Arfara-Messinias 1 - FOTOS

!!! Ο έρωτας μας βάζει ή σαμάρι ή στεφάνι!! .-

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....

Βέρες από στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία το 1945  ...
~ Λύπη μικρά μετά χαράς συν δάκρυσι μεμιγμένη και με παράκλησιν στην ψυχήν είναι της χάριτος του Θεού. Αυτή μας οδηγεί προς μετάνοιαν εις ό,τι και αν σφάλλωμεν εφ' όρου ζωής. Διώχνει το σφάλμα την προς Θεόν παρρησίαν, αλλ' η μετάνοια ευθύς την ανακαλεί. Δεν απελπίζει η χάρις, αλλά συνεχώς διεγείρει τον πίπτοντα εις μετάνοιαν. Οι δε λόγοι του δαίμονος ευθύς του δίδουν απόγνωσιν, τον μαραίνουν ως το χαλάζι που πίπτει εις τα τρυφερά φυλλαράκια.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
  
 
~*  ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-
 ~ 25 Απριλίου
Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου (1). Μάρτυρος Νίκης και ετέρων Οκτώ Οσιομαρτύρων και Αναχωρητών. Μακεδονίου (2) πατριάρχου Κων/πόλεως.
(1) O άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος ήταν ανεψιός του Αποστόλου Βαρνάβα και η μητέρα του ονομαζόταν Μαρία. Η καταγωγή του ήταν μάλλον από την Κύπρο, αργότερα όμως εγκαταστάθηκε στο Ιεροσόλυμα. Από νεαρή ηλικία ο Μάρκος μπήκε στην υπηρεσία της διάδοσης του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας συνοδεύοντας το θείο του Βαρνάβα και τον Απ. Παύλο στις διάφορες περιοδείες τους. Εργάσθηκε επίσης για αρκετό διάστημα κοντά στον Απ. Πέτρο. Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας ο Απ. Μάρκος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, τη Βαρβαρία και χρημάτισε πρώτος επίσκοπος και ιδρυτής της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας. Για τον τρόπο του θανάτου του οι γνώμες διίστανται. Η μία αναφέρει ότι πέθανε ειρηνικά στην Αλεξάνδρεια ενώ η άλλη ότι πέθανε δια πυρός από τούς ειδωλολάτρες. Ο Μάρκος έγραψε το δεύτερο κατά σειρά Ευαγγέλιο της Καινής Διαθήκης. Μέσα από αυτό αναδύεται η δύναμη του Ιησού Χριστού ιδιαίτερα δια των θαυμάτων. Για το λόγο αυτό οι Αγιογράφοι τοποθετούν δίπλα στον Ευαγγελιστή Μάρκο ένα λιοντάρι, πού είναι σύμβολο της δύναμης.
(2) O άγιος Μακεδόνιος ήταν πρεσβύτερος και σκευοφύλακας του ναού της Αγίας Σοφίας και ανεψιός του Πατριάρχου Γενναδίου, ο οποίος τον παιδαγώγησε χριστιανικά. Χάρη στις πολλές του αρετές εξελέγη στον Οικουμενικό Θρόνο (496-511) αντί του Πατριάρχη Ευφημίου που εξορίστηκε. Λίγο αργότερα ήλθε σε διάσταση με τον αιρετικό αυτοκράτορα Αναστάσιο τον Δίκορο ο οποίος καταπάτησε τον όρκο του ότι θα τηρήσει απαραχάρακτα τα δόγματα της Εκκλησίας. Για το λόγο αυτό τον καθαίρεσε από το θρόνο και τον εξόρισε πρώτα στη Χαλκηδόνα κι έπειτα στα Ευχάϊτα. Τελικά λόγω των επιδρομών των Ούννων στον Πόντο κατέφυγε στη Γάγγρα και κοιμήθηκε ειρηνικά.   ~ 
Σήμερα 25/04/2017 εορτάζουν:
Άγιος Μακεδόνιος Β' Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
~   Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~   Τοῦ Πέτρου συνέκδημος, καὶ κοινωνὸς ἱερός, τοῦ Λόγου διάκονος, καὶ ὑποφήτης σοφός, ἐδείχθης Ἀπόστολε, ὅθεν τὸ τοῦ Σωτῆρος, Εὐαγγέλιον θεῖον, Μᾶρκε διαχαράττεις, ὡς οὐράνιος μύστης, διὸ Εὐαγγελιστὰ σέ, πόθω γεραίρομεν.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλου Μάρκου - 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/spDN74thItQ  .-

~
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
*** Ανάκριση για κακουργηματικές πράξεις υπερβολικής κατανάλωσης υλικών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας 
Σε εξέλιξη βρίσκεται κύρια ανάκριση για κακουργηματικές πράξεις σχετικά με τα αδικήματα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση από κοινού με συνολική ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, που φέρονται να έχουν διαπράξει ιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια των ετών 2007 – 2010, κατά την οποία έλαβαν χώρα παράτυπες διαδικασίες σχετικά με την προμήθεια υγειονομικού υλικού από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Το 2007 τα υλικά που αναλώθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου ήταν 270.638 ευρώ, το 2008 ήταν 313.478 ευρώ και το 2009 ήταν 254.419 ευρώ, ενώ το 2010 – που άλλαξε η διοίκηση του νοσοκομείου – ήταν 25.867 ευρώ και το 2011 ήταν 56.350 ευρώ και το 2012 ήταν 7.329 ευρώ!
Η έρευνα έγινε από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και το πόρισμα των Ελεγκτών διαβιβάστηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών όρισε τακτική ανάκριση, ενώ είχε προηγηθεί από το 2014 προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Κυπαρισσίας.
Την Παρασκευή είχε κληθεί ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του νοσοκομείου να δώσουν διευκρινήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα που του τέθηκαν, κυρίως ως προς τον τρόπο που γίνονται οι προμήθειες, κατόπιν διαγωνισμού ή γίνονταν με απευθείας αναθέσεις και, παράλληλα, προσκομίζοντας επίσημα έγγραφα του νοσοκομείου.
Σημειώνεται πως μέχρι και το τέλος του 2016, από το 2007 τουλάχιστον, ίσχυε η ίδια διαδικασία για τις προμήθειες και, επισημαίνεται ότι, με την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορούν να γίνονται απευθείας αναθέσεις προμηθειών από το διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή ποσού άνω των 20.000 ευρώ ή των 40.000 ευρώ με απόφαση συμβουλίου διοίκησης σε μειοδοτικό και από κει και πάνω υποχρεούται η διοίκηση να προβεί σε διαγωνισμό.

*** Πέθανε ο οδοντίατρος Παναγιώτης Ρουμπέας 
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο καλαματιανός οδοντίατρος Παναγιώτης Ρουμπέας.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας στις 4 το μεσημέρι.

*** 41 μετανάστες βρέθηκαν σε καλύβα στο Μαράθι της Κορώνης 
Σαράντα ένας μετανάστες, συριακής, αφγανικής και ιρακινής καταγωγής, 12 γυναίκες, 15 παιδιά και 14 άνδρες, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί σε παράπηγμα κοντά στην παραλία Μαράθι της Κορώνης.
Το πώς έφτασαν μέχρι το σημείο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να πέρασαν εκεί το βράδυ της Κυριακής, ενώ περίμεναν σκάφος για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Ιταλία.
Το Λιμεναρχείο Πύλου ζήτησε βοήθεια από το Δήμο Πύλου-Νέστορος σχετικά με τη στέγασή τους. Έτσι, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Πανόραμα της Κορώνης, όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.  Π.Μπ.
φωτό 
Χρυσοβαλάντη Λευτάκη

*** Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 25/4/2017 προβλέπεται αίθριος στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Ο ΦΟΔΣΑ ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την προγραμματική των σκουπιδιών 
Σε αναβολή, τελικά, οδηγήθηκε χθες η συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία αφορούσε στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, αφήνοντας πλέον το θέμα μετέωρο.
Η κρίσιμη γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη εν μέσω αντιδράσεων, καθώς λίγη ώρα πριν εκπρόσωποι από τις συλλογικότητες και τους φορείς της Πελοποννήσου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας την αντίθεσή τους «στην πανάκριβη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου», όπως χαρακτηριστικά είπαν και τάχθηκαν υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση.
  Σύμβαση
Η προγραμματική σύμβαση αφορά τρία μέρη: την Περιφέρεια, την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας και το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
Με την υπογραφή αυτή θα προχωρούσε πλέον το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα και με όσα ορίζει ο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου. Η υπογραφή της σύμβασης αναμενόταν μέχρι τέλος Απριλίου, όπως αποφασίσθηκε πρόσφατα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη, όμως η χθεσινή αναβολή συζήτησης είναι άγνωστο τι εξελίξεις θα φέρει.
Ο κ. Φλαμπουράρης είχε τονίσει τότε σε δηλώσεις του: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως, προκειμένου να ολοκληρωθούν ταχύτατα τα απαραίτητα βήματα, και μάλιστα εντός του Απριλίου, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου. Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά τους όρους που προέβλεπε η προηγούμενη σύμβαση στα παρακάτω σημεία: α) μείωση του χρόνου διάρκειας της σύμβασης από 27 σε 21 χρόνια, β) μείωση της εγγυημένης ποσότητας που θα αποδίδεται στην κεντρική διαχείριση από 150.000 χιλιάδες τόνους σε 100.000 χιλιάδες τόνους, γ) κατασκευή 7 σταθμών μεταφόρτωσης αντί για 2, δ) ανταποδοτική παροχή ρεύματος σε κατοίκους της περιοχής, το οποίο θα προέρχεται από δωρεά της κατασκευάστριας εταιρείας μετά την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων. Κατόπιν όλων αυτών γίνεται σαφές ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του κόστους μεταφοράς και τη δυνατότητα διαχείρισης και αξιοποίησης μεγαλύτερης ποσότητας απορριμμάτων από τους Δήμους».
Στις αλλαγές αυτές αναφέρθηκε χθες στην εισήγησή του και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, εισηγούμενος την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, όμως, υπήρξαν και προτάσεις για αναβολή λήψης απόφασης, οι οποίες τελικά υπερίσχυσαν.
Ο πρόεδρος του Φορέα, έπειτα από δίωρη συνεδρίαση, ανακοίνωσε την αναβολή λήψης απόφασης λόγω μη υπογραφής του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ.  Β.Β.

*** Μετά τη Λευκή ξεκινά και η Γαλάζια νύχτα στην Καλαμάτα 
Πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που πέρασε ένα μεγάλο νυχτερινό μπάνιο που κατέβασε πλήθος κόσμου στην παραλία της Καλαμάτας.
Αυτή η επιτυχία φαίνεται να οδήγησε τη Δημοτική Αρχή στην καθιέρωση αυτής της νύχτας, που πλέον θα ονομάζεται Γαλάζια Νύχτα.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας η Γαλάζια Νύχτα θα πραγματοποιηθεί φέτος στην παραλία της Καλαμάτας την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017.
Ο χώρος πραγματοποίησης της εκδήλωσης θα είναι από το Πανελλήνιον μέχρι το Filoxenia. Θα υπάρξει μεγάλη προβολή της εκδήλωσης αυτής, με στόχευση ψυχαγωγική και τουριστική.
Το Σεπτέμβριο η Λευκή Νύχτα
Η Λευκή Νύχτα, μια βραδιά, κατά τη διάρκεια της οποίας Καλαματιανοί και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μέχρι το ξημέρωμα αγορές σε πολύ χαμηλές τιμές και να διασκεδάσουν σε πολλά σημεία της Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας.

*** Διήμερο χορού στο Μέγαρο από το Διεθνές Συμβουλίου Χορού (CID) της UNESCO 
Ένα αξέχαστο διήμερο για όσους αγαπούν και έχουν το χορό στην καθημερινότητά τους και κυρίως για όσους είναι… απ’ έξω από αυτόν, έχει ετοιμάσει για την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου το νεοσύστατο τμήμα Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) της Unesco. Τις λεπτομέρειες έδωσαν χθες το μεσημέρι στο ιστορικό Δημαρχείο τα μέλη του Δ.Σ., με «οικοδέσποινα» την πρόεδρο της «Φάρις», Αναστασία Μπελογιάννη, η οποία τόνισε ότι το Μέγαρο Χορού ανοίγει τις πύλες του γι’ αυτή την σημαντική εκδήλωση που έρχεται να επιβεβαιώσει τον τίτλο της Καλαμάτας, ως πόλης του χορού.
«Ο Δήμος στηρίζει την προσπάθεια και η «Φάρις» από την δική της πλευρά θα συμμετέχει με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, την κα Κασιούμη» πρόσθεσε η κα Μπελογιάννη.
  Θωμάς Παλάντζας (πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού)
Στις 29 Απριλίου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο από εκατομμύρια χορευτές η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού που την καθιέρωσε το 1982, τόνισε ο πρόεδρος του τμήματος Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου, Θωμάς Παλάντζας, εξηγώντας ότι είναι ευθύνη και υποχρέωση του τοπικού τμήματος να υπερασπιστεί και να γιορτάσει αυτό το θεσμό με τη δέουσα επισημότητα. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, «για την ευγενική του προσφορά και παραχώρηση του Μεγάρου. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος αγαπάει το χορό, τον έχει στηρίξει και θα τον στηρίξει, όπως μας έχει υποσχεθεί, και στο μέλλον, για να μπορέσουμε να δώσουμε στην Καλαμάτα και να υπερασπίσουμε αυτό το δυναμικό χαρακτηρισμό ότι είναι η πόλη του χορού» ανέφερε, ειδικότερα, ο κ. Παλάντζας και κατέληξε προσκαλώντας όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και κυρίως όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το χορό.
  Γιάννης Χατζηγιαννόπουλος (αντιπρόεδρος)
Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Χατζηγιαννόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 28 Απριλίου με την τελετή έναρξης στις 9.30 μ.μ. (προσέλευση μισή ώρα νωρίτερα), ενώ στις 29/4 θα γίνουν δωρεάν μαθήματα στο Μέγαρο Χορού από τις 11 το πρωί  μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Όπως εξήγησε μικρούς και μεγάλους θα διδάξουν αφιλοκερδώς 19 δάσκαλοι.
Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει ελληνική βραδιά (χοροεσπερίδα) στο κέντρο Κουκούτση, με διαγωνισμό ζεϊμπέκικου και χασάπικου και χορευτικές επιδείξεις.
Ο έτερος αντιπρόεδρος, Κώστας Σιάχος, πρόσθεσε περισσότερες πληροφορίες, προσδιορίζοντας το περιεχόμενο της εναρκτήριας εκδήλωσης ως μια ιστορική παρουσίαση του ελληνικού χορού και της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, «σε μια πολύ όμορφη σκηνοθεσία από τους δύο σκηνοθέτες, την Όλγα  Αλεξανδροπουλου και τον Κωστα Χαλκιά, οι οποίοι αφιλοκερδώς ανέλαβαν τη σκηνική παρουσίαση όλων αυτών των χορευτικών ομάδων».
Η συγκεκριμένη βραδιά θα κλείσει με απονομή βραβείων και υποτροφιών σε μαθητές τοπικών σχολείων, οι οποίοι ανέλαβαν να γράψουν μερικές σκεψεις (εκθέσεις) σχετικά με το χορό.
  Ξένια Γεωργάρα (ταμίας)
Η ταμίας Ξένια Γεωργάρα διευκρίνισε ότι η εκδήλωση της Παρασκευής έχει δωρεάν είσοδο, αλλά είναι απαραίτητη η προμήθεια προσκλήσεων (για την αποφυγή συνωστισμού επειδή αναμένεται να έχει μεγάλη προσέλευση), οι οποίος θα διατίθενται από τα εξής σημεία:
Fame Dance Academy, Mi Alegria Dance Club, Πολιτιστικό Σύλλογο Λεΐκων, στο σύλλογο χορού «Ξενία», στη σχολή χορού Απόλλων και Άρτεμις, στη Σχολή Βυζαντινή Μουσικής της Ι.Μ. Μεσσηνίας, και στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
  Ρούλα Πουλάκου (μέλος Δ.Σ.)
«Το 2ήμερο των εκδηλώσεων αφιερωμένες στην παγκόσμια ημέρα χορού δεν αφορούν μόνο τους λάτρεις και τους και τους ανθρώπους που ασχολούνται με το χορό. Είναι ένα διήμερο γιορτής για όλο τον κόσμο και αυτό θα είναι η έναρξη και η εγκαινίαση των δράσεων του τμήματος Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Καλαμάτας, και ελπίζουμε να καθιερωθεί και να γιορτάζεται με ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον» ανέφερε από την πλευρά της η αναπληρώτρια ταμίας, Ρούλα Πουλάκου.
  Λίνα Καλαποθάκη (αναπληρώτρια ταμίας)
«Είναι η πρώτη εκδήλωση που κάνει το τμήμα της Καλαμάτας. Προσκαλούμε όλο τον κοσμο σε ένα υπέροχο διήμερο. Είμαστε όλοι, 19 δάσκαλοι χορού, ενωμένοι, προκειμένου να μεταδώσουμε σε όλο τον κόσμο την ομορφιά του χορού» τόνισε η αναπληρώτρια ταμίας Λίνα Καλαποθάκη, ευχαριστώντας τη «Φάρις» και την πρόεδρό της και «υποσχόμενη» ότι με τη στήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού το τοπικό τμήμα θα ενισχύσει ή θα διοργανώσει κι άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον με σκοπό την προαγωγή του χορού στην περιοχή μας.
  Ηλίας Παρθένιος (γενικός γραμματέας)
Τέλος, ο γενικός γραμματέας του τοπικού τμήματος της CID μετέφερε ότι η προσφορά για τα δωρεάν μαθήματα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχουν, όμως
«Στο μέλλον είναι ευπρόσδεκτοι όλοι να γίνουν μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού και όλοι μαζί να στηρίξουμε την πόλη μας».
Τέλος, ο κ. Παρθένιος αναφέρθηκε στη μεγάλη διεθνή προβολή των εκδηλώσεων και μαζί της πόλης, καθώς οπτικοακουστικό υλικό θα αποσταλεί στην έδρα του CID στο Παρίσι, και θα «διανεμηθεί» στο δίκτυο των ιστοσελίδων του σε περισσότερες από 170 χώρες.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** 12χρονος προσπάθησε να κλέψει τσάντα στο κέντρο της Καλαμάτας 
Ένας 12χρονος επιχείρησε να κλέψει την τσάντα μιας γυναίκας, στην οδό Βας. Αμαλίας, όμως έγινε αντιληπτός και η γυναίκα κατάφερε να τον απωθήσει.
Στη συνέχεια αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους γονείς Βουλγαρικής υπηκοότητας, του 12χρονου με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

*** “Satellite Records” 2η επέτειος με Μίμη Πλέσσα και Eurovision για το Μεσσήνιο μαθητή Σταμάτη Γκρίτζαλη

 
 «Μπορεί ένας 16χρονος μαθητής να δημιουργήσει μια δισκογραφική εταιρεία - promotion και, μάλιστα, έχοντας καλές βάσεις και θετικές προοπτικές; Βεβαίως και μπορεί! Αυτό έκανε πράξη, χάρη στην αγάπη του για τη μουσική, το πάθος του για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, την επιμονή και το πείσμα του, ο 16χρονος μαθητής της Α΄ Λυκείου Κυπαρισσίας, Σταμάτης Γκρίτζαλης, με τη Satellite Records», αναφέραμε στο «Θ», πριν από δύο χρόνια παρουσιάζοντας την εταιρεία του 16χρονου μαθητή, μόλις μία εβδομάδα μετά την ίδρυσή της στις 20 Απριλίου 2015! Η Satellite Records είναι η πρώτη δισκογραφική εταιρεία σε Ελληνικό, Ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο που έχει ιδρυθεί και διαχειρίζεται από μαθητή Λυκείου! Σε επετειακό αφιέρωμα που έκανε το site newsmusic.gr (http://www.newsmusic.gr/?p=64567) αναφέρεται πως, «Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα η Satellite Records έχει κυκλοφορήσει δύο πλατινένιους δίσκους με κορυφαίους καλλιτέχνες. Ο πρώτος δίσκος »Υπερβολικά Περίεργος» κυκλοφόρησε στην Βουλγαρία το Καλοκαίρι του 2015 με το βουλγάρικο ροκ συγκρότημα ХОРИЗОНТ/Horizont, ο οποίος δίσκος είχε τηλεοπτική κάλυψη από γνωστό κανάλι της χώρας. Επιπροσθέτως, στα πλαίσια της επιτυχημένης πορείας του δίσκου πραγματοποιήθηκαν ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Βουλγαρία καθώς και η διοργάνωση του <>, το οποίο είναι το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πάρτυ της χώρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο του βουνού <>, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της Σόφιας. Ο δεύτερος πλατινένιος δίσκος »Διάφανος Σταυρός» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 σε συνεργασία με τον Ελεύθερο Τύπο με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη της Ελλάδως, τον κ. Μίμη Πλέσσα με κεντρικό ερμηνευτή τον ταλαντούχο κ. Θάνο Ολύμπιο και την συμμετοχή δύο σπουδαίων ερμηνευτριών της νέας γενιάς, της κ. Ραλλίας Χρηστίδου και της κ. Δέσποινας Ολυμπίου. Η Satellite Records έχει παράξει 26 τραγούδια με τα οποία έχει συμμετάσχει στους εθνικούς τελικούς της Eurovision 12 χωρών λαμβάνοντας θέσεις συνήθως μέσα στην πρώτη δεκάδα ανάμεσα σε 100αδες συμμετοχές. Χαρακτηριστικές συμμετοχές οι οποίες δέχτηκαν τις καλύτερες κριτικές ήταν το τραγούδι »Blue Bird» με τους Monochromea το οποίο έλαβε την 4η θέση στον εθνικό τελικό της Ουκρανίας ανάμεσα σε 400+ συμμετοχές και το τραγούδι »We Should Be Together» με την Angelika Pushnova το οποίο έλαβε την 10η θέση στον εθνικό τελικό της Λευκορωσίας ανάμεσα σε 67 συμμετοχές. Επιπλέον, το 2016 κυκλοφόρησε το τραγούδι »Κλεψύδρα/Upside Down» με τον 11χρονο Ανδρέα Χατζηχαμπή, το οποίο έλαβε την 2η θέση στον εθνικό τελικό της Κύπρου για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στην Junior Eurovision. Απο την Satellite Records κυκλοφορούν και τραγούδια καταξιωμένων ελλήνων καλλιτεχνών όπως της κ.Σοφίας Βόσσου και του κ.Δημήτρη Λιόλιου… […] Τα τελευταία δύο χρόνια η Satellite Records έχει δημιουργήσει 28 μουσικά σχήματα με τα οποία πραγματοποιεί συστηματικά ζωντανές εμφανίσεις. Οι ζωντανές εμφανίσεις λαμβάνουν χώρα σε μουσικές σκηνές, καφετερίες, clubs και ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα ενώ αρκετοί καλλιτέχνες της εταιρείας εμφανίζονται σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες. Επίσης, πραγματοποιούνται φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε συνεργασία με Δήμους. Ο Ανδρέας Κίκας (Μουσικοσυνθέτης, Στιχουργός και Τραγουδιστής) έχει κυκλοφορήσει τα τραγούδια »Σε Μια Παραλία» , »Αλλάξανε Τα Πράγματα» , »Τώρα Την Είδα Αλλιώς» και το »Κάθε Βράδυ Περιμένω», εκ των οποίων τα τρία έχουν πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές στο Youtube. Η πάντα χαμογελαστή παρουσιάστρια κα Χριστίνα Λαμπίρη,με την έγκυρη δημοσιογραφική της ομάδα που είναι καθημερινά μαζί μας με την τηλεοπτική εκπομπή »La Biri Biri» μέσα από την συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon σε συνεργασία με τον κ. Σωκράτη Τουραμανίδη και τον κ. Παντελή Τσάντο κυκλοφόρησαν στην Satellite Records το θεματικό τραγούδι της εκπομπής τους με τίτλο »La Biri Biri». Στις 27/4/2016 η τηλεοπτική εκπομπή »Καθημερινά και Απλά» της κρατικής τηλεόρασης έκανε αφιέρωμα στις δραστηριότητες της Satellite Records συνομιλώντας με βιντεοκλήση ζωντανά με τον Σταμάτη Γκρίτζαλη για τον ένα χρόνο επετείου της εταιρείας όπου και έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Η Satellite Records αναλαμβάνει πλήρως καλλιτέχνες με 360/Three Sixty συμβόλαια. Αναλαμβάνει την συγγραφή στίχων και την μελοποίηση τους, μουσικές παραγωγές-ενορχηστρώσεις, ηχογράφιση-μίξη-mastering, προώθηση καλλιτεχνών σε τηλεοπτικές εκπομπές-εφημερίδες-περιοδικά και μουσικές ιστοσελίδες, ραδιοφωνική προώθηση, κλείσιμο ζωντανών εμφανίσεων και παραγωγή επίσημων βιντεοκλίπ. Η Satellite Records στις 20 Απριλίου του 2017 έγινε 2 ετών και για αυτό κυκλοφόρησε με τον Yuri Melikov το τραγούδι »This Is It» με επίσημο βίντεοκλιπ (https://www.youtube.com/watch?v=XEJETk-ZWOg). Το τραγούδι είναι το επετειακό τραγούδι της εταιρείας για τα 2 χρόνια επίσημης λειτουργίας. Σύντομα έρχονται νέες κυκλοφορίες με καταξιωμένα ονόματα του χώρου καθώς και με νέους ή και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες που έχουν πολλά να προσφέρουν». Μιλώντας στο «Θ», για το πώς ήταν αυτά τα δύο χρόνια, ο μαθητής του ΓΕΛ Κυπαρισσίας και ιδρυτής της Satellite Records, Σταμάτης Γκρίτζαλης, απάντησε ότι, «Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα καθώς χρειάζεται μεγάλη υπομονή, επιμονή και προσοχή αυτός ο χώρος. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες, εκ των οποίων τις περισσότερες τις ξεπέρασα. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και συχνά επιθετικός, αλλά με τη σωστή ομάδα και τον ορθό τρόπο λειτουργίας όλα γίνονται». Όσο, δε, για το πώς αισθάνεται, σημείωσε ότι, «Αισθάνομαι κυρίως ικανοποίηση καθώς κατάφερα να κάνω “κάτι” και να φτάσω “κάπου” ξεκινώντας από το μηδέν, όσο σημαντικό ή ασήμαντο κι αν είναι στα μάτια του οποιουδήποτε ανθρώπου. Είναι τιμή μου που είτε σπουδαίοι και καταξιωμένοι είτε νέοι και πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες με εμπιστεύονται, όχι απλώς με την καριέρα τους και το πάθος τους, αλλά συχνά και με τον βιοπορισμό τους, το οποίο είναι ένα μεγάλο βάρος, αλλά με ομαδική δουλειά “σηκώνεται” με μεγάλη ευχαρίστηση. Ελπίζω ο κόσμος να μπορέσει να ταυτιστεί με την δημιουργικότητά μας με αποτέλεσμα να ζήσουμε πολλές ακόμα επετείους παρέα!».  Επιμέλεια: Ηλίας Γιαννόπουλος
Video: Yuri Melikov - This Is It (Official VideoClip)  , https://youtu.be/XEJETk-ZWOg  .-

***  Έκθεση με παλαιότυπα βιβλία και γκραβούρες από το 1493 
 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο ΄΄Bookstore Κονταργύρη΄΄ από τον κ. Χρήστο Κατσαμπάνη με θέμα ΄΄Η εξέλιξη της ξυλογραφίας και χαλκογραφίας στην Ευρώπη΄΄
Παρουσιάστηκαν παλαιότυπα βιβλία και γκραβούρες από το 1493 με αναφορά στον Ελληνικό πολιτισμό και έγινε συζήτηση για την εξέλιξη της ξυλογραφίας και χαλκογραφίας στην Ευρώπη.
Αυτό ήταν μια μικρή γεύση για τη μεγάλη και πιο ολοκληρωμένη έκθεση που θα ακολουθήσει από τον κ. Χρήστο Κατσαμπάνη στο πολιτιστικό κέντρο Μεθώνης (παραλία) από τις 30/4 έως 7/5 η οποία εκτός από τα παλαιότυπα θα περιλαμβάνει και παραδοσιακές φορεσιές και άρματα του 1821.

***  Προεκλογική «άδεια» από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου πήρε η Λεπέν     Εν όψει του δεύτερου γύρου
~ Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, εν όψει της αναμέτρησής της με τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου.

«Νομίζω ότι πλησιάζουμε σε μια αποφασιστική στιγμή. Πάντα θεωρούσα ότι ο πρόεδρος είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων και ότι πρέπει να συνενώνει όλους τους Γάλλους. Αυτό είναι μια πεποίθησή μου, αλλά είναι απαραίτητο να περάσουμε από λόγια στις πράξεις. Γι' αυτό αποχωρώ από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου» δήλωσε η Λεπέν στο δίκτυο France 2.
Δεν είναι απολύτως σαφές εάν η απόφαση της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου είναι μόνιμη ή προσωρινή, αν και η δήλωση της παραπέμπει περισσότερο σε προεκλογική άδεια από τα ηνία του κόμματος.
Περισσότερο ξεκάθαρος είναι ο σκοπός της: Η προσέλκυση περισσότερων ψηφοφόρων, κυρίως δεξιάς προέλευσης, στην αναμέτρηση της 7ης Μαΐου. «Θα είμαι πάνω από παρατάξεις» δήλωσε η ίδια.
Όλες οι δημοσκοπήσεις μετά τις κάλπες της Κυριακής δείχνουν ότι η 48χρονη Λεπέν θα χάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών από τον 39χρονο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστά της τάξεως του 60% - 65%.
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν είπε: «Δέκα μονάδες διαφορά, πιστέψτε με, είναι απολύτως εφικτό» να καλυφθούν. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα της για τη «μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πατριωτών ενάντια στον εκπρόσωπο της ασυγκράτητης παγκοσμιοποίησης».
Οι εκλογές -πρόσθεσε- συνιστούν «μια μορφή δημοψηφίσματος» στο οποίο οι Γάλλοι θα επιλέξουν μεταξύ «της Γαλλίας και... κάτι άλλου: την εξαφάνιση και τη διάλυση της Γαλλίας».
Η Λεπέν ανέλαβε την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου τον Ιανουάριο του 2011 από τον πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν. Στις εκλογές της Κυριακής η ίδια συγκέντρωσε 7,6 εκατομμύρια ψήφους, σχεδόν 3 εκατομμύρια περισσότερες από ότι είχε συγκεντρώσει ο πατέρας της το 2002.
Newsroom ΔΟΛ
~ Φιρί φιρί το πάει η Άγκυρα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Σήμερα, οι Τούρκοι προχώρησαν σε σειρά παραβιάσεων σε απάντηση για την άρνηση της Ελληνικής δικαιοσύνης να εκδώσει τους Τούρκους πρώην αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας. Οι παραβιάσεις σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 70(!).
Όμως μια παραβίαση από αυτές παραλίγο να αποβεί μοιραία, καθώς το μεσημέρι δύο Τουρκικά σκάφη έφτασαν 1 ναυτικό μίλι από τις βραχονησίδες του συμπλέγματος των Οινουσσών.
Στην περιοχή βρισκόντουσαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς υπήρχε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα για ομάδες κομάντος. Ευτυχώς, το Ελληνικό λιμενικό κινήθηκε γρήγορα και οι Τούρκοι αποχώρησαν από τα Ελληνικά ύδατα χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση.
Πάντως, η κατάσταση στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας και η Τουρκική προκλητικότητα θα απασχολείσαι την αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ενώ ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να ακυρώσει προγραμματισμένα ταξίδια του στη Γερμανία ώστε να βρίσκεται εδώ για λόγους ασφαλείας.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΤΡΟΜΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ...

~ Είναι απαράδεκτο αλλά στην Ελλάδα έχει γίνει πλέον συνήθεια: ορισμένοι άνθρωποι που μισούν την Ελλάδα διότι στη χώρα δεν υπάρχει αρκετή ελευθερία λόγου, έκαναν μήνυση σε έναν Θεολόγο ο οποίος μοίραζε φυλλάδια σε Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ξάνθης στην οποία αναφέρεται η Ορθόδοξη οπτική για την ομοφυλοφιλία.
Μήνυση στον καθηγητή έκαναν το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το Τμήμα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, η  Πολύχρωμη Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης και το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride.
Ο Θεολόγος κατηγορείται για ομοφοβική ρητορική και προκάλεσε μεγάλο πανικό στην τοπική κοινότητα με αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση ακόμη και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ η οποία καταδίκασε το συμβάν, και υποσχέθηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα καθώς είναι αντίθετη σε κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς.
Φαίνεται ότι η ελευθερία του λόγου σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να υπάρχει μέχρι το σημείο που δεν τους θίγει, γιατί αλλιώς γίνονται χειρότεροι από αυτούς που οι ίδιοι κατηγορούν. Ακόμη και η ΕΛΜΕ έτρεξε να δικαιολογηθεί, δείχνοντας ότι η φοβία στην Ελλάδα μην σε χαρακτηρίσουν μη ανεκτικό έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Δείτε το φυλλάδιο που μοίραζε ο καθηγητής στην Ξάνθη:




*** ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ !  Έτοιμος να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ τους ΩΚΕΑΝΟΥΣ

~  Η Ρωσία πρέπει να είναι παρούσα στις πιο σημαντικές περιοχές των παγκόσμιων ωκεανών, διεμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας σε συνεδρίαση της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Επιτροπής, υπογράμμισε ότι ο ρωσικός στόλος πρέπει να αναπτυχθεί σε στρατηγικές περιοχές των ωκεανών: «Οι κύριες προτεραιότητες της ανάπτυξης του ναυτικού είναι η ενίσχυση των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ο εξοπλισμός με σύγχρονα όπλα και η ναυτική παρουσία σε όλους τους στρατηγικά σημαντικούς τομείς των ωκεανών του πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον  Ανώτατο Διοικητή, μέχρι το 2025 είναι απαραίτητο να έχει δημιουργηθεί μια σύνθεση του Πολεμικού Ναυτικού, που θα είναι ικανή να υλοποιήσει την «εντολή» του Ρώσου προέδρου.

***  ΣΧΙΣΜΑ στο ΠΑΣΟΚ ! Επιβεβαίωση voicenews;..

~   Όπως σας ενημερώσαμε και χθες, (δείτε το αντίστοιχο ρεπορτάζ ΕΔΩ), υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ηγείται έναν κομματικό σχηματισμό.
Ως απόρροια της… ελεύθερης πτώσης της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των ποσοστών που λαμβάνει η ΝΔ  στις δημοσκοπήσεις (που μπορεί να βγαίνει πρώτη αλλά οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλοί), ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται, όπως αναφέρουν τα πηγαδάκια, να αναλάβει πρωτοβουλίες.
«Λάδι στη φωτιά» που έχουν ανάψει οι φήμες είναι η ηχηρή απουσία του από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας η Φώφη Γεννηματά ανήγγειλε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.
Άραγε θα επιβεβαιωθούμε και θα επέλθει η οριστική ρήξη ανάμεσα στην κα Γεννηματά και τον κο Βενιζέλο;..

***  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ !  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για ξεπούλημα του ΟΛΘ...

~ Κάποτε οι σοσιαλιστές ανέβαιναν στα κάγκελα του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, την εποχή που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ετοιμαζόταν να πουλήσει τον ΟΛΘ σε ιδιώτες.
Σήμερα οι σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρώτοι που υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του λιμένος και μάλιστα με τίμημα το μισό από αυτό που είχε προταθεί το 2008. Αυτοί είναι οι αριστεροί στην Ελλάδα. Υπέρ του δημοσίου μόνο όσο είναι στην αντιπολίτευση, όταν κυβερνάνε είναι οι καλύτεροι καπιταλιστές...
Δείτε το βίντεο της ντροπής: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στα κάγκελα για τον ΟΛΘ , https://youtu.be/0iJnL5eD6WI  .-

***  Προπηλάκισαν τη Δούρου για τα διόδια ! Κάποτε στήριζε το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, σήμερα...

~   Ο κακός χαμός έγινε σε περιφερειακό συμβούλιο!
Όπως αποκάλυψε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media η περιφερειακής σύμβουλος Σταυρούλα Δήμου (πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής), προπηλάκισαν την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, όταν τέθηκε το ζήτημα των πλευρικών διοδίων.
Διαβάστε τι έγραψε συγκεκριμένα:

 paraskhnio

***  ΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία ! Ο Άδωνις "αδειάζει" τους καραμανλικούς... (ηχητικό)

~  Μιλώντας στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι πάντα συναντούσε τον Κώστα Καραμανλή και πως δεν είναι... όψιμος καραμανλικός.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «όταν δεν ανακοινώνω ότι έχω πάει στον Κώστα Καραμανλή, είμαι ο εχθρός του Καραμανλή και ο Καραμανλής με μισεί. Δεν ήταν η πρώτη φορά που είδα τον Κώστα Καραμανλή. Τον Κώστα Καραμανλή εγώ τον βλέπω σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, το πολύ κάθε τέσσερις - πέντε μήνες μια φορά στο γραφείο του και πηγαίνω και τον βλέπω, όπως πολλοί νεοδημοκράτες πηγαίνουμε και τον βλέπουμε, γιατί είναι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, είναι ο ιστορικός αρχηγός της παράταξης και έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πολιτικά να συζητήσει κανείς μαζί του».
VIDEO : «Ο Τσίπρας είναι γρουσούζης»: Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Στραβελάκη (Real FM, 25/4/17) , https://youtu.be/pnbiTLNKO9Q .-
Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την άποψη ότι γίνεται οψίμως καραμανλικός από σαμαρικός, ο πρώην υπουργός απάντησε:
«Μέσα στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει αυτό, το οποίο προσπαθούν να φτιάξουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι. Είμαστε στην ίδια φάλαγγα υπό τον αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όποια πολιτική αναφορά και πολιτική αφετηρία και να έχει ο καθένας μας, ο στόχος που μας ενώνει είναι να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση μία ώρα αρχύτερα. Τα υπόλοιπα είναι για να χάνουμε χρόνο».
Γεωργιάδης: Φοβερός γκαντέμης ο Τσίπρας - Θα καταστρέψει και τον Μακρόν, όπως και τους άλλους ξένους ηγέτες που υποστήριξε
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «φοβερό γκαντέμη» τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι θα καταστρέψει και τον Μακρόν, όπως και τους άλλους ξένους ηγέτες που υποστήριξε.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωθυπουργό, «στην Αργεντινή υποστήριξε την Κίρχνερ στις εκλογές, έχασε. Τώρα, η Κίρχνερ κινδυνεύει να μπει φυλακή. Πήγε στη Βραζιλία, αγκάλιασε τη Ρούσεφ, τότε πρόεδρο της Βραζιλίας, βγήκε φωτογραφία μαζί της, έχασε την προεδρία. Τώρα η Ρούσεφ κινδυνεύει να μπει στη φυλακή.
Με τον Μαδούρο ξέρουμε τι σχέσεις είχανε, φαντάζομαι ότι θα έχει πολύ κακό τέλος ο Μαδούρο, όπως πάνε τα πράγματα εκεί. Μετά, στήριξε την Κλίντον. Έβαλε τον Παπαδημητρίου υπουργό, για να έχει καλές σχέσεις με την επόμενη κυβέρνηση της Αμερικής, βγήκε ο Τραμπ.
Στη συνέχεια στήριξε τον Πιτέλα για πρόεδρο της Ευρωβουλής, ήρθε από το πουθενά ο Ταγιάνι και τους πήρε την εκλογή. Το τελευταίο κρούσμα, καλύτερο από του Μελανσόν, είναι ο Σουλτς. Πήγαινε από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση ολοένα και καλύτερα. Με το που βγήκαν Τσίπρας και Δραγασάκης και είπαν ότι στηρίζουν Σουλτς, με τη μία έχει πέσει δέκα μονάδες κάτω από τη Μέρκελ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν αθροίζαμε τις ατυχίες Τσίπρα, θα ήταν πολύ περισσότερες. Μόλις έγινε πρωθυπουργός, καταστράφηκε η γέφυρα στο χωριό του, έπεσε αεροπλάνο στην Ισπανία. Είναι φοβερός γκαντέμης, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό».
Και συνέχισε τονίζοντας: «Σημασία έχει ότι ο κ. Τσίπρας στήριξε τον Μελανσόν. Ο κ. Μελανσόν αρνήθηκε να πάρει θέση κατά της Λεπέν. Ήταν ο μόνος από τους υποψηφίους προέδρους που άφησε λευκή ψήφο, δικαίωμα, δηλαδή, στους ψηφοφόρους του να επιλέξουν κατά συνείδηση. Ο πιο “φιλολεπενικός” υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας ήταν ο Μελανσόν, αυτός τον οποίο στήριξε ο Τσίπρας. Τώρα, όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους».  enikonomia

***


*** Αθλητική ενημέρωση :
 
 
 
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα των τρίτων και των τέταρτων αγώνων για τα πλέι οφ της Euroleague:

EUROLEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ 2016-17~ Αρχίζει την Τρίτη η δεύτερη εβδομάδα των πλέι οφ της Euroleague με την διεξαγωγή των τρίτων αγώνων.
3οι ΑΓΩΝΕΣ
Tρίτη , 25 Απριλίου  2017


Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  88-90 .- ^ 
Το (0-3) , = 98-9082-84  και 88-90 .- *
Στο Final 4 της Euroleague για 6η σερί σεζόν θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Τα δεκάλεπτα :  24-22 , ( 44-43), 63-68 , 88-90 .-^

(25/4, 20:45) στην Κωνσταντινούπολη

 Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Παναθηναϊκός  79-61,(37-30) -^
Το (3-0) = 71-58 , 80-75 , και 78-61 .- *
Στο Final 4 της Euroleague για 3  χρονιά
Τα δεκάλεπτα : 18-17 ,(37-30) , 52-42 , 79-61 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόκα (Πορτογαλία), Ρίζικ (Ουκρανία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Ούντο 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Μπένετ, Σλούκας 6 (1), Νάναλι 12 (3), Βέσελι 6, Κάλινιτς 10 (1), Ντίξον 13 (4), Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 10 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 8, Φώτσης 4, Παππάς 1, Φελντέιν 6 (1), Γκιστ 7, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης, Καλάθης 5 (1).
VIDEO  από τον αγώνα :
~*ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ- ΠΑΟ   79-61   Α ΄ ημίχρονο  37-30  25/04/2017: https://youtu.be/3fdHA_cpr0Q  .-
~*ΦΕΝΕΡ- ΠΑΟ   79-61   1ο  δεκάλεπτο 18-17  25/04/2017:
 https://youtu.be/99h6IpPnrSc  .-
~** ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΟ  79-61 3ο  δεκάλεπτο 52-42  25/04/2017 : https://youtu.be/vYMsxMCAySA  .-
~*ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-61  25/04/2017:
https://youtu.be/TiQRn6fA9Qg .- 
~*ΦΕΝΕΡ-ΠΑΟ  79-61,  στο ημίχρονο  37-30  25 04 2017:
https://youtu.be/gI31FNq-fs0 .- 

Τετάρτη, 26 Απριλίου  2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 19:30 (1-1)

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) (1-1)

4οι ΑΓΩΝΕΣ
 Πέμπτη, 27 Απριλίου  2017

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 20:45 (αν χρειαστεί)

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) (αν χρειαστεί)

Παρασκευή, 28 Απριλίου  2017

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:15

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

*** Ο Ολυμπιακός άνετα 3-0 σετ τον ΠΑΟΚ στον πρώτο τελικό στο βόλεϊ
Έκανε το 1-0 στη σειρά
~ Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη, στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών. Η δεύτερη συνάντηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου (19:00), στο κλειστό της Πυλαίας. 
 Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργουλέας.
 *Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 2 άσσους, 33 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-22, 25-16) σε 83'
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Σουλτανόπουλος 1 (1/2 επ), Στιβαχτής 1 (1/2 επ), Κοκκινάκης 10 (6/13 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 75% υπ - 63% άριστες), Άθος Κόστα 7 (5/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αγκάμεζ 24 (21/29 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τσούπκοβιτς 5 (3/12 επ, 2 μπλοκ, 55% υπ - 55% άριστες) / Στεφάνου (λ, 79% υπ - 57% άριστες), Φιλίποφ, Φράγκος.
ΠΑΟΚ (Ελγκέτα): Τερζής, Σακόγλου 1 (1/11 επ), Ανδρεάδης 4 (4/6 επ), Τακουρίδης 7 (6/12 επ, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 9 (7/14 επ, 2 άσσοι, 74% υπ - 30% άριστες), Ντάντε 6 (5/17 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ - 13% άριστες) / Γκαράς (λ, 62% υπ - 48% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Παντακίδης, Στάροβιτς 11 (8/21 επ, 3 μπλοκ), Σωτηρίου 2 (2/3 επ, 67% υπ - 33% άριστες).
 ~  Το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 27 Απριλίου (19.00) όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο PAOK Sports Arena.
 
***  Στις αναμετρήσεις για την 27η αγωνιστική της Football League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
~ Τα Χανιά νίκησαν 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Μάλεμε, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 27η αγωνιστική στη Football League.

Λαμία-Πανσερραϊκός 3-1
Αρης-Αγροτικός Αστέρας 2-0
Απόλλων Σμύρνης-Καλλονή 4-0
ΟΦΗ-Αχαρναϊκός 3-0
Πανελευσινιακός-Κισσαμικός 2-1
Τρίκαλα-Αιγινιακός 5-0
Σπάρτη-Καλλιθέα 2-1
Πανθρακικός-Παναιγιάλειος 0-3 (α.α.)
Χανιά-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

1. Απόλλων Σμύρνης 71
2. Λαμία 68
3. Άρης 62
4. ΟΦΗ 57
5. Τρίκαλα 55
6. Σπάρτη 42
7. Αγροτικός Αστέρας 37
8. Πανσερραϊκός 33
. Παναιγιάλειος 33
. Χανιά 33
11. Κισσαμικός 29
. Αχαρναϊκός 29
13. Αναγέννηση Καρδίτσας 28
14. Αιγινιακός 25
15. Καλλιθέα 24
16. Πανελευσινιακός 21
17. Καλλονή 19
18. Πανθρακικός -6

** Ο Αχαρναϊκός έχει -2 βαθμούς και ο Πανθρακικός αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

***  Ο εισαγγελέας ζητά να ανοίξουν οι κάμερες στο «Γ.Καραϊσκάκης»
Μέχρι την Πέμπτη η απόφαση

~ Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, με έγγραφο που θα στείλει σήμερα στο τμήμα αθλητικής βίας της ελληνικής Aστυνομίας, θα ζητήσει το υλικό από τις κάμερες στα αποδυτήρια του γηπέδου.
Σήμερα το πρωί έληξε και η προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση, ενώ το αργότερο την Πέμπτη θα εκδώσει απόφαση.

Newsroom ΔΟΛ

***   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
Τρίτη, 25/04/2017 20:30 COSMOTE Sport 2
Σπόρτινγκ Χιχόν - Εσπανιόλ
Ισπανικό Πρωτάθλημα

20:45 NOVASPORTS 2
Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός
Euroleague

21:30 COSMOTE Sport 7
Γρανάδα - Μάλαγα
Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:45 COSMOTE Sport 1
Τσέλσι - Σαουθάμπτον
Αγγλικό Πρωτάθλημα

21:45 NOVASPORTS 1
Γκλάντμπαχ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κύπελλο Γερμανίας

22:00 NOVASPORTS 3
Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Euroleague

22:30 COSMOTE Sport 2
Ατλέτικο Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ
Ισπανικό Πρωτάθλημα

~   ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5506  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3556  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.628  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: