Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 :
~
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΟι αγνοί λογισμοί εξαγνίζουν την ψυχή μας και αχρηστεύουν τα όπλα του δαίμονος της πορνείας, διότι μέσα στο αγνό σώμα διατηρείται η αγνή ψυχή και στην οποία παραμένει η Θεία Χάρις.
~ 15 Δεκεμβρίου
Ιερομάρτυρος Ελευθερίου (1), επισκόπου Αυλώνος (Ιλλυρικού ) και Ανθίας της μητρός αυτού (†β΄ αι.). Μαρτύρων Βάκχου του Νέου, Ελευθερίου του Θαλαμηπόλου, Κορέμωνος του επάρχου. Οσιομάρτυρος Σωσάννης (2), διακονίσσης, της εν Ελευθερουπόλει. Οσίων Παύλου του Νέου, του εν τω Λάτρω και Στεφάνου αρχιεπισκόπου, του Ρώσου.
(1)Ο Ελευθέριος έδρασε στη Ρώμη κατά τον 2ο αιώνα όταν αυτοκράτορες ήταν ο Κόμμωδος και ο Σεπτίμιος Σεβήρος. Η μητέρα του Ανθία, που έμεινε χήρα όταν ο Ελευθέριος ήταν μικρός, κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη από τον Απ. Παύλο. Η Ανθία ανέθρεψε το γιο της σύμφωνα με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου και μάλιστα ανέθεσε την ηθική του τελείωση και τη θεολογική του κατάρτιση στον επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο. Σε ηλικία 15 ετών ο Ελευθέριος χειροτονήθηκε διάκονος από τον Ανίκητο, ενώ αργότερα έγινε επίσκοπος Ιλλυρικού. Ο βασιλιάς της Βρετανίας Λούκιος έστειλε επιστολή στον άγιο, δηλώνοντας την επιθυμία του να διδαχθούν την πίστη στον Χριστό αυτός και ο λαός του. Όταν ο αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος πληροφορήθηκε τη χριστιανική δράση του Ελευθερίου διέταξε τη σύλληψή του. Έπειτα από πολλά βασανιστήρια ο Ελευθέριος οδηγήθηκε από τους ειδωλολάτρες στην αρένα της Ρώμης. Τα άγρια ζώα όμως δεν τον άγγιξαν, γι` αυτό και αποκεφαλίσθηκε μαζί με τη μητέρα του.
(2) Η αγία Σωσάννη έζησε στα τέλη του τρίτου αιώνα. Καταγόταν από την Παλαιστίνη, είχε πατέρα εθνικό και μητέρα Ιουδαία. Η ίδια όμως όταν γνώρισε την χριστιανική πίστη βαπτίστηκε από τον επίσκοπο Σιλουανό χριστιανή. Αυτό εξόργισε πολύ τους Εθνικούς και τους Εβραίους, οι οποίοι αποφάσισαν από κοινού να την σκοτώσουν. Το σχέδιο της δολοφονίας της όμως, το πληροφορήθηκε ο επίσκοπος και μαζί με την αγία προσπάθησαν να βρουν μία λύση. Τελικά τη λύση την έδωσε η Σωσάννη. Μοίρασε την περιουσία της στους φτωχούς και ντυμένη άνδρας εγκατέλειψε τα Ιεροσόλυμα. Αργότερα μετέβη στην Ελευθερούπολη, στην οποία ντύθηκε πάλι γυναίκα. Όταν κηρύχθηκε ο διωγμός της Εκκλησίας από τον Διοκλητιανό, η Σωσάννη χωρίς να φοβηθεί καθόλου, εξακολούθησε να λατρεύει τον Ιησού Χριστό φανερά. Συλληφθείσα γι` αυτό και επειδή δεν θέλησε να θυσιάσει στα είδωλα καταδικάστηκε μαζί με άλλους σε θανατική ποινή. Η αγία Σωσάννη παρέδωσε το πνεύμα στον Κύριο της μέσα στην πυρά.  ~
Σήμερα 15/12/2016 εορτάζουν:
Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας, Αγία Ανθία
~ Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Ἱερέων ποδήρει κατακοσμούμενος, καὶ αἱμάτων τοῖς ῥείθροις ἐπισταζόμενος, τῷ Δεσπότῃ σου Χριστῷ μάκαρ ἀνέδραμες, Ἐλευθέριε σοφέ, καθαιρέτα τοῦ Σατᾶν. Διὸ μὴ παύσῃ πρεσβεύων, ὑπὲρ τῶν πίστει τιμώντων, τὴν μακαρίαν σου ἄθλησιν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ελευθερίου του Ιερομάρτυρος - 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/mS8qpYvzQ_g  .-  
~ Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε τον 2o αιώνα μ. Χ. στην Ελλάδα (κατά άλλους στην Ρώμη) από πλούσιους γονείς. Τότε αυτοκράτορας ήταν ο Κόμμοδος και ο Σεπτίνος Σεβήρος. Ορφανός από πατέρα, ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου από την ευσεβέστατη και φιλάνθρωπη μητέρα του, Ανθία (της Ευανθίας γόνος, στιχηρό Εσπερινού) (βλέπε ίδια ημέρα) η οποία έγινε χριστιανή ακούοντας το κήρυγμα από μαθητές του Απ. Παύλου.
Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας - Δημήτριος Βάσσος© (dimitriosvassos. blogspot.com) Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας Ο Άγιος Ελευθέριος με την μητέρα του Αγία Ανθία
Διακαής πόθος της Ανθίας ήταν να επισκεφτεί τη Ρώμη, που τα χώματά της είχαν βαφτεί με το αίμα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κάποτε, λοιπόν, αποφάσισε και πήγε. Μαζί πήρε και το νεαρό γιό της Ελευθέριο. Ο επίσκοπος Ρώμης Ανίκητος (βλέπε 17 Απριλίου), όταν είδε τον Ελευθέριο εκτιμώντας την πολλή νοημοσύνη του, τη θερμή πίστη και το αγνό ήθος του, τον έλαβε υπό την προστασία του.
Σε ηλικία 15 ετών χειροτονήθηκε από τον επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο, διάκονος και έπειτα από τρία χρόνια χειροτονήθηκε ιερέας. Από τη θέση αυτή ο Ελευθέριος αγωνίστηκε με ζήλο για τη διδαχή του ποιμνίου του, και σε έργα φιλανθρωπίας. Αργότερα και σε ηλικία είκοσι ετών, με κοινή ψήφο κλήρου και λαού έγινε επίσκοπος Ιλλυρικού, σημερινής Αλβανίας με έδρα την Αυλώνα.
Μα χειροτονήθηκε τόσο μικρός; Στο ερώτημα δίνει απάντηση ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.... Γράφει σε υποσημείωση του Συναξαριστού του: «Ας μη θαυμάζει κανείς ότι αυτός ο άγιος χειροτονήθηκε σε ηλικία αντίθετη με τους ιερούς κανόνες της 6ης Οικ. Συνόδου και της τοπικής Συνόδου της Νεοκαισαρείας, οι οποίοι ορίζουν ότι ο διάκονος χειροτονείται στη ηλικία των 25 χρόνων, ο πρεσβύτερος στα 30 και ο επίσκοπος πάνω από 30. Αυτό έγινε γιατί ο άγιος Ελευθέριος έζησε πριν ακόμη γίνουν οι παραπάνω κανόνες, οι οποίοι έγιναν αργότερα».
Η χειροτονία του αγίου Ελευθερίου, όπως γράφει κάποιος βιογράφος του, έγινε «κατ’ οικονομίαν» Θεού, λόγω των μεγάλων αρετών και της σοφίας του με την οποία προσείλκυε στον Χριστό τους ειδωλολάτρες. Η γλυκύτητα του λόγου του, που επιβεβαιωνόταν με τα πολλά θαύματα του, έκανε αυτούς που βρίσκονταν στην πλάνη να ασπαστούν την χριστιανική αλήθεια.
Η φήμη της αρετής του Αγίου Ελευθερίου ήταν τόσο μεγάλη που έφτασε μέχρι τη Βρεττανία. Έτσι, ο βασιλιάς της, Λούκιος, έγραψε επιστολή στον Ελευθέριο και του δήλωνε ότι αυτός και ο λαός του επιθυμούσαν να γίνουν χριστιανοί. Ο Ελευθέριος αμέσως ανταποκρίθηκε, στέλνοντας δύο εκπαιδευμένους στην πίστη άνδρες, που κατήχησαν και βάπτισαν χριστιανούς τον Λούκιο με το λαό του.
Όταν ο Σεπτίμιος Σεβήρος πληροφορήθηκε την χριστιανική δράση του Ελευθερίου διέταξε την σύλληψή του. Έπειτα από πολλά βασανιστήρια ο Ελευθέριος οδηγήθηκε από τους ειδωλολάτρες στην αρένα της Ρώμης. Τα άγρια ζώα όμως δεν τον άγγιξαν, γι’ αυτό και αποκεφαλίσθηκε μαζί με την μητέρα του.
Έτσι ο Άγιος Ελευθέριος πέρασε «εἰς τὴν ἐλευθερίαν τῆς δόξης τῶν τέκνων τοῦ Θεοῦ» (Προς Ρωμαίους, η' 21). Δηλαδή στην ελευθερία της ένδοξης κατάστασης των παιδιών του Θεού.
Η Σύναξή του τελείται στο μαρτύριο αυτού, πλησίον του Ξηρολόφου.
Ο Άγιος Ελευθέριος θεωρείται βοηθός των εγκύων γυναικών. Τους δίνει «καλή λευτεριά». Πολλές γυναίκες επικαλούνται τη βοήθεια του και ακουμπούν το εικονισματάκι του αγίου πάνω τους. Η αντίληψη αυτή αναφέρεται και σ’ ένα προσόμοιο στιχηρό της εορτής. «Τῶν ἐπιτόκων γυναίων Πάτερ κηδόμενος, ἐλευθερίαν δίδως, τῷ Ναῷ σου φοιτώσαις....», δηλαδή, Φροντίζεις Πάτερ τις έγκυες γυναίκες που καταφεύγουν στο ναό σου δίνοντας του ελευθερία....

***  Πέρασε η τροπολογία για τη "13η σύνταξη" - "Παρών" από τη ΝΔ
- 195 "ναι" από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης .-
- Άναψαν τα αίματα στη Βουλή - Πρωτοφανές επεισόδιο μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη .-
- Αντιπαράθεση Σκουρλέτη-Σαλμά .-
- Χατζηδάκης: Ναι στην ενίσχυση, όχι στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ .-
- Λεβέντης: Βγάλτε μόνοι σας το φίδι από την τρύπα .-
- Παππάς: Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη...
- Θεοδωράκης: Εμείς δε θα γίνουμε κομπάρσοι στα σχέδιά σας .-

***  "Σημαντικές ανησυχίες" από τους θεσμούς για τις εξαγγελίες Τσίπρα Πώς αποτιμούν με μία πρώτη εκτίμηση οι δανειστές τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

***  Ένταση στα Ίμια: Σε απόσταση αναπνοής ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή  Παρ' ολίγον θερμό επεισόδιο - Σηκώθηκε και ελληνικό ελικόπτερο από τη Λέρο
- Νέες παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά .-

***  Την Ελλάδα κατηγορούν οι Γερμανοί για τον Αφγανό που βίασε και σκότωσε
Ευθύνη στην Αθήνα ρίχνει το Βερολίνο για τον Αφγανό πρόσφυγα που βίασε και σκότωσε μια φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Πριν τη θανάσιμη επίθεση, ο Αφγανός είχε επιτεθεί σε μια γυναίκα στην Κέρκυρα και την έριξε σε γκρεμό προσπαθώντας να την σκοτώσει.

***  Ενημερωτική εκδήλωση για τα ναρκωτικά με ομιλητή το διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών, Αναστάσιο Δεληγιάννη
Τα ναρκωτικά αποτελούν σύγχρονη μάστιγα της κοινωνίας και δη στους νέους ανθρώπους και για το λόγο αυτό αύριο το πρωί θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στους Γαργαλιάνους με ομιλητή τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, Αναστάσιο Δεληγιάννη! Τη σπουδαία πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανέλαβαν και συνδιοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, με τους διευθυντές των σχολείων και τον Γαργαλιανιώτη διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 10 αύριο το πρωί στην Αίθουσα 186 του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.    Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κέρδισε και τη δεύτερη δικαστική διαμάχη η ΣΥΚΙΚΗ κατά της Ένωσης Λακωνίας 
Και τη δεύτερη δικαστική υπόθεση υπέρ της κέρδισε η ΣΥΚΙΚΗ, στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Ένωση Λακωνίας για τις διαδικασίες μετατροπής της πρώτης σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό.
Όπως σημείωσε ο νομικός σύμβουλος της ΣΥΚΙΚΗΣ Χρήστος Παναγιωτόπουλος, μετά τη θετική για τη δική τους οργάνωση απόφαση του Αρείου Πάγου, τις ενέργειές τους δικαίωσε και προχθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, όπου και σε δεύτερο βαθμό απορρίφτηκαν οι ισχυρισμοί της Ένωσης Λακωνίας.
  Πρωτοβάθμιος Συνεταιρισμός
Με παλαιότερο νόμο, όλες οι συνεταιριστικές οργανώσεις, 2ου και 3ου βαθμού, υποχρεώθηκαν να μετασχηματισθούν. Οι τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις, όπως η ΣΥΚΙΚΗ, μπορούσαν να επιλέξουν είτε να γίνουν πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί, είτε ανώνυμες εταιρικές συμπράξεις. Η ΣΥΚΙΚΗ επέλεξε την πρώτη λύση και ακολούθησε μια διαδικασία, για την οποία, όπως διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο σχετικός νόμος δεν την όριζε με απόλυτο ξεκάθαρο τρόπο και μετασχηματίσθηκε σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό.
Η ΣΥΚΙΚΗ πήρε απόφαση στη Γενική της Συνέλευση, πρώτα για το μετασχηματισμό και δεύτερον για το είδος του μετασχηματισμού. Στη συνέλευση αυτή συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των δύο μελών της που ήταν οι  Ενώσεις Μεσσηνίας και Λακωνίας.
  Και δεύτερη δικαίωση
Στο νέο σχήμα, κλήθηκαν να συμμετέχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα (παραγωγοί) των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών που ήταν μέλη των δύο Ενώσεων (οι οποίες συμμετείχαν στη ΣΥΚΙΚΗ) και ανταποκρίθηκαν 353 αγρότες και προχώρησαν οι διαδικασίες έγκρισης του καταστατικού.
Η Ένωση Λακωνίας προσέφυγε κατά της απόφασης έγκρισης του καταστατικού, όπου κερδήθηκε από τη ΣΥΚΙΚΗ στον Άρειο Πάγο.
Καθώς, όμως, 4 από τα 353 μέλη που πλέον συμμετείχαν στο νέο σχήμα δεν συμμετείχαν στον προηγούμενο πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, η ΣΥΚΙΚΗ προχώρησε σε επαναβεβαίωση της διαδικασίας με δεύτερη γενική συνέλευση, κατά της οποίας προσέφυγε εκ νέου η Ένωση Λακωνίας.
Πρόσφατα εκδόθηκε και η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τη νέα αυτή προσφυγή, η οποία και πάλι είναι υπέρ της ΣΥΚΙΚΗΣ.
«Η ΣΥΚΙΚΗ εξακολουθεί να λειτουργεί ισχυροποιημένη από τις δύο δικαστικές αποφάσεις. Οι άνθρωποί της επέλεξαν με σωφροσύνη τον τρόπο που θα κινηθούν και γι’ αυτό δεν ακυρώθηκε η διαδικασία», σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η Πούλια και ο Αυγερινός» η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει στις 4,5,6,7 και 8 Ιανουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τη θεατρική παράσταση για παιδιά και μεγάλους « Η Πούλια και ο Αυγερινός» ένα τρυφερό λαϊκό παραμύθι, γεμάτο όμορφες εικόνες και μουσική. Ένα παραμύθι που υμνεί την αγάπη , την αλληλεγγύη και την καλοσύνη  Τη σκηνοθεσία, την κίνηση και τους αυτοσχεδιασμούς έκαναν η Δέσποινα Δρεπανιά και ο Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, την επιμέλεια των σκηνικών η Κατερίνα Μηλιαρέση ,τη μουσική επιμέλεια η Κατερίνα.Πετρουλάκη, η Δέσποινα Δρεπανιά και ο Κωνσταντίνος Μαραβέλιας και το σχεδιασμό των φωτισμών ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Στην παράσταση παίρνουν μέρος 35 έφηβοι ηθοποιοί και 6 κουκλοπαίκτες που ζωντανεύουν 8 γιγαντόκουκλες, τις οποίες φιλοτέχνησε η Λέττα Πετρουλάκη.
Είμαστε βέβαιοι ότι δίνετε μεγάλη σημασία στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας, ειδικά όταν αυτή αφορά στους νέους και τα παιδιά και στηρίζετε προσπάθειες και δράσεις πολιτιστικές σαν αυτές που δημιουργεί η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.

***  Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 15/12/2016 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ μοίρασαν πτυχία και ελπίδες για το αύριο (φωτογραφίες και βίντεο) 
Τους κόπους τους να αποδίδουν καρπούς είδαν χθες απόφοιτοι των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας Αρχαιολογίας Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και της Σχολής  Διοίκησης Οικονομίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος της πόλης.
Στα αμφιθέατρα των δύο  Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων η χαρά των αποφοίτων καθώς και τον δικών τους ανθρώπων κυριαρχούσε, αν και πολλοί ήταν αυτοί που προβληματίζονταν για την επόμενη μέρα.
Πλέον το κεφάλαιο σπουδές κλείνει για τους περισσότερους και "βγαίνουν" προς αναζήτηση εργασίας.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Καλογεροπούλου Ευσταθία, Γκρόγκου Μαριάννα, Σιγάλας Πέτρος, Λόλια Νομική, Σταματοπούλου Μαρίνα-Ευγενία, Κατσάνη Οάνα, Ρουμελιώτη Σπυριδούλα, Βασιλοπούλου Ευσταθία, Αλεξίου Φωτεινή-Αγάπη, Εξαρχάκου Αμαλία, Ρούσσης      Ιωάννης, Γαρουφαλάκης Βασίλειος, Ζαρρή Δήμητρα, Ανδρέου Ιωάννα, Δημήτρουλα  Ευθυμία, Σαρούδη Αννα-Μαρία, Καστανά Μαγδαληνή, Γεωργακοπούλου Ευγενία, Τσίγκου Ευαγγελία, Αναγνωστοπούλου Παρασκευή, Στεργιοπούλου      Ελένη, Ιωαννίδη Δήμητρα, Μιχόπουλος Κωνσταντίνος, Σαμαντά Αγγελική, Σούλη Αθηνά, Σεμπέκου Αντωνία-Αικατερίνη, Αργυροπούλου Σταματία, Μάλαμα Ελένη, Τσάφου Αικατερίνη, Κόλλιας Αθανάσιος, Περδικέα Αλεξία, Καγιούλη Γεωργία, Δημοπούλου Αναστασία, Μπρισκόλα Ζωή, Γιαννοπούλου, Ελένη, Πεσιρίδου Ελένη, Κωτσάκη Κωνσταντίνα, Ζευγίτη Αλεξάνδρα, Νικολαϊδης Ανδρέας, Κιούση Θεοδώρα, Μπαρμπαλιά Χρυσούλα.
ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
Χαλούλου Σοφία, Κούκουζα Μαρία, Αλεξανδρή Περσεφόνη, Μπακιρτζή Ιωάννη, Κώτση Λευκοθέα, Μαρμαρά Αδαμαντία, Ανδριανάκη Αικατερίνη – Ελένη, Οικονόμου Ειρήνη, Παρασκευοπούλου Παναγιώτα, Κουτσογιάννης Βασίλειος, Σταθουλοπούλου Ευγενία, Κοντοδήμου Φωτεινή, Σπυρέα Ζωή, Οικονόμου Θωμάς, Τσιαγγούρης Γεώργιος, Κατσάνου Παρασκευή, Παπαηλιόπουλος  Βασίλειος, Τσακαρδάνος Παναγιώτης –Χρήστος, Κώτσια Βιολέτα,  Ξεσφίγγη Όλγα, Χριστοθανοπούλου Παναγιώτα, Τσουμπλέκα Ελένη, Σπηλιοπούλου Μαριάννα, Μάρκου Όλγα, Τόσκα Ελένη,  Παλούμπα Ειρήνη, Σαρρή Αικατερίνη, Πίσσαρη Αναστασία, Παπακωνσταντίνου Αφροδίτη, Γιαλαμά Παγώνα –Μαρίνα, Καράμπελα     Έλενα – Αλεξάνδρα, Τσαλαμανδρής Δημήτριος, Κόλα  Άρτα, Παπαναστασοπούλου  Ελένη, Ζούμη Παναγιωτα, Παππά Κωνσταντίνα, Παλαιογιάννης Ανάργυρος. Κερτένη Κυριακή, Βασιλοπούλου Ελένη,   Καράμπουλα Παναγιώτα, Γιαννικοπούλου Μαρία, Μητσέα Βούλα.
ΠΡΟΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Ηθική Φιλοσοφία»
Ανάργυρος-Μάριος Βαλτογιάννης, Παναγιώτης Βασάλος, Ιωάννα Ζαρογκίκα, Κωνσταντίνος Κάλλης, Νικήτας Καραμούζης, Γαρυφαλλιά Κουντούρη, Παναγιώτης Μαυρούλης, Βασιλική  Μπάκα, Χριστίνα Πέμα, Σοφία Πετροπούλου, Δημήτριος   Ρουμελιώτης, Κωνσταντίνος Τζάννης, Βασίλειος Τσιγαρίδης.
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΤΠΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ» - Κατεύθυνση: Αρχαία Ελληνική Φιλολογία
Παναγιώτης Αθανασίου, Αικατερίνη Ασημάκου, Σταυρούλα Γρουσουζάκου, Χρυσοθέμη Δημητρακοπούλου, Σταυρούλα Διονυσοπούλου, Σταυρούλα Καλογιάννη, Κυριακή Κατσίρου, Αδαμαντία Κατσούλα, Ευφροσύνη Καφετζή, Ελευθερία Κοτζαμπασάκη, Δήμητρα Κουρίκα, Μαρία Κωνσταντακοπούλου, Ηρώ Λαδά, Μαρία  Μαργαρίτη, Χαρίκλεια Μπάτσικα, Κωνσταντίνα Ντανάκα, Νικολέττα Παπαδόγιαννη, Ασπασία Παπαλεωνίδα, Γεώργιος Πουλόπουλος, Άννα Ρεσβάνη, Ιωάννα   Ρογκάκου, Ιωάννα Σπυροπούλου, Σταυρούλα Σταυροπούλου, Ελένη Σύρμα, Βασιλική Φαμέλου.
   ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  
Αδαμίδης Ιάκωβος, Αλεξόπουλος Ανδρέας, Αλεξοπούλου Ιωάννα, Βαφειάδης Ρωμανός, Ελ Μαράσι Αχμεντ, Ζαλακώστα Παναγιώτα, Ηλιόπουλος Γεώργιος, Θεοδωράκη  Χρυσάνθη, Κέφαλος Ιωακείμ, Κοντογιάννης Γρηγόριος, Κυριακάκη Άννα, Λιακόπουλος Παύλος, Μπατάγιας Γρηγόριος, Παναγοπούλου Κωνσταντίνα, Παπασταυριανός Γεώργιος, Ρούσσου Μαριάννα, Στασινόπουλος Κωνσταντίνος, Στασινοπούλου Ελπινίκη, Στασινοπούλου Αγγελική, Τάφα Εγκλισάρντ,  Τσιλιγκίρη Αγγελική, Φατούρος  Δημήτριος, Φίλανδρος Ηλίας.
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας)
Αναγνωστόπουλος Λάμπρος, Ζέππου Νίκη, Ζωίδη  Παναγιώτα, Ισκενδέρογλου Συμεών,  Κατσαρού Ευθυμία, Κλώνη Γεωργία, Κουλουμπούρδου Χριστίνα, Μακαρούνης Παναγιώτης, Μήτρου Ιωάννα, Μπάζου Λουκία,  Νικολογιάννη   Παναγιώτα, Ντούντα Βασιλική, Σβερώνης Λάμπρος, Στόκας Κωνσταντίνος, Σχοινά Σπυριδούλα – Ξανθή, Φλωροπούλου  Θεοδώρα, Χαμέτη Άννα – Μαρία, Χονδροπούλου Χριστίνα, Ψηλοπαναγιώτη Νεφέλη.
  ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
Γιαννέα Ναυσικά,  Ζωϊτσάκη Αντωνία, Κρεμπένιου Χριστίνα, Κυριακίδου Φωτεινή, Μεταξωτός Γεώργιος, Παναγιωτόπουλος Ευάγγελος, Ρετσίδης Χρήστος, Σαμοΐλης Σπυρίδων, Σχοινοχωρίτης  Αθανάσιος, Τάνου Σωτηρία,
Φουντούρη Σμαράγδα – Στυλιανή, Χαραλάμπους Μαρία,  Ψύχας Νικόλαος,
Π.Μπ.  VIDEO από ορκωμοσία ,,,,,.....
1.-ΤΕΙ Πελοποννήσου 14-12-2016 : https://youtu.be/HUNnWpF3f_8 .-
2.-Ορκωμοσία Καλαμάτα 14-12-2016: https://youtu.be/dWkaYVx3BS8 .-

***  Καταδίκη «καφετζούς» στην Καλαμάτα που έλεγε ότι λύνει μάγια
Μετά από καταγγελία «πελάτη» της
 Οι προβλέψεις που έλεγε πως έκανε και ο… καφές, δεν βοήθησαν και ιδιαίτερα καλαματιανή, η οποία δικάσθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας για απάτη σε βάρος άντρα ο οποίος την κατήγγειλε για απάτη, καθώς του είχε αποσπάσει χρήματα.
Η γυναίκα, που δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, είχε κατηγορηθεί για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας κατ΄ εξακολούθηση, όμως ο μηνυτής δεν κατάφερε να αποδείξει ότι το ποσό που του είχε αποσπάσει ξεπερνούσε τα 22.000 ευρώ και έτσι, η «μάντισσα» κρίθηκε ένοχη για απλή απάτη (ποσού περίπου 1000 ευρώ) και δικάσθηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.
  Κέντρο πρόβλεψης
Η υπόθεση διαδραματίσθηκε από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του 2010, όταν ο μηνυτής απευθύνθηκε στο κέντρο πρόβλεψης που λειτουργούσε η κατηγορούμενη, ψυχολογικά φορτισμένος από διάφορα περιστατικά που είχαν συμβεί στη ζωή του. Η κατηγορούμενη τον έπεισε ότι του έχουν κάνει μάγια, όπως επίσης και στη μητέρα του, την οποία ο μηνυτής είχε χάσει όταν ήταν ακόμα παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με το μηνυτή, η κατηγορούμενη του είπε πράγματα για τη ζωή του που τον εντυπωσίασαν το πως τα «μάντεψε» και έτσι πείσθηκε ακόμα περισσότερο.
Αρχικά, για να του λύσει όπως του υποσχέθηκε τα μάγια, του ζήτησε το ποσό των 1400 ευρώ, καθώς θα συνεργαζόταν και με πιο έμπειρους συναδέλφους της στην Αθήνα, γιατί η υπόθεσή του ήταν δύσκολη.
Μετά, σύμφωνα με το μηνυτή, του ζήτησε κι άλλα χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως ότι πρέπει να γίνουν επιπρόσθετα πράγματα, να αγορασθούν κάποια αντικείμενα που είναι ακριβά για να λυθούν τα μάγια, βότανα, κ.λπ., τα οποία της έδωσε.
  Με πολλές ικανότητες
Ο μηνυτής επίσης, είπε ότι η κατηγορούμενη, τον έπεισε ότι η ίδια είχε ιδιαίτερες μεταφυσικές και μαντικές ικανότητες και μπορούσε να επηρεάσει τα άτομα που του έχουν κάνει μάγια.
Ο ίδιος πειθόταν όλο και περισσότερο και όπως κατέθεσε, τις έδωσε χρήματα τουλάχιστον 5-6 φορές, ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποδείξει με έγγραφα την καταβολή αυτών των χρημάτων.
Μάλιστα, όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, όσες φορές ο ίδιος προσπαθούσε να ξεκόψει, η κατηγορούμενη έβρισκε τρόπο για να τον ξαναφέρνει κοντά της, ενώ, όπως είπε, κάποια στιγμή άρχισε να λαμβάνει στο σπίτι του και περίεργα αντικείμενα, τα οποία δεν είχαν αποστολέα και αυτά του προκάλεσαν φόβο.
Όταν όμως όλα αυτά τα εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του, τον προέτρεψαν να την καταγγείλει και έτσι η «μάντισσα» βρέθηκε κατηγορούμενη.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** 43χρονος από την Πύλο κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπεται ένας 43χρονος από την Πύλο, ο οποίος προχθές πέταξε μεγάλη πέτρα σε τζαμαρία καφενείου της περιοχής, την ώρα που μέσα υπήρχαν πελάτες.
Αρχικά, ο 43χρονος συνελήφθη για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές. Εκεί όμως το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο, καθώς εκτίμησε πως πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επέστρεψε τη δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική πράξη.
  Πέταξε πέτρα
Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας, ο κατηγορούμενος 43χρονος διαπληκτίσθηκε με καταστηματάρχη της Πύλου και τη σύζυγό του και τους εξύβρισε. Το επεισόδιο όμως δεν σταμάτησε εκεί και στη συνέχεια πήρε μια μεγάλη πέτρα και από παράθυρο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του καταστήματος, την πέταξε προς το εσωτερικό του καταστήματος.
Στο σημείο εκείνο υπήρχε αρκετός κόσμος μέσα στο κατάστημα. Η πέτρα έσπασε το τζάμι, όμως σφήνωσε στο ξύλινο τελάρο του παραθύρου και δεν κατέληξε στα κεφάλια των θαμώνων.
  Επεισόδια
Οι καταστηματάρχες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του και ο 43χρονος συνελήφθη. Όμως στο Αυτόφωρο που οδηγήθηκε τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς πλέον παραπέμπεται για κακούργημα.
Σύμφωνα με τα όσα ακούσθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο 43χρονος έχει δημιουργήσει κι άλλα επεισόδια στην περιοχή.
Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται πως ο καταστηματάρχης είχε απαγορεύσει στον 43χρονο να πηγαίνει στο κατάστημά του, καθώς δημιουργούσε προβλήματα. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, του συγκεκριμένου καταστηματάρχη, του έχει σπάσει τζάμι στο αυτοκίνητο, ενώ του είχε πετάξει και το μηχανάκι στη θάλασσα.
Ο 43χρονος θα απολογηθεί για τις πράξεις του αύριο το μεσημέρι στον Ανακριτή Καλαμάτας.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Internet σε 3.700 απομακρυσμένους οικισμούς από την Πέμπτη 
Πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου Internet θα έχουν από την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, κάτοικοι αγροτικών, ορεινών, νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών της Ελλάδας που παραμένουν μέχρι σήμερα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «ψηφιακού αποκλεισμού».
Πρόκειται για το έργο «Rural Broadband» που σχεδίασε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποίησε η ΚτΠ ΑΕ, με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται σχεδόν 3.700 οικισμοί της χώρας, με περισσότερους από 525.000 κατοίκους.
Οι περιοχές αυτές θα συνδέονται πλέον στο διαδίκτυο με ταχύτητες ως 50 Mbps, απολαμβάνοντας όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεϊατρική, τηλε-εκπαίδευση κ.λπ.), με όρους ισότιμους με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς δήλωσε: «Η ψηφιακή ανάπτυξη και οι τηλεπικοινωνίες μπορούν, αναμφίβολα, να λειτουργήσουν ως η ατμομηχανή στην πορεία της Ελλάδας προς ένα πολύ καλύτερο αύριο, μετατρέποντας τη χώρα σε κόμβο εμπορίου και τηλεπικοινωνιών».
Όπως επισήμανε πρόκειται για μια εξέλιξη «που θα φέρει άμεσα και πολύ σημαντικά οφέλη, τόσο μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, όσο και μέσω της σημαντικής ενίσχυσης της τοπικής ανταγωνιστικότητας. Επιπλέον, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη κρίσιμων για τη χώρα υποδομών, για ένα έργο που κινητοποιεί τον ιδιωτικό τομέα σε περιοχές οι οποίες δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον».
«Με απλά λόγια, ακριβώς στις περιοχές όπου το γρήγορο Internet δεν θα έφτανε ποτέ, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Πολιτείας. Όπως προβλέπεται από την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, το Δημόσιο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων, ανοίγει την πόρτα της ψηφιακής εποχής ισότιμα, σε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Τελικά, είναι θέμα δημοκρατίας».
Το «Rural Broadband», στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές "Λευκές" Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», υλοποιείται με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.
Αναλυτικά, το «Rural Broadband» αναπτύσσεται στις εξής περιοχές:
 * Σε 804 οικισμούς 19 νομών της Βόρειας Ελλάδας (Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λέσβου, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χίου)
 * Σε 1.411 οικισμούς 15 νομών της Στερεάς Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Κα
* Σε 1.443 οικισμούς 17 νομών της Νότιας Ελλάδας (Αργολίδος, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Ρεθύμνης και Χανίων).
Newsroom ΔΟΛ

*** Μικροκλοπές σε ιατρεία 
Μικροκλοπές στους χώρους αναμονής των ιδιωτικών ιατρείων, αναφέρουν γιατροί και αρκετοί από αυτούς έχουν αναγκασθεί να τοποθετούν κάμερες στους χώρους τους.
Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μικροαντικείμενα, όπως καδράκια, βάζα, κ.λπ., δεν έχουν λείψει όμως και οι πιο σοβαρές περιπτώσεις με την κλοπή της τηλεόρασης από το χώρο της αναμονής.
Μέχρι προχθές που κάποιοι πήραν από την τουαλέτα ιατρείου, τη βάση για το χαρτί υγείας…   Β.Β. 

***  Σε 2.543.599,11 ευρώ τα δημοτικά τέλη στην Τριφυλία με «κενό» 717.396,79 ευρώ! 
Στο ποσό των 2.543.599,11 ευρώ υπολογίζονται πως θα ανέλθουν το 2016 τα έσοδα από δημοτικά τέλη, του δήμου Τριφυλίας, με τους ισχύοντες σήμερα κατά κατηγορία συντελεστές και τα τετραγωνικά μέτρα, όπως αυτά προκύπτουν από τα τηρούμενα στο δήμο στοιχεία και το ηλεκτρονικό αρχείο της ΔΕΗ για το δήμο Τριφυλίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε σχετική κατάσταση υπολογισθέντων εσόδων από δημοτικά τέλη του δήμου Τριφυλίας με αναλυτικούς πίνακες ανά Δημοτική Ενότητα, για κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, για οικίες και καταστήματα, με τις παροχές των δημοτικών τελών, τα τετραγωνικά μέτρα δημοτικών τελών, τους συντελεστές (τιμή τελών καθαριότητας ανά τ.μ. και τιμή τελών φωτισμού), τις υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη καθαριότητας, τις υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη φωτισμού, αναλυτικά το σύνολο των δημοτικών τελών και το σύνολο ανά Δημοτική Ενότητα και Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. Από την κατάσταση και τους πίνακες, ωστόσο, απουσιάζουν τα στοιχεία για τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων και τη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων και τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, άγνωστο γιατί. Από το σύνολο των εσόδων από δημοτικά τέλη που υπολογίζεται πως το 2016 θα ανέλθουν σε 2.543.599,11 ευρώ, ανά Δημοτική Ενότητα υπολογίζονται ως εξής: Δ.Ε. Κυπαρισσίας, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη καθαριότητας 692.988,47 ευρώ, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη φωτισμού 206.627,18 ευρώ. Σύνολο δημοτικών τελών Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας 899.615,65 ευρώ. Δ.Ε. Φιλιατρών, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη καθαριότητας 418.315,37 ευρώ, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη φωτισμού 125.995,07 ευρώ. Σύνολο δημοτικών τελών Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών 544.310,44 ευρώ. Δ.Ε. Αετού, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη καθαριότητας 148.877,42 ευρώ, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη φωτισμού 44.679,83 ευρώ. Σύνολο δημοτικών τελών Δ.Ε. Αετού 193.557,25 ευρώ. Δ.Ε. Αυλώνος, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη καθαριότητας 131.389,78 ευρώ, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη φωτισμού 39.150,69 ευρώ. Σύνολο δημοτικών τελών Δ.Ε. Αυλώνος 170.540,47 ευρώ. Δ.Ε. Τριπύλης, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη καθαριότητας 14.084,78 ευρώ, υπολογισθέντες εισπράξεις από τέλη φωτισμού 4.093,73 ευρώ. Σύνολο Δ.Ε. Τριπύλης 18.178,51 ευρώ. Το σύνολο των υπολογισθέντων εισπράξεων από τέλη καθαριότητας είναι 1.957.603,01 ευρώ και το σύνολο των υπολογισθέντων εισπράξεων από τέλη φωτισμού σε 585.996,10 ευρώ, με το γενικό σύνολο να υπολογίζεται πως θα ανέλθει σε 2.543.599,11 ευρώ. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, στους πίνακες δεν υπάρχουν στοιχεία, δεν υπάρχει καμία αναφορά, στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων. Άγνωστο γιατί. Το, δε, γενικό σύνολο που προαναφέρεται, όπως ακριβώς αναγράφεται στον πίνακα, δεν είναι σωστό σύμφωνα με την πρόσθεση των εσόδων ανά Δημοτική Ενότητα. Σύμφωνα με την πρόσθεση του συνόλου των εσόδων ανά Δημοτική Ενότητα, όπως παρουσιάζονται αναλυτικά στους πίνακες που υπάρχουν στο Απόσπασμα από το Πρακτικό 49/22-11-2016 της τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας (Αριθ. Απόφασης: 316/2016) με θέμα «Λήψη απόφασης περί αναπροσαρμογής του Ενιαίου Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2017 (εισήγηση προς το Δ.Σ.)» και ΑΔΑ: 7ΩΑ3ΩΗΕ-ΘΗΒ, το γενικό σύνολο εσόδων από δημοτικά τέλη για το 2016 είναι 1.826.202,32 ευρώ! Υπάρχει, δηλαδή, ένα «κενό», μια απόκλιση ποσού 717.396,79 ευρώ. Το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας υπέβαλε το με αριθ.21122/27-10-2016 εισηγητικό του έγγραφο, σχετικά με την αναπροσαρμογή του Ενιαίου Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού, για το έτος 2017, στο οποίο υπάρχουν και οι προαναφερθέντες πίνακες με τα στοιχεία για τις υπολογισθέντες εισπράξεις από δημοτικά τέλη για το 2016, στο δήμαρχο Τριφυλίας, την πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα για τα δημοτικά τέλη έχει ήδη τεθεί και συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο και έχουν ληφθεί αποφάσεις. Κανένας, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, δεν μπήκε καν στον κόπο να δει τα στοιχεία, να τα μελετήσει και να διαπιστώσει το «κενό» 717.396,79 ευρώ καθώς και το γεγονός ότι στους πίνακες δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Κι όμως, στη βάση του εισηγητικού εγγράφου της υπηρεσίας, έλαβαν αποφάσεις και η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Χωρίς καν να έχει κανείς τους δει, έστω από περιέργεια, τι γράφει το εισηγητικό σημείωμα. Εισηγητικό σημείωμα το οποίο υπάρχει μόνο στο σώμα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και όχι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και, δυστυχώς, αποδεικνύεται πως και για αυτό το σοβαρό θέμα, τα δημοτικά τέλη, τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, συζήτησαν – υποτίθεται – και έλαβαν αποφάσεις χωρίς να έχουν γνώση επί του θέματος οι έχοντες θεσμική ευθύνη και αρμοδιότητα.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών από δακοπροβολή 
Με αρκετές στιγμές έντασης και αντιπαράθεσης με αγρότες, συζητήθηκε προχθές το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το παρόν και το μέλλον της καλλιέργειας της ελιάς και της παραγωγής ελαιολάδου που είχε τεθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Την πολύωρη συζήτηση μονοπώλησε το πρόβλημα που προέκυψε φέτος με την δακοκτονία, το οποίο επηρέασε και την ποσότητα και την ποιότητα της ελαιοπαραγωγής. Μάλιστα, οι παραγωγοί που παρευρέθηκαν απέδωσαν πλήρως την ευθύνη της αποτυχίας του προγράμματος στην περιφέρεια.
Τελικά, το περιφερειακό συμβούλιο κατέληξε στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο ζητά να βρεθεί τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών, ενώ ταυτόχρονα ζητά η περιφέρεια να έχει το σύνολο της αρμοδιότητας και της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα της δακοκτονίας.
  Ψήφισμα
Με το ψήφισμα που υπερψήφισε ζητείται να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ για την αναδιάρθρωση του προγράμματος δακοκτονίας, ώστε να επικαιροποιηθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και τις κλιματολογικές συνθήκες, και να συνεχίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς και ενώσεις την προσπάθειά της για να αποζημιωθούν οι αγρότες, είτε μέσα από τον ΕΛΓΑ, είτε μέσα από πρόγραμμα αντίστοιχο των ΠΣΕΑ.
«Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανής η σοβαρότητα της ενασχόλησής μας με το πρόβλημα της δακοκτονίας, όταν και είχαμε παρατηρήσει τα προβλήματα της χρηματοδότησης και του χρόνου εξασφάλισης της χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στις παρεμβάσεις της τότε, η πλειοψηφία ήταν μόνη της, καθώς καμία άλλη παράταξη δεν ενδιαφέρθηκε να ενισχύσει τις διεκδικήσεις της προς όφελος των αγροτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.
  Πρόγραμμα δακοκτονίας
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συλλόγων των αγροτών ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «το κακό δεν το ξορκίζεις, αλλά καταθέτεις την πρότασή σου για το πώς το αντιμετωπίζεις. Αυτή είναι η προσέγγιση της Περιφερειακής αρχής και ειδικά όταν το διακύβευμα είναι η ζωή πολλών οικογενειών στην Πελοπόννησο. Δεν μπορεί να ευσταθεί η άποψη ότι καταστραφήκαμε και όλα τελείωσαν. Δεν μπορεί να επικρατεί η άποψη ότι τα πάντα πρέπει να τα κάνει το κράτος, τη στιγμή που τέτοιες απόψεις έχουν προ πολλού αποδειχθεί εσφαλμένες. Δεν μπορεί να επικρατεί η άποψη ότι φταίει η Περιφέρεια, τη στιγμή που στην ουσία έχει την εποπτεία του προγράμματος δακοκτονίας και όχι το σχεδιασμό».
«Είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα στη δακοκτονία κατά το παρελθόν, αλλά θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει και η περίπτωση αστοχίας του προγράμματος. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα καταργήσουμε το πρόγραμμα» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «ασκούμε με συνέπεια την ευθύνη μας για να διορθώσουμε τις αστοχίες και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα του προγράμματος».
Ακολούθως, ανέφερε ότι υπήρξαν Δήμοι, οι οποίοι ενώ αρχικά εγγράφως δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα δακοκτονίας, καθυστερημένα και όταν πια είχε αρχίσει να εκτελείται το πρόγραμμα, ανακάλεσαν την απόφασή τους.
«Τα αιτήματα των εκπροσώπων των συλλόγων των αγροτών είναι μεν ενδιαφέροντα, απέχουν όμως από τις σύγχρονες ανάγκες» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και εξήγησε ότι το τέλος δακοκτονίας δεν καταβάλλεται εκεί που δεν γίνεται το πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι «Αλίμονο αν η δακοκτονία αφεθεί πλήρως στο ΥΠΑΑΤ, γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος του προγράμματος στη χώρα. Τα προβλήματα δεν λύνονται με ψηφίσματα, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεων».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε τέλος ότι από το 2011 η Περιφερειακή αρχή κάνει μεγάλο αγώνα για την εξυγίανση των αγροτικών συνεταιρισμών, των ενώσεων και των συλλόγων, γιατί αποτελεί πολιτική της πεποίθηση ότι μέσα από τέτοιες δομές μπορεί να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Το ISIS ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ! Πήραν την Παλμύρα με Αμερικανική κάλυψη;..

~ 4000-5000 τζιχαντιστές κατέλεβαν την Παλμύρα, στην επαρχία Χομς της Συρίας. Οι άντρες του ΙSIS, προήλθαν από το Ιράκ και σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ιρακινό αξιωματικό «το Ισλαμικό Κράτος απέσυρε πολλούς τζιχαντιστές του από την επαρχία Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ και τους έστειλε στη Συρία για να ανακαταλάβουν την Παλμύρα από τον συριακό στρατό».
«Μεγάλοι αριθμοί τζιχαντιστών αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράγουα και Αλ Καέμ για να συμμετάσχουν στην επίθεση στην Παλμύρα», συμπλήρωσε ο Ιρακινός αξιωματικός.
Φυσικά εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως οι τζιχαντιστές διέσχισαν 260 χιλιόμετρα (σε ευθεία γραμμή) μεταξύ της Αλ Καέμ του Ιράκ και της Παλμύρας, εκτεθειμένοι στην έρημο και δεν τους «εντόπισε» ούτε ένας δορυφόρος. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν ακόμα 75 χιλιόμετρα που απέχει η Αλ Καέμ από τη Ράγουα.
Από την πρώτη στιγμή πάντως Συρία και Ρωσία κατηγόρησαν και άφησαν υπονοούμενα ότι ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έδωσε «πράσινο» φως στο Ισλαμικό Κράτος για να μεταφέρει δυνάμεις του από την επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ στη Συρία ώστε να πραγματοποιήσουν την επίθεση στην Παλμύρα.
Ίσως κάποιες απαντήσεις να πάρουμε μόλις ορκιστεί νέος Πρόεδρος στις ΗΠΑ.

~

***  ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ! Ο ΣΟΙΜΠΛΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ...

~  Εξοργισμένοι με την απόφαση του Γιούρογκρουπ εμφανίζονται Σοσιαλιστές και Δημοκρατικοί, να αναστείλει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
"Η απόφαση της ευρωζώνης αποτελεί όνειδος. Πίσω από αυτή την απόφαση είναι το κακό χέρι του Σόιμπλε. Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσεις τα δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη σε συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, με το ζήτημα του χρέους.
Πολλοί εξέχοντες οικονομολόγοι και το ΔΝΤ αναγνώρισαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ζητούν το τέλος της λιτότητας σε αυτή τη χώρα. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυρώσεις, αλλά επενδύσεις. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να επανεξετάσουν αυτή την επιβλαβή απόφαση για το καλό του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε οποιαδήποτε πολιτική δράση για να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό".

*** Από τηγανίτα πολύ και από μέλι λίγο απέναντι στην Αλβανία ο Κοτζιάς...

~   «Στο σχέδιο συμπερασμάτων για την πΓΔΜ ορθά τονίζεται ο θετικός ρόλος των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης» τόνισε ο Ν. Κοτζιάς, στα πλαίσια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και τόνισε πως φτιάχνεται ξανά η σιδηροδρομική γραμμή Μοναστήρι – Φλώρινα που αποτελεί αγωγό φυσικού αερίου από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια.
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και σε συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, της ανταλλαγής πληροφοριών, της πυρόσβεσης, αλλά και της έρευνας, με συνεργασίες ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων.
«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξουν πολλές διαβουλεύσεις για να διαμορφωθεί κυβέρνηση και ίσως κάποιοι, όχι εγώ ασφαλώς – το υπογραμμίζω – να σκεφτούν να κάνουν εκλογές την άνοιξη ξανά, εάν δε επιτευχθεί πλειοψηφία», ανέφερε
Σ’ότι αφορά στα θέματα με την Αλβανία ο κ.Κοτζιάς δήλωσε ικανοποιημένος αφού πέρασαν όλες οι ελληνικές προτάσεις.
«Στο παρελθόν, στην Αλβανία, βγαίνοντας από τη μειονοτική ζώνη, έπαυε κανείς να έχει μειονοτικά δικαιώματα, να μιλά λ.χ. στα δικαστήρια στη γλώσσα του.
Επίσης, δεν αναγνωρίζονταν περιοχές ως μειονοτικές, όπως είναι η Χειμάρρα, με τα γνωστά επεισόδια που έχουμε κατά καιρούς.Άρα, θεωρώ μεγάλη μας επιτυχία, εκτός του ότι κατορθώσαμε να περιληφθούν αντί για ένα θέμα πέντε ζητήματα, το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε ξανά η ανάγκη αναγνώρισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας»,υπογράμμισε.

***  ΤΡΑΜΠ σε ΤΟΜΣΕΝ!«Φύγετε πάνε σε Εθνικό Νόμισμα, στην Ελλάδα»...

~  Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Πωλ Τόμσεν. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ζήτησε από τον Πωλ Τόμσεν την έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα καθώς φαίνεται πως το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εντός του 2017 θα πλήξει το κύρος του Ταμείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κος Τραμπ επέλεξε τον κο Τόμσεν καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται στο μέσο της δικαστικής της περιπέτειας με τη γαλλική δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Ταπί.
Η επικοινωνία αυτή (Τραμπ-Τόμσεν) φαίνεται πως δεν είναι τυχαία. Αφενός μεν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για απεμπλοκή του Ταμείου από τα ελληνικά οικονομικά αφετέρου δε η πεποίθηση πως η Ελλάδα ΔΕΝ επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ (ο economist θεωρεί το Grexit εξαιρετικά πιθανό) δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για το Ταμείο το οποίο ελέγχεται de facto από τις ΗΠΑ. Αν η βόμβα της Ελλάδας σκάσει στα χέρια το ΔΝΤ, o Τραμπ θα έχει μία κρίση άνευ προηγουμένου λίγους μήνες μετά την ανάληψη της Προεδρίας.

***  ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ-ΜΕΡΚΕΛ! 100,000 μετανάστες τους στέλνει ΠΕΣΚΕΣΙ στην ΕΛΛΑΔΑ...

~  «Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνομιλίες στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στις 16 Δεκεμβρίου», ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο  εκπρόσωπος της καγκελαρίας  Ulrike Demmer. Συνέχισε λέγοντας πως «την Παρασκευή, η καγκελάριος θα συναντηθεί στο γραφείο της  με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Τα θέματα της συζήτησης θα είναι τα θέματα της διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής.» τόνισε δε πως «στις συνομιλίες για την Κύπρο, στο καθεστώς των προσφύγων, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα συζητηθεί επίσης στο περιθώριο»
Αυτό είναι το επίσημο σκέλος. Στο ανεπίσημο τώρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από τη γερμανική πρωτεύουσα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.
Αφενός μεν θα ασκηθούν πιέσεις στον Έλληνα Πρωθυπουργό να ‘συνυπογράψει’ τη συμφωνία για την Κύπρο, μία συμφωνία που αποδέχεται τη de facto κατεχόμενη Κύπρο και την μετατρέπει σε de jure επίσημο κράτος.
Στο θέμα των προσφύγων θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίον θα λάβει η χώρα μας 100.000 πρόσφυγες που η Μέρκελ επιθυμεί να απομακρυνθούν από το γερμανικό έδαφος.
Τέλος γνωρίζουμε ότι θα του ασκηθούν πιέσεις για να πάρει πίσω τις δεσμεύσεις-εξαγγελίες προς τους πολίτες (13η σύνταξη) που θεωρούνται μονομερείς ενέργειες. Παράλληλα θα τον ‘μαλώσει’ που απειλεί με εκλογές την Ευρώπη, καθώς θα του τονίσουν πως είναι αναλώσιμος, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίζει τα μέτρα με την ίδια ευκολία.

*** ΣYΓΚΡΟΥΣΗ στη ΒΟΥΛΗ!Ο ΣΟΙΜΠΛΕ 'ΔΙΑΛΥΕΙ' το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ...

~ ‘’Παρών’’ θα δηλώσει όπως φαίνεται η Νέα Δημοκρατία, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για τις εξαγγελίες στη Βουλή για την ενίσχυση  των χαμηλοσυνταξιούχων.
Να σημειώσουμε πως ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της ΝΔ περί της στάσης που θα κρατήσει καθώς πιστεύει πως υπάρχει άμεση ανάγκη να ενισχυθούν οι ευπαθείς ομάδες ωστόσο βρίσκουν πως με την πράξη του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας πλήττει τη συμφωνία.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε την Τετάρτη ότι «όταν είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε την τροπολογία το είχαμε πει καλή τη πίστει πιστεύοντας ότι είχε υπάρξει κάποια συνεννόηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση. Οι συνθήκες προφανώς έχουν ουσιωδώς μεταβληθεί».

***  ΠΟΛΑΚΗΣ vs ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ! Γαϊδούρι, κότα λυράτη, πουλακίδα και άλλα ωραία... ΒΙΝΤΕΟ

~  Άγριο καυγά είχαμε στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη.
Τον αποκάλεσε "κότα λυράτη" με αποτέλεσμα ο κ. Πολάκης να πάρει τον λόγο επί προσωπικού και να του απαντήσει: «Κοίτα με βαθιά στα μάτια. Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ομιλίες σου που βρίζεις τον Καραμανλή, που βρίζεις τον Σαμαρά και όλη τη ΝΔ ως προδότες». Σε άλλο σημείο είπε: «Εμείς δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε όπως έκανες εσύ για να γίνεις υπουργός και να γίνεις μνημονιακότερος των μνημονιακών και πιστό σκυλί του Σόιμπλε». Η κατάσταση κόντεψε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο όταν ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη και την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου πως  έστελναν ραβασάκια για προσλήψεις.
~  VIDEO :  Απάντηση Πολάκη σε Άδωνι Γεωργιάδη ,  https://youtu.be/3KchV52gTu0  .-
~ Παίρνοντας τον λόγο ξανά ο κ. Γεωργιάδης αποκάλεσε τον κ. Πολάκη «γαϊδούρι» λέγοντας ότι τον προκαλεί να φέρει τα ραβασάκια στην Βουλή. «Ρε γαϊδούρι δεν θα κρύβεσαι πίσω από την ασυλία σου! Θα σου κάνω μήνυση!»
Στη συνέχεια επενέβη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς που είπε πως είναι στα δικαστήρια με τον Πολάκη και τον αποκάλεσε «πουλακίδα». Τα δε όσα ακούστηκαν, παρά τα κλειστά μικρόφωνα δε μπορούν να γραφούν.
«Τώρα θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια», που είπε ο κος Σαλμάς στον κο Πολάκη, είναι το μόνο που μπορεί να γραφεί.
VIDEO  2  ,~ Καβγάς Άδωνι - Πολάκη στη Βουλή : https://youtu.be/nb7QGA6FDUA .-

*** Αθλητική ενημέρωση :

***   Συνέχεια  σήμερα  ,  3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

~** Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο:
Κισσαμικός-Λεβαδειακός 1-1
Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4
Αγροτικός Αστέρας-Ξάνθη 1-1
Άρης-Βέροια 0-0
Καλλιθέα-Παναιτωλικός 1-5
Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-3
ΑΟ Χανιά-Πλατανιάς 1-2
Αναγέννηση Καρδίτσας- Κέρκυρα 0-6
Λαμία-ΑΕΚ 0-0
Τρίκαλα-ΑΕΛ 1-0 
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ 0-7
~* Την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισαν σήμερα Κισσαμικός και Λεβαδειακός. Μαζί τους πέρασαν στην επόμενη φάση, ο Αρης που παρά το εντός έδρας 0-0 με τη Βέροια πήρε την πρόκριση, αλλά και ο Αστέρας Τρίπολης που πέρασε εύκολα από το Αιγίνιο, αλλά και η Ξάνθη παρά το 1-1 με τον Αγροτικό Αστέρα.
 ~* Μεγάλη επιτυχία για τη Λαμία που κράτησε πανεύκολα στο 0-0 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ισοβάθμισε με την Ενωση στην κορυφή του 6ου ομίλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Κέρκυρα που νίκησε με 6-0 την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Πρόκριση και για τον ΠΑΟΚ .-
Την πρόκριση εξασφάλισε ο Ατρόμητος, νικώντας εύκολα στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό με 3-0.
Πρόκριση και για τον Παναιτωλικό που συνέτριψε 5-1 την Καλλιθέα, ενώ ο Πλατανιάς «κλείδωσε» το εισιτήριο με νίκη 2-1 επί των Χανίων . επίσης  έχει προκριθεί και ο Ολυμπιακός .-  .-
~ Ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος αφού επικράτησε με ανατροπή 4-3 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και παράλληλα ο ΟΦΗ, που πέρασε ως πρώτος στον όμιλο, νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή.
-  Οι Πράσινοι ισοβάθμισαν με τον Γηραιό αλλά προκρίθηκαν στην επόμενη φάση έχοντας σημειώσει περισσότερα τέρματα!

 Πέμπτη 15/12/2016
  Σπάρτη-Ολυμπιακός   0-1 , (0-0) .-
 Το γκολ : στο 66' και σε σέντρα του Πάρντο από δεξιά, ο νεοεισελθλών (στη θέση του Μάριν) Μανθάτης πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 1-0.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φ. Αρσενίεβιτς - Μποτία
 ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος (70′ Φ. Αρσενίεβιτς), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Κατσίκης, Ν. Αρσενίεβιτς, Ηλιόπουλος, Βελλίνης (80' Χάδιαρης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ρέτσος (79' Βούρος), Ντε Λα Μπέγια (75' Τσιμίκας), Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Μάριν (57' Μανθάτης), Πάρντο, Ανδρούτσος.

 Πανσερραϊκός-Πανιώνιος  0-3  ,(0-0) .-
Τα  γκολ : Σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων των φιλοξενουμένων ο Ενγκόνγκ στο 72΄ και στο 75΄ και του τριτου ο Πινιώτης στο 81΄ που λίγο νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του Καθάριου.
Διαιτητής: Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Κίτρινες: Καψάλης, Τσελεπίδης, Τσουβαλτσίδης, Τσούτσης / Ολαϊτάν, Μασούρας
 Πανσερραϊκός (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Τσουβαλτσίδης (72′ Κάκκο), Βοσκόπουλος, Τσελεπίδης, Καψάλης, Ρούτσης, Φουσού (56′ Τσιμίκας), Κτιστόπουλος, Τάντιτς, Τσομαχασβίλι (70΄ Τσούτσης), Κανούλας.
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Βοσνιάδης, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Καθάριος (78΄ Πινιώτης), Βουκελάτος (85΄ Κερασιδης), Ενγκόνγκ, Σαββίδης, Ολαϊτάν, Γκιοτά, Αργυρόπουλος, Κρητικός.

  Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα  1-3 , (0-1) .-
Τα  γκολ :Το 0-1 έγινε μόλις στο 5ο λεπτό με κοντινό πλασέ από το Γιάκο, το 0-2 στο 42΄ με κεφαλιά του Γαρουφαλιά και το 0-3 στο 61΄ με επίσης κεφαλιά του Σκόνδρα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 83΄ με πλασέ του Τριανταφύλλου.
Διαιτητής: Μιχελής (Πειραιά)
Κίτρινες: Ποζατζίδης / Γαρουφαλιάς
 ΑΕΛ Καλλονής (Δ. Γαβαλάς): Μανιάτης, Ποζατζίδης, Ευαγγελίδακης, Σάββα, Αποστόλου, Τζελίλης, Γιουκαρής (56΄ Γιώργου), Κέρι, Σοφιάνης (67΄ Τριανταφύλλου), Χιντασέλι (74΄ Γκαμάγκας), Λαμπράκης
 ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Γιάκος, Φερφελής, Γαρουφαλιάς, Δώνης, Βιντάλ, Ναδάλες, Μαυροπάνος (66΄ Μασούρας), Καρανίκας, Νικολιάς
  ΟΦΗ-Ηρακλής    2-1 , (1-0) .- ^
Τα γκολ : Ο Ογκμπόε στο 37΄ και ο Βουό στο 75΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, ενώ μείωσε το 91΄ ο Λουκίνας για τον «Γηραιό» που έμεινε εκτός συνέχειας.
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κώτσιος, Νάστος, Όστοϊτς, Βουό (81΄ Κοιλιάρας), Κομεσίδης, Χαντί (87΄ Μάνος), Αντουκόρ, Βαλλιάνος, Όγκμποε (74΄ Μιλοσάβλιεφ), Ράντι
 ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Λάμπρου, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (60΄ Ιντζόγλου), Κυριακίδης, Κούρος (87΄ Ζιαμπάρης), Λουκίνας, Καραγκούνης (61΄ Καραγκούνης), Πασάς, Ρούσσος, Στάμου.

Πρόκριση με ανατροπή και ΟΦΗ ο ΠΑΟ, στους «16» ΟΣΦΠ, ΠΑΣ
Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός  3-4 , (0-2) .-
video  με τα  γκολ από τον αγώνα κυπέλλου της Ριζούπολης :
http://www.sport-fm.gr/videos/24083532  .-
 Τα  γκολ : Αλλά με τα δύο... τσαφ των Ιβανόφ και Χουχούμη, χωρίς να πιέζονται από αντίπαλό τους, στο 11΄ και 44΄, τιμώρησε με παραδειγματικό τρόπο ο Σάββας Σιατραβάνης με ισάριθμα σουτ. Ο Μπεργκ (54΄) πλάσαρε τον Χιώτη και μείωσε σε 1-2 δίνοντας ελπίδες στους «πράσινους»,  στο 61΄ ο Εμποκού με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια. ,  στο 65΄ με το πλασέ του Λέτο μετά την ασίστ του Σουηδού (3-2). , Στο 74΄ γύρισε προς τον Λέτο ο Ντάσιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με τον τρόπο αυτό έγινε το 4-2. , στο 76΄ με το πέναλτι του Σιατραβάνη (στην φάση της ανατροπής αποβλήθηκε ο Ρέις) έδωσαν ξανά χαρακτήρα θρίλερ στο ματς, που τελικά βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 4-3.-
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δ.Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85΄ Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85΄ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70΄ Τσιάρας), Πετρόπουλος, Αλμπάνης, Σιατραβάνης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Xουχούμης, Iβανόφ, Tελάντερ, Λεντέσμα (46΄ Μπεργκ), Pέις, Εμποκού, Mπουμάλ, Bιγιαφάνιες (46΄ Λουντ), Λέτο.

~* Το μεσημέρι της επόμενης Τρίτης (20 Δεκεμβρίου, 11:00) θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για τους αγώνες της τρίτης φάσης του Κυπέλλου. Πρόκειται για τη φάση των «16», στην οποία οι αγώνες είναι νοκ-άουτ και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

*** ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75-88 .-
 Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-42, 60-63, 75-88Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Λότερμόζερ (Γερμανία), Κορτές (Ισπανία)
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 7 (1), Λεκαβίτσιους 11, Βέστερμαν 7, Σεϊμπούτις 5 (1), Μότουμ 12 (2), Γιανκούνας 18 (2), Γιαβτόκας, Μιλάνκις 6 (2), Λίμα, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 13, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (2), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 16 (2), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16 (1), Αθηναίου

***Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Πέμπτη, 15/12/2016
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 91-92
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 75-88
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 81-68
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 83-58
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Παρασκευή, 16/12/2016
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)- Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:45

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-1 21
Ρεάλ Μαδρίτης 8-4 20
Ολυμπιακός 8-4 20
Μπασκόνια 8-4 20
---------------------
Φενερμπαχτσέ 8-3 19
Νταρουσάφακα 6-6 18
Αναντολού Εφές 6-5 17
Παναθηναϊκός 6-5 17
----------------------
Ερυθρός Αστέρας 5-7 17
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-7 17
Μπαρτσελόνα 5-6 16
Ζαλγκίρις 4-8 16
Αρμάνι Μιλάνο 4-7 15
Ούνιξ Καζάν 3-9 15
Μπάμπεργκ 3-8 14
Γαλατασαράι 3-8 14

*** Έτοιμοι για τους προκριματικούς αγώνες οι μαθητές του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 
Μια δεμένη ομάδα καθηγητών πληροφορικής, πλαισιωμένη από την Σύμβουλο Πληροφορικής Μεσσηνίας-Λακωνίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ Γεωργία Σπάλα, από τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Μεσσηνίας, κ Γεώργιο Σταματόπουλο και τον Περιφερειακό Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ Παναγιώτη Πετρόπουλο, εκπαιδεύουν μαθητές στη ρομποτική.
Κοινή θέση όλων είναι η εθελοντική εργασία, το μεράκι και η μετάδοση εξειδικευμένων γνώσεων, αφού η επιστήμη αυτή επεξεργάζεται και συνθέτει νόμους και κανόνες πολλών επιστημών.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να τρέξει το πρόγραμμα, ήταν η άμεση στήριξη της Περιφέρειας μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή κ Παναγιώτη  Πετρόπουλου, η εθελοντική προσφορά των καθηγητών, η διάθεση αιθουσών, ο εξοπλισμός και το ενδιαφέρων των παιδιών να το παρακολουθήσουν.
Ψυχή της όλης διαδικασίας είναι ο καθηγητής πληροφορικής, πάτερ-Σωτήρης Μαστέας, με διεθνείς διακρίσεις, του οποίου η θέση είναι όπως είπε στο «Θάρρος», η γνώση της ρομποτικής να μεταδίδεται στα παιδιά, σαν παρακαταθήκη στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους, σαν άσκηση εναλλακτικών λύσεων σε προβλήματα, αλλά και για την προετοιμασία τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος, αφού η ρομποτική έχει εισέλθει σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας και της επιστήμης. Όπως σεμνά ανέφερε τη σκυτάλη έχει πάρει πια ο καθηγητής πληροφορικής κ Κωνσταντίνος Ονούφριος στη Μεσσήνη.
Προετοιμασία από το Δημοτικό
Η Γενική γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Καλαμάτας και Υποδιευθύντρια ΣΔΕ καθηγήτρια κ Ελένη Λιανού μας μίλησε για την προετοιμασία των παιδιών στο Δημοτικό: « Στόχος του συλλόγου είναι να βοηθήσει τα παιδιά τα Σάββατα να μάθουν κάποια πράγματα σχετικά με τη ρομποτική. Με την καθοδήγηση του πάτερ-Σωτήρη Μαστέα εκπαιδεύουμε τα παιδιά στην πληροφορική, στα μαθηματικά, στη μηχανική και μηχανολογία προκειμένου να προετοιμαστούν για το Γυμνάσιο.
Από τα 260 παιδιά ενδιαφέρθηκαν τα 48 τα οποία χωρίσαμε σε δύο τμήματα, ένα τμήμα με ποιό απλές ασκήσεις για τα παιδιά 1ης,  2ας και 3ης Δημοτικού κι ένα για τα παιδιά 4η,  5ης και 6ης Δημοτικού.
Από το Γυμνάσιο ο κ. Ασημακόπουλος μας έχει δανείσει ένα ρομπότ, στο οποίο κάνουμε προγραμματισμό. Τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα, μπαίνουν στο διαδίκτυο  και φέρνουν πληροφορίες από μόνα τους. Η γενιά αυτή είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ».
Η Σύμβουλος Πληροφορικής Μεσσηνίας-Λακωνίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ Γεωργία Σπάλα με αμείωτο ενδιαφέρον μας μίλησε για την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία  χρόνια με την καθοδήγηση του πάτερ-Σωτήρη Μαστέα, για την ευκαιρία που έχουν παιδιά  της Μεσσηνίας να ανταγωνίζονται παιδιά από ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και για τη δυνατότητα των παιδιών σε δωρεάν εκπαίδευση στη ρομποτική.
  Φυτώριο παιδιών στη ρομποτική, το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, καθηγητής πληροφορικής,  κ Σωτήρης Ασημακόπουλος, σε σχετική ερώτησή μας για το Κέντρο Ρομποτικής, απάντησε:
«Αυτή τη στιγμή φοιτούν 80 παιδιά στο εργαστήρι μας εδώ στο 2ο Γυμνάσιο και φιλοδοξούμε να στείλουμε στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Ρομποτικής, ίσως επτά ομάδες. Μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά κι από άλλα σχολεία, με το κατάλληλο γνωστικό επίπεδο, κατόπιν  επιλογής. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε χρεώσει τον κρατικό προϋπολογισμό και στηριζόμαστε σε χορηγίες, όπως της κ Καρέλια, ωστόσο κρίνεται απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του εργαστηρίου.  Έχουμε φτιάξει ένα μπλογκ στο οποίο αναρτούμε όλες μας της εργασίες, ασκήσεις, προγραμματισμό και πληροφορίες». 2gym-kalam.weebly.com
Τέλος, ο προπονητής της βαθμίδας του Γυμνασίου, καθηγητής πληροφορικής, κ Θ Δαβέας αναφέρθηκε στη στόχευση διακρίσεων στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ενώ μας ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά έχουν ζήλο, αλλά ο εξοπλισμός δεν επαρκεί. Με ενθουσιασμό μας μίλησαν και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου για την εκπαίδευση τους στο κέντρο ρομποτικής.
 Παναγιώτης Πετρόπουλος (Περιφ Δ/ντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου)
Η εκπαιδευτική ρομποτική αλλά και ο προγραμματισμός των υπολογιστών συνδυάζει διαφορετικά επιστημονικά πεδία (Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Πληροφορικής Μαθηματικών) διδάσκοντας πάνω απ' όλα τη συνεργασία, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης μέσα στο δημόσιο σχολείο! Βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα της ΠΔΕ Πελοποννήσου και συγκεκριμένα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια (γενικά και επαγγελματικά) θα εξοπλιστούν  με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με kits κατασκευής robot στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ. Επιδίωξή μας στη Μεσσηνία είναι να δημιουργηθούν 6 Εκπαιδευτικά Κέντρα Ρομποτικής (τα 3 εκτός Καλαμάτας) και ευελπιστούμε πως θα υλοποιηθούν δράσεις και εντός και εκτός ωραρίου διδασκαλίας. Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία εργαστηρίων Ανοιχτών Τεχνολογιών και Καινοτομίας. Η εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών αλλά και η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών/τριών μας δίνει δύναμη και εντάσσει αυτόματα εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σε μια ευρύτερη κοινότητα ανθρώπων, που στοχεύουν πρώτιστα στην ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, στη διάχυση κάθε νέας γνώσης και κάθε καλής πρακτικής και συνακόλουθα συμμετέχοντας και σε διαγωνισμούς, φεστιβάλ καινοτομίας και δημιουργικότητας. Η πιλοτική εφαρμογή στη Μεσσηνία δείχνει το δρόμο και για την υπόλοιπη Πελοπόννησο.  της Νίκη Γιαννακοπούλου

*** Μετά από 25 χρόνια σε τελικό κυπέλλου η Αναγέννηση
 Βασισμένη στο 2-1 του πρώτου ημιτελικού αγώνα η Αναγέννηση πήρε κατά τη χθεσινή ρεβάνς κόντρα στον Πανθουριακό ένα από τα δύο αποτέλεσμα που ήθελε, εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας. Η απογευματινή αναμέτρηση στο γήπεδο του Ασπροχώματος σφραγίστηκε από ισοπαλία 1-1, με τα δύο γκολ να σημειώνονται στο β’ μέρος, με διαφορά ενός λεπτού! Όπως και στο ματς του Κορδία ο Πανθουριακός άνοιξε πρώτος το σκορ, στο 57’ με τον Γιάννη Χελά, αλλά δεν το χάρηκε παρά λίγα δευτερόλεπτα, καθώς αμέσως μετά τη σέντρα ο Απόστολος Κορομηλάς πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο αποδείχθηκε χρυσάφι…
Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα δυνατή και από τις δύο πλευρές, αναδεικνύοντας όπως και στο πρώτο ματς, δύο ισάξιους αντιπάλους, με τις κλασικές φάσεις μπροστά στις εστίες των Σταθά και Λίβα να είναι περιορισμένες.
Ο Πανθουριακός εμφανίστηκε περισσότερο παθιασμένος στον αγωνιστικό χώρο και «αδικείται» στη διπλή φάση του 88’, οπότε …τα δοκάρια, σε σουτ των Κλουβάτου, Πανταζή, του στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει τουλάχιστον την ευκαιρία της παράτασης.
Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν και το γεγονός είναι ότι η Αναγέννηση έγραψε χθες ιστορία, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας μετά από 25 ολόκληρα χρόνια και όπου θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Καλαμάτα (εκκρεμεί η ρεβάνς του 1-1 με την Ανδρούσα, που έχει οριστεί για τις 11/1/2017 στο γήπεδο του ΜΓΣ).
Το φιλμ του αγώνα
30’ ο Χελάς έβγαλε την κάθετη στον Πανταζή, αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί και απομάκρυναν, με τη μπάλα να φτάνει όμως στον Ντόκο, ο οποίος προσπαθησε να «κρεμάσει» τον Σταθά, με τον τελευταίο να διώχνει με υπερένταση δίπλα στο «Γ»
55’ από πάσα του Πετρόγιαννη από αριστερά ο Χελάς έπιασε ένα δύσκολο σουτ υπό πίεση από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λίβα
57’ ο Κάνιστρα σούταρε από πλάγια μέσα στην περιοχή ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης απέκρουσε προσωρινά με μπλοζόν, με τη μπάλα να φτάνει όμως δεξιά στο Χελά, ο οποίος σημάδεψε σωστά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Λίβα
58’ πριν καλά καλά χαρούν το 1-0 στη Θουρία ήρθε η ισοφάριση με ένα μακρινό δυνατό σουτ του Κορομηλά που βρήκε ελάχιστα σε αντίπαλο και ξεγέλασε τον Σταθά, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα
61’ φάουλ του Ντόκο από δεξιά, η μπάλα πέρασε από συμπαίκτες και αντιπάλους, με τον Πετρόγιαννη να πιάνει μια χαμηλή κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, με τον Λίβα όμως να μπλοκάρει
68’ πάσα του Ντόκο στον Χελά, ο οποίος κλείστηκε, αλλά κατόρθωσε να γυρίσει και να βγάλει τη μπαλιά στον Πανταζή, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε σύριζα άουτ
88’ τρομερή διπλή ευκαιρία για τον Πανθουριακό να στείλει το ματς στην παράταση: ο Χελάς έβγαλε μια φαρμακερή χαμηλή σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Κλουβάτος με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων και στην επαναφορά νέο σουτ του Πανταζή από αριστερά η μπάλα έσκασε κάτω ταρακούνησε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ!
Διαιτητές: Κώστας Ψηλοπαναγιώτης (Λάμιας-Καρβούνης)
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης, Σεφεράσι (83’ Αντωναίος), Κλουβάτος, Καράμπελας, Ντόκο, Μουστάκας, Δασκαλάκης (26’ λ. τρ. Κάνιστρας), Πανταζής, Χελάς.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Γερμάνης, Κορομηλάς (77’ λ. τρ. Βεργόπουλος), Δουρούμης, Κανελλόπουλος, Δασκαλάκης, Αργυρόπουλος, Μουλιάτος (90’+2’ Πετράκος), Τρίψας, Μαρής (69’ Μπαλαλάς), Τριανταφυλλάκης.
  Μικρά μικρά
-Γεμάτη ήταν η κερκίδα στο γήπεδο του Ασπροχώματος κι ανάμεσα στους φιλάθλους ο πρόεδρος του Πανθουριακού, Αγαθοκλής Χριστόπουλος που έζησε πολύ έντονα τον ημιτελικό
-Αντίθετα ο Τάκης Σερεμέτης παρακολούθησε το παιχνίδι από το χώρο έξω από τα αποδυτήρια, ιδιαίτερα ήρεμος, ακόμα κι όταν η ομάδα του πέτυχε το χρυσό, όπως αποδείχθηκε, γκολ της ισοφάρισης
-Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τάκης Σερεμέτης ήταν παρών και στον προηγούμενο τελικό κυπέλλου που είχε δώσει η Αναγέννηση πριν από 25 χρόνια και πιο συγκεκριμένα την περίοδο ’90-’91. Μόνο που τότε ήταν από την άλλη πλευρά, καθώς αγωνιζόταν με τα χρώματα του φιναλίστ ΑΟ Μεσσήνης!
-Αμφότεροι οι πρόεδροι συνεγχάρησαν στο τέλος τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, δίνοντας μαθήματα αθλητικού πολιτισμού
-Η …κακοτυχία κυνήγησε και χθες τον Μπαλαλά, ο οποίος μετά το εργατικό ατύχημα που του είχε στοιχίσει αρκετά ράμματα στο πόδι και μερικές εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας, «κληρονόμησε» στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ένα σκίσιμο σε μέτωπο (έπεσε στα σύρματα σε μια προπονητική φάση). Αυτό όμως δεν τον επηρέασε και μπήκε κανονικά αλλαγή στο β’ μέρος
-Έντονους και αλλεπάλληλους διαπληκτισμούς είχε ο προπονητής της Αναγέννησης τόσο με τον διαιτητή κ. Ψηλοπαναγιώτη, όσο και με τον βοηθό του, Στ. Λάμια, αρκετές αποφάσεις των οποίων αμφισβήτησε, ενώ λίγο πιο …ήσυχος ήταν ο πάγκος του Πανθουριακού και ο τεχνικός Γιώργος Αργυρόπουλος.    Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
***
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .-
  69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-15-2016-15-1.html .-
~
 
 
 
   ~ ** ΒINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3284   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3262 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 626  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: