Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2  .........
~

 
 
 ~  ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
** ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ (Σάββατο του Λαζάρου )
Αυτό το Σάββατο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.
Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.
Όταν έφθασε στο μνημείο, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: Λάζαρε, βγές έξω. Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44)
Η αρχαία παράδοση λέγει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 μ.Χ. και ο τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: «Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού».
Το έτος 890μ.Χ. μετακομίσθηκε το ιερό λείψανό του στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Λέοντα το σοφό, ο οποίος συνέθεσε τα ιδιόμελα στον εσπερινό του Λαζάρου: Κύριε, Λαζάρου θέλων τάφον ιδείν, κλπ
Χαρακτηριστικό της μετέπειτας ζωής του Λαζάρου λέγει η παράδοση, ήταν ότι δεν γέλασε ποτέ παρά μια φορά μόνο όταν είδε κάποιο να κλέβει μια γλάστρα και είπε την εξής φράση: Το ένα χώμα κλέβει το άλλο.
Η Ανάσταση του Λαζάρου επέτεινε το μίσος των Εβραίων που μόλις την έμαθαν ζήτησαν να σκοτώσουν τον Λάζαρο και το Χριστό.
Αυτή τη μέρα δεν γίνονται μνημόσυνα με κόλλυβα, σε ανάγκη μόνο απλό Τρισάγιο.
** ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ :
~ Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.
Ο δε λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ».
Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.
Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου. Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.
** Μεγάλη ΔΕΥΤΕΡΑ :
α/ Ι.Χ=Πάγκαλος Ιωσήφ και β/ παραβολή Άκαρπου συκής
Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου μας Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελούμε την ανάμνησή του (Γεν. 37 - 50).
Ήταν ο μικρότερος γιός του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός. Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έρριξαν σ' ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξαναπούλησαν στον αρχιμάργειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή. Ο Ιωσήφ ήταν πανέμορφος και τον ερωτεύθηκε η γυναίκα του Πετεφρή, που θέλησε να τον παρασύρει σε ανήθικη πράξη βιαίως. Μόλις εκείνη έπιασε τον Ιωσήφ, εκείνος άφησε στα χέρια της το χιτώνα του και έφυγε. Εκείνη από το θυμό της τον συκοφάντησε στο σύζυγό της, ότι δήθεν αυτός επιτέθηκε εναντίον της με ανήθικους σκοπoύς. Ο Πετεφρής την πίστευσε και φυλάκισε τον Ιωσήφ.
Κάποτε όμως ο Φαραώ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν εξηγητή. Με το φωτισμό του Θεού, μόνο ο Ιωσήφ μπόρεσε να το εξηγήσει. Ότι θα έλθουν στη χώρα του επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και πείνας. Ενθουσιάσθηκε ο Φαραώ από τη σοφία του και τον έκανε γενικό άρχοντα, σαν πρωθυπουργό. Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια της πείνας όλο το λαό. Με αφορμή τη διανομή του σιταριού, φανερώθηκαν τ' αδέλφια του που τον είχαν φθονήσει. Εκείνος δεν τους κράτησε κακία, αντίθετα τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς.
Αυτός λοιπόν αποτελεί προεικόνηση του Χριστού, διότι και Αυτός, αγαπητός γιός του Πατέρα, φθονήθηκε από τους ομοφύλους Του Ιουδαίους, πουλήθηκε από το μαθητή Του για τριάντα αργύρια και κλείσθηκε στο σκοτεινό λάκκο, τον τάφο.
Επίσης, σήμερα μνημονεύουμε και τη άκαρπο συκή, την οποία καταράσθηκε ο Κύριος και ξεράθηκε αμέσως Ματθ. 21:19, Μαρκ. 11:13). Συμβολίζει τόσο τη Συναγωγή των Εβραίων, η οποία δεν είχε πνευματικούς καρπούς, όσο και κάθε άνθρωπο που στερείται πνευματικών καρπών, αρετών. Έδειξε ο Κύριος τη δύναμή Του στο άψυχο δένδρο και ποτέ πάνω σε άνθρωπο, για να δείξει ότι δεν έχει μόνο δύναμη να ευεργετεί, αλλά και να τιμωρεί.
Ο ευαγγελιστής Μάρκος αναφέρει πως την ώρα που ο Κύριος επιτίμησε τη συκή και ξηράθηκε, κατέπεσαν αμέσως τα καταπράσινα φύλλα της και την επόμενη μέρα ξεράθηκε και η ρίζα της (Μαρκ. 11:21). Οι μαθητές έκθαμβοι από το θαύμα αυτό δεν ζητούσαν να μάθουν την βαθύτερη έννοιά του, αλλά είχαν την απορία «πως παραχρήμα εξηράνθη η συκή;» (Ματθ. 21:20). Πρώτη φορά είχαν δει τιμωρία της άψυχης φύσεως.
Ο Κύριος παίρνοντας αφορμή από την απορία των μαθητών, χωρίς να εξηγήσει την συμβολική σημασία του θαύματος, τους δίδαξε για τη μεγάλη δύναμη της πίστεως, η οποία όταν συνοδεύεται από εσωτερική θέρμη και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό μπορεί να κατορθώσει αφάνταστα πράγματα. Τους είπε: «Ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν καὶ μὴ διακριθῆτε, οὐ μόνον τὸ τῆς συκῆς ποιήσετε, ἀλλὰ κἂν τῷ ὄρει τούτῳ εἴπητε, ἂρθητι καὶ βλήθητι εἰς τὴν θάλασσαν, γενήσεται·» (Ματθ. 21:21). Αυτή την πίστη θέλει η Εκκλησία μας να μεταδώσει και σε μας.
Η υμνογραφία αναφέρεται σήμερα στα δύο παραπάνω θέματα, αλλά και επί πλέον στο θέμα της πορείας του Κυρίου προς το Πάθος. Από το τροπάριο: «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται...» οι ακολουθίες της Μ. Δευτέρας έως Τετάρτης λέγονται και «Ακολουθίες του Νυμφίου».
** Μ. ΤΡΙΤΗ : Παραβολή των 10 δέκα Παρθένων
 Κατά την Μεγάλη Τρίτη επιτελούμε ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου. Η Εκκλησία μας καλεί να είμεθα έτοιμοι για να υποδεχθούμε, κρατούντες τις λαμπάδες των αρετών μας, τον ουράνιον Νυμφίο, τον Κύριον Ιησού, ο Οποίος θα έλθει αιφνίδια, είτε ειδικά κατά τη στιγμή του θανάτου μας, είτε γενικά κατά τη Δευτέρα Παρουσία.
Επίσης μας καλεί, φέρουσα ενώπιό μας και τη παραβολή των ταλάντων, να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός.
Ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, όταν ανέβαινε στα Ιεροσόλυμα και πλησίαζε προς το εκούσιο Πάθος, έλεγε στους μαθητές Του ορισμένες παραβολές για να τους προετοιμάσει. Μερικές, μάλιστα, τις έλεγε για να καυτηριάσει και να χτυπήσει του Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Μια από αυτές, τη σημερινή των δέκα παρθένων, την είπε για να παρακινήσει μεν όλους προς την ελεημοσύνη, αλλά και να διδάξει όλους μας να είμαστε έτοιμοι πριν μας προλάβει το τέλος του θανάτου. Επειδή έχει πολλή δόξα η παρθενία (πραγματικά είναι μεγάλο κατόρθωμα!) και για να μη βρεθεί κάποιος που κατορθώνει αυτό το μεγάλο έργο, αλλά παραμελεί τα άλλα και ιδίως την ελεημοσύνη, προβάλλει αυτή τη παραβολή. Τρέχει πολύ γρήγορα η νύκτα της παρούσης ζωής, έτσι οι παρθένες όλες νύσταξαν και κοιμήθηκαν, δηλαδή πέθαναν, γιατί ο θάνατος λέγεται και ύπνος. Καθώς κοιμόντουσαν, στη μέση της νύχτας ακούσθηκε μια δυνατή φωνή που έλεγε: «Να ΄τος ο Νυμφίος, έρχεται! Βγείτε όλες να Τον προϋπαντήσετε!». Τότε οι φρόνιμες παρθένες που είχαν φροντίσει να έχουν άφθονο λάδι, συνάντησαν τον Νυμφίο και μπήκαν μέσα μαζί Του, όταν ανοίχθηκαν οι πύλες. Αυτές κοντά στις άλλες αρετές και μάλιστα της παρθενίας, φρόντισαν να έχουν άφθονο και το λάδι της ελεημοσύνης. Αντίθετα οι άλλες πέντε παρθένες που δεν είχαν αρκετό λάδι, όταν ξύπνησαν ζητούσαν λίγο από τις φρόνιμες, αλλά μετά θάνατο δεν είναι εύκολο να αγοράσεις λάδι από αυτούς που το πουλούν, δηλαδή τους φτωχούς. Αυτές, η παραβολή, τις ονομάζει μωρές, γατί ενώ κατόρθωσαν το δυσκολώτερο, την ''παρθενία'', παραμέλησαν το ευκολώτερο γιατί ήταν ανελεήμονες καρδιές.
Όποιος λοιπόν κατορθώσει μια αρετή - έστω μεγάλη - αλλά δε φροντίσει και για τις άλλες και ιδίως την ελεημοσύνη, δε μπορεί να μπει μαζί με το Χριστό στην αιώνια ανάπαυση και γυρίζει πίσω ντροπιασμένος. Και τίποτα δεν είναι πιό λυπηρό και πιο ντροπιαστικό από μια "παρθένο" που νικιέται απ' τον έρωτα των χρημάτων.
** Μ. ΤΕΤΕΡΤΗ :
Ανάμνηση γεγονότος Κυρίου με μύρο από μια γυναίκα πόρνη...
Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.
Δύο μέρες πριν το Πάσχα, καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο. Η τιμή του ήταν γύρω στα τριακόσια δηνάρια, πολύτιμο άρωμα και γι' αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ' όλους ο Ιούδας. Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, για να μην αποτραπεί απ' το καλό της σκοπό. Ανέφερε μάλιστα και τον ενταφιασμό Του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ιούδα από τη προδοσία, αλλά μάταια. Τότε απέδωσε στη γυναίκα την μεγάλη τιμή να διακηρύσσεται το ενάρετο έργο της σε ολόκληρο την οικουμένη.
Ο Ιερός Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι δύο ήταν οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο. Οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές αναφέρουν μια και την ίδια γυναίκα, που πήρε την ονομασία πόρνη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όμως κάνει λόγο για άλλη γυναίκα, αξιοθαύμαστη και σεμνή, τη Μαρία την αδελφή του Λαζάρου, που άλειψε τα άχραντα πόδια Του σκουπίζοντας τα με τις τρίχες των μαλλιών της.
** Μ. ΠΕΜΠΤΗ :
Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου.. παραδόσεως σ' εμάς υπό του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα .
Κατά τη Μεγάλη Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους».
Πρώτα πήγε στον Ιούδα και μετά στό Πέτρο, ο οποίος ήταν ο πιο ορμητικός απ' όλους και στην αρχή σταματάει το Διδάσκαλο, αλλά ύστερα όταν τον έλεγξε, υποχωρεί με τη καρδιά του. Αφού έπλυνε τα πόδια όλων, πήρε τα ιμάτιά Του και ξανακάθησε.
Άρχισε κατόπιν να τους νουθετεί να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να μη επιζητούν το ποιός θα είναι πρώτος. Στη συνέχεια τους μίλησε για την προδοσία και επειδή θορυβήθηκαν, στρέφεται με ήρεμο τρόπο στον Ιωάννη και τον υπέδειξε.
Κατόπιν πήρε ψωμί στα χέρια Του και είπε: «Λάβετε φάγετε». Το ίδιο έκανε και με το ποτήρι του κρασιού λέγοντας: «Πιέστε απ' αυτό όλοι, γιατί αυτό είναι το αίμα Μου, της νέας Συμφωνίας. Αυτό να κάνετε για να Με θυμάστε». Μετά από αυτή τη στιγμή ο Ιούδας, μόλις έφαγε τον άρτο έφυγε και συμφώνησε με τους αρχιερείς να τους Τον παραδώσει.
Μετά το δείπνο βγήκαν όλοι στο όρος των Ελαιών, όπου ο Χριστός τους δίδαξε τα ανήκουστα και τελευταία μαθήματα και αρχίζει να λυπάται και να ανυπομονεί. Αναχωρεό μόνος Του και, γονατίζοντας, προσεύχεται εκτενώς. Από την πολλή αγωνία γίνεται ο ιδρώτας Του σαν σταγόνες πηχτού αίματος, οι οποίες έπεφταν στη γη. Μόλις συμπληρώνει την εναγώνια εκείνη προσευχή, φθάνει ο Ιούδας με ένοπλους στρατιώτες και πολύ όχλο και αφού χαιρετάει και φιλάει πονηρά το δάσκαλό Του, Τον παραδίδει.
Συλλαμβάνεται λοιπόν ο Ιησούς και τον φέρνουν δέσμιο στους Αρχιερείς Άννα και Καϊάφα. Οι μαθητές σκορπίζονται και ο θερμότερος των άλλων ο Πέτρος τον ακολούθησε ως την αρχιερατική αυλή και αρνείται και αυτός ότι είναι μαθητής Του.
Εν τω μεταξύ ο θείος διδάσκαλος παρουσιάζεται μπροστά στο παράνομο συνέδριο, εξετάζεται για τους μαθητές και τη διδασκαλία Του, εξορκίζεται στο Θεό για να πεί εάν Αυτός είναι πράγματι ο Χριστός και αφού είπε την αλήθεια, κρίνεται ως ένοχος θανάτου, επειδή τάχα βλασφήμησε. Από 'κει και πέρα τον φτύνουν στο πρόσωπο, τον χτυπάνε, τον εμπαίζουν με κάθε τρόπο κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, ως το πρωϊ.
** Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Την Παρασκευή, στέλνεται ο Ιησούς δέσμιος από τον Καϊάφα στον τότε ηγεμόνα της Ιουδαίας Πόντιο Πιλάτο. Αυτός, αφού Τον ανέκρινε με πολλούς τρόπους και αφού ομολόγησε δυο φορές ότι ο Ιησούς είναι αθώος, έπειτα, για να ευχαριστηθούν οι Ιουδαίοι, τον καταδικάζει σε θάνατο• και αφού τον μαστίγωσε σαν δραπέτη δούλο τον Δεσπότη των όλων, Τον παρέδωσε για να σταυρωθεί. Από ’κει και πέρα ο Ιησούς, αφού παραδόθηκε στους στρατιώτες, γυμνώνεται, φοράει κόκκινη χλαμύδα, στεφανώνεται με ακάνθινο στεφάνι, κρατάει κάλαμο σα σκήπτρο, προσκυνείται χλευαστικά, φτύνεται και χτυπιέται στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Μετά, φορώντας πάλι τα ρούχα του και βαστάζοντας το Σταυρό, πηγαίνει προς τον Γολγοθά, τον τόπο της καταδίκης και εκεί, γύρω στην Τρίτη ώρα της ημέρας, σταυρώνεται μεταξύ δυο ληστών, βλασφημείται από αυτούς που είχαν πάει στον Γολγοθά μαζί του, μυκτηρίζεται από τους αρχιερείς, ποτίζεται από τους στρατιώτες με ξύδι ανακατεμένο με χολή. Γύρω στην ενάτη ώρα, αφού βγάζει πρώτα φωνή μεγάλη, και λέει: «Τετέλεσται», εκπνέει «ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου», την ώρα κατά την οποία σφάζονταν, σύμφωνα με τον νόμο, ο πασχαλινός αμνός, ο οποίος καθιερώθηκε ως έθιμο στους Ιουδαίους, προτυπώνοντας τον Εσταυρωμένο Χριστό, πρίν από 1043 χρόνια.
Το δεσποτικό αυτό θάνατο και η άψυχη κτίση, πενθώντας, τον τρέμει και αλλοιώνεται από το φόβο αλλά ο Δημιουργός της κτίσεως ακόμα και όταν είναι νεκρός, λογχίζεται την ακήρατη πλευρά Του και ρέει απ’ αυτή αίμα και νερό. Τέλος, κατά τη δύση του ηλίου, έρχεται ο Ιωσήφ από Αριμαθείας και ο Νικόδημος μαζί με αυτόν, και οι δυο κρυφοί μαθητές του Ιησού, αποκαθηλώνουν από το Σταυρό το πανάγιο του διδασκάλου σώμα, το αρωματίζουν, το τυλίγουν με καθαρό σεντόνι και αφού το έθαψαν σε καινούργιο τάφο, κυλούν στο στόμιο του μεγάλο λίθο.
Αυτά τα φρικτά και σωτήρια πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού επιτελούμε σήμερα και εις ανάμνηση αυτών παραλάβαμε από αποστολική διαταγή, τη νηστεία της Παρασκευής.
** Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ :
Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης». Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.
** ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ :
Οι γυναίκες οι οποίες παραβρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στον ενταφιασμό του Κυρίου, δηλαδή η Μαρία η Μαγδαληνή και οι υπόλοιπες, όταν επέστρεψαν από το Γολγοθά στην πόλη, ετοίμασαν αρώματα και μύρα για να αλείψουν το σώμα του Ιησού· και την επομένη μέρα απείχαν από κάθε δραστηριότητα λόγω της αργίας του Σαββάτου. Κατά το βαθύ όρθρο, όμως, της Κυριακής, η οποία ονομάζεται από τους Ευαγγελιστές «πρώτη Σαββάτου» και «μια Σαββάτων», δηλαδή πρώτη μέρα της εβδομάδος, μετά από τριάντα έξι σχεδόν ώρες από τη νέκρωση του ζωοδότη Λυτρωτή, έρχονται με νεκρώσιμα αρώματα στον τάφο. Και ενώ σκέπτονταν τη δυσκολία της αποκυλίσεως του λίθου από την είσοδο του τάφου γίνεται σεισμός φοβερός· και Άγγελος με αστραπηφόρα όψη και χιονόφωτη στολή, αφού αποκύλισε το λίθο και κάθισε πάνω σ’ αυτόν, έκανε τους φύλακες να τρομάξουν και τους έτρεψε σε φυγή. Οι γυναίκες, στο μεταξύ, αφού μπήκαν στον τάφο και δε βρήκαν το σώμα του Ιησού, βλέπουν δυο Αγγέλους λευκοφορεμένους, με αντρική μορφή, οι οποίοι αφού τους φανέρωσαν την ανάσταση του Σωτήρα, τις στέλνουν για να αναγγείλουν στους μαθητές την χαρούμενη είδηση. Σε μικρό χρονικό διάστημα φθάνουν στον τάφο ο Πέτρος με τον Ιωάννη, αφού έμαθαν τι έγινε από τη Μαρία τη Μαγδαληνή, όπως ήδη ειπώθηκε, αλλά μπαίνοντας μέσα βρίσκουν μόνο τα σάβανα. Γι’ αυτό ανέρχονται όλοι στη πόλη με χαρά, κήρυκες της ανάστασης του Χριστού, τον οποίον και είδαν πραγματικά ζωντανό πέντε φορές κατά τη σημερινή γιορτή.
Αυτή την χαρμόσυνο Ανάσταση γιορτάζοντας σήμερα ασπαζόμαστε μεταξύ μας τον εν Χριστώ ασπασμό, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη διακοπή της πρώτης έχθρας ανάμεσα σ’ εμάς και το Θεό και τη διαλλαγή του Θεού προς εμάς για άλλη μια φορά, διαλλαγή που έγινε φανερή με το πάθος του Σωτήρος. Και η εορτή ονομάζεται Πάσχα, έχοντας έτσι το ίδιο όνομα με το Πάσχα των Εβραίων, το οποίο, στη γλώσσα τους σημαίνει διάβαση• διότι ο παθών και αναστάς Ιησούς μας διεβίβασε από την κατάρα του Αδάμ και τη δουλεία του διαβόλου στην ελευθερία και μακαριότητα. Και αυτή η μέρα της εβδομάδος, κατά την οποία έγινε η Ανάσταση του Χριστού, η οποία είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες μέρες, επειδή, αφιερώθηκε στην τιμή του Κυρίου ονομάστηκε από το όνομα Του Κυριακή, και σ’ αυτή μετατέθηκε από τους Αποστόλους η αργία και η ανάπαυση της εορτής του Σαββάτου του παλαιού νόμου.
~
*** καταγγελία του Ιησού Χριστού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, αλλά και τη γνωστή παραβολή των δέκα Παρθένων.
Με βάση το Χριστιανικό εορτολόγιο, ως Μεγάλη Τρίτη καθιερώθηκε η Τρίτη ημέρα της εβδομάδας που είναι γνωστή ως εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία τη Μεγάλη Τρίτη, «τιμά» δύο γεγονότα: πρώτον, τη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, η οποία μνημονεύεται μέσα από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (22, 15- 23, 39) αλλά και τη γνωστή παραβολή των δέκα Παρθένων (Ματθαίου. 25,1-13).
Τι αναφέρει η παραβολή των «Δέκα Παρθένων»
Πέντε φρόνιμες και πέντε μωρές παρθένες περιμένουν το Νυμφίο (γαμπρό) να έλθει να παραλάβει τη νύφη. Οι φρόνιμες, που είχαν προνοήσει φρόντισαν να πάρουν μαζί τους λάδι ώστε να έχουν για να φωτίζουν τα λυχνάρια τους. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τις μωρές, οι οποίες λόγω της αργοπορίας του Νυμφίου αποκοιμήθηκαν. Έτσι όταν ακούγεται η φωνή «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», ψάχνουν να βρουν λάδι για να ανάψουν τα σβησμένα λυχνάρια τους, με αποτέλεσμα να μένουν «εκτός νυμφώνος».
Η παραβολή των ταλάντων
Εκτός όμως από την παραβολή των Δέκα Παρθένων στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μνημονεύεται σήμερα και η παραβολή των ταλάντων.
Σύμφωνα με αυτή, ο Κύριος θέλει να μας παρουσιάσει τα δώρα και τα χαρίσματα, που ο Θεός έχει δώσει στον άνθρωπο. Ο καθένας, πρέπει να καλλιεργήσει και να αναδείξει τα χαρίσματα του. Δηλαδή, να προσφέρει με πολλή αγάπη τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του. Έτσι θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί στην καρδιά του την αγάπη.
Η μετάνοια της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης γυναικός» και το Τροπάριο της Κασσιανής
Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης, στον οποίον περιλαμβάνονται τροπάρια για την μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας η οποία άλειψε με τα μαλλιά της τα πόδια του Ιησού για να ζητήσει συγχώρεση και φυσικά το πασίγνωστο «τροπάριο της Κασσιανής».
 Ποια ήταν η Κασσιανή
Η Κασσιανή ήταν βυζαντινή ποιήτρια που έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Επειδή δεν την επέλεξε ως σύζυγό του ο αυτοκράτωρ Θεόφιλος, έγινε μοναχή και αφιερώθηκε στη λατρεία του Θεού και την ποίηση.
Η μητέρα του αυτοκράτορα Θεόφιλου, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση για την εκλογή νύφης, προσκάλεσε το 820 μ.Χ. στην Αυλή τις ωραιότερες και επιφανέστερες κόρες της αυτοκρατορίας. Δώδεκα πανέμορφες παρθένες από όλη τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και κατέφθασαν στο Παλάτι. Μετά την υποδοχή τους από τη μητέρα του αυτοκράτορα, η μητέρα του Ευφροσύνη του έδωσε εντολή να δώσει το χρυσό μήλο σ’ εκείνη που θα επέλεγε για σύζυγό του.
Ο νεαρός αυτοκράτορας θαμπώθηκε από την ομορφιά της Κασσιανής και θέλοντας να δοκιμάσει την ευφυΐα της τη ρώτησε: «από τη γυναίκα ξεκινούν τα κακά πράγματα;», υπονοώντας την Εύα και το προπατορικό αμάρτημα. Όμως η Κασσιανή αποστόμωσε τον Θεόφιλο ανταπαντώντας του «ναι αλλά και από τη γυναίκα πηγάζουν τα καλύτερα, τα ευγενέστερα», υπονοώντας την Παναγία και τη γέννηση του Χριστου.
Η απάντηση κακοφάνηκε στον αυτοκράτορα που αποφάσισε να «τιμωρήσει» την Κασσιανή, δίνοντας το χρυσό μήλο στην ωραία, αλλά σεμνή Θεοδώρα.
~**  Tο τροπάριο της Κασσιανής: https://youtu.be/o6FZfbZY7SA .-
~* ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ.wmv: https://youtu.be/w4LgkA4vS2g .-

Κύριε, ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή,
τὴν σὴν αἰσθομένη θεότητα, μυροφόρου ἀναλαβοῦσα τάξιν,
ὀδυρομένη, μύρα σοι, πρὸ τοῦ ἐνταφιασμοῦ κομίζει.
Οἴμοι
! λέγουσα, ὅτι νύξ μοι ὑπάρχει, οἶστρος ἀκολασίας,
ζοφώδης τε καὶ ἀσέληνος ἔρως τῆς ἁμαρτίας.
Δέξαι μου τὰς πηγὰς τῶν δακρύων,
νεφέλαις διεξάγων τῆς θαλάσσης τὸ ὕδωρ·
κάμφθητί μοι πρὸς τοὺς στεναγμοὺς τῆς καρδίας,
κλίνας τοὺς οὐρανοὺς τῇ ἀφάτῳ σου κενώσει.
Καταφιλήσω τοὺς ἀχράντους σου πόδας,
ἀποσμήξω τούτους δὲ πάλιν τοῖς τῆς κεφαλῆς μου βοστρύχοις·
ὧν ἐν τῷ παραδείσῳ Εὔα τὸ δειλινόν,
κρότον τοῖς ὠσὶν ἠχηθεῖσα, τῷ φόβῳ ἐκρύβη.
Ἁμαρτιῶν μου τὰ πλήθη καὶ κριμάτων σου ἀβύσσους
τίς ἐξιχνιάσει, ψυχοσῶστα Σωτήρ μου;
Μή με τὴν σὴν δούλην παρίδῃς, ὁ ἀμέτρητον ἔχων τὸ ἔλεος.
~  Μεταγραφή του Φώτη Κόντογλου:
Κύριε, η γυναίκα που έπεσε σε πολλές αμαρτίες,
σαν ένοιωσε τη θεότητά σου, γίνηκε μυροφόρα
και σε άλειψε με μυρουδικά πριν από τον ενταφιασμό σου
κι έλεγε οδυρόμενη: Αλλοίμονο σε μένα, γιατί μέσα μου είναι νύχτα κατασκότεινη
και δίχως φεγγάρι, η μανία της ασωτείας κι ο έρωτας της αμαρτίας.
Δέξου από μένα τις πηγές των δακρύων,
εσύ που μεταλλάζεις με τα σύννεφα το νερό της θάλασσας.
Λύγισε στ' αναστενάγματα της καρδιάς μου,
εσύ που έγειρες τον ουρανό και κατέβηκες στη γης.
Θα καταφιλήσω τα άχραντα ποδάρια σου,
και θα τα σφουγγίσω πάλι με τα πλοκάμια της κεφαλής μου·
αυτά τα ποδάρια, που σαν η Εύα κατά το δειλινό,
τ' άκουσε να περπατάνε, από το φόβο της κρύφτηκε.
Των αμαρτιών μου τα πλήθη και των κριμάτων σου την άβυσσο,
ποιος μπορεί να τα εξιχνιάση, ψυχοσώστη Σωτήρα μου;
Μην καταφρονέσης τη δούλη σου, εσύ που έχεις τ' αμέτρητο έλεος
 *** ΤΟ  ΕΥΧΕΛΑΙΟ  ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί γίνεται η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ή το βράδυ γίνεται το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου, όπου ο παπάς διαβάζει επτά Ευαγγέλια και επτά ευχές για να ευλογήσει λάδι που το χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών.
Μετά την ακολουθία του Ευχελαίου ο ιερέας σταυρώνει τους πιστούς με λάδι στο μέτωπο, τα μάγουλα, το πρόσωπο και τα χέρια.
Το ευχέλαιο, που γίνεται στις εκκλησίες, σε μερικούς τόπους, όπως στον Πόντο, γινόταν και στο σπίτι. Στα αντικείμενα που ευλογούνται στη διάρκεια αυτής της τελετής, αποδίδεται ξεχωριστή θεία ιδιότητα και δύναμη.
Στα Κοτύωρα, ο παπάς τη Μεγάλη Τετάρτη, γύριζε στα σπίτια για ευχέλαιο. Είχαν σε κάθε σπίτι, έτοιμα αυγά ωμά, αλεύρι και αλάτι. Ο παπάς τους έκανε ευχέλαιο και τη Μεγάλη Πέμπτη αφού έβαφαν τα αυγά, τα πήγαιναν μαζί με το “ευχελιασμένο” αλεύρι και το αλάτι, στην Εκκλησία στον Εσπερινό, μέσα σε καλαθάκια σκεπασμένα καλά με πανί.
~* Στη Σπάρτη, τρώνε κάθε πρωί, ένα κομμάτι από αυτό το αλεύρι. Τότε παρασκευάζεται και η νέα ζύμη, το προζύμι της χρονιάς.
Η ζύμη του ψωμιού, μπορεί λόγω πολυκαιρίας και μακρόχρονης χρήσης να χάσει την αρχική της δύναμη και καθαρότητα. Για αυτό πρέπει να ανανεωθεί και να αποκτήσει νέα πλήρη δύναμη.
Στην Αθήνα, τη Μεγάλη Τετάρτη, η εκκλησάρισσα, πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και μάζωνε αλεύρι και το ζύμωνε χωρίς προζύμι. Ο παπάς, ακουμπούσε απάνω το Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο και το ζυμάρι ανέβαινε. Αυτό θα ήταν το προζύμι της χρονιάς. Η εκκλησάρισσα το μοίραζε κατόπιν στα σπίτια. Με αυτό, ζυμώνουν και τις κουλούρες της Λαμπρής.
~  ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ λέμε
 Οταν ανάβουμε το κεράκι μας, με πολύ ευλάβεια, προσευχόμενοι μπορούμε να λέμε: »Χριστέ μου, είσαι το φως του κόσμου.
Βοήθησέ με ώστε και η ζωή μου να λιώνει από αγάπη προς τον πλησίον μου και να φωτίζει σαν το ταπεινό φως αυτού του κεριού».
Ο αγαπών τον Θεόν, ως πεπληρωμένη έχων την εαυτού καρδίαν εκ της θείας αγάπης, αγαπά τους εχθρούς αυτού, ευλογεί τους καταρωμένους αυτόν, καλώς ποιεί τους μισούντας αυτόν και προσεύχεται υπέρ των επηρεαζόντων και διωκόντων αυτόν.
 Ενέργεια και απόδειξις της προς τον Θεόν τελείας αγάπης εστίν η γνησία δι” ευνοίας προς τον πλησίον διάθεσις.
Εν τούτω εγνώκαμεν την αγάπην, ότι εκείνος υπέρ ημών την ψυχήν αυτού έθηκε και ημείς οφείλομεν υπέρ των αδελφών τας ψυχάς ημών τιθέναι.
Η αγάπη καλύπτει πλήθος αμαρτιών. Η αγάπη παρρησίαν δίδωσιν εν τη ημέρα της κρίσεως.

*** Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ !  Ραγδαίες εξελίξεις στη ΣΥΡΙΑ…  
~  Με εντολή Βλαντιμίρ Πούτιν τα συστήματα αεράμυνας της Συρίας έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα, μετά την ενημέρωση που είχε ο Ρώσος πρόεδρος ότι θα χτυπηθεί η Δαμασκός, ως αντίποινα για την κατάρριψη των τρομοκρατών στη Χαμά με  βόμβες-βαρέλι, όπως ανακοίνωσε το παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Από τη μεριά της η συριακή πλευρά αρνήθηκε ότι εκτόξευσε βόμβες-βαρέλι αλλά κυλίνδρους γεμάτους με εκρηκτικά.
Ωστόσο, ήδη οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι η περαιτέρω χρήση αυτών των βομβών θα ήταν ικανή να οδηγήσει σε νέες επιθέσεις με πυραύλους TOMAHAWK  στη Συρία.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και την ίδια στιγμή, η Ρωσία προειδοποιεί ότι αν χτυπηθούν Ρώσοι στρατιώτες, θα υπάρχουν αντίποινα.

***   ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! Στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ η ΡΟΔΟΣ...   
 ~  Μερίδα του τουρκικού τύπου έχει εξαπολύσει (μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα) μία άνευ προηγουμένου επίθεση στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Ελλάδα «παραβίασε» με κατάφορο τρόπο την συνθήκη απόκτησης των Δωδεκανήσων διότι… τόλμησε να στείλει στην Ρόδο πολεμικό πλοίο!

Για το γεγονός αυτό ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο υποστράτηγος Ümit Yalım, δήλωσε πως είναι κατάφορη παράβαση εκ μέρους της Ελλάδας της συνθήκης των Παρισίων με την οποία η Ιταλία έδωσε τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.
Δυστυχώς φαίνεται πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει μέχρι να βελτιωθεί, αν βελτιωθεί.

*** Γ. Παγκόσμιος Πόλεμος ! Έτσι θα χτυπήσει ο ΤΡΑΜΠ τη Β. Κορέα...

~   Πριν από τρία χρόνια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διέταξε το αμερικανικό Πεντάγωνο επιταχύνει τις επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου και ηλεκτρονικών παρεμβολών κατά του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, στοχεύοντας στην αποτυχία των εκτοξεύσεων κατά τα πρώτα λεπτά αποχώρησης του πυραύλου, από τη βάση-φορέα του.
Σχεδόν αμέσως, ένας σημαντικός αριθμός πυραύλων της Βόρειας Κορέας εξερράγη στον αέρα, βγήκε εκτός τροχιάς ή διαλύθηκε στον αέρα και μετά έπεσε στη θάλασσα.
Βίντεο : Donald Trump orders military advisers to prepare plans to hit North Korea , https://youtu.be/dc1rCIGyzts  .-
 ~ 
Οι υποστηρικτές της πρακτικής αυτής τονίζουν ότι οι στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις, προσέφεραν μία νέα διάσταση στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ, καθυστερώντας για αρκετά χρόνια την ημέρα που η Βόρεια Κορέα θα έχει την πυραυλική ικανότητα ν' απειλήσει αμερικανικές πόλεις με την εκτόξευση πυραύλων που θα μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, σχολιάζει η εφημερίδα “The New York Times.”
Από την άλλη μεριά, οι επικριτές της μεθόδου αυτής υποστηρίζουν ότι πιθανές αστοχίες των ηλεκτρονικών συστημάτων, αλλά και διαδικαστικά προβλήματα, μπορούν να θέσουν τους πυραύλους που εκτοξεύει η Βόρεια Κορέα εκτός ελέγχου. Οι ίδιοι, δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες, η Βόρεια Κορέα κατόρθωσε να εκτοξεύσει με επιτυχία τρεις πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς.
Έτσι, σήμερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υποστηρίζει ότι η χώρα του βρίσκεται στο «τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας» για τη διεξαγωγή δοκιμαστικής εκτόξευσης διηπειρωτικών πυραύλων, με τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης να μην μπορούν να εξακριβώσουν εάν πρόκειται για διπλωματική μπλόφα ή για μια ρεαλιστική εξέλιξη στο πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.
Μία έρευνα σχετικά με την προσπάθεια του Πενταγώνου ν' ανακόψει μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών την προσπάθεια ανάπτυξης του πυραυλικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας έδειξε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ουσιαστική δυνατότητα πρόκλησης καθυστερήσεων τόσο στο πυρηνικό όσο και στο πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Η έρευνα αυτή, πραγματοποιήθηκε επί τη βάσει συνεντεύξεων από αξιωματούχους των κυβερνήσεων Ομπάμα και Τραμπ, αλλά και από την εξέταση σχετικών αρχείων. Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας “The NewYork Times” οι απειλές από τα δύο προγράμματα της Βόρειας Κορέας είναι τόσο ουσιαστικές κι άμεσες που ο πρόεδρος Ομπάμα, αποχωρώντας από το Λευκό Οίκο προειδοποίησε τον πρόεδρο Τραμπ, ότι αποτελούν το πιο άμεσο πρόβλημα που θα καλούνταν ν' αντιμετωπίσει.
Από την πλευρά του, ο Τραμπ αφήνει να εννοηθεί ότι βρίσκεται πιο κοντά σε επιθετικές επιλογές με τη χρήση όπλων, προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί η απειλή της Βόρειας Κορέας. Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την επιθετική προειδοποίηση του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν την Πρωτοχρονιά, ο Τραμπ έγραψε: «Δε θα συμβεί»!
Έτσι, όπως κι ο πρόεδρος Ομπάμα προηγούμενα, τώρα ο πρόεδρος Τραμπ ανακαλύπτει ότι το περιθώριο των διαθέσιμων επιλογών του στενεύει.
Ο ίδιος μπορεί να διατάξει την ενίσχυση των ηλεκτρονικών παρεμβολών και της υιοθέτησης εφαρμογών κυβερνοπολέμου από το Πεντάγωνο κατά της Βόρειας Κορέας, χωρίς ωστόσο, να υπάρχει εγγυημένη αποτελεσματικότητα των μέτρων, όπως συμβαίνει και με αντίστοιχες αμυντικές επιλογές.
Μπορεί επίσης να προχωρήσει στην υιοθέτηση πλαισίου διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να «παγώσει» η ανάπτυξη του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της. Ωστόσο και στην περίπτωση αυτή, δεδομένων των συνθηκών που θα διαμορφωθούν, θα απαιτηθεί συμμετοχή του διεθνούς παράγοντα σε στάδια επιθεωρήσεων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση ή μη των συμφωνηθέντων, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.
Από την άλλη μεριά, το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει την επιλογή να προχωρήσει στο σχεδιασμό πυραυλικών επιθέσεων ακριβείας κατά των πεδίων εκτοξεύσεων που χρησιμοποιεί η Βόρεια Κορέα. Η επιλογή αυτή είχε επίσης εξεταστεί από τον Ομπάμα, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται η υλοποίηση καταστροφικού πλήγματος έναντι κάθε στόχου.
Παράλληλα, η Ουάσιγκτον επιδιώκει να δρομολογήσει έναν ουσιαστικό ρόλο της Κίνας στην άσκηση πιέσεων έναν της Βόρειας Κορέας, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο έχει τηρήσει -μέχρι τώρα- επιφυλακτική στάση στην υλοποίηση βημάτων που θα οδηγούσαν στην πτώση του καθεστώτος στην Πιονγιάνγκ.
Οι παραπάνω επιλογές συζητήθηκαν μεταξύ των συμβούλων του Τραμπ, σε δύο συναντήσει ς του Εθνικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, η δεύτερη από τις οποίες πραγματοποιήθηκε χθες. Οι συζητήσεις έγιναν στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων (Situation Room) του Λευκού Οίκου, ενώ θα παρουσιαστούν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και στα υψηλόβαθμα στελέχη του εθνικού συμβουλίου. Η απόφαση για την εντατικοποίηση των εφαρμογών κυβερνοπολέμου και ηλεκτρονικών παρεμβολών κατά του πυραυλικού συστήματος της Βόρειας Κορέας ελήφθη από την Ομπάμα στις αρχές του 2014, μετά τη διαπίστωση ότι οι ΗΠΑ είχαν δαπανήσει κεφάλαια 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εποχή του Αϊζενχάουερ στην ανάπτυξη παραδοσιακών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, χωρίς να προστατεύεται επαρκώς ο γεωγραφικός χώρος των ΗΠΑ.
Οι πτητικές δοκιμές των συστημάτων αντιπυραυλικής κρούσης στην Αλάσκα και την Καλιφόρνια είχαν ποσοστό αποτυχίας 56% με σχεδόν τέλειες καιρικές συνθήκες. Σε ιδιωτικό επίπεδο, οι ειδικοί αναλυτές προειδοποιούν ότι οι επιδόσεις του συστήματος αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ θα είναι ακόμη χαμηλότερες σε συνθήκες πραγματικών πολεμικών συγκρούσεων.
Έτσι, η πρώην κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναζήτησε νέους τρόπους καταστροφής των πυραύλων, μέσω τεχνολογικά εξελιγμένων ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά τη φάση της εκτόξευσης τους, ενώ ελάχιστα στοιχεία έχουν γνωστοποιηθεί σε ειδικές ακροάσεις του Κογκρέσου.
Ωστόσο, η κατάσταση με το πυραυλικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας είναι πολύπλοκη εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχουν πολλαπλές περιοχές εκτοξεύσεων, ενώ γίνεται και χρήση φορητών εκτοξευτήρων, με την υλοποίηση τακτικών παραπλάνησης για την ελαχιστοποίηση των απωλειών, στην περίπτωση που η Πιονγιάνγκ δεχτεί επιθετικό πλήγμα.
Η απόφαση της Ουάσιγκτον για την πραγματοποίηση πιθανής επιθετικής ενέργειας κατά της Βόρειας Κορέας θα πρέπει συνυπολογιστούν αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το πολλαπλό πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά της Συρίας, σύμφωνα με την άποψη αναλυτών στην αμερικανική πρωτεύουσα. Η Βόρεια Κορέα δεν έχασε την ευκαιρία να συνταχθεί με την κυβέρνηση της Δαμασκού το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ το Ιράν εξέφρασε την υποστήριξή του στη Συρία, αλλά και τη Ρωσία. Έτσι, οποιαδήποτε επιλογή του προέδρου Τραμπ για την εξουδετέρωση της πυραυλικής απειλής βαλλιστικού τύπου της Νότιας Κορέας θα έχει γεωπολιτικές επιδράσεις, μέσω του ρυθμιστικού ρόλου που καλείται να παίξει το Πεκίνο.
Οι επιλογές και οι προβληματισμού υπάρχουν και διατυπώνονται στην Ουάσιγκτον, ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον βρίσκεται από χθες στη Μόσχα προκειμένου να έχει κύκλο διαβουλεύσεων στο Κρεμλίνο, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν θα γίνει τελικά δεκτός από τον πρόεδρο Πούτιν.   Πηγή: The New York Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ !  Τρέμει το ΜΑΞΙΜΟΥ
 
~  Το ενδιαφέρον μας κέντρισε μια είδηση που αφορά τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Σας την μεταφέρουμε με τη δέουσα επιφύλαξη όπως τη διαβάσαμε στο katohika.gr:
Κάλυψη κόστους υπηρεσιών για την “ανάπτυξη και βελτίωση των σχέσεων με την Αμερικανική Κυβέρνηση, το Κογκρέσο, και Αξιωματούχους της”
Από το Κολωνάκι στην Αμερική πετάνε τα εκατοντάδες χιλιάδες Δολάρια…
Πώς γίνεται αυτό εν μέσω capital control;
Μέρος Α
Τι ξέρει το Μαξίμου του Αλέξη Τσίπρα για την εταιρεία «Ντορελίτα», γνωρίζει κάτι η ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη;
Ποιος ξέρεις να μας πει, γιατί και για ποιους η Εταιρεία «Ντορελίτα» πληρώνει 500,000.00 ΔΟΛΑΡΙΑ ετησίως τους Αμερικανούς της εταιρείας McKeon Group ως μεσάζοντες για να συνδράμουν στην ανάπτυξη και βελτίωση των σχέσεων με την Αμερικανική Κυβέρνηση, το Κογκρέσο και Αξιωματούχους της, κάνοντας απλά και μόνο τηλεφωνήματα…;
Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ντορελίτα» υπογράφει ο «γνωστός» δικηγόρος Ηρακλής Φιδετζής, και δηλώνει ως διεύθυνση Αθηνών την Οδό Πατριάρχου Ιωακείμ αριθμ. 30, στο Κολωνάκι,
ΣΗΜ.: Κατά τις ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ο «γνωστός» Ηρακλής Φιδετζής είναι δηλωμένος ως Διευθυντής της εταιρείας ««Ντορελίτα».
Στην ίδια διεύθυνση, δηλ. Οδός Πατριάρχου Ιωακείμ αριθμ. 30, στο Κολωνάκι, που ως ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ντορελίτα» δηλώνει ο «γνωστός» δικηγόρος Ηρακλής Φιδετζής, στεγάζεται η Δικηγορική εταιρεία ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Ν.Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” γνωστή από την πολύκροτη υπόθεση ανάθεσης των υποθέσεων των Δήμων Λαυρεωτικής και Αρταίων, που εμπλέκετο ο Γιώργος Κατρούγκαλος με την τότε επωνυμία αυτής «Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας & Συνεργάτες»
ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με την επισήμανση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ Έγγραφο-Συμφωνία «τράβηξε» την προσοχή …μου κάπου εκεί στην Αμερική….!!!
Ευτυχώς που στην Βενεζουέλα των Κολομβιανών των Βαλκανίων υπάρχουν ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ που κάνουν καλά την δουλειά τους…!!!
Μέρος Α Τι Ξέρει Το Μαξίμου Για Την Εταιρεία «Ντορελίτα» Και Τα 500,000.00 Δολάρια. w byANTI300 on Scribd 

***  Τουρκία τώρα-Πρόκληση: Ισλαμική «έκθεση τέχνης» μέσα στην Αγία Σοφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία τώρα: 
~  Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, το περιβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τα εγκαίνια της έκθεσης ισλαμικής τέχνης Aşk-i Nebi (Αγάπη για τον Προφήτη) που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Σοφία, με αφορμή την «Ιερή Εβδομάδα» του Ισλάμ.
Όπως αναφέρει το tribune.gr συνδιοργανωτές είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και...η «Πλατφόρμα Ισλαμικής Τέχνης και Πολιτισμού» (İslam Kültür ve Sanat Platformu).
Στα εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια να διοργανώνεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Μαΐου, παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, καθώς και ο επικεφαλής της ανωτέρω Διεύθυνσης, Μεχμέτ Γκιορμέζ.
Κατά την ομιλία του ο τελευταίος αναφέρθηκε στην «αγάπη προς τον Προφήτη», μέσω της οποίας δημιουργείται η «αγαπητική σχέση» με ολόκληρο τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Αγία Σοφία ως «το μέγα τέμενός μας, το ισλαμικό τέμενος της Αγίας Σοφίας», ενώ τους ίδιους όρους χρησιμοποίησε και ο Κουρτουλμούς
Το καθεστώς Ερντογάν επιθυμεί να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, από μουσείο που είναι σήμερα, ενώ τουρκικές εφημερίδες έχουν γράψει ότι τη Μεγάλη Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα πρωτοπαλίκαρά του θα πάνε να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία για ψηφοθηρικούς λόγους, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής 16 Απριλίου.
Εννοείται ότι η Αγία Σοφία δεν είναι το «μέγα τέμενός τους», όπως ισχυρίστηκε ο ιμάμης Γκιορμέζ, αφού πρόκειται για τη σπουδαιότερη εκκλησία της Ορθόδοξης Εκκλησίας που μετατράπηκε σε τζαμί το 1453 μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.
ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ
Δείτε το βίντεο από τη νέα «πολιτιστική» τουρκική φιέστα μέσα στην Αγία Σοφία: Aşk-ı Nebî, Ayasofya’da açıldı  , https://youtu.be/qwbwf48uLZY .-

***  ΤΡΟΜΟΣ ! Αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε συντάξεις και αφορολόγητο...

~  Τις αλλαγές των τελευταίας στιγμής για συντάξεις αφορολόγητο και ενέργεια που θα έχουν συνηθίσει σε κάθε αξιολόγηση οι δανειστές τρέμουν στο οικονομικό επιτελείο αφού μέχρι στιγμής έχουμε μόνο μια κατ αρχήν συμφωνία και ο χρόνος για να μετασχηματιστεί σε τελική τεχνική συμφωνία (Stuff Level Agreement) θα είναι λιγότερο από μια εβδομάδα.
Ως γνωστό πλέον οι ομάδες των δανειστών θα κάνουν τις διακοπές τους την Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε. Στην συνέχεια θα πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθούν και οι εργασίες του ΔΝΤ και της παγκόσμιας Τράπεζας που ξεκινούν από την Δευτέρα του Πάσχα και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 23 του μήνα πριν επιστρέψουν στην Αθήνα μετά τις 24 του μήνα.
Με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το οικονομικό επιτελείο θα έχει περίπου μια εβδομάδα να ολοκληρώσει μέτρα αντίμετρα και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ που είναι ένα από τα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης.
Εδώ αρχίσουν οι ανησυχίες με πρώτο θέμα τις μειώσεις των συντάξεων. Εναλλακτικά σενάρια υπάρχουν ήδη έτοιμα και ξεκινούν από μειώσεις που φτάνουν και το 35% αν αφορούν μόνο σε κύριες συντάξεις και πέφτουν στο 25% αν αφορούν και σε επικουρικές συντάξεις.
Το πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει είναι τα ο ΔΝΤ να μην δεχθεί την περικοπή των επικουρικών συντάξεων αφού οι επικουρικές είναι το κεφαλαιοποιητικό κομμάτι των συντάξεων και δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό.
Το πρόβλημα το οποίο προσπαθεί να λύσει το Ταμείο είναι να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ασφαλιστικό σύστημα κάτι που δεν συμβαίνει απολύτως με την ταυτόχρονη περικοπή κύριων και επικουρικών.
Αν επιλεχθεί η λύση των περικοπών μόνο σε κύριες συντάξεις θα πρέπει είτε οι συντάξεις πάνω από τα 1.000 ευρώ να υποστούν πολύ μεγάλες περικοπές ή η μείωση να μοιραστεί και σε συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ με γνώμονα να διασωθούν μόνο οι συντάξεις της τάξης των 500 -550 ευρώ.
Το δεύτερο άγχος είναι η μείωση του αφορολόγητου το 2020. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα καταφέρει το οικονομικό επιτελείο να επιβάλλει η μείωση στα 5.600 ευρώ από τα 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για άγαμους και συνταξιούχους και τα 5.900 από 9100 που είναι σήμερα για οικογένειες με παιδιά για τα εισοδήματα του 2020.
Αν οι δανειστές επιλέξουν την μείωση του αφορολόγητου να ισχύσει τελικά από την 1 Ιανουαρίου του 2020 αλλά για τα εισοδήματα του 2019 θα έχουμε μια de facto εφαρμογή του συνόλου των μέτρων από το 2019 καθώς η αυξημένη παρακράτηση φόρου θα ισχύσει από 1/1/2019 για να συμψηφιστεί με τις δηλώσεις του 2020.
Τέλος, παρότι το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας έχει επίσης σκοτεινά σημεία που θα πρέπει να φωτιστούν σε χρόνο ρεκόρ.
Σε αυτά περιλαμβάνονται χρονοδιάγραμμα για πώληση μονάδων εργασιακό καθεστώς των εργαζόμενων που θα μεταβιβαστούν μαζί με τις μονάδες σε ιδιώτες η διαχείριση του λιγνίτη που μέχρι πρότινος ήταν μονοπώλιο της ΔΕΗ.
Στην συνέχεια θα πρέπει όλα αυτά να γίνουν νομοσχέδια που θα ψηφιστούν πριν από το τέλος του μήνα ώστε να υπάρχει το περιθώριο για ένα έκτακτο Eurogroup το αργότερο μέχρι και τις αρχές Μαΐου που θα κλείσει οριστικά την δεύτερη αξιολόγηση μαζί με τα πρόσθετα μέτρα για την διετία 2019 -2020.  enikonomia

 ***  ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ! Νικητής ο Πούτιν...

~  Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα «New York Post» ξεκαθάρισε ότι θα δεν εισβάλει στη Συρία, επισημαίνοντας ότι η πολιτική των ΗΠΑ σε ότι αφορά το συριακό είναι η ίδια.

 ***  ΣΩΠΑΤΕ καλέ κεΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ! «Η φορολογία είναι πάρα πολύ υψηλή στην Ελλάδα»...

~  Είναι σαφές ότι η συμφωνία για τα μέτρα - αντίμετρα έχει να κάνει και με το χρέος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, υπογράμμισε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ειλικρινής.
Χαμένες είναι οι μάχες που δεν δίνονται, ανέφερε και παραδέχθηκε πως έχουμε μέτρα, που ελήφθησαν τα τελευταία 7 χρόνια, που κάνουν τον λαό να ζει σε συνθήκες πίεσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν παρέμενε η προηγούμενη κυβέρνηση και υπενθύμισε τη συμφωνία για πλεόνασμα 4,5% από το 2015 και υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Παραδέχτηκε ότι η φορολογία είναι πάρα πολύ υψηλή στην Ελλάδα εκτίμησε όμως ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα είναι πάνω από το 3%, πολύ πάνω από το στόχο του 0,5%, και ανέφερε πως η συμφωνία με τους δανειστές δίνει την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα πιάσει και τους επόμενους στόχους. Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος, διότι αυτά τα χρήματα τα στερείται η πραγματική οικονομία.
Για ένα λαϊκό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σχέση με την κοινωνία και η βοήθεια στους ανέργους και απόρους.
Αναφέρθηκε στα κοινωνικά οφέλη από την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητόδρομων ασκώντας κριτική στην ΝΔ για τη στασιμότητα των έργων. Με την ολοκλήρωση των έργων, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να πάμε στην λογική των αναλογικών διοδίων για να μειωθούν τα διόδια διότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί δεν μπορούν να αλλάξουν, όπως ανέφερε.
Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές, ανέφερε και τόνισε πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για την καθυστέρηση της οποίας ευθύνονται μόνον οι δανειστές, δημιουργούνται προϋποθέσεις σταθερότητας και δεν συντρέχουν λόγοι εκλογών οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στο να σπάσει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, ανέφερε και τόνισε πως η ΝΔ δεν πείθει γιατί ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία είμαστε.
Για την ΔΕΗ διευκρίνισε τις δηλώσεις του περί ξεπουλήματος που προκάλεσαν αντιδράσεις και ανέφερε πως αυτό που εννοούσε είναι ότι με το χρονοδιάγραμμα που μας επιβάλλουν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, αυτό σημαίνει ότι μας οδηγούν σε μια πώληση όσο - όσο. Κάτι υποκρύπτουν οι απαιτήσεις των δανειστών για την ΔΕΗ ανέφερε, έκανε λόγο και για εγχώρια συμφέροντα που θα ήθελαν να πάρουν μονάδες, επισήμανε όμως πως θεωρεί αβέβαιη την ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΗ.
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι επί των ημερών τους υπερχρέωσαν τη ΔΕΗ κατά 5 δισ. ευρώ. Έγιναν εγκλήματα στην ΔΕΗ και τα χρεωνόμαστε εμείς, όπως ανέφερε.  Πηγή: ΑΜΠΕ

***  ΠΙΕΣ το ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ σου ! Μετά από αυτό το ΒΙΝΤΕΟ σου αξίζει η ξεκούραση...

~ Μια φορά κι έναν καιρό "θα δώσουμε μάχη για τα 14 Αεροδρόμια, τα κλειδιά της Χώρας στους Γερμανούς δεν τα δίνουμε" έλεγε ο Πολάκης..
Χμμ μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα Κυβέρνηση, αλλά αντιπολίτευση. χμμ. Βίντεο :  Πολάκης για αεροδρόμια  , https://youtu.be/kGihPXm8dPE .-

*** Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ Ρωσικών Υπηρεσιών ! Η Τουρκία ΟΡΓΑΝΩΣΕ την ΕΠΙΘΕΣΗ με ΧΗΜΙΚΑ στη Συρία....

~  Οι Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες εξετάζουν ένα σενάριο που φαντάζει πολύ πιθανό. Σύμφωνα με αυτό, πίσω από τη χημική επίθεση στο Ιντλίμπ έγιναν με τη βοήθεια της Τουρκικής ΜΙΤ και της Αμερικανικής CIA.
Η CIA γνωστή για το μίσος της προς τους Ρώσους (παλιότερα σκεφτόντουσαν την πολιτική εξόντωση του Ντόναλντ Τραμπ λόγω της φιλο-Ρωσικής του ρητορικής) χρησιμοποίησε τον Ρ. Τ. Ερντογάν για να δημιουργήσει την μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο ηγετών (Πούτιν-Τραμπ) καθώς και ο Ερντογάν κινδυνεύει να βγει εντελώς χαμένος στον πόλεμο της Συρίας.
Ο Τούρκος Πρόεδρος αμέσως μετά την χημική επίθεση βιάστηκε να δηλώσει ότι «Ας ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ για επέμβαση στην Συρία δεν θα παραμείνουν στα λόγια. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων εάν και εφόσον διεξαχθεί». Φαίνεται ότι περίμενε αυτή την εξέλιξη, όπως και έγινε.
Σύμφωνα με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας: η χημική επίθεση έγινε εν γνώσει της ΜΙΤ, κάτι το οποίο εάν γίνει γνωστό ο Ερντογάν θα καταστραφεί την ίδια ημέρα, και όλο αυτό το έκανε για να μπορέσει να «υποχρεώσει» τον Τραμπ να τον ξανά υπολογίσει ως σύμμαχο. Σε αντίθετη περίπτωση, η διάλυση, λόγω Κουρδικού, θα είναι κοντά.
Εάν η πολιτική του Ερντογάν πετύχει, από την άλλη, το Κουρδικό Κράτος θα μείνει στα χαρτιά, ενώ η Τουρκία θα μπορέσει να βάλει «χέρι» στη Βόρειο Συρία (περιοχές που διεκδικεί από το 1922, που τις έχασε).
Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια σωστή διεθνής έρευνα θα αποκαλύψει το ρόλο της Τουρκίας, όμως κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει η CIA και το ΝΑΤΟ που βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση.
Ένας Ρώσος αμυντικός αναλυτικής, υποστήριξε χαρακτηριστικά «Η τουρκική πολιτική απειλεί σαφώς την περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, καθώς και την Ευρώπη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερντογάν, η Ευρώπη κατοικείται από τους Ναζί (εδώ), και το μέλλον της Μέσης Ανατολής βρίσκεται με το πολιτικό Ισλάμ. Δυστυχώς, η Τουρκία έχει και πάλι να γίνει ο “ασθενής της Ευρώπης» κι εμείς οι Ρώσοι πρέπει να κάνουμε κάτι ουσιαστικό με αυτό».

*** ΠΟΛΕΜΟΣ!  Προειδοποίηση ΗΠΑ: "Κάνεις Αμερικανός στη Μ. Ανατολή"....

~  Όλα δείχνουν ότι στη Μέση Ανατολή οδεύουμε σε ένα πόλεμο που πιθανότατα να ονομαστεί Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, καθώς Ευρώπη, Αμερική και Ασία είναι όλοι μπλεγμένοι.
Μια σημερινή ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει θορυβήσει αρκετό κόσμο, καθώς οι ΗΠΑ συστήνουν «όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ συμβουλεύονται να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ εάν είναι ήδη εκεί, να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν».
Φοβούνται απλώς ή ξέρουν κάτι; Η μάλλον, καλύτερα, μήπως ετοιμάζουν αυτοί κάτι; Ήδη η Χαμάς εξοπλίζεται πυρετωδώς, και η Χεζμπολάχ επίσης. Ο Τραμπ έδειξε και με τη Συρία αλλά και με το Βόρειο Κορέα ότι δεν έχει αίσθηση του κινδύνου, οπότε δεν αποκλείεται καθόλου να προχωρήσει σε κάποια επίθεση, μέσα ή μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ταυτόχρονα «απαγορεύεται» το ταξίδι των κυβερνητικών υπαλλήλων στη Γάζα, την Ιεριχώ και την Βηθλεέμ. Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές είναι ουσιαστικά εμπόλεμες.
Πολλές προφητείες μιλάνε για την «αιματοβαμμένη» Πασχαλιά πριν το μεγάλο πόλεμο. Λέτε;

*** Τα "Λευκά Κράνη" αποδεικνύουν την αλήθεια ! ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ για τα...ΧΗΜΙΚΑ...

~ Έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές στη δράστη της ομάδας «Λευκά Κράνη», που προπαγανδίζει εναντίον Ρωσίας και Συρίας.
Άλλη μια απόδειξη είναι το παρακάτω βίντεο στο οποίο, μέλη της οργάνωσης, προσπαθούν να διαχειριστούν θανατηφόρο τοξικό αέριο.
Ωστόσο, όπως θα δείτε, κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται τριγύρω δεν φορούν ούτε μάσκες, ενώ, στο 0:40 και μετά μπορείτε να δείτε ότι ένας καπνίζει τσιγάρο!
Υπενθυμίζουμε, δίπλα σε τοξικό αέριο…
Βίντεο : مديرية الصحة تأخذ عينات من مكان قصف مدينة خان شيخون بغاز سام , https://youtu.be/IyFAl2gjZJQ  .-


Αθλητική ενημέρωση  :

*** ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ :

  Αναλυτικά τα παιχνίδια των ημιτελικών:

ΤΕΤΑΡΤΗ  12-04-2017

19:00 (Θ. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
ΠΑΟ - ΠΑΟΚ    2-0  , (1-0) .- ^  
Τα  γκολ : 21΄ Μολέντο , 3΄ Λέτο .- (με σκόρερ τους Μολέδο (21'), Λέτο (83'), ) .-
Διαιτητής είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), με βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας), Χρήστο Μπάλτα (Αχαΐας) και τέταρτος είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Εμποκού, Μπεργκ.
στον «πράσινο» πάγκο, Στιλ, Μόλινς, Λέτο, Ρέις, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου, Μαρινάκης
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης.
Στον πάγκο του «δικέφαλου του βορρά» οι Σιαμπάνης, Πρίγιοβιτς, Τσίμιροτ, Ματθαίου, Βαρέλα, Κίτσιου, Πέλκας.

ΠΕΜΠΤΗ  13-04-2017 :
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-ΑΕΚ

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 26 (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και 27 Απριλίου (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός).

*** Στους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) 2-3
Livescore: Μπάγερν - Ρεάλ (1-1) και Ατλέτικο - Λέστερ (1-0)
Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 12/4   1-2 , (1-0) .-
Τα  γκολ !: 25΄Βιδάλ , 45' Πέναλτι για την Μπάγερν! ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΔΑΛ! , 47΄ Ρονάλντο  ,  77΄ Ρονάλντο  ,

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία) 12/4 1-0  , (1-0) .-

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας
***   Στο Challenge Cup Γυναικών
«Θρυλική» ανατροπή και στην Τουρκία για την κούπα«Θρυλική» ανατροπή και στην Τουρκία για την κούπα  ~
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΟΥΡΣΑ Τουρκίας   3-2 σετ .- ^
Τα σετ: 18-25, 15-25, 25-20, 25-19, 15-10  .-
         
*** Σε απολογία ο Λέτο, πρόστιμα σε τέσσερις ΠΑΕ
Κλήσεις του αθλητικού δικαστή
 ~ Την μεθεπόμενη Πέμπτη 20 Απριλίου, ο Σεμπάστιαν Λέτο θα απολογηθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Super League, για την συμπεριφορά του (σ.σ. έφτυσε) προς τον Πέτρο Μάνταλο, κατά την διάρκεια του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κινδυνεύει με τιμωρία δύο αγωνιστικών, τις οποίες θα εκτίσει (εφόσον τιμωρηθεί) στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (23/4) και στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ (27/4).
Παράλληλα, με πρόστιμο 13.500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ από τον αθλητικό δικαστή για όσα συνέβησαν στο αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ μικρότερα πρόστιμα θα πληρώσουν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός (10.000), Πανιώνιος (4.000) και ΠΑΟΚ (6.000).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό
Γεμάτο «οπλοστάσιο»
Πληθώρα επιλογών έχει στη διάθεσή του ο Μανόλο Χιμένεθ, για τον ημιτελικό κυπέλλου της Μ. Πέμπτης (19:30 Cosmote) με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».
H προετοιμασία ολοκληρώθηκε με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις των Σπάτων και αμέσως μετά ανακοινώθηκε η αποστολή, από την οποία απουσιάζουν οι τραυματίες Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, ενώ ο Χιμένεθ άφησε εκτός και τους Μπακάκη, Βινίσιους, Αλμέιδα.
Θέση στους «19» βρήκε και ο νεαρός Ηλίας Τσέλιος, λόγω των ηλικιακών περιορισμών που υπάρχουν σε αγώνες κυπέλλου, κι έτσι θα δούμε την Τετάρτη ποιος θα «κοπεί» από τη 18άδα.
Το απόγευμα θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο η αποστολή που αποτελούν οι: Ανέστης, Μπάρκας, Βράνιες, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Ροντρίγκες, Τσέλιος, Αραούχο, Πέκχαρτ, Αραβίδης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***
 

 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
 ~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .-
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5463  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3536   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3543  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.542  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: