        Διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα
Εισαγγελία: Ζητά Αυτόφωρο για την κατάληψη στην Πρυτανεία
~ Παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ανάλογη προφορική εντολή έχει δοθεί από χθες, Δευτέρα, αμέσως μετά το έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία οι πρυτανικές Αρχές, στο οποίο υπήρχε ενημέρωση για την κατάληψη και  δηλωνόταν επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου η κατάληψη να λήξει.
Με βάση το εν λόγω έγγραφο δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο πλαίσιο της έρευνας μετέβη αμέσως χθες εισαγγελέας στον υπό κατάληψη χώρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία, διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα οπότε και ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η Εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
Μηχανοκίνητη πορεία για αύριο, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα προγραμματίζουν αντιεξουσιαστές.
Κατάληψη και στο ΑΠΘ

Να ανακληθεί άμεσα το νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους ζητεί ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας του ΑΠΘ, μέλη του οποίου προχώρησαν -στο πλαίσιο σχετικής απόφασης- σε κατάληψη του κτιρίου της Φιλοσοφικής.
Οι φοιτητές καταγγέλλουν -μεταξύ άλλων- το Τμήμα Φιλολογίας και τον πρόεδρό του καθηγητή Ι. Τζιφόπουλο, ότι δεν τάσσεται με τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους. Ζητούν δε το καινούργιο πρόγραμμα σπουδών να διατηρεί την ενιαιότητά του και να καταλήγει σε ένα πτυχίο με ενιαία και αδιάσπαστα επαγγελματικά δικαιώματα Φιλολόγου, να κατοχυρώνει ενιαία την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια για όλους τους αποφοίτους του τμήματος με ακέραια επαγγελματικά δικαιώματα και να διατηρεί τον υπάρχοντα αριθμό μαθημάτων χωρίς καμία εισαγωγή προαπαιτουμένων.
Τα ζητήματα, που σχετίζονται με το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, έφεραν στη Βουλή 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας. Στα σημεία που θίγουν οι βουλευτές, απάντησαν τα μέλη διδασκόντων του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, σε σχετική επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον υπουργό Παιδείας. Όσον αφορά τα αιτήματα των φοιτητών, που προχώρησαν στην κατάληψη, ο κ.Τζιφόπουλος δήλωσε ότι δεν ερείζονται στην πραγματικότητα.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** Το βράδυ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για Εξεταστική για το Μνημόνιο                                                                                                          Από την περίοδο Γ.Παπανδρέου  
Το βράδυ καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για Εξεταστική για το Μνημόνιο
Από ομιλία του Αλ.Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
~   
Τέσσερις κρίσιμες περιόδους από τον Οκτώβριο του 2009 -δηλαδή από την περίοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου και όχι Καραμανλή- θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που θα καταθέσει το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια. Την απόφαση για την κατάθεση της πρότασης ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του προεδρείου της ΚΟ που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.
Η πρώτη περίοδος αφορά στο διάστημα Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010, δηλαδή έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση).
Η δεύτερη περίοδος αφορά στο διάστημα Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011, δηλαδή τη 2η δανειακή σύμβαση.
Η τρίτη περίοδος θα αφορά στο διάστημα Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012, δηλαδή το PSI και η τέταρτη περίοδος το διάστημα από τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν.
Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των Μνημονίων.
» Υλοποιούμε συνεπώς τη δέσμευσή μας και την κοινή κοινωνική απαίτηση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και οι ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Μαντάς.
ΝΔ: Ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχολίασε: «Ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν. Τη Νέα Δημοκρατία δεν την αγγίζει καμία. Όμως, ακόμη και μικρά παιδιά καταλαβαίνουν τη σκοπιμότητα της πρότασης, αυτή τη στιγμή.
»Όταν η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, προσπαθεί να προσφέρει θέαμα. Αλλά "ξέχασαν" να συμπεριλάβουν και την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές, όπου έχουν υπογράψει φαρδιά - πλατιά την παράταση του δεύτερου μνημονίου και έχουν, δυστυχώς, βάλει τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο μνημόνιο.»
ΠΑΣΟΚ: Την περιμένουμε με χαρά



Την απάντηση που είχε δώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επί του θέματος, παραθέτει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Την περιμένουμε με χαρά. Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3», τόνιζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην απάντηση του σε συνέντευξή του, την οποία παραθέτει το κόμμα.
Συμπλήρωνε δε, «αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004-2009, όχι από το 2010», τονίζοντας ακόμα ότι «οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στη Βουλή».
Ποτάμι: Συζήτηση για το παρελθόν
«Η κατάθεση της πρότασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το “πως φθάσαμε στο μνημόνιο” γίνεται λίγες ώρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή κατά την οποία ο κ.Τσίπρας ζήτησε -τυπικά τουλάχιστον- συστράτευση των κομμάτων για την οριακή πλέον διαπραγμάτευση. Άλλη μια εξεταστική λοιπόν στα γρήγορα για δημαγωγία και εσωτερική κατανάλωση» σχολίασε το Ποτάμι.
«Παρελάσεις επωνύμων προς εξέταση ώστε να συζητάμε για το παρελθόν και να μη συζητάμε για το σήμερα. Και πέντε, τουλάχιστον, ξεχωριστά κομματικά πορίσματα όπως δείχνει η κοινοβουλευτική ιστορία. Στο πλαίσιο μάλιστα των πολιτικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, η διερεύνηση ξεκινάει από τον Οκτώβριο του 2009 και αφήνει εκτός την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.
»Το Ποτάμι έχει πει ότι ο παλιό σύστημα πρέπει να απολογηθεί για τα λάθη του και τις παραλείψεις του. Έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Οι ευθύνες αυτές όμως καταλογίζονται από το λαό. Και στις τελευταίες εκλογές υπήρξε καταδίκη του συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στην χρεoκοπία. Οι ατέρμονες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ρίξουν κανένα φως αλλά θα αναδείξουν για άλλη μια φορά την παθογένεια του παλιού πολιτικού συστήματος και εδώ περιλαμβάνουμε βέβαια και τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
*** Αθλητική  ενημέρωση :


*** Οι προτάσεις του Πέτρου Κωνσταντινέα για τη διάσωση του ελληνικού ποδοσφαίρου
      
To gazzetta.gr παρουσιάζει τις 11 ανατρεπτικές προτάσεις του βουλευτή Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα. Από τον αποκλεισμό ομάδων από την Ευρώπη μέχρι απομάκρυνση παραγόντων που εμπλέκονται σε δικαστική διερεύνηση!
Το πρώτο μέρος του αθλητικού νόμου που φέρει τον τίτλο «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» παρουσίασε την προηγούμενη Παρασκευή, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός Σταύρος Κοντονής.
Ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Πέτρος Κωνσταντινέας μίλησε στο gazzetta.gr για την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να πατάξει τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ κατέθεσε τις δικές του ριζοσπαστικές προτάσεις, οι οποίες αποτελούν απόσταγμα της εμπειρίας του από το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και αποτέλεσμα των επαφών του με αρμόδιους φορείς.
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας τόνισε χαρακτηριστικά:
«Η προσπάθεια εξυγίανσης που αμέσως ξεκίνησε η κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να πετύχει τον σκοπό της. Σε αυτήν την προσπάθεια συστρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Για να υπάρξει λοιπόν ένα καθαρό κι ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο που ο καθένας μας θα μπορεί να το χαρεί:
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο που θέλουμε να χαιρόμαστε. Το σάπιο καθεστώς της διαφθοράς, της βίας, του αυταρχισμού και της ασυδοσίας, ήρθε η ώρα να θαφτεί μια και καλή.
Βασική προϋπόθεση για την εξυγίανση που προσδοκούν οι αγνοί οπαδοί αποτελεί η ανταπόδοση στο ίδιο το άθλημα του τζίρου που παράγεται από το ποδοσφαιρικό προϊόν. Μπορεί οι έως τώρα ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες των επαγγελματικών ομάδων να κρύβονται πίσω από το μεγαλείο του συλλόγου αλλά δεν μπορούν να αποκρύψουν πως η κατάκτηση των 25 εκατομμυρίων ευρώ του Champions League αποτελούν το μοναδικό κίνητρο τους κι όχι η ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού.
Σε αυτό τον αβυσσαλέο επιχειρηματικό πόλεμο το ποδοσφαιρικό σωματείο υποβιβάζεται σε εργαλείο και οι φίλαθλοι σε στρατό πίεσης με στόχο τις δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές προς όφελος του επιχειρηματικού σχεδίου και μόνο.
Κι αν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το προφανές υπέρογκο κέρδος καθορίζει το αποτέλεσμα, στην αντίπερα όχθη, ο υποτιθέμενος θεματοφύλακας του παιχνιδιού, η ΕΠΟ, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί φορέας δημιουργίας ποδοσφαιρικού ήθους στη χώρα μας.
Πίσω από το περιβόητο αυτοδιοίκητο, μια ολιγαρχία, ένας ελάχιστος αριθμός προέδρων των τοπικών ενώσεων χωρίς κανέναν δημοκρατικό έλεγχο, λόγω του πλειοψηφικού συστήματος, καθορίζει μόνη της την διοίκηση της ομοσπονδίας.
Η διαιώνιση αυτού του μοντέλου εξουσίας αποτελεί τον μοναδικό τους στόχο. Κάθε πτυχή ποδοσφαιρικής λειτουργίας, από την διαιτησία δηλαδή έως τις τιμωρίες των ομάδων και τους παρατηρητές των αγώνων, υποτάσσονται στην αναπαραγωγή του κλειστού αυτού γκέτο, καταρρακώνοντας έτσι κάθε υγιή ποδοσφαιρική συνείδηση.
Σήμερα, κάθε πυλώνας του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος της χώρας (ΕΠΟ, Super League) καταρρέει κάτω από το βάρος της σήψης και της παρακμής. Επιθανάτιος ρόγχος, τα τελευταία επεισόδια βίας και στα γήπεδα αλλά και στις αίθουσες των συμβουλίων».
Σύμφωνα με τον πρώην διαιτητή της Super League 11 είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο:
Αναλυτικά οι προτάσεις Κωνσταντινέα:

1. Ας μην φοβηθούμε να αποκλείσουμε τις ποδοσφαιρικές εταιρείες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
2. Ας διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική λειτουργία της ΕΠΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση μόνο ένα αναλογικό σύστημα εκλογής της διοίκησης με τους ερασιτέχνες παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές μπροστάρηδες μπορεί να κατοχυρώσει την ουσιαστική ανεξαρτησία της.
3. Ας ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν ο οικονομικός έλεγχος των ΠΑΕ, της ΕΠΟ και των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
4. Ας απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους όσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες εμπλέκονται σε δικαστική διερεύνηση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
5. Ας ξεκαθαρίσουν με έγκυρο τρόπο οι διαδικασίες πιστοποίησης των ποδοσφαιρικών εταιρειών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
6. Ας ενισχύονται οικονομικά μόνο εκείνα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία ανάλογα με τον αριθμό των πραγματικά αθλουμένων μελών τους.
7. Ας διερευνηθεί κάθε δυνατότητα ώστε η διαιτησία να λειτουργήσει με πραγματικά ανεξάρτητο τρόπο, είτε στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, είτε με όποιον άλλον τρόπο γίνεται.
8. Ας τιμωρείται παραδειγματικά κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία αλλά και κάθε φυσικό πρόσωπο μέλος της διοίκησης όταν προκαλούνται επεισόδια στο γήπεδο. Στόχος να ελέγξουν πραγματικά οι διοικήσεις των εταιρειών τα του οίκου τους για την βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού.
9. Ας ελεγχθούν και πιστοποιηθούν από το ίδιο το υπουργείο προστασίας του πολίτη οι εταιρείες security που θα βρίσκονται στα γήπεδα. Ο κάθε εργαζόμενος αυτών των εταιρειών στα γήπεδα ας ελέγχεται πλήρως κι ας ενημερώνεται άμεσα η ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής του αγώνα.
10. Οι εκθέσεις των παρατηρητών της ΔΕΑΒ να αξιολογούνται εντατικά, να αξιολογούνται ταυτόχρονα οι ίδιοι οι παρατηρητές και να επικοινωνούν άμεσα με το υπουργείο προστασίας του πολίτη.
11. Ας έχουν τέλος λόγο οι ποδοσφαιριστές και στο συμβούλιο της ΕΠΟ και σε εκείνο της διαιτησίας αλλά και στο επαγγελματικό κλαμπ των ποδοσφαιρικών εταιρειών.


*** 
    ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4108  video .- 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2418    video.-  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-  σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 414   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        8940  βίντεο   .-
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    914/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                         *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
http://arfara-messinias-stamos-2010  ,               ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :                        
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-
~Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/20-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  21  Μαρτίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/21-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο 21  και  22 Μαρτίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/21-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας Κυριακή  22  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/22-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  23  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ,  Τρίτη  24  Μαρτίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/24-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  25   Μαρτίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.ch/2015/03/25-2015.html .-
~ARFARA NEWS , Αρφαρά-Καλαμάτας -Μεσσηνίας
Τετάρτη  25  Μαρτίου  2015  ,
  :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
~ ARFARA NEWS
ARFARA NEWS , Πέμπτη  26  Μαρτίου  2015Αρφαρά -Καλαμάτα -Μεσσηνία  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
~ARFARA NEWS
ARFARA NEWS  Παρασκευή  27  Μαρτίου  2015    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news.html .-
~Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 28  και  29  Μαρτίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/28-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Μαρτίου  2015 :   ARFARA NEWS  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/28-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Σάββατο 28/03/2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/28032015.html .-
~ Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779 , ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 ,  Γαλατάσαραϊ- Παναθηναϊκός 84-86  27/03/2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html .-
ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html
 Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .-


~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1047189602891109572#allposts/postNum=0 .-
~

 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: