Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 :
Χορωδία Αρφαρών
~** Χθές Μ. Παρασκευή , Εβδομάδα Παθών , μέσα από Video το Αρφαρά: ~* Μ. Παρασκευή Εσπέρα Ακολουθία αποκαθήλωσης στους Αγίους Θεοδώρους Αρφαρών 10-4-2015: http://youtu.be/jlfHVie0fH4 ,
~* Μ. Παρασκευή εσπέρα ακολουθία Ι.Χ. Επιταφίου Ι Ν Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 10/4/2015: http://youtu.be/r8IZ3I1cslo ,
~* Μ. Παρασκευή εσπέρα Ευαγγέλιο αποκαθήλωσης 10-04- 2015 Αρφαρά Καλαμάτας: http://youtu.be/0dekjesdtDM ,
~*1 α Μ. Παρασκευή Αρφαρά Επιτάφιος θρήνος από χορωδία 10/04/2015 Άγιοι Θεόδωροι: http://youtu.be/wySiZe1hWUQ ,
~* 2 α Μ  Παρασκευή Επιτάφιος Θρήνος στους Αγίους Θεόδωρους Αρφαρών 10/04/2015: http://youtu.be/5GcBnUG7Q80 ,
~*3 α Μ  Παρασκευή 10 04 2015 Επιτάφιος Θρήνος από χορωδία Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών: http://youtu.be/MdMg4O50j-s ,
~*4 α Μ Παρασκευή Αρφαρά  Ευαγγέλιο  επιταφίου θρήνου 10/04/2015: http://youtu.be/IM2C5U3X5U4 ,

*** 11 Απριλίου 
Ιερομάρτυρος Αντύπα (1), επισκόπου Περγάμου, του πρώτου χριστιανού και «πιστού μάρτυρος» εν Μικρά Ασία (†92). Οσίων Τρυφαίνης καί Ματρώνης των εν Κυζίκω και Φαρμουθίου ασκητού. Γεωργίου, του κτίτορος της εν Κύπρω αγίας μονής του Χρυσοστόμου.

(1) Ο άγιος Αντύπας έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του μεγάλου διώκτη των χριστιανών Δομιτιανού. Οι Άγιοι Απόστολοι τον χειροτόνησαν επίσκοπο Περγάμου, πόλη στην οποία ζούσαν πολλοί ειδωλολάτρες γι` αυτό το έργο του στη Πέργαμο ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Όμως ο μαχητής επίσκοπος προχώρησε το δρόμο του με πολλή υπομονή και επιμονή και με τη χάρη του Θεού οδήγησε πλήθος ειδολολατρών στη χριστιανική πίστη. Για τη δράση του αυτή καταγγέλθηκε στον διοικητή της περιοχής, ο οποίος τον συνέλαβε με σκοπό να τον πείσει να αλλάξει την πίστη του. Συνεργοί στο εγχείρημα του αυτό υπήρξαν διάφοροι ιερείς και φιλόσοφοι της ειδωλολατρικής θρησκείας. Όμως ο Αντύπας με τη θεία φώτιση αντέταξε τόσο ισχυρά επιχειρήματα ώστε τους κατατρόπωσε. Τότε διατάχθηκε ο θάνατος του μέσα σε πυρωμένο χάλκινο βόδι. Μέσα από το κολαστήριό του ο άγιος ευχαριστούσε τον Κύριο που τον αξίωσε να μαρτυρήσει για τη δόξα του. Τόση ήταν η φήμη της αγιότητάς του ώστε ο ίδιος ο Κύριος στην αποκάλυψη αναφέρεται στον άγιο με τη φράση «Αντύπας ο μάρτυς μου ο πιστός».
~** 11/04  Απολυτίκιο Αγ. Αντύπα - 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/0qE_VWwjPBs ,
Προστάτης των Οδοντιάτρων
**   17/04 Εγκώμια Επιτάφιου Θρήνου Μεγάλης Παρασκευής : https://youtu.be/cWDIfF2WYjI ,
~ H ζωή εν τάφω – Γλυκερία : https://youtu.be/okOrdi5_Rno ,
~ ΥΜΝΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΡ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ : https://youtu.be/bxNZUCfigGY ,

*** Μεγάλο Σαββάτο, Ο Χριστός στον Τάφο..:
~ Μάτην φυλάττεις τὸν τάφον, κουστωδία.
Οὐ γὰρ καθέξει τύμβος αὐτοζωΐαν.
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του ΚυρίουΤο Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης». Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.-
~*  Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού. Είναι το μόνο Σάββατο του χρόνου κατά το οποίο νηστεύεται και το λάδι. Το πρωί εορτάζεται στην εκκλησία η πρώτη Ανάσταση, κατά την οποία ψάλλεται το   "    ἀνάστα, ὁ Θεός, κρίνων τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι  ¨.-

*** Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η περιφορά του Επιταφίου της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)
       
 
 
 
 
 
 
 Στην Καλαμάτα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος όπου παρακολούθησε το Θείο Δράμα ενώ συμμετείχε και στην περιφορά του Επιταφίου του Ναού της Υπαπαντής του Σωτήρος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται στην Υπαπαντή Μεγάλη Παρασκευή, αλλά είναι η πρώτη με αυτή την ιδιότητά του.
Στην εκκλησία βρέθηκαν ακόμα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, βουλευτές νυν και πρώην, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των στρατιωτικών αρχών αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς που ακολούθησαν στην περιφορά του επιταφίου.
Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε χαρακτηριστικά :  «Η ανθρώπινη ύπαρξη υποκλίνεται σήμερα στο Θείο Πάθος αναμένοντας την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού και την προσωπική Ανάσταση του καθενός».
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας, Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης 
Video 1 : Προκόπης Παυλόπουλος Καλαμάτα 2015 , https://youtu.be/UmJ8Ii0F7Aw .-
Video 2: Επιτάφιος 2015 Καλαμάτα , https://youtu.be/SAi9CphzXE8.-

*** Το Μοιρολόι της Παναγίας και φέτος από το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας (φωτογραφίες)
      
Το «Μοιρολόι της Παναγίας» ή, αλλιώς, ο «Θρήνος της Παναγίας»  παρουσιάστηκε και φέτος από το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας Στην προσπάθεια του να αναβιώσει τα έθιμα του τόπου, το γυναικείο τμήμα της Χορωδίας το παρουσίασε προχθές, Μεγάλη Πέμπτη, στο ναό του Αγίου Νικολάου, από γυναίκες, μπροστά στον Εσταυρωμένο.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

*** Μεγάλη Παρασκευή κυριολεκτικά η χθεσινή για την Καλαμάτα (φωτογραφίες)
       
3 άτομα έχασαν τη ζωή τους
 
 Ανείπωτη τραγωδία συνέβη χθες το μεσημέρι στο Άνω Γαρδίκι, με δύο παιδιά να χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία.
Νεκροί είναι ένας 23χρονος και ένας 26χρονος, συγχωριανοί, σύμφωνα με την Αστυνομία το μοιραίο συνέβη όταν οι δύο νέοι αρχικά έδεσαν αυτοσχέδια κροτίδα στην άκρη καλωδίου, στη συνέχεια το εκσφενδόνισαν σε εναέρια καλώδια υψηλής τάσεως της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους, από ηλεκτροπληξία.
Όμως οι τραγικές ειδήσεις δε σταμάτησαν εκεί για την περιοχή της Καλαμάτας, αφού λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ ένας 36χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην περιοχή του Ασπροχώματος.
Πιο συγκεκριμένα ο 36χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και «καρφώθηκε» σε φορτηγό οδικής βοήθειας, ενώ μετά από λίγα λεπτά ξεψύχησε.
 
*** «Ο χορός της φωτιάς» φέτος στην πλατεία Όθωνος
     
Ανήμερα το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Καλαμάτα το λαοφιλές έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κάλεσε τους πολίτες της Καλαμάτας και τους επισκέπτες να βρεθούν το βράδυ της Λαμπρής, στις 20.00, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα και στην πλατεία Όθωνος, όπου ο σαϊτοπόλεμος θα διεξαχθεί με δυναμισμό, πλαισιωμένος από άλλες εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα λαϊκό έθιμο με ζωή δεκαετιών, που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και στο οποίο φέτος θα ρίξουν σαΐτες πάνω από 100 άτομα.
Πρόσκληση στο κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση, αυτό το «χορό της φωτιάς», απηύθυνε και ο πρόεδρος των σαϊτολόγων, Κώστας Σουρέας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακούγονται δημοτικά τραγούδια και κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές, με τροχήλατο ξύλινο καρότσι, θα μοιράζουν σε όλο το κοινό κεράσματα (κρασί σε πλαστικά ποτηράκια και βαμμένα αυγά σε καλάθια)
Μπουλούκια και καπεταναίοι
1. «Κούγκι» - Κολόζης Θανάσης
2. «Κρυφό σχολειό» - Ζησιμάτος Σπύρος
3. «Επίλεκτοι της Ράχης» - Ζησιμάτος Κυριάκος & Καπετάν Γιούρας
4. «Πρωτοπόροι του Αγίου Σίδερη» - Σωτηράκος Κώστας μπάρμπας και ανηψιός
5. «Άγια Λαύρα του Αγίου Σίδερη» - Σωτηράκος Γιάννης & Παναγιώτης
6. «Το μπουλούκι της Φυτειάς» - Καραβλίδης Γιάννης & Μάρκου Σοφοκλής
7. «Παραδοσιακή Φυτειά» - Ξωξάκος Δημήτριος
 
*** Κορυφώνονται οι έλεγχοι των Μεικτών Κλιμακίων στην πασχαλινή αγορά
     
Ελέγχους σε όλη τη Μεσσηνία έχει διενεργήσει το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχων της Περιφερειακής Ενότητας και, όπως απάντησε ο ερωτώμενος ο διευθυντής Ανάπτυξης, Κώστας Βασιλόπουλος, έχουν γίνει αρκετές παρατηρήσεις σε εμπόρους και καταστήματα.
Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα και από τις πρώτες ημέρες πραγματοποιήθηκαν στην πασχαλινή αγορά της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων, της Μαραθούπολης, της Μεσσήνης και της Κορώνης.
Σε όλη τη Μεσσηνία
Τις τελευταίες, δε, ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Καλαμάτας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές.
Οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και στο κλιμάκιο ελέγχου συμμετέχουν δύο άτομα από τη Διεύθυνση Εμπορίου, αλλά και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών, ανάλογα με πόσους γίνονται, κτηνιατρική, υγείας, γεωπόνοι κ.λπ.
Μέχρι στιγμής το κλιμάκιο έχει προχωρήσει σε παρατηρήσεις για παρατυπίες που έχουν διαπιστωθεί, ενώ δεν έχει υποβληθεί μήνυση για παράβαση.
Και οι καταναλωτές
Από την πλευρά τους, όμως, και οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς και να προσέχουν τη σχέση ποιότητας και τιμής, ώστε να κάνουν τις καλύτερες δυνατές αγορές. Η τιμή του προϊόντος στο ράφι να είναι η ίδια με την τιμή που θα πληρώσουν στο ταμείο, να παίρνουν απόδειξη πληρωμής και να εξετάζουν τις αποδείξεις, ιδιαίτερα τα ποσά σε περίπτωση προσφορών. Να πραγματοποιούν αγορές από νόμιμα σημεία πώλησης, να διαβάζουν τις ετικέτες και να προσέχουν τις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης των προϊόντων.
Οι επιχειρήσεις, τέλος, θα πρέπει σε όλα τα είδη που προσφέρουν στους καταναλωτές να αναγράφουν το είδος, την ποιότητα, τη χώρα προέλευσης και την τιμή του προϊόντος.
Εν όψει, βέβαια, Πάσχα, οι έλεγχοι είναι πιο εντατικοί στα προϊόντα ζωικής παραγωγής για την πάταξη φαινομένων παράνομης σφαγής και πώλησης ζώων.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Και φέτος σαϊτοπόλεμος στο Δήμο Μεσσήνης
     
Με διπλή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο σαϊτοπόλεμος στο Δήμο Μεσσήνης, ένα έθιμο που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχει ρίζες στην επανάσταση του 1821 και αναβιώνει κάθε Κυριακή του Πάσχα στη Μεσσήνη και τη Δευτέρα του Πάσχα στην Εύα.
Στις δύο εκδηλώσεις θα συμμετέχουν φέτος οκτώ συνολικά μπουλούκια, με τα έξι από αυτά στη Μεσσήνη και τα δύο στην Εύα. Για την Κυριακή του Πάσχα στη Μεσσήνη ετοιμάζουν τις σαΐτες τους τα μπουλούκια: «Οι Επαναστάτες» με καπετάνιο τον Κων. Γεωργούλια, «Οι Μπαρουτοκαπνισμένοι» με καπετάνιο τον Τάκη Γέρουλα, «Οι Απελευθερωτές» με καπετάνιο τον Μίλτο Λουκάκο, το μπουλούκι του Στ. Φαρμάκη, το μπουλούκι του Μάκη Κουφόγιαννη και «Τα παλικάρια του Μωριά» με καπετάνιο τον Κων. Τάπαρη.
Στην Εύα θα ρίξουν τις σαΐτες τους τα μπουλούκια των Λεων. Χριστοφιλόπουλου και Παν. Σταθακόπουλου, ενώ σημειώνεται ότι εκεί το έθιμο συνοδεύεται από το εντυπωσιακό «Κάψιμο του Ιούδα».
Το έθιμο, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, προήλθε από τη χρησιμοποίησή των σαϊτών από τους Έλληνες στον απελευθερωτικό πόλεμο του 1821, ως ένα είδος εκφοβισμού του ιππικού των Τούρκων. Άλλες μαρτυρίες μιλούν για έθιμο που επιβιώνει από την αρχαιότητα και έχει να κάνει με τον ερχομό της άνοιξης.
Η εκδήλωση του σαϊτοπόλεμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα στη Μεσσήνη, στα Μπεζεστένια, στις 7.00 το απόγευμα και στην Εύα τη Δευτέρα του Πάσχα, στο γήπεδο του χωριού, στις 6.30 το απόγευμα.
 
*** 3 Επιτάφιοι συναντήθηκαν χθες στην προκυμαία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
      

  
 
 
Οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αναλήψεως, Αναστάσεως και Αγίας Βαρβάρας,  συναντήθηκαν χθες βράδυ στην προκυμαία της Καλαμάτας,  οι Επιτάφιοι αφού τοποθετήθηκαν σε εξέδρα οι ιερείς έκαναν από κοινού δέηση προς τον Θεό.
Στην συγκινητική συνάντηση πέρα από πλήθος κόσμου,  συμμετείχαν επίσης, από θαλάσσης, με σκάφη μελών τους ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Αρίων», ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος» και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος.
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
 
*** Το ωράριο των καταστημάτων της Καλαμάτας για σήμερα Μεγάλο Σάββατο
     
Τελευταία ημέρα η σημερινή που τα καταστήματα της πόλης θα μείνουν ανοιχτά πριν το Πάσχα, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά.
Σήμερα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 8:30 έως τις 5 το απόγευμα.
 
*** 36χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο Ασπρόχωμα (φωτογραφίες)
       
 
 Λίγο μετά τις 8 το βράδυ αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος συγκρούστηκε με δύο οχήματα, ένα ΙΧ και ένα αυτοκίνητο μεταφοράς οχημάτων. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το αυτοκίνητο του 36χρονου κυριολεκτικά σφηνώθηκε κάτω από το όχημα μεταφοράς οχημάτων.
Ο 36χρονος οδηγός ανασύρθηκε με δυσκολία από το όχημα μου και τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή.  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

*** Επίσκεψη στο παλάτι του Νέστωρα και στο Κάστρο της Πύλου σήμερα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς (φωτογραφίες)
      
 
 
 
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το παλάτι του Νέστωρα όπου είχε ενημέρωση  για την πρόοδο των εργασιών του στεγάστρου στο αρχαιολογικό χώρο.
Στη συνέχεια μετέβη στο Κάστρο της Πύλου που εκεί ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, της μεταφοράς του μουσείου της Πύλου στο κάστρο και των εργασιών αποκατάστασης του ιερού ναού.
Τέλος κατέληξε στην πλατεία της Πύλου ενώ το βράδυ θα παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου.
Φωτογραφίες: Κώστας Καραλής 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο Μεσσηνίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η αγορά δεν αντέχει άλλο, πρέπει η συμφωνία να κλείσει τώρα. Κάθε άλλη καθυστέρηση δεν λέγεται διαπραγμάτευση, λέγεται μαρτύριο ασφυξίας.
Πρέπει η συμφωνία τώρα να κλείσει.

*** Από τσιμπούρι (!) προήλθε ο θάνατος του εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια
     
Ο δικαστικός λειτουργός είχε εισαχθεί πριν από ένα μήνα σε νοσοκομείο με πυρετό άγνωστης αιτιολογίας και έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από ερλιχίωση
 Σε συναγερμό ο ιατρικός κόσμος μετά τον αιφνίδιο θάνατο του εισαγγελέα Εφετών, κ. Σωτήρη Μπάγια, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 58 ετών. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Espresso», ο δικαστικός λειτουργός είχε εισαχθεί πριν από ένα μήνα σε νοσοκομείο με πυρετό άγνωστης αιτιολογίας και έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από ερλιχίωση, μία σπάνια νόσο που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια, τα οποία επιστημονικά ονομάζονται κρότωνες.
Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι έως τώρα επικρατούσε η βεβαιότητα ότι η ερλιχίωση δεν συνιστά απειλή για τη ζωή των ανθρώπων, παρά μόνο ζώων και ειδικά σκύλων. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, ο θάνατος του κ. Μπάγια είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου στη χώρα μας που οφείλεται σε αυτή την αιτία.
Στη χώρα μας έχει αναφερθεί ανάλογο περιστατικό πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Αφορούσε ανοσοκατεσταλμένο ασθενή, ο οποίος επιβίωσε έπειτα από τη χορήγηση ειδικής θεραπείας. Η ερλιχίωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο ήπαρ και να είναι μοιραία, στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
Προκαλεί, επίσης, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιομεγαλία, πηκτικές διαταραχές και κώμα.
όπως σημειώνουν οι ειδικοί, για τα ζώα η εφαρμογή προληπτικών μέσων με αντιπαρασιτικά περιλαίμια και τα κατάλληλα σκευάσματα, πριν από την εμφάνιση τσιμπουριών, αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση του κινδύνου μόλυνσης.  Πηγή: Protothema.gr

***  Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί: Όσοι έχετε i-phone μην ανοίξετε αυτό το γραπτό μήνυμα!
      
Νέο τρόπο απάτης εις βάρος χρηστών έξυπνων τηλεφώνων και ιδίως iphone ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού επιτήδειων οι οποίοι υποκλέπτουν στοιχεία χρηστών i-phone με το πρόσχημα εντοπισμού κλεμμένων/χαμένων συσκευών, μέσω παραπλανητικών sms.
Αν δείτε παρόμοιο μήνυμα ή sms ότι κερδίσατε κάποια συσκευή κινητής τηλεφωνίας ΜΗΝ πατήσετε στον σύνδεσμο που παραπέμπει. Αν το πράξετε οι επιτήδειοι βάζουν χέρι στους κωδικούς σας στο i-cloud με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των προσωπικών σας στοιχείων.
www.iefimerida.gr  .-
 
***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Σε θέση μάχης ΠΑΟ και Ολυμπιακός για να ρίξουν στο καναβάτσο ΤΣΣΚΑ και Μπάρτσα :
        spanoulis_diamantidis_3       Αύριο είναι Κυριακή του Πάσχα, όμως από Δευτέρα είναι μεγάλη εβδομάδα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Οι δύο εκπρόσωποι του Ελληνικού μπάσκετ έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση για ένα εισιτήριο στο final four της Μαδρίτης και έχουν να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τις ΤΣΣΚΑ και Μαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.
Οι «πράσινοι» ρίχνονται πρώτοι στη μάχη της διοργάνωσης  και ακολουθούν οι Πειραιώτες. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας  παίζουν στην Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα (στις 20:00 και τα δύο ματς), προτού φέρουν την σειρά στο ΟΑΚΑ, ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να «σπάσουν» την αντίπαλη έδρα σε ένα από τα δύο πρώτα ματς.
Απ’ την άλλη, οι Πειραιώτες ντεμπουτάρουν στη διαδικασία, την Τετάρτη του Πάσχα στις 20:00 (διότι στις 21:45 υπάρχει το ποδοσφαιρικό ματς των Καταλανών με την Παρί Σεν Ζερμέν), παίζουν ξανά την Παρασκευή (δύο ώρες αργότερα αυτή τη φορά) και γυρίζουν στον Πειραιά για τις μάχες στο ΣΕΦ.
Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στο final four κρίνεται στις τρεις νίκες και βέβαια τέταρτα και πέμπτα ματς θα γίνουν μόνο αν χρειαστεί. Αν περάσουν και «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι», τότε θα παίξουν μεταξύ τους ημιτελικό στην Μαδρίτη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:
14/4, 20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός
16/4, 20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός
20/4, 21:45 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
22/4, 21:45 Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
28/4, 20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:
15/4, 20:00 Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
17/4, 22:00 Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
21/4, 20:00 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
23/4, 22:00 Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
29/4, 22:00 Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Το πρόγραμμα στο Φενέρ-Μακάμπι:
14/4, 21:00 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ
16/4, 21:00 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ
20/4, 21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
22/4, 21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
28/4, 20:00 Φενέρμπατσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ
Το πρόγραμμα στο Ρεάλ-Εφές:
15/4, 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές
17/4, 20:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές
21/4, 21:45, Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης
23/4, 20:00 Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης
28/4, 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές
*Τέταρτο και πέμπτο ματς αν χρειαστούν

***  Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα έχει ως εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 9 Απριλίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Παναθηναϊκός 69-68
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 73-64

Παρασκευή, 10 Απριλίου

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 88-65
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-39, 51-61, 65-88
Γαλατάσαραϊ: Κάρτερ, Γιανγκ 8, Μίτσοβ 10, Έρτσεγκ 8, Γκονλούμ 8, Πότσιους 6, Νικόλοφ 5, Γκιουλέρ 5, Αράρ 8, Ουράλ 7.
Μπαρτσελόνα: Χάκανσον 1, Χεζόνια 8, Χουέρτας 5, Αμπρίνες 4, Σατοράνσκι 8, Πλάις 12, Τόμας 4, Όλεσον 9, Τζάκσον 5, Λάμπε 4, Νάχμπαρ 8, Τόμιτς 20.


Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 99-83
Τα δεκάλεπτα: 21-12, 40-43, 68-62, 99-83
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 12, Νοτσιόνι 7, Καμπάτσο 6, Ματσιούλις 3, Ρέγες 17, Ροντρίγκεθ 16, Αγιόν 6, Κάρολ 16, Γιουλ 7, Μπουρούσης 5
Ζαλγκίρις Κάουνας (Κραπίκας): Τσέρι 16, Λεκαβίτσιους 6, Βένε 8, Γκουντάιτις 14, Σονγκάιλα 6, Γιανκούνας 2, Μιλακνίς 7, Άντερσον 17, Ντίμσα, Ουλανόβας 5

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 11-3 25
Μπαρτσελόνα 11-3 25
Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-5 23
Παναθηναϊκός 7-7 21

-----------------------------------
Άλμπα Βερολίνου 7-7 21
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-9 20
Ερυθρός Αστέρας 4-10 18
Γαλατασαράι 2-12 16

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 9 Απριλίου

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 83-72
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 93-84
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 79-88

Η Ρεάλ κέρδισε και έστειλε τη Μπαρτσελόνα στον δρόμο του Ολυμπιακού
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 :
Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τη Μαδρίτη περνάει από Βαρκελώνη
 Ολυμπιακός-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 77-70
Τα δεκάλεπτα: 25-18, 40-30, 56-56, 77-70
Διαιτητές: Ταουρίνο (Ιταλία), Κόντε (Ισπανία), Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 10, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 2, Πρίντεζης 12 (2), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 10 (2), Ντάρντεν 6, Λοτζέσκι 17 (2)
ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ (Αντρέι Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν 4, Βικτόροφ 1, Μέκελ 5, Παρακούσκι 14, Ιβλεφ 2, Αντόνοφ 4, Κβοστόφ 2, Σαβέλιεφ, Κούκσικς 17 (3), Κριβοσέεφ 5, Τόμπκινς 16 (2)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-2 26
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 11-3 25
Ολυμπιακός 10-4 24
Αναντολού Εφές 6-8 20

----------------------------------------
Λαμποράλ Κούτσα 6-8 20
Αρμάνι Μιλάνο 4-10 18
Μάλαγα 4-10 18
Νίζνι Νόβγκοροντ 3-11 17

***

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4116 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2444    video.-  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =  2450    video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9010  βίντεο   .-

 
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3980.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 381. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    971/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   376 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 368  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .- 
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,    ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

***  ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :

~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 (27/03/2015)  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-
ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .-
ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html .-  
ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια: